jurek4491 10.02.12, 07:38 Zaraz Błaszczak zwoła konferencję prasową i oświadczy że to jest atak mediów na niego i cały PiS. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
horti77 dokładnie a wszystkiego winny Tusk 10.02.12, 07:56 to typowe dla tego człowieka i PiS Odpowiedz Link Zgłoś
competer1 Re: dokładnie a wszystkiego winny Tusk 10.02.12, 08:02 Ale to przecież prawy człowiek jest! Na pewno nie wiedział ile to kosztuje, na pewno nie mógł znaleźć w normalny sposób firmy do tej roboty, na pewno nie miał pojęcia o kosztach. A kumpli ma takich, że przyziemne problemy z utrzymaniem działki załatwiają jego znajomi prezesi ZUS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
surfer6 Platforma Obywatelska leje wodę ! 10.02.12, 09:18 Tyle jej było na mojej działce, że musiałem wynająć firmę aby wodę odprowadziła. Nie głosowałem na PO, to nie mam zamiaru płacić, proste jak drut. Niech będzie pochylony Odpowiedz Link Zgłoś
zb.bukowski Błaszczak i afera ZUS. Poseł pokazuje przelew n... 10.02.12, 08:27 A sędzia ze Szczecina podpowiedziałą p. Błaszczakowi jak ma się zachowywać, żeby ocalić dupę. Bezstronnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Błaszczak i afera ZUS. Poseł pokazuje przelew n... 10.02.12, 09:00 Ot ,blaszczak w ciaglych oskarzaniach innych o nieuczciwosc i nieudolnosc , zapomnial pozacierac slady swoich przekretow. Glupota jego czy pewnosc siebie, gubi go ? Odpowiedz Link Zgłoś
ajr-on Jaką trzeba być gnidą ... 10.02.12, 09:03 Gazeta Wybiórcza opisuje trele morele o Błaszczaku, a nie zająknie się o megaprzekręcie za dwa miliardy dolarów tj. budowie Stadionu Narodowego. Tak dziennikarz śledczy znalazłby oszustwa na dziesiątki, a może nawet na setki milionów złotych. I co cisza. Sprawa Błaszczaka to detal, trzeba patrzreć na ręce przede wszystkim rządzącym bo oni dzisiaj mają do przekręcenia setki milionów złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
trzy.14 Re: Jaką trzeba być gnidą ... 10.02.12, 09:37 Puknij się w czoło a potem spadaj do Naszej Gnidy Codziennej. Koszt budowy stadionu narodowego wyniósł 1.5 mld złotych a nie, jak napisałeś, 2 mld dolarów. Odpowiedz Link Zgłoś
ajr-on Re: Jaką trzeba być gnidą ... 10.02.12, 10:03 trzy.14 napisał: Puknij się w czoło a potem spadaj do Naszej Gnidy Codziennej. > Koszt budowy stadionu narodowego wyniósł 1.5 mld złotych a nie, jak napisałeś, > 2 mld dolarów. Popukałem się i puknąłem w klawiaturę. Według linku z końca stycznia, koszt stadionu to 1 miliard 915 milionów złotych. Oczywiście nie interesuje Ciebie problem i potencjalne możliwości przekrętów ( w budownictwie na zlecenie budżetu możliwość przekrętu graniczy ze 100% pewnością). Ale czego można wymagać od wytrzepanych przez GW i TVN mózgów. warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,11046998,Kontrowersyjny_stadion__drogi__spozniony__malo_sportowy.html Odpowiedz Link Zgłoś
agap.e Re: Jaką trzeba być gnidą ... 10.02.12, 10:10 1,5 mld to miał kosztować w 2009 roku.Koszt budowy to 1 mld 915 mln zł.Więc nie kłam. Odpowiedz Link Zgłoś
amesh Re: Jaką trzeba być gnidą ... 10.02.12, 13:23 Wyborne. Zarzucasz komuś kłamstwo, bo przegapił 0,5 mld w komentarzu do pomyłki o 4,5 mld? Też zaokrąglam, policz sobie dokładnie różnice pomiędzy 2mld USD i 1,5/2 mld PLN. Odpowiedz Link Zgłoś
agap.e Re: Jaką trzeba być gnidą ... 10.02.12, 13:29 A co mnie obchodzi,że ktoś pomylił złote z dolarami.Nie jemu zarzuciłem kłamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
amesh Re: Jaką trzeba być gnidą ... 10.02.12, 13:57 agap.e napisał: > A co mnie obchodzi,że ktoś pomylił złote z dolarami.Nie jemu zarzuciłem kłamstw > o. A więc różnicę 2-1,5=0,5 (25%) nazywasz konsekwentnie "kłamstwem", a różnica (2*3,2) - 2= 6,6-2 = 4,6 mld (330% w stosunku do rzeczywistej ceny) jest tylko "pomyłką", która Cię nie obchodzi? Wiem, wiem, pewnie się czepiam... Tylko powoli zaczynam żałować, że nie studiowałem socjologii - tyle "materiału badawczego" się marnuje pod każdym artykułem... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
agap.e Re: Jaką trzeba być gnidą ... 10.02.12, 16:18 Zacznij myśleć,a zanim zaczniesz to ci podpowiem ,że 2 mld dol jak ktoś napisał,to ewidentna pomyłka.Po prostu wiedział,ze 2 mld ale myślał ,że w dolarach.Natomiast 1,5 mld zł to ewidentne kłamstwo więc przestań już się kompromitować. Odpowiedz Link Zgłoś
trzy.14 To bezczelna prowokacja Tuska! 10.02.12, 09:27 "w listopadzie 2007 r. nowy premier Donald Tusk powołał na stanowisko prezesa ZUS Sylwestra R" Czyli winny jest Tusk!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ccc-bbb Cyngiel znowu manipuluje-ale to dla niego standard 10.02.12, 09:47 Najlepszy jest ostatni akapit. Ze standardowego pouczenia, przysługującemu KAŻDEMU wezwanemu do sądu cyngiel z wybiórczej zbudował idealną pożywkę dla fantazji lemingów. Nic nie wynika z tego że sędzia coś takie napisał, bo taki zapis znajduje się w kodeksie karnym i każdy kto uważa, że ma podstawy do zastosowania art. 183 KPK może z niego skorzystać. Takie samo pouczenie o odmowie odpowiedzi na pytania odczytał Tomasz Nałęcz przesłuchując przed "komisją Rywina" ..... Adama Michnika! I po drugie to w jakim dokumencie takie pouczenie się znalazło, bo stwierdzenie - "sędzia ze Szczecina napisała" jest baaaaardzoooooo precyzyjne! Ale cóż oczekiwać od cyngla - PO oklapło w sondażach, więc będziemy pisać o Błaszczaku. Oczywiście w tekście cyngiel musiał napisać: "Tak jak wcześniej Błaszczak nie odebrał naszego telefonu." "na działce Błaszczaka" "Na działkę Błaszczaka" "łączy się z Błaszczakiem" "działkę Błaszczaka" "prace na działce Błaszczaka." "poseł Błaszczak" "napisała, że Błaszczak" Ot, cyngiel znalazł sobie kumpla i pisze sobie o nim jedynie po nazwisku. Odpowiedz Link Zgłoś
ajr-on Re: Cyngiel znowu manipuluje-ale to dla niego sta 10.02.12, 10:07 To nie cyngle to gnidy. Wczoraj w TVP INFO o północy zamiast o 17.00 był świetny film o Murdochu. Media hodują sobie bezmózgową klientelę. Odpowiedz Link Zgłoś
sectral Re: Cyngiel znowu manipuluje-ale to dla niego sta 10.02.12, 10:23 Masz rację. Powinni pisać Mariusz B. Nie powinno się ujawniać nazwisk podejrzanych przed wyrokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Aaale podlec! Jak on śmie?! 10.02.12, 14:50 ccc-bbb napisał: > Oczywiście w tekście cyngiel musiał napisać: > "Tak jak wcześniej Błaszczak nie odebrał naszego telefonu." > "na działce Błaszczaka" > "Na działkę Błaszczaka" > "łączy się z Błaszczakiem" > "działkę Błaszczaka" > "prace na działce Błaszczaka." > "poseł Błaszczak" > "napisała, że Błaszczak" > > Ot, cyngiel znalazł sobie kumpla i pisze sobie o nim jedynie po nazwisku. A przecież psim obowiązkiem cyngla jest - za każdym razem - pisać: Jego Wysokość Wielce Szanowny Pan Błaszczak, oczywiście odmieniając toto - w razie potrzeby - przez przypadki... Odpowiedz Link Zgłoś
vito3 Błaszczak i afera ZUS. Poseł pokazuje przelew n... 10.02.12, 10:10 jezeli blaszczak ma fakture nie ma sprawy jezeli nie ma to jest normalnym politykiem wszyscy oni 20 lat temu mieli swetry a potem kupili za 100 tys wille warte milion na kredyt ktory ktos tam splacal etatem z rady nadzorczej jeden kaczor byl za glupi i ma frustracje Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Błaszczak i afera ZUS. Poseł pokazuje przelew 10.02.12, 14:53 vito3 napisał: > jezeli blaszczak ma fakture nie ma sprawy A jak zgubił? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
abers Błaszczak i afera ZUS. Poseł pokazuje przelew n... 10.02.12, 10:56 Fakty są takie, że Błaszczak w końcu zapłacił 9 tys., zaś koszty oszacowano na 30 tys. Czyli stratę 21 tys. poniosła firma. Jej strata. Gdyby Błaszczak reprezentował państwową lub samorządową jednostkę musiałby zrobić przetarg, wcześniej opracować jakieś warunki na podstawie których można byłoby ustalić szacunkowy koszt robót. A tak, to tylko sprawa jest moralnie dwuznaczna. Odpowiedz Link Zgłoś
kobra1956 Błaszczak i afera ZUS. Poseł pokazuje przelew n... 10.02.12, 11:42 Biedulek nie wiedział,że to odwodnie nie miało kosztować 30 patoli.....????Ale dał 9 i uważa sprawę za załatwioną....Typowe dla PiS-dzielców.... Odpowiedz Link Zgłoś
artanek58 Re: Błaszczak i afera ZUS. Poseł pokazuje przelew 10.02.12, 12:37 Błaszczak oddaj pieniądze biednym emerytom bo to oni załacili za ciebie twój rachunek. Co na to prezes niby obronca biednych emerytów. Odpowiedz Link Zgłoś
herbapol Re: Błaszczak i afera ZUS. Poseł pokazuje przelew 10.02.12, 13:47 Coś ten pis nie ma szczęścia do spraw związanych z wodą i rzemiślnikami,warto przypomnieć słynną sewgo czasu "wannę Wassermanna". Odpowiedz Link Zgłoś
krojet Błaszczak i afera ZUS. Poseł pokazuje przelew n... 10.02.12, 13:23 Zauważyliście - TVN ani się nie zająknie.Dawno mówiłem że to nowa 'zakamuflowana' tuba pisiorów.Na onecie również cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
rodzaj_konta Re: Błaszczak i afera ZUS. Poseł pokazuje przelew 10.02.12, 13:34 krojet napisał: > Zauważyliście - TVN ani się nie zająknie.Dawno mówiłem że to nowa 'zakamuflowan > a' tuba pisiorów.Na onecie również cisza. A o Grasiu składającym w prokuraturze fałszywe zeznania było? Odpowiedz Link Zgłoś
6.smiech Błaszczak i afera ZUS. Poseł pokazuje przelew n... 10.02.12, 13:31 Tow. Splaszczak napewno jest niewinny. On nic nie ukradl, tylko dostaje wszystko na co ma ochote. Chocby dlatego ze jest poslem z partii zlosliwie zwanej "Prawo i Sprawiedliwosc". Odpowiedz Link Zgłoś
asraz Błaszczak i afera ZUS. Poseł pokazuje przelew n... 10.02.12, 15:45 Jestem w szoku. Taki dzielny poseł, sama katolickość i prawość, a tu taki klops. Szanowny Panie Pośle, Pana może jedynie uratować czyn pewnego pułkownika. Odpowiedz Link Zgłoś
stivi47 Błaszczak i afera ZUS. Poseł pokazuje przelew n... 10.02.12, 16:42 To niebyl ten PiS-dzielec od tych wariatow to zapewne byl ktos z PO lub Prezydent te wariaty wszystko obruca kota ogonem blaszak niekradl to zapewne byl Putin lub iMerkel Odpowiedz Link Zgłoś
abdank27 Błaszczak i afera ZUS. Poseł pokazuje przelew n... 10.02.12, 17:24 Czy w Legionowie lub okolicach nie ma firmy, która by mogła wykonać te prace? Trzeba było ściągać firmę ze Szczecina? Odpowiedz Link Zgłoś
express56 Błaszczak i afera ZUS. Poseł pokazuje przelew n... 10.02.12, 18:25 No to w czym rzecz? Zaplacil 9 talzenow za usluge warta 30 tys. To niech dolozy i szlus (o ile taki byl rzeczywisty koszt). Zaden z matolow nie zadaje sobie pytania, czy Blaszczak dostal rachunek, czy byly proby wyegzekwowania kasy i czy facio sie aby uchylac, co moze byc podstawa do windykacji. O "aferze" przypomnieli sobie po 5 latach? Niech lepiej wyjasnia, kto krecil lody przy Stadionie Narodowym i autostradach, skoro kosztuja x razy wiecej, niz w kazdym cywilizowanym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
gazo-ropo-mozgi Błaszczak,kto cie robił , mendo PiSdogłowa? 11.02.12, 01:14 twich starych powinno sie wbic na pal i pokazywac jako scierwa-pierwowzory najobrzydliwszej gadziny pisowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
sromanes Błaszczak i afera ZUS. Poseł pokazuje przelew n... 11.02.12, 23:55 Myślę że to są jakieś insynuacje, a jak się coś nie zgadza to wiadomo kto jest winien, TEN ZESPÓŁ NIEUDACZNIKÓW itd jak każdego dnia lecą mantry z okienka. Szkoda że huta szkła kryształowego Violetta zlikwidowana bo już nie będzie żadnego kryształu skąd brać przykład. Obraz w telewizorze znika jak wyłączy się prąd a kryształ to postoi sobie aż ktoś niewłaściwie nie ruszy i się rozbije! Odpowiedz Link Zgłoś
jozef.moneta 30000-9000 =21000 patriotycznych złotych 12.02.12, 08:15 Coś tu się nie zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
arek-online I taki złodziej i naciągacz 01.08.12, 19:24 ma czelność wypowiadać się w telewizji na temat korupcji. Bezczelny hipokryta. Odpowiedz Link Zgłoś