haen2010 16.12.11, 15:01 Jeżeli Gazeta dalej będzie płacić za takie grafomańskie wypociny, to akcje Agory wkrótce jednocyfrowe będą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zabarwiacz podobno niedługo stanie się pani bardziej sławna 16.12.11, 15:44 za sprawą pokazywania ukrytych w Polsce konferencji Urbana. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
euro_pejczyk1 Olejnik i Stasiński dali ciała :)) 16.12.11, 19:33 Wyśmiewają się z Kaczyńskiego i Chin a jutro prezydent leci... No gdzie? Właśnie do Chin, gdzie, jak pisze Monia, łamane są prawa człowieka. Czerskiści przechodzą samych siebie w obnażaniu własnej głupoty. Niech wyśmieją Sarkozy'ego, ktory pod koniec października do łamiących prawa człowieka Chin się uśmiechał. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek-gdansk Nie jest jednoznaczne, kto obnażył własna głupotę 16.12.11, 19:59 euro_pejczyk1 napisał: > Wyśmiewają się z Kaczyńskiego i Chin a jutro prezydent leci... No gdzie? Właśni > e do Chin, gdzie, jak pisze Monia, łamane są prawa człowieka. Czerskiści przech > odzą samych siebie w obnażaniu własnej głupoty. O ile wiem, to Prezydent leci do Chin ale nie zamierza tam osiąść na stałe i zamierza z nich wrócić. Natomiast Jarosław-Polskę-Zbaw chciał aby to Chiny przyleciały do nas. O tym aby potem Chiny wyjechały od nas na powrót do Chin ten Mąż Opatrznościowy nie wspominał. Więc nie wiem euro_pejczyk1 kto tu obnażył własną głupotę. Odpowiedz Link Zgłoś
agawa_7 Re: Nie jest jednoznaczne, kto obnażył własna głu 16.12.11, 20:54 A może Kaczyńskskiemu chodziło o to żeby prezydent już do Chin nie musiał latać? Oj na głopotę GW i lemingów nie ma rady. Kaczyński o jednym a wy o drugim. Mówi o gospodarce a wy o prawach człowieka. Co nie przeszkadza wam bronić prezydenta który jako głowa (przedstawiciel narodu) a nie szef partii opozycyjnej leci do Chin- tych samych które łamią prawa człowieka. Nie wiem co jest u was większe poziom hipokryzji czy głupoty Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek-gdansk O co chodzi Kaczyńskiemu to z grubsza wiadomo. 16.12.11, 21:41 O co chodzi Kaczyńskiemu to z grubsza wiadomo. Tylko dla Ciebie agawa_7 jest: "A może ..." Kaczyński na pewno w niczym prezydenta nie ma zamiaru wyręczać, poza tym, że chciałby zająć jego miejsce w Pałacu uświęconym przez jego brata. Kaczyński na pewno by chciał aby Komorowski w Chinach został, najlepiej w chińskim gułagu, za karę, że w ogóle śmiał wygrać wybory, zresztą zupełnie przypadkowo. Nie słyszałem jeszcze Kaczyńskiego, żeby mówił o gospodarce, a nawet jak wspomni o prawach człowieka, to ma na myśli głównie swoje prawa, najlepiej jednocześnie do stanowiska prezydenta i premiera razem wziętych, które przecież mu się należą z definicji. Bo przecież większość wyborców nigdy nie ma racji. Racja jest zawsze przy mniejszości - wyborców, bo przecież nie przy jakiejkolwiek innej mniejszości, np. narodowej, etnicznej, intelektualnej, że o seksualnej, tfu, nie wspomnę. Tak, że w świetle powyższego, już nawet o hipokryzji trudno mówić, a o głupocie nie warto, bo się już do niej, w wydaniu JK, powoli przyzwyczajamy. Odpowiedz Link Zgłoś
agawa_7 Re: O co chodzi Kaczyńskiemu to z grubsza wiadomo 18.12.11, 19:47 Ja dobrze że są takie "mózgi" jak Twój, które potrafią czytać w umysłach takich móżdżków jak Kaczyński. Wreszcie dzięki tobie wiem o co chodzi Kaczorowi. Dzieki że mi to wyjaśniłeś- bo ja prostak jestem. Zastanawiam się jaką metodą się posługujesz- czytasz z oczu, zębów, fusów? Może wykorzystasz swoje paranormalne zdolności np. łapiąc przestępców czy w jakimś biznesie? Marnujesz sie stary na tym forum z takim zdolnościami. Tu masz link Kaczyński o gospodarce biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/483131,plan_kaczynskiego_dla_gospodarki_euro_moze_za_20_lat_repolonizacja_bankow.html A tu jeszcze jeden www.polskieradio.pl/42/273/Artykul/485970,Kaczynski-mlodzi-powinni-zaczac-robic-interesy- Zdziwiony że coś o gospodarce powiedział? A może jednak nie da się wszystkiego wiedzieć nie czytając? Odpowiedz Link Zgłoś
jacmenos Europa go przeraża 16.12.11, 23:41 Jarosław Główny Opozycjonista bardzo źle czuje się w Europie , gdzie normą jest posiadanie prawa jazdy , posługiwanie się komputerem i telefonem cyfrowym oraz kartą płatniczą > Stąd poszukiwania dla siebie i Polaków alternatywy : a to Gabon albo jakieś inne Chiny . Ale muszę zmartwić Genialnego Opozycjonistę : już naprawdę mało jest miejsc na świecie gdzie nie ma prądu i internetu . Odpowiedz Link Zgłoś
r1111111 Re: podobno niedługo stanie się pani bardziej sła 16.12.11, 19:59 zabarwiacz napisał: > za sprawą pokazywania ukrytych w Polsce konferencji Urbana. ;) Pani Olejnik niech wróci do wyuczonego zawodu Odpowiedz Link Zgłoś
dzi1a Re: podobno niedługo stanie się pani bardziej sła 16.12.11, 20:39 na konferencjach Urbana to był tzw "głos z sali" ,taki medialny reżimowy cyngiel :) -- "...Z pracy w MSW Tadeusz Olejnik odszedł w maju 1988 r. ze stanowiska zastępcy naczelnika Wydziału III Biura "B" MSW, który zajmował się m.in. cudzoziemcami oraz dziennikarzami krajów kapitalistycznych." Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Prezes gra w Chińczyka 16.12.11, 15:45 To akurat nie są wypociny, tylko tekst o tym, jak bardzo Prezes jest oderwany od rzeczywistości. Chiny mu się marzą... A moi studenci z Chin pytają mnie, co to znaczy "urlop" i robią wielkie oczy, kiedy się dowiedzą. "Jak to, nie pracujesz i ci płacą?! " O takich Chinach śni Prezes wszystkich prezesów? Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Prezes gra w Chińczyka 16.12.11, 16:04 imie_jaszczomp napisała: > To akurat nie są wypociny, tylko tekst o tym, jak bardzo Prezes jest oderwany o > d rzeczywistości. Chiny mu się marzą... A moi studenci z Chin pytają mnie, co t > o znaczy "urlop" i robią wielkie oczy, kiedy się dowiedzą. "Jak to, nie pracuje > sz i ci płacą?! " O takich Chinach śni Prezes wszystkich prezesów? Akurat takie warunki pracy są w Bolandzie coraz częstsze. Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Prezes gra w Chińczyka 16.12.11, 16:23 >Akurat takie warunki pracy są w Bolandzie coraz częstsze. < Ale to jeszcze nie norma. Aha, nasz piękny kraj nazywa się Polska, zresztą, skoro o Chinach mowa, to powinieneś napisać 波兰 albo 波蘭 a nie بولندا . A fe, co za niedopatrzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
agawa_7 Re: Prezes gra w Chińczyka 16.12.11, 20:49 Niestety co raz częśćiej pracodawcy nie chcą dawać urlopów i to oni " robią oczy" kiedy słyszą z ust pracownika pytanie o urlop. Oj przyrosła d... do profesorskiego stołka. A wystarczy pójść w miasto i z ludzi pogadać. Chodź sądząc z poziomu wypowiedzi "elyta" pada co raz niżej... Czy już każdy może wykładać w tym kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Prezes gra w Chińczyka 17.12.11, 08:48 >Oj przyrosła d... do profesorskiego stołka. A wystarczy pójść w miasto i z ludzi pogadać. Chodź sądząc z poziomu wypowiedzi "elyta" pada co raz niżej... Czy już każdy może wykładać w tym kraju? < Hihihihi, .aaaale mi dołożyłaś. Pudło, moja droga. Ani ze mnie profesor, ani stołka u mnie niet . A ze studentami z zagranicy nie tylko "elyty" mają do czynienia hihihihi. Rozumiem,że oszołomiły Cię wyrazy w językach egzotycznych. Mam radę:wejdź sobie na "mTranslator" i przetłumacz coś z np.starocerkiewnosłowiańskiego na sanskryt. Zadziała, zobaczysz, ucieszysz się i może trochę pary z Ciebie zejdzie hihihihi. Odpowiedz Link Zgłoś
agawa_7 Re: Prezes gra w Chińczyka 18.12.11, 19:50 Uff!! Nie każdy jednak może być profesorem... Czyli jednak się pomyliłam, dobrze że wykładasz kafelki na Centralnym. "Elyty" uratowane. Czasem dobrze się mylić... Odpowiedz Link Zgłoś
amgam0 Prezes gra w Chińczyka 16.12.11, 16:13 Nie bardzo wiem,czy to caly tekst,czy tylko skrot,ale jesli caly pani Moniko,to sprawia wrazenie spisanego na kolanie i bardzo byle jak w dodatku.Co do merytorycznej zawartosci zgadzam sie zupelnie-ze Palikot nie ma racji,ze powstanie jedno panstwo -Europa(przeszkodza temu kolejne kryzysy ekonomiczne) Warto byloby nieco dokladniej zanalizowac prezesa Kaczynskiego,bo mimo,ze coraz bardziej na marginesie,to nadal grozny,szkodzacy Polsce i zajmujacy zupelnie niepotrzebnie cenny czas. Bardzo zaluje,ze nie ma pozadnej opozycji(moze bedzie nia w przyszlosci Palikot?) , bo PiS z jaroslawem sa juz sekta, Jaroslaw -genialny strateg okazuje sie byc prawdopodobnie chorym psychicznie czlowiekiem.Pierwszy zdiagnozowal go Stefan Niesiolowski i Janusz Palikot ,wielu myslalo na poczatku,ze to inwektywy,jednak dzis coraz bardziej staje sie jasne,ze prezes Kaczynski jest chory i wymaga albo leczenia albo odizolowania od zycia publicznego albo najlepiej obu naraz.Najgorsze jest to,ze przez jego kaprysy Polska i Polacy stracili bezpowrotnie kilka lat a i teraz jeszcze z uporem psychopaty jest "hamulcowym" Polski,Polakow i ich interesow. Odpowiedz Link Zgłoś
agawa_7 Re: Prezes gra w Chińczyka 16.12.11, 20:58 Ale co hamuje i jak? Przecież to PO od 5 lat rządzi mając teraz już pełnie władzy. Więc jaki hamulcowy? Widze że idziemy "salonowym" tokiem rozumowania- że dziś halny a to pewnie Kaczyński jest winny Odpowiedz Link Zgłoś
art1973wawa Prezes gra w Chińczyka 16.12.11, 16:28 pani Redaktor!Trzeba swoich czytelników mieć za kompletnych półgłówków żeby sugerować,że wypowiedź Kaczyńskiego optowała za łamaniem praw człowieka a nie za cywilizacyjnym i ekonomicznym sukcesem Chin!Jak rozumiem aktualna wizyta Komorowskiego to taki hołd za tortury w Chinach? Odpowiedz Link Zgłoś
jurek4491 Prezes gra w Chińczyka 16.12.11, 16:35 Na czele świata to my już stoimy ale w produkcji kropideł i wody święconej. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Prezes gra w Chińczyka 16.12.11, 17:00 haen2010 napisał: > Jeżeli Gazeta dalej będzie płacić za takie grafomańskie wypociny, to akcje Agory > wkrótce jednocyfrowe będą. A ciebie to pewnie bardzo martwi... Odpowiedz Link Zgłoś
pogodny100 Re: Prezes gra w Chińczyka 16.12.11, 17:23 antropoid napisał: > haen2010 napisał: > > > Jeżeli Gazeta dalej będzie płacić za takie grafomańskie wypociny, to akcj > e Agory > > wkrótce jednocyfrowe będą. > > A ciebie to pewnie bardzo martwi... haen, zagraj z Jarkiem moze ´da ci wygrac. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Prezes gra w Chińczyka 16.12.11, 17:01 "Prezes gra w Chińczyka" Raczej w durnia. Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: Prezes gra w Chińczyka 16.12.11, 17:17 A to prezes nie wie, że jedyną dozwoloną grą jest poker z personelem medycznym?Zalecania lekarskie Odpowiedz Link Zgłoś
pogodny100 Re: Prezes gra w Chińczyka 16.12.11, 17:18 Ani w Chinczyka,ani w durnia , gra w h..a cymbal posrany. Odpowiedz Link Zgłoś
gnom_opluwacz Re: Prezes gra w Chińczyka 16.12.11, 17:15 Ja rozumiem, że zootechnik może mieć o języku polskim takie pojęcie jak ja o chińskim, tym niemniej wydaje się dość logiczne, że porównanie niekoniecznie oznacza identyczność obiektów. Kiedy napiszę: Usain Bolt biegnie jak gepard, nie oznacza to, że Usain Bolt żywi się surowym mięsem, biega na czworakach i ma skórę w cętki. No, ale p. Olejnik już wie - skoro Kaczyński mówi, że Polska mogła się rozwijać jak Chiny (już abstrahując od faktycznej możliwości), to wiadomo, że chce wprowadzić laogai, smog nad Pekinem i pewnie jeszcze przymusowe aborcje, nie zaś, że mówi o paruprocentowym wzroście, którego symbolem (słusznie lub nie) są Chiny. Ot, "rzetelność" dziennikarska, z której słynie i Gazeta, i p. Zootechnik. Odpowiedz Link Zgłoś
gnom_opluwacz Re: Prezes gra w Chińczyka 16.12.11, 18:18 Bardzo cięta ta riposta. Odpowiedz Link Zgłoś
bumcykcykhopsiup Re: Prezes gra w Chińczyka 16.12.11, 17:41 100% zgody toto wyglada jak wypracowanie czternastolatka, a nie artykul zawodowego dziennikarza. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Prezes gra w Chińczyka 16.12.11, 18:03 bumcykcykhopsiup napisał: > 100% zgody > toto wyglada jak wypracowanie czternastolatka, a nie artykul zawodowego > dziennikarza. Nawet jeśli, to przypuszczalnie dlatego, że bzdur, które wygaduje "Zbawca" już się nie da jakoś normalnie skomentować. Być może lepiej zostawić to psychiatrom. Odpowiedz Link Zgłoś
gnom_opluwacz Re: Prezes gra w Chińczyka 17.12.11, 14:52 Genialna logika: ponieważ Kaczyński gada glupoty, to ja nie muszę pisać dobrego tekstu (budować solidnego domu, bezpiecznego mostu, jeździć zgodnie z przepisami, gotować dobrego obiadu, porządnie postawić diagnozę, rzetelnie bronić klienta, równo układać płytki, należycie wydawać resztę, niepotrzebne skreślić). W sumie jest to jakaś linia obrony działań Rządu, Partii i zaprzyjaźnionych Mediów. "Bo Kaczyński...". Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Prezes gra w Chińczyka 17.12.11, 21:48 gnom_opluwacz napisał: > Genialna logika: ponieważ Kaczyński gada glupoty, to ja nie muszę pisać dobrego > tekstu (budować solidnego domu, bezpiecznego mostu, jeździć zgodnie z przepisa > mi, gotować dobrego obiadu, porządnie postawić diagnozę, rzetelnie bronić klien > ta, równo układać płytki, należycie wydawać resztę, niepotrzebne skreślić). Nie rozpędzaj się tak z tą nadinterpretacją, bo nie wyhamujesz. > W sumie jest to jakaś linia obrony działań Rządu, Partii i zaprzyjaźnionych > Mediów. "Bo Kaczyński...". Nie mam nic wspólnego z rządem, a poza tym przypomnij sobie kto był w latach 2005-2007 winien wszystkim nieszczęściom ówczesnego rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek-gdansk Opluwanie Polski zwane patriotyzmem. 16.12.11, 18:14 Europosłom PiS i wypłuczynom z niego - zdrajcom Polski, atakującym na forum parlamentu europejskiego polską prezydencję, podczas gdy Obcy musieli jej bronić, broniąc tym samym honoru naszego narodu i państwa dedykuję Puszkina. "Całą duszą gardzę moją ojczyzną, ale nienawidzę cudzoziemców, którzy podzielają to uczucie"- Aleksander Puszkin Jeśli nie potraficie działać szczerze dla dobra własnego kraju, którego mienicie się, o ironio, jedynymi prawdziwymi patriotami, to zastosujcie przynajmniej to puszkinowskie minimum. Odpowiedz Link Zgłoś
minstrel515 Czerwona Książeczka Kaczyńskiego. 16.12.11, 19:08 Wyznawcy J.Kaczyńskiego dawno przekroczyli granicę śmieszności, broniąc tego, co jest nie do obrony. Prezes mówi to, co mówi; najczęściej bez sensu, a interpretatorzy jego "myśli" dwoją się i troją, żeby to jakoś na polski przełożyć. Widać to szczególnie na portalach i forach prawicowych, ale też w wywiadach i dyskusjach telewizyjnych. Czerwona Książeczka zawierająca "myśli Mao" była obowiązkową lekturą Chińczyków i jedyną możliwą wykładnią bzdur przez niego głoszonych. Czas na prezesa, panie i panowie z PiS. Odetchniecie z ulgą, nie trzeba będzie się tak wysilać, żeby wyjaśnić co prezes miał na myśli; wyjmujesz książeczkę, "czytasz i więcej wiesz". Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 [...] 16.12.11, 20:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
iwano19 Prezes gra w Chińczyka 16.12.11, 20:43 A dlaczego prezes niema się bać otwarcia na świat?A kto w świecie,podzielał będzie jego fobie,strach przed światem,nowymi ideami?On i jego świta,to ludzie przestraszeni nowym,nieznanym. Odpowiedz Link Zgłoś
dzi1a Re: Prezes gra w Chińczyka 16.12.11, 20:58 dobrze że ona pisze w GW tylko raz w tygodniu tj w piątki -- "..Z pracy w MSW Tadeusz Olejnik odszedł w maju 1988 r. ze stanowiska zastępcy naczelnika Wydziału III Biura "B" MSW, który zajmował się m.in. cudzoziemcami oraz dziennikarzami krajów kapitalistycznych.." Odpowiedz Link Zgłoś
minstrel515 Bezwład członków. 16.12.11, 21:25 Uściślam: bezwład umysłowy członków PiS. Ślepa wiara w nieomylność prezesa powoduje zanik myślenia u wyznawców. Jedyne, co przychodzi im do tych nieczynnych zwojów, to odruch psa łańcuchowego; pana atakują, rzucam się do gardła. Pan bije , pan głodzi, aleć pan. Odpowiedz Link Zgłoś
demetria11 Prezes gra w Chińczyka 16.12.11, 22:38 Prezes jest wzruszający. Ciągle zachwala swoją partyjkę jako walczącą o sprawiedliwość społeczną, po czym proponuje swoim wyznawcom chińską drogę. A tu już coraz mniej ciemnego luda w ludzie... Odpowiedz Link Zgłoś
advancem Prezes gra w Chińczyka 17.12.11, 01:01 Kaczynski powiedzial, ze ma czarna dupe. Wedlug Monisi zwanej Stokrotka, od jutra wszyscy polacy zostana murzynami. Odpowiedz Link Zgłoś
lechu733 Re: Prezes gra w Chińczyka 17.12.11, 08:27 A Monisia kręci globusem z ukochanym premierem i zawsze im wychodzi zielona wyspa Odpowiedz Link Zgłoś
maczimo Prezes gra w Chińczyka 17.12.11, 09:57 Dyżurna gra w idiotkę czy nią jest? Odpowiedz Link Zgłoś
3henryk Re: Prezes gra w Chińczyka 17.12.11, 10:20 haen2010 napisał: > Jeżeli Gazeta dalej będzie płacić za takie grafomańskie wypociny, to akcje Agor > y wkrótce jednocyfrowe będą. Zajmij się lepiej własną doopą goownem zakaczoną, nieuku. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Prezes gra w Chińczyka 17.12.11, 11:20 publicystyka blondynki z dowcipów. ta pani przekonuje każdego dnia, ze nie mogla być żadną TW Stokrotką... co by o UB nie powiedzieć, to nie łazili z propozycjami do byle kogo. Odpowiedz Link Zgłoś
polganebydlolzeiszczekanapis acygłuPOwatość UBeckiego bydła jest POrażająca 17.12.11, 22:06 Nie dziw, że was tu przeklinają, Wszak to już mija wiek, Jak z Moskwy w Polskę nasyłają Samych łajdaków stek Odpowiedz Link Zgłoś
totapis500 Re: Prezes gra w Chińczyka 18.12.11, 20:47 Może by było wygodniej napisać że gnom gra h...,hińczyk to gra myślowa a z tym u mutanta nie za bardzo,a o akcje Angory się nie martwię da sobie radę. Odpowiedz Link Zgłoś