Dodaj do ulubionych

Rydzyk: kara dla TV Trwam to totalitaryzm

12.01.12, 10:18
Widac ze i twoj koniec sie zbiza paskudny demagodu, jatrzycielu i oszuscie.
Obserwuj wątek
    • koloratura1 Rydzyk: kara dla TV Trwam to totalitaryzm 12.01.12, 10:25
      Facet, nie rżnij głupa!
      Jesteś nadawcą społecznym (za koncesje nie płaciłeś), a to znaczy, że nie wolno ci nadawać reklam.
      • altmagus Re: Rydzyk: to prywatna fundacja, a spadkobiercami 12.01.12, 12:35
        Rydzyk: to prywatna fundacja, a spadkobiercami mog by rzni z wczeđniejszych kontaktw np. jakiś giżynski mieszkaniec i poseł.
        To nie jest telewizja publiczna, ale zwolniona na skutek manipulacji jako publiczna społeczna.
        Totalitaryzm to on ma w Watykanie i jemu służy w imieniu dobra Trójcy i Szatana, czyli dobrego i złego.
        To złe to dla Polski!
        amen
        • era_matolkiewicza nie będzie źle jak zaczniesz płacić, czarny złodzi 12.01.12, 13:44
          eju!
          • amonavis rydzyk(zaden ojciec, zwyczajnie rydzyk) to glupek 12.01.12, 14:30
            , mozna napisac zwyczajny glupek) dobry dla glupkow. Tak samo jak tz. kosciol, jego nieuczeni kaploni (tz. uczeni w tz. swietym pismie, tz w niczym) to glupcy a tym, ktorzy wierza, zwyczajnie brakuje rozumu. Ot i cala zagadka jego powodzenia i powodzenia wiary.
            • luumak Re: rydzyk(zaden ojciec, zwyczajnie rydzyk) to gl 12.01.12, 15:06
              Mam nadzieje ze nie każdy żyd to skończony kretyn i idiota. Własnie przez takich gamoni rydzyk ma w polsce takie poparcie.
              • neoendeo a co masz przeciwko Ojcu Rydzykowi ??? 12.01.12, 16:47
                ten antysemityzm Radia Maryja to zupełny mit i balon nadmuchany przez wyborczą ...
                • amonavis Przede wszystkim- nie zadnemu "Ojcu" 12.01.12, 17:43
                  Ten tytul nalezy sie wylacznie komus kto wychowuje, wychowal dzieci w sposob doslowny. Zreszta, dla ciebie moze byc "ojciec" dla mnie zadnym ojcem on nie jest. rydzyk i tyle.
                  Swoje racje wylozylem. Jest to ewidentnie bardzo malo inteligentny czlek. Kto tego nie zauwaza, znaczy ze jest glupszy niz sam rydzyk.
                  A o antysemityzmie kosciola katolickiego tez nie slyszales? Sam kosciol do tego sie przyznal a twoj pewno uwielbiany jp2 za to oficjalnie przepraszal. Tez tego nie wiesz, zaprzeczysz? Mam ci przypomniec litenie zarzutow gloszonych przez twoj kosciol na czele z rozpowszechnianym przez wieki twierdzeniem, ze to zydzi zabili jezusa, za co tez, powinni byc przesladowani az do konca istnienia zycia na ziemi (doslownie!!!!, nic nie przesadzam, jak chcesz to poszperaj sam, poszukaj i ze zdumieniem sie przekonasz ze to prawa, oficjalna maksyma papiezy rzymskich od wiekow).
                  Czy ty w ogole wiesz, co bylo glownym motorem wyniszczenia zydow w ostatniej wojnie? Powiem ci . Byla nim nienawisc przez wieki krzewiona przez twoj kosciol, ktory ma wiele, wiele krwi na rekach.
                  • tomek_456 Re: Przede wszystkim- nie zadnemu "Ojcu" 12.01.12, 19:38
                    amonavis napisał:

> Ten tytul nalezy sie wylacznie komus kto wychowuje, wychowal dzieci w sposob do
                    > slowny.
                    Polecam przeczytac ze zrozumieniem wiki, i to nie tylko polską.
                    Dla łatwości - pater (i przy okazji frater)

-----
                    Na forum prezentuje wyłącznie swoje poglądy.
                    • neoendeo Re: Przede wszystkim- nie zadnemu "Ojcu" 12.01.12, 20:12
                      ten koleś to jest jakiś śmieć, który wyrzeka się polskości - nie warto z nim dyskutować. wyjaśniłem mu trochę sprawę relacji polsko-katolicko-żydowskich, ale dalej nie warto poświęcać mu uwagi ...
                      • tomek_456 Re: Przede wszystkim- nie zadnemu "Ojcu" 12.01.12, 20:32
                        Musze cię zmartwić, nikogo nie uważam za smiecia. Bez względu jakie poglady głosi.
                        Z każdym mozna i warto dyskutować. Tylko nie każdy chce dyskutowac.
                        Natomiast z nikim nie zamierzam prowadzić licytacji, kto jest lepszym polakiem.
                        Każdy jest polakiem, o ile chce nim być.
                        Szanuje też wyznanie, czy religię każdego - prosze tylko o to samo.
                        • neoendeo Bo Wyborcza szkaluje Polaków ... 12.01.12, 21:12
                          nie zmartwiłeś mnie. z tym śmieciem to trochę przesadziłem, po prostu gość mnie zdenerwował, bo powtarza niżej jakiś bzdury o tym, że Polacy rzekomo mordowali Żydów i jeszcze wyjeżdża z bredniami o antysemityzmie w Kościele. Wiadomo, że jesteśmy tylko ludżmi i nie wszyscy są święci, ale powoływanie się na przypadki morderstw motłochu, czy chrześcijańsko-żydowski spór o śmierć Chrystusa, żeby stawiać takie oszczercze tezy, to może człowieka zdenerwować. Nie uważam tamtego gościa z śmiecia, ale gardzę jego postawą, Polakiem też nie jest, bo sam się tego wyrzekł samomianując się ... Żydem ... Ciekawym co na to Żydzi ??? Takie są skutki kłamstw i czarnej propagandy Wyborczej przeciwko Polsce i Polakom. A najśmieszniejsze jest to, że im po prostu chodzi o władzę w tym kraju, i dlatego hodują takich półgłówków jak ten interlokutor.
                          • tomek_456 Re: Bo Wyborcza szkaluje Polaków ... 12.01.12, 21:30
                            Czy dyskusja o przeszłości ma tutaj sens.
                            Nie, bo poza obrzucaniem się inwektywami nic to nie zmieni, nikt z Was nie zmieni swojego zdania.
                            • neoendeo Re: Bo Wyborcza szkaluje Polaków ... 12.01.12, 21:33
                              ja wystąpiłem tylko w obronie Rydzyka, który jest tu szkalowany i nienawidzony, a ten kolega rozpoczął o mordowaniu itd. Żal z nim dyskutować, ale już kończę ...
                  • neoendeo Re: Przede wszystkim- nie zadnemu "Ojcu" 12.01.12, 20:10
                    Obawiam się, że to raczej ty masz problem z nienawiścią do Kościoła Katolickiego i katolików, a nie Ojciec Rydzyk, jego słuchacze, czy w ogóle Polacy z nienawiścią do Żydów. Słabo znasz historię, a jesteś, jak widzę, pełen resentymentów i uprzedzeń antychrześcijańskich. Za to właśnie nie lubię Wyborczej, że sączy taki antychrześcijański jad i prowadzi na manowce ludzi słabo wykształconych...

Co do relacji Żydów i Kościoła Katolickiego, to powinieneś zacząć od tego, aby rozróżnić terminy antysemityzmu i antyjudaizmu. Kościół Katolicki nigdy nie pozostawał w konflikcie z Żydami z powodu ich pochodzenia rasowego, czy etnicznego i nigdy za antysemityzm nie przepraszał. Jest natomiast między Kościołem, a żydami (celowo z małej litery) istotna różnica, co do oceny wydarzeń w Palestynie przed 2 tys. lat. Być może ocena Kościoła postawy żydów odnośnie Jezusa Chrystusa była na poszczególnych etapach historii nieco zbyt surowa, co podpada pod definicję antyjudaizmu, i tego zdaje się dotyczyły przeprosiny JP II. Natomiast ten antyjudaizm nie ma nic wspólnego z antyżydowskim rasizmem, który występował w Europie, ale przecież nie tylko, bo również w innych częściach świata, a był ten antysemityzm reakcją wielu społeczeństw (co oczywiście nie stanowi usprawiedliwienia) tychże społeczeństw na żydowski rasizm, który jest zdaje się immanentną częścią żydowskiej kultury - rasistowski podziała na Żydów i gojów. Zastanów się więc chłopie, kto tu jest rasistą i nienawistnikiem.

W Polsce przedwojennej dodatkowo na te podziału (choć w polskiej kulturze nigdy nie istniał antysemistyzm) nałożył się konflikt klasowy, tzn. Żydzi byli w Polsce klasą uprzywilejowaną w stosunku do większości społeczeństwa, zaraz po szlachcie, gdy więc lewica zasiała nienawiść klasową to Żydzi padli jej ofiarą ze strony upośledzonej części polskiego społeczeństwa (chłopstwo, drobnomieszczaństwo). Natomiast nigdy nie miały w Polsce miejsca zorganizowane prześladowania Żydów, dochodziło jedynie do sporadycznych eksplozji motłochu podpuszczanego z reguły przez czynniki zewnętrzne. I nawet nie przypominaj mi o tych bujdach (bezczelnych kłamstwach ???) socjologa Gross odnośnie tego co się działo w Jedwabne.

A poza tym nie chce mi się już z tobą gadać śmieciu, bo jak przypomnę sobie co napisałeś sobie w stopce, to mogę spokojnie powiedzieć, że gardzę twoją postawą. ty nawet nie jesteś godny, żeby aspirować do bycia Polakiem, przerasta cię to, już lepiej bądz sobie żydem ...
                    • r.maszkowski antysemityzm Kościoła Katolickiego 12.01.12, 20:39
                      Literatury nt., antysemityzm Kościoła Katolickiego w ogóle albo jego polskiego oddziału jest mnóstwo. Kilka pozycji można znaleźć w
                      www.radiomaryja.pl.eu.org/coczytac.html
                      pod hasłem Antysemityzm w Kościele Katolickim.
                      Incydentów ksenofobicznych w największej rozgłośni KK w Polsce, w Radiu Maryja, jest też mnóstwo, wśród nich są też antysemickie. Drobny wybór:
                      www.radiomaryja.pl.eu.org/incydenty.html
                      • neoendeo Nie kłam! Udowodnij to oszczerstwo ... 12.01.12, 21:22
                        Przejrzałem te linki i nie dostrzegłem na pierwszy rzut oka przejawów antysemityzmu, gdybyś byl tak łaskaw i się pofatygował z konkretnym przykładem. A tak to ci powiem, że jesteś wierutnym kłamcą!!!

Poza tym Żydzi nie są objęci żadnym immunitetem i można z nimi dyskutować, rozliczać ich z błędów i grzechów, których się dopuścili i nadal dopuszczają (jak zresztą każda ludzka społeczność). Nie przeczę temu, że istniał konflikt polsko-żydowski i że przekraczał on niestety dopuszczalne granice, ale miał on bardziej charakter gospodarczy i klasowy, a nigdy rasistowski. Natomiast w przypadku Kościoła konflikt miał podłoże kulturowe i religijne, a nie rasistowskie. W żadnym z tych wypadków nie było miejsca na antysemistyzm, więc nie powtarzaj kłamstw ...
                        • r.maszkowski systematyczne oszczerstwa 13.01.12, 00:14
                          O Żydach, zawsze źle, przeważnie uogólniająco jest mowa w wielu wypowiedziać. Jeden przykład, żeby się skupić na czymś konkretnym: nagranie tekstu, który mówi że ludność żydowska w II RP "cierpiała za szerzenie komunizmu sowieckiego".
                          Na temat Żydów można dyskutować, ale brzydko jest na ich temat kłamać.
                          A antysemityzm, czyli, mówiąc w skrócie, oszczerstwa na temat Żydów, jest antysemityzmem, niezależnie czy motywy są religijne, czy ekonomiczne. Dążenie do eliminacji konkurencji na podstawie kryteriów rasistowskich to też rasizm.
                    • amonavis Przede wszystkim- nie zadnemu "Ojcu" 12.01.12, 21:09
                      a dalej, wychowanym w katolicyzmie SMIECIEM to jest kretynku TY.
                      Tymi wszystkimi wywodami, mozesz sie wylacznie podetrzec. Sa nic, zero warte.To ja nie chce z toba dyskutowac, nie dyskutuje z toba, tylko cie pouczam.
                      Ktos tu zauwazyl, ze to konkretny Kowalski, mordowal konkretnego Nowaka. To drugie zamienilbym na konkretnego np. Apelbauma, tyle, ze ten konkretny Kowalski, w dobrych 80-90 procentach byl w katolickiej europie katolikiem.
                      Oskarzanie kosciola o wielowiekowy antysemityzm nie zdejmuje odpowiedzialnosci w najmniejszym nawet stopniu z Niemcow, ci mordercy byli najpierw chrzescianami, potem nazistami, niemcami, czy odwrotnie.
                      kosciol tego neo, czy jak mu tam, ma morze krwi na rekach poczynajac od wypraw krzyzowych, tz. swietej inkwizycji, wymordowanie zydow, wymordowanie katarow, skutki wielowiekowej wspolpracy z "tronem", ktora gospodarczo zawsze wyniszczala lub. Trzeba bylo dobrze rabowac, aby moc noscic na paluszkach (patrz przypadek wyszynskiego) pierscioneczki z brylantami, a jednoczesnie nawolywac do cnoty ubostwa.
                      Bac pewny, parszywy smieciu, ze dalej do glupiego lba, wiedzy nakladac ci nie bede, przypominam, ze ile razy pochylisz leb slyszac dzwonki, tyle razy pomysl o wymordowanych zydach. Wlasnie jednego z nich zapragnalem zastapic.
                      • neoendeo Nie masz wstydu "żydowski" oszczerco ... 12.01.12, 21:31
                        Z tym śmieciem to przesadziłem nie powinien był cię tak nazwać, ale poniosły mnie nerwy na twoją ignorancję i bezczelne załganie. Nie gardzę tobą, ale twoją ciemnotą ... A poza tym nie chce mi się z tobą dyskutować, bo mózg zalewa ci nienawiść do kultury, w której wyrosłeś. Taka samopogarda to musi być rzecz straszna dlatego ci współczuję... Mógłbym ci wykazywać po kolei jak się mylisz i nie rozumiesz zjawisk historycznych (klasyczny przykład ideologicznego myślenia ahistorycznego), do których się odnosisz, ale ty jesteś tak napakowany ideologią antychrześcijaństwa i antypolonizmu, że byłoby to zupełnie jałowe ... Poza tym naprawdę nie jesteś godny miana Polaka, więc już nazywaj siebie Żydem kimkolwiek chcesz, takich rodaków nam nie potrzeba ...
                        • amonavis Nie masz wstydu katolicki glupcze 13.01.12, 01:57
                          i bardzo prosze, nie nazywaj mnie "kolega". Juz wole jak piszesz "smieciu". Nie wycofuj sie pozniej z tego co napisales. To co napisales, jakich obelg uzywasz w dyskusji, to dobrze cie okresla.
                          To jak mnie nazwiesz "smieciu" czy jeszcze inaczej, w najmniejszym stopniu mnie dotyka. Ktos, kto na polskojezycznym formu mowi, ze jest "zydem", musi byc do tego przyzwyczajony. To, ze piszesz, ze "narod takich nie potrzebuje" myslac, ze ten narod reprezentujesz, jest nastepnym bledem. To ja nie potrzebuje tej czesci, powtarzam czesci narodu, ktora soba reprezentujesz i z ta czescia nie chce miec nic wspolnego. A merytorycznie rzecz ujmujac, to gdzie widzisz niescislosci w moich stwierdzeniach? :
                          Morderczych wypraw krzyzowych nie bylo?
                          Kosciol nie wymordowal katarow?
                          Nie bylo tz. Swietej Inkwizycji i palen na stosach? A moze uwazasz, ze ta inkwizycja (jak napisal mi jeden z tobie podobnych) odegrala bardzo pozytywna role w rozwoju prawa?
                          Nie bylo oczernienia przez wieki wiekow zydow z ich skazaniem na wieczne meki az do konca tego swiata przez twoj kosciol, czego jedna z realizacji bylo ich wymordowanie?
                          Jaka byla postawa twego kosciola wowczas, kiedy oglaszano w polsce nagonki na zydow?
                          Jaka postawe zajal twoj "kardynal" wyszynski po morderstwie zydow w Kielcach?
                          Mam kontynuowac?
                          Nie bylo stowarzyszania sie kosciola z moznymi tego swiata gnebiacego normalnych prostych ludzi?
                          Nie bylo sprzedazy przez cale wieki tz. odpustow co bylo ewidentnym oszustwem? Ale to juz pomniejsza sprawa, choc z punktu ekonomicznego niezwykle intratna dla twego kosciola.
                          Jeszcze raz ci powtorze, przypomnij sobie o tych sprawach, ile razy schylisz pokornie swoja glupia , pelna hipokryzji glowe na odglos dzwonkow w twoim kosciele w czasie nieustannego zamieniania chleba w cialo jezusa (zyda zreszta) i wina w jego krew.
                  • tomek_456 Re: Przede wszystkim- nie zadnemu "Ojcu" 12.01.12, 20:37
                    amonavis napisał:

> Czy ty w ogole wiesz, co bylo glownym motorem wyniszczenia zydow w ostatniej wo
                    > jnie? Powiem ci . Byla nim nienawisc przez wieki krzewiona przez twoj kosciol,
                    > ktory ma wiele, wiele krwi na rekach.

Oskarżanie Kościoła o wyniszczanie żydow w II wojnie swiatowej jest rozgrzeszaniem morderców. To ludzie mordowali ludzi. Konkretny Kowalski zabijał konkretnego Nowaka.
        • neoendeo Pełne poparcie dla Ojca Dyrektora ... 12.01.12, 15:32
          Ten człowiek robi jedyne media elektroniczne w III RP, z którymi mogą obcować normalni ludzie. Pozostałe to jest popkontrkulturalny rynsztok, który zamiast ludzi formować i uczyć ich życia dostarcza jedynie przykładów patologii i upadku, co więcej namawia do zboczeń i perwersji. Te różne TVNy, ZETKi i RMFy to instytucje bezpośrednio odpowidzialne za demoralizacje młodych ludzi i niszczenie im życia. Oczywiście Wyborcza i Michnik stoją na czele tego frontu zboczeń i patologii w naszym kraju. Ojciec Rydzyk ma może trochę apodyktyczny styl bycia, ale to Radio Maryja, albo Telewizję Trwam włączam, gdy chcę odpocząć od naszej chorej, spatologizowanej rzeczywistości III RP. Tak Panowie i Panie Redaktorzy Gazety robicie rynsztok z Polski, jesteście tylko nieznacznie lepsi od bolszewii, która się tu panoszyła kilka dziesięcioleci wstecz.
          • neoendeo Re: Pełne poparcie dla Ojca Dyrektora ... 12.01.12, 15:36
            Może jeszcze dodam, że ta sytuacja się zmieni, wielu ludzi, w tym ja, będą ciężko pracować, aby przywrócić i rozwinąć w naszym kraju właściwą mu polską i chrześcijańską kulturę, w której ludzie będą mogli spokojnie dorastać, rozwijać się i tworzyć nie narażeni na wytryski chorej i spaczonej lewactwem wyobrażni.
            • neoendeo Re: Pełne poparcie dla Ojca Dyrektora ... 12.01.12, 16:06
              Poza tym media Ojca Rydzyka nie są tak hałaśliwe i napastliwe, można z nimi normalnie i spokojnie obcować bez ryzyka, że wyskoczy jakiś cham, czy pajac w stylu Wojewódzkiego i będzie nas napastował swoją głupotą i brakiem wychowania ...
              • z57 Re: Pełne poparcie dla Ojca Dyrektora ... 12.01.12, 16:18
                neoendeo coś z tobą nie tak,zawsze sam ze sobą rozmawiasz?
                • neoendeo Re: Pełne poparcie dla Ojca Dyrektora ... 12.01.12, 16:40
                  to porozmawiaj ze mną, ja zapraszam :))) jeszcze nie jest za póżno, porozmawiaj ze mną może zrozumiesz ....
                  • amonavis to moze zrozumiesz, ze wymordowalismy 12.01.12, 18:28
                    zydow w imie slusznej sprawy. I zreszta jp2 za to przepraszal, wiec o czym
                    mu tu bedziemy mowic.
                    CZleku (jestes kaplonem?, koscielnym?) jestes przykladem durnia, jeszcze wiekszego od swego "JOJCA" rydzyka, wiec sila rzeczy jego klientem. Kogo tu chcesz naklonic do rozumienia, czego? ze maryja panna powila syna????? Opowiadaj te bajeczki glupszym od siebie.
                    • neoendeo jeżeli już to żydokomuna mordowała, idioto ... 12.01.12, 19:39
                      ręce opadają, jak się trafi na takiego wyborczo zindoktrynowanego durnia... Kto kogo mordowałam???? Za co JP II przepraszał??? walnij się w głowę z taką znajomością historii. Michnik to chyba powienien siedzieć w pace, że wyindoktrynował całe pokolenie Polaków, że się wyrzekają swojej narodowości, parch jeden. To mnie tym swoim wpisem zdenerwowałeś, ja tam do Żydów nic nie mam, ale jak widzę jak się ktoś panoszy lub łże jak pies to będzie miał w mnie wroga. a ty durniu wracaj do szkoły to może jeszcze się czegoś dowiesz ...
              • rysiopysio Re: Pełne poparcie dla Ojca Dyrektora ... 12.01.12, 17:03
                neoendeo napisał:

> Poza tym media Ojca Rydzyka nie są tak hałaśliwe i napastliwe, można z nimi nor
                > malnie i spokojnie obcować bez ryzyka, że wyskoczy jakiś cham, czy pajac w styl
                > u Wojewódzkiego i będzie nas napastował swoją głupotą i brakiem wychowania ...

Daj już spokój człowieku. Mendzisz i mendzisz bez przerwy.
                • neoendeo Re: Pełne poparcie dla Ojca Dyrektora ... 12.01.12, 18:07
                  to ty daj lepiej spokój, już mam dosyć takich ciemniaków spod znaku Palikota i Michnika. jesteście kulturalnym bezhołowiem. dlatego tak nienawidzicie Rydzyka, bo on was traktuje tak jak na to zasługujecie ....
            • swistakonline Re: Pełne poparcie dla Ojca Dyrektora ... 12.01.12, 16:20
              i jego zbożnego dzieła. Żądamy wyłącznego multipleksu dla ojca dyrektora i prześladowanej większości katolickiej w Polsce. Kropidłem w KRRiT, niech sczezną bezbożnicy.
              • neoendeo Re: Pełne poparcie dla Ojca Dyrektora ... 12.01.12, 16:42
                Dokładnie tak, musimy wspierać Radio Maryja i Telewizję Trwam. Dla bezbożników mamy otwarte serca pełne miłosierdzia, ale swojego nie odstąpimy. pozdrawiam :)))
        • neoendeo skąd u was tyle nienawiści do Ojca Rydzyka ??? 12.01.12, 16:45
          czym sobie zasłużył na takie traktowanie i tyle złych emocji??? czy aby nie za bardzo słuchacie redaktorów Gazety wyborczej ???
          • uwierz_w_to Re: skąd u was tyle nienawiści do Ojca Rydzyka ?? 12.01.12, 17:28
            neoendeo napisał:

> czym sobie zasłużył na takie traktowanie i tyle złych emocji??? czy aby nie za
            > bardzo słuchacie redaktorów Gazety wyborczej ???

Ty tu stary niepitol. nie słyszałeś że ten twój Rydzyk w obsranych gaciach zbiera na aqapark, niepitol tylko mu beceleuj.
            • neoendeo Re: skąd u was tyle nienawiści do Ojca Rydzyka ?? 12.01.12, 18:08
              toś się chłopie merytorycznie wypowiedział, w sumie się nie dziwię, jaki poziom wyborowej tacy i czytelnicy ...
        • podroze5 Re: Rydzyk: to prywatna fundacja, a spadkobiercam 15.01.12, 21:56
          rzekomo Watykan nie popiera Rydzyka i jest przeciwny jego poczynaniom, być może tak jest bo Rydzyk to konkurencja, drugi Watykan, mały Watykan, państwo w państwie itp., a polscy księża go popierają bo nauczył ich, że mogą być biznesmenami i to jawnie
    • obraza.uczuc.religijnych Panie Rydzyk dla przejrzystości sytuacji najlepiej 12.01.12, 10:36
      będzie, jak telewizja trwam upubliczni swój wniosek o koncesję i w ten sposób utnie wszelkie spekulacje na temat swojego finansowania.
    • d3vpl Rydzyk: kara dla TV Trwam to totalitaryzm 12.01.12, 10:39
      Jak nie znoszę "ojca", radia, telewizji, dziennika, nocnika i czego tam jeszcze w holdingu nie ma, to jednak ma rację chłopina. Czemu go nie wpuszczać na multipleks? Jeśli spełni warunki - proszę bardzo. Jeśli się dopuszcza jakichś uchybień - karać, ale taki zakaz?
      • mlodaemerytka Re: Rydzyk: kara dla TV Trwam to totalitaryzm 12.01.12, 11:04

Ten hipokryta i beszczelny klamca, malo klamca to jest oszust, zebrak opluwajacy polska demokracje. On nigdy nie powinien znalesc sie na liscie finansowej biednych Polakow. Ludzie maja po 800 zlo. emerytury m-cznie i placa podatki. Pan Rydzyk - bo zaden dla mnie ojciec powinniem byc podatnikiem od milionow zarobkow i dotacji.
        On ma czelnosc awanturowac sie i ublizac od totalitarnych metod ? To wlasnie Kosciol stossuje totalitaryzm wsrod parafian. ludzie ze strachu wola dawac. Sa tak beszczelni,ze zabrali sie do krytyki charytatywnej dzialanosci Wielkiej orkiestry. Wciekaja sie,ze miliony przeciekaja im przez palce woleli by "tak zwne co laska'. Rozmawiam z ludzmi, ktorzy
        doskonale orientuja sie w bogactwie tego spekulanta. powinien stanac przed sadem,jak kazdy inny obywatel. Jemu zawsze i wszystkiego za malo. Ciagle roszczenia i roszczenia.
        Taki ero-osiol ZXiobro zabral go do brukseli,gdzie to "zwierze rogate" rozwydrzylo sie
        wyglaszajac swoje plugawe oskarzenia. Niech zniknie z oczu to iduwidium raz na zawsze.
        On doprowadzi do kryzysu. Ludzie przestana chodzic do kosciolow. Ludzie moga modlic sie bez posrednictwa takiego klamcy lub zmienic religie. Bog jest jeden ten sam tylko ci
        "urzednicy" Boga sa pokloceni ze soba i od wiekow prowadza wojny. Sami sie pozabijaja nie potrzena walka z kosciolem. Moi Rodzice z bardzo zdyscyplinpwanych katolikow odeszli
        z kosciola z powodu chciwosci odbierania przez niego tego,co wcale nigdy nie bylo wlasnoscia kosciola np. na Ziemiach odzyskanych religii Luteran i kalwinistow dobra zabral
        Episkopat,jak swoje ! Gdzie oni maja 7 me przykazanie ? Pouczja "owieczki' a sami nie
        wypelniaja Boskich praw. Dziesieciu przykazan danych Mojzeszowi. Tragedia jest wlasnie to a nie pomawianie przez obywatela Rydzyka Polski o totalitaryzm. Kto wreszcie ukroci
        samowole tego klamcy ? Czy Kosciol jest tak slaby, ze zawladnal w nim marazm ?
        Episkopat zupelnie nie panuje nad tym,co robi radio z Torunia ? Dosc tych przywilejow.
        W demokracji.ktorej domaga sie obywatel Rydzyk wszyscy maja te same prawa. Glosowaniem decydujemy o wyborach do rzadu nie "gadaniem' w rozglosni. Dosc samowoli [anie Rydzyk !
        • tomek_456 Re: Rydzyk: kara dla TV Trwam to totalitaryzm 12.01.12, 11:56
          Napisz dlaczego chcesz dysponować pieniędzmi dorosłych, posiadających pełnię praw obywatelskich ludzi.
          Jak ktoś chce darować swoje pieniądze WOSP to dobrze, jak TVTrwam to źle. Jego pieniądze, jago sprawa.

-----
          • nerwus0 Re: Rydzyk: kara dla TV Trwam to totalitaryzm 12.01.12, 12:05
            Coś tu kruchtą zajechało.
            • tomek_456 Re: Rydzyk: kara dla TV Trwam to totalitaryzm 12.01.12, 12:35
              > Coś tu kruchtą zajechało.
              Nie ta płeć i w dodatku nie żebrzę.

-----
          • 6.smiech Re: Rydzyk: kara dla TV Trwam to totalitaryzm 12.01.12, 12:55
            tomek_456 napisał:

> Napisz dlaczego chcesz dysponować pieniędzmi dorosłych, posiadających pełnię pr
            > aw obywatelskich ludzi.
            > Jak ktoś chce darować swoje pieniądze WOSP to dobrze, jak TVTrwam to źle. Jego
            > pieniądze, jago sprawa.
            > -----
            > Na forum prezentuje wyłącznie swoje poglądy.

I niepotrzebnie bo glupio.
          • borsuk112 Re: Rydzyk: kara dla TV Trwam to totalitaryzm 12.01.12, 16:59
            wszystko ok. tylko niech potem nie żebrzą pod aptekami, bo im na lekarstwa zabrakło po wydojeniu ich przez Rydzyka.
        • tomek_456 Re: Rydzyk: kara dla TV Trwam to totalitaryzm 12.01.12, 11:59
          Domyłśam się, że w pełni wypełniasz wszystkie przykazania. No bo jak się wymaga od kogos to tylko tyle, ile od siebie.
          I na jakiej podstawie sadzisz, że księża mają byc bezgrzesznymi.
          • kacze_buty Re: bo uważają siebie za mralistów 12.01.12, 12:36
            szczególnie pedofile w sutannach
            • tomek_456 Re: bo uważają siebie za mralistów 12.01.12, 12:39
              kacze_buty napisał:

> szczególnie pedofile w sutannach

Ilu ich jest w porownaniu z normalnymi księzmi. A ilu jest pedofilów w "normalnych" rodzianch ?
              • tobas1 Re: bo uważają siebie za mralistów 12.01.12, 13:01
                A pamiętasz jakąś masową akcję zatrzymań dystrybutorów dziecięcej pornografii na której NIE wpadł przynajmniej jeden ksiądz? Bo ja nie a z regóły wpada wręcz kilku. Fakt że 1-2 księży na 50 zatrzymanych pokazuje ze w społeczenstwie jest tez 48 zwykłych pedofilów no ale z drugiej strony 1 normalny ksiądz nie przypada na 25 normalnych obywateli w Polsce - czyli średnią dla zboczonych zawyżają.
          • antropoid Re: Rydzyk: kara dla TV Trwam to totalitaryzm 12.01.12, 13:03
            tomek_456 napisał:

> Domyłśam się, że w pełni wypełniasz wszystkie przykazania. No bo jak się wymaga
            > od kogos to tylko tyle, ile od siebie.

Powiedz to swojemu Rydzykowi, biskupom i w ogóle większości urzędników w sutannach.

> I na jakiej podstawie sadzisz, że księża mają byc bezgrzesznymi.

Być może na takiej, że oni żądają tego od ludzi.
            • tomek_456 Re: Rydzyk: kara dla TV Trwam to totalitaryzm 12.01.12, 13:19
              antropoid napisał:

> tomek_456 napisał:
              >
              > > Domyłśam się, że w pełni wypełniasz wszystkie przykazania. No bo jak się
              > wymaga
              > > od kogos to tylko tyle, ile od siebie.
              >
              > Powiedz to swojemu Rydzykowi, biskupom i w ogóle większości urzędników w sutan
              > nach.
              >
              >
              > > I na jakiej podstawie sadzisz, że księża mają byc bezgrzesznymi.
              >
              > Być może na takiej, że oni żądają tego od ludzi.

Proponuje przeczytać katechizm kościelny nim coś napiszesz.
              • antropoid Re: Rydzyk: kara dla TV Trwam to totalitaryzm 12.01.12, 17:12
                Nie wiem, co ma piernik do wiatraka. Nie wiem także, w jakim świecie Ty żyjesz, skoro nie widzisz, że katechizm sobie, a życie (także duchownych) sobie.
          • antropoid Re: Rydzyk: kara dla TV Trwam to totalitaryzm 12.01.12, 13:25
            tomek_456 napisał:

> Domyłśam się, że w pełni wypełniasz wszystkie przykazania. No bo jak się wymaga
            > od kogos to tylko tyle, ile od siebie.

Bardzo ładnie, tylko powiedz to Rydzykowi, biskupom i w ogóle większości urzędników w sutannach.

> I na jakiej podstawie sadzisz, że księża mają byc bezgrzesznymi.

Być może na takiej, że sami żądają tego od ludzi.
        • rudydon Re: Rydzyk: kara dla TV Trwam to totalitaryzm 12.01.12, 14:24
          ... Lodzia milicjantka sie ujawnila no no...
        • amonavis MlodaEmerytko, dziekuje ci za tych kilka slow praw 12.01.12, 14:35
          dy, szczerej i najprawdziwszej prawdy. Zlodzieje i to jest wszystko.
      • bezspokoju Re: Rydzyk: kara dla TV Trwam to totalitaryzm 12.01.12, 11:47
        Rzecz w tym, że nie spełnia warunków : jako nadawca społeczny (nie płaci za koncesję ) nadaje reklamy wbrew prawu i ma to gdzieś, nie potrafi w jasny sposób przedstawić finansowania swej stacji, bo emeryci i renciści prześlą swoje ostatnie pieniądze albo nie prześlą. Chciałbym też zapytać zakłamanego hipokryty, czy krytyka jego chorych poglądów i szemranej działalności jest przejawem wolności słowa w demokratycznym państwie, czy przejawem przemysłu nienawiści do " wielebnego", KK, religii i czego tam jeszcze ?
        • the_dzidka Nadawcą społecznym jest RM, nie TV Trwam 12.01.12, 13:24
          > Rzecz w tym, że nie spełnia warunków : jako nadawca społeczny (nie płaci za kon
          > cesję ) nadaje reklamy wbrew prawu i ma to gdzieś

Tak tylko chciałam uściślić - status nadawcy społecznego ma Radio Maryja, nie Telewizja Trwam. Radio Maryja łamie prawo nadając reklamy, TV TRWAM może je nadawać ile chcieć, więc ten argument jest niesłuszny.
          • bezspokoju Re: Nadawcą społecznym jest RM, nie TV Trwam 12.01.12, 15:58
            Skoro pomyliłem się, to PRZEPRASZAM. Może podpowiesz mi też coś na temat finansowania stacji Rydzyka ?
          • herbapol Re: Nadawcą społecznym jest RM, nie TV Trwam 12.01.12, 17:43
            Te,dzidka! Zerknij do wikipedii a zobaczysz,że nadawcą społecznym jest także TV Trwam,tzn ma taki status,ale jedno i drugie to faktycznie prywatne stacje komercyjne.Czysty biznes!
          • r.maszkowski biznes fundacji Lux Veritatis (Lucra Sacerdotum) 12.01.12, 18:54
            the_dzidka napisała:
            > > Rzecz w tym, że nie spełnia warunków : jako nadawca społeczny (nie płaci
            > za kon
            > > cesję ) nadaje reklamy wbrew prawu i ma to gdzieś
            > Tak tylko chciałam uściślić - status nadawcy społecznego ma Radio Maryja, nie T
            > elewizja Trwam. Radio Maryja łamie prawo nadając reklamy, TV TRWAM może je nada
            > wać ile chcieć, więc ten argument jest niesłuszny.

W koncesji może być limit ilośći reklam, poza tym nie wolno nadawać reklam ukrytych, a takie nadaje często zarówno RM, jak TV Trwam. W KRRiT toczą się właśnie postępowania w takich sprawach dotyczące obu rozgłośni.
      • tobas1 Re: Rydzyk: kara dla TV Trwam to totalitaryzm 12.01.12, 12:54
        Czemu go nie wpuszczać na multipleks? Jeśli spełni warunki - proszę bardzo. Jeśli się dopuszcza jakichś uchybień - karać, ale taki zakaz?
        ------------------
        Ale o co cie chodzi? on własnie nie spełnił warunków żeby jako nadawca społeczny móc tam nadawać. nikt mu nie zabroni nadawać jako prywatny - płacąc koncesję. Czepiam się Twej wypowiedzi bo logika w niej zawarta jest mniej więcej taka: Kogoś przyłapano na wyłudzaniu renty posługujac się fałszywymi orzeczeniami lekarskimi a ty byś go bronił że jasne ze wyłudził - trzeba go za to ukarać ale zeby też nie dać mu potem jeszcze raz tej renty??
        • d3vpl Re: Rydzyk: kara dla TV Trwam to totalitaryzm 12.01.12, 14:05
          Chodzi mi o to że skoro nie spełnia warunków nadawcy społecznego (co jest dyskusyjne o tym za chwilę), to przysłać mu rachunek z opłatą za koncesję + odsetki karne. Nie zapłaci, to do sądu. A nie wykorzystywać tego jako pretekst to eliminacji.
          Czy Rydzyk emituje ukryte reklamy? Nie wiem, nie ogladam, ani nie slucham. Zarzut polega rozumiem na tym, że nagabuje w jednym swoim medium do korzystania z drugiego swojego + nagania do swojej szkoły. Czy to jest to samo co komercyjna działalność jako reklamodawcy - typu reklama proszków do prania? Z pewnością nie. Czy w ten sposób łamie warunek bycia nadawcą społecznym? Pewnie tak, warto to rozpatrywać i jeśli się okaże, że tak - ukarać stosownie, ale nie eliminować.
          Na marginesie: w życiu bym nie przypuszczał, że będę bronić Rydza, no ale cóż: jeśli nie wierzysz w wolność słowa dla człowieka którym gardzisz, to nie wierzysz w nią wcale ;)
    • sakral Rydzyk: kara dla TV Trwam to totalitaryzm 12.01.12, 10:41

zakneblowano
      usta ks.Piotra Natanka

ale jednak
      ksiądz dr Natanek działa (link 11.01.2012)

usunięcie o.Rydzyka i ks.Natanka ograniczy
      żywiołowe dyskusje teologiczne w Polsce
    • kamyczek_55 Rydzyk: kara dla TV Trwam to totalitaryzm 12.01.12, 10:49
      Zamknąć prywatne imperium medialne Rydzyka, który pod płaszczykiem ewangelizacji uprawia politykę i mąci w głowach siejąc nacjonalizm, ksenofobie, antysemityzm.
      • mlodaemerytka Re: Rydzyk: kara dla TV Trwam to totalitaryzm 12.01.12, 11:12
        kamyczek_55 napisała:

> Zamknąć prywatne imperium medialne Rydzyka, który pod płaszczykiem ewangelizacj
        > i uprawia politykę i mąci w głowach siejąc nacjonalizm, ksenofobie, antysemityz
        > m.
        • tomek_456 Re: Rydzyk: kara dla TV Trwam to totalitaryzm 12.01.12, 12:04
          Panie Urban prosze wyliczyc wszystkie "przekrety" tego klamcy. Niech sie parafianie dowiedza, jakiego multimiliardera maja. To najbogatszy czlowiek w kraju !

Zazdrościsz.
          Trzeba było wstapić do zakonu. założyć fundacje, radio, telewizję. Nikt nie bronił.

-----
          • tobas1 Re: Rydzyk: kara dla TV Trwam to totalitaryzm 12.01.12, 13:05
            a po co zamykać? to by się dopiero wrzask z watyanu podniósł. Wystarczy statut nadawcy społecznego wreszcie odebrać i niech koncesję płacą - powodów ku temu jest już i tak masa. Tylko żeby to zrobić trzeba mieć kochones a to towar baaardzo deficytowy u miłościwie nam panujących.
    • wels5 Rydzyk: kara dla TV Trwam to totalitaryzm 12.01.12, 11:01
      Co za problem. Przenieść nadawanie TV Trwam i R. Maryja na Białoruś. Tam totalitaryzmu nie ma. A uważanie , ze totalitaryzm jest w kraju , który nie chce pozwalać na samowole i totumfactwo Rydzyka to naprawdę bezczelność ze strony tego pana.
    • poldrohobycz Imperium medialne post-komunistycznego guru 12.01.12, 11:09
      Kiedy wreszczie Polacy zaczna blizej przygladac sie genezie powstania i funkcjonowania imperium medialnego z tym rynsztkokowym brukowcem na czele? Klamstwa sprzedajnych pismakow produkujacych teksty na zamowienie post-komunistycznej mafii i broniacych zbrodniarzy PRL ktorych to ich pokraczne guru smie nazywac "ludzmi honoru" przechdza juz wszelkie granice, a ich pro-rzadowe, pro-rezimowe wypociny bezczelnie bronia i wychwalaja kompromitujace poczynania mafii PO.
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Imperium medialne post-komunistycznego guru 12.01.12, 11:26
        Ty pewnie nigdy, skoro nie jesteś Polakiem.
    • he1ku Re: Rydzyk: kara dla TV Trwam to totalitaryzm 12.01.12, 11:12
      A myślałem,że ten Rydzyk to mądry człowiek, jeżeli księdza człowiekiem mozna nazwać . Posiada toto samochód i jedzie drogą po prawej stronie a nie po lewej.Przecież jest wolność więc powinien jechać jak chce, a wybiera właściwą .Więc dyskutowanie,ze jest się dyscyplinowanym to jest jakimś grzechem i tłamszeniem Radia Maryja i TV Trwam, to obłędne twierdzenie. Rydzyk jeżdzisz pod prąd ?
    • obraza.uczuc.religijnych Panie Rydzyk, o jakiej karze pan mówisz? 12.01.12, 11:27
      Kto pana i za co ukarał?
      • sakral Re: Panie Rydzyk, o jakiej karze pan mówisz? 12.01.12, 11:36
        obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Kto pana i za co ukarał?

---------------------------------
        to nie są żarty

red.Terlikowski pierwszy w boju (link)

• greges58 Rydzyk: kara dla TV Trwam to totalitaryzm 12.01.12, 11:30
      Nadawanie cyfrowe, w systemie DVB-T MPEG4, ma zastąpić dotychczasowy sygnał analogowy.
      Docierający do odbiorców z anteny " na dachu ".
      Gdzieś dzisiaj można odbierać - analogowo - Telewizję Pana Rydzyka ???
      Nigdzie...
      Więc, jakiś problem ?

Pozdrawiam ^^
      • nerwus0 Re: Rydzyk: kara dla TV Trwam to totalitaryzm 12.01.12, 11:38
        Im bardziej naukowo, tym szybciej mohery łykną jaka krzywda się
        dzieje łojcu Muchomorowi.
        Gdzie problem? Rydzu przestań nadawać reklamy i po zawodach.
        Przydałoby się zminić nazwę. Bardziej pasuje TV SR..
    • asraz Beczenie Rydzyka. 12.01.12, 11:30

Może te rozgłośnie w końcu djabli wezmą. Amen.
    • cul-de-sac Rydzyk 12.01.12, 11:32
      Nawet Pan Bog jemu nie wybaczy. Rydzyk z wyrafinowaniem mowi i postepuje. Businessman.

--
      Nie dyskutuj z idiota. Najpierw zrowna Cie do swojego poziomu, potem zmiazdzy doswiadczeniem...
    • tomek_456 Czodzienny kubeł pomyj 12.01.12, 11:49
      Widzę, że stara gwardia się znów zebrała. I znów ten sam kubeł pomyj wylewacie.
      Jeszcze się wam nie znudziło ?
      Czy tez wyrabiacie normę dziennego znieważania Kościoła ?
      Jak się zrobi kwerendę po waszych pseudonimach, to często widać zasadę CTL+C / CTR+V.

-----
      Nie musisz komentować tego wpisu - ten tekst wklejam do każdego wątku na forum gazeta w którym poniża się Kościół.
      • kajolka Re: Czodzienny kubeł pomyj 12.01.12, 14:34
        Po co się podstawiasz pod kubeł pomyj? Widocznie lubisz. Ja nie trawię bogobojnego ględzenia , więc nie zaglądam do "Waszego Dziennika" , RM czy TV Trwam.
        Możecie tam sobie robić wodę z mózgu ile chcecie- mnie to nie obchodzi.
        Nie właź na forum GW i wszyscy będa zadowoleni.Ciebie nikt nie będzie denerwował i Ty nikogo.Tak prosto i może być tak pięknie.
        • tomek_456 Re: Czodzienny kubeł pomyj 12.01.12, 20:20
          kajolka napisała:

> Po co się podstawiasz pod kubeł pomyj?
          Z obowiązku
          > Widocznie lubisz.
          Byc może

>Ja nie trawię bogobojn ego ględzenia , więc nie zaglądam do "Waszego Dziennika" , RM czy TV Trwam.
          Szkoda, czasami warto, niektórzy z komentatorów nawet dorównują poziomowi do tego formu - wspólny j"język" zapewniony.

> Możecie tam sobie robić wodę z mózgu ile chcecie- mnie to nie obchodzi.
          > Nie właź na forum GW i wszyscy będa zadowoleni.
          I tak będe wchodzil, choćby aby posuć niektórym ich samozadowolenie.
          >Ciebie nikt nie będzie denerwował i Ty nikogo.Tak prosto i może być tak pięknie.
          Mnie nikt nie denerwuje, ja tylko opisuje smutną rzeczywistośc tego "pieknego" forum.
    • youngcontrarian Od Kim Dzong Ila do Rydzyka 12.01.12, 11:52
      Wypadaloby zaczac moj komentarz slowami Horodniczego z gogolewskiego “Rewizora” “ - Z czego sie smiejecie ?” Czy boski kult Kim Dzong Ila (i jego ojca i dziadka) az tak bardzo rozni sie od zbiorowej schizofrenii i paranoi na punkcie Karola Wojtyly? Czy te otumanione, nie zdolne do racjonalnego i samodzielnego myslenia twarze na wiecach w Pnonjangu nie przypominaja wam stada bezmyslnych i bezwolnych owiec i baranow na katolickich spedach Pana Rydzyka na Jasnej Gorze czy Licheniu? (pragne od razu uprzedzic obrazonych religijnych entuzjastow, ze okreslanie wiernych w kategoriach trzody nie jest moim wymyslem).
      Coraz czesciej slysze wsrod swoich “wierzacych” przyjaciol, znajomych a nawet czlonkow mojej rodziny glosy krytykujace hierarchie KK. Niektorzy – co odwazniejsi - posuwaja sie nawet do otwartego oskarzania instytucji koscielno-watykanskich o naduzywanie wladzy, chciwosc, zaklamanie, o wykorzystywanie "dobrego imienia boga" i wypaczanie “chrzescijanskiej moralnosci” i nauk Jana Pawla II. (Dla mnie flirt z Wojtyla zakonczyl sie bardzo wczesnie; tuz po jego wizycie w Chile w kwietniu 1987. Polski papiez tak się "przejął" losem ofiar Pinocheta, że..... odznaczył kata Narodu Chilijskiego orderem za długoletnie pożycie małżeńskie.) sacolargo.files.wordpress.com/2011/02/jp2-pinochet.jpg
      Naiwnosc tych rozpaczliwych, zdesperowanych apologetow chrzescijanstwa jest wrecz tragikomiczna. Przeciez jeszcze 300 lat temu za te slowa zostaliby oni spaleni na stosie jako heretycy przez hierarchow SWOJEGO WLASNEGO KOSCIOLA. Jak bardzo przypominaja mi oni idealistow/apologetow konajacego komunizmu gloszacych/zapowiadajacych “oczyszczenie wlasnych szeregow z ideowo wrogich/obcych elementow (czytaj “czystki)” , “ideologiczne reformy” , "odnowe/perestrojke", "socjalizm z ludzka twarza" czy "socjalizm-tak - wypaczenia-nie"?
      Ilez razy to przerabialismy? Nieszczesnicy nie zdaja albo niechca zdac sobie sprawy z tego, ze TOTALITARYZM jest nie reformowalny.

Doktrynalne klotnie pomiedzy glownymi swiatowymi wyznaniami a nawet pomiedzy ich odlamami (protestanci i katolicy, szyici i sunnici..) do zludzenia przypominaja (rowniez czesto bardzo krwawe) rozrachunki pomiedzy roznymi frakcjami komunistycznego totalitaryzmu: marksisci, stalinisci, trockisci, maoisci, titoisci, eurokomunisci. Wszyscy oni twierdza, ze sa tymi prawdziwymi reprezantami jedynie slusznej ideologii, posiadajacymi wylacznosc we wlasciwym jej rozumieniu i praktycznym jej egzekwowaniu.
      Stoi za tym zwykle samozwanczy arcy-oportunista/manipulator potrafiacy nakarmic zglodniale masy demagogiczna papka i to we WLASCIWYM momencie historycznym. Papka ta z reguly sklada sie z martyrologii, wskazywania winnych, pochlebstw i obietnic bez pokrycia (zblizona metoda stosowana jest rowniez przez uwodzicieli) . Po objeciu emocjonalnej kontroli na rozhisteryzowanym plebsem pozostaje otoczenia sie slepo wiernymi i uprzywilejowanymi pretorianami i bezwzglednym aparatem ucisku (Inkwizycja, Gestapo, NKWD/KGB, Ub, Stasi) znika potrzeba ukrywania pozorow. Obowiazkowym elementem jest obecnosc wrogow wewnetrznych i zewnetrznych ...a jak sie ich nie ma to sie ich wymysla (szatan czy szpieg i sabotazysta). Pozostaje stworzenie nowej historii i mitow, potem przyswojenie sobie atrybutow nieomylnego zbawiciela i droga do niepodzielnej DOZYWOTNIEJ wladzy absolutnej jest nie zagrozona. Nie obchodzi sie rowniez bez totalitarnych “cudow i zabobonow”. Wyjatkowo przesadni Goebbels i Hitler wierzyli, ze smierc Roosevelta jest znakiem zbawienia od Boga. Ludzili sie, ze jest ona proroctwem ostatecznego zwyciestwa III Rzeszy. Hitler panicznie unikal tradycyjnej medycyny oddajac swoje zdrowie w rece lekarzy-szarlatanow.
      Kierowany poczuciem “boskosci” i strachem przed smiercia Stalin finansowal prace “prof.” Bogomolca nad ...“eliksirem mlodosci”.
      Inny slynny stalinowski akademik Lysenko wslawil sie bajeczno-biblijna doktryna o podwojnych zniwach kazdego roku w Zwiazku Radzieckim. Oczywiscie jego wymyslona na potrzeby rezimu pseudonaukowa propagandowa mitologia przestala byc obowiazujaca wraz ze smiecia jej sponsora.
      O groteskowosci “przemyslu cudotworczego” Kosciola Katolickiego nikomu nie trzeba przypominac.
      Trudno nie oprzec sie analogiom istniejacym pomiedzy relacjami Stalina z “mini-stalinkami” w krajach satelickich Bloku Wschodniego a Watykanem i bezwarunkowo podporzadkowanym mu wasalom w tym komercyjno-teopolitycznym katolickim imperium. Bardzo podobne mechanizmy obowiazywaly w relacjach Hitlera z jego karykaturalnymi satrapami w Rumunii, Slowacji, Chorwacji, Norwegii, we Francji czy na Wegierzech w okresie II wojny swiatowej.
      W tym wewnetrznie badz zewnetrznie narzuconym, zamknietym modelu/ustroju spoleczno-politycznym kazda forma sprzeciwu czy nawet niezaleznego myslenia lacznie z kwestionowaniem sfabrykowanych mitow jest odstepstwem od “wiary” i w istocie przestepstwem. Dodac mozna do tego pokazowe procesy/Inkwizycja, podczas ktorych zmuszano ideologicznych “heretykow” do publicznego wyrazania skruchy co zreszta i tak nie uchronilo ich przed najgorszym. Totalitaryzmy maja to do siebie, ze przyznanie badz nie przyznanie sie “oskarzonego” do winy jest interpretowane zawsze w ten sam sposob. Poprzez indoktrynacje, propaganda i zastraszanie waska samozwancza/samowybierajaca sie klika z czasem uzyskuje absolutna kontrola nad oglupionymi/zastraszonymi masami. Jego samokontrola opieraja sie na patologicznej podejrzliwosci i powszechnie aprobowanym donosicielstwie. Ewentualnie taki skoszarowany system spoleczny staje sie latwo kierowanym prawie samonapedzajacym sie mechanizmem manifestujacym sie uniformizacja wszystkich aspektow zycia danej grupy spolecznej/religijnej kolektywnym dzialaniu i stadnym wyrazaniu uczuc (na rozkaz). Nad wszystkim dominuje STRACH przed okrutna kara: obozem pracy/koncentracyjnym badz pieklem.
      Przewaga i sukces kazdej ideologii/demagogii religijnej polega na tym, ze jest ona przekazywana w formie miedzy-pokoleniowej indoktrynacji pod plaszczykiem tzw. tradycji i na dodatek cieszac sie spolecznym i konstytucyjnym immunitetem od jakiejkolwiek racjonalnej/naukowej weryfikacji.
      Najwieksza trudnoscia przed ktora stoja swieccy humanisci (i ludzkosc) jest fakt, ze w momencie kiedy pisze te slowa na calym globie ziemskim narodzily sie miliony istnien ludzkich, ktore nie majac szans na swiadome okreslenie swojego swiatopogladu nadmuchuja statystyki korporacjom religijnym.

"Te wszystkie bzdury o komunizmie to bajki na potrzeby ludu. Ludzie musza miec jakas wiare. Zabrano cerkwie... rozstrzelano cara. Przeciez to trzeba czyms zamienic. Wiec niech lud buduje sobie ten komunizm... "Leonid Brezniew – z rozmow w zamknietym kregu rodzinnym
      (Лaриca Вacильевa – "Дети Кремля")
      • amonavis Youngcontrarian, pana znajomosc kwestii religijnyc 12.01.12, 14:54
        h jest bardzo dobra, ale tam, gdzie zaczepiasz pan o polityke (wspominasz o przywodcach polnocnokoreanskich, chwytliwe to ale niepotrzebne), stajesz sie Pan sluzacym amerykanskiej polityki imperialnej. Bylbym ostrozniejszy w dobieraniu tytulow, jako, ze na tym foru nie wszyscy sa sluzacymi amerykanskich inwestorow-imperialistow. Jedno co wiem i czego jestem pewny, to ze istnieje cos jak nieliczaca sie z zadna obiektywa prawda, poparta miliardami drukowanych dolarow, nachalna amerykanska propaganda polityczna dorabiajaca "brody" wszystkim silom politycznym niewygodnym amerykanskim imperialistom. Propaganda ta jest calkowicie niewybredna i nieliczaca sie z ludzka inteligencja, krotko, pisze byle co i mysli, ze ludzie to kupia. W wiekszosci niestety maja racja. Czekam tylko na moment, kiedy napisza, ze narod polnocnokoreanski gleboko wierzy, ze ich przywodcy nigdy nie musza chodzic do toalet, albo (tez mozliwe), ze kiedy tam chodza, to to co robia nie spada w dol a unosi sie gory.
        To, ze siedzi sie w usa, nie znaczy, ze musi sie zamykac oczy na to, czym jest obecnie usa.
    • questguest Nie tylko Rydzyk na problemy 12.01.12, 12:01
      Krajowa rada ukarała nielegalnego nadawcę :)
    • antropoid Rydzyk: kara dla TV Trwam to totalitaryzm 12.01.12, 12:03
      "Rydzyk: kara dla TV Trwam to totalitaryzm"
      ----------------------
      "Totalitaryzm", który już nielicho cię upasł i pasie dalej, zakłamany, chciwy knurze.
    • dublin24 Rydzyk: kara dla TV Trwam to totalitaryzm 12.01.12, 12:06
      Decyzja polityczna.
      Urzędas z rządowego nadania zakazuje w rzekomo wolnym kraju nadawania kanału TV.
      Forum wyborczej jak zwykle trzyma swój "poziom".
      Seans nienawiści zaślepionych lemingów - "Bo on zabiera emerytkom" - A gó... cie matole jeden z drugim obchodzi co kto robi z własnymi pieniędzmi i komu je wysyła. Uważasz się za mądrzejszego od tych starszych pań? Ale to właśnie WY jesteście tutaj ciemną masą medialną.
      Państwo Polskie jest rąbane na miliardy rok w rok , przez przeróżne grupy wpływu z rządzącą PO , byłymi agentami WSI na czele ,ale to was nie interesuje ? Bo w mediach wrogiem nr 1 uczyniono Rydzyka z torunia z jego niszowym radyjkiem?
      Afery rywina , paliwowa , hazardowa to tylko wierzchołek góry lodowej , a wy szczekacie jak tresowane pieski na sprawy całkowicie nieistotne.
      • nerwus0 Re: Rydzyk: kara dla TV Trwam to totalitaryzm 12.01.12, 12:13
        Czyli wg twoich słów dołączyłeś do "ciemnej masy". Witamy w klubie.
      • greg0.75 Re: Rydzyk: kara dla TV Trwam to totalitaryzm 12.01.12, 12:39
        > Urzędas z rządowego nadania zakazuje w rzekomo wolnym kraju nadawania kanału TV

???
        Nikt nic nie zakazuje. Rydzyk nie dostał koncesji na kanał w multipleksie bo nie wskazał z czego go sfinansuje. Nadawać może jak do tej pory: przez satelitę i w kablówkach.
        • 6.smiech Re: Rydzyk: kara dla TV Trwam to totalitaryzm 12.01.12, 14:02
          greg0.75 napisał:

> > Urzędas z rządowego nadania zakazuje w rzekomo wolnym kraju nadawania kan
          > ału TV
          >
          > ???
          > Nikt nic nie zakazuje. Rydzyk nie dostał koncesji na kanał w multipleksie bo ni
          > e wskazał z czego go sfinansuje. Nadawać może jak do tej pory: przez satelitę i
          > w kablówkach.

Tracisz czas. Do tych ePISkopatowych bezmozgowcow i tak nic nie dociera. Oni tylko
          reaguja na glos grzybelskiego jak te psy w eksperymentach Pawlowa.
        • dublin24 Re: Rydzyk: kara dla TV Trwam to totalitaryzm 12.01.12, 14:48
          Nie "nie wskazał" tylko zarzucono mu "brak wiarygodności finansowej" bo "znaczna część" finansów tej stacji pochodzi z darowizn.
          Szyte to grubymi nićmi i tylko pośród "młodych wykształconych z dużych miast" przejdzie jako oczywista oczywistość.
          Wygląda na to że się nasi władcy planują na zapas - gdy już na życzenie Pana Premiera Tuska wygłoszone ustami Radka Sikorskiego będziemy się pozbywać resztek niepodległości i suwerenności na rzecz Niemiec , to nie będzie już żadnej , nawet niszowej stacji telewizyjnej która będzie protestować.
          Wszyscy razem , jednym głosem , te uśmiechnięte pyski Lisa i jego kolesi będą piać z zachwytu i nikt i nic nie popsuje im nastroju.
          • swistakonline Re: Rydzyk: kara dla TV Trwam to totalitaryzm 12.01.12, 16:36
            ty już z podziemia nadajesz? Pozostań tam i czekaj na znak.
          • r.maszkowski niepewne finansowanie TV Trwam 12.01.12, 19:00
            Większość biznesu fundacji Lux Veritatis opiera się na reklamach nadawanych przez "nadawcę społecznego" Radio Maryja oraz ogłaszaniu zbiórek publicznych, które nie mają zezwolenia. Jeżeli chodzi o reklamy to KRRiT od kilku lat wzywa do zaprzestania ich nadawania, a za nielegalne zbiórki o. Rydzyk został ukarany przez sąd. Jeżeli KRRiT i sądy okażą się konsekwentne, to finansowanie TV Trwam stanie pod znakiem zapytania.
    • krzyslbl Rydzyk: kara dla TV Trwam to totalitaryzm 12.01.12, 12:26
      Raz słuchaczy tego radia jest garstka i coraz mniejsza,a raz całe miliony,zależnie od bieżących potrzeb propagandowych poprawnych mediów. Przyjmuję że kilka milionów sympatyzuje z tym radiem. Więc chyba mają prawo mieć swoją rozgłośnię? Gdzie troska władzy o obywatela? A ci politycy co pełną gębą bronią starszych,ubogich gdzie są? To radio jest ostoją takich ludzi. Od lewicy do prawicy troszczą się o najsłabszych,a teraz się pochowali a to taka okazja do pokazania masom że jest się ich przyjacielem. Jak Palikot coś tam gadał o krzyżu to bronili krzyża nawet ci których bym o to nie posądzał.
      Panowie i panie politycy,jest okazja do wykreowania się i na zaistnienie,jakiś powiew świeżości,zyskanie nowego elektoratu normalnych ludzi,co mają gdzieś to radio ale nie szczekają,bo wiedzą że do głosu powinno się dopuszczac nawet tych niepoprawnych z Torunia
    • paseo Nie mozna marnowac kanalu 12.01.12, 12:26
      dla telewizji ktora ma ok. 0,1 % ogladalnosci.mam nadzieje,ze wreszcie zapanuje normalnosc a kontrolerzy dotra do ksiag i wreszcie wszystko sprawdza.Opor episkopatu dokladnie pokazuje,kto i za co bronil Rydzyka tyle lat,pozwalajac na obrazanie Polski,rzadu i milionow ludzi.To on po wyborach powiedzial ze to katastrofa i juz koniec Polski.Ale Polska ma sie doskonale i czas na rozliczenia glownego machera.
      • tomek_456 Re: Nie mozna marnowac kanalu 12.01.12, 12:33
        To on po wyborach powiedzial ze to katastrofa i juz koniec Polski.
        I niestety z przykrością można sądzić ze jest sporo prawdy w tym stwierdzeniu. Szczególnie analizując poziom werbalnej nienawiści Polaków w stosunku do siebie reprezentowany na tym forum.

-----
        • antropoid Re: Nie mozna marnowac kanalu 12.01.12, 12:58
          tomek_456 napisał:

> Szczególnie analizując poziom werbalnej nienawiści Polaków w stosunku do siebie...

Z tym, że sam Ojciec Biznesmen w jej podsycaniu jest prawdziwym mistrzem.

> reprezentowany na tym forum.

Skocz na fora sympatyków Rydzyka i jego politycznych pupili. Dopiero wtedy dowiesz się czegoś o nienawiści.
      • tomeqn1 Re: Nie mozna marnowac kanalu 12.01.12, 13:58
        Oglądalność jest marna bo Trwam jest dostępna tylko w kablówkach. Skoro uważasz, że to marnowanie kanału, to czym jest miejsce na mulitipleksie 2 dla TV6, które nadaje kolorowe paski? Nie jestem zwolennikiem Rydzyka, ale przydałaby się jakaś ogólnodostępna telewizja inna niż Polsaty, TVN-y Pulsy TV4 i inne bzdety. Czemu polsat ma mieć 4 kanały na multipleksie skoro nadaje sam chłam (w tej chwili na mux2 jest Polsat, Polsat Sport News, TV4, TV6).
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Nie mozna marnowac kanalu 12.01.12, 14:27
          Przecież jest telewizja inna niż Polsaty, to tvp kultura które nie nadaje chłamu. Natomiast tv trwam jest bardzo podobna do Polsatu bo również nadaje chłam tylko innego rodzaju.
        • jurek.1954 Re: Nie mozna marnowac kanalu 14.01.12, 17:53
          Bo Polsat, TVN płacą za obecność na multipleksie. Nie sądzę, że KRRiT blokuje ten dostęp TV Trwam z innych względów niż ekonomiczne. Dlaczego Rydzyk ma ciągle wyłudzać publiczne pieniądze?, niech słuchacze TV Trwam płacą za mulitpleks i problem rozwiązany. Brzydzi mnie metoda wyłudzania: "nie chcą mi dać za darmo, to perfidny atak na kościół, to brak demokracji" i inne bzdety. Dość tego. Mało nabrał, mało nakradł KK przy pomocy Komisji Majątkowej, mało mają przywilejów i żadnej odpowiedzialności. Po prostu - dość tego!!!
    • pregierz Rydzyk: kara dla TV Trwam to totalitaryzm 12.01.12, 12:31
      czarownikowi czary juz nie działają
    • ador43 Rydzyk: kara dla TV Trwam to totalitaryzm 12.01.12, 12:34
      jezeli ta czarnamenda nie przestrzega obowiazujacych zasad to trzeba ja kopnac wdupe.
      • tomek_456 Re: Rydzyk: kara dla TV Trwam to totalitaryzm 12.01.12, 12:37
        ador43 napisał:

> jezeli ta czarnamenda nie przestrzega obowiazujacych zasad to trzeba ja kopnac
        > wdupe.

Piszesz o sobie ?
        Wspólczuję.
        • wersal-55 Re: Rydzyk: kara dla TV Trwam to totalitaryzm 12.01.12, 13:39
          Tomek,wiedza twoja,czyli o niczym,jestes zwyklym SMIECIEM SLOWIANSKIM,nie masz pojecia co to jest twoja tz.wiara.Jestes prostacki,tagze jak wielu,bardzo wielu slowian,Watykan to bardzo blisko,czas odejscia nastal.Zostana tylko z was zgliszcza.
          • tomek_456 Re: Rydzyk: kara dla TV Trwam to totalitaryzm 12.01.12, 13:42
            Miłego dnia :)
    • fnf5 Rydzyk: kara dla TV Trwam to totalitaryzm 12.01.12, 12:48
      Wiadomo o co chodzi - o pieniądze bo trzeba by zapłacić za koncesje
    • erudyta Rydzyk: kara dla TV Trwam to totalitaryzm 12.01.12, 12:49
      niech się Rydzyk rozliczy ze świadectw udziałowych - a potem niech skomli kłamca, oszust, demagog, jętrzyciel itd czyli ojczulek dyrektor Rydzyk.
      Tadeusz Rydzyk w Toruniu mieszka,
      Czarną sukienkę ma ten koleżka,
      Uczy, tłumaczy w radiu Maryja,
      Kto godny chwały, a kto wręcz kija.
      Leje na serce miód swoim gościom,
      Do adwersarzy zionie miłością,
      Geja i żyda czuje z daleka,
      Niewiernych ściga, niczym bezpieka.

Kościół do góry wieczkiem wywraca,
      Psoci, figluje to jego praca.
      Glemp grozi palcem: „Rydzyk, łobuzie!”
      Tadzio z uśmiechem nadyma buzię.
      Pieronek błaga: „Daj na wstrzymanie!”
      To on rozkręca nową kampanię!

Życiński prosi: „Raz odpuść sobie...”
      A Rydzyk: „Z radiem, co zechcę – zrobię!”

Rząd go popiera, prezydent chwali,
      Lepper z Giertychem pokłony wali.
      Czuje się bosko jak w siódmym niebie,
      Do Sejmu wchodzi tak jak do siebie,
      A gdy podskoczyć mu ktoś próbuje,
      Armię beretów mobilizuje!
      Ich nie obchodzi co sądzi prasa,
      Że dla Rydzyka Bogiem jest kasa.
      Codziennie wymyśla sposoby nowe,
      By móc powiększyć konto bankowe.
      Mohery wielbią swego pasterza,
      Dla nich ważniejszy jest od Papieża!
      I mnie już Tadziu namącił w głowie,
      Wspieram go w myślach, uczynku, mowie!
      I wciąż pracuję na swe zbawienie,
      Pompując rentę w jego kieszenie.
    • por1 Rydzyk: kara dla TV Trwam to totalitaryzm 12.01.12, 12:50
      Taka Telewizja jak Trwam nie powinna istnieć. Nie spelnia podstawowych wymagań dla nadawców publicznych ,społecznych.... Przeciez to jego Telewizja nadaje w sposób totalitarny, sieje nienawiść , tworzy podziały , kłamie.A to juz wystarczy aby nie dostała koncesji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka