Dodaj do ulubionych

Portret słuchaczy Radia Maryja

30.12.11, 13:44
Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • rum11 Portret słuchaczy Radia Maryja 30.12.11, 14:09
      Odczepcie się od zwykłych porządnych ludzi jacy są skupieni wokół Radia Maryja.W naszych nowych europejskich a tak naprawdę ruskich światłych porządkach gnoi się dobrych ludzi,stanowiących lepszą patriotyczną część społeczeństwa a gloryfikuje sie się cwaniaczków,rusofilów,niemcofilów i wszelkiego rodzaju dewiatów i męty,gnojków i najzwyklejszych palantów politycznych.
      • 6.smiech [...] 30.12.11, 14:14
      • 13perun Re: Portret słuchaczy Radia Maryja 30.12.11, 14:16
        dopisz jeszcze oszustów i pedofilów ... upsss, to raczej domena waszej strony :-)
        • ula-56 Re: Portret słuchaczy Radia Maryja 30.12.11, 21:15
          13perun napisał:

> dopisz jeszcze oszustów i pedofilów ... upsss, to raczej domena waszej strony :
          > -)
          Prawda w oczy kole.A wasza to tak się mówiło za komuny, wasza praca wasza ojczyzna wasz kraj itd. a to mój kraj moja praca i moja ojczyzna i jest demokracja.
      • com.bi-nerki Re: Portret słuchaczy Radia Maryja 30.12.11, 14:24
        Rozsadza cię miłosierdzie.
      • jaklucz Re: Portret słuchaczy Radia Maryja 30.12.11, 14:28
        > gloryfikuje sie się cwaniaczków,rusofilów,niemcofilów i wszelkiego rodzaju dewiatów i
        > męty,gnojków i najzwyklejszych palantów politycznych.

Rozumiem, że Ty jesteś tą lepszą częścią społeczeństwa tak elegancko i po chrześcijańsku oceniającą bliźnich. Gratuluję Ci z całego serca Twojego głębokiego humanizmu przepojonego szczerą wiarą katolicką. Z Twojej wypowiedzi pozostaje mi wnioskować, że jedyne co powstrzymuje Cię od zarżnięcia tępym nożem tych wszystkich, o kim byłeś łaskaw tak ciepło się wyrazić, jest ewentualna odpowiedzialność karna i/lub mała mobilność balkoniku z którym się poruszasz. Nie zrażaj się jednak. Alleluja i do przodu, jak mawia Twój, równie miłujący bliźnich, przewodnik duchowy. Jeszcze przyjdzie wasz czas. Uważaj jeno, żeby Ci rozrusznik serca nie stanął.
        • kynos1 Re: Portret słuchaczy Radia Maryja 30.12.11, 18:21
          >że jedyne co powstrzymuje Cię od zarżnięcia tępym nożem tych wszystkich,
          >o kim byłeś łaskaw tak ciepło się wyrazić, jest ewentualna odpowiedzialność
          >karna i/lub mała mobilność balkoniku z którym się poruszasz.

Żałosne i chamskie wnioski. Wynikają zapewne ze stereotypowego postrzegania świata.
          To są tylko twoje własne projekcje.
          Póki co, jedynym mordem politycznym popełnionym ostatnio było zabicie członków znienawidzonego PiS przez oczadzonego przez propagandę człowieka.
          • jaklucz Re: Portret słuchaczy Radia Maryja 30.12.11, 18:36
            Wnioski wypływają ze słów tego człowieka. Napisał stek obelg.
            To, że zamordowano działaczy PiS nie znaczy, że dzięki takim wypowiedziom, jak ta, którą skomentowałem, mord się nie powtórzy. Myślisz, że morderca z Łodzi wypowiadał się inaczej o zamordowanych, niż człowiek, którego bronisz?
          • zalesand Re: Portret słuchaczy Radia Maryja 30.12.11, 19:23
            > Póki co, jedynym mordem politycznym popełnionym ostatnio było zabicie członków
            > znienawidzonego PiS przez oczadzonego przez propagandę człowieka.

Masz na myśli LK? :-))
          • antropoid Re: Portret słuchaczy Radia Maryja 30.12.11, 22:29
            kynos1 napisał:

> Póki co, jedynym mordem politycznym popełnionym ostatnio było zabicie członków
            > znienawidzonego PiS przez oczadzonego przez propagandę człowieka.
            -----
            Tylko że PiS jest znienawidzony nie przez czyjeś oczadzanie propagandą (bo to akurat jest specjalność PiS), ale przez własne wstrętne zachowanie. Nie trzeba wcale słuchać krytyków PiS-u - wystarczy samych jego polityków z Kaczyńskim na czele, żeby przynajmniej czuć do nich obrzydzenie.
      • bezspokoju Re: Portret słuchaczy Radia Maryja 30.12.11, 15:36
        Miłujący wszystkich inaczej Rydzyk wie doskonale, że głupich, naiwnych i nawiedzonych nigdy mu nie zabraknie i dlatego z politowaniem, kiwając głową otwiera szkatułę. Nadziwić ciągle się nie może : " co za durnie ?, gdzie to pospólstwo zmierza ? "
      • dybko2 Re: Portret słuchaczy Radia Maryja 30.12.11, 15:50
        rum11 napisał:

> Odczepcie się od zwykłych porządnych ludzi jacy są skupieni wokół Radia Maryja.
        > W naszych nowych europejskich a tak naprawdę ruskich światłych porządkach gnoi
        > się dobrych ludzi,stanowiących lepszą patriotyczną część społeczeństwa a gloryf
        > ikuje sie się cwaniaczków,rusofilów,niemcofilów i wszelkiego rodzaju dewiatów i
        Szkoda że nie zbadali jeszcze jednego,a mianowicie ilu z was porządnych, modli się pod figurą
        a diabła ma za skórą .Ja stawiam że okolice 90% błędem nie będą. Zbyt dużo w tym kraju świństw się dzieje,w których ja, nie chcący mieć z wami nic wspólnego ,udziału nie biorę!!
      • mentatd_at_gmail Re: Portret słuchaczy Radia Maryja 30.12.11, 15:58
        Uważaj bo Ci żyłka pęknie ;)
      • cillian1 Re: Portret słuchaczy Radia Maryja 30.12.11, 17:08
        > a gloryfikuje sie się cwaniaczków,rusofilów,niemcofilów i wszelkiego rodzaju dewiatów
        > i męty, gnojków i najzwyklejszych palantów politycznych.

bosze - przebiłeś mnie w charakterystyce JK i Rydzyka trującego!
      • antropoid Re: Portret słuchaczy Radia Maryja 30.12.11, 22:20
        rum11 napisał:

> ...gloryfikuje sie się cwaniaczków,
        > rusofilów, niemcofilów i wszelkiego rodzaju dewiatów i

Po języku znać kogoś spośród tych "zwykłych porządnych ludzi jacy są skupieni wokół Radia Maryja"...
        Jakieś nazwiska tych, których tak ładnie po chrześcijańsku nazywasz?
      • stanos111 Re: Portret słuchaczy Radia Maryja 31.12.11, 12:51
        No oczywiscie propaganda zawsze w modzie ... Ha ha , nie ma aniolow , nie ma boga ... to wszystko wymyslili ludzie , kasa sie liczy , daj na tace .. , a beda cie chwalic , to jest dzisiesza polityka kosciola - a moze jakies grunty zapisac tez to napewno dostaniesz sie do nieba ...
        Wesolego Nowego Roku ...
      • panczur86 To ludzie zagubieni 03.01.12, 14:25
        Mnie to nawet szkoda tych ludzi. Zagubieni, nie rozumiejący meandrów współczesności. Rydzyk bezwzględnie ich wykorzystał. Tzw. "Mohery" to ofiary transformacji ustrojowej. Jesli chce się ich wytępić, to nie "wyżynając watahę" ale edukując ich.
    • zawsze_prawdziwy [...] 30.12.11, 14:14
    • twoje.sumienie.1 Krótko mówiąc... 30.12.11, 14:16
      są słuchacze RM dużo bliżsi prawdy od przeciętnego Polaka otumanionego propagandą i manipulacją medialną sączącą się z TVN i GW, słabo zdających sobie sprawę ze szkód wyrządzonych Polsce przez sabotażystów i ignorantów rządowych, słabo też świadomych dramatycznego stanu państwa i czekających nas nie latach już, ale całych dekadach chudych lat.
      • jaklucz Re: Krótko mówiąc... 30.12.11, 14:30
        czekających nas nie latach już, ale
        > całych dekadach chudych lat.

Nie martw się - was, pensjonariuszy zakładów zamkniętych, będą nadal żywić. A reszta sama się obroni przed kryzysem.
        • xnonx Re: Krótko mówiąc... 30.12.11, 14:36
          > Nie martw się - was, pensjonariuszy zakładów zamkniętych, będą nadal żywić. A r
          > eszta sama się obroni przed kryzysem.

...podobno to rząd się sam wyżywi, więc z nieśmiałością zapytam: ... czy to Pan, Panie Premierze?
          • ar.co Re: Krótko mówiąc... 30.12.11, 14:44
            Normalny człowiek (nie tylko z rządu) potrafi zarobić sam na swoje utrzymanie i potrafi sam się wyżywić, bez sięgania do państwowej kasy. Dożywiać trzeba patologie i zakłady zamknięte, jak słusznie stwierdził przedmówca.
            • xnonx Re: Krótko mówiąc... 30.12.11, 14:54
              > Normalny człowiek (nie tylko z rządu) potrafi zarobić sam na swoje utrzymanie i
              > potrafi sam się wyżywić, bez sięgania do państwowej kasy.

No niby tak, ale nie każdy ma zdrowie żeby biegać z pistoletem i rabować bogatych.
              (przypomnę, że średniej pensji nie dostaje jakieś 60-70% społeczeństwa, a chyba ciężko powiedzieć, że aż tylu jest nienormalnych)
              • jaklucz Re: Krótko mówiąc... 30.12.11, 15:36
                > No niby tak, ale nie każdy ma zdrowie żeby biegać z pistoletem i rabować bogaty
                > ch.
                > (przypomnę, że średniej pensji nie dostaje jakieś 60-70% społeczeństwa, a chyba
                > ciężko powiedzieć, że aż tylu jest nienormalnych)

Ciekawe masz sposoby na zarabianie pieniędzy. Wyobraź sobie, że są inne metody uzyskiwania dochodów. Poza tym to, że ktoś nie zarabia średniej nie oznacza, że ma napadać na innych. Brak wykształceni i/lub zaradności życiowej nie jest żadnym argumentem.
                • xnonx Re: Krótko mówiąc... 30.12.11, 15:48
                  >Brak wykształceni i/lub zaradności życiowej nie jest żad
                  > nym argumentem.

70% społeczeństwa niewykształcone i/lub niezaradne życiowo?!

> Wyobraź sobie, że są inne metody
                  > uzyskiwania dochodów

tak, dwa etaty, trzy etaty, cztery etaty, pięć etatów, a zamiast bezproduktywnie spać - mozna zgłosić się na królika doświadczalnego i śpiąc zarabiać na badaniach medycznych.
                  Przecież im więcej pracujesz tym więcej zarabiasz - wszyscy to wiedzą, prawda?

> Poza tym to, że ktoś nie zarabia średniej nie oznacza, że
                  > ma napadać na innych.

no nie oznacza, ale jeżeli chce przeżyć w warunkach bliższych człowiekowi niż zwierzęciu to musi taką ewentualność poważnie rozważyć ;)
                  A średnia - to takie minimum pozwalające na w miarę sensowne życie - takie wyjście na zero.
                  • 6burakow Re: Krótko mówiąc... 30.12.11, 15:55
                    xnonx napisała:

> A średnia - to takie minimum pozwalające na w miarę sensowne życie - takie wyjś
                    > cie na zero.

Podpisuje sie obydwoma rekami: w Polsce kazdy powinien byc powyzej sredniej! a jak nie jest to wina Tuska!
                    • xnonx Re: Krótko mówiąc... 30.12.11, 16:01
                      > Podpisuje sie obydwoma rekami: w Polsce kazdy powinien byc powyzej sredniej! a
                      > jak nie jest to wina Tuska!

wiesz, są dwa wyjścia (jedno nie wyklucza drugiego): albo jesteś politykiem lub znasz kogoś kto posadził ciebie na stołku w zarządzie jakiejś firmy, albo twój psycholog/psychiatra będzie miał z tobą spore problemy.
                    • mitko32 Re: Krótko mówiąc... 30.12.11, 16:06
                      6burakow napisał:

> xnonx napisała:
                      > a jak nie jest to wina Tuska!
                      Winą Tuska i jego kolegów jest to, że mamy w Polsce kapitalizm kompradorski zamiast normalnego. W takich warunkach nie dziwota, że 70% społeczeństwa żyje poniżej średniej.
                      • 6burakow Re: Krótko mówiąc... 30.12.11, 21:46
                        mitko32 napisał:

> Winą Tuska i jego kolegów jest to, że mamy w Polsce kapitalizm kompradorski

Kto i co nie pozwala Ci prowadzic firmy / dzialalnosci gospodarczej? Dlaczego uwazasz ze szara strefa jest "sola" ziemi?
                      • antropoid Re: Krótko mówiąc... 30.12.11, 22:51
                        mitko32 napisał:

> Winą Tuska i jego kolegów jest to, że mamy w Polsce kapitalizm kompradorski zam
                        > iast normalnego. W takich warunkach nie dziwota, że 70% społeczeństwa żyje poni
                        > żej średniej.

I to się pewnie zaczęło od rządów Tuska? Wcześniej było super?
                      • stanos111 Re: Krótko mówiąc... 31.12.11, 13:17
                        To nie wina Tuska , to wina katoli i im podobnym nie wierzacym ,ze Polska chce i jest w lepszej sytuacji ekonomicznej od niektorych krajow europejskich ... Przestacie dawac na tace w kosciolach , Polska - bedzie w duzo lepszej sytuacji finasowej i stanie wreszcie na nogi z kolan ...
                        Jak by nie bylo kazdy rzad ma swoich wrogow ...
                        Wesolego Nowego Roku ...
                  • jaklucz Re: Krótko mówiąc... 30.12.11, 16:05

> 70% społeczeństwa niewykształcone i/lub niezaradne życiowo?!
                    A gdzie ja to napisałem? Czy 70% społeczeństwa chce kogoś napadać z bronią w ręku? Czy może nieco mniej? Pytam Ciebie, bo to Twój pomysł na zarabianie kasy. Ja pracuję i płacę podatki.

> tak, dwa etaty, trzy etaty, cztery etaty, pięć etatów, a zamiast bezproduktywni
                    > e spać - mozna zgłosić się na królika doświadczalnego i śpiąc zarabiać na badan
                    > iach medycznych.
                    Ja nie pracuję na pięciu etatach. Śpię w łóżku a nie w szpitalu. I nie jestem w żaden sposób wyjątkowy.
                    > Przecież im więcej pracujesz tym więcej zarabiasz - wszyscy to wiedzą, prawda?
                    Nie prawda. Chyba, że przykręcasz śrubki na akord, albo pracujesz jako "security" w supermarkecie. A wtedy kłania się Twój brak wykształcenia/niezaradność.

> no nie oznacza, ale jeżeli chce przeżyć w warunkach bliższych człowiekowi niż z
                    > wierzęciu to musi taką ewentualność poważnie rozważyć ;)
                    Zapewniam Cię, że znam sporo ludzi zarabiających poniżej średniej, którzy żyją godnie. A jeżeli nie żyją to mają pretensje do siebie a nie do wszystkich dookoła.
                    • stanos111 Re: Krótko... jak sobie poscielisz tak sie wyspisz 31.12.11, 13:37
                      Nie chodze do kosciola ( byly katol.)nie pracuje od kilku lat- nie napadam na nikogo))) mam gosposie, mam kochanke i gadajaca papuge , mieszkam na paradise...
                      Wiem , ze normalna praca nie daje ciekawych dochodow , a wiec sproboj cos zmienic w swoim zyciu ... Pozdrawiam .
              • dybko2 Re: Krótko mówiąc... 30.12.11, 16:07
                xnonx napisała:

> > Normalny człowiek (nie tylko z rządu) potrafi zarobić sam na swoje utrzym
                > anie i
                > > potrafi sam się wyżywić, bez sięgania do państwowej kasy.
                >
                > No niby tak, ale nie każdy ma zdrowie żeby biegać z pistoletem i rabować bogaty
                > ch.
                > (przypomnę, że średniej pensji nie dostaje jakieś 60-70% społeczeństwa, a chyba
                > ciężko powiedzieć, że aż tylu jest nienormalnych)
                Masz podstawy oczekiwać do takich zarobków ,wykształcenie ,umiejętnośći ,talent.Czy najskładniej idzie ci rzucanie puszek obok kosza na śmici.Ja pracuje 30 lat na swoim i takich pretensji nie mam.
        • twoje.sumienie.1 Ulegasz zwyczajnemu złudzeniu... 30.12.11, 15:05
          wynikającego z niedoinformowania. Jeśli masz tzw. normalną rodzinę (cztery osoby) to przyjmij do wiadomości, że już na dzień dobry jesteście zadłużonemu po uszy państwu winni ca 100 000 PLN z ogromną szansą, ba pewnością nawet, na rychłe znaczne powiększenie tego długu. Chciałbym widzieć Twoją minę gdyby doszło do jego egzekucji. No i co by Ci z tej normalności i pewności obrony przed kryzysem (czyt. sabotażystami i złodziejami w białych kołnierzykach) pozostało. Brak Ci nie tylko wiedzy ale i zwyczajnej wyobraźni.
          • jaklucz Re: Ulegasz zwyczajnemu złudzeniu... 30.12.11, 15:29
            Brak
            > Ci nie tylko wiedzy ale i zwyczajnej wyobraźni.
            To oświeć mnie, łaskawco, skąd Twa tajemna wiedza pochodzi? Szczególnie zainteresowały mnie przepisy pozwalające na egzekucję rzeczonych 100 000 zł. Gdybyś podał mi jakieś wiarygodne źródła. Od razu zastrzegam, że Nasz Dziennik, TV Trwam i równie obiektywne media takowymi nie są, nie były i nie sądzę żeby kiedykolwiek były.
            • xnonx Re: Ulegasz zwyczajnemu złudzeniu... 30.12.11, 15:42
              > Szczególnie zainter
              > esowały mnie przepisy pozwalające na egzekucję rzeczonych 100 000 zł.

to może ja:
              ten dług to nie są takie cyferki wyświetlane na skrzyżowaniu, żeby było kolorowo. Jest to zadłużenie jakie zaciągnięto w najróżniejszych instytucjach, a instytucje te posiadają możliwości wymuszenia spłaty. Nie zrobią tego gwałtownie, bo 80% ludzi po prostu nie ma tyle. Natomiast pieniądze ściągane będą za pomocą rosnących podatków, akcyz i najdzikszych zobowiązań (np grecja której umorzono część długu pod warunkiem kupna kilku wojskowych zabawek). O wielkości do jakiej będą rosły podatki pewne pojęcie daje szybkość z jaką ten dług zwiększa się co sekundę, a już teraz płacisz 19% dochodowego +23% vat + różne podatki poukrywane w akcyzach.

...więc w tym wypadku nie ma znaczenia sposób uregulowania długu. Efekt będzie podobny i jednakowo opłakany.
              • jaklucz Re: Ulegasz zwyczajnemu złudzeniu... 30.12.11, 15:45
                Nie ważne? Twój kolega podał konkretne liczby i roztoczył wizję ich rychłej egzekucji z mojej głodem przymierającej familii. To ja poprosiłem grzecznie o podanie podstaw takich sądów, a Ty mi tutaj o najdzikszych rozwiązaniach... Konkrety jakieś masz do przedstawienia, czy tak sobie piszesz, bo Ci się w domu nudzi?
                • xnonx Re: Ulegasz zwyczajnemu złudzeniu... 30.12.11, 15:49
                  >Konkret
                  > y jakieś masz do przedstawienia, czy tak sobie piszesz, bo Ci się w domu nudzi?

oki: podatek dochodowy, vat i akcyza.
                  • jaklucz Re: Ulegasz zwyczajnemu złudzeniu... 30.12.11, 15:53
                    > oki: podatek dochodowy, vat i akcyza.
                    No i co z tym podatkami i akcyzą? One istnieją od dawna. Gdzie te 100 tysięcy ściągnięte z mojej rodziny? Mam coraz większe wrażenie, że jednak nie masz nic konkretnego do powiedzenia.
                    • xnonx Re: Ulegasz zwyczajnemu złudzeniu... 30.12.11, 15:58
                      zaczynasz mnie poważnie zastanawiać...
                      Co z podatkami czy akcyzą? Rosną sobie, wiesz?
              • twoje.sumienie.1 Pytanie o sens tłumaczenia... 30.12.11, 15:59
                czegokolwiek komuś kto deklaruje głośno że prawdy słuchać nie zamierza a wiarę pokłada w kłamstwie. Półprawdy i całe bezczelne kłamstwo dla niego drogowskazem i nawet jak napiszesz że dwa i dwa to cztery, a podpiszesz "Kaczyński" natychmiast zaneguje. To jest ta magiczna siła sprawcza kłamstwa która w czasach komuny potrafiła zagnać do urn ponad 99% społeczeństwa i wepchnąć w kieszenie marynarek czerwone legitymacje partyjne milionom ideologicznych "intelektualistów". Dziś działa podobnie na ludzi dla których prawda, dobro i piękno nic nie znaczy, a jedynym drogowskazem jak kiedyś — wiadro pełne żarcia lub ewentualnie możliwość dokopania przeciwnikowi ideologicznemu.
                • babaqba Re: Pytanie o sens tłumaczenia... 30.12.11, 17:16
                  twoje.sumienie.1 napisała:

> czegokolwiek komuś kto deklaruje głośno że prawdy słuchać nie zamierza a wiarę
                  > pokłada w kłamstwie. Półprawdy i całe bezczelne kłamstwo dla niego drogowskazem
                  > i nawet jak napiszesz że dwa i dwa to cztery, a podpiszesz "Kaczyński" natychm
                  > iast zaneguje. (...)

Kaczyński tylko wtedy powiedział coś prawdziwego, jak się pomylił. Księża od tysiąca lat słowa prawdy nie wykrztusili. Prócz ludzi "pokładających wiarę" są jeszcze normalni, którzy myślą. Podpowiem ci, że oni są przeciwni kościołowi i polskiej prawicy, właśnie dzięki temu, że potrafią ocenić ich dzialania. Odpisując zrób to grzecznie, bo to ja zarabiam na twoją emeryturę. Coraz więcej takich jak ja ucieka z tego ocipiałego głupotą państewka, więc uważaj i nie staraj się mnie obrazić.
                  • twoje.sumienie.1 Kłamstwo masz wpisane w swój życiorys. 30.12.11, 17:45
                    Wątpię aby obrażenie kogoś tak zakłamanego jak Ty mogło być w ogóle możliwe nie mówiąc aby było mogło być źródłem satysfakcji podobnie jak fakt samej dyskusji z Tobą. Chętnie jednak wysłucham w jaki to sposób ktoś płacący ubezpieczenie poza granicami naszego kraju dokłada do mojej emerytury. To fascynujące. Poza tym słyszałem że wszyscy normalni na wezwanie naszego umiłowanego przywódcy dawno już do kraju powrócili. Gdybyś jednak był innego zdania, to w związku z deklarowaną niechęcią do prawicy i kleru najbardziej odpowiednie dla Twoich poczynań miejsce widzę w bolszewii.
                    PS
                    Może warto też zweryfikować u innych wrażenie prawdomówności jakie robisz. Może być pouczające.
                    • jaklucz Re: Kłamstwo masz wpisane w swój życiorys. 30.12.11, 18:01
                      > Wątpię aby obrażenie kogoś tak zakłamanego jak Ty mogło być w ogóle możliwe nie
                      > mówiąc aby było mogło być źródłem satysfakcji podobnie jak fakt samej dyskusji
                      > z Tobą.
                      Znów zarzucasz mi kłamstwo nie przedstawiając najmniejszych dowodów lub nawet poszlak. Widoczne Twoje poczucie sprawiedliwości dopuszcza rzucanie słów na wiatr. Innymi słowy: robisz sobie z buzi wycieraczkę, misiu.
                      Chętnie jednak wysłucham w jaki to sposób ktoś płacący ubezpieczenie p
                      > oza granicami naszego kraju dokłada do mojej emerytury. To fascynujące.
                      Nie wiem co czyjeś ubezpieczenie ma do Twojej emerytury? Jeżeli uważasz to za fascynujące, to masz dość oryginalne hobby. Pominąwszy jednak Twoje zainteresowanie międzynarodowym przepływem kapitału to jaki ma to związek z podwójną moralnością, jaką prezentujesz?

Poza ty
                      > m słyszałem że wszyscy normalni na wezwanie naszego umiłowanego przywódcy dawno
                      > już do kraju powrócili. Gdybyś jednak był innego zdania, to w związku z deklar
                      > owaną niechęcią do prawicy i kleru najbardziej odpowiednie dla Twoich poczynań
                      > miejsce widzę w bolszewii.
                      Ciesz mnie, że coś tam słyszałeś. Moja niechęć do kleru bierze się z patriotyzmu. Po prostu bardzo nie lubię jak transferują swojemu szefowi w Watykanie pieniędzy z moich podatków. Nie masz racji ci do mojej niechęci do prawicy. To jest po prostu politowanie.

> Może warto też zweryfikować u innych wrażenie prawdomówności jakie robisz. Może
                      > być pouczające.
                      Właśnie staram się to zrobić. Natomiast Ty, jako osoba obrzucająca mnie po standardowym katolskim błotem, zawzięcie nie chcesz bądź nie umiesz powiedzieć mi powiedzieć gdzież ja tak kłamię i kręcę.
      • mentatd_at_gmail Re: Krótko mówiąc... 30.12.11, 16:01
        O kurde. Geniusz się prawdziwy odezwał. A Ty co w życiu dokonałeś?
      • mustafa_0 Nie ma sensu już teraz przygotowywać tłumaczenia 30.12.11, 16:25
        dla ewentualnego rządu J. Kaczyńskiego z trudności w realizacji programu "zamożni Polacy na piaskach Tunezji", gdyż nie będzie takiego rządu.
    • te_rence Portret słuchaczy Radia Maryja 30.12.11, 14:16
      Biada wam, uczeni w Piśmie i faryzeusze, obłudnicy, bo zamykacie królestwo niebieskie przed ludźmi. Wy sami nie wchodzicie i nie pozwalacie wejść tym, którzy do niego idą

14. Biada wam nauczyciele Pisma i faryzeusze obłudnicy, bo objadacie domy wdów pod pozorem długich modlitw. Dlatego otrzymacie surowszy wyrok.

15 Biada wam, uczeni w Piśmie i faryzeusze, obłudnicy, bo obchodzicie morze i ziemię, żeby pozyskać jednego współwyznawcę. A gdy się nim stanie, czynicie go dwakroć bardziej winnym piekła niż wy sami.
      Ewangelia Mateusza 23 rozdział
    • com.bi-nerki Portret słuchaczy Radia Maryja 30.12.11, 14:26
      Te kwoty od 751 zł do 1 000 zł na miesięczne utrzymanie to już po datkach na RM czy jeszcze przed?
    • bogdan331 Portret słuchaczy Radia Maryja 30.12.11, 14:27
      ЛЕВЫЙ МАРШ
      Рaзвoрaчивaйтеcь в мaрше!
      Слoвеcнoй не меcтo кляyзе.
      Тише, oрaтoры!
      Вaше
      cлoвo,
      тoвaрищ мayзер.
      Дoвoльнo жить зaкoнoм,
      дaнным Адaмoм и Евoй.
      Клячy иcтoрии зaгoним.
      Левoй!
      Левoй!
      Левoй!

Влaдимир Мaякoвcкий
      • maritt.g Re: Portret słuchaczy Radia Maryja 30.12.11, 15:54
        Raz pijany wróbel w miłosnej euforii
        krzyczał, że zajeździ kobyłę historii,
        lecz kiedy wyładował temperament dziki'
        kobyła stwierdziła: Chyba mam owsiki.

Olek Grotowski

Нaвoштa мне хaлaдзільнік, кaлі я не кyрy?
        Działa cyrylica?

• brave48 średnia 64 lata? to już chyba niedługo ... 30.12.11, 14:28
      i Rydzyk nie będzie miał z kogo doić ...
      Czasami słucham RM jadąc samochodem i nigdy nie moge się nadziwić jak ludzie wierzą w tą 'gadzinówkę'. Trafiłem kiedyś na 'Przegląd prasy codziennej'! - ooo, zobaczymy co zacytują ?! - wszystkie cytaty były z Naszego Dziennika, żadnego odnośnika do jakiejkolwiek innej gazety (no wiem ... przecież wszystkie inne kłamią ...)
      • myslacyszaryczlowiek1 Re: średnia 64 lata? to już chyba niedługo ... 30.12.11, 14:53
        A dlaczego mam nie wierzyć?
        Czy nie prawdą był przyjazd grupy żydów z USA i szantażowanie, że jak Polska nie wypłaci 64mld $ to Polska będzie szkalowana w światowych mediach. Sądzę, że to nagłośnienie tej sprawy uchroniło nas przed tymi odszkodowaniami. Ciekawe, że niby wolna media nie podjęły tego tematu. Czyżby jednak wolne nie były.
        Czy nie prawdą była masowa kolaboracja Żydów z Armią Czerwoną w 1939roku.
        Czy ... itd.
        Po za tym trafiają się ciekawe wywiady, jak np. o wpływie kąpieli termalnych na leczenie wady postawy,
        Należy żałować, że Radio Maryja nie nagłośniło głośnego wywiadu z prezydentem Izraela, w którym się chwali jak Żydzi zdobyli Budapeszt, Warszawę i parę innych miast. To było szeroko komentowane przez media węgierskie i dzięki temu wygrał Fidesz z przewagą umożliwiającą zmianę konstytucji.
        • brave48 Re: średnia 64 lata? to już chyba niedługo ... 30.12.11, 15:03
          no i właśnie to jest najgorsze, te historie z RM ... jest tam w nich tylko jakieś ziarnko prawdy a reszta zmanipulowana i dopowiedziana ...
        • mentatd_at_gmail Re: średnia 64 lata? to już chyba niedługo ... 30.12.11, 16:07
          Twoja wypowiedź jest dowodem na zapaść w Polskiej Służbie Zdrowia....
        • ar.co Re: średnia 64 lata? to już chyba niedługo ... 30.12.11, 17:07
          Wygrał Fidesz, to i Węgry na skraju (a może i już za tym skrajem) bankructwa.
      • drzp Re: średnia 64 lata? to już chyba niedługo ... 30.12.11, 18:21
        Cytaty z innych gazet też regularnie pojawiają się w pewnej audycji i nie wszystkie są negatywnie oceniane!
    • runnerswine Re: Portret słuchaczy Radia Maryja 30.12.11, 14:30
      Na pewno nie czytają dotrzechdych.pl
      To na bank!!!

• xnonx młodzi, wykształceni, z wielkich miast... 30.12.11, 14:34
      ... a gdyby to byli "młodzi, wykształceni, z wielkich miast" to co by to zmieniło?
      • ar.co Re: młodzi, wykształceni, z wielkich miast... 30.12.11, 14:45
        To by nie byli słuchaczami Radia Ma Ryja.
      • one2be Re: młodzi, wykształceni, z wielkich miast... 30.12.11, 14:53
        Oznaczałoby to całkowite skretynienie społeczeństwa.
        Że starsi, słabo wykształceni pesymiści wierzą w bzdury głoszone przez radyjko wydaje się zupełnie naturalne.
      • lactum Re: młodzi, wykształceni, z wielkich miast... 30.12.11, 14:53
        xnonx napisała:

> ... a gdyby to byli "młodzi, wykształceni, z wielkich miast" to co by to zmieni
        > ło?

Zmartwienie byloby wieksze, ze mamy Iran bis.
        • xnonx Re: młodzi, wykształceni, z wielkich miast... 30.12.11, 14:59
          > Zmartwienie byloby wieksze, ze mamy Iran bis.

powiem tak: te babcie z jednej strony, a fanatycy polityczni z drugiej.
          Jedna grupa warta drugiej.
          Innymi słowy: dla tych pośrodku zmartwienie jest podwójne
      • bogucjusz Nie ma takiej możliwości. 30.12.11, 16:17
        Młodzi, wykształceni, z dużych miast nie słuchali, nie słuchają i nie będą słuchać RM. Chyba, że w celach stricte ludycznych.

---
        "Ląduj, dziadu!"
        • minstrel515 Re: Nie ma takiej możliwości. 30.12.11, 19:09
          Jest taka możliwość na 95%; akademiki WSKSiM w Toruniu. Zapewne od nich pochodzi większość obecnych tu wpisów. Obowiązek, czy przyjemność?
          • bogucjusz Re: Nie ma takiej możliwości. 30.12.11, 23:36
            minstrel515 napisał:

> Jest taka możliwość na 95%; akademiki WSKSiM w Toruniu. Zapewne od nich pochodz
            > i większość obecnych tu wpisów. Obowiązek, czy przyjemność?

Toruń nie jest "wielkim miastem" (choć śliczne to i urokliwe miejsce). Absolwentów w/w szkoły do "wykształconych" też trudno zaliczyć.

---
            "Ląduj, dziadu!"
    • trajkotek co oni mogą wiedziec o RM? 30.12.11, 14:47
      jedyną wiarygodną ekspertą od RM jest Wiśniewska Ka.
      Ona na własnej skórze ... to wie.
    • twoje.sumienie.1 Zaś jeśli chodzi o czytelników GW... 30.12.11, 14:49
      a zapewne i oglądaczy TVN-u, to nie roszcząc sobie pretensji do praw wynikających z wyników badań własnych tej dynamicznej grupy młodych, wykształconych, tryskających pomysłami myślicieli, wspomagających swą ciężką pracą umysłową wysiłki naszych umiłowanych przywódców jestem pod niezwykle silnym wrażeniem ich wybitnych możliwości intelektualnych. Oto niewielka próbka:
      ----------------------------

kralik111 ☺ 30.10.06, 21:53
      Zenujacy jest ten kurdupel, postaniwil sie uaktywnic na czas wyborow, a odaktywni sie po nich, co za wsza a nie prezyded, szczam na tego kurdupla ktory oprucz partii swojego despotycznego braciszka (drugiego kurdupla) nie widzi juz nikogo i niczego innego. Prezyderura to cos wiele wiecej niz tylko uaktywnianie sie na czas wyborow, smieciu kaczynski.

hetmanwiechu 11.05.11, 13:59
      agent Rydzyk, sowiecki szpieg niech sie wytlumaczy z tego co robil w NRD i jak go sowieci szkolili, agent Rydzyk.

r0b0l
      należy odstrzelić to lewackie katomatolstwo i będzie spokój.

wiosenka-19
      Ojciec co wydupca wlasne dziatki jak to nazwac...?

obywatel_nienumerowanej_
      radio ma ryja z diamentem? chyba raczej ma ryja z kawałkiem gówna, bo co jakiś działacz mordę otworzy, to jakby ktoś bąka puścił... zdelegalizować ścierwo razem z piss-em...

jerzysm42
      Skoro Rydzyk jest publiczną dziwką, to i radio jest publiczne.

qfadrat
      to że ten tlusty gangster [o. dr T. Rydzyk] i jego mafia moga spokojnie funkcjonowac to najwiekszy wstyd dla polski w XXI wieku

jungleman
      Radio z ryjem należy czym prędzej zdelegalizować a nie odbierać mu jakieś statusy!

candid13
      swolocz pisowska z sekty nazistowskiej, sludzy pulkownika KGB z Torunia ze stacjami przekaznikowymi za Uralem nadanymi przez Putina za zaslugi w dzieleniu Polski i polskiego kosciola PLUJE CHORA Z NIENAWISCI miloscia blizniego

moorsoldaten
      Czarne zboczone dzieciojeby - zamknąć swoje tłuste ryje !

mieckaaniolowa
      Rydzyk!!! Ty pie...na, czarna świnio i antypolska kanalio!!! To wypie...j stąd na Jackowo, jakżeś ty jeden Polak!!!

czarno_to_widze
      Kaczyński to samo bełkocze, chyba bzyka rydzola w tłusty zad

piemont
      talking_head, fujaro rydzola...Rydzol obraził miliony Polaków, i za to temu gnojowi należy się plunięcie w ryj i kopa w du ...! Tobie to samo, cioto.

stasiek33
      pis a rydzyk to jeden śmieć. To jedno zło Polski. To Polski zagłada. Niech ich piekło pochłonie. To gorsze niż faszyzm!!!! Precz z naszej Polski!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

buzki2
      Bydlo klerykalne..wszedzie wsadza swoje ryje,ale kiedys..

edek47
      ZEBY TEN ZLODZIEJ W SPUDNICY SPUSCIL sie w swoje osrane gacie.

keruzam21 9
      niech zdechnie [Ziobro], bedzie spoko

bp_2
      Zaczynam lubić to ścierwo Kaczyńskiego, a jak zejdzie do 4% to będę kochała (i dam dupy temu wykastrowanemu).

macqbat
      sku...syn, ch... jebany, tak mi działa gwałciciel dzieci jebany na nerwy, że bym go sku...syna pie...nego raz jebnął, w łeb i zajebał, drugi raz w wieko od trumny, kłamcę pie...nego [o o. T. Rydzyku]

tomy.lawson
      no i prosze - sqrwysyny zajebane, schowane pod plaszczem z krzyzykiem. zdechniecie wszyscy jak pies pluto! na smyczy przy budzie (wierne pieski rydzyka i jarusia)!
      ciekawe co by za larmo bylo gdyby tak ta krowa klempa w ryj dostala??!!

bandierarossa
      Hej ty proboszcz1 katolski baranie, idz lepiej obciągnąć pałę jakiemuś klesze o ile sam nie napier.dalasz z jakiejs plebanii..... Możesz sie psia szmino przeprowadzic do Watykanu, katabasowy podnózku.
      Nie chcemy na polskiej ziemi bandy oszustów w czerni.

stach-uuuu
      Rydzyk faja ci w odbyt , i kawał gówna do papuchy śmierdzielu.!!!

dkklu1
      Jebani katolicy i to wszystko w imie wiary!! AVE SATAN

klemmm
      ta świnia jeszcze ma czelność mówić wilk w owczym stadzie o Bonieckim... Pieprzone obłudne rydzykowe psy

kralik111
      To ja tez skozystam z wolnosci slowa i wyraze swoja opinie. Bardzo sie ciesze, ze ta szmata, ktora przez pomylke zostala prezydentem zdechla w Smolensku.
      • xnonx :)) dobre :)) 30.12.11, 15:03
        ale założę się, że do niektórych zakutych łbów i tak nie dotrze :)
        • ricardo543 Moherowy beret 30.12.11, 15:08
          jest tego słuchacza nieodzownym atrybutem ;))

I do twarzy mu z nim, tylko jakoś do trumny nie pasuje i go wywalają na śmietnik.
          • trajkotek moherofobia 30.12.11, 16:49

wpędza w zadumę?
            • antropoid Re: moherofobia 30.12.11, 22:35
              I tak żadnego linka trajkotku-spamotku? ...
              • trajkotek Re: moherofobia 31.12.11, 01:05
                sorry, żadnego ...
                może później?
        • twoje.sumienie.1 Obawiam się że dotrze najprędzej na Czerską... 30.12.11, 15:10
          i z hukiem a może i po cichutku jak to mają we zwyczaju, wykasują i ślad nie pozostanie nawet, zaś tumany forumowe i tak nawet swego ubóstwa duchowego i prostactwa nie dostrzegą. Dla nich ten język to norma i takim językiem właśnie zastępują sobie totalne braki wiedzy.
          • jaklucz Re: Obawiam się że dotrze najprędzej na Czerską.. 30.12.11, 15:42
            "wykasują i ślad nie po
            > zostanie nawet, zaś tumany forumowe i tak nawet swego ubóstwa duchowego i prost
            > actwa nie dostrzegą"

Widzisz, misiu. Ty, jak większość katoli, z niezrozumiałego do mnie powodu wyznajesz moralność Kalego. Skoro zarzucasz innym posługiwanie się inwektywami to sam ich nie używaj. Jeżeli zaś ich używasz - nie czepiaj się innych. Stosujesz tę samą bardzo wątpliwą moralnie zasadę co Twoi przewodnicy duchowi w różowych berecikach: źdźbło w oku bliźniego - tak, belka we własnym - nie. Prostowanie ludzkości zacznij zatem od siebie, co, misiu?
            • xnonx Re: Obawiam się że dotrze najprędzej na Czerską.. 30.12.11, 15:53
              zacytuję:

edek47:
              "ZEBY TEN ZLODZIEJ W SPUDNICY SPUSCIL sie w swoje osrane gacie."

vs.
              sumienie:
              "zaś tumany forumowe i tak nawet swego ubóstwa duchowego i prostactwa nie dostrzegą"

Widzisz różnicę??
              • jaklucz Re: Obawiam się że dotrze najprędzej na Czerską.. 30.12.11, 15:56
                Mówiąc szczerze - nie bardzo. Jedno i drugie to inwektywy. Jedne i drugie oceniają człowieka a nie jego wypowiedzi. Różni je tylko język ich wyraziciela. Intencje są te same.
                • xnonx Re: Obawiam się że dotrze najprędzej na Czerską.. 30.12.11, 16:07
                  > Mówiąc szczerze - nie bardzo. Jedno i drugie to inwektywy. Jedne i drugie oceni
                  > ają człowieka a nie jego wypowiedzi. Różni je tylko język ich wyraziciela. Inte
                  > ncje są te same.

Mało tego - dodam, że edek mówi nawet nie o człowieku a jego gaciach, a to stawia edka na równi z nawybitniejszymi mistrzami słowa ... pokonałeś mnie.
                  Zazdroszczę rządowi tego kraju: zarządzać narodem w którym jest tak dużo osobników zawierajacych w swoich czaszkach rzeczy które zazwyczaj znajdują się w innej części organizmu - to naprawdę piękna sprawa.
                  • jaklucz Re: Obawiam się że dotrze najprędzej na Czerską.. 30.12.11, 16:33
                    > Zazdroszczę rządowi tego kraju: zarządzać narodem w którym jest tak dużo osobni
                    > ków zawierajacych w swoich czaszkach rzeczy które zazwyczaj znajdują się w inne
                    > j części organizmu - to naprawdę piękna sprawa.

Czekaj, bo się pogubiłem: kto ma tę kupę w głowie? Rzeczony Edek, ja czy Twój kolega piszący o interlokutorach z miłością podobną do Edka?
                    • antropoid Re: Obawiam się że dotrze najprędzej na Czerską.. 30.12.11, 23:05
                      jaklucz napisał:

> Czekaj, bo się pogubiłem: kto ma tę kupę w głowie? Rzeczony Edek, ja czy Twój
                      > kolega piszący o interlokutorach z miłością podobną do Edka?
                      -------------------

He, he, najlepsze jest to, że najpierw zasuwa Ci przykłady obraźliwych wypowiedzi "antykatolskich", a potem sam obdarza swoich rodaków "miłością i szacunkiem" czerpanymi zapewne z nauk swego mistrza.
              • borsuk112 Re: Obawiam się że dotrze najprędzej na Czerską.. 30.12.11, 18:50
                bezlitosny.453
                godzinę temu

Oceniono 1 raz 1

@matol_z_pultuska
                Jestemcw...u z Wroclawia nie chce mi sie fatygowac do twojej miejscowosci Cwelestynow , chcesz byc zmasakrowany? zapraszam mow gdzie w ktorym miejscu Wroclawia , aha i zamow dodatkowe badania DNA bo z trudem cie rozpoznaja , dobra tyle zrobie dla twoich 2 tatusiow bo malo prawdopodobne by takie "cos" jak ty mialo ojca i matke , wsadzie ci w odyt tulipana zeby cie rozpoznali

"bezlitosny.453
                godzinę temu

Oceniono 1 raz 1

@matol_z_pultuska
                Jestemcw...u z Wroclawia nie chce mi sie fatygowac do twojej miejscowosci Cwelestynow , chcesz byc zmasakrowany? zapraszam mow gdzie w ktorym miejscu Wroclawia , aha i zamow dodatkowe badania DNA bo z trudem cie rozpoznaja , dobra tyle zrobie dla twoich 2 tatusiow bo malo prawdopodobne by takie "cos" jak ty mialo ojca i matke , wsadzie ci w odyt tulipana zeby cie rozpoznali "

a ty widzisz różnicę. mam takich kwiatków PiSowskich ponad tysiąc więc się kotku nie wypowiadaj
            • last.man.standing Nie rozróżniasz cytowania od pomawiania 30.12.11, 16:54
              Jak się "Wam" zrobi w pewnym momencie "zdjęcie" to potraficie wszystko wykombinować aby odwrócić kota ogonem. Na prawdę synku dałbyś sobie spokój i się uspokoił.
            • twoje.sumienie.1 Może bym i zaczął od siebie... 30.12.11, 17:13
              ale jakoś te "katole" które tak łatwo Ci było użyć powstrzymują mnie od tego. Sprawdzę najpierw co powiedzą na Czerskiej na "żydole". Podobno są tam bardzo tolerancyjnie i ugodowo nastawieni ludzie, liczę więc na sukces. Zaraz potem walnę się w pierś włochatą i wyrażę skruchę na własny brak tolerancji dla ordynarnego chamstwa i prostactwa forumowiczów zakończony swoją totalną samokrytyką oraz – a jakże" – hymnami pochwalnymi na cześć takich wyrafinowanych i pokrętnych intelektualistów forumowych jakich Ty reprezentujesz. Szkoła "Gazety Wyborczej" i lat niełatwego kształcenia. To dla mnie oczywista rzeczywistość.
              • jaklucz Re: Może bym i zaczął od siebie... 30.12.11, 17:25
                Peany pochwalne na moją cześć możesz sobie darować. Jakoś przeżyję bez Twojej aprobaty. Będzie trudno, ale postaram się.

Użycie słówka "katoli" było bardzo proste - ja nie uważam Kalego za swojego guru i hipokryzja jest mi obca. Nie bardzo za to rozumiem dlaczego zarzucasz mi krętactwo. A co mojego wykształcenia - znów usiłujesz mnie obrazić. Ale to daremne - akurat Ty nie jesteś w stanie tego zrobić. Choćbyś bardzo chciał. Nie wiem z czego wynika Twoja agresja, mogę tylko domniemywać, że z frustracji. Współczuję.
              • uwierz_w_to Re: Może bym i zaczął od siebie... 30.12.11, 23:37

> ale jakoś te "katole" które tak łatwo Ci było użyć powstrzymują mnie od tego. S
                > prawdzę najpierw co powiedzą na Czerskiej na "żydole". Podobno są tam bardzo to
                > lerancyjnie i ugodowo nastawieni ludzie, liczę więc na sukces. Zaraz potem waln
                > ę się w pierś włochatą i wyrażę skruchę na własny brak tolerancji dla ordynarne
                > go chamstwa i prostactwa forumowiczów zakończony swoją totalną samokrytyką oraz
                > – a jakże" – hymnami pochwalnymi na cześć takich wyrafinowanych i
                > pokrętnych intelektualistów forumowych jakich Ty reprezentujesz. Szkoła "Gazet
                > y Wyborczej" i lat niełatwego kształcenia. To dla mnie oczywista rzeczywistość.

Słuchaj kolego,Rydzykowy wyznawco i reszty pedofilstwa.Tak czytam ciebie sobie i śmieje się w duchu.Pierdzielisz takie kocopoły że żyła Ci na czole wyskoczyła zapewne.
                Jestem oczytany w każdej dziedzinie i teologią sie też interesowałem, i powiem Ci że gardze toba i tobie podobnym a to nie dlatego że chodzicie do kościoła czy wieżycie.Ale dlatego że jesteście tępi,głupi i bezradni.Nasłuchacie sie tego srania Rydzyka o masoneri itd... a wiecie chociaż coś o tej masoneri? wiecie tyle co wam Rydzyk wyssa spod paznokcia a ideologi Masońskiej nie znacie.I to że ty chodzisz do kościoła i się modlisz nie znaczy że jesteś bliżej boga niż ja nie praktykujący i nie chodzący i nie dający zarabiać czarnuchom i nie utrzymujący ich bo niby kim oni są?I kim ty jesteś że osądzasz innych i z góry traktujesz jako gorszych dlatego że uważasz się za lepszego bo praktykującego?, jesteś wrzodem na tyłku jak i reszta podobnych tobie,jesteści przeszkodą w dążeniu do lepszej przyszłości tego świata i ludzi.

• twoje.sumienie.1 Trudno o dyskusję z taką nędzą moralną... 31.12.11, 00:13
                  nad którą tylko zapłakać rzewnie można. Sam Twój podły język już świadczy jak nisko upadłeś w swym bezbożnym ateizmie który nie ma i tak w sobie ani jednej pozytywnej wartości. Nie dziw się tej krytyce, gdyż tak treść jak i forma Twoich enuncjacji świadczy o Twoim prostactwie i ubóstwie duchowym wystarczająco dobitnie. Masz nie tylko przerażające braki w wiedzy o Kościele rzymskokatolickim, o treściach audycji Radia Maryja, co nawet z elementarnej ortografii i najbardziej podstawowych zasad języka polskiego. To że prawdopodobnie ukończyłeś tylko szkołę na poziomie podstawowym, zapewne może nawet bez zawodówki, nie zwalnia Cię bynajmniej z obowiązku pogłębiania tej jakże mizernej Twojej wiedzy, a nawet wręcz przeciwnie powinno być bodźcem do wydźwignięcia się z tego stanu zapaści, całkowitego zamroczenia i braku rozumienia rzeczywistości. Takie "wykształciuchy" jak Ty to wstyd nie tylko dla tego forum gazeta.pl, to wstyd i kompromitacja dla tego systemu kształcenia w RP przez który jakimś dziwnym sposobem udało Ci się przemknąć i zasilić swą tępotą szeregi bezbożników i tak wystarczająco już zaczadzonych brakiem wiedzy i otumanionych do reszty przez manipulujące ich świadomością media. Jedyna pociecha żeś po tamtej stronie barykady. Do czasu zwiększenia swego marnego potencjału intelektualnego pozostań tam gdzie jesteś i najlepiej nie wystawiaj nawet swego nosa na światło dzienne. Ateusze dumni z Ciebie nie będą, zapewniam Cię solennie.
                  • uwierz_w_to Re: Trudno o dyskusję z taką nędzą moralną... 31.12.11, 00:34

> nad którą tylko zapłakać rzewnie można. Sam Twój podły język już świadczy jak n
                    > isko upadłeś w swym bezbożnym ateizmie który nie ma i tak w sobie ani jednej po
                    > zytywnej wartości. Nie dziw się tej krytyce, gdyż tak treść jak i forma Twoich
                    > enuncjacji świadczy o Twoim prostactwie i ubóstwie duchowym wystarczająco dobit
                    > nie. Masz nie tylko przerażające braki w wiedzy o Kościele rzymskokatolickim, o
                    > treściach audycji Radia Maryja, co nawet z elementarnej ortografii i najbardzi
                    > ej podstawowych zasad języka polskiego. To że prawdopodobnie ukończyłeś tylko
                    > szkołę na poziomie podstawowym, zapewne może nawet bez zawodówki, nie zwalnia C
                    > ię bynajmniej z obowiązku pogłębiania tej jakże mizernej Twojej wiedzy, a nawet
                    > wręcz przeciwnie powinno być bodźcem do wydźwignięcia się z tego stanu zapaści
                    > , całkowitego zamroczenia i braku rozumienia rzeczywistości. Takie "wykształciu
                    > chy" jak Ty to wstyd nie tylko dla tego forum gazeta.pl, to wstyd i kompromitac
                    > ja dla tego systemu kształcenia w RP przez który jakimś dziwnym sposobem udało
                    > Ci się przemknąć i zasilić swą tępotą szeregi bezbożników i tak wystarczająco j
                    > uż zaczadzonych brakiem wiedzy i otumanionych do reszty przez manipulujące ich
                    > świadomością media. Jedyna pociecha żeś po tamtej stronie barykady. Do czasu zw
                    > iększenia swego marnego potencjału intelektualnego pozostań tam gdzie jesteś i
                    > najlepiej nie wystawiaj nawet swego nosa na światło dzienne. Ateusze dumni z Ci
                    > ebie nie będą, zapewniam Cię solennie.

Jezyk Ci sie nie podoba?,zazwyczaj nie dyskutuje na forum z takimi jak ty bo to jak grochem o ścianę.A w boga ty Rydzykowy wyznawco to więżę ale nie w ten twój kościół.Bóg czy Jezus ma tyle współnego z kościołem katolickim co gó... z betoniarką.
                    Gdybyś miał inne mozliwości i gdybyś miał umysł otwarty inaczej rzeczy może byś postrzegał.
                    Problem w tym że ty i ja to dwa różne światy które nigdy nie znajdą wspólnego języka.
                    Ty żyjesz w innej rzeczywistości ja jestem bardziej otwart na swiat nauki i inaczej podchodze do spraw Boga i wiary.Tobie Rydzyk wciska ciemnote i te wypociny które lecą w tym radiu to kanapka wsam raz dla ciebie i ludzi pokroju moję babci która też nie grzeszy specjalnie mądrością.Wiesz kulture pisania uważam za przywilej i używam jej kiedy kogoś szanuję lub mam poszanowanie.Z takimi jak ty niestety nie i nie interesuje mnie twoje zdanie na mój temat i twoje wnioski wyciagniete z mojej pisowni.Na temat Boga wiem wiecej napewno od ciebie,ty zaś klep te swoje zdrowaśki i różaniec może Ci to jakąś pozyteczną wiedzę przyniesie lub wymodlisz z różańca jakąś wiedzę o tym twoim Bogu Katolickim.
                  • uwierz_w_to Re: Trudno o dyskusję z taką nędzą moralną... 31.12.11, 00:44

> nad którą tylko zapłakać rzewnie można. Sam Twój podły język już świadczy jak n
                    > isko upadłeś w swym bezbożnym ateizmie który nie ma i tak w sobie ani jednej po
                    > zytywnej wartości. Nie dziw się tej krytyce, gdyż tak treść jak i forma Twoich
                    > enuncjacji świadczy o Twoim prostactwie i ubóstwie duchowym wystarczająco dobit
                    > nie. Masz nie tylko przerażające braki w wiedzy o Kościele rzymskokatolickim, o
                    > treściach audycji Radia Maryja, co nawet z elementarnej ortografii i najbar
                    > iększenia swego marnego potencjału intelektualnego pozostań tam gdzie jesteś i
                    > najlepiej nie wystawiaj nawet swego nosa na światło dzienne. Ateusze dumni z Ci
                    > ebie nie będą, zapewniam Cię solennie.

Wstyd gazecie powiadasz? przecież my tu już w tym kraju mamy demokrację od 20 lat ,obudź sie kolego.A co powiesz na temat Natanka?,takich pojebów w tym twoim kościele co niemiara zaczynając od pedofilstwa a kończąc na natankach.Przeiceż ten twój kościół katolicki uczy że Bóg jest wszędzie to czemu sam na sam bez pomocy księdza z nim nie porozmawiasz lub nie spróbujesz go zrozumieć,nie umiesz?,doskonale wiesz czego ten twój bóg by chciał od ciebie więc do czego Ci jest potrzebny kościół?
                  • uwierz_w_to Re: Trudno o dyskusję z taką nędzą moralną... 31.12.11, 00:49
                    I cieszmy się kolego że za jakieś 20 lat,podobni tobie wymrą w wiekszości a świat bedzie pędził na przód i nauka wraz z mądrością będzie górowała a wraz z nią prawdziwe postrzeganie Boga.
                    • jaklucz Re: Trudno o dyskusję z taką nędzą moralną... 31.12.11, 08:54
                      Nie przejmuj się tym wesołym ludkiem o ksywie twoje.sumienie.1. Szkoda nerwów. On jest tak otwarty na dyskusję jak zakonnica na macierzyństwo. Dobrze, że są tacy ludzie jak on. Dzięki nim porządnym ludziom w całej Europie otwierają się oczy na hipokryzję KrK. Tacy jak on nigdy nie zrozumieją, że swoją pyszną i butną postawą nikogo nie nawrócą. Robią rzecz dokładnie odwrotną. Ale są przekonani, że odchodzeniu ludzi od Kościoła zawsze winny jest ktoś inny - Żydzi, masoni, ateiści, McDonald. Nigdy oni. I dlatego coraz więcej ludzi nie słucha kapłanów, dostrzegając coraz większy dysonans pomiędzy słowami a czynami, a postaci pokroju Twojego przedpiścy (trudno nazwać go interlokutorem) postrzegane są jako tępe oszołomy. Na szczęście nieszkodliwe na dłuższą metę. Zatem, chłopie, daj sobie spokój. Na fanatyzm dobre jest tylko jedno: pokiwać z politowaniem głową i robić swoje.
                      • uwierz_w_to Re: Trudno o dyskusję z taką nędzą moralną... 31.12.11, 11:39
                        jaklucz napisał:

> Nie przejmuj się tym wesołym ludkiem o ksywie twoje.sumienie.1. Szkoda nerwów.
                        > On jest tak otwarty na dyskusję jak zakonnica na macierzyństwo. Dobrze, że są t
                        > acy ludzie jak on. Dzięki nim porządnym ludziom w całej Europie otwierają się o
                        > czy na hipokryzję KrK. Tacy jak on nigdy nie zrozumieją, że swoją pyszną i butn
                        > ą postawą nikogo nie nawrócą. Robią rzecz dokładnie odwrotną. Ale są przekonani
                        > , że odchodzeniu ludzi od Kościoła zawsze winny jest ktoś inny - Żydzi, masoni,
                        > ateiści, McDonald. Nigdy oni. I dlatego coraz więcej ludzi nie słucha kapłanów
                        > , dostrzegając coraz większy dysonans pomiędzy słowami a czynami, a postaci pok
                        > roju Twojego przedpiścy (trudno nazwać go interlokutorem) postrzegane są jako t
                        > ępe oszołomy. Na szczęście nieszkodliwe na dłuższą metę. Zatem, chłopie, daj so
                        > bie spokój. Na fanatyzm dobre jest tylko jedno: pokiwać z politowaniem głową i
                        > robić swoje.

Tu masz racje fanatyzm jest gorszy od faszyzmu,znam takich jak on, zdanie odmienne jest tępione z fanatycznym poświęceniem i nienawiścią.Nowoczesny chrześcijanin w dżinsach ala Talib europejski:)
      • trajkotek ja se to nazwałem ... 30.12.11, 16:47
        ja se to nazwałem "szwadrony Daniela Kmicica" - na cześć wybitnego intelektualisty ...
      • rudydon Re: Zaś jeśli chodzi o czytelników GW... 30.12.11, 18:45
        ...super posty godne potomkow folwarcznego swiniopasa i sanitariuszki Marusi...
      • stanos111 Re: Zaś jeśli chodzi o czytelników GW... 31.12.11, 13:22
        Popieram - badzo dobre ...
      • totapis500 Re: Zaś jeśli chodzi o czytelników GW... 01.01.12, 18:23

Taki bydlę jak oszust rydzyk w normalnym kraju modliłby sie do swego boga za kratkami.
    • wisnia bzdury 30.12.11, 15:44
      mam 33 lata - wiek chrystusowy,
      mam dom pod Poznaniem, jestem wysoko postawionym urzędasem,
      mam wyższe wykształcenie UAM,
      zarabiam ponad 3 tys. pln netto,
      dziecko posłałem do najlepszej szkoły w Poznaniu,
      Radio Maryja słucham w drodze do pracy w samochodzie
      pozdrawiam
      • jaklucz Re: bzdury 30.12.11, 15:46
        A gdzie te bzdury?
        • ar.co Re: bzdury 30.12.11, 17:12
          No jak to gdzie? Właśnie je napisał ten w "wieku Chrystusowym". To miło z jego strony, że od razu ostrzega, że wypisuje bzdury.
      • stanos111 Re: bzdury 31.12.11, 13:40
        Bredzisz , ktos ci wypral muzg , jak moej bylej zonie hi hi ...
        CZASAMI JZUS SIE CZY PRZYSNI ... ?
    • bogucjusz Też mi rewelacje... 30.12.11, 15:46
      Po co przeprowadzać badania, jaki moher jest, to widać, słychać i czuć.

---
      "Ląduj, dziadu!"
    • 12345gosia Portret słuchaczy Radia Maryja 30.12.11, 16:39
      czemu mnie nikt nie przebadał?
      wykształcona z kasą i dobrą pozycją też słucham wartościowego radia które nie robi wody z mózgu
      • borsuk112 Re: Portret słuchaczy Radia Maryja 30.12.11, 18:55
        12345gosia napisała:

> czemu mnie nikt nie przebadał?
        > wykształcona z kasą i dobrą pozycją też słucham wartościowego radia które nie r
        > obi wody z mózgu

nie powiedziałbym, że po szkole Rydzyka ktoś może nazywać siebie wykształconym
      • enfitta Re: Portret słuchaczy Radia Maryja 31.12.11, 04:35
        > wykształcona z kasą i dobrą pozycją też słucham wartościowego radia które nie r
        > obi wody z mózgu

Gdybyś była wykształcona, miałabyś pieniądze a nie kasę. Cóż, wielka musi być twoja frustracja.
    • jakub-11111 Portret słuchaczy Radia Maryja 30.12.11, 16:40
      Rydzyk jak to przeczyta dokona na sobie eutanazji. Zeby 14 % moheru glosowalo n a platforme to zgroza. Zeby jego wyznawcy popierali przypadkowego prezydenta, to przeciez ciezki grzech. Rydzolu nie masz zadnych perspektyw.
    • last.man.standing Portret czytelników pewnej gazety.... 30.12.11, 16:51
      No cóż - wyniki badania (szczególnie, że opublikowała je gazownia) - były do przewidzenia.

Zajmijmy się teraz przeciętnym czytelnikiem pewnej gazety:

1. uważają, że dwóch facetów może z sobą spać w łóżku
      2. kobiety mają prawo do skrobanki
      3. wierzą w globalne ocieplenie i nie mają nic przeciwko płaceniu za emisję CO2
      4. wierzą w koniec świata w 2012
      5. ich autorytetami są takie osoby jak Wisława Szymborska (mimo ciekawych informacji na temat noblistki na ich jedynym źródle pozyskiwania informacji - wikipedii)
      6. uważają, że rozjechanie człowieka żywcem przez ciężarówkę w stanie wojennym było koniecznym aby nie dopuścić do zbrojnej interwencji ZSRR
      7. i tak dalej i tak dalej......

I teraz pytanie do lemingów - o kim mowa? :)
      • ar.co Re: Portret czytelników pewnej gazety.... 30.12.11, 17:18
        Czyżby Radio Ma Ryja zamknęli, że musisz masochistycznie czytać (i komentować) Gazetę Wyborczą? Zawsze mnie interesowało, dlaczego tylu Radio Ma Ryjowców z uporem maniaka czytuje tę ohydną GW... Przecież Nasz Dziennik jest tak wspaniały! Po co psujesz sobie gust? A i wyspowiadać się u Rydzyka z takiego grzechu trudno. Pewnie ciężką pokutę zadaje (np. zwiększyć datek na Radio Ma Ryja o 20%)...
        • last.man.standing Re: Portret czytelników pewnej gazety.... 30.12.11, 17:34
          Ponieważ zdajemy sobie sprawę, że im wyższy w społeczeństwie odsetek ludzi bezkrytycznie akceptujących prawdy objawione w takich mediach jak gazownia tym to społeczeństwo jest bardziej chore - co z kolei - zagraża ludziom o poglądach konserwatywnych.

Dlatego staramy się Wam wytłuszczać dziennikarską nierzetelność i celową manipulację.
          • jake210 Re: Portret czytelników pewnej gazety.... 30.12.11, 18:25
            Heh, dobre. Cały Rydzykowy "Nasz Dziennik" to jedna wielka nierzetelność i celowa manipulacja.
            • last.man.standing Re: Portret czytelników pewnej gazety.... 30.12.11, 19:54
              Możesz podać konkretne przykłady? Chętnie się odniosę. Ale podaj numer, stronę, tytuł artykułu i ewentualnie akapit.
              • tadeusz.4 Re: Portret czytelników pewnej gazety.... 31.12.11, 02:14
                ich autorytetami są takie osoby jak Wisława Szymborska (mimo ciekawych informacji na temat noblistki na ich jedynym źródle pozyskiwania informacji - wikipedii)

last.man.standing napisał:

> Możesz podać konkretne przykłady? Chętnie się odniosę.

O tym, co pisała 60 lat temu Szymborska wiemy wszystko. Natomiast nie wiemy (nikt nie wie?), co robił 25 lat temu przez pół roku pewien skromny zakonnik z Polski, który zagubił się władzom swojego zgromadzenia do tego stopnia, że chcieli go skreślić z listy duchownych... Może ktoś coś wie na ten temat - gdzie był grzybowy ojczulek, gdy go nie było?
      • jaklucz Re: Portret czytelników pewnej gazety.... 30.12.11, 17:44
        last.man.standing napisał:

> No cóż - wyniki badania (szczególnie, że opublikowała je gazownia) - były do pr
        > zewidzenia.
        >
        > Zajmijmy się teraz przeciętnym czytelnikiem pewnej gazety:
        >
        > 1. uważają, że dwóch facetów może z sobą spać w łóżku
        A dlaczego nie? Kto im tego zabroni? Ty? A kimże Ty jesteś, misiu?
        > 2. kobiety mają prawo do skrobanki
        Oczywiście, że mają. A kto ma o tym decydować? Ty? Czy Twoi przewodnicy w sutannach? Macie monopol na prawdę?
        > 3. wierzą w globalne ocieplenie i nie mają nic przeciwko płaceniu za emisję CO2
        Owszem. To metoda na zmniejszenie emisji tego szkodliwego dla środowisku gazu. Jak to było? "Ziemi nie odziedziczyliśmy po przodkach. My ją pożyczyliśmy od naszych dzieci". Ale Ty wyznajesz, jak widzę, zasadę "Po nas choćby potop"
        > 4. wierzą w koniec świata w 2012
        Może i wierzą. Ich sprawa. Niektórzy wierzą w niepokalane poczęcie i trzepią na tym zacną kasę. Też ich sprawa. A właściwie - owieczek, które dają się strzyc przy samej skórze.
        > 5. ich autorytetami są takie osoby jak Wisława Szymborska (mimo ciekawych infor
        > macji na temat noblistki na ich jedynym źródle pozyskiwania informacji - wikipe
        > dii)
        Szymborska pisze piękne wiersze - to fakt. A o co chodzi Ci z tym jedynym źródłem informacji?
        > 6. uważają, że rozjechanie człowieka żywcem przez ciężarówkę w stanie wojennym
        > było koniecznym aby nie dopuścić do zbrojnej interwencji ZSRR
        Nie wiem kto tak uważa, ale nie sądzę, żeby było to rozsądne.
        > 7. i tak dalej i tak dalej......
        No i co z tego wynika?

• last.man.standing Hehe 30.12.11, 17:51
          Wszystko ok. Cóż - nie da się Ciebie przekręcić na stronę konserwatywną (tzw. "zdroworozsądkową") - więc nawet nie będę się produkował o Szymborskiej.

Ale dzięki za potwierdzenie moich przemyśleń.
          • jaklucz Re: Hehe 30.12.11, 18:04
            Więc jednak uważasz, że masz monopol na prawdę. No cóż, to się nazywa pycha, misiu. Pierwszy z grzechów głównych. Zamów sobie kolejkę do spowiedzi.
            • last.man.standing Re: Hehe 30.12.11, 19:52
              Oby tylko Pan Bóg z takiej pychy mnie kiedyś rozliczał.
              • enfitta Re: Hehe 31.12.11, 04:40
                > Oby tylko Pan Bóg z takiej pychy mnie kiedyś rozliczał.

O tym wiesz tylko ty sam i nie nam to sądzić. Poza tym kim ty jesteś, że decydujesz kto w co ma wierzyć? Twoja bezsilność polega na tym, że nic nie możesz choć bardzo byś chciał. W każdym razie ja ciebie mam głęboko w pochwie.
        • twoje.sumienie.1 Wynika z tego Twój obraz człowieka pokaleczonego. 30.12.11, 19:52
          Zatrzymam się na punkcie 2 tylko. Nikt nie ma prawa decydować o zamordowaniu poczętego dziecka. Ani Ty ani podobni Tobie bezbożnicy. Bo nie mężczyzna jest dawcą życia ani także nie kobieta. Życie otrzymujemy w darze od Stwórcy i nie jest ono naszą własnością z którą możemy zrobić cokolwiek jak ze swoją rzeczą którą wyprodukowaliśmy. Trzeba wyjątkowo złej woli lub co podejrzewam bardziej zakłamania, albo i kompletnego braku wiedzy i wyobraźni aby pleść podobne do Twoich wynurzeń androny. Człowiekiem jest się od poczęcia, to sobie panie ignorancie zapamiętaj raz i na zawsze. Jak dotąd nie zaobserwowano aby z plemnika mężczyzny i komórki jajowej kobiety urodziła się żaba albo tygrys, choć w zakłamanym świecie w jakim żyjesz pewnie i takie teorie znajdują sobie pewną liczbę zwolenników. Jeśli więc uważasz że to poczęte, najbardziej ze wszystkiego bezbronne życie można bezkarnie zamordować w majestacie prawa i może o tym decydować nawet jego matka, to zapytaj na koniec sam siebie cóż może powstrzymać mnie aby nie zabić Ciebie. Obawiam się że odpowiedź na tak postawione pytanie przerasta Cię przynajmniej o kilka numerów kapelusza. Matka w dodatku przeżywa po takim mordzie na swoim dziecku dramatyczną traumę o której być może cokolwiek słyszałeś a z której uwolnić się łatwo nie jest. Nierzadko doświadcza tego i ojciec jeśli nie zabił w sobie uprzednio głosu sumienia. Musisz dojrzeć przyjacielu bo na razie sam jesteś intelektualnie bezbronny jak dziecko i nawet po tych łapach piszących herezje nie wypada Cię trzasnąć tak jak na to zasługują. Bez odbioru.
          • jaklucz Re: Wynika z tego Twój obraz człowieka pokaleczon 30.12.11, 20:32
            . Nikt nie ma prawa decydować o zamordowaniu po
            > czętego dziecka. Ani Ty ani podobni Tobie bezbożnicy. Bo nie mężczyzna jest daw
            > cą życia ani także nie kobieta. Życie otrzymujemy w darze od Stwórcy

Stwórcy? Jakiego Stwórcy? To, że wierzysz w zabobony nie upoważnia Cię do narzucaniu swoich urojeń innym. Rozumiesz, katolu? Mam w głębokim poważaniu bzdury, które wygadujesz. Chcesz zobaczyć zakłamanie? To jedź na Miodową w Warszawie. Tam masz wzorzec zakłamania i hipokryzji, ślepcze. I jeżeli istnieje Twój bóg, jeżeli Biblia jest prawdą, to będę smażył się w piekle. Całą moją radością jest, to, że nie będę tam sam. Będą mi towarzyszyć Tobie podobni faryzeusze. A na razie - trzymaj się się z daleka od normalnych ludzi ze swoimi gusłami. Twoje chore i zboczone przekonania niech pozostaną z Tobą i podobnymi Tobie fanatykami.
            A co może powstrzymać Cię przed morderstwem? Chciałbym wierzyć, że to Dekalog, ale nie sądzę, żeby to była prawda. Ty nie wierzysz w Boga, który jest w Biblii. Ty wierzysz w wynaturzony przez Kościół zbiór regułek bez ładu i składu, które zmieniają się w zależności od tego jak powieje wiatr historii. 60 lat temu gadałbyś bzdury o bezbożnych transplantacjach. Dziś już to nie jest bezbożne, prawda? Więc wsadź sobie w buty te drętwe gadki i pozwól żyć ludziom tak, jak tego chcą. Nikt nie ma obowiązku słuchać bzdur, które wy, katole wygadujecie. EOT.
      • last.man.standing Cholera, jeszcze punkt 8 !!!!! 30.12.11, 19:57
        Buahahaha,

Punkt 8. - Polacy z mlekiem matuli nachlali się antysemityzmu

• alijar Portret słuchaczy Radia Maryja 30.12.11, 17:04
      Jestem kobietą mieszkającą w dużym mieście, mam wyższe wykształcenie i regularnie słucham Radio Maryja i TV Trwam. Ciekawa jestem czy CBOS mnie uwzględnił?
      • jaklucz Re: Portret słuchaczy Radia Maryja 30.12.11, 17:12
        Zamiast ciągle słuchać RM zacznij ćwiczyć czytanie ze zrozumieniem. U Rydzyka nie jest to konieczne, ale ogólnie w życiu się przydaje. Dzięki tak fantastycznej umiejętności będziesz mogła sama sobie odpowiedzieć na nurtujące Cię pytanie. Alleluja i do przodu!
      • cillian1 Re: Portret słuchaczy Radia Maryja 30.12.11, 17:13
        uwzględnił - statystycznie każdy Polak to debil!
        Płaci za autostrady - zbudowane za budżetowe!
      • jwasz1952 Re: Portret słuchaczy Radia Maryja 30.12.11, 22:26
        do @alijar-no popatrz nie poznali sie na tobie.Może zapomniałaś berecik na główkę włożyć.
    • cillian1 Portret słuchaczy Radia Maryja 30.12.11, 17:06
      % ci, % tamci!
      a 100% to idioci!
    • jacek_poz to nasi sąsiedzi, nasze babcie i dziadki, ojcowie 30.12.11, 17:09
      ludzie jak my, którzy po prostu mają inne zdanie. I ta różnica zdań, to żaden problem, problemem jest to, że nie potrafimy o tym porozmawiać, i mimo różnic obok siebie ze spokojem żyć.
      • cillian1 Re: to nasi sąsiedzi, nasze babcie i dziadki, ojc 30.12.11, 17:17
        Jak można żyć spokojnie, jak ci babcia wmawia (na szczęście nie moja), że mgła może zabić. Albo ją sztucznie wywołać!
        To grzech - tak rozum obrażać!
        jakiś gamoń - teraz mówi, że USA może raka wywołać. Sztucznie. Czy on z maciorą gadał?
    • degust - 0,54 > - 0,9 30.12.11, 17:13
      ""Znacznie gorsze notowania u słuchaczy RM ma premier Donald Tusk: - 0,54 (u "zwykłych" wyborców - 0,9).""

????

Więcej... wyborcza.pl/1,75248,10891121,Portret_sluchaczy_Radia_Maryja.html?lokale=warszawa#ixzz1i2DwcBQl
    • mielis Ta grupa mimo, że restrykcje rządowe 30.12.11, 17:20
      uderzają po kieszeni najbiedniejszych jeszcze się powiększy.
      Skończyło się państwo przyjazne obywatelom a na jego miejsce powstało państwo przyjazne chwilowo rządzącym i klerowi.
      • cillian1 Re: Ta grupa mimo, że restrykcje rządowe 30.12.11, 17:26
        I opozycji - dalej biorą, choć nic nie robią!

JAKOŚ O TYM SZA!
    • rabbinhood Port ret słu chaczy Radia Maryja 30.12.11, 18:25
      Mam czterdziechę wyższe wykształcenie mieszkam w 200 tys mieście i też słucham Radia Maryja, bo słucham różnych stacji. Nie rozumiem dlaczego to Radio miałoby być gorsze niż TVN lub Gazeta Wyborcza w poszukiwaniu prawdy? Każdy robi to co umie i najlepiej jak potrafi. Z każdym z tych mediów często się nie zgadzam, ale często każde z nich miewa rację w spoglądaniu na różne sprawy. Demokracja polega na możliwości tworzenia lub wyboru takich mediów jakie pasują odbiorcom. Lepiej niech Gazeta/CBOS zbada stan emocjonalny widzów TVN, bo może to być ciekawszy wątek;-)
      • borsuk112 Re: Port ret słu chaczy Radia Maryja 30.12.11, 19:04
        rabbinhood napisał:

> Mam czterdziechę wyższe wykształcenie mieszkam w 200 tys mieście i też słucham
        > Radia Maryja, bo słucham różnych stacji. Nie rozumiem dlaczego to Radio miałoby
        > być gorsze niż TVN lub Gazeta Wyborcza w poszukiwaniu prawdy? Każdy robi to co
        > umie i najlepiej jak potrafi. Z każdym z tych mediów często się nie zgadzam, a
        > le często każde z nich miewa rację w spoglądaniu na różne sprawy. Demokracja po
        > lega na możliwości tworzenia lub wyboru takich mediów jakie pasują odbiorcom. L
        > epiej niech Gazeta/CBOS zbada stan emocjonalny widzów TVN, bo może to być cieka
        > wszy wątek;-)

już ci wierzę
    • enedue3 Lewactwo z zazdrosci nie może darować)) 30.12.11, 19:38
      Lewactwo takimi badaniami wystawia sobie złe świadectwo. Po stronie lewactwa młodość, kasa, postęp obyczajowy, znajomośc języków obcych i brak osiągniec a po stronie o. dr T. Rydzyka stare "baby" z mała kasą oraz rosnące imperium medialne , Radio Maryja, TV TRWAM, gazeta codzienna ND, imponujace zjazdy coroczne na Jasnej Górze, Wyzsza szkoła medialna, geotermia a z tym związane rozmaite budowle. Jednym słowem u o. dr T.Rydzyka rozwój mimo marnych pieniędzych starych duszyczek a u "postępowych" ciągle mało kasy, pomysłów!
      • antropoid Re: Nie trzeba być lewkiem, żeby mieć go za... 30.12.11, 22:43
        cwaniaczka i hochsztaplera (i jątrzyciela), żerującego na naiwności i bogobojności maluczkich, któremu życie zakonne pomyliło się z karierą polityka-biznesmena.
      • lumpior Re: Lewactwo z zazdrosci nie może darować)) 01.01.12, 18:54
        muzyka.interia.pl/teledyski/teledysk/big-cyc-moherowe-berety,14928
    • inkwizytorstarszy Portret słuchaczy Radia Maryja 31.12.11, 00:14
      To radyjko to " Ściana Płaczu" dla nieszczęśliwych ludzi, którzy uwierzyli kapłanom...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka