Dodaj do ulubionych

Jednostronny obiektywizm prof. Środy

15.02.12, 16:39
Pani Kolenda - Zaleska dała popis czegoś więcej niż braku subiektywności w wywiadzie z Rutkowskim. Brak subiektywności to przywilej komentatorki ad hoc, kogoś kto nie nosi legitymacji dziennikarskiej. Taki ktoś, jak np. pani Środa może wyrażać swoje , nawet skrajne poglądy i czynić prasę ciekawszą. Jednak pani KK-Z zrobiła coś innego, ona wręcz chciała zlinczować tego Rutkowskiego miotając oskarżenia pod jego adresem. Była stroną, krytykiem i to mało zresztą sympatycznym.... Nie jedyna pani Środa czy Czubaszek to zauważyły. Szkło Kontaktowe było zawalone telefonami widzów tvn24 a red. Miecugow miał bardzo nietęgą minę... W końcu wydusił, że KK-Z udała się do ciepłych krajów. Mogła, jak dla mnie jeszcze tam pobyć...
Obserwuj wątek
    • 1.staraarmata Jednostronny obiektywizm prof. Środy 15.02.12, 16:44
      To nie jednostronny obiektywizm prof.Środy tylko dziennikarskie zdziczenie pani Kolendy wywołuje tak agresywne reakcje.Jak wygląda jej dziennikarski obiektywizm widzieliśmy podczas słynnej konfrontacji Rutkowski - Sokołowski moderowanej przez ową dzienn.........,nie ,nie można tej wielbicielki watykańskiego okupanta nazwać dziennikarką.Nie zasługuje na takie miano.W sumie i tak dobrze,że Rutkowski nie zapytał jej czy występuje w majtkach,czy bez.
      • rwakulszowa Prof. Sroda ma prawo do braku obiektywności !!!!! 15.02.12, 23:59
        Nigdy już nie ustalę która z dziennikarek GW jest najglupsza. Czy jest to Kolenda, Wielowiejska, Nowakowska, Kublikowa itd
        One sie tak scigaja że co chwilę w głupocie jedna wychodzi przed drugą !!!!!!
        A Środa nie jest obiektywną dziennikarka, lecz naukowcem i ma prawo miec DOWOLNE poglady bo to ona tworzy etykę, a nie te głupie sziksy !!!!!
        • bumcykcykhopsiup Re: Prof. Sroda ma prawo do braku obiektywności ! 16.02.12, 11:59
          sroda tworzy etyke?
          kazmirz zczadzial czy co?
          • michal1401 Re: Prof. Sroda ma prawo do braku obiektywności ! 17.02.12, 12:05
            bumcykcykhopsiup napisał:

> sroda tworzy etyke?
            > kazmirz zczadzial czy co?

Tak, tworzy etykę, nową własną Środową etykę.
            Trzeba ją uznać za obiektywnie obowiązującą, chyba że jest się katofaszystą, szowinistyczną świnią, seksistą etc
            • obraza.uczuc.religijnych Re: Prof. Sroda ma prawo do braku obiektywności ! 17.02.12, 12:17
              Wiadomo że obiektywni są tylko ci, co np. potępiają Czubaszek. W dodatku są wielostronnie obiektywni, jak panie Kolenda i Wielowiejska.
        • gruszkasia Re: Prof. Sroda ma prawo do braku obiektywności ! 17.02.12, 08:38
          rwakulszowa napisał:

> Nigdy już nie ustalę która z dziennikarek GW jest najglupsza. Czy jest to Kolen
          > da, Wielowiejska, Nowakowska, Kublikowa itd
          > One sie tak scigaja że co chwilę w głupocie jedna wychodzi przed drugą !!!!!!
          > A Środa nie jest obiektywną dziennikarka, lecz naukowcem i ma prawo miec DOWOL
          > NE poglady bo to ona tworzy etykę, a nie te głupie sziksy !!!!!

Umarłam ze śmiechu czytając jak Wielowieyska bredzi o kobietach wyrażających te "inne" poglądy. Jest ich u nas sztuk jedna I to za wiele dla przydupasek platformo-kościelnych.
          • andrzejto1 Re: Prof. Sroda ma prawo do braku obiektywności ! 17.02.12, 09:15
            gruszkasia napisał:

> rwakulszowa napisał:
            >
            > > Nigdy już nie ustalę która z dziennikarek GW jest najglupsza. Czy jest to
            > Kolen
            > > da, Wielowiejska, Nowakowska, Kublikowa itd
            > > One sie tak scigaja że co chwilę w głupocie jedna wychodzi przed drugą !
            > !!!!!
            > > A Środa nie jest obiektywną dziennikarka, lecz naukowcem i ma prawo miec
            > DOWOL
            > > NE poglady bo to ona tworzy etykę, a nie te głupie sziksy !!!!!
            >
            >
            > Umarłam ze śmiechu czytając jak Wielowieyska bredzi o kobietach wyrażających te
            > "inne" poglądy. Jest ich u nas sztuk jedna I to za wiele dla przydupasek plat
            > formo-kościelnych.

O tobie można powiedzieć że jesteś przydupasko feminofaszystowską. Miło??
        • andrzejto1 Re: Prof. Sroda ma prawo do braku obiektywności ! 17.02.12, 09:14
          rwakulszowa napisał:

> Nigdy już nie ustalę która z dziennikarek GW jest najglupsza. Czy jest to Kolen
          > da, Wielowiejska, Nowakowska, Kublikowa itd
          > One sie tak scigaja że co chwilę w głupocie jedna wychodzi przed drugą !!!!!!
          > A Środa nie jest obiektywną dziennikarka, lecz naukowcem i ma prawo miec DOWOL
          > NE poglady bo to ona tworzy etykę, a nie te głupie sziksy !!!!!

To naukowcy tworzą etykę?? A to interesujące. Ciekawe co miałby na ten temat do powiedzenia doktor Mengele...

Poza tym pisze się siksy jeśli już.
        • czarnowron Re: Prof. Sroda ma prawo do braku obiektywności ! 17.02.12, 09:41
          Ja tez się bardzo cieszę ze etyki te sziksy nie stworzą. Ze Kolenda i Wielowiejska mogą sobie co najwyżej pobredzic o tym kiedy ich zdaniem kobieta swoja prywatność narusza, ale to ja i kazda inna Polka bedziemy samodzielnie decydowac, co jest dla nas intymne i czy oraz kiedy chcemy coś powiedziec lub przemilczec.
          Tak wolności przeżyć i wyborów i odwadze cywilnej! Katolicka wrażliwośc baboduszpasterzonow baboszonowatych Zalesko-Wielowiejskich powinna mieć zastosowanie do ich wyborów, decyzji i postępowania a nie odcinać myslace i czujace kobiety od prawa do ich przeżyć, wrazliwosci i opinii, pod groźba wstrząsu moralnego przezywanego rzekomo przez te dwa wysoce jak sie okazuje wrażliwe na obce kobiety baboszony Kolendo-wielowiejskie.
          • lucusia3 Re: Prof. Sroda ma prawo do braku obiektywności ! 17.02.12, 10:38
            Ja bym tak personalnie nie napisała, ale zgadzam się co do meritum. Każdy ma prawo żyć, tak jak uważa za stosowne - być mamuśką albo i nie być, realizować się macierzyńsko-martyrologicznie albo wybrać inny styl rodzicielski.
            Nie popieram aborcji - jest teraz tyle metod pozwalających nie zajść w ciąże, że aborcja to według mnie powinna przejść do historii, poza przypadkami medycznie patologicznymi. Pewnie było co innego w czasach pani Czubaszek - jej życie, jej czasy, jej wybory - nie nam dziś to oceniać. Każdy też mówi o sobie, tyle, ile uważa za stosowne i za ważne. Ja nie zrobiłabym tego co pani Czubaszek, ale myślę, że dobrze, że ona powiedziała to, co powiedziała. Takiego głosu w Polsce nie było odkąd pamiętam. Rewolucja. Kolejna robiona przez pokolenie baby boom. Tylko oni mogą tak się buntować?
          • ferning Re: Prof. Sroda ma prawo do braku obiektywności ! 17.02.12, 11:34
            baboduszpasterzon - jeśli pozwolisz to zapożyczę ;D
            piękne sformułowanie
        • pauli35 Re: Prof. Sroda ma prawo do braku obiektywności ! 17.02.12, 09:51
          buha ha ha ha. Środa TWORZY etykę i co jeszcze tworzy- może świat w 7 dni?
        • patriot1 Re: Prof. Sroda ma prawo do braku obiektywności ! 17.02.12, 10:16
          "ona tworzy etykę" ......?????jak widać nie tylko"tworzy etykę"ale inspiruje też zidiociałych komentatorów
          Uniwersytet nie miał chyba w swojej długiej historii tak prymitywnego reprezentanta jak ta pani...nie chodzi nawet o poglądy-te jak wiadomo mogą być różne,ale o styl i klasę których ta osoba po prostu nie posiada(o dorobku naukowym nie wspomnę)
          uzależniona od mediów uwierzyła,że może być mentorem w ważnych kwestiach społecznych,choć od dawna nie powiedziała nic mądrego,każdy dziennikarz natomiast wie,że gdy tylko spuści się ją z łańcucha to będzie kąsać zgodnie z przewidywaniami....
      • szuwarek75 Re: Jednostronny obiektywizm prof. Środy 16.02.12, 18:49
        Jestem w szoku, nie spodziewałem się, że przeczytam coś w Wybiórczej, przeciwko czemu się nie będę się buntował. I to jeszcze w feministycznym bełkocie Wysokich Obcasów. Brawo Pani Katarzyno!
        • mt7 Bardzo dobry, celny komentarz Pani Dominiko 17.02.12, 13:40
          Uważam, że pogarda jaka wieje z wypowiedzi Pani Środy dla osób inaczej myślących jest dyskwalifikująca z funkcji sumienia narodu, którą to funkcję chyba sobie przyznała, sądząc po przywoływaniu do porządku Pani Katarzyny.
          Bardzo Pani dziękuję za zabranie głosu.
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Bardzo dobry, celny komentarz Pani Dominiko 17.02.12, 13:43
            A co sądzisz o wypowiedzi pani Kolendy-Zaleskiej? Uważasz że nie ma tam pogardy dla osób inaczej myślących?
    • antobojar Pewnie że się nie da w imieniu wszystkich kobiet.. 15.02.12, 16:46
      .. wypowiadać, głównie dlatego że: (jak to mówią Francuzi..) "Nie należy zaprzeczać kobiecie, bo za pięć minut sama sobie zaprzeczy.."

A co do "Zabawne jest także to, że prof. Środa uznaje za "obiektywne" wszystko to, co nie wyraża światopoglądu katolickiego..." ... to tutaj nasza Dominica nie ma racji...
      Nikt normalny katolickich przesądów i guseł nie powinien brać poważnie.. jak materiał do dyskusji..

"WZGLĘDNOŚĆ MA ZASTOSOWANIE W FIZYCE.... NIE W ETYCE.."

"Relativity applies to physics, not ethics"
      Albert Einstein
      • express56 Re: Pewnie że się nie da w imieniu wszystkich kob 15.02.12, 17:44
        Rozumiem, ze za gusla i przesady uwazasz szacunek dla jakiejkolwiek formy zycia. No to rzeczywiscie, Einstein z ciebie. Buddyzm, hinduizm czy chrzescijanstwo, stojace na strazy zycia to przeciez relikty przeszlosci. Niestety, nie widzisz, matole, ze swiatopoglad katolicki, jak to nazywasz, zbiezny jest ze swiatopogladami innych religii. A te leza u podstaw kazdego porzadku spolecznego i panstwowego (od wspolnoty pierwotnej do UE). I religia miala wzmacniac te poglady i zachowania, ktore sluzyly humanistycznej koncepcji zycia zbiorowego. Jak jestes antykatolickim ciemniakiem, to twoja sprawa. Warto jednak, by myslec nieco poza ciasnymi ramkami tepego racjonalizmu. Zaslaniasz sie Einsteinem, nie wiedzac, ze przy calym naukowym praktycznym podejsciu do zycia byl to mocno uduchowiony czlowiek, choc nie skrajny katol. I dzialal dla dobra "humanity". Siegnij po katolska lacine, zeby zrozumiec, co autor mial na mysli.
        • refleksyjny Obrona koleżanki po fachu (od wierszówek) 15.02.12, 17:54
          Solidarnośc korporacyjna
        • antobojar Mówisz o kryminalnych przesądach jak zakaz stosowa 15.02.12, 17:58
          .. stosowania środków antykoncepcyjnych..? I sprzeciw wobec wychowania seksualnego w szkołach..? To przez tych terrorystów z Ciemnogrodu jest w Polsce kilkaset tysięcy nielegalnych aborcji.. a każda z nich to niewysłowione cierpienie kobiety i poniżenie społeczeństwa..

Czy o siedmiu grzechach głównych które są obliczem tego łajdackiego, pełnego hipokryzji kościoła?
          Nie pamiętasz? to ci przypomnę...

pycha
          chciwość
          nieczystość
          zazdrość
          nieumiarkowanie w jedzeniu i piciu
          gniew
          lenistwo

Które z wymienionych grzechów nie kojarzą się wprost i bezpośrednio z tą hołotą..?

I ty to nazywasz światopoglądem katolickim..? To idźcie sobie z nim do piekła, gdzie należycie...
        • prawdziwygagatek express56owy buc, chce nam wmówić że katolicyzm 15.02.12, 18:19
          .. ma coś wspólnego z cywilizowanymi teoriami społecznymi lub innymi religiami takimi jak buddyzm itd..
          Toż to programowa destabilizacja i sabotaż wszystkiego co nie służy wyłącznie tej swołoczy.. I tak było zawsze.. od zarania tek kryminalnej instytucji...

A co do Einsteina, manipulujący kretynku to wyznał on kiedyś:

Jestem głęboko wierzącym ateistą. (Albert Einstein)
          • paputekonly Jedno pewne:wRzepie taki spór N.I.E.M.O.Ż.L.l.W.Y. 15.02.12, 19:03
            Trzy Panie, z jednej gazety mają różne zdanie.. i się spierają
            Widzicie teraz różnicę między kołtuńską wizją katolskiego Ciemnogrodu Kaczora.. a dojrzewającą do demokracji i swobody wyrażania myśli, młodą, nowoczesną Polską...
        • tehuana Re: Pewnie że się nie da w imieniu wszystkich kob 15.02.12, 20:48
          Jedyne na czym zalezy hierarchom religijnym postulujacym tzw szacunek dla zycia to pomnazanie sie wyznawcow, ktorzy beda im posluszni niczym barany i skladac im ofiary.
        • plantin Zarzucasz komuś tępotę a sam masz problem 17.02.12, 09:25
          ze zrozumieniem pewnych rzeczy. Rewelacja - światopoglądy religijne leżały u podstaw każdego porządku społecznego od wspólnoty pierwotnej poczynając :-)))
          Owszem religie zawsze miały wpływ na porządek społeczny ale właśnie to - że mimo swoich różnych doktrynalnych - z reguły jedno mają wspólne - jak to nazwałeś "humanistyczną koncepcję życia zbiorowego" - świadczy o tym, że to było czymś istotniejszym od religii. Religie są różne i się różnią - za to koncepcje życia zbiorowego są prawie takie same bez względu na szerokość geograficzną czy właśnie dominującą gdzieś religię czy nawet jej brak.
          I jeszcze jedno "intelektualisto" - łacina nie jest "katolska" - istniała jeszcze przed katolicyzmem, to nawet Ty powinieneś wiedzieć.
          Na koniec - skąd u Ciebie taka agresja wypowiedzi i pseudointelektualne wywyższanie się - to taka cecha immanentna katolstwa ?
          Zatem współczuję - wolę zostać przy swoim ateizmie.
          • plantin Oczywiście to było do expressu56 17.02.12, 09:37
            .
    • henryk-sikora "obiektywizm" prof. Środy... 15.02.12, 16:52
      Bardzo rzeczowa i spokojna odpowiedź. Profesor Środa uwierzyła, że jest nosicielką jedynej słusznej "prawdy". Sądzę, ze powinna odpuścić sobie zabawę w celebrytkę i niech się skupi na nauce, ale obawiam się, ze jej podejściem nauka może raczej stracić niż zyskać:).
    • kotek.filemon Re: Jednostronny obiektywizm prof. Środy 15.02.12, 16:52
      flat-ower napisał:

> Nie jedyna pani Środa czy Czubaszek to zauważyły. Szkło Kontaktowe było
      > zawalone telefonami widzów tvn24 a red. Miecugow miał bardzo nietęgą minę... W
      > końcu wydusił, że KK-Z udała się do ciepłych krajów. Mogła, jak dla mnie jeszcz
      > e tam pobyć...

Może bardziej posłużyło by jej udanie się "na białe niedźwiedzie"...
    • talulah007 Jednostronny obiektywizm prof. Środy 15.02.12, 16:53
      Pani Dominiko, problem polega na tym, ze światopogląd katolicki nie jest obiektywny.
      • szuwarek75 Re: Jednostronny obiektywizm prof. Środy 16.02.12, 18:46
        Żaden (świato)pogląd nie jest obiektywny. I trzeba z tym żyć
    • biheppy Brawo, pani Dominiko 15.02.12, 16:57
      nic dodac, nic ująć! Pani Środa jest chora z nienawiści na katolicyzm i wartości, które on ze sobą niesie, co gorsza wszyscy, którzy mysla inaczej są prymitywni, głupi, nienowocześni, wsiowi, itd. To jest własnie poglad "wykształconej" humanistki, która ubzdurała sobie niesc kaganek oświaty dla kobiet w postaci skrobanek na zyczenie.
      Jesli to przeczyta, to niech wie, ze jestem ze wsi i nie boję się wyklęcia przez księdza proboszcza!
      • maciekz70 Re: Brawo, pani Dominiko 15.02.12, 17:22
        A jakie on niesie wartości?Może mnie oświecisz bo ja ich nie znam.
        • galaxy2099 A po co cie oswiecac 15.02.12, 18:47
          Przeciez jestes juz ateistycznie oswiecony i wiesz wszystko najlepiej.
          Przeciez sie nie myle, nieprawdaz?
          • maciekz70 Re: A po co cie oswiecac 15.02.12, 21:41
            Mylisz się.To wy katolicy wiecie wszystko najlepiej i uważacie,że wszyscy muszą się do was dostosowywać.
            • galaxy2099 Re: A po co cie oswiecac 15.02.12, 22:19
              bzdury synku opowiadasz. Ja nie jestem katolikiem.
              Ale nie jestem tez zamnietym umyslowo w skrzynce ortodoksyjnej lewicowosci ateista.
              Okreslam siebie mianem czlowieka myslacego i otwartego ... to taka rzadkosc w dzisiejszych czasach, gdybys nie wiedzial.
              • maciekz70 Re: A po co cie oswiecac 15.02.12, 23:08
                Grunt to mieć dobre mniemanie o sobie,chłoptasiu.Nawet gdy nie jest one niczym uzasadnione.
                • galaxy2099 Re: A po co cie oswiecac 15.02.12, 23:24
                  No prosze jaki "intelektualista" lewicowy sie znalazl?
                  A twoje mniemanie o sobie czym jest uzasadnione. Wysluchaniem paru wykladow pani prof. Srody? A na dodatek kpare konferencji o wykonanych skrobankach kilku pan pokroju Czubaszek ... no i mamy intelektualiste lewicowego, wyznawce wiary zwanej ateizmem.

Jeszcze sie nawroce i z czlowieka myslacego zostane wierzacym ...
                  • maciekz70 Re: A po co cie oswiecac 15.02.12, 23:35
                    Po pierwsze to ty uważasz się za Bóg wie kogo a ja tylko za przeciętnego myślącego człowieka.
                    A po drugie taki z ciebie geniusz a nawet poprawnie pisać nie umiesz.
                    • galaxy2099 Re: A po co cie oswiecac 16.02.12, 21:01
                      Ja nie uwazam sie za "Bog wie kogo", ale za czlowieka myslacego.
                      Widac masz z tym problem.
                      Dostrzegam, ze slowo Bog piszesz z duzej litery co wskazywaloby ze jestes wierzacy. A z drugiej strony tak plujesz na podstawowe zasady wiary katolickiej.
                      Masz problem ze swoja psychika.
                      Pomysl nad tym a jesli nie potrafisz myslec to daj szanse innym aby pomysleli za ciebie i pojaw sie u psychoanalityka - to taka rada, ale zrobisz jak uwazasz.
                      • maciekz70 Re: A po co cie oswiecac 17.02.12, 18:23
                        Dobry psychiatra przydałby się tobie chłopczyku,a to jak piszę słowo Bóg nie ma nic wspólnego z tym czy wierze czy nie.
                  • plantin Przykro mi bo ja też jestem niewierzący 17.02.12, 09:35
                    i też jestem myślący ale mam poważne obiekcje co do Ciebie. Ton twoich wypowiedzi, brak argumentacji tylko zwykła napastliwość, ocenianie kogoś praktycznie nie oparte na żadnych przesłankach (lub nadzwyczaj skromnych) świadczą raczej o skromnej wiedzy za to o zbytnio rozbudowanym ego. Niestety w statystykach będziemy w tej samej grupie...
              • 0721x Re: A po co cie oswiecac 16.02.12, 07:11
                galaxy cz TY jesteś aby pewien że myślisz?
                • galaxy2099 Re: A po co cie oswiecac 16.02.12, 20:57
                  No wlasnie klasyczny przyklad dyskusji z ortodoksyjnym ateista. Zreszta z ortodoksem katolickim ma sie podobnie. Z kazdym ortodoksem. Epitety i ZERO argumentow
      • coswampowiemlubnapiszeraczej Re: Brawo, pani Dominiko 16.02.12, 11:47
        Wlasnie. Swietna odpowiedz dla pani Srody, ktora stara sie byc rzecznikiem wszystkich ucisnionych, a tak naprawde reprezentuje dosc waska grupe spoleczna.
    • hermina5 Jednostronne polskie gadanie od rzeczy! 15.02.12, 16:58
      Wilowiejska pisze:

>Ale część kobiet ma inną wrażliwość: inaczej patrzy na kwestię przerywania ciąży, >macierzyństwo, ma inny stosunek do dzieci. Też mają prawo do wyrażania swoich poglądów.

Halo, kt im przeszkadza? Zmusza je ktos do przerywania ciązy? Państwo polskei doskonale dba o ich wrazliwośc zakazując przerywoania ciązy, jak sie tylko da! To państwo tak dba o ich wrażliwośc, że profilaktycznie umieściło 14 latkę w jakims pogotowiu opiekuńczym czy innym badziewiu, żeby odizolowac ją od matki, bo 14 latka chciała usunać ciązę i matka jąw tym popierała ! Halo, Pani Wielowieyska , czy Pani to widzi? Tutaj nie ma innej wrażliwości niż wrazliwość kobiet a'la Zalewska. A te inne kobiety maja juz dosć ataków katolickich, wyzywania od złych matek, zakazow, nakazów i nieustającej roli inkubatora!

TTrzy moje znajome usuwaly ciązę ! Czy pani wie przez co one przesżły w Polsce? Czy ktokolwiek zadbał o ich wrazliwość?

• jk1962 Re: Jednostronne polskie gadanie od rzeczy! 15.02.12, 17:03
        hermina5 napisała:
        TTrzy moje znajome usuwaly ciązę ! Czy pani wie przez co one przesżły w Polsce? Czy ktokolwiek zadbał o ich wrazliwość?
        .......................................
        Tu dba się wyłącznie o wrażliwość katolików, a zwłaszcza księży. Godność ludzi jest bezwartościowa, chyba że jest to godność katolika.
        • szuwarek75 Re: Jednostronne polskie gadanie od rzeczy! 16.02.12, 18:45
          A czemu miały skrobankę? Wiatropylne były, czy po prostu z głupoty się nie zabezpieczyły? Człowiek jest istotą myślącą, widać nie dotyczy to twoich znajomych
          • totuus Re: Jednostronne polskie gadanie od rzeczy! 17.02.12, 09:27
            > A czemu miały skrobankę? Wiatropylne były, czy po prostu z głupoty się nie zabe
            > zpieczyły?

Wiesz, jeśli nie zna się sprawy, to lepiej milczeć niż palnąć głupotę. Mała podpowiedź co do prawdopodobnych przyczyn aborcji: gwałt, zagrożenie życia matki...
          • hermina5 Re: Jednostronne polskie gadanie od rzeczy! 17.02.12, 09:41
            >Wiatropylne były, czy po prostu z głupoty się nie zabe
            > zpieczyły?

Ja nie mam głupich znajomych, które z głupoty lubia sobie wydać 2 tysiące na aborcje.
            Tak się składa, że się zabezpiecząły, ale np. mądry lekarz polski nie poinformujecie, ze przy przechodzenie z tabletek antykoncepcyjnych, na plastry antykoncepcyjne, powinno się przez pierwsze 1,5 m-ca dodatkowo zastosować zabezpieczenia, bo poziom hormonów minimalnie moze , choć nie musi spaść . A ten spadek to w efekcie mozliwa ciąża. I to jest psi obowiazek lekarza, ale lekarz polski oczywiscie nie ma o tym pojęcia.

A w wypadku trzeciej Pani, to "tatuś" dziecka, który był z nia 7 lat, nagle dostał ataku niedojrzałoąści i zakończył zwiazek. To tak w ramach wiatropylnosci. A kolezanka poszła po rozum do głowy i nie miała zamiaru zosdtać meczennicą, na drugim roku - mieszkać na poddaszu , wychowyć dziecko, studiowac, pracować i jesć kartofle, bo tak powinna Matka Polka.
        • szuwarek75 Re: Jednostronne polskie gadanie od rzeczy! 16.02.12, 18:47
          Chcesz mówić o godności niedoszłej matki, zabijającej swoje dziecko? No wybacz...
          • hermina5 Re: Jednostronne polskie gadanie od rzeczy! 17.02.12, 09:44
            Nie przypominam sobie, abym pisała o dzieciobójczyniach.

Twój głos doskonale zresztą podsumowuje to, co napisała Wielowiejska. Kobieta w Polsce na godnośc i wrazliwosc zasługuje tylko wtedy, jeśli rodzi. Jesli usuwa( powód nieitotny) to ku.rwa, dziw.ka, szmata i żeby zde.ch. ła. Niech nam żyje miłość bliźniego.
      • gruszkasia Re: Jednostronne polskie gadanie od rzeczy! 17.02.12, 08:43
        hermina5 napisała:

> Wilowiejska pisze:
        >
        > >Ale część kobiet ma inną wrażliwość: inaczej patrzy na kwestię przerywania
        > ciąży, >macierzyństwo, ma inny stosunek do dzieci. Też mają prawo do wyraż
        > ania swoich poglądów.
        >
        > Halo, kt im przeszkadza? Zmusza je ktos do przerywania ciązy? Państwo polskei
        > doskonale dba o ich wrazliwośc zakazując przerywoania ciązy, jak sie tylko da!

też to zauważyłam. "Też mają prawo" - to szczyt bezczelności.
    • jk1962 Jednostronny obiektywizm prof. Środy 15.02.12, 17:00
      Czy obiektywizm oznacza klepanie sloganów z repertuaru kościelnej propagandy i wyrażanie oburzenia z powodu publicznego negowania kościelnej propagandy?
      Dlaczego opinia publiczna ma nie poznać racji tych kobiet które dokonały aborcji? Czy potępianie ich służy otwartości dyskusji publicznej czy raczej kneblowaniu inaczej myślących? Aborcja jest doświadczeniem milionów kobiet w tym załganym kraju. A jednak jak jedna z nich powiedziała co myśli o aborcji to rozległy się głosy potępienia. Wynika z nich że kobiety powinny siedzieć cicho bo urażą Katarzynę Kolendę-Zaleską.
    • iskram Jednostronny obiektywizm prof. Środy 15.02.12, 17:06
      Och kobiety , bądżcie Kobietami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • youngcontrarian Bóg, Honor, Macica !!! 15.02.12, 17:06
      Dzieciobójczyni Czubaszek swoja dzialalnoscia agitacyjno-aborcyjna zaniza statystyki koscielnej trzody. Kazde zaplodnione jajo jest wlasnoscia Boga i KK czyli jego personelu naziemnego.
      Episkopat z boza pomoca juz dawno zdemaskowal siatka dywersyjna dzialalnosc czubaszystow sabotujacych demograficzno-ewangelizacyjna misje dziejową KK w Polsce. Mimo tego szatanskiego spisku wskaźniki produkcyjne KK w tej dekadzie są imponujące. Polska staje się potęgą religijną w Europie (burzliwe oklaski przechodzące w owacje). Liczba dzieci poczetych przez ksiezy i klerykow wzrosla po 1989 roku. W bieżącej dekadzie - w porównaniu z dekadami ubiegłymi - ilość oddanych do eksploatacji świętych i błogosławionych znacznie przekroczyła nasze plany docelowe. Watykan z wielkim trudem i poświęceniem zaspokaja rosnące potrzeby rynku religijnego na świętych i błogosławionych mobilizując nowe moce przerobowe i wprowadzając wielozmianowy system modłów i współzawodnictwa brygad pielgrzymkowych i różańcowych. Nieodzownym podzespołem przy produkcji świętych jest cudotwórstwo. Watykan i wszystkie nasze placówki terenowe przechodzą od chałupniczych do nowatorskich,wielkoprzemysłowych metod produkcji zjawisk nadprzyrodzonych godnych cywilizacji 21 wieku. W wyniku modernizacji metod modlitewnych i zwiększonej przepustowości cudotwórczej co miesiąc schodzą z taśmy produkcyjnej Watykanu nowi święci i błogosławieni. Ten intensywny zakrojony na szeroką skalę proces produkcyjny odbywa się z zachowaniem najwyższych standardow kontroli jakości beatifikowanych i kanonizowanych denatów, którym zapewniamy pośmiertną gwarancję. Kontynuujemy utylizację ich zwłok w celach widowiskowo-turystycznych. Inicjatywa ta została zapoczątkowana przez błogosławionego Karola Wojtyłą, pod którego nieomylnym przywództwem i nadzorem technicznym wyprodukowano więcej świętych i błogosławianych niż zrobili to jego poprzednicy w ciągu ponad 400 lat. Z dumą podkreślam, że w całej Historii KK jeszcze nie odnotowaliśmy ani jednego przypadku reklamacji. Święci “Made in Vatican” wykazują się niezawodnością i doskonale sprawdzają się w eksploatacji w każdych warunkach klimatycznych, terenowych i pod każdą szerokością geograficzną: w Afryce, Ameryce Łacinskiej i zwłaszcza w południowo wschodniej Polsce. Odnotowujemy rownież wzrost produkcji pomników Jezusa Chrystusa i Jana Pawla II i innych błogosławionych/świętych na całym świecie jednakże najwyższy współczynnik upomnikowienia należy do Polski. Średnio przypada u nas 1.14 Chrystusa i 1,67 Jana Pawla II na hektar. Już niedługo na metr kwadratowy Naszego Kraju będzie przypadać 1.3 krzyża. Gratulujemy naszemu oddanemu polskiemu kolektywowi kapłańskiemu zwiększenia wydajności pracy, które zaowocowało tak wspaniałymi przedterminowymi osiągnięciami produkcyjnymi. Cały aktyw kapłański a w szczególności przodowników pracy duszpasterskiej proponuję odznaczyć Złotym Krzyżem Zasługi Chrystusa Króla Polski pierwszej klasy i Gwiazdą Betlejemską ze wstęgami. Kraków - umiłowane miasto Karola Wojtyły - proponuję przemianować na Wojtyłogród a na Rynku wznieść Jego Mauzoleum. Mimo niewątpliwych sukcesów nie wolno nam zaprzestać walki o serca i umysły Polaków, Filipinczyków, Afrykanów i Latynosów-zwłaszcza młodych pokoleń. Musimy zewrzeć nasze szeregi w walce z bezideowym ateistycznym nihilizmem i zatracaniem instynktu maciezynskiego, sensu życia, łże-demokracji podważającej jedynie słuszną i prawidłową wolę Boga (której nawet my wszechstronnie wykształceni teolodzy nie potrafimy zgłębić), z kosmopolityczną dekadencją, z globalizmem i zgubnymi pokusami tzw. rewolucji informacyjnej trujacego zródła nieprawdy, nieposłuszeństwa Bogu i grzesznych myśli odbierajcych nam religijna tożsamość, poczucie wspólnoty i zdolność kolektywnego chrześcijanskiego myślenia. Żadna Wikipedia nie zastąpi Biblii jako wiecznego źródła wiedzy i prawdy. Szczególnie wystrzegajmy sie śmiertelnego grzechu humanistyczno-racionalistyczno-naukowej herezji - oprócz apostazji - największego aktu zdrady prawd objawionych. Przeciwstawmy się wszystkim wrogom jedynie słusznych dogmatów wiary chrześcijanskiej. Rada Kardynałów Ludowych na ostatnim plenum eiskopatu zdecydowanie się odcięła od jakiegokolwiek dialogu z liberalnymi intelektualistami, łże-polakami przemawiającymi głosem szatana. Sieją oni ziarna niezgody między nami i destabilizują Naszą umeczoną i poniżaną Ojczyznę. Mimo ostrzezen Czubaszek zlekcewazyla dyrektywy Kościoła Katolickiego. Najwybitniejsi współczesni Polacy panowie Natanek, Dziwisz i Rydzyk - duchowi spadkobiercy Sergiusza III, Jana XII, Benedykta IX, Aleksandra VI, Juliusza II, Piusow XII i XIII, Jana XXIII, Jana Pawla II - nie dopuszczą do rozłamu w Naszym Kościele Powszechnym. Polskojezycznym warholom i wichrzycielom Konfederacja Prawdziwych Polaków mówi: “Schizma nie przejdzie!” Dość tej czczej gadaniny o świeckim humanizmie. Czy Polacy potrzebują praw człowieka kiedy mają Prawa Boże? Naszym Prawem będzie Dziesięcioro Przykazań - a Wola Boża -Sprawiedliwością! Tzw. spoleczenstwo obywatelskie nigdy nie zamieni porzadku Bozego. Po co szpitale i szkoly kiedy brakuje kosciolow i seminariow. Oswiata nigdy nie zastapi wiary. Chłopi, robotnicy inteligencja pracująca a szczególnie post-okragłostołowi milionerzy i deweloperzy pod kierownictwem KK dadzą zdecydowany odpór zaplutym karłom anty-kościelnej reakcji reprezentowanych przez Czubaszek, Palikota, Owsiaka, Harry Potera, Nergala... Nie pozwolimy wam odwrócić cieżko pracujących na każdy grosz Polskich katolików od wiary, nie pozwolimy wam wbić klin między Kosciół i kasę robotniczą...przepraszam klasę robotniczą. Powiem krótko: ręka podniesiona na KK będzie odcięta. Zadbają o to nasze świetnie przygotowane ideologicznie kolędnicze grupy wywiadowcze i ministranci z tacami...sorry..tarczami ochronnymi przy bojowym wsparciu dewocyjnych szturmowych oddziałow moherowych beretów uzbrojonych w gromnice, które tak dzielnie stawiły czoła mocom szatanskim na Krakowskim Przedmieściu. Klerycy i kaplani onanizujcie sie...przepraszam organizujcie sie pod sztandarami Naszej Krolowej Maryji Wiecznie Dziewicy. Tylko Polska katolicka może być państwem niepodległym...Kościoł Katolicki - przewodnią siłą Narodu. Karol Wojtyła jest Ojcem i nauczycielem Wszystkich Narodów. Jego idee są wiecznie żywe.
      Program Watykanu – programem ludzkości! Niech żyje internacionalizm religijny!
      Precz z wypaczeniami jedynie słusznej linii nieomylnego Jezusa Chrystusa. Niech żyje walka ludu wierzącego o religijny postęp i katolicyzm! Niech żyje nierozerwalny sojusz polsko-watykański! Niech żyje Posłuszeństwo i Świętobliwość! Czy jesteście gotowi umrzeć za wiarę, honor i Ojczyznę jak śp.Lech Kaczynski ?
      Pomożecie? (spontaniczna klęcząca owacja). Niech żyje dyktatura Episkopatu!
      Niech żyje walka ludu wierzącego pod przywództwem Watykanu i Naszego Episkopatu. Religijni entuzjaści wszystkich odłamów chrześcijaństwa łączcie się! Oby Polska rosła siłą wiary a kler...przepraszam lud żył dostatniej. Jeden Bóg, jeden Kościół, jeden Papież ! (spontaniczny okrzyk z widowni) Benedykt XVI Chrystusem dnia dzisiejszego.
      Trójcy Przenajświętszej – trzy razy TAK!!! Nalezy odebrac Czubaszek prawo do noszenia imienia Maria. Gdy Prawdziwi Polacy dojda w koncu do wladzy parszywe, wsciekle czubaszowskie psy...przepraszam suki spotka najwyższy wymiar kary przewidzianej artykułem 196 Kościoła Katolickiego, przepraszam...Kodeksu Karnego. Odśpiewajmy: “Wierzący klęknij ludu ziemi” i "Bóg to jest nasz ostatni".
      • amameda Re: Bóg, Honor, Macica !!! 15.02.12, 17:27
        Bardzo nam sie podoba taki dlugi artykół choiciaz nic nie rozumiemy co złego zrobila Pani.M.Czubeszek kturom bardzo kochamy i napewno zrobimy to co Ona, bo jak Ona to zrobiła to postapila slusznie. Wzywamy wszystkich aby tak uczciwie i odważnie postepowali. Pani Kolenda to nam sie nie podoba bo to co muwi też nam się nie podoba i nie bendziemy z niej braly przykladu tylko z pani Czubaszek, ktorej rzyczymy duzo zdrowia i u smiecu.takamala.
    • a1234-5678 Jednostronny obiektywizm prof. Środy 15.02.12, 17:07
      mniejsza już o poglądy pani redaktor. Najważniejsze jest, że teraz dokładnie widać, jak mafia dziennikarska dział, jeśli tylko zaatakuje się kogokolwiek z tej podejrzanej ekipki, zaraz się rzucają gremialnie, nie dając jakichkolwiek racji ani możliwości obrony. Cóż, skundlenie ludzi tego zawodu postępuje galopująco, i możliwe, że za kilka lat uczciwe dziennikarstwo, uczciwe i merytorycznie i względem własnych poglądów, będzie można zobaczyć tylko w NIE i Naszym Dzienniku
    • sewa1 Jednostronny obiektywizm prof. Środy 15.02.12, 17:10
      Swietna riposta, p. Sroda wykazuje wszelkie objawy zaslepienia ideologicznego.
    • zimny_lechu 200 000 do 500 000 nielegalnych aborcji co roku - 15.02.12, 17:17

dzięki Pachołkom Okupantów !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • mike.recz Kolenda jest publicystką? 15.02.12, 17:23
      Od kiedy niby?

Napisała kiedyś jakiś ważny tekst?

Jest katolicką dziennikarką o żenującym poziomie i tyle.
    • spiew.nieba Środa dostaje łapówki od globmafii, ktore chcą 15.02.12, 17:29
      zniszczyc KK, polskiego ducha i sama Polske? Na to wygląda, bo jak dotąd wszystkie jej opinie są skrajnie antypolskie.
      • maciekz70 Re: Środa dostaje łapówki od globmafii, ktore chc 15.02.12, 17:38
        Antypolski to jest właśnie KK.To on próbuje swoją pazernością,zakłamaniem,butą i kryciem przestępców zniszczyć Polskę.
      • mike.recz Re: Środa dostaje łapówki od globmafii, ktore chc 15.02.12, 17:43
        spiew.nieba napisał: zniszczyc KK, polskiego ducha i sama Polske?

To kretyńskie pytanie pominę.

Na to wygląda, bo jak dotąd wszystkie jej opinie są skrajnie antypolskie.

Wskaż choć jedną taką wypowiedź albo odszczekaj.
    • mouse_m Jednostronny obiektywizm prof. Środy 15.02.12, 17:34
      No i się porobiło !
      Male ABC z żurnalistyki dla pań redaktorek, bo się, jak widać nieźle pogubiły.
      Po pierwsze prof. Środa - nie jest dziennikarką, lecz naukowcem, etykiem, który czasami uprawia publicystykę. W publikowanych felietonach - reprezentuje swoje własne poglądy. Takie jest prawo felietonisty. panie dziennikarki powinny o tym wiedzieć, nie są w zawodzie od wczoraj.
      Panie red. Kolenda-Zaleska i red. Wielowiejska są natomiast - etatowymi dziennikarkami, zatrudnionymi w publicznych mediach i chyba powinny wiedzieć jaki zawód uprawiają i jakie kanony etyczne w tym zawodzie obowiązują.
      Dziennikarz jest od bezstronnego opisywania rzeczywistości - a nie od kreowania opinii.
      Red. Kolenda -Zalewska występuje na łamach Gazety Wyborczej jawnie jako dziennikarka, a nie jako osoba prywatna. A to zobowiązuje już do przestrzegania zasad.
      Dziennikarz nie powinien nikogo stygmatyzować (naznaczać), co czyniła red. K-Z wobec p. Czubaszek. Przypięła etykietkę - "nonszalancka". To określenie ma zabarwienie pejoratywne. tym bardziej nie powinno istnieć w słownictwie dziennikarza publikującego w medium publicznym.
      Poza tym red. Kolenda-Zalewska - narzuca w swojej ocenie, jako jedyny właściwy - własny światopogląd, oparty na etyce określonego wyznania.
      Ale do niego jawnie się nie przyznaje, pisząc ex cathedra , a takie zachowanie dziennikarza - jest po naruszeniem zasady obiektywizmu, nb. zasady pryncypialnej w rzetelnym dziennikarstwie.
      Gazeta Wyborcza nie jest pismem kościelnym, parafialnym czy zakonnym Kościoła rzymsko-katolickiego, gdzie, gdzie wydawca określa jednoznacznie linię ideologiczna pisma.
      Czytelnik czy internauta - wiedzą o tym.
      A panie publikujące zawodowo na lamach GW - już nie wiedzą. A szkoda.
      Myślę, że warto czasem wrócić do korzeni i przypomnieć sobie jaka jest różnica między dziennikarzem-profesjonalistą a naukowcem-felietonistą i jakie standardy dziennikarza obowiązują.
      Chyba na studiach dziennikarskich taką elementarną wiedzę wbijają studentom do głowy.
      Na zakończenie coś z dziennikarskiego kodeksu obyczajowego (etycznego):
      (...)"Ochrona dóbr osobistych nie może być naruszana przez dziennikarza.(...)" Niedopuszczalne jest używanie słów obelżywych, które godzą w godność człowieka, STAWIANIU MU ZARZUTÓW, które go poniżają w opinii publicznej, narażają na utratę zaufania"
      Panie dziennikarki wypowiadające się na łamach GW o p. Czubaszek i prof. Środzie chyba o tym zapomniały.

• easy.teraz Re: Jednostronny obiektywizm prof. Środy 15.02.12, 18:12
        po prostu piękne
      • flat-ower Re: Jednostronny obiektywizm prof. Środy 15.02.12, 19:28
        100 % racji, od samego początkku staram się to pisać. KK-Z jest niestety nie tylko publiczną ale i prywatną żurnalistką ! Nie masz już więc ucieczki, wszędzie ten sam syf. Zadnych regół, zasad, etyki. Ta bezszyjna Kasia ma z sobą jakiś problem , ale że p. Dominika tego nie widzi to ja już się dziwię. Co czytać? Co oglądać?
      • maura4 Re: Jednostronny obiektywizm prof. Środy 15.02.12, 20:36
        Słów obelżywych nie było, ale zarzuty w/g mnie nieuprawnione tak. Przede wszystkim sugestia, że pani Maria Czubaszek powiedziała to dla lansu. Ja bym na to nie wpadła, dumając nad celowością takiej wypowiedzi, takiej osoby.
    • stettinshark Jednostronny obiektywizm prof. Środy 15.02.12, 17:36
      Katarzyna Kolenda powinna śpiewac kolędy. tu będzie właściwy człowiek na właściwym miejscu. intelekt w sam raz żeby zapiać lulajże jezuniu. a że Durczok jej broni? burak buraka zawsze będzie bronił. wystarczy spojrzeć na te plebejskie gęby, na te durnowate, przepite oczka, a kto ma wątpliwośći niech posłucha jak wulgarni i chamscy są ci "dziennikarze" - chociażby słynna historia kiedy Durczok ochrzania jakiegoś pracownika telewizji używając słów które normalnemu człowiekowi raczej nie przeszłyby przez gardło. a co do popisow kolędy wobec gościa programu - Krzysztofa Rutkowksiego - to na zjadliwe pytanie czy ma pan coś ze wzrokiem, że pan nosi ciemne okulary - powinien on byl odpowiedzieć: mam zapalenie spojówek ale nie powinno to pani obchodzić. ja się nie pytam dlaczego ma pani duzy brzuch - czy to wzdęcie, czy tylko zwały tłuszczu. tak tak moi drodzy - plebs opanowal media, hołota przywlaszcza sobie tytuły "dziennikarzy", a ostatnio również pozuje na obrońców moralnośći (oczywiście tej z krzyżem i wlosiennicą).

• anestezjolog1 Jednostronny obiektywizm prof. Środy 15.02.12, 17:52
      Pani Czubaszek wyjawila po prostu prawde i swoj stosunek do legalnej aborcji. Nazywanie tego ekshibicjonizmem przez pania Kolende-Zaleska jest naduzyciem. Czy wg dziennikarki lepsze jest milczenie o "pewnych sprawach" i zamiatanie niewygodnych faktow po dywan udajac, ze nic sie nie stalo. Aborcja, czy chcemy tego czy nie, jest powszechna. Moze rowniez "dotknela" kogos z blizszej lub dalszej rodziny pani Kolendy i zakwalifikowane to zostalo w rodzinnym gronie jako tzw. "mniejsze zlo" albo "jedyne wyjscie". Problem w tym, ze niektorzy nie maja odwagi o tym mowic, tlumaczac, ze nie wypada.
    • sakral Jednostronny obiektywizm prof. Środy 15.02.12, 17:58

szęśliwa rodzina (obrazek)

już tylko mit został,obrazek matki polki i nabożnej rodziny

młode kobiety prze ślubem są już w ciąży
      nauczanie biskupów nie ma żadnego znaczenia
      w życiu młodego Polaka.Została tylko forma

rozłożone nogi i młody samiec
      bez perspektyw dla potomka

poranna msza,puder na podbitym oku

nie ma żadnej matki polki
      tylko młode zagubione dziewuchy

• wysoki_dostojnik Jednostronny obiektywizm prof. Środy 15.02.12, 17:58
      "Coś mnie w tej sprawie uwiera. Łatwość, z jaką opowiada się o najintymniejszych sprawach, i nonszalancja, z jaką się o nich mówi. Dziś szokujące wyznania są na porządku dziennym. W mediach roztrząsa się najbardziej prywatne sprawy, aby w ten sposób zyskać popularność, bo właśnie wchodzi nowy film, wychodzi nowa książka. W końcu nieważne, jak mówią, byle po nazwisku. Tę potrzebę ekshibicjonizmu można jeszcze zrozumieć. Show-biznes rządzi się własnymi prawami. Ale Maria Czubaszek nie tylko ujawniła fragment swojego intymnego życiorysu, ale też jak nikt nigdy dotychczas zbanalizowała aborcję, wpisując ją nie w krąg dylematów moralnych, ale tabloidowych wyznań." Czym się tu oburzać? Jest to zupełnie naturalna reakcja na wyznanie Czubaszek

Autorka przytacza ważny fragment wypowiedzi Kolendy-Zaleskiej, w której próbuje ona cenzurować Czubaszek, odbierając jej moralne prawo wyrażania swojej opinii. Wyrażanie poglądu Czubaszek jest jej zdaniem szokujące, jest banalizowaniem, ekshibicjonizmem itd.

Warto zwrócić na to uwagę, bo to częsty zabieg sofistyczny stosowany przez religijnych aktywistów ich obrońców. K-Z w ogóle nie podejmuje dyskusji z poglądami Czubaszek, bo oczywiście nie ma żadnych argumentów. Ucieka się zatem do nieuczciwego ataku - nie należy wyrażać poglądu Czubaszek, bo samo wyrażanie go jest jakoby naganne moralnie!

Nie dziwi mnie, że Wielowieyska tego nie dostrzega, ale charakterystyczne, że Środa też nie zwróciła na to uwagi. Po prostu jesteśmy przyzwyczajeni do takich prób cenzury.

Jeżeli chcemy kiedyś żyć w świeckiej Polsce, powinniśmy te nieuczciwe metody dyskusji nazywać po imieniu i bezwzględnie zwalczać.
    • tomek_456 Odpowiedzialność moralna za aborcje 15.02.12, 17:58
      Każdy, kto pochwala, czy propoaguje aborcje musi brać pod uwagę i pamiętać, iż jest współodpowiedzialny moralnie za pozbawianie istot ludzkich życia.
      • maciekz70 Re: Odpowiedzialność moralna za aborcje 15.02.12, 18:05
        To jest twój pogląd.I tylko twój.
        • czterdziestyiczwarty Re: Odpowiedzialność moralna za aborcje 17.02.12, 01:54
          Ogromnie sie mylisz. To takze moj poglad ,a przede wszystkim Twoich rodzicow - chociaz byc moze w Twoim przypadku pomylili sie.
          • maciekz70 Re: Odpowiedzialność moralna za aborcje 17.02.12, 18:25
            Mój ty biedaku,powiedz kto cię spłodził,to cię pomszczę.
      • biheppy aborcja to prymitywna metoda 15.02.12, 18:05
        na niechciane dzieci. ludzie są nieodpowiedzialni za swoje czyny!
      • caperucita Re: Odpowiedzialność moralna za aborcje 15.02.12, 18:45
        ekskomunikowany i potępiony na wieki....
      • myslenie-nie-szkodzi Re: Odpowiedzialność moralna za aborcje 17.02.12, 08:26
        Każdy kto aborcję w czambuł potępia też bierze na siebie odpowiedzialność. Odpowiedzialność za kalectwo kobiet, które rodzić nie powinny ze względów zdrowotnych, za tragedie rodzin, w których na świat przyszły silnie niedorozwinięte dzieci... Polska anty-aborcyjna rzeczywistość często do tego właśnie prowadzi.
        Może czasem lepiej aby niektóre dusze poszły sobie prostą drogą do raju? Bez cierpienia...
        • tomek_456 Re: Odpowiedzialność moralna za aborcje 17.02.12, 10:10
          myslenie-nie-szkodzi napisała:

> Każdy kto aborcję w czambuł potępia też bierze na siebie odpowiedzialność. Odpo
          > wiedzialność za kalectwo kobiet, które rodzić nie powinny ze względów zdrowotny
          > ch,

Jezeli kobieta wiem, że ciąża zagraża jej zdrowiu czy życiu i podejmuje współżycie jest wyłącznie sama odpowiedzialna za konsewencje swoich działań.

za tragedie rodzin, w których na świat przyszły silnie niedorozwinięte dzie
          > ci... Polska anty-aborcyjna rzeczywistość często do tego właśnie prowadzi.

Wychowujesz takie dziecko, czy może powiesz to co piszeszesz prosto w oczy rodzcom dziecka chorego.
          Każde życie ludzkie ma sens, nawet to najsłabsze i najbardziej cierpiące.

> Może czasem lepiej aby niektóre dusze poszły sobie prostą drogą do raju? Bez ci
          > erpienia...

Czyli opowiadasz sie też za eutanazją z zaleceń społecznych ?
    • ignor-antka Jednostronny obiektywizm prof. Środy 15.02.12, 18:01
      A moze,dac pani K-Z tak kij bejzbolowy i zalatwila by sprawy za "prokurature,za klechow,za rutkowskiego" i moze za pis i rydzyka rowniez!!!!!!!Zenada.....zenada,no i wstyd za "Polske"
    • viesia_1 Jednostronny obiektywizm prof. Środy 15.02.12, 18:02
      Zatem Kolenda ma prawo mowic o swoich pogladach, ale czy ma prawo "rzucac" sie na swego zaproszonego goscia, wysmiewac jego wyglad i napietnowac zachowanie?????? Nie wydaje mi sie, zeby to bylo profesjonalne. Tak samo, jak nie sa profesjonalne oburzajace, ksenofobiczne i rasistowskie wypowiedzi w radiu Rydzyka z Torunia czy w audycjach Cejrowskiego. To, ze sa ludzie nazywajacy sie "publicystami" czy "dziennikarzami" nie znaczy, ze maja choc najmniejsze pojecie o profesjonalizmie, etyce i dobrym wychowaniu.
      A co do pogladow, to pozwole sobie przypomniec, ze Sroda swoje poglady przedstawia, ale swojego sposobu myslenia i postepowania nikomu nie narzuca (podobnie zreszta jak Czubaszek). Natomiast Panstwo Polskie katolicki system wartosci WYMUSZA na obywatelach i obywatelkach uczac religii w szkolach publicznych i wpisujac stopnie z religii na swiadectwach szkolnych, dotujac kosciol z naszych wspolnych pieniedzy, zakazujac aborcji, rozpoczynajac narodowe uroczystosci od katolickich mszy, itd, itp. I w tym wypadku nie chodzi o przekonania, tylko o konkretne dzialania wymierzone w odmienny swiatopoglad. Smieszne w obliczu takich dzialan panstwa wydaja sie zarzuty wobec Srody o "jednostronny obiektywizm".
    • ateus Jednostronny obiektywizm prof. Środy 15.02.12, 18:09
      zupelnie nie zgadzam sie z redaktor Wielowieyska.

Maria Czubaszek wyglosila swoje poglady na temat aborcji. Pani redaktor Kolenda zamiast uszanowac prawo Marii Czubaszek do wlasnych pogladow, pisze moralizatorskie teksty. Nikt Pani Kolendy nie pytal o opinie w tej sprawie. Pani Czubaszek ma prawo do swoich pogladow i do ich wyglaszania bez ryzyka, ze zostanie automatycznie oskarzona o niemoralne zachowanie przez mainstreamowa dziennikarke.

Prof Sroda slusznie zauwaza, ze takie moralizatorskie praktyki pasuja bardziej do Radia Maryja. Czytajac Gazete Wyborcza, mam chyba prawo oczekiwac, ze zwolennicy aborcji maja prawo sie wypowiadac bez natychmiastowej negatywnej reakcji dziennikarzy. Na tym polegalby ow obiektywizm, o ktory dopomina sie Prof Sroda, niestety nieskutecznie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka