soldadura104 7 bogów szczęścia 18.02.12, 23:02 Niech sobie antropolog poczyta o japońskich bogach szczęścia i porówna z przedchrześcijańskimi wierzeniami BESPIEKI. Niektóre obrazy zostały obwołane świętymi i czczone już za naszych czasów i te zjawiska sa dobrze opisane Odpowiedz Link Zgłoś
gosteck123 Dajcie sobie ludzie trochę luzu... 18.02.12, 23:05 Nastała jakąs głupia moda na obrazek z Żydem, moim zdaniem nie ma to związku ani z antysemityzmem, ani filosemityzmem, GW jak zwykle dodaje do do tego ideologię, a raczej mitologię, ludzie i też trolle i lemingi dają się wypuszczać. A tak na prawdę to powinien powstać tekst satyryczny o dwóch głupotach: wierze w obrazek i "mądrej" pani antropolog, co Freuda przypadkiem przeczytała. To, że publikuje to czołowa gazeta, jedna z najbardziej opiniotwórczych, świadczy o jej zniżkującym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Kiedyś na drzwiach ujrzałem ogromny napis: 18.02.12, 23:10 Proszę nie umieszczać żadnych napisów na tych drzwiach !! Odpowiedz Link Zgłoś
akenazy2 Re: Żyd z pieniążkiem podbija Polskę 18.02.12, 23:06 i co z tego, że przyjeciel twój jest taki wspaniały??? zemrze on tak jak inni, a po paru latach nikt oprocz paru osob z rodziny nie bedzie o nim pamietal, a biblioteczka zarosnie kurzem albo pojdzie na opał. Liczy się przyszłość i teraźniejszość, w tejże właśnie kolejności, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyhs Żyd z pieniążkiem podbija Polskę 18.02.12, 23:09 Jako uzupełnienie mam pytanie - co znaczy dla obcokrajowców??? Czy mam rozumieć przez to przyjezdnych Żydów??? Czy rodzimych, którzy się nie ujawniają??? I nie życzę sobie, aby ktokolwiek za mnie wypowiadał się na zasadzie :... wszyscy go kochamy..." - bo ja np. nie. A kogo kocham to moja osobista sprawa, ale ręczę, że nie Żydów.Żydzi z NKWD aresztowali mi rodzinę w 1940 r. Żydzi z NKWD wymordowali mi część rodziny, Żydzi z NKWD znęcali się nad moją Matką na Syberii, Żydzi z MBP i Informacji Wojskowej gnębili mojego Ojca po wojnie... i za co jam mam ich kochać???? Nie powiem, że ich wszystkich nienawidzę, mogę nienawidzić tych, którzy gnębili , czy wymordowali mi część rodziny - pewnie oni już nie żyją, ale do miłości do tej nacji mi baaaaaaaaaardzo daleko. A dołożyć jeszcze z czasów aktualnych morderstwa, skrytobójstwa, związane z Arabami, a Palestyńczykami w szczególności... JAJA SOBIE ROBICIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! No chyba, że jest to początek czarnego scenariusza - że stajemy się Israelem-bis - to czas się albo pakować, albo zakładać partyzantkę!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 To nie po chrześcijańsku. 18.02.12, 23:14 Tak poważnie, po chrześcijańsku, to ma Pan Szanowny kochać każdego człeka, bo jest odbiciem Boga. Natomiast nie ma Pan Szanowny nigdy za żadne skarby świata tolerować jakichkolwiek jego czynów. Jak są te czyny złe, to te czyny nienawidzieć a człeka kochać. Jak zasłużył na karę śmierci -> wykonać. Z miłością. Z szacunkiem dla osoby. Czynów nie tolerować. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Re: To nie po chrześcijańsku. 19.02.12, 00:46 Gm114 napisał: > Tak poważnie, po chrześcijańsku, to ma Pan Szanowny kochać każdego człeka, > bo jest odbiciem Boga. Natomiast na szczęście nie mamy obowiązku wszystkich lubić. Odpowiedz Link Zgłoś
sw.patryk Re: Żyd z pieniążkiem podbija Polskę 19.02.12, 01:58 Duzo zcasu poswieciles na pisanie na tej stronie . Ton i jakosc wypowiedzi jest dla mnie jednoznaczna z antysemityzmem , ktorego zreszta Polska jest nadal pelna . Sporo jezdzilem po swiecie i nie widzialem wiekszego antysemityzmu , niz wsrod Polakow. Oczywiscie nie pisze o Muzulmanach . Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyhs Re: Żyd z pieniążkiem podbija Polskę 19.02.12, 02:10 sw.patryk napisał: > Duzo zcasu poswieciles na pisanie na tej stronie . Ton i jakosc wypow > iedzi jest dla mnie jednoznaczna z antysemityzmem , ktorego zreszta Polsk > a jest nadal pelna . Sporo jezdzilem po swiecie i nie widzialem wiekszeg > o antysemityzmu , niz wsrod Polakow. Oczywiscie nie pisze o Muzulmanac > h . Jestem ciekaw, kto Tobie finansował te wyjazdy... ja też jeździłem, ale za swoje. Tak jak Żydzi głoszą, że Izrael jest ich, jak mam prawo głosić, że Polska jest Polaków. I jeśli tu żyją, mają polskie obywatelstwo, to niech nie wykonują kreciej roboty. I jeśli ktokolwiek czy to Żyd, czy Chińczyk, czy Amerykanin, cz jakiejkolwiek innej narodowości będzie działał na szkodę mojej Ojczyzny będę to nazywał po imieniu.Zatem - jeśli moje podejście nazywasz antysemityzmem - to niech ci będzie. Nie będę udowadniał, że nie jestem garbaty. A ja jestem po prostu zwykłym polskim patriotą. Tu jest moja Ojczyzna i każde działanie o-ko Niej będę tępił. A takim działaniem jest m.in. paszkwil będący podstawą tej "dysputy". Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyhs Re: mot de Cambronne 18.02.12, 23:16 arturpio napisał: > > "à la polonaise" !!!! merde! > le plus grand merde!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Francuzów też jest za co podziwiać. 18.02.12, 23:17 Np. zamordowanie rodziny królewskiej i potem masowe mordowanie ludzi. To jest dopiero merde - naród panie. Francuzi. A fuj !! Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyhs Re: Francuzów też jest za co podziwiać. 18.02.12, 23:21 gm114 napisał: > Np. zamordowanie rodziny królewskiej i potem masowe mordowanie ludzi. > > To jest dopiero merde - naród panie. Francuzi. > > A fuj !! oburza Ciebie wymordowanie rodziny królewskiej?? A jak w KAŻDYM INNYM PAŃSTWIE mordują zwykłych ludzi za to, że mają inne poglądy niż władza danego kraju to już Ciebie nie oburza, bo nie są z łoża królewskiego???? A u nas mało Polacy namordowali Polaków???? Pomyśl zanim walniesz jak gajowy o sosnę!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Naród który morduje rodzinę królewską jest merde. 18.02.12, 23:24 Jak najbardziej. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyhs Re: Naród który morduje rodzinę królewską jest me 18.02.12, 23:26 gm114 napisał: > Jak najbardziej. > > I tyle. masz kompleksy na tle rodzin królewskich??????? Zatem, jakby Tobie rodzinę wymordowali byłoby cacy - tak???? Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Szanowny Panie, a od jak dawna 19.02.12, 02:09 Od jak dawna ma Pan Szanowny "te" objawy ? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyhs Re: Szanowny Panie, a od jak dawna 19.02.12, 02:13 gm114 napisał: > Od jak dawna ma Pan Szanowny "te" objawy ? No cóż każdy sądzi wg siebie. I to by było na tyle, aby ten (ś)wirus nie przeszedł na mnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
pl2512 Merde française sur le forum, n'a pas répondu 18.02.12, 23:56 France - un pays d'idiots, conquise par les musulmans Odpowiedz Link Zgłoś
donimus Żyd z pieniążkiem podbija Polskę 18.02.12, 23:11 Żyd jeszcze nic bezinteresownie nie zrobił dla Polaka. Smutnym faktem jest to że próbuje się go przyrównać do Św. Michała Archanioła, co więcej Żyd nie jest w stanie podziękować Polsce za obronę, i opiekę co więcej nie spłacił jeszcze długu jaki zaciągnoł naród Żydowski względem narodu Polskiego. Przypominam że Hitler był Austriackim żydem i to żydzi wciągneli naród Polski do wojny za co nie umią nawet przeprosić. Odpowiedz Link Zgłoś
sw.patryk Re: Żyd z pieniążkiem podbija Polskę 19.02.12, 00:12 Jestes paranoikiem niestety Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyhs Re: Żyd z pieniążkiem podbija Polskę 19.02.12, 00:29 sw.patryk napisał: > Jestes paranoikiem niestety co prawda to nie było do mnie (jeszcze?) adresowane, ale jest takie przysłowie " każdy sądzi wg siebie" i inne - "prawda w oczy kole" - a przysłowia są mądrością narodów. A w tej dyskusji przypomina mi się stary kawał jeszcze z czasów Matki Nieboszczki PRL jak to Amerykanin i Rosjanin spierają się na różne zagadnienia i w końcu jak Rosjaninowi zabrakło argumentów to na końcu mówi " A u Was biją Murzynów!!!" I tak odbieram ten Twój ostatni wpis. Odpowiedz Link Zgłoś
vbhinfo Św.Mario Matko Boska ..wybacz żydom!! 18.02.12, 23:13 i innym ze nie wieżą....amen Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Chyba wierzą panie. 18.02.12, 23:20 Bo to wieże, to mamy: szachowe. Byk panie, byk jak byk ! Reszta dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyhs Re: Chyba wierzą panie. 18.02.12, 23:23 gm114 napisał: > Bo to wieże, to mamy: szachowe. > > Byk panie, byk jak byk ! > > Reszta dobrze. dobrze - ale pod względem ortograficznym, bo pod względem merytorycznym to klapa Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyhs Re: Jak kto nosi jarmułkę nad sklepieniem. 18.02.12, 23:27 gm114 napisał: > To klapa. i to nie tylko z uchwytem, ale i z daszkiem!!!!! ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
jankiel77 Paniusia bredzi, ludzie się kłóca 18.02.12, 23:13 Głupi tekst na zamówienie, żeby judzić i tyle ma to wspólnego z Żydem. Nie jest to plaga, ani powszechne zjawisko, ktoś komuś radzi, jak sobie pomóc. Kilka osób już wie, wiedza idzie w Polskę. Ktoś dostał Żyda i wygrał w totka, tak było, wiem, to inni też chcą. Przypadek, ale był. Co tu obśmiewać, chcę to mam. Ciągle ktoś się naśmiewa z Polaków, bo białe skarpety noszą, bo coś nie pasuje do czegoś, a inni mają gdzieś tego typu obyczaje. Niemiec puszcza bąka przy stole, bo to zdrowo, babcia zakłada tam podkolanówki do eleganckiej spódnicy a Francuz skarpety do sandałów, to ich wybór, wygoda, gust. Nikt się z nikogo nie śmieje w żądnym kraju tylko w Polsce zawsze jest okazja, jakiś Jacyków, Hołdys wiedzą lepiej co mi się podoba. Co to kogo obchodzi? Wierzę, że Żyd mi pomoże, co komu do tego? Odpowiedz Link Zgłoś
szechterof3 Czy to jest artykul o zydku Sorosie? 18.02.12, 23:20 Czy to jest artykul o zydku Sorosie? Odpowiedz Link Zgłoś
zamiastki Re: Żyd z pieniążkiem podbija Polskę 18.02.12, 23:27 Moja żona ostatnio dostała taki obrazek na urodziny. Ja wolę Milesa Davisa, w Pałacu Kultury i Nauki. empiro.blox.pl/2012/01/Miles-Davis-Warszawa-1988.html Odpowiedz Link Zgłoś
antobojar Sorki!Zapomniałem dodać z narodowo-katolicką mordą 18.02.12, 23:28 Tiaaa. tera wyrazilem swoje zdanie, które jest obiektywne do otaczającej mnie rzeczywistości... .. ha ha.. Tralalala.. bum cyk cyk.. Julian Tuwim "Mieszkańcy" Straszne mieszkania. W strasznych mieszkaniach Strasznie mieszkają straszni mieszczanie. Pleśnią i kopciem pełznie po ścianach Zgroza zimowa, ciemne konanie. Od rana bełkot. Bełkocą, bredzą, Że deszcz, że drogo, że to, że tamto. Trochę pochodzą, trochę posiedzą, I wszystko widmo. I wszystko fantom. Sprawdzą godzinę, sprawdzą kieszenie, Krawacik musną, klapy obciągną I godnym krokiem z mieszkań - na ziemię, Taką wiadomą, taką okrągłą. I oto idą, zapięci szczelnie, Patrzą na prawo, patrzą na lewo. A patrząc - widzą wszystko oddzielnie Że dom... że Stasiek... że koń... że drzewo... Jak ciasto biorą gazety w palce I żują, żują na papkę pulchną, Aż papierowym wzdęte zakalcem, Wypchane głowy grubo im puchną. I znowu mówią, że Ford... że kino... Że Bóg... że Rosja... radio, sport, wojna... Warstwami rośnie brednia potworna, I w dżungli zdarzeń widmami płyną. Głowę rozdętą i coraz cięższą Ku wieczorowi ślepo zwieszają. Pod łóżka włażą, złodzieja węszą, Łbem o nocniki chłodne trącając. I znowu sprawdzą kieszonki, kwitki, Spodnie na tyłkach zacerowane, Własność wielebną, święte nabytki, Swoje, wyłączne, zapracowane. Potem się modlą: "od nagłej śmierci... ...od wojny... głodu... odpoczywanie" I zasypiają z mordą na piersi W strasznych mieszkaniach straszni mieszczanie. Odpowiedz Link Zgłoś
lungompa Re: Sorki!Zapomniałem dodać z narodowo-katolicką 19.02.12, 13:54 TUWIM TO TEZ ZYD - i co teraz bedzie ? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyhs Re: Sorki!Zapomniałem dodać z narodowo-katolicką 19.02.12, 13:58 lungompa napisał: > TUWIM TO TEZ ZYD - i co teraz bedzie ? :))) Nic - nadal dzieci będą czytać jego utwory ( dorośli zresztą też)!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wrd6611 Re: Sorki!Zapomniałem dodać z narodowo-katolicką 19.02.12, 16:24 Obilo mi sie cos o uszy ze dzielacze PiS chca Tuwima wykluczyc z przedszkola iszkoly. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyhs Re: Sorki!Zapomniałem dodać z narodowo-katolicką 19.02.12, 16:27 wrd6611 napisał: > Obilo mi sie cos o uszy ze dzielacze PiS chca Tuwima wykluczyc z przedszkola is > zkoly. zwykła prowokacja - wzajemne szczucie społeczeństwa, aby je skłócić!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nirelle Re: Sorki!Zapomniałem dodać z narodowo-katolicką 20.02.12, 10:57 wrd6611 napisał: > Obilo mi sie cos o uszy ze dzielacze PiS chca Tuwima wykluczyc z przedszkola is > zkoly. A mnie obiło się o uszy, że ty jesteś po-matołem, który bierze forsę z Młodzieżówki PO za jatrzenie przeciwko PiS-owi, bo spadają słupki PO. Poza tym po-matole nie znasz twórczości Tuwima. Nie chcę tu przytaczać wierszy Tuwima, ale znam dwa, tak antysemickie i jednocześnie wspaniałe arcydziełka literackie. Noblistka niedawno zmarła do pięt nie sięga Tuwimowi. A niech mnie, pożywka dla antysemitów i ciebie pomatole. J.Tuwim - "Żydzi": Czarni, chytrzy, brodaci Z obłąkanymi oczyma, W których jest wieczny lęk, W których jest wieków spuścizna, Ludzie, Którzy nie wiedzą, co znaczy ojczyzna, Bo żyją wszędy, Tragiczni, nerwowi ludzie, Przybłędy. Szwargocą, wiecznie szwargocą Wymachując długimi rękoma, Opowiadają sobie jakieś trwożne rzeczy I uśmiechają się chytrze, Tajnie posiedli najskrytsze Z miliarda czarnych, pokracznych literek ci chorzy obłąkańcy, wybrany lud człowieczy! Pomazańcy! Pogłądzą mokre brody I znowu radzą...-Tego na bok odprowadzą, Tego wołają na stronę, Trzęsą się ...oczy strwożone Rzucą szybko przed siebie, Czy ktoś nie słyszy.... Wieki wyryły im na twarzach Bolesny grymas cierpienia, Bo noszą w duszy wspomnienia O murach Jerozolimy, O jakimś czarnym pogrzebie, O rykach na cmentarzach.... ...Jakaś szatańska Msza, Jakieś ukryte zbrodnie (..pod oknami... w piątki...przechodnie.. Goje... zajrzą do okien... Sza! Sza-a-a!) Odpowiedz Link Zgłoś
meid Re: Żyd z pieniążkiem podbija Polskę 18.02.12, 23:29 Twoj wywod jest bardzo interesujacy. Ale wez pod uwage ze na forach nikt nie czyta takich dlugich postow. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyhs Re: Żyd z pieniążkiem podbija Polskę 18.02.12, 23:31 meid napisała: > Twoj wywod jest bardzo interesujacy. Ale wez pod uwage ze na forach nikt nie cz > yta takich dlugich postow czytają, czytają, choćby i Ty jesteś najlepszym przykładem, skoro piszesz, że wywód jest interesujący!!!! Dzięki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mirawayne Re: Żyd z pieniążkiem podbija Polskę 19.02.12, 01:35 meid napisała: > Twoj wywod jest bardzo interesujacy. Ale wez pod uwage ze na forach nikt nie cz yta takich dlugich postow. -------------------------------------------------------- tutaj przysłowie " każdy sadzi według siebie" bardzo pasuje do ciebie, pomyliłeś się bo mnie o wielu innym to przysłali i mało ze przeczytali ta świetna odpowiedz to jeszcze wydrukowali żeby pokazać innym ze nie wszyscy Polacy są antysemici, tylko jest ich mala garstka zazwyczaj wychowana w rodzinach niskiej świadomości i zazdrości do całego świata a szczególnie do żydów ze se tak doskonale radzą, tylko kto im nie daje robić to samo??? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyhs Re: Żyd z pieniążkiem podbija Polskę 19.02.12, 01:42 mirawayne napisała: > meid napisała: > > > Twoj wywod jest bardzo interesujacy. Ale wez pod uwage ze na forach nikt > nie cz > yta takich dlugich postow. > -------------------------------------------------------- > tutaj przysłowie " każdy sadzi według siebie" bardzo pasuje do ciebie, pomylił > eś się bo mnie o wielu innym to przysłali i mało ze przeczytali ta świetna odpo > wiedz to jeszcze wydrukowali żeby pokazać innym ze nie wszyscy Polacy są antyse > mici, tylko jest ich mala garstka zazwyczaj wychowana w rodzinach niskiej świad > omości i zazdrości do całego świata a szczególnie do żydów ze se tak doskonale > radzą, tylko kto im nie daje robić to samo??? ;))) sorki ale nie rozumiem o co Tobie chodzi - czytając Twój post można odnieść dwa wrażenia - jedno - że aż tak mocno ta dyskusja Ciebie "rozpaliła", że piszesz nieskładnie i z błędami ortograficznymi, gramatycznymi i stylistycznymi - a druga - że pochodzisz z takiej właśnie rodziny o jakiej sam piszesz. ( oczywiście nikt nie może odpowiadać ani za rodzinę, ani za pochodzenie - sorki!!!) Kompleksy ?!?!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
czaromir Autorka - Pani J. Tokarska-Bakir nas obraża 18.02.12, 23:42 Niech sama sobie wiesza ten chamski kicz, zamiast wmawiać to innym. Czujesz się od kogoś lepsza paniusiu? "Obserwatorka" od lansu i awansu. Totalna żenada. Pseudo antropolożka. Odpowiedz Link Zgłoś
blue-sky-0 jasnie oświecona GW reklamuje zabobon - gratuluję 18.02.12, 23:51 wszystko - byle religię upupić - nie tylko zrównać Żyda z pieniążkiem z aniołem stróżem, nie tylko stwierdzić, że anioł jest przeżytkiem, poza tym rozpowszechnianie tarota, wróżb i innych form pogaństwa czy okultyzm. a teraz proszę - sypnijcie negatywami, bo przecież bzdury plotę a to co mówię nie ma odzwierciedlenia w faktach, więc niech mnie oświeceni, kierujący się logiką i rozumem czytelnicy nagrodzą lista komentarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
pl2512 Nigdy w polskiej literaturze, kulturze czy ... 18.02.12, 23:52 malarstwie nie było takie pomysłu - wizerunku Żyda liczącego kasę. To wymysł obcych supermarketów wciskających opinii światowej, ze Polacy to żydożercy! Fałszywa prowokacja, nigdy w życiu nie zawiesiłbym w domu takiego obrazka. To jest coś ohydnego, wiocha , Konopielka do kwadratu! Kicz i szajs w jednym sprzedawany przez Tesco, Real i Biedronkę! Syf z zachodu! Odpowiedz Link Zgłoś
zuuuraw Kolejna antypolska "parszywka" Michnika 18.02.12, 23:54 Użyłam tu zapożyczonego z forum określenia które świetnie oddaje poziom tego kolejnego już, rzec by można, cyklicznego antypolskiego wyskoku organu Imperium Michnika. Przy okazji, ciekawe jest, że "żydowska gazeta dla Polaków", jak "Koszerną" wdzięcznie tudzież celnie określa Stanisław Michalkiewicz, z takim upodobaniem właśnie w sobotnich, szabasowych wydaniach dokłada Polakom i Polsce. Nastój dnia świętego winien raczej pobudzać do bardziej pojednawczych tonów. Wracając do paszkwilu Bakirowej, sam tekst to jeden stek wierutnych łgarstw, stereotyów i niczym nie uzasadnionych uogólnień. Można by przysłowiowo "olać" paszkwilantkę gdyby nie to, że osobnik ten uczy za pieniądze polskich podatników naszą młodzież na Uniwersytecie Warszawskim ! Chciałabym zapytać Rektora tej Uczelni, członków jakiegoś kolegium dbającego o poziom nauczania na UW, czy moga tolerować w gronie wykładowców taką kłamczuchę ??? Sam tekst, zdawałoby się poświęcony wymyślonemu przez autorkę rzekomo "powszechnemu zwyczajowi" wieszania w polskich domach i biurach portretów "żyda z monetami lub cytryną" służy tak naprawdę do ponownego oskarżania polskiego narodu o sprawstwo w holocauście i zagrabieniu mienia żydowskiego. Co do tych obrazków, odwiedziłam w swym życiu dziesiątki domów i mieszkań i jedyny portret "starozakonnego" widziałam w domu polskiego żyda, zresztą wielkiego polskiego patrioty, konserwatywnego liberała. Nawet jesliby to o czym pisze autorka było prawdą powinna co najwyżej przyklasnąć temu zjawisku a nie wznosić żałobne lamentacje. Wieszanie przez Polaków tak bardzo, zdaniem autorki, nienawidzących żydów w swych domach tych portretów jest najlepszym dowodem na kłamstwa i obelgi "Giewu"! Jeśli byłoby to prawdą i przyjętym zwyczajem to trudno by znaleźć lepszy dowód na wyrażenie szacunku i podziwu dla zmysłu przedsiębiorczości, przezorności, pracowitości żydów. Autorka powiątpiewa a ja, wprost przeciwnie, byłabym zachwycona gdyby tacy dajmy na to Amerykanie w USA czy żydzi w Tel-Aviv wieszali portrety Polaków majace im przynieść szczęście w biznesie. Ale to wszystko to tylko otoczka, nic nie znaczaca osłona tego co najważniejsze ! I tu dochodzimy do sedna. Do pytania, czy tak powszechnie i konsekwentnie ścigane, na terenie Polski, tzw. "kłamstwo oświęcimskie" nie powinno obejmowac również żydowskich publicystów z "GieWu" tak kłamliwie odwracajacych kota ogonem w sprawie sprawstwa holocaustu ? Za fragment końcowy, poczynając od słów: " Demoniczność przemieniona w trywialność", Bakirowa winna stanąć przed sadem i odpowiedzieć karnie za potwarz i oskarżanie polskiego narodu o zbrodnie której nie popełnił. O jakim "wzbogaceniu się Polaków na swoich żydach" bredzi ? Całe, powtarzam, całe mienie ruchome żydów zostało wywiezione przez Niemców do Rzeszy. Niemieckie zarządy maist, w których organizowano getta dla żydów (Bakirowa, może też to robili Polacy?) tworzyły specjalne grupy robocze do odnajdowania, segregowania i załadunku mienia żydowskiego. Drugi rabunek tego co żydzi brali ze sobą odbywał się na rampach kolejowych niemieckich, Tfu!, jakich niemeickich, oczywiście że nie niemieckich tylko nazistowskich, obozów zgałady (jeszcze nie "polskich obozów zagłady< przynajmniej jeszcze nie w gazecie tu wydawanej). Mienie stałe, domy, fabryki zostały, tak jak choćby w Warszawie, zrównane z ziemią. Czy Bakirowa nie słyszała o zrównaniu z ziemią całego terenu getta ? Aleśmy się tam, Polacy, "obłowili" na tym Muranowie ! Tylko pozazdrościć. Trudno racjonalnie ocenić ten dalszy bełkot, w którym za jakimiś obsesyjnymi odwołaniami autorki do Freuda, "poczucia winy synów", "ewolucjami sumienia" czy innymi bredniami kryje się niepochamowana żądza autorki wymuszenia na Polakach przyznania się do tej straszliwej zbrodni któej bynajmniej nie poełnili ich "ojcowie". Choćby nie wiem ilu Grosów, ile Bakirek wypisywało te bajdy nie zmieni to biegu historii i faktów, ze sprawcami holocaustu byli Niemcy, że Niemcy grabili mienie żydowskie a żydów wywozili do obozów zagłady i tam gazowali. Dwie trzecie przedwojennych żydów polskich mieszkało na terenach zagrabionych po Wojnie przez Sowietów. za to tez mamy odpowiadać pani Bakir? A za spalone w czasie i po Powstaniu przez Niemców kamienice na Marszałkowskiej, z których część na pewno należała przezd Wojną do żydów też mamy odpowiadać ? Też to "zagrabiliśmy" ? Jak długo takie antypolskie brednie okraszanie wstrętnymi wrzutkami o "wrzucanieu portretowanych żydów do pieca" będzie tolerowana w naszym kraju ? Jak długo Polacy będą tak otumanieni by kupować jawnie antypolską gazetę ? Odpowiedz Link Zgłoś
abdullah_abdullah Re: Kolejna antypolska "parszywka" Michnika 19.02.12, 00:35 artykuł więcej niż żałosny, w swym antypolonizmie aż antysemicki Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyhs Re: Kolejna antypolska "parszywka" Michnika 19.02.12, 00:39 abdullah_abdullah napisał: > artykuł więcej niż żałosny, w swym antypolonizmie aż antysemicki co się dziwić, autor - joanna tokarska-bakir "antypolożka (bez)kultury" Odpowiedz Link Zgłoś
lodzermensz1 Żałosny tekst 19.02.12, 00:39 Antropolog kultury to taki twór, co to błąka się po otchłaniach kultury poszukując własnej tożsamości, rozdarty między filozofią, socjologią, historią sztuki, z pretensjami do wyjaśniania mechanizmów, które jego przodkowie naukowi jedynie opisywali (etnografowie). W końcu już na pierwszym roku studiów wmawia mu się, że antropologia jest królową nauk, ponieważ wyjaśnia kulturę, a kultura to przecież wszystko co nas otacza, to my sami. Więc antropolog wyjaśnia. Wyjaśnia w sposób dyletancki, ponieważ przepływ wiedzy między dziedzinami nauki zwykle nie jest zbyt płynny. Dla antropologa kultury moc wyjaśniającą ma Freud - przez psychologów traktowany jako historia nauki. Niestety - do antropologa nic nowszego nie dotarło, a nawet gdyby dotarło i tak by tego nie pojął, bo wykracza to poza jego schematy myślowe, zbyt związane jest z naukami przyrodniczymi, by antropolog mógł to w ogóle zaabsorbować. Porusza się więc antropolog w swoim eklektycznym światku pseudonauki, posklejanym z odpadków socjologii, przebłysków filozofii, okraszonym mocno czystą literaturą. Antropolog z zasady ignoruje historię. Dla antropologa procesy historyczne mają znaczenie drugorzędne, nic dziwnego, że dla pani Tokarskiej-Bakir znaczenia nie ma, że za obecny stan populacji żydowskiej w Polsce nie odpowiadają wyłącznie Polacy. Mówiąc szczerze Polacy odpowiadają zań w stopniu stosunkowo niewielkim. Nie chcę tu wybielać naszego narodu, ale to jest jasne dla każdego historyka. Ja rozumiem, że dla pewnych środowisk rok 1968 był traumą. Ale to nie ten rok zadecydował o obecnym stanie liczebnym Żydów w Polsce. Przeciętny Polak nie wyrzucał Żyda. Nawet nie zdaje sobie do końca sprawy z wydarzeń roku 1968. A już na pewno nie odczuwa specjalnych z tego powodu wyrzutów sumienia. Sama zresztą freudowska koncepcja sumienia, z jego syndromem "ojcobójców" jest po prostu naukowym mitem, którego miejsce jest w podręcznikach historii nauki. Fenomen Żyda "na szczęście" jest rzeczywiście interesujący i na pewno warto byłoby go badać. Ale badanie nie polega na pisaniu esejów na temat tego co mi się zdaje i co kiedyś przeczytałem (łam). Badanie to proces, w trakcie którego uruchamia się metodologię i stosuje metodykę. Narzędzia do tego badania mają socjolodzy oraz historycy. A nie wszytkowiedzący antropolodzy. Oni bowiem są w stanie wyprodukować jedynie literaturę, która jednych oburzy (głównie tych ciemnogrodzkich obskurantów) innych zachwyci (tych "postępowych i mądrych"). Może to i dobre na łamy Wyborczej, ale nie udawajmy, że to jakaś nauka jest... Odpowiedz Link Zgłoś
litery99999 Re: Żałosny tekst 20.02.12, 14:46 Zgadza sie: Przeciętny Polak nie chce zdac sobie sprawy z wydarzeń roku 1968, takze 1945-48 , takze 1955-57 w wynilu ktorych Polska starannie spelnila marzenia Hitlera i zostala JEDYNYM NA SWIECIE krajem ktory w brutalny sposob WYCZYSCIL WSZYSTKICH Zydow- JUDENREIN. POWINNISMY BYC DUMNI-TAKICH JAK MY NIE MA NA SWIECIE A już na pewno nie odczuwa Przeciętny Polak tego powodu wyrzutów sumienia. bo koncepcja SUMIENIE -to dla kazdego Polaka jest mitem. Albowiem tylko Polak po najwiekszej nawet zbrodni moze uzyskac odpuszczenie belkoczac pare paciorkow- I W TO WIERZY Odpowiedz Link Zgłoś
januszz4 W tej całej plejadzie 19.02.12, 00:43 W tej całej plejadzie maskotek-Żydów: "Żyd z pieniążkiem": "Żyd z czosnkiem", "Żyd w kosmosie", "Żyd nie naprzeciw drzwi do mieszkania"........., brakuje jeszcze: "Żyd komisarz NKWD" i "Żyd funkcjonariusz UB". A wogóle to jakiś idiotyzm. Pierwszy raz słyszę o takim zwyczaju. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyhs Re: W tej całej plejadzie 19.02.12, 00:51 januszz4 napisał: > W tej całej plejadzie maskotek-Żydów: "Żyd z pieniążkiem": "Żyd z czosnkiem", " > Żyd w kosmosie", "Żyd nie naprzeciw drzwi do mieszkania"........., brakuje jesz > cze: "Żyd komisarz NKWD" i "Żyd funkcjonariusz UB". > A wogóle to jakiś idiotyzm. Pierwszy raz słyszę o takim zwyczaju. dodaj jeszcze - "Żyd - skrytobójca" ( Mossad i inni ) Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyhs Re: W tej całej plejadzie 19.02.12, 00:57 czarnyhs napisał: > januszz4 napisał: > > > W tej całej plejadzie maskotek-Żydów: "Żyd z pieniążkiem": "Żyd z czosnki > em", " > > Żyd w kosmosie", "Żyd nie naprzeciw drzwi do mieszkania"........., brakuj > e jesz > > cze: "Żyd komisarz NKWD" i "Żyd funkcjonariusz UB". > > A wogóle to jakiś idiotyzm. Pierwszy raz słyszę o takim zwyczaju. > > dodaj jeszcze - "Żyd - skrytobójca" ( Mossad i inni ), "Żyd - Żydowska Służba Porządkowa"; "Żyd - - funkcjonariusz Judenratu", "Wzorowy Żyd - Chaim Rumkowski" itp. Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek Re: W tej całej plejadzie 19.02.12, 00:56 januszz4 napisał: ... brakuje jeszcze: "Żyd komisarz NKWD" i "Żyd funkcjonariusz UB". A w ogóle to jakiś idiotyzm. Pierwszy raz słyszę o takim zwyczaju. ho hoo hooo - pierwszy raz? no to ty nie jesteś pewnie Polakiem! ______________________________ ... Żyd komisarz NKWD i Żyd funkcjonariusz UB ... Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyhs Re: W tej całej plejadzie 19.02.12, 01:05 trajkotek napisał: > januszz4 napisał: ... brakuje jeszcze: "Żyd komisarz NKWD" i "Żyd fun > kcjonariusz UB". A w ogóle to jakiś idiotyzm. Pierwszy raz słyszę o takim zwycz > aju. > > ho hoo hooo - pierwszy raz? no to ty nie jesteś pewnie Polakiem! > > Podejrzewam, że "januszz4" pisał to w tym sensie, że pierwszy raz słyszy o masowym wykupie tych bzdetów, że Polacy wręcz biją się w kolejkach aby "to coś" kupić. To jak z blokadą stron internetowych (nie)"żondu", że rzekomo miliony Polaków nie mają co robić w weekendy i z zapałem godnym stachanowca buszują po tych stronach!!!! > ______________________________ > ... Żyd komisarz NKWD i Żyd funkcjonariusz UB ... Odpowiedz Link Zgłoś
janeks-dwa Re: W tej całej plejadzie 19.02.12, 02:04 januszz4 brak tez okreslenia ciebie jako antysemity. Odpowiedz Link Zgłoś
januszz4 Re: W tej całej plejadzie 19.02.12, 10:43 janeks-dwa napisał: > januszz4 brak tez okreslenia ciebie jako antysemity. A co to ma wspólnego z antysemityzmem? Czy napisałem nieprawdę? A czy to, że nazwałem idiotyzmem gonitwę po bazarach za portretami Żydów i wieszanie ich w mieszkaniach jest czymś nagannym? To jest antysemityzm? Chyba coś Ci się poprzestawiało! Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Kolejne nazwisko na listę hańby 19.02.12, 00:53 Tokarska-Bakir. Podkreślić wężykiem. I patrzeć, jakie nagrody zgarnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mirawayne Re: Żyd z pieniążkiem podbija Polskę 19.02.12, 00:55 Dziękuje! Ja, pokolenie Polsko-Żydowskie które się urodziło na zesłaniu na Uralu w Rosji w czasie wojny i będąc za granica już 50 lat, mowie pisze(czasami z błędami) po Polsku i czytam, tak samo wychowałam moje dzieci pokolenie po Holocaustu, sama nauczyłam ich pisać i czytać i mówić po Polsku z czego jest dumna i oni tez, jak słyszę kiedy moje dzieci urodzone nie w Polsce rozmawiają miedzy sobą po Polsku i do tego ich zony, mężowie uczą się tez po Polsku a wnuki wszystko rozumieją bo do nich mowie po Polsku.Poznałam tu Polaków którzy przyjechali w czasie Solidarności i zgroza mnie bierze jak oni mówią i czy wogule mówią po Polsku i nie mówiąc o ich dzieciach które nic nie rozumieją. Kiedy moje dzieci odwiedzili Polskę to mi powiedzieli ze się czuli jak w domu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
dyngos Re: Żyd z pieniążkiem podbija Polskę 19.02.12, 10:29 "Sorry", nie doczytałem do końca, bo mi się wzrok rozmazał łzami wzruszenia. :) Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Teraz poczekajmy na artykuł o sobie 19.02.12, 01:06 To znaczy o wpisach w tym wątku, wraz z dywagacjami na temat tego, co się dzieje w mrocznych zakamarkach dusz ich autorów. Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek co z tą POlską? 19.02.12, 01:17 co właściwie jest grane, co się naprawdę dzieje z POlską? Żyd z pieniążkiem podbija Polskę i jednocześnie, jak wynika z Gazety: ... kult penisa ogarnia Polskę Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyhs Re: co z tą POlską? 19.02.12, 01:27 trajkotek napisał: > co właściwie jest grane, co się naprawdę dzieje z POlską? > > Żyd z pieniążkiem podbija Polskę i jednocześnie, jak wynika z Gazety: > ... kult penisa ogarnia Polskę > Pewnie "pani profesor" chciała zasygnalizować, że Polskę już sprzedano ( wydano*/niepotrzebne skreślić) Żydom i wszelkie nasze starania o odzyskanie tego to o kant penisa.... Odpowiedz Link Zgłoś
mirawayne Re: Każdy Żyd w Izraelu i w diasporach powinien.. 19.02.12, 01:27 paul_kemp napisał: > ... mieć wizerunek Jezusa Chrystusa w mieszkaniu. Przecież Mesjasz przyszedł na > świat wśród narodu żydowskiego. --------------------------------------------------------------------------- dlatego ze niektórzy tak uważają ze Jezus był Mesjaszem?, zgodnie z pierwszym testamentem który jest tez uznawany przez żydów jako Tora, Jezus nie może być Mesjaszem, ci co uwierzyli stworzyli religie chrześcijańska a ci co nie uwierzyli zostali dalej żydami i do tej pory czekają na Mesjasza, dlatego Papierz Jan Paweł II powiedział "braci w starszej wierze"A żeby się dowiedzieć dlaczego żydzi nie uznali Rabina Joshua ( Jezusa) za Mesjasza to można się dowiedzieć nie tak ciężko, trzeba tylko chcieć. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel949 Re: Każdy Żyd w Izraelu i w diasporach powinien.. 19.02.12, 09:17 A Ty ten pierwszy testament czytałeś po Aramejsku czy w przekładzie pismem klinowym? Sądzę że raczej w przekładzie Denikina. Tylko to trochę nie na temat. Jakbyś napisał, że trzymasz obraz statku kosmicznego narysowany wg biblijnego opisu albo komunikujesz się z kosmitami za pomocą wybudowanej samodzielnie arki - to byłoby na temat, choć równie głupie jak to co napisałeś... Odpowiedz Link Zgłoś
scag Re: Żyd z pieniążkiem podbija Polskę 19.02.12, 01:45 Ok. 25.000 demonstrantów przeszło dziś od sejmu do pałacu prezydenta w obronie wolności mediów a telewizja nawet o tym nie wspomniała !!! Ani w głównym wydaniu Wiadomości o godz 19:30 w TVP1, ani w POLSACIE !!! MEDIA STERUJĄ NAMI !!! Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyhs Re: Żyd z pieniążkiem podbija Polskę 19.02.12, 01:49 scag napisała: > Ok. 25.000 demonstrantów przeszło dziś od sejmu do pałacu prezydenta w obronie > wolności mediów a telewizja nawet o tym nie wspomniała !!! Ani w głównym wydani > u Wiadomości o godz 19:30 w TVP1, ani w POLSACIE !!! MEDIA STERUJĄ NAMI !!! na tym portalu też ani słowa!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek a co to jest 25 tysięcy? 19.02.12, 01:56 a co to jest 25 tysięcy, ja się pytam, jak prezes ze stadionu dostanie 500 tysięcy premii? ________________________________ Penis, Żyd i sprawa polska Odpowiedz Link Zgłoś