Dodaj do ulubionych

Zdrajcy polskich autostrad

05.03.12, 01:11
ja wiem, że politycy PiS mogą wiele, ale przecenia Pani wpływ tego Polaczka, w końcu on był tym ministrem tylko dwa lata. Na dwadzieścia dwa, jakie upłynęły od '89.
Obserwuj wątek
    • aussie1inc Zdrajcy polskich autostrad 05.03.12, 01:17
      Najbardziej mnie dziwi, jak kogos normalnego dziwi, ze w Polsce sa idioci. Byli, sa i beda, bo wszedzie tak jest. Fakt, ze polscy idioci ze wszystkich sil popieraja Pisiaczkow jest bardzo dobry, bo nie ma zadnego problemu, by wiedziec kto jest kim.
      • makoshika Pewnie chodzi o autostradę do Lichenia. Że jej nie 05.03.12, 10:13
        ma. Dlatego pan ksiądz zaczyna smrodzić.
        • wtopek Re: Pewnie chodzi o autostradę do Lichenia. Że je 05.03.12, 10:27
          walnij se fejspalma pacynko, Licheń lezy zaraz obok zjazdu z A2 obok Konina :D
          • makoshika Popatrz na mapę, geograficzny flejtuchu. "Zaraz 05.03.12, 11:38
            obok" nie znaczy, że do Lichenia prowadzi autostrada. Przypominam, że wypowiadał się członek organizacji, której szefa jeszcze 50 lat temu noszono w lektyce.
            • des4 Re: Popatrz na mapę, geograficzny flejtuchu. "Zar 05.03.12, 11:48
              ok. 18 km od A2 bardzo dobrą drogą, byłem, jechalem

masz jakiś problem co do lektyki?
              • na_grobli Re: Popatrz na mapę, geograficzny flejtuchu. "Zar 05.03.12, 17:17
                des4
                Strasznie przynudzasz tym Balzakiem.
                Wszyscy to wiedzą.......
        • he1ku Re: Pewnie chodzi o autostradę do Lichenia. Że je 05.03.12, 12:14
          Pewnie chodzi o autostradę do Lichenia. Że jej nie
          Autor: makoshika

ma. Dlatego pan ksiądz zaczyna smrodzić.
          I co jeszcze jej nie wybudowano. Sami księża mogliby się zrzucić na nią, a nie wszystkie pieniądze scedować na świętopietrze do Watykanu, a tam aż kapie ze złota.Wstyd katabasy , wstyd. należy najpierw zadbać o własne śmieci, a nie watykańskie.
      • jacmenos przynależność do PIS - negatywna selekcja ? 05.03.12, 14:42

masz rację : po tych kilku latach działalności PISu jest jasnym , co można sądzić o zwolennikach tej sekty i jej przywódcy .Dla mnie popieranie PISU jest świadectwem pewnej ułomności umysłu
        lub braku intelektu. Ta sytuacja poniekąd ułatwia kontakty międzyludzkie : wiadomo z kim nie nawiązywać znajomości !
    • 6burakow Re: Zdrajcy polskich autostrad 05.03.12, 01:25
      pal666 napisał:

> przecenia Pani wpływ tego Polaczka, w
      > końcu on był tym ministrem tylko dwa lata.

Z tego co wiem to Polaczek zrobil co mogl i zatrzymal budowe jakichkolwiek drog. Lepiej nie miec zadnych drog niz drogi w zlym kierunku.
    • vitek_1 Czy autorka naprawdę nie dostrzega zadziwiającego 05.03.12, 01:27
      faktu, że z Poznania, Wrocławia, Szczecina, ba - z Łodzi i Krakowa można dojechać autostradą do stolicy Niemiec, ale nie do stolicy Polski?

Dlaczego Gdańsk ma mieć autostradowe połączenie z Czechami, ale z Warszawą już nie? Czy naprawdę przeciętny mieszkaniec Trójmiasta częściej wybiera się do Ostrawy niż do Warszawy? Czy chodzi raczej o to żeby Czesi mogli wygodnie transportować do siebie chińską tandetę wyładowaną w gdańskim porcie? W takim razie daremny trud - na pewno będą ją ściągać tak jak dotychczas przez Hamburg. Nawet gdyby polski rząd zamiast pobierać myto płacił Czechom za jazdę po A1, oni i tak wybiorą Niemcy.
      • asperamanka Re: Czy autorka naprawdę nie dostrzega zadziwiają 05.03.12, 07:24
        Autorka nie dostrzega. Ja za to, po raz pierwszy od bardzo dawna, jechałem w czwartek i wracałem w piatek samochodem na trasie Warszawa-Poznań-Warszawa. Zwykle jeżdżę pociągiem, ale tym razem miałem interes w Buku za Poznaniem. I to jest rzeczywiście skandal, autostradę A 2 zaczęto budować za Gierka jeszcze. Dziś odcinek z Warszawy do Strykowa pokonuje się 2,5 godziny (120 km), następnie autostradą od Strykowa jedzie się około dwóch godzin, ale kosztuje to na bramkach łącznie 56,50 zł. Ta trasa to rzeczywiście objaw kompletnej indolencji wszystkich naszych kolejnych ekip. Kiedy w końcu zbudują "przejezdny" odcinek Stryków-Warszawa, i on będzie też płatny jak za lód na pustyni, to obawiam się problemu żadnego to nie rozwiąże.
      • nikodem123 Re: Czy autorka naprawdę nie dostrzega zadziwiają 05.03.12, 15:47
        vitek_1 napisał:

> Dlaczego Gdańsk ma mieć autostradowe połączenie z Czechami, ale z Warszawą już
        > nie?

A po co "Siódemkę" zamieniać na autostradę? Dzisiaj podróż A1 do Torunia i dalej "Dziesiątką" do granicy Warszawy trwa 3,5 godziny.

Po co "Siódemkę" zamieniać w drogę ekspresową S7?! W drogę ekspresową należało zmieniać "Dziesiątkę" (Wawa - Toruń). Skorzystałyby na tym: Toruń, Bydgoszcz i inne miasta aż po Koszalin. "Dziesiątka" to 200 km, a "Siódemka" to 350 km.

"Siódemka" zmienia się aktualnie na "S7" na odcinkach między "wiochami": Elbląg - Pasłęk - Małdyty - Ostróda", zamiast udrażniać komunikację wylotową z dużych miast: Wawa (Płońsk) - Mława oraz, przede wszystkim, Gdańsk - Elbląg.
        • kawalowicz Po co zamieniać siódemkę w S7? 05.03.12, 16:27
          Choćby po to, tumanie, żeby tak zwane Mazury miały szybsze połączenie z Warszawą
          Myślisz, że komuś się będzie chciało jeździć z Warszawy do Gdańska przez Łódź-Toruń??? Oprócz prędkości i czasu liczą się jeszcze koszty paliwa.
          Wykluczanie byłego zaboru rosyjskiego trwa w najlepsze.
          Powiem jeszcze jedno: trasa Warszaw-Białystok-Suwałki-Budzisko jest dużo bardziej tranzytowa i ruchliwa niż do tego zakichanego cool-grajdoła Gdańska. Ale wiadomo - tam gdzie koryto - tam inwestycje.
          • cehaem Re: Po co zamieniać siódemkę w S7? 05.03.12, 20:07
            > Myślisz, że komuś się będzie chciało jeździć z Warszawy do Gdańska przez Łódź-T
            > oruń???

A myslisz, ze komus ze Slaska chce sie jechac do Gdanska przez Wawe?

> ej tranzytowa i ruchliwa niż do tego zakichanego cool-grajdoła Gdańska. Ale wia
            > domo - tam gdzie koryto - tam inwestycje.

Tak, 900.000 mieszkancow to rzeczywiscie grajdol, Warszawiaku spod Radomia.
            • kawalowicz Tak, Gdańsk jest grajdołem jeśli chodzi o tranzyt. 05.03.12, 20:29
              Tak, Gdańsk jest grajdołem, jeśli chodzi o tranzyt. Dużo bardziej tranzytowy jest Szczecin.
              Poza tym jestem z Lublina a nie spod Radomia. Wystarczy?
              PS: czy przestali już wyrzucać na tory z tego zasikanego eskaemiku żółto - niebieskiego w tym cool-outowym gduńsku? I lać po twarzy jadących na maturę?
              • cehaem Re: Tak, Gdańsk jest grajdołem jeśli chodzi o tra 05.03.12, 23:18
                kawalowicz napisał:

> Tak, Gdańsk jest grajdołem, jeśli chodzi o tranzyt. Dużo bardziej tranzytowy je
                > st Szczecin.
                > Poza tym jestem z Lublina a nie spod Radomia. Wystarczy?
                > PS: czy przestali już wyrzucać na tory z tego zasikanego eskaemiku żółto - nieb
                > ieskiego w tym cool-outowym gduńsku? I lać po twarzy jadących na maturę?

O co ci chodzi? A 4 bedzie od granicy do granicy, A 2 tez. To, ze czesc zachodnia latwiej zbudowac to tez nie tajemnica. A w twojej wiosce autostrada jest i tak niepotrzebna. Furmankom wjazd jest przeciez wzbroniony.
    • zergall Zdrajcy polskich autostrad 05.03.12, 01:44
      Już myślałem, że nie będzie niczego o PiS, ale jednak PiSofobia pojawiła się i tutaj. :D
      • nerwus0 Re: Zdrajcy polskich autostrad 05.03.12, 15:55
        To dowodzi jak pis zapracował sobie na niechęć.
        Dowód na logiczne myślenie większej części narodu.
        • rudydon Re: Zdrajcy polskich autostrad 05.03.12, 17:55
          ..35% z 50 % fatygujacych sie na wybory to nie taka wiekszosc.
    • myslacyszaryczlowiek1 Mów do społeczeństwa jak do małego dziecka 05.03.12, 03:48
      5 – MÓW DO SPOŁECZEŃSTWA JAK DO MAŁEGO DZIECKA

Większość treści skierowanych do opinii publicznej wykorzystuje sposób wysławiania się, argumentowania czy wręcz tonu protekcjonalnego, jakiego używa się przemawiając do dzieci lub umysłowo chorych. Im bardziej usiłuje się zamglić obraz swojemu rozmówcy, tym chętniej sięga się po taki ton. Dlaczego? „Jeśli będziesz mówić do osoby tak, jakby miała ona 12 lat, to wtedy, z powodu sugestii, osoba ta prawdopodobnie odpowie lub zareaguje bezkrytycznie, tak jakby rzeczywiście miała 12 lub mniej lat” (zob. Silent Weapons for Quiet War).
      www.joemonster.org/link/pokaz/33032/10_sposobow_na_manipulacje_spoleczenstwem_wg._amerykanskiego_lingwisty_Noama_Chomskiego
      Większość postów wyżej świadczy, jak skuteczna jest ta technika.
      Bo nie ważne jest meritum, że nie ma autostrad na najbardziej uczęszczanych szlakach, a są aż trzy autostrady do Niemiec, gdzie ruch jest o wiele mniejszy.
    • jim-mys Zdrajcy polskich autostrad 05.03.12, 04:53
      Servus.
      An interesting reading. It looks like Polish people have been cheated and now have to pay high price of travelling and lack of roads in Poland. I think to entangle this problem we have to reach back to unfortunate Walesa Presidency and people who followed. Greetings, J. S.

• maczimo Zdrajcy polskich autostrad 05.03.12, 06:39
      Oj głupia ty, głupia.
    • medrek_forumowy Wisniewska - nic nowego 05.03.12, 07:07
      pisze w kółko to samo do bólu przewidywalna
    • pis_busters Autostrady w zachodniej Polsce są budowane w oparc 05.03.12, 07:32
      Księże redaktorze! Odpowiedź jest prosta jak drut. Autostrady w zachodniej Polsce są budowane w oparciu o niemieckie plany powstałe ponad 50 lat temu (a nawet część terenu była już przygotowana), choć nikt oficjalnie się do tego nie przyznaje. Do planów autostrad w pozostałej części kraju zabrano się dopiero parę lat temu.
    • ewa1-23 Zdrajcy polskich autostrad 05.03.12, 08:00
      Niech wielmożna Pani wyjaśni, dlaczego Chorwacja w ciągu kilku lat wybudowała setki kilometrów autostrad (nie będąc członkiem (tfu!) UE), a Polska nie? Czy dlatego, że Chorwaci CHCIELI budować, a w Polsce nie można się było "dogadać" (pod lub nad stołem)???
      Dlaczego jednorazowy dłuższy przejad po polskich autostradach ma być droższy, niż tygodniowa lub dziesięciodniowa winieta w Czechach, Austrii, Słowenii????
      • des4 Re: Zdrajcy polskich autostrad 05.03.12, 08:38
        Nie setki tylko od 2002 ok. 300 km odcinek z Karlowaca za sSplit plus parę końcowek przy granicach z Węgrami i Słowenią.

Wbrem pozorom budowa dróg w terenie górskim, gdzie nie ma koniecznosci wykupu tysięcy dzialek i wywożenia/nawożenia milioów ton podkładu, jest znacznie latwiejsza.

Na ale trzeba przynajmniej z grubsza znać temat zamiast kumkać bzurami na forum.
        • ewa1-23 Re: Zdrajcy polskich autostrad 05.03.12, 08:50
          I jeszcze nowe drogi na półwyspie Istria i rzeczywiście - dużo odnóg autostrad. Jak na kilkumilionowy naród - olbrzymia ilość. I budowa bardzo wielu tuneli - pewnie każdemu wielbicielowi tuskowej gazecianej propagandy są to rzeczy nieznane! Poza tym - Chorwaci - niezależnie od wszystkiego - WYBUDOWALI TO ! A Polactwo nie może , bo co? Nie wszyscy są zadowoleni z łapówek???? A co powiesz na temat opłat - zamiast obrażać mnie jak propeowski prymityw?
          • ahmed_jubara Biskup ma rację 05.03.12, 09:05
            Zawsze mnie to zastanawiało, że przez 60 lat nie połączono Wrocławia z Warszawą normalną drogą. Przecież integracja tego miasta ze stolicą powinna być strategicznym posunięciem wszystkich rządów. Nie mogę tego pojąć, że tak nie było i nie jest.
            • enfitta Re: Biskup ma rację 05.03.12, 11:28
              Koleją również nie. Najszybszy pociąg z Wrocławia do Warszawy jedzie ok. 5 godzin, a najprostsza linia (Grabowno Wlk. - Ostrów Wlkp.) jest jednotorowa i ma geometrię, z którą się już nic nie da zrobić.

Powodów jest kilka. Po pierwsze, aż do 1945 raczej nie było (z wiadomych powodów) politycznej woli połączenia Warszawy z Wrocławiem. Starczyło to co jest, z powodów polityczno-topograficznych nikt się nie darł nawet o korytarz. A po 1945? Cóż, budowano Warszawę, a władze dość długo miały poczucie czasowości sytuacji politycznej a osobliwie tzw. Ziem Odzyskanych. A biorąc pod uwagę, że na tle reszty Polski były one relatywnie dobrze rozwinięte, jeszcze "za Niemca" - robiono tam relatywnie niewiele a pierwsze większe inwestycje i rozwiązania przyszły dopiero w latach siedemdziesiątych. Później był kryzys i... tak jest do dziś. Pozdrawiam.
              • wersal-55 Re: Biskup ma rację 05.03.12, 16:31
                Ziemie Zachodnie maja caly czas status,ktory im daje poczucie czas a politycznie sa sprawy nie zalatwione,te ziemie tylko dano temu krajowi to poczucie czasowosci politycznej jest do dzis.Polacy po 1945 ,tagze wschodnie hordy niszczyly wszystko,tak niszczono,Breslau,to przyklad.Niemcy mieli dokladnie rozpracowane przebudowy miast,budowa autostrad i innych drog oraz infrastruktura budowy zbiornikow retencyjnych w dzewiedziesiatych latach powodzi by nie bylo.Patrzac na mapy i inne rzeczy chcialo by sie by to bylo szybko zrealizowane,oczywiscie te plany dotyczyly tylko Slazka,Ziem Zachodnich,Pomorza,Mazur.Przykre jest ,ze nieudolnosc polska jest tak daleko rozwinieta,kryzys trwa nadal.
            • zalesand Re: Biskup ma rację 05.03.12, 16:27
              ahmed_jubara napisał:

> Zawsze mnie to zastanawiało, że przez 60 lat nie połączono Wrocławia z Warszawą
              > normalną drogą.

Może warszawiakom wstyd, że tyle cegły z wrocka wywieziono do odbudowy stolycy.
          • des4 Re: Zdrajcy polskich autostrad 05.03.12, 09:18
            1. od 2002 wybudowali 40 km z drobnymi autostrad, poteżna ilośc, 40 km rocznie :) nasz programu budowy autostrad ruszył w zasadzie po wejściu du UE

2. 3 tunele to rzeczywiście wielka ilośc :)

3. ile my wybudowaliśmy od 2004? podejrzewam, że nieco więcej

4. chorwacka autostrada do Dalmacji to żyć albo nie życ tego kraju, no i do najtanszych nteż nie należy, od Karlovaca do Splitu, prawie 100 zł

5. polactwo to kto? ty? czy też nadajesz z Nowej Gwinei i jesteś papuasem? jeśli masz informacje o łapówkach zgłoś to prokuraturze, zatajanie tego typu informacji jest też przestępstwem
            • cehaem Re: Zdrajcy polskich autostrad 05.03.12, 20:15
              des4 napisał:

>
              >
              > 3. ile my wybudowaliśmy od 2004? podejrzewam, że nieco więcej

Tylko, ze "my" mamy prawie 10 razy tyle mieszkancow...
          • cehaem Re: Zdrajcy polskich autostrad 05.03.12, 20:09
            Chorwaci autostrady wybudowali glownie dla turystow. Jazda samochodem przez Dalmacje wygladala fajnie przez pierwsze pol godziny. Potem byla juz wylacznie mordega.
            • kawalowicz Chorwacja to kraj turystyczny 05.03.12, 20:32
              Raczej ciężko to o Polsce powiedzieć! Co, może nad Bałciur mają turyści jeździć? I jeszcze być w Srańsku pobici na ulicy?
              • cehaem Re: Chorwacja to kraj turystyczny 05.03.12, 23:08
                > ? I jeszcze być w Srańsku pobici na ulicy?

Idz lepiej wydoic swoja koze, ktora sie pasie na trawniku przed blokiem.
      • kawalowicz Jawna Opcja Niemiecka, nie zakamuflowana 05.03.12, 16:21
        Autostrada Poznań - Łódź jest tak "ugięta" w kierunku Dorohuska, że warto by się pokusić o jej budowę w kierunku Radom-Puławy-LUBLIN-Chelm-Dorohusk, nie?
        I dlatego, że cały był zabór rosyjski (większa część Polski) został niemal absolutnie wykluczony z siatki autostrad - autostrady będą zawsze drogie.
        A pani co napisała ten artykuł niech stuli twarz i nie chrzani o "zakamuflowanej opcji niemieckiej" - bo akurat w tym przypadku to jest JAWNA OPCJA PRONIEMIECKA.
    • totapis500 Zdrajcy polskich autostrad 05.03.12, 09:20

Jedyna rzecz która by się księdzu spodobała to gdyby Polska podjęła się budowy autostrady do nieba wtedy wszyscy czarni by tam dojechali na swoich osiołkach
      • des4 Re: Zdrajcy polskich autostrad 05.03.12, 09:48
        murzyni na osiołkach?

napaliłeś się czegoś?
    • maletzagmx.de Zdrajcy polskich autostrad 05.03.12, 10:55
      Droga Pani Kasiu stolice Polski znam - to Warszawa, ale co jest stolica Berlina? Acha, stolice Niemiec tez znam - to Berlin!
    • frey8b Zdrajcy polskich autostrad 05.03.12, 12:04
      Kś. Zieliński może sporządzać wnikliwy raport o stanie kleru, od stanu kraju niech się delikatnie odpi...oli. Pewnie chciałby wezwać do spowiedzi Tuska z całym rządem, albo wysłać na rekolekcje do Lichenia. Kś. Zieliński lepiej zajął by się Kaczyńskim i nauczył go jak się powinien żegnać ( tzn znakiem krzyża nie zaś zygzakiem) jakie klechy tacy katolicy, i patrioci potomkowie aktywistów PZPR- mowa o kaczodupach.
    • vito3 Zdrajcy polskich autostrad 05.03.12, 13:42
      ogolnie warszawa to wiocha a wiocha mentalna stawia opor przed nowym,w sumie polak znajacy trzydziesci niemieckich slow ma mniej problemow z zalatwianiem biznesu w berlinie czy wiedniu niz w warszawie,wszystko przez to ze kazdemu w warszawie musisz dac i to nie za zalatwienie czegos nadzwyczajnego tylko za normalne wykonywanie obowiazku,od mniej wiecej dziesieciu lat jak slysze o interesie w warszawie mowie wysiadam bo to jest rosja,troche mniej bezczelna i nachalna ale rosja wiec z dwojga zlego lepiej zarobic w moskwie lapowy tez sa ale zarobek wiekszy przydalaby sie wiec autostrada do moskwy ale to juz nie nasza dzialka
    • apas13 Zdrajcy polskich autostrad 05.03.12, 14:02
      Księża mają to do siebie, że lubią się wypowiadać na tematy, na które nie mają zielonego pojęcia: a to radzą jak dzieci wychowywać, a to nauczają jak seks uprawiać. W kwestiach wywoływania sztucznych chmur też się wypowiadali. A teraz to...
      Ksieże dobrodzieju, wyjaśniam: Polska jest krajem tranzytowym pomiędzy Zachodnią Europą a jej wschodnią cześcią. Czerpiemy z tego zyski, ale tez mamy w związku z tym kilka problemów. Na przykład taki, że cała masa aut chce jechać przez Polskę z zachodu na wschód i wręcz odwrotnie - dużo więcej, niż jedzie z południa na północ.
      Jeśli więc przy ograniczonych środkach wybudujemy piękną autostradę z Wrocławia do Warszawy, ale nie zmodernizujemy tej z zachodniej granicy do wschodniej - to część kierowców z Francji czy Niemiec pojedzie z towarem na Ukrainę i dalej do południowej Rosji przez Czechy i Słowację, bo nawet jeśli nadłożą drogi, to zaoszczędzą na czasie. I tam, u braci Czechów oraz Słowaków kupią paliwo, zanocują, zapłacą winiety i inne opłaty, kupią piwo i dofinansują jakąś przydrożną damę, podnosząc dzięki jej późniejszym zakupom PKB. My zaś będziemy mogli wygodnie dojechać z Wrocławia do Warszawy, ale już z Legnicy w Bieszczady - niekoniecznie.
      Księże drogi, to jest tak jak z remontem świętego przybytku: nowy dach na kościele potrzebny, ale i proboszczówka okazalsza by się przydała. Jak nie ma kasy to ksiadz najpierw zdecyduje się na tę pilniejszą inwestycję, prawda?
      • nerwus0 Re: Zdrajcy polskich autostrad 05.03.12, 16:37
        Niech zgadnę. Na proboszczówkę. Trafiony, zatopiony?
    • aekielski Zdrajcy polskich autostrad 05.03.12, 14:10
      Należy poszukać winnych tego stanu rzeczy. Wiem,mam, to komuchy są winne, że wszystko się psuje. Najlepiej Polskę zaorać i zacząć od nowa. Znowu od nowa? Polsko Nieludowa zlituj się nad nami, twoimi obywatelami.
    • stivi47 Zdrajcy polskich autostrad 05.03.12, 14:18
      Co wy polaki zescie juz dokladnie powariowali Tusk mial wam wybudowac Autostrady w 4 Lata takie jakiemy tu niemcach mamy nato trzeba przynajmniej 50 lat zaden po obaleniu tych Czerwonych Komunistow bratankow tych dzisiejszych SLD nic w polsce sie nierobilo drogi byly takie dziurawe ja Ser Szwajcarski a Autobany to byla ta zbudowana przez Hitler bo jezdzilemi jezdze do polski prawie co roku ale te ostatnie lata musze stwierdzic cos sie w polsce robi wiencej lepszych drod i sa juz odcinki Autostrat tylöko cierpliwosci polaki a to kosztuje i duzo Zlotowek i Cierpliwosci i do roboty a nie tylko chlac ten bimber z rozpuszczalnika do farb a po chlaniu nic tylko awantury i przeklenstwa
      • maletzagmx.de Re: Zdrajcy polskich autostrad 05.03.12, 17:35
        stivi47-z Ciebie taki Niemiec jak z koziej pity Reisekoffer.
    • hetmanwiechu Dobrze ze ten ks. chce zerwac konkordat 05.03.12, 14:47
      dobrze ze ksiedza zgadzaja sie na zerwanie konkordatyu. bedzie wiecej kasy na drogi i szkoly.
    • nerwus0 Zdrajcy polskich autostrad 05.03.12, 18:39
      Inżynier drogowy z Zielińskiego taki jak w dowcipie o pani
      chodzącej pod latarniami.
      - Jaki ma pani zawód?
      - Chodzę pod latarniami.
      - Pisz, inżynier drogowy.
    • b-tadek Zdrajcy polskich autostrad 05.03.12, 19:47
      W Europie, tylko Warszawa, Talin i Ryga nie mają dostępu do autostrady. Dostęp do autostrady ma np. Tirana.
    • poznaniak42 Zdrajcy polskich autostrad 05.03.12, 20:09
      Gdzie " cos takiego " sie uleglo , a do tego glosi zamiast Slowa Bozego durne opinie .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka