gnom_opluwacz Ot, cała Wyborcza 20.12.11, 10:11 Jest "Staruch" przestępcą? No jest. Są wydarzenia opisane w artykule prawdziwe? No, pewnie są. Słusznie robi Wyborcza pisząc o tym artykuł? No słusznie, od tego są media. Tyle tylko, że znowu, po raz kolejny, wychodzi jak "Wyborcza" robi propagandę. O tym, że Staruch został być może pobity przez policję jest wzmianka na dwa zdania - no bo po co pisać, kibol oberwał, więc w czym problem. Jednocześnie ta sama "Wyborcza" zwykła się rozpisywać (zupełnie słusznie, zresztą!) o pobiciach zatrzymanych w Rosji czy na Białorusi. No, ale widać tam bicie aresztantów jest złe, a tu dobre. Jestem też zupełnie spokojny, że za czasów Ponurej Nocy Kaczystowskiej Wyborcza w takiej samej sytuacji robiłaby aferę z pobicia, zupełnie pomijając kontekst kryminalny. "Żetelność", psiakrew. Nic dziwnego, że pismactwo chce ochrony prawnej "jak funkcjonariusze". Choć pewnie powinno być "jako". Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Ot, cała Wyborcza 20.12.11, 11:59 > O tym, że Staruch został być może pobity przez policję jest wzmianka na dwa zdania Bo to nie biografia tzw. Starucha, tylko opowieść o całej serii wydarzeń. Robienie propagandy? Być może, ale widziałbym to raczej w fakcie, że od początku sprawa pobicia była wspominana tylko pod kątem kampanii Romaszewskiego. A tak swoją drogą, to jakoś nie widzę specjalnej nagonki na Białoruś za bicie zatrzymanych za rozbój. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Ot, cała Wyborcza 20.12.11, 12:13 Tak nawiasem mówić - te rojenia o rzekomym pobiciu potwierdziły się? Chyba nie. Odpowiedz Link Zgłoś
gnom_opluwacz Re: Ot, cała Wyborcza 20.12.11, 12:16 Po prawdzie, nie mam pojęcia. Ale jeśli się nie potwierdziły - to po kiego grzyba znajdują się w artykule opisane tak, jakby miejsce miały? Odpowiedz Link Zgłoś
gnom_opluwacz Re: Ot, cała Wyborcza 20.12.11, 13:02 "Lekarze nie stwierdzają żadnych obrażeń. Ale dwa dni później, już po decyzji sądu, ''Staruch'' jedzie do aresztu w Białołęce posiniaczony. Potwierdzają to w dokumentacji strażnicy więzienni (w tej sprawie toczy się osobne śledztwo)." No, sugestia jednak jest wyraźna - pobity w trakcie. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Ot, cała Wyborcza 20.12.11, 14:03 > to po kiego grzyba znajdują się w artykule opisane tak, jakby miejsce miały? Faktycznie, po co? Może autor łudził się, że jak o tym wspomni, to nikt nie zarzuci propagandy poprzez niewspominanie o pobiciu? Ach, naiwny autor był, naiwny. Odpowiedz Link Zgłoś
mirekg1963 Re: Ot, cała Wyborcza 20.12.11, 23:28 No ok! Gazety i media nie zawsze są obiektywne i to nie tylko gazeta czy tvn...a trwam, a radio co ma ryja, a Rzepa??? Ale tu nie o to idzie, raczej chodzi o spoglądanie łagodnym okiem na bandytów tylko dlatego że przy okazji swoich ciemnych interesów bawią się w politykę. Robią to w wiadomym celu...ale, że politycy (tu akurat PiS-u), prokuratorzy dają się wciągać w te gierki to się dziwię, to krótkowzroczność i niestety uzależnianie się. A tak na marginesie, ten cały staruch czy jak mu tam, tylu ludzi skrzywdził a tu zachorował nagle i został pobity no no no. Odpowiedz Link Zgłoś
totapis500 Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 10:16 Dziwne państwo bandzior zabija przechodnia i przychodzi do prokuratora i chce rok w zawiasach a że jest rozrzutny to jeszcze 1000 zł. grzywny,gdzie my żyjemy i czym jest polskie zasrane prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
k1985 Zeznania koziołka znamy a kiedy poznamy starucha? 20.12.11, 10:17 POznamy kiedyś w GW? Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Po poddaniu wybiórczej obróbce być może 20.12.11, 11:19 POznamy :) k1985 napisał: > POznamy kiedyś w GW? Odpowiedz Link Zgłoś
kubson17 Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 10:21 Zadziwia mnie poczucie przyzwoitości co poniektórych. Dzieciak z dobrego domu, który chcę zostać gangsterem, który ŚWIADOMIE razem z 20-oma uzbrojonymi osobami dokonuje napadu, a potem ich sprzedaje, dostaje za to łomot i leci na policję, a potem jeszcze skarży się w GW - jest ok. Człowiek, który mu spuścił ten łomot to najgorszy bandyta i w dodatku tchórz bo się broni i szumowina, bo nie wydał kolegów... ha ha. A do wszystkich cwaniaczków sprzed monitora: Staruch jest na sztywnej celi i ma się dobrze. Wam życzę, żeby się wam nigdy nie zdarzyło potknięcie, bo nie każdy może tam trafić, a na pewno nie tacy jak wy. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 11:14 A gdzie żeś wyczytał ze "Koziołek" jest ok ? Obaj to debile i bandyci. Co za różnica czy w 20 napadli na 5 czy w 3 na jednego ? To raczej Ty robisz z jednego z nich bohatera. Odpowiedz Link Zgłoś
kubson17 Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 13:51 Akurat w swojej wypowiedzi, odnosiłem się do komentarzy i sposobu w jaki przedstawiają sprawę media. Wierz mi, że nie Staruch nie jest moim idolem, po prostu uważam, że 12 lat więźnia za pobicie szmaty to za dużo, nie wspominając już o tym, że zrobiono z tego sprawę polityczną, ideologiczną i propagandową jednocześnie manipulując faktami. Bo zwykłego "kowalskiego" gó... obchodzi, że Staruch pobił c**ę, która chciała ostro się bawić, ale kiedy przyszło co do czego, to stara się przeżyć, choćby na kolanach. Zwykły kowalski słyszy, że groźny stadionowy bandyta pobił niewinnego 20-letniego chłopca. A jeśli to zwykły bandyta, to dlaczego mówi się o nim prawie jak o wrogu publicznym nr1 i zagrożeniu dla polskiej państwowości? Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 14:38 > Akurat w swojej wypowiedzi, odnosiłem się do komentarzy i sposobu w jaki przeds > tawiają sprawę media. Wierz mi, że nie Staruch nie jest moim idolem, po prostu > uważam, że 12 lat więźnia za pobicie szmaty to za dużo 12 lat to maks jaki może dostać za rozbój. Nie dostanie tyle. Obstawiał bym 2-4 lata bezwzględnego , przed sprawą posiedział pól roku. Czyli po kilku(nastu) miesiącach od wyroku wyjdzie. Bo zwykłego "kowalskiego" gó... obchodzi, że Staruch p > obił c**ę, która chciała ostro się bawić, ale kiedy przyszło co do czego, to st > ara się przeżyć, choćby na kolanach. Zwykłego Kowalskiego tylko ucieszy ze taki gość jak staruch pójdzie siedzieć. Jednego bandytę mniej na wolności. > A jeśli to zwykły bandyta, to > dlaczego mówi się o nim prawie jak o wrogu publicznym nr1 i zagrożeniu dla pols > kiej państwowości? Bo to jeden z bardziej wpływowych bandytów stadionowych. Legenda warszawskich kiboli. Zagrożeniem państwowości nie jest ale jak okaże się ze nie jest bezkarny to może kilku innych debili pójdzie po rozum do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
michal747 Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 11:59 Gratulujemy Staruchowi wyróżnienia; byle nie zapomniał o pucowaniu się do puli. Odpowiedz Link Zgłoś
kubson17 Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 13:53 michal747 napisał: > Gratulujemy Staruchowi wyróżnienia; byle nie zapomniał o pucowaniu się do puli. haha, co ci mogę powiedzieć, takie są zasady... Odpowiedz Link Zgłoś
mariuss111 Policja zamknęła ludzkiego śmiecia 20.12.11, 10:22 zrobili swoje i co to za wielkie halo. Odpowiedz Link Zgłoś
knock.out.4 bronili ''Starucha'' jak bohatera walki o swobody 20.12.11, 10:27 czyli swobody obywatelskie są tylko dla bojowników o swobody obywatelskie. To czemu gazeta do ostatniej kropli krwi broniła chodorkowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany I Chodorkowskiego, i Jaruzelskiego, i Kiszczaka, 20.12.11, 11:25 i gwałciciela z Exeter Tomczaka... (Gwałciciela i de facto mordercę, jako że skatowana przez niego kobieta nigdy nie odzysakała zdrowia i w końcu umarła) knock.out.4 napisał: > czyli swobody obywatelskie są tylko dla bojowników o swobody obywatelskie. To c > zemu gazeta do ostatniej kropli krwi broniła chodorkowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: I Chodorkowskiego, i Jaruzelskiego, i Kiszcza 20.12.11, 13:57 Akurat mieszkam w Exeter i nie jestem karmiony przez tzw. propagandę... Ale zapewniam Cię, poza jedną bulwarówką, nawet Anglicy nie są do końca przekonani o winie Polaka. DNA nie zostało zbadane w sposób gwarantujący obiektywność, zespół badający owa DNA nieraz dopuszczał się nadużyć a i są rozbieżności w zeznaniach świadków i obrazie z CCTV. Nie bronię tu Polaka ale sprawa jest do tej pory bardzo niejednoznaczna. Odpowiedz Link Zgłoś
nienawidze_pomidorowej Oto sprawiedliwość według pisomatołków 20.12.11, 10:45 Bronić kryminalistę to jest dopiero prawo i sprawiedliwość. Zuchy! Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Wersja GW czyli g.. prawda -:) 20.12.11, 10:46 Wychodzi na to ,że rocznica Powstania Warszawskiego jest obchodzona przez bandytów i złodziejów a ,,porządne europejsowe polactwo'' świętuje 3 maja jako akces Polski do EU zaś 11 listopada protestuje przeciw faszystom spod znaku Bóg-Honor-Ojczyzna -:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Bo "polskość to nienormalność" a nawet bandyctwo.. 20.12.11, 11:15 > Wychodzi na to ,że rocznica Powstania Warszawskiego jest obchodzona przez bandy > tów i złodziejów a ,,porządne europejsowe polactwo'' świętuje 3 maja jako akc > es Polski do EU zaś 11 listopada protestuje przeciw faszystom spod znaku Bóg- > Honor-Ojczyzna -:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
dynek82 oprawa Hapoelu ??? 20.12.11, 11:00 po meczu w Wawie artykul pojawil sie na stronie glownej jeszcze tego samego wieczoru. Gdy w Tel Awiwie lewaccy kibice przygotowali oprawe obrazajaca Polske wyborcza nie zajaknela sie o tym do dzis. To jest Wasz obiektywizm. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr110660 Artykuł jest b. słaby, nieobiektywny i polityczny, 20.12.11, 11:03 rozbój jest zaś przestępstwem kierunkowym a tu chodzi o kibicowską awanturę, ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
olias Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 11:13 wyjątkowe wieprze pracują w gazecie. wiedzą doskonale że pisowcy nie bronili Starucha, tyle jego praw. Policja nadużyła swoich uprawnień w stosunku do niego. wiem, wiem - za dużo żądam od RP III. a już próba wyjaśniania lemingom dlaczego nawet kibol winien mieć swoje prawa przerasta moje możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
leming666 Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 11:31 Trzy razy w ciągu roku wpadka świadczy, że koleś jest problemowy. Ja tam wpadek nie mam. I nie muszę siedzieć w pierdlu 5 miesięcy czekając na sprawę, jedna czy drugą. Jego prawem ma być chodzenie po ulicy i dalsze szukanie problemów? Prawo prawem ale sprawiedliwość musi być ;) Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 11:46 olias napisał: > ...próba wyjaśniania lemingom dlaczego nawet kibol winien mieć swoje prawa Powinien mieć ich tyle, ile sam daje ich innym. > przerasta moje możliwości. Nader skromne, trzeba przyznać. Odpowiedz Link Zgłoś
bleku666 Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 12:38 Kali napisał: > olias napisał: > > > ...próba wyjaśniania lemingom dlaczego nawet kibol winien mieć swoje praw > a > > Powinien mieć ich tyle, ile sam daje ich innym. > Czyli Ty odbierając tzw. kibolom wszelkie prawa, także sie ich pozbawiasz, czy Ciebie ta zasada nie dotyczy? Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 12:46 jak to się dzieje, że twoi idole jakos nie stanęli w obronie praw setek innych, podobnych sprawców (a raczej chcieliby te prawa uszczuplić) tymczasem akurat w wypadku Starucha ruszyło ich sumienie? Co jest takiego magicznego akurat w tym konkretnym kryminaliście? Odpowiedz Link Zgłoś
bleku666 Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 12:53 Proszę Pana, kategorycznie wypraszam sobie imputowanie mi, jakoby Piśdzielce należały do grona moich idoli. W zasadzie to ja nie nie mam idoli, ale to na marginesie. Otóż nie chodzi mi o bronienie bandyty, ale o dwie rzeczy: 1) równe prawa - koziołek z maczeta chodzi wolny, a staruch za brudne majty i torbę, siedzi piąty miesiąc, 2) pietnowanie haniebnych manipulacji GW, która przedstawia sprawy związane ze środiwskiem kibicowskim w sposób obrzydliwie stronniczy Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 13:13 bleku666 napisał: > Proszę Pana, kategorycznie wypraszam sobie imputowanie mi, jakoby Piśdzielce na > leżały do grona moich idoli. W zasadzie to ja nie nie mam idoli, ale to na marg > inesie. > > Otóż nie chodzi mi o bronienie bandyty, ale o dwie rzeczy: > 1) równe prawa - koziołek z maczeta chodzi wolny, a staruch za brudne majty i t > orbę, siedzi piąty miesiąc, Skoro w pierwszym wypadku nie było podstaw do t.ar. (a nie było), zaś w drugim ewidentnie były, to co to miałoby mieć wspólnego z równością??? Odpowiedz Link Zgłoś
bleku666 Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 13:29 Dotarliśmy chyba do istoty problemu. Moim zdaniem absolutnie nie ma podstaw do stwierdzenia że "ewidentnie" istniały podstawy do tymczasowego aresztowania Starucha, mozna było zabezpieczyć przebieg postępowania inaczej. W przypadku koziołka zaś mozna by sie spodziewac kary bezwględnego pozbawienia wolności dla osoby która z maczeta lub kolegami z maczetami akakuje ludzi, więc areszt tymczasowy z art 258 par. 2 moim zdaniem byłby uzasadniony. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 13:35 bleku666 napisał: > Dotarliśmy chyba do istoty problemu. > > Moim zdaniem absolutnie nie ma podstaw do stwierdzenia że "ewidentnie" istniały > podstawy do tymczasowego aresztowania Starucha Sąd był jakoś innego zdania. Poważni komentatorzy też... , mozna było zabezpieczyć przebi > eg postępowania inaczej. W przypadku koziołka zaś mozna by sie spodziewac kary > bezwględnego pozbawienia wolności dla osoby która z maczeta lub kolegami z macz > etami akakuje ludzi, więc areszt tymczasowy z art 258 par. 2 moim zdaniem byłby > uzasadniony. Po raz kolejny pokazujesz, ze nie masz pojęcia o czym sie wypowiadasz... Odpowiedz Link Zgłoś
bleku666 Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 13:58 spokojny.zenek po raz kolejny nie napisał niczego na temat: > Sąd był jakoś innego zdania. Poważni komentatorzy też... poproszę o nazwiska i lnki, ja w tej sprawie raczej przychylam się do zdania prof. Moniki Płatek > Po raz kolejny pokazujesz, ze nie mas z pojęcia o czym sie wypowiadasz... podaj konkrety, gdzie napisałem nieprawdę, albo daruj sobie bo prowadząc dyskusję w taki sposób się ośmieszasz. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 12:52 Zgrabnie to sobie wymyśliłeś, ale to nie całkiem tak. Ja za nie ganiam jak troglodyta za ludźmi po stadionach, ulicach, parkach (czy nawet budynkach), z zamiarem rozwalania im łbów i tańczenia oberka na na ich plecach, tylko dlatego, że kibicują innemu klubowi. Nie daję też w pysk piłkarzowi swojego klubu, który nie umie "szanować ryja" i odpyskowuje obrażającemu go jaskiniowcowi. Odpowiedz Link Zgłoś
bleku666 Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 12:57 No i w porządku, ja też nie, także uważam że przestępstwa powinny byc bezwględnie ścigane i karane. Tyle że z poszanowanie zasad, które powinny być jednakowe i dla chuligana, który dla zabawy kopie staruszki i dla chuligana, który dla zabawy kopie drugiego chuligana. Z tym ze ten pierwszy powinien otzrymac surowsza karę, jednak gwarancje procesowe i niewykorzystywanie do rozgrywek politycznych powinno dotyczyc obu chuliganów. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 12:07 > wyjątkowe wieprze pracują w gazecie. wiedzą doskonale że pisowcy nie bronili Starucha, tyle > jego praw. Garść cytatów Romaszewskiego: "Na pewno wśród kibiców jest chuligaństwo, to nie ulega żadnej wątpliwości i wcale tym nie jestem zachwycony. Tylko że uważam, iż do tego służą zupełnie inne środki - a rozwijanie kampanii wrogości, kampanii nienawiści, która już ma w tej chwili swoje rezultaty". Dopasuj to do komentarza, że jedynym celem zatrzymania Starucha ma doprowadzić do: "(...)zdezawuowania całego ruchu kibicowskiego, pokazania, że są to chuligani, ludzie, którzy jedynie podszywają się pod tradycje patriotyczne". Pisowcy bronili praw Starucha, a nie jego samego? Dziwne. Nie słyszałem o podobnej akcji wobec innych sprawców (lub osób podejrzanych) o bójki, pobicia i rozboje, nie mówiąc już o udzielaniu poręczeń majątkowych za takie osoby. Nie wspomnę już o tym, że sam Romaszewski jakoś słowem się nie zająknął, gdy Ziobro, Kamiński czy Kaczyński mówił brzydkie rzeczy o różnych łapówkarzach. Nierówne traktowanie osób podejrzanych o przestępstwo raczek nakazuje wątpić w szczerość obrony czyichkolwiek praw. Odpowiedz Link Zgłoś
rozwado Staruch i inni 20.12.11, 11:35 Teraz w pierdlu student kulturoznawstwa przekazuje swoja nabyta kulture swiezo upieczonemu sedziemu TK. Jesli cos jeszcze laczy PiS z SP, to gleboka sympatia dla kiboli z S na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Staruch i inni 20.12.11, 11:47 Naprawdę wypada odróżniać TK i TS. Odpowiedz Link Zgłoś
gnom_opluwacz Re: Staruch i inni 20.12.11, 12:12 E, po co. To trybunał, tamto trybunał, jedno i drugie będzie sądzić Starucha po apelacji odwoławczej, więc różnica niewielka. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Staruch i inni 20.12.11, 12:16 Celnie odtworzyłeś tok myślenia Romaszewskiego :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wiesscar moje luzne mysli 20.12.11, 12:03 za torbe siedziec tyle czasu w areszcie? fakt ze z opisu wynika ze Staruch zachowuje sie jak chuligan ale zlodzieje kradna naprawde duza kase i policja i prokuratura tego nie pilnuja, nie takie numery wyczyniaja dzieci szych (VIPow) i sie z tego wykaraskuja, teraz Tusk chce zrobic skok na rezerwy walutowe w NBP, wczesniej przed wyborami podobno Fundusz Rezerwy Demograficznej wyssal a potem czesc srodkow plynacych do OFE, odnosnie tego ze w szpitalu nie znalezli sladow pobicia a potem mial siniaki, nie znam sie ale wydaje mi sie ze mozna czlowieka tak pobic by nie bylo widac sladow pobicia, nie przesadzam jak bylo tylko pisze ze jest mozliwosc ze bylo tak lub tak, ja na miejscu Tuska kibicom bym odpuscil, taki maja styl zycia taka maja kulture i zasady, poki krzywdy nie robia nie-kibicom oraz kibicom nie nalezacym do subkultury kibicowskiej to niech sami swoje spawy zalatwiaja miedzy soba, z taka uwaga: jesli ktorys zlozy zawiadomienie na policji to sprawe trzeba wdrozyc, jesli to powazne przestepstwo to sprawe policja musi wdrozyc, ale jak sie ganiaja, przezywaja Tuska, maja jakies swoje porachunki miedzyklubowe - nie sie bawia skoro tak lubia, i sa ztym zadowoleni, sciganie drobnych utarczek to moim zdaniem szkoda czasu policji i pieniedzy podatnika, ale jesli jakies grozby mialyby pociagnac za soba czyjs uszczerbek na zdrowiu (powazny) lub smierc to policja musi uwazac zeby nie zaniedbac takich spraw, Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: moje luzne mysli 20.12.11, 12:05 wiesscar napisał: > za torbe siedziec tyle czasu w areszcie? Nie. Za ROZBÓJ. A tak w ogóle, to w areszcie nie siedzi się "za coś" Areszt śledczy NIE JEST karą, lecz środkiem zapewniającym prawidłowy tok postępowania. Odpowiedz Link Zgłoś
gnom_opluwacz Re: moje luzne mysli 20.12.11, 12:15 No, ale pomijając dość swobodny styl pisaniny przedmówcy, kuriozalne asocjacje i pomysły - to coś jednak jest na rzeczy. Nie chodzi tylko o p. Starucha, ale trzy miesiące tymczasowego aresztowania w sprawie, przy której podobno jest cała masa świadków, większych wątpliwości chyba też nie ma, to lekka przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: moje luzne mysli 20.12.11, 12:17 Być może. W takim razie "Staruch" powinien mieć spore pretensje do Romaszewskiego i Kempy, którzy próbowali coś "ugrać" na nim i - jak widać - zaszkodzili mu tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: moje luzne mysli 20.12.11, 12:34 Z artykułu wynika, że w tym czasie były podejmowane próby wpłynięcia na pokrzywdzonego a pozostali sprawcy nie byli znani w związku z tym istniała realna obawa matactwa. Odpowiedz Link Zgłoś
bleku666 Re: moje luzne mysli 20.12.11, 12:48 Nawet zakładając, że rzeczywiście istniała obawa matctwa, które nota bene wg GW miało miec miejsce, to czy ta obawa nadal trwa i może uzasadniac trwanie środka zpobiegawczego? Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: moje luzne mysli 20.12.11, 13:12 Notabene nie jest to przecież jedyna podstawa t.ar., prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
bleku666 Re: moje luzne mysli 20.12.11, 13:21 Oczywiście, tak a propos to jaka jest przyczyna tymczasowego aresztowania Starucha w tej sprawie? Bo tak sobie dywagujemy o mataczeniu, a przynajmniej ja orzeczenia sądu nie widziałem, a jesli media lub tabloidy podawały to mi umknęło.... Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: moje luzne mysli 20.12.11, 13:37 To daje sporo do myślenia. Nie wiesz, dlaczego sąd zastosował, ale "wiesz", że się z pewnością pomylił... Odpowiedz Link Zgłoś
bleku666 Re: moje luzne mysli 20.12.11, 14:04 Odpowiesz na moje pytanie? Ty wiesz jaka podstawe prawną powołał sąd, bo widziałeś orzeczenie? podaj może datę i sygnaturę to sie uwiarygodnisz trollu. Nie wiem, czy się pomylił, bezwględna wiedzą o okolicznoąsiach, posiadłeś Ty wszystko jest "ewidentne". Ja uważam, że nie było podstaw do tymaczasowego aresztowania, i przychylam sie do opinii ze ma ono miejsce na polityczne zmówienie, choć chiałbym wierzyc że było inaczej, niestety nikt nie wyprowadził mnie z tego przekonania, a trolle twojego pokroju ograniczaja sie do chybionych uszczyplowści, zrecznie unikając odpowiedzi i ustosunkowania sie do zadawanych przez mnie pytań. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: moje luzne mysli 20.12.11, 20:05 To akurat można łatwo znaleźć - jak widać do wyboru do koloru: - Sąd okręgowy nie uwzględnił zażalenia obrony na zastosowanie aresztu, całkowicie podzielił argumentację sądu rejonowego, iż zgromadzony materiał dowodowy wskazuje na duże prawdopodobieństwo, że podejrzany dopuścił się popełnienia zarzucanego mu czynu - powiedział rzecznik Sądu Okręgowego w Warszawie, sędzia Wojciech Małek. Sędzia dodał, że wystąpiły również inne przesłanki, które zadecydowały o utrzymaniu aresztu. - Sąd uznał, że jedynie tymczasowe aresztowanie zapewni właściwy tok postępowania; chodzi o to, że zarzucony czyn jest zagrożony surową karą i taka surowa kara może być w tej sprawie wymierzona - zaznaczył Małek. Dlatego, jak powiedział, sąd uznał, że "istnieje obawa, iż podejrzany przebywając na wolności, może utrudniać postępowanie". www.wprost.pl/ar/260959/Staruch-pozostanie-w-areszcie/ eksmisja.wordpress.com Odpowiedz Link Zgłoś
janus-z333 Re: moje luzne mysli 20.12.11, 14:02 Rzeczywiście są to twoje nad wyraz luźne przemyślenia.Nakarmiono cię propagandą anty tuskową,więc mówisz to tak,jak cię twoi guru indokrynowali.Nie wnikam co zrobił by Kaczyński czy jeszcze całkiem ktoś inny.Sport ma wyzwalać emocje i uciechę z widowiska,jakim jest mecz piłkarski.Ten sposób relaksu nie jest przypisany do bandziorów stadionowych,a wycie na stadionach to jeszcze nie doping.O politycznych,luźnych twoich przemyśleniach nie myślę prowadzić polemiki.Nie ze względu,że dla mnie są one niedorzeczne,lecz dlatego że ty już jesteś przekonany do swoich poglądów,i daremny trud cię przestawić na inny tok myślenia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
cilke Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 12:19 W calej tej sprawie chodzi o to, ze Staruch podpadl co niektorym politykom a media tylko podsycaly cala ta sytuacje. Wiec chcac nie chcac, zrobili ze Starucha kozla ofiarnego, zeby dac przyklad innym kibolom, co moze ich spotkac. Nie mysle bronic tu Starucha, bo jesli popelnil przestepstwo, powinien zostac ukarany. A to, ze nie dostanie zawiasow jest juz pewne - bylby to policzek wymierzony w twarz premierowi. Fajnie byloby, gdyby komentujacy tutaj forumowicze nie unosili sie niepotrzebnie patriotyzmem czy tez nienawiscia do innych wyznan (glownie argumenty odnosnie GW i pochodzenia zydowskiego jej naczelnego), bo w tej sprawie nie o to chodzi. Chodzi o pobicie/rozboj. Niby normalka, a szczegolnie w srodowisku kibolskim. Tylko fajniej zyloby sie w panstwie, gdzie takie cos jest pietnowane, a nie wykorzystywane do politycznych potyczek. Z jednej strony jak potepie Starucha to zaraz mnie "prawdziwi kibice" zwyzywaja od zydow, lemmingow czy innych POpaprancow. Jesli natomiast zaczne go bronic to jestem Kaczorzysta dla lewicowcow? Ludzie, opamietajcie sie, prosze. Przeciez polityka to tylko czesc naszego zycia i nie nalezy jej mieszac do wszystkiego na lewo i prawo. W tym kraju zyja miliony osob, ktore pragna tylko i wylacznie "normalnosci" i maja juz dosc PO, PIS czy innych pie... Wiec skupcie sie na tym co jest naprawde w zyciu wazne - rodzina, przyjaciele, etc. I dajcie spokoj z wylewaniem jadu na kazdym kroku. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 12:21 cilke napisał: > Nie mysle bronic tu Starucha, bo jesli popelnil przestepstwo, powinien zostac u > karany. A to, ze nie dostanie zawiasow jest juz pewne - bylby to policzek wymie > rzony w twarz premierowi. Nie, nie dlatego. Dlatego, że obowiązujące przepisy raczej nie dają takiej możliwości w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 16:19 cilke napisał: > W calej tej sprawie chodzi o to, ze Staruch podpadl co niektorym politykom a me > dia tylko podsycaly cala ta sytuacje. Wiec chcac nie chcac, zrobili ze Starucha > kozla ofiarnego, zeby dac przyklad innym kibolom, co moze ich spotkac. Komu niby chodzi o to żeby tak wmówić opinii społecznej? Różnego rodzaju Sakiewiczom lub Romaszewskim na pewno. Nie wiem natomiast dlaczego ty powtarzasz ich bełkot. > Nie mysle bronic tu Starucha, bo jesli popelnil przestepstwo, powinien zostac u > karany. A to, ze nie dostanie zawiasow jest juz pewne - bylby to policzek wymie > rzony w twarz premierowi. stooq.pl/n/?f=551678&c=2&p=0 20.12. Warszawa (PAP) - Dwa lata więzienia w zawieszeniu na pięć lat to wyrok, jaki na Piotra S., pseud. Staruch, wydał we wtorek warszawski sąd rejonowy. Odpowiedz Link Zgłoś
niezalany Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 17:12 bardzo "honorowy" ten wasz staruch, we trzech na jednego, ciekawe czy własną matkę i dziewczynę też leje... Odpowiedz Link Zgłoś
cmazui Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 20:12 Dac im maczety, zgonic na duzy stadion i pozwolic wyjsc jedynie jednemu. Truchla mozna by wykorzystac jako nawoz na pola. Przynajmniej pozytek dla srodowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
gajane4 Jak Staruch na Koziołka zapolował 25.02.12, 20:35 Czy prokuratury i sądy w Polsce składają się wyłącznie z idiotów nie znających elementarnych zasad prawa i rzemiosła, czy są "spóldzielniami" sprzedającą sposób swojego działanie za pieniądze ? Tutaj dziwne zanichania prokuratury, w przypadku podpalacza - sądu ! Odpowiedz Link Zgłoś