3744meriva Re: 399 25.12.11, 17:49 Poddać do publicznej wiadomości skład tej bandyckiej Komisji Majątkowej ? Sprawdzić majątki tych bandytów, członków tej Komisji. Z pewnością przy okazji dobrze się obłowili. Ta mafijna Komisja to chyba jedyne w swoim rodzaju komisja w cywilizowanym świecie od której decyzji niema odwołania chociaż decyduje o przekazywaniu majątku społecznego o wartości idącego w setki milionów złotych w przeciągu 19-stu lat czasu urzędowania naturalnie kosztem durnowatych obywateli III RP, których w ten bandycki sposób okradziono. Oddać wszystkich tych członków Komisji a właściwie mafioso pod sąd. Uniewaźnić decyzje tej Komisji i jeszcze raz w normalnym trybie rozpatrzyć tą dżunglę rządań Kościoła ale nie od czasów króla Łokietka itp. To jest największa grabież majątku obywateli jaka dotychczas się stała. Co robią posłowie Sejmu ? Gdzie jest niezależna Prokuratura ? Zyjemy w Katolandzie czy w normalnym, praworządnym Państwie, gdzie jest rodział Państwa od Kościoła ? Naturalnie jest to pytanie tylko pro forma bo rzeczywistość jest akurat odwrotna. Niedaleko już Polsce do Iranu i Arabii Saudyjskiej. Zlikwidować religię w szkołach państwowych. Wprowadzić dobrowolny podatek kościelny. Zlikwidować nadzwyczajne dotacje i przywileje finansowe Kościoła. Niech wróci normalność Odpowiedz Link Zgłoś
sphinxpinastri Re: 399 25.12.11, 18:14 Kto ten kler wepchał do szkół, jak nie politycy? Kto zaprosił niedawno do Sejmu biskupa, jak nie politycy, na których głosowałe/aś? Ten biskup sam nie wepchał się do Sejmu, został pokornie zaproszony... Odpowiedz Link Zgłoś
rodzaj_konta Re: 399 25.12.11, 19:42 3744meriva napisał: > Poddać do publicznej wiadomości skład tej bandyckiej Komisji Majątkowej Nawet jak na leminga jesteś baran. "Komisje majątkowe - komisje działające przy MSWiA od 1989 roku, rozpatrujące sprawy zwrotu lub przekazania w zamian kościołom i związkom wyznaniowym majątku odebranego w PRL z naruszeniem ówczesnego prawa[1]. W komisjach połowa członków była przedstawicielami rządu, a druga danego wyznania. Powołano 5 komisji: dla Kościoła katolickiego (zlikwidowana w lutym 2011 roku[2][3]) dla Kościoła Ewangelicko-Augsburskiego w RP dla Polskiego Autokefalicznego Kościoła Prawosławnego dla gmin żydowskich Międzykościelna Komisja Regulacyjna (dla pozostałych wyznań i związków wyznaniowych)" Dla KK "W skład komisji reprezentujących stronę rządowa w latach 1989-2011 wchodzili[20]: Bogusław Skręta, Józef Bołdak, Andrzej Pieniążek, Andrzej Wróblewski, Iwona Dykczak - Skorupska, Henryk Jędrzejewski, Romuald Soroka, Stefan Wasilewicz, Romana Górecka, Zbigniew Wrona, Marek Siwiec, Zbigniew Derdziuk, Arnost Bećka, Aleksandra Sulkowska, Andrzej Szuwara, Jerzy Bart, Dariusz Trzaska, Rajmund Jaroszek, Jakub Skiba, Krystyna Leonard, Adam Kornatowski, Justyna Staszak, Marcin Żukowski, Małgorzata Kosicka, Katarzyna Kobierska, Zbigniew Filipkowski, Andrzej Marciniak, Renata Czyżak, Robert Napora, Aneta Szyndler, Józef Różański, Joanna Zych-Gorgosz, Monika Piszcz - Czapla. W skład komisji reprezentujących stronę kościelną w latach 1989-2011 wchodzili[21]: ks. Jan Chmiel, Barbara Dołbniak, Edward Klimczuk, Przemysław Kłosiewicz, Stanisław Dąbrowski, Tadeusz Kobyliński, Wiesław Pakoca, Romuald Soroka, Hanna Żywiecka, Jarosław Bittel, ks. Tadeusz Nowok, Andrzej Kołodziej, Andrzej Rościszewski, Małgorzata Bryk, ks.Stanisław Pindera, ks. Mirosław Piesiur, Piotr Perończyk, Krzysztof Wąsowski, Wojciech Kubis, ks. Konrad Zygmunt, ks. Dariusz Walencik." Czas wyszukiwania poniże 10s. Młotek Odpowiedz Link Zgłoś
rockawy Re: 399 26.12.11, 00:51 Z wszystkimi uwagami sie zgadzam 3744meriva, tak nam dopomoz Bog i Wszyscy Swieci /jezeli istniejecie /.Malo jezeli na sercu macie dobro zwyklych ludzi/barankow/ to niech bedzie sprawiedliwosc i niech pier.... w tych przedstawicieli KK ,ktorzy dbaja tylko i wylacznie o swoja du....,wygody i majatki. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek4491 Palikot na Pasterkach 25.12.11, 18:06 Biskupi byli dumni ze swoich owieczek które po wyjściu z kościoła po spowiedzi i komunii wrzeszczeli na Krakowskim Przedmieściu "Tusk i Komorowski w łeb " ręce zacierali zradości za Prawdziwych Polaków i Prawdzieych Patriotów a teraz drą japy że ci którzy nie akceptyją takiego zachowania to walczą z kościołem. Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Niechec do Zlodziei jest nawet wskazana :O) 25.12.11, 18:14 A jesli Zlodzieje bronia sie zastawiajac swietosciami to im te swietosci w dupy nalezy powtykac. Odpowiedz Link Zgłoś
wieslawbed Walka o biznes pod pozorem krzyza 25.12.11, 18:47 Polityka krzyza jest polityczno-spolecznym przetargiem, widocznie hierarchia koscielna w Pl. wychodzi z zalozenia, ze im wiecej krzyzy tym wyzsza kultura. Jest to prostackie zalozenie pozbawione glebszego sensu, slusznie tez Palikot okreslil takich ludzi: "lunatycy oderwani od rzeczeywistosci". Nalezy przypomniec, ze krzyz w Sejmie zainstalowano po cichu, bez debaty i zapewne jako srodek walki, manifestacji swojej silly, bezczelnie i arogancko, bez liczenia sie z inna opinia. Prawica boi sie debaty bo tam wychodza ich matactwa logiczne, falszywe przeslanki i wrecz karygodne bledy rozumowania. W dodatku krzycza "przesladuja nas!", a skoro "nas przesladuja, to jestesmy meczennikami chrystusowymi". To sa zalozwnia do gory nogami, bo nikt ich nie przesladuje ani nie ogranicza, ale oczywiscie jak wychodzi prawda na jaw to ich w oczy kole. Swiat ucieka im spod panowania, zaczyna sie zmieniac, okazuje sie, ze dotad nieograniczona swoboda w gloszeniu pseudo-religijnych hasel pod pozorem dbania o spleczenstwo jest jedynie fasada walki o przetrwanie, o utrzymanie swojego biznesu na topie. Ten ich biznes sie wali, jest coraz bardziej poddawany ogladowi i to jest oczywiscie zatrwazajaca perspektywa, bo przeciez to mialo byc z zalozenia "wieczne", okazuje sie ze nie jest, aha, aha, a wiec samo odwolywanie sie do Boga i ich rozumienie Boga i jego planow jest rowniez poddane w watpliwosc, wiec wychodzi na to, ze oni wlasciwie nie wiedza kto to jest Bog i zawsze uzywali tego pojecia jako zaslony dymnej. Faryzeusze tego swiata mowia o Bogu jakby to byl towar na sprzedaz, na przetarg, w zamian za co chca otrzymac dostatni zywot i dobrobyt na plebaniach i biskupstwach. Odpowiedz Link Zgłoś
joanelle Bojówki ateistyczne??? 25.12.11, 19:05 Gdzie są takie??? Jak można się do nich zapisać??? Odpowiedz Link Zgłoś
mortimer21 Re: Bojówki ateistyczne??? 25.12.11, 19:36 Niestety istnieją wyłącznie w cokolwiek pokręconej wyobraźni biskupów i prawicowych publicystów która to wyobraźnia w ogóle jest ciekawym miejscem. Odpowiedz Link Zgłoś
wlekawa Palikot na Pasterkach 25.12.11, 19:10 Nową ewangelizację powinno się zacząć nieodgórnie a od góry. Od arcybiskupów. Wiadomo, że diabeł ma więcej zadowolenia, jak zwiedzie na manowce osoby duchowne wysokiego szczebla, bo jego chwała jest wtedy większa. Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Palikot na Pasterkach 25.12.11, 19:19 Cieszę się, że zdycha ta zakłamana wiara :D Odpowiedz Link Zgłoś
helguera dlaczego lewacy popieraja Palikota 25.12.11, 20:27 organizacje lewackie i takiez media od poczatku popieraly paliknota.A jak zobaczyli ze wejdzie do sejmu to poparcie bylo totalne,przykladem może być gazetaPoparcie paliknot uzyskal bo najmocniej pluje naq krzyz i kopie kosciól.Lobby homosiowe jak i aborcyjne ktore lewacy popieraja uzyskalo kompana,ba partie ktora jest w sejmie.Wicemarszalkiem tego Sejmu jest kobieta ktora jest na liscie plac przemyslu aborcyjnego.Lewacy poczuli krew ,i w niszczeniu kosciola ,lzeniu katolikow staraja sie dorownac oszolomowi.Stąd glos biskupow byl potrzebny a czas tez wybrali dobry.Wiśniewska i inni dyżurni katolicy czy moralisci pracujace dla mediow walczacych z Kosciołem niech nie mędrkuja czy BN to dobry czas na taki temat.Lewacy niech lepiej sie zajma przygotowaniami do parady dewiantow czy kongresu feminisdtek,od kosciola wara wam. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek-gdansk nic nie widzisz, nie słyszysz, nie analizujesz ... 25.12.11, 21:21 ... nie używasz rozumu, tylko ciągle powtarzasz starą wyświechtaną śpiewkę o lewakach jak byś odmawiał kolejne zdrowaśki różańca. Twoja wiara jest silna, ale zaślepiona, bezrefleksyjna i bez jakichkolwiek podstaw. Może Bóg istnieje, ja temu zaprzeczyć nie mogę, ale jeśli polski Episkopat miałby być jego głosem to byłby to bardzo dziwny Bóg. Odpowiedz Link Zgłoś
ateus77 Matka siedzi z tyłu 25.12.11, 21:12 Jak mogą obrazać moją matkę Kościół, kiedy matka siedzi z tyłu. Powtarzam: matka siedzi z tyłu. Odpowiedz Link Zgłoś
amen-666 Palikot na Pasterkach 25.12.11, 21:22 "Sierżant Paweł S. podczas służby zatrzymał samochód. Kierowcy wypisał mandat za zbyt szybką jazdę, a do rozmowy włączył się pasażer. Krzyczał, machał rękami, zachowywał się agresywnie. – Ty nie wiesz, kim ja jestem! – powtarzał ów pasażer. W sierpniu 2008 roku policjant wydziału ruchu drogowego w Ustrzykach Dolnych, sierżant Paweł S. zatrzymał samochód. Kierował nim watykański ksiądz, który przekroczył prędkość o przeszło 30 km/h i nie zapalił świateł. Dlatego sierżant wypisał mu mandat i pouczył, że należy jeździć ostrożnie. Do rozmowy jednak włączył się pasażer. Krzyczał na policjanta i machał rękami. Wysiadł z samochodu, zachowywał się agresywnie. – Ty nie wiesz, kim ja jestem! – powtarzał wielokrotnie. Rzeczywiście, Paweł S. nie wiedział. Ta niewiedza, jak się później okazało, kosztowała go bardzo wiele. Na dywaniku u komendanta dowiedział się, że tym pasażerem był arcybiskup Józef Michalik, przewodniczący episkopatu Polski. Wtedy dowiedział się też, że arcybiskup swoje niezadowolenie z „nadgorliwości” młodego policjanta wyraził dzwoniąc do samej komendy wojewódzkiej i prosząc o „ukaranie” 32-letniego sierżanta. W komendzie wojewódzkiej od zastępcy komendanta usłyszał, że w sposób „niegrzeczny” zwracał się do arcybiskupa Michalika, bo powiedział do niego „proszę pana”, nie zaś „wasza eminencjo” (w rzeczywistości, jak pisze autorka, abp Michalik był wówczas ekscelencją). Przełożony zapytał także Pawła S., „dlaczego uderza w Kościół katolicki”. Wice komendant zażądał od S. unieważnienia mandatu. Następnie został on przesunięty z wydziału ruchu drogowego do plutonu patrolowego (degradacja). To jednak nie wystarczyło i pod groźbą zwolnienia dyscyplinarnego policjant został zmuszony do złożenia rezygnacji i odejścia ze służby. Potwierdzają to w anonimowych rozmowach byli koledzy sierżanta, na których powołuje się autorka reportażu." Więcej: andhy.com/2010/09/08/glupi-policjant-z-ustrzyk-dolnych/ Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek-gdansk Arcybiskupowi było spieszno do nieba. 25.12.11, 21:55 Arcybiskupowi było spieszno do nieba, a le sierżant Paweł S. mu w tym przeszkodził. Arcybiskup oczywiście ma za nic to, ze przy okazji mógłby do tego nieba zabrać jakieś osoby trzecie, które się tam wcale nie wybierały. Bo czyż niebo w którym ma się towarzystwo Michalika może być niebem o jakim marzymy i o jakie zabiegamy tu na ziemskim padole. Odpowiedz Link Zgłoś
dzi1a Re: Palikot na Pasterkach 25.12.11, 21:56 dobrze "amen" że przypomniałeś wyczyny tego Michalika -- bezboga.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
yan.nick Re: Palikot na Pasterkach 26.12.11, 20:52 Masz rację: tę wiadomość o abp Michaliku trzeba przypominać, w dodatku że jeden z zabierających głos jest księdzem i tego faktu pewnie nie zna albo nie chce przyjmować do wiadomości. Najgorsze jest to, że przełożeni tego sierżanta tak się zachowują. Ale taka jest już ta polska mentalność. Odpowiedz Link Zgłoś
sts11 Re: Palikot na Pasterkach 27.12.11, 10:47 Na płocie pisało "d-pa". Szedł chłop. Chciał se pogłaskać i wbił sobie drzazgę... Czytajcie Mity i Nie... Będzie więcej odkrywczych komentarzy i odsyłaczy... Odpowiedz Link Zgłoś
kadykianus Ja też życzę więcej seksu a mniej krzyża w życiu. 25.12.11, 21:46 Kościół w Polsce to jednak dno. Nie będę się powtarzał. Pisałem o tym kilka razy. Odpowiedz Link Zgłoś
lks17 Re: Palikot na Pasterkach 25.12.11, 21:57 Pytanie: czy baran ma prawo pouczać owieczki? Odpowiedz Link Zgłoś
nowy-trend Prawda jak zwykle leży pośrodku. 25.12.11, 22:21 Prawdą jest że kapłani przestali dawno już być moralnymi apostołami kościoła i wzorcem do naśladowania. To nie zmniejsza faktu że większość księży bardzo dobrze wykonuje swoją posługę pasterską. Z drugiej strony ci normalni księża chcieliby prawnego urególowania swojego statusu prawnego i socjalnego czym sprzeciwiają się tzw. hierarchowie. Z drugiej strony Palikot oferuje prostactwo i chamstwo adresowane do pospólstwa i dlatego stawiane mu zarzuty taniego populizmu są po prostu trafne. Wszystko to razem podbudowane tanim anteklerykalizmem z propagowaniem gejostwa i wolnego dostępu do narkotyków powoduje że mamy do czynienia z tanim demagogiem który nie ma zwłaszcza młodym ludziom niczego do zaoferowania. Zróbmy taki eksperyment i przedstawmy jakiegoś idola z tego tzw. ruchu palikota - na pewno nie znajdziemy. Kościół mimo wielu nie nadających się do kapłaństwa oraz tych którzy nie zasługują na miano katolików jednak wiele postaci godnych wzorców. Mówię o tych którzy na to zasługują. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek-gdansk Po co nam kapłani nie praktykujący dekalogu? 25.12.11, 22:52 Kapłani, którzy (zgadzam się, że nie wszyscy) nie stosują we własnym życiu zasad, które głoszą to obłudnicy. Niech zmienią profesję i spróbują życia "owieczki". Antyklerykalizm to efekt ich obłudy. Przez używanie wytrycha "propagowanie gejostwa" stajesz się niewiarygodny w obiektywnym opisie świata. Gejostwa się propagować nie da, gdyż jest ono tak obiektywnym faktem jak oczy zielone. Tylko faszyści uważają inaczej, ale ci są naprawdę niebezpiecznie chorzy. Odpowiedz Link Zgłoś
rockawy Re: Prawda jak zwykle leży pośrodku. 26.12.11, 01:25 Ty to nie jestes nowy -trend a bardzo stary , zdegenerowany i bezwstydny. Chamstwo to te stare pryki zwane biskupami ,ktore probuja wsiskac kit jak mozna godnie i biednie zyc nie dajac przykladu. Ba ,samemu jezdzac super autem ,mieszkajc w palacyku z pelna obsluga,zrac przepiorki ,lososie i inne delicje a baranom /pospolstwu jak okresliles/ wytykac grzechy . Gdyby byla sprawiedliwosc Boza to tym bezczelnym ,bezboznym i bredzacym przedstawicielom KK jezor stanalby kolkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mata68 Re: Prawda ? 26.12.11, 01:29 wiesz co?ty,twoja prawda i twoi katolicy-zaden czlowiek nie jest zadnym wzorcem dla drugiego.katolicy to najgorsza rasa - bo zaden z nich nie uznaje zadnego autorytetu w swoim zyciu ,ale chce byc autorytetem dla innych. jestem antklerykalem i odkad pamietam jedyną zarazą w europie był katolicyzm z jego niemorlanoscią,moredstwami,wykluczeniami i papraniem sie do polityki.w te swieta tez nic innego katolicy nie zrobili-zaatkowali scene polityczna machajac tymi swoimi psuedo-fiutami -ni mniej ni wiecej -tak samo jak palikot -tyle,ze on zazrtowal,a ksieza nie zarują.banda zalosnych złodzieji piejąca cos o tym ,ze potrafi byc przykladem.raz w zyciu wskazcie na Boga i faktycznie Go gloscie,moze bedziecie godni jakiegokolwiek szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś
jar-ry Re: Prawda jak zwykle leży pośrodku. 26.12.11, 03:42 Bo to wszystko jest tanio ureg"Ó"lowane. Internetowe matołki. Odpowiedz Link Zgłoś
mlodaemerytka Re: Prawda jak zwykle leży pośrodku. 26.12.11, 08:11 jar-ry napisał: > Bo to wszystko jest tanio ureg"Ó"lowane. > Internetowe matołki. ========================== PRAWDY NIE MA ZAMORDOWAL JA KOSCIOL KATOLICKI ! Dalej tak czyni. Same klamstwa. Po co ten zbytek liturgii ? Kapiace zlotem swiatynie ? Cale skarby watykanu ? Komu to sluzy? Garstsce starcow i nikomu innemu. Glupich,zaslepionych ludzi zawsze jest pelno na to rozum ni nie maja wplywu,ale niech ci rozumni nie daja sie okradac cwaniakom. Chyba pani Suchockiej powinnismy podziekowac za konkordat. Ona za to ma wieczna posadek w Watykanie. Niesamowicie bezwstydna baba. Odpowiedz Link Zgłoś
pablobodek Re: Prawda jak zwykle leży pośrodku. 26.12.11, 12:11 Posługa pasterska, mówisz ?! Przeczytaj, dostępne w sieci, "Fakty i Mity", archiwum, Nr38/2011 - "Oskarżony Watykan". Oskarżeni o zbrodnie przeciwko ludzkości, B16 i s-ka. Ostatnio Irlandia zamknęła swoją ambasadę w Watykanie. Wiesz może dlaczego ? Abepe Guć nagradza i awansuje księdza pedofila z Banina !! Itd, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
rodzaj_konta Re: Prawda jak zwykle leży pośrodku. 26.12.11, 21:48 pablobodek napisał: > Ostatnio Irlandia zamknęła swoją ambasadę w Watykanie. Wiesz może dlaczego ? Wiem. "Z wielkim smutkiem jesteśmy zmuszeni zamknąć z powodów ekonomicznych ambasadę Irlandii przy Stolicy Apostolskiej – poinformował wczoraj tamtejszy minister spraw zagranicznych Eamon Gilmore. Podobny los spotkał też placówki dyplomatyczne w Iranie i Timorze Wschodnim. Roczne utrzymanie tych trzech ambasad kosztowało Irlandię 1 250 tys. euro. Jak wyjaśnił irlandzki MSZ, decyzja ta jest częścią szerszego, wymuszonego kryzysem programu oszczędnościowego w sektorze publicznym." "Zamknięcie ambasady w najmniejszym stopniu nie naruszy natomiast relacji dyplomatycznych ze Stolicą Apostolską, które Irlandia bardzo sobie ceni. Kraj ten nadal będzie mieć swego ambasadora przy Watykanie, nie będzie on jednak rezydował w Rzymie – zapewnił szef irlandzkiej dyplomacji." "Dodajmy, że na mocy Traktatów Laterańskich ambasadorem przy Stolicy Apostolskiej nie może być reprezentant danego kraju przy państwie włoskim." Ale miało być coś sensacyjnego w typie F&M. Dawaj lemeing!! Odpowiedz Link Zgłoś
yan.nick Re: Prawda jak zwykle leży pośrodku. 26.12.11, 20:55 "To nie zmniejsza faktu że większość księży bardzo dobrze wykonuje swoją posługę pasterską." - To jakiś żart, bo nie bardzo znam się na takich żartach? Raczej jeśli są wyjątki, to się je nagłaśnia. Czyli że wyjątków jest tyle co kot napłakał. Odpowiedz Link Zgłoś
nowy-trend Re: Prawda jak zwykle leży pośrodku. Odpowiedź 27.12.11, 00:48 Przez mój wpis chciałem podkreślić pewne fakty które mają miejsce i dyskusję skierować w stronę prawnej regulacji spraw kościelnych i tu między innymi nawiązać do spraw opłacania księży, usług kościelnych oraz na przykład opłacania składek emerytalnych przez księży. rockawy - przeczytaj jeszcze raz tekst, albo lepiej nie czytaj bo i tak nic nie zrozumiesz. mata 68 - jesteś antyklerykałem cóż twoja wola. Zastanów się nad faktem ile złego uczynili niewierzący i ile złego nadal czynią. Poza obrażaniem nie wnosisz nic nowego do treści. jary - sorry napisałem z błędem. Postaram się uważniej pisać i także sprawdzać to co napisałem. Błąd jest naprawdę głupi i być może mój 25- letni pobyt na zachodzie do tego faktu przyczynił się. mlodaemerytka - głupia treść i wszystko wg. zasady najlepszą obroną jest atak. pablodek (wpis 1) - po paru kompromitujących artykułach w FM nieczytam tego piśmidła. pablodek (wpis 2 ) - jeżeli tak było że utrzymanie tych ambasad kosztowało więcej to słusznie je zamknięto. Powstaje jednak pytanie co kosztuje utrzymanie ambasady polskiej w Irlandii - jak słyszałem dziesiątki razy więcej!!!! yan.nick - widocznie masz niewiele do czynienia z pracą kościoła "na dole" bo dobrą i skuteczną pracę tam poświadczają inne źródła niekoniecznie zaliczone do katolickich. Odpowiedz Link Zgłoś
yan.nick Re: Prawda jak zwykle leży pośrodku. Odpowiedź 27.12.11, 08:58 Ojczulku, akurat jestem po spotkaniu pewnego père Roman, którego poznałem 20 lat temu (wówczas przyjechał na komunię swojej bratanicy z Kamerunu, gdzie ewangelizuje nie tylko słowem - musiał wyjść z politycznej mszy). Z tobą pewnie było inaczej, niczego się nie nauczyłeś. To à propos wypowiedzi do rockawy. "> rockawy - przeczytaj jeszcze raz tekst, albo lepiej nie czytaj bo i tak nic nie > zrozumiesz." Jaka wyższość emanuje z Twoich ust. Zastanów się nad sobą, mały człowieku. "pablodek (wpis 1) - po paru kompromitujących artykułach w FM nieczytam tego piś > midła." - Hm, prawda w oczy kole. Jednym słowem to ty niczego nie jesteś w stanie się nauczyć. FiM jeszcze nie przegrały procesu o zniesławienie, czyli pisały prawdę. Czasem prezrysowaną, ale prawdę. Osobiście sposób pisania mi się nie podoba, ale jeśli nikt o tych sprawach nie chce pisać? Do mojego postu - zwykle jest tak, że o sprawach nie sprawiających kłopotów się nie pisze, tym niemniej, te o których wiadomo, to i tak za dużo. Wystarczy pojechać do pierwszej lepszej parafii - wszędzie to samo: pieniądze, pieniądze, pieniądze, lekceważenie ludzi, arogancja. Jednym słowem, uzasadnienie istnienia tego organizacji jest wątpliwe. To samo mogłyby robić organizacje cywilne. Odpowiedz Link Zgłoś
gosteck123 Wesołych Świat 25.12.11, 22:35 I w związku z tym, co piszecie, i co napisała pani redaktor, i co powiedzieli biskupi, księża w swoich homiliach: Niech Wam Nowonarodzony błogosławi w tym, żebyście odnaleźli w nim spokój, a w drugim człowieku, nawet jak jest katolem, zobaczyli jego dobro i takim samym dobrem go obdarzali. Wesołych Świąt. Odpowiedz Link Zgłoś
mlodaemerytka Re: Wesołych Świat 26.12.11, 08:14 gosteck123 napisał: > I w związku z tym, co piszecie, i co napisała pani redaktor, i co powiedzieli b > iskupi, księża w swoich homiliach: Niech Wam Nowonarodzony błogosławi w tym, ż > ebyście odnaleźli w nim spokój, a w drugim człowieku, nawet jak jest katolem, z > obaczyli jego dobro i takim samym dobrem go obdarzali. Wesołych Świąt. ================================ Vice versa ! Tylko.. katoliccy ksieza nie widza dobra w innych. Oni nienawidza innych. Dlazego ? Poniewaz wiedza,ze zle czynia i boja sie . Nienawisc rodzi sie ze strachu. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Palikot na Pasterkach 25.12.11, 23:31 Fatalnie to wróży Kościołowi, jeśli ktoś taki jak Michalik jest jego twarzą. Odpowiedz Link Zgłoś
mlodaemerytka Re: Palikot na Pasterkach 26.12.11, 08:16 spokojny.zenek napisał: > Fatalnie to wróży Kościołowi, jeśli ktoś taki jak Michalik jest jego twarzą. ========================== A wobec tego,co mozna powiedziec o tym z Torunia ? Czyja on jest twarza ? Jakiej agenturze sluzy pan Rydzyk ? Przyjechal,jak mowi z Niemiec z 80 fenigami ! Judasz chcial wiecej ! Odpowiedz Link Zgłoś
mawapo A co robili biskupi jak trzeba było bronić krzyża 25.12.11, 23:38 na Krakowskim Przedmieściu ? Olali go ciepłym moczem, powiedzieli że to nie ich problem. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: A co robili biskupi jak trzeba było bronić kr 26.12.11, 00:03 Fakt faktem, że tam biskupi tak naprawdę niewiele mieli do roboty, raczej psychiatrzy i prokuratura... Odpowiedz Link Zgłoś
mlodaemerytka Re: A co robili biskupi jak trzeba było bronić kr 26.12.11, 08:19 mawapo napisał: > na Krakowskim Przedmieściu ? Olali go ciepłym moczem, powiedzieli że to nie i > ch problem. ======================= Taki wlasnie jest KK ! Tam, gdzie trzeba odbierac pierwszy wyciaga reke. Tam gdzie powinien byc to niestety jest nieobecny. Kiedy doczekamy sie madrzejszych parafian ? Ludzi z godnoscia nie dajacych sie oszukiwac. Moze za 100 lat, a moze nigdy, bo wiara to narkotyk dla mas,jak mawial lenin i w tym sie nie pomylil. Odpowiedz Link Zgłoś
mata68 Palikot na Pasterkach 26.12.11, 01:23 szkoda tylko ,ze taki jeden lachmyta z drugim ubierzez pedalską kiece i powołuje sie na Chrystusa w swoim oszustwie. Odpowiedz Link Zgłoś
mata68 Re: 399 26.12.11, 01:31 sphinxpinastri napisał: > W Polsce nie istnieje inteligencja, nie ma intelektualistów, nic dziwnego, że a > teiści z wyborczej pasjonują się tym, co biskupi sobie gdzieś tam gadają do swo > ich wiernych. istnieje inteligencja,ale nikt inteligentny nie bywa w katolickich kosciolach,az tak tepi nie jestesmy. Odpowiedz Link Zgłoś
sphinxpinastri Re: 399 26.12.11, 10:24 Świetna odpowiedź! Jestem pod wrażeniem. A zatem Tusk, Komorowski, Kopacz, Borusewicz - najważniejsze osoby w państwie stale chodzące do kościoła - są tępe. Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzacy_ziemianin boga z biblii na pewno nie ma !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.12.11, 03:33 Gdyby był katabasy byłyby inne !!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
costa3500 Re: boga z biblii na pewno nie ma !!!!!!!!!!!!!!! 26.12.11, 11:39 Zbiór bajek zwany biblią dziś nie aktualny jak i bóg w nich opisywany zmienił się się świat i oczekiwania ludzi a bóg z biblii to ciemne średniowiecze. Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzacy_ziemianin USA nie ma konkordatu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.12.11, 03:34 Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzacy_ziemianin Zerwać konkordat - kk jako stowarzyszenie zwykłe!! 26.12.11, 03:34 Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzacy_ziemianin Niech stowarzyszenie kk utrzymują jego członkowie 26.12.11, 03:37 Z WAŻNYMI LEGITYMACJAMI !!! Odpowiedz Link Zgłoś
jar-ry Palikot na Pasterkach 26.12.11, 03:37 A dlaczego jak ja klikam na "następny" to mi ucieka i włancza albo włącza się zaraz jakaś reklama i dlaczego tak szybko "kuźwa mać wasza wte i we wte" Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzacy_ziemianin USA nie daje ani centa na związki religijne !!!!!! 26.12.11, 03:38 Odpowiedz Link Zgłoś