te_rence Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 09.03.12, 12:34 takie kłamstwa to w średniowieczu można było gadać ale teraz? masz kamerę w telefonie komórkowym to tego psa zwymiotowanego biegającego trzeba było nagrać trzeba być niezłym tępakiem albo miec wyprany mózg przez księży żeby w takie rzeczy im wierzyc kłamali kłamią i będą kłamać mafia starych kawalerów w dziwnych strojach Odpowiedz Link Zgłoś
sedaluk Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 09.03.12, 12:51 ..z tym sfilmowaniem egzorcyzmow to przyjdzie jak amen w pacierz-juz sie ciesze na te filmy w you tube. A moze juz sa?? Jakies szkoleniowe? Zaraz sprawdzimy.... Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 09.03.12, 13:01 sedaluk napisał: > ..z tym sfilmowaniem egzorcyzmow to przyjdzie jak amen w pacierz-juz sie ciesze > na te filmy w > you tube. A moze juz sa?? Jakies szkoleniowe? Zaraz sprawdzimy.... www.imdb.com/title/tt0070047/ Odpowiedz Link Zgłoś
quant34 Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 09.03.12, 14:46 sedaluk napisał: > ..z tym sfilmowaniem egzorcyzmow to przyjdzie jak amen w pacierz-juz sie ciesze > na te filmy w > you tube. A moze juz sa?? Och, jest mnóstwo takich filmów. Ale nie zobaczysz na nich nic innego jak ludzi podczas ataku padaczki, bądź w napadzie psychozy, ewentualnie po prostu symulujących "opętanie". Z prawnego punktu widzenia takie zabiegi są znęcaniem nad chorymi ludźmi (nie licząc tych, którzy udają, bo w takim przypadku są to po prostu wygłupy). Co ciekawe, na Youtube jest sporo filmików z egzorcyzmów nie tylko katolickich, ale i odprawianych przez kapłanów Islamu. Okazuje się więc, że tego rodzaju debilizm nie jest domeną religii katolickiej, ale religii jako takiej. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiadzpe_do_fil Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 09.03.12, 20:49 Filmy typu "Horror", gdzie pelno takich bzdur, to rozrywka - dla pewnej grupy ludzi. Odprawiane egzorcyzmow, to nic innego tylko business dla odprawiajacych te hokus pokus. Religia, religie ...... jakiekolwiek by nie byly ..... swietny business. Nie dziwie sie odprawiajacym te idiotyzmy, bo przeciez "pecunia non olet". Natomiast ludziom, ktorzy daja sie nabierac na takie pierdoly ....... bardzo. "Za pieniadze ksiadz sie modli" ... i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
miroslove Jeśli piesek był wcześniej pogryziony i zjedzony.. 09.03.12, 14:50 to nic dziwnego, że opętana mogła go zwymiotować. A skoro zniknął to pewnie znowu go zjadła. Odpowiedz Link Zgłoś
bgp2001 Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 09.03.12, 14:54 jaka szkoda, że głupota nie boli - gdyby bolała, ale tak dotkliwie.... może zacząłby KK się z niej leczyć. Niestety, kasa droższa niż wszystko! Ciekawe ile nasz ukochany a biedny Kraj płaci za nią, a w niej ....egzorcystów. Odpowiedz Link Zgłoś
rita.1 Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 09.03.12, 14:57 Gdyby głupota miała skrzydła, fruwałaby jak gołębica. Odpowiedz Link Zgłoś
janus-z333 Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 09.03.12, 15:12 IDIOTYZM.ŚREDNIOWIECZE.Kościół to zabobon,.Jeżeli wykształcony człowiek jakim się Głódż uważa postępuje jak idiota,to co można o kościele powiedzieć dobrego.Jestem człowiekiem którego sprawy kościoła ani ziębią,ani grzeją,ale to co przeczytałem to robienie ludziom wierzącym,gnojówki z mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
jaras Jak zostać opętanym? 09.03.12, 17:53 Ktoś wie, jak można dać się opętać diabłu? Muszę szybko nauczyć się niemieckiego, a za cholerę nie mam cierpliwości do tego języka. Oddałbym Szatanowi duszę w zamian za natychmiastową umiejętność płynnego porozumiewania się mową Goethego. Odpowiedz Link Zgłoś
ami_lii Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 09.03.12, 19:45 Z jednej strony nabijamy się z mieszkańców Konga którzy wierzą w czarną magię i mordują okrutnie każdego kto jest choćby podejrzewany o rzucanie czarów, a jeśli do tego wygląda inaczej niż większość (np. jest albinosem) to zabijają "profilaktycznie". Z drugiej, wierzymy w wymiotowanie pieskami i cudowne fiolki z krwią które chronią przed katastrofami lotniczymi. Nie sądzicie że to jest lekka hipokryzja? Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 09.03.12, 20:49 "...arcybiskup gdański Sławoj Leszek Głódź wyznaczył dekretem trzech nowych egzorcystów archidiecezji gdańskiej. Powód? Arcybiskup jest wrażliwy na zagrożenia duchowe." ------------------------------- A na wódę Głódź też jest wrażliwy, czy nie? Co to dla niego jest - choroba diabelska, czy zabawa anielska? Odpowiedz Link Zgłoś
mocten A jakby tak.. 09.03.12, 21:50 A jakby tak urządzać publiczne egzorcyzmy? Myślę, że przy odpowiednim doborze opętanych, zainteresowanie byłoby ogromne. Do tego trochę sztucznej krwi, kilo gwoździ, kilka piesków ze schroniska i tłumy będą walić drzwiami i oknami. Wstęp oczywiście za opłatą "co łaska" - nie mniej niż 50zł. A potem - mistrzostwa Europy w wypędzaniu diabła -Gdańsk 2013 ! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Yes! Yes! Yes! 10.03.12, 08:50 mocten napisał: > A jakby tak urządzać publiczne egzorcyzmy? > Myślę, że przy odpowiednim doborze opętanych, zainteresowanie byłoby ogromne. > Do tego trochę sztucznej krwi, kilo gwoździ, kilka piesków ze schroniska i tłum > y będą walić drzwiami i oknami. Sama bym popędziła! Z czystej ciekawości. > Wstęp oczywiście za opłatą "co łaska" - nie mniej niż 50zł. Za taki spektakl dałabym i stówę. Odpowiedz Link Zgłoś
burlasino Re: Yes! Yes! Yes! 10.03.12, 11:42 Czekajcie, czekajcie, na gruncie tych waszych pomysłów coś mi zaświtało. Może dałoby się złatwić jakąś uniijną dotację np. z funduszu "Kapitał ludzki" na aktywizację zawodową i przekawlifikowanie na egzorcystów bezrobotnych 50+ (w wypędzaniu diabła niezbędne jest doświadczenie życiowe). Może nawet sam bym się załapał? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
sammler Re: A jakby tak.. 10.03.12, 11:43 mocten napisał: > A potem - mistrzostwa Europy w wypędzaniu diabła -Gdańsk 2013 ! > Nawet wiem, gdzie te mistrzostwa mogłyby się odbywać... Problem utrzymania stadionu po Euro znika! S. Odpowiedz Link Zgłoś
jakub-11111 Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 09.03.12, 22:50 Dotąd wiedziałem , że przewielebny biskup jest wrażlywy na gorzałkie, dużo dobrego zarcia i nieruchomości wyłudzane za fryko od państwa. A teraz prosze, przewielebny okazuje sie wrażlywy duchowo. No to niespodziewajka. Ciekawe kto wykłada kase na te nowe egzorcysty. No to buziaczky, alelują i do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
jerobert66 [...] 10.03.12, 00:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tykaczor Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 10.03.12, 06:56 Oj, oj, oj ! Przed egzorcystami stoi ogrom pracy, bo szatan zrobił spustoszenie wśród MOHERÓW zarażonych jadem i nienawiścią przez " belzebuba" Rydzyka. To "wycie" rozszalałych moherów na Krakowskim Przedmieściu i spędach na Jasnej Górze to jaskrawy dowód opętania tych biednych ludzi wymagających EGZORCYZMÓW ! Odpowiedz Link Zgłoś
burlasino Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 10.03.12, 11:47 tykaczor napisała: > To "wycie" rozszalałych moherów na Krakowskim Przedmieściu i sp > ędach na Jasnej Górze to jaskrawy dowód opętania tych biednych ludzi w > ymagających EGZORCYZMÓW ! No, prawda, prawda, że też wcześniej tego nie spostrzegłem! Sabaty przeniosły się z Łysej Góry na Jasną Górę i trzeba by zrobić odpowiednią poprawkę w podręcznikach ... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Synowie Rydzyka; Walka z szatanem koniecznośc 10.03.12, 07:30 art.usa.live napisał: > Gdyby za głupotę płacili, kościół miałby miliardy. Otóż to. W Polsce płacą i Kościół ma. Odpowiedz Link Zgłoś
mlodaemerytka Re: Synowie Rydzyka; Walka z szatanem koniecznośc 10.03.12, 09:41 Kosciol juz ma miliardy ! Kapiace zlotem szaty i oltarze ! Zbiory Watykanu to wszystko z glupoty biednych partafian ! Coz ludzie wierza, a kosciol podszyty "szatanem" okrada te biedne duszyczki, ale zadna z nich nie uwaza sie za oszukana, bo wierzy, ale nie wie, jak kest manipulowana ! Nie ma sie czym chwalic ! Kszciol raczej powinien sie wstdzic ! Wstydzic hipokryzji, bo sam nie wierzy w to co robi. taki nedzny "teatr dla biednych" ! Odpowiedz Link Zgłoś
mirion Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 10.03.12, 11:14 Wyglada ze Flaszka-Glodz zobaczyl swojego SZEFA w delirce....ale zeby od razu straszyc GO egzorcystami.... Odpowiedz Link Zgłoś
cezar85 Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 10.03.12, 11:15 Diabeł uwielbia odwracać ludzi od Chrystusa i wykorzystuje do tego coraz to nowe sposoby: kościół nie lubi konkurencji Odpowiedz Link Zgłoś
1utek Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 10.03.12, 11:17 Hmm. Rozmyślam o założeniu firmy. Nowoczesne elektroniczne stosy. To przecież pewne, że tradycyjni biskupi nie poradzą sobie z każdym opętanym i niektórych trzeba będzie unicestwić. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Ty to masz łeb! 10.03.12, 12:38 1utek napisał: > Hmm. Rozmyślam o założeniu firmy. Nowoczesne elektroniczne stosy. Taka firma ma przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
togo13 Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 10.03.12, 11:17 Średniowiecze. Jak mozna zwymiotować małym pieskiem? Co za głupoty wciskają ludziom? Odpowiedz Link Zgłoś
threaded_mind Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 10.03.12, 11:17 w ostatnim zdaniu mały błąd. Powinno być "...walka między Złem a Bogiem..." bo przecież tutaj zło ma postać osobową, cały artykuł o demonach, Lucyferach i innych Szatanach. Więc zło powinno być Złem:) a całą sprawę egzorcyzmów i incydentów w ich trakcie uważam za bzdury. Są niczym innym jak tylko zabiegiem, który ma wzbudzić w ludziach wierzących bojaźń przed Szatanem, ale i wiarę w moc Boga poprzez kościół katolicki. Banialuki ogólnie. Ale filmy o tej tematyce bardzo dobrze się ogląda. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_stereo Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 10.03.12, 11:18 ''Diabeł uwielbia odwracać ludzi od Chrystusa i wykorzystuje do tego coraz to nowe sposoby'' I tu na pierwszym miejscu stoja zdaje sie obecni duchowni w postaci roznych Glodziow. Odpowiedz Link Zgłoś
linke1 Delirium 10.03.12, 11:19 Jednak nadmiar alkoholu powoduje nieodwracalne zmiany w mózgu i DELIRIUM. Pamiętaj zawsze o tym jak tylko chwycisz się FLASZKI. Odpowiedz Link Zgłoś
burlasino Re: Delirium 10.03.12, 12:00 Przepraszam, że wtrącam się do sygnaturki, ale wydaje mi się, że w języku niemieckim nie ma wyrazu Heimatland. Już samo słowo Heimat oznacza kraj rodzinny, ojczyznę, zaś Heimatland byłoby tzw. pleonazmem językowym jak np. akwen wodny. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Delirium 10.03.12, 12:44 burlasino napisał: > Przepraszam, że wtrącam się do sygnaturki, ale wydaje mi się, że w języku niemi > eckim nie ma wyrazu Heimatland. Już samo słowo Heimat oznacza kraj rodzinny, oj > czyznę, zaś Heimatland byłoby tzw. pleonazmem językowym jak np. akwen wodny. Musiał pomylić z Homeland. Ale to nie po niemiecku... Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Delirium 10.03.12, 14:26 ależ jesteś w błędzie. Nawet Wikipedia to ci weryfikuje. Odpowiedz Link Zgłoś
burlasino Re: Delirium 11.03.12, 14:19 alpepe napisała: > ależ jesteś w błędzie. Nawet Wikipedia to ci weryfikuje. Do Wikipedii mam powściągliwy stosunek, bo to jednak źródło nieutoryzowane i każdy może tam napisać co mu się żywnie podoba. Niemniej w Wielkim słowniku niemiecko-polskim Wiedzy Powszechniej z 1978 r. znalazłem hasło Heimatland z komentarzem, że jest to specyficzna forma wyrazu Heimat, która "podkreśla szczególny związek człowieka z jego miejscem pochodzenia". Oraz, że nie wystepuje ona w użyku powszechnym, a jedynie w okolicznościach szczególnych jak np. tytuł czasopisma "Heimatland", filmów z roku 1939 i 1955 oraz statku wycieczkowego pod banderą NRD. Jak więc się okazuje moja znajomość niemieckiego nie jest dostatecznie głęboka. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
ju-li1 Re: Delirium 10.03.12, 22:21 burlasino napisał: > Przepraszam, że wtrącam się do sygnaturki, ale wydaje mi się, że w języku niemi > eckim nie ma wyrazu Heimatland. Już samo słowo Heimat oznacza kraj rodzinny, oj > czyznę, zaś Heimatland byłoby tzw. pleonazmem językowym jak np. akwen wodny. > Pozdrawiam. A jednak jest. Znaczy "kraj rodzinny", "kraj ojczysty". Choć przyznaję, że to masło maślane. Ale każdy język ma swoje kaprysy. Również pozdrawiam mojego adwersarza w sprawie używania telefonów komórkowych w czasie grzybobrania ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kniazwitold Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 10.03.12, 11:22 "-Opętana kobieta zwymiotowała malutkiego pieska, który zaczął biegać po sali" - nakazuję skierowanie tego człowieka na przymusową obserwację psychiatryczną pod kątem schizofrenii. Odpowiedz Link Zgłoś
altmagus WaZwycięstwo Marka Jurka i L. Wałesy, itd! 10.03.12, 11:23 Kraj durnieje do reszty! Zatracana społeczność, zbawionych dusz wieczność. Każde nieszczęście w oprawie tych twarzy. Bezmyślność i śmierć z nimi się kojarzy. Razem to fatum wieloskładnikowe. Każdy chce władzy, lecz ma pustą głowę. Otwarta kariera baldachimów drużb. Ekshibicjonistyczna pobożność służb. Chwalony wasal na rufę kościoła. On wszelkim zleceniom wespół podoła. Wierni wybrali urzędy, parlament. Daremny potem na pazerność lament. Gdzie o nieszczęściu migają twarze. Krzyż, znicze i bezmyślności ołtarze. Bezmyślność narasta wraz z katechetą. Ciało do męki, a dusza zbawiona. Szkoła, dzieciaki jest ich podnietą. Wszedł egzorcysta, klasa zdziwiona. 2012-03-09 almagus almagus.blox.pl/html Widziałem tę twarz obok prezydenta wawelskiego! O czym on więc mówi, rozwadnia odpowiedzialność? wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,11311975,Prezes_NIK__Samolot_prezydenta_Kaczynskiego_nie_mial.html Prezes NIK: Samolot prezydenta Kaczyńskiego nie miał prawa lecieć do Smoleńska mig, PAP 09.03.2012 , aktualizacja: 09.03.2012 10:29 www.bankier.pl/wiadomosc/Prezydent-Lech-Kaczynski-wraca-z-Brukseli-wyczarterowanym-samolotem-1847701.html Odpowiedz Link Zgłoś
victoria23 Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 10.03.12, 11:24 jakieś 10 lat i wypędzimy więkrzość demonów z ich ociekających złotem kryjówek Odpowiedz Link Zgłoś
michpio Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 10.03.12, 11:26 'Módl się i ciężko pracuj, po prostu zapieprzaj do granicy swoich sił, a bzdury tobą nie zawładną. Bo w każdym człowieku są takie pokłady mroku i irracjonalizmu, że naprawdę można się przerazić.' Kosciol nagania PO elektoratu? Odpowiedz Link Zgłoś