Dodaj do ulubionych

Prezes gra w Chińczyka

16.12.11, 15:01
Jeżeli Gazeta dalej będzie płacić za takie grafomańskie wypociny, to akcje Agory wkrótce jednocyfrowe będą.
Obserwuj wątek
    • zabarwiacz podobno niedługo stanie się pani bardziej sławna 16.12.11, 15:44
      za sprawą pokazywania ukrytych w Polsce konferencji Urbana. ;)
      • euro_pejczyk1 Olejnik i Stasiński dali ciała :)) 16.12.11, 19:33
        Wyśmiewają się z Kaczyńskiego i Chin a jutro prezydent leci... No gdzie? Właśnie do Chin, gdzie, jak pisze Monia, łamane są prawa człowieka. Czerskiści przechodzą samych siebie w obnażaniu własnej głupoty. Niech wyśmieją Sarkozy'ego, ktory pod koniec października do łamiących prawa człowieka Chin się uśmiechał.
        • wojtek-gdansk Nie jest jednoznaczne, kto obnażył własna głupotę 16.12.11, 19:59
          euro_pejczyk1 napisał:
          > Wyśmiewają się z Kaczyńskiego i Chin a jutro prezydent leci... No gdzie? Właśni
          > e do Chin, gdzie, jak pisze Monia, łamane są prawa człowieka. Czerskiści przech
          > odzą samych siebie w obnażaniu własnej głupoty.

O ile wiem, to Prezydent leci do Chin ale nie zamierza tam osiąść na stałe i zamierza z nich wrócić. Natomiast Jarosław-Polskę-Zbaw chciał aby to Chiny przyleciały do nas. O tym aby potem Chiny wyjechały od nas na powrót do Chin ten Mąż Opatrznościowy nie wspominał.
          Więc nie wiem euro_pejczyk1 kto tu obnażył własną głupotę.
          • agawa_7 Re: Nie jest jednoznaczne, kto obnażył własna głu 16.12.11, 20:54
            A może Kaczyńskskiemu chodziło o to żeby prezydent już do Chin nie musiał latać? Oj na głopotę GW i lemingów nie ma rady. Kaczyński o jednym a wy o drugim. Mówi o gospodarce a wy o prawach człowieka. Co nie przeszkadza wam bronić prezydenta który jako głowa (przedstawiciel narodu) a nie szef partii opozycyjnej leci do Chin- tych samych które łamią prawa człowieka. Nie wiem co jest u was większe poziom hipokryzji czy głupoty
            • wojtek-gdansk O co chodzi Kaczyńskiemu to z grubsza wiadomo. 16.12.11, 21:41
              O co chodzi Kaczyńskiemu to z grubsza wiadomo.
              Tylko dla Ciebie agawa_7 jest: "A może ..."
              Kaczyński na pewno w niczym prezydenta nie ma zamiaru wyręczać, poza tym, że chciałby zająć jego miejsce w Pałacu uświęconym przez jego brata.
              Kaczyński na pewno by chciał aby Komorowski w Chinach został, najlepiej w chińskim gułagu, za karę, że w ogóle śmiał wygrać wybory, zresztą zupełnie przypadkowo.
              Nie słyszałem jeszcze Kaczyńskiego, żeby mówił o gospodarce, a nawet jak wspomni o prawach człowieka, to ma na myśli głównie swoje prawa, najlepiej jednocześnie do stanowiska prezydenta i premiera razem wziętych, które przecież mu się należą z definicji.
              Bo przecież większość wyborców nigdy nie ma racji. Racja jest zawsze przy mniejszości - wyborców, bo przecież nie przy jakiejkolwiek innej mniejszości, np. narodowej, etnicznej, intelektualnej, że o seksualnej, tfu, nie wspomnę. Tak, że w świetle powyższego, już nawet o hipokryzji trudno mówić, a o głupocie nie warto, bo się już do niej, w wydaniu JK, powoli przyzwyczajamy.
              • agawa_7 Re: O co chodzi Kaczyńskiemu to z grubsza wiadomo 18.12.11, 19:47
                Ja dobrze że są takie "mózgi" jak Twój, które potrafią czytać w umysłach takich móżdżków jak Kaczyński. Wreszcie dzięki tobie wiem o co chodzi Kaczorowi. Dzieki że mi to wyjaśniłeś- bo ja prostak jestem. Zastanawiam się jaką metodą się posługujesz- czytasz z oczu, zębów, fusów? Może wykorzystasz swoje paranormalne zdolności np. łapiąc przestępców czy w jakimś biznesie? Marnujesz sie stary na tym forum z takim zdolnościami.

Tu masz link Kaczyński o gospodarce
                biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/483131,plan_kaczynskiego_dla_gospodarki_euro_moze_za_20_lat_repolonizacja_bankow.html
                A tu jeszcze jeden
                www.polskieradio.pl/42/273/Artykul/485970,Kaczynski-mlodzi-powinni-zaczac-robic-interesy-
                Zdziwiony że coś o gospodarce powiedział? A może jednak nie da się wszystkiego wiedzieć nie czytając?
            • jacmenos Europa go przeraża 16.12.11, 23:41
              Jarosław Główny Opozycjonista bardzo źle czuje się w Europie , gdzie normą jest posiadanie prawa jazdy , posługiwanie się komputerem i telefonem cyfrowym oraz kartą płatniczą > Stąd poszukiwania dla siebie i Polaków alternatywy : a to Gabon albo jakieś inne Chiny . Ale muszę zmartwić Genialnego Opozycjonistę : już naprawdę mało jest miejsc na świecie gdzie nie ma prądu i internetu .
      • r1111111 Re: podobno niedługo stanie się pani bardziej sła 16.12.11, 19:59
        zabarwiacz napisał:
        > za sprawą pokazywania ukrytych w Polsce konferencji Urbana. ;)

Pani Olejnik niech wróci do wyuczonego zawodu
      • dzi1a Re: podobno niedługo stanie się pani bardziej sła 16.12.11, 20:39
        na konferencjach Urbana to był tzw "głos z sali" ,taki medialny reżimowy cyngiel :)

--
        "...Z pracy w MSW Tadeusz Olejnik odszedł w maju 1988 r. ze stanowiska zastępcy naczelnika Wydziału III Biura "B" MSW, który zajmował się m.in. cudzoziemcami oraz dziennikarzami krajów kapitalistycznych."
    • imie_jaszczomp Re: Prezes gra w Chińczyka 16.12.11, 15:45
      To akurat nie są wypociny, tylko tekst o tym, jak bardzo Prezes jest oderwany od rzeczywistości. Chiny mu się marzą... A moi studenci z Chin pytają mnie, co to znaczy "urlop" i robią wielkie oczy, kiedy się dowiedzą. "Jak to, nie pracujesz i ci płacą?! " O takich Chinach śni Prezes wszystkich prezesów?
      • kotek.filemon Re: Prezes gra w Chińczyka 16.12.11, 16:04
        imie_jaszczomp napisała:

> To akurat nie są wypociny, tylko tekst o tym, jak bardzo Prezes jest oderwany o
        > d rzeczywistości. Chiny mu się marzą... A moi studenci z Chin pytają mnie, co t
        > o znaczy "urlop" i robią wielkie oczy, kiedy się dowiedzą. "Jak to, nie pracuje
        > sz i ci płacą?! " O takich Chinach śni Prezes wszystkich prezesów?

Akurat takie warunki pracy są w Bolandzie coraz częstsze.
        • imie_jaszczomp Re: Prezes gra w Chińczyka 16.12.11, 16:23
          >Akurat takie warunki pracy są w Bolandzie coraz częstsze. <
          Ale to jeszcze nie norma.
          Aha, nasz piękny kraj nazywa się Polska, zresztą, skoro o Chinach mowa, to powinieneś napisać 波兰 albo 波蘭 a nie بولندا . A fe, co za niedopatrzenie.
          • agawa_7 Re: Prezes gra w Chińczyka 16.12.11, 20:49
            Niestety co raz częśćiej pracodawcy nie chcą dawać urlopów i to oni " robią oczy" kiedy słyszą z ust pracownika pytanie o urlop.
            Oj przyrosła d... do profesorskiego stołka. A wystarczy pójść w miasto i z ludzi pogadać. Chodź sądząc z poziomu wypowiedzi "elyta" pada co raz niżej... Czy już każdy może wykładać w tym kraju?
            • imie_jaszczomp Re: Prezes gra w Chińczyka 17.12.11, 08:48
              >Oj przyrosła d... do profesorskiego stołka. A wystarczy pójść w miasto i z ludzi pogadać. Chodź sądząc z poziomu wypowiedzi "elyta" pada co raz niżej... Czy już każdy może wykładać w tym kraju? <

Hihihihi, .aaaale mi dołożyłaś. Pudło, moja droga. Ani ze mnie profesor, ani stołka u mnie niet . A ze studentami z zagranicy nie tylko "elyty" mają do czynienia hihihihi.
              Rozumiem,że oszołomiły Cię wyrazy w językach egzotycznych. Mam radę:wejdź sobie na "mTranslator" i przetłumacz coś z np.starocerkiewnosłowiańskiego na sanskryt. Zadziała, zobaczysz, ucieszysz się i może trochę pary z Ciebie zejdzie hihihihi.
              • agawa_7 Re: Prezes gra w Chińczyka 18.12.11, 19:50
                Uff!! Nie każdy jednak może być profesorem...
                Czyli jednak się pomyliłam, dobrze że wykładasz kafelki na Centralnym. "Elyty" uratowane. Czasem dobrze się mylić...
    • amgam0 Prezes gra w Chińczyka 16.12.11, 16:13
      Nie bardzo wiem,czy to caly tekst,czy tylko skrot,ale jesli caly pani Moniko,to sprawia wrazenie spisanego na kolanie i bardzo byle jak w dodatku.Co do merytorycznej zawartosci zgadzam sie zupelnie-ze Palikot nie ma racji,ze powstanie jedno panstwo -Europa(przeszkodza temu kolejne kryzysy ekonomiczne)
      Warto byloby nieco dokladniej zanalizowac prezesa Kaczynskiego,bo mimo,ze coraz bardziej na marginesie,to nadal grozny,szkodzacy Polsce i zajmujacy zupelnie niepotrzebnie cenny czas.
      Bardzo zaluje,ze nie ma pozadnej opozycji(moze bedzie nia w przyszlosci Palikot?) , bo PiS z jaroslawem sa juz sekta, Jaroslaw -genialny strateg okazuje sie byc prawdopodobnie chorym psychicznie czlowiekiem.Pierwszy zdiagnozowal go Stefan Niesiolowski i Janusz Palikot ,wielu myslalo na poczatku,ze to inwektywy,jednak dzis coraz bardziej staje sie jasne,ze prezes Kaczynski jest chory i wymaga albo leczenia albo odizolowania od zycia publicznego albo najlepiej obu naraz.Najgorsze jest to,ze przez jego kaprysy Polska i Polacy stracili bezpowrotnie kilka lat a i teraz jeszcze z uporem psychopaty jest "hamulcowym" Polski,Polakow i ich interesow.
      • agawa_7 Re: Prezes gra w Chińczyka 16.12.11, 20:58
        Ale co hamuje i jak? Przecież to PO od 5 lat rządzi mając teraz już pełnie władzy. Więc jaki hamulcowy? Widze że idziemy "salonowym" tokiem rozumowania- że dziś halny a to pewnie Kaczyński jest winny
    • art1973wawa Prezes gra w Chińczyka 16.12.11, 16:28
      pani Redaktor!Trzeba swoich czytelników mieć za kompletnych półgłówków żeby sugerować,że wypowiedź Kaczyńskiego optowała za łamaniem praw człowieka a nie za cywilizacyjnym i ekonomicznym sukcesem Chin!Jak rozumiem aktualna wizyta Komorowskiego to taki hołd za tortury w Chinach?
    • jurek4491 Prezes gra w Chińczyka 16.12.11, 16:35
      Na czele świata to my już stoimy ale w produkcji kropideł i wody święconej.
    • antropoid Re: Prezes gra w Chińczyka 16.12.11, 17:00
      haen2010 napisał:

> Jeżeli Gazeta dalej będzie płacić za takie grafomańskie wypociny, to akcje Agory
      > wkrótce jednocyfrowe będą.

A ciebie to pewnie bardzo martwi...
      • pogodny100 Re: Prezes gra w Chińczyka 16.12.11, 17:23
        antropoid napisał:

> haen2010 napisał:
        >
        > > Jeżeli Gazeta dalej będzie płacić za takie grafomańskie wypociny, to akcj
        > e Agory
        > > wkrótce jednocyfrowe będą.
        >
        > A ciebie to pewnie bardzo martwi... haen, zagraj z Jarkiem moze ´da ci wygrac.
    • antropoid Prezes gra w Chińczyka 16.12.11, 17:01
      "Prezes gra w Chińczyka"

Raczej w durnia.
      • zbig1113 Re: Prezes gra w Chińczyka 16.12.11, 17:17
        A to prezes nie wie, że jedyną dozwoloną grą jest poker z personelem medycznym?Zalecania lekarskie
      • pogodny100 Re: Prezes gra w Chińczyka 16.12.11, 17:18
        Ani w Chinczyka,ani w durnia , gra w h..a cymbal posrany.
    • gnom_opluwacz Re: Prezes gra w Chińczyka 16.12.11, 17:15
      Ja rozumiem, że zootechnik może mieć o języku polskim takie pojęcie jak ja o chińskim, tym niemniej wydaje się dość logiczne, że porównanie niekoniecznie oznacza identyczność obiektów. Kiedy napiszę: Usain Bolt biegnie jak gepard, nie oznacza to, że Usain Bolt żywi się surowym mięsem, biega na czworakach i ma skórę w cętki.

No, ale p. Olejnik już wie - skoro Kaczyński mówi, że Polska mogła się rozwijać jak Chiny (już abstrahując od faktycznej możliwości), to wiadomo, że chce wprowadzić laogai, smog nad Pekinem i pewnie jeszcze przymusowe aborcje, nie zaś, że mówi o paruprocentowym wzroście, którego symbolem (słusznie lub nie) są Chiny.

Ot, "rzetelność" dziennikarska, z której słynie i Gazeta, i p. Zootechnik.
      • 0721x Re: Prezes gra w Chińczyka 16.12.11, 17:57
        nie gnom a kretyn
        • gnom_opluwacz Re: Prezes gra w Chińczyka 16.12.11, 18:18
          Bardzo cięta ta riposta.
    • bumcykcykhopsiup Re: Prezes gra w Chińczyka 16.12.11, 17:41
      100% zgody
      toto wyglada jak wypracowanie czternastolatka, a nie artykul zawodowego dziennikarza.
      • antropoid Re: Prezes gra w Chińczyka 16.12.11, 18:03
        bumcykcykhopsiup napisał:

> 100% zgody
        > toto wyglada jak wypracowanie czternastolatka, a nie artykul zawodowego
        > dziennikarza.

Nawet jeśli, to przypuszczalnie dlatego, że bzdur, które wygaduje "Zbawca" już się nie da jakoś normalnie skomentować. Być może lepiej zostawić to psychiatrom.
        • gnom_opluwacz Re: Prezes gra w Chińczyka 17.12.11, 14:52
          Genialna logika: ponieważ Kaczyński gada glupoty, to ja nie muszę pisać dobrego tekstu (budować solidnego domu, bezpiecznego mostu, jeździć zgodnie z przepisami, gotować dobrego obiadu, porządnie postawić diagnozę, rzetelnie bronić klienta, równo układać płytki, należycie wydawać resztę, niepotrzebne skreślić).

W sumie jest to jakaś linia obrony działań Rządu, Partii i zaprzyjaźnionych Mediów. "Bo Kaczyński...".
          • antropoid Re: Prezes gra w Chińczyka 17.12.11, 21:48
            gnom_opluwacz napisał:

> Genialna logika: ponieważ Kaczyński gada glupoty, to ja nie muszę pisać dobrego
            > tekstu (budować solidnego domu, bezpiecznego mostu, jeździć zgodnie z przepisa
            > mi, gotować dobrego obiadu, porządnie postawić diagnozę, rzetelnie bronić klien
            > ta, równo układać płytki, należycie wydawać resztę, niepotrzebne skreślić).

Nie rozpędzaj się tak z tą nadinterpretacją, bo nie wyhamujesz.

> W sumie jest to jakaś linia obrony działań Rządu, Partii i zaprzyjaźnionych
            > Mediów. "Bo Kaczyński...".

Nie mam nic wspólnego z rządem, a poza tym przypomnij sobie kto był w latach 2005-2007 winien wszystkim nieszczęściom ówczesnego rządu.

• wojtek-gdansk Opluwanie Polski zwane patriotyzmem. 16.12.11, 18:14
      Europosłom PiS i wypłuczynom z niego - zdrajcom Polski, atakującym na forum parlamentu europejskiego polską prezydencję, podczas gdy Obcy musieli jej bronić, broniąc tym samym honoru naszego narodu i państwa dedykuję Puszkina.
      "Całą duszą gardzę moją ojczyzną, ale nienawidzę cudzoziemców, którzy podzielają to uczucie"- Aleksander Puszkin
      Jeśli nie potraficie działać szczerze dla dobra własnego kraju, którego mienicie się, o ironio, jedynymi prawdziwymi patriotami, to zastosujcie przynajmniej to puszkinowskie minimum.
    • minstrel515 Czerwona Książeczka Kaczyńskiego. 16.12.11, 19:08
      Wyznawcy J.Kaczyńskiego dawno przekroczyli granicę śmieszności, broniąc tego, co jest nie do obrony. Prezes mówi to, co mówi; najczęściej bez sensu, a interpretatorzy jego "myśli" dwoją się i troją, żeby to jakoś na polski przełożyć.
      Widać to szczególnie na portalach i forach prawicowych, ale też w wywiadach i dyskusjach telewizyjnych.
      Czerwona Książeczka zawierająca "myśli Mao" była obowiązkową lekturą Chińczyków i jedyną możliwą wykładnią bzdur przez niego głoszonych.
      Czas na prezesa, panie i panowie z PiS. Odetchniecie z ulgą, nie trzeba będzie się tak wysilać, żeby wyjaśnić co prezes miał na myśli; wyjmujesz książeczkę, "czytasz i więcej wiesz".
    • ubiquitousghost88 [...] 16.12.11, 20:43
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • iwano19 Prezes gra w Chińczyka 16.12.11, 20:43
      A dlaczego prezes niema się bać otwarcia na świat?A kto w świecie,podzielał będzie jego fobie,strach przed światem,nowymi ideami?On i jego świta,to ludzie przestraszeni nowym,nieznanym.
    • dzi1a Re: Prezes gra w Chińczyka 16.12.11, 20:58
      dobrze że ona pisze w GW tylko raz w tygodniu tj w piątki

--
      "..Z pracy w MSW Tadeusz Olejnik odszedł w maju 1988 r. ze stanowiska zastępcy naczelnika Wydziału III Biura "B" MSW, który zajmował się m.in. cudzoziemcami oraz dziennikarzami krajów kapitalistycznych.."
    • minstrel515 Bezwład członków. 16.12.11, 21:25
      Uściślam: bezwład umysłowy członków PiS.
      Ślepa wiara w nieomylność prezesa powoduje zanik myślenia u wyznawców. Jedyne, co przychodzi im do tych nieczynnych zwojów, to odruch psa łańcuchowego; pana atakują, rzucam się do gardła. Pan bije , pan głodzi, aleć pan.
    • demetria11 Prezes gra w Chińczyka 16.12.11, 22:38
      Prezes jest wzruszający. Ciągle zachwala swoją partyjkę jako walczącą o sprawiedliwość społeczną, po czym proponuje swoim wyznawcom chińską drogę. A tu już coraz mniej ciemnego luda w ludzie...
    • advancem Prezes gra w Chińczyka 17.12.11, 01:01
      Kaczynski powiedzial, ze ma czarna dupe.
      Wedlug Monisi zwanej Stokrotka, od jutra wszyscy polacy zostana murzynami.
    • lechu733 Re: Prezes gra w Chińczyka 17.12.11, 08:27
      A Monisia kręci globusem z ukochanym premierem i zawsze im wychodzi zielona wyspa
    • maczimo Prezes gra w Chińczyka 17.12.11, 09:57
      Dyżurna gra w idiotkę czy nią jest?
    • 3henryk Re: Prezes gra w Chińczyka 17.12.11, 10:20
      haen2010 napisał:

> Jeżeli Gazeta dalej będzie płacić za takie grafomańskie wypociny, to akcje Agor
      > y wkrótce jednocyfrowe będą.

Zajmij się lepiej własną doopą goownem zakaczoną, nieuku.
    • grek.grek Prezes gra w Chińczyka 17.12.11, 11:20
      publicystyka blondynki z dowcipów.

ta pani przekonuje każdego dnia, ze nie mogla być żadną TW Stokrotką...

co by o UB nie powiedzieć, to nie łazili z propozycjami do byle kogo.

• polganebydlolzeiszczekanapis acygłuPOwatość UBeckiego bydła jest POrażająca 17.12.11, 22:06
      Nie dziw, że was tu przeklinają,
      Wszak to już mija wiek,
      Jak z Moskwy w Polskę nasyłają
      Samych łajdaków stek
      • antropoid Re: Nie trzeba było wstępować do UB tłuku. 17.12.11, 22:24
    • totapis500 Re: Prezes gra w Chińczyka 18.12.11, 20:47

Może by było wygodniej napisać że gnom gra h...,hińczyk to gra myślowa a z tym u mutanta nie za bardzo,a o akcje Angory się nie martwię da sobie radę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka