blust 11.03.12, 16:21 Za kare dostanie mandat $50. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nollet Pamiętajmy, że mordercy z USA podlegają tylko pod 11.03.12, 17:01 Pamiętajmy, gdyby jakiś morderca armii USA zamordował na polskiej ziemi naszą matkę, nasze dziecko, to będzie sądzony w USA nie w POlsce! Za sparwą meneli III RP jesteśmy dla USA ekskrementem nie narodem. Już myśmy taki stan przerabiali w swojej historii, ale po drodze był Gomułka, teraz są tylko menele! Demokratyczny sojusznik armii USA rządzących meneli w III RP, zamordował niewinnych ludzi „tylko kilkunastu”. Oczywiście będzie sądzony przez sąd w USA, który go przykładnie ukarze, tak jak ukarał mordercę Williama Calley za masakrę wioski wietnamskiej My Lai 16 .03.68 rok. Morderca razem ze swoim plutonem zamordował 504 osoby dzieci, niemowlaki, kobiety starców! Mężczyzn tam nie było. Dzieciom wydłubywali oczy, rozbijali Glowy i wyjmowali mózgi, kobietom rozpruwali brzuchy i wciskali w te brzuchy trupy dzieci. Potem spalili wieś! Tak wojuje armia USA z bezbronnymi. Bydlak został skazany na 5 lat, po roku był wolny! Ten bydlak dostanie naganę. W końcu nasi mordercy też okazali się. Całkiem niewinni. Przypomnę, gdyby bandzior z armii USA zgwałcił, zamordował, zabił, pobił, ograbił w Polsce obywatela naszego kraju, to nie podlega pod polski sąd. MORDERCA Z ARMII USA ZA ZBRODNIE POPEŁNIONĄ W KRAJU SOJUSZNICZYM ODPOWIADA PRZED SĄDEM USA! Do roku 1960 żołnierze armii ZSRR stacjonującej w Polsce za przestępstwa popełnione w naszym kraju odpowiadali przed sądem ZSRR . Gomułka wymusił zmianę tych przepisów i od 1-go stycznia 1960 roku żołnierze armii ZSRR, bez względu na rangę, którzy dopuścili się przestępstwa na naszym terytorium odpowiadali przed polskim sadem i tu w większości odbywali orzeczoną karę. Jak widać Gomułka wyżej sobie cenił patriotyzm, swoją ojczyznę, niż kryminaliści z III RP, którym na dźwięk słowa patriotyzm otwiera się nóż w kieszeni. Od 1989 roku w naszym kraju na przemian władzę sprawują menele, bez czci, honoru, wstydu, po prostu władza III RP to rynsztok Odpowiedz Link Zgłoś
h-mol Re: Pamiętajmy, że mordercy z USA podlegają tylko 11.03.12, 21:36 Jak każdy zwolennik PiS bredzisz w ten sam sposób! Nie pamiętasz kaczy trollu i lemingu jak w czasie trwania IV RP prezydent Kaczyński na zmianę z premierem Kaczyńskim włazili bez mydła do tyłków administracji G.W. Busha? Spróbuj czasmi myśleć samodzielnie! Odpowiedz Link Zgłoś
kawalowicz Jak każdy menel potrafisz tylko wyzywać 11.03.12, 22:03 Od PIS-owców. Menelu III RP. Odpowiedz Link Zgłoś
h-mol Re: Jak każdy menel potrafisz tylko wyzywać 11.03.12, 22:52 Zamknij japę kaczy cynglu i biegnij kwakać na fora Rzepy i Naszego Dziennika! Tam twoje miejsce. Jesteś jak to powiedział J. Kurski przedstawicielem "ciemnego ludu, który wszystko kupi". Putin jest bardzo zadowolony z "pożytecznych idiotów", do których należysz! Odpowiedz Link Zgłoś
zomozadwa Re: Jak każdy menel potrafisz tylko wyzywać 11.03.12, 23:02 @h-mol, wytrzyj nos z tego brązowego co ci się na nim rozmazało, hasbarski cynglu. Odpowiedz Link Zgłoś
h-mol Re: Jak każdy menel potrafisz tylko wyzywać 12.03.12, 00:19 Idź lizać kaczy kuper ubecki pomiocie bo już masz cały ryj brązowy, więc ci to nie przeszkadza. Myślisz durniu, że jak zmienisz login to nikt się nie zorientuje? Ile ci płacą i w jakiej walucie, bo jestem pewien, ze w rublach! Odpowiedz Link Zgłoś
zomozadwa Re: Jak każdy menel potrafisz tylko wyzywać 12.03.12, 01:49 @chamol, hasbarska twoja obrzezana , nawet nie potrafisz sam czegokolwiek wymyślić, tylko lecisz tym brązowym wytartym z pejsatego pyska. ;-) oddaj kasę dyżurnemu i spadaj do kibuca kozy za cycki szarpać, bo do roboty na polskim forum zupełnie się nie nadajesz. :-D Odpowiedz Link Zgłoś
cornice Re: Jak każdy menel potrafisz tylko wyzywać 12.03.12, 02:11 Powiedz cos jeszcze, nie musisz sie przedstawiac... Odpowiedz Link Zgłoś
zomozadwa Re: Jak każdy menel potrafisz tylko wyzywać 12.03.12, 03:00 cornice napisał: > Powiedz cos jeszcze, nie musisz sie przedstawiac... słabiutko... ale może się rozkręcisz i te pare szekli wpadnie ci w kieszeń. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gmsaxz Jeśli dostanie np. 10 czy 20 lat odsiadki, to niec 12.03.12, 09:36 Jeśli dostanie np. 10 czy 20 lat odsiadki, a tak pewnie się stanie, to sprawa będzie oczywista, że USA to kraj podwójnych standardów. A prawda jest taka, że za każde zabite w ten sposób dziecko facet powinien dostać najwyższy wymiar Odpowiedz Link Zgłoś
cornice @ zomozadwa 12.03.12, 14:02 zomozadwa napisał: > cornice napisał: > > > Powiedz cos jeszcze, nie musisz sie przedstawiac... > > > > słabiutko... > ale może się rozkręcisz > i te pare szekli wpadnie ci w kieszeń. :-) > no popluj sobie jeszcze, moze Ci ulzy Odpowiedz Link Zgłoś
zomozadwa Re: @ zomozadwa 12.03.12, 23:58 cornice napisał: > zomozadwa napisał: > > > cornice napisał: > > > > > Powiedz cos jeszcze, nie musisz sie przedstawiac... > > > > > > > > słabiutko... > > ale może się rozkręcisz > > i te pare szekli wpadnie ci w kieszeń. :-) > > > > > no popluj sobie jeszcze, moze Ci ulzy żebyś powiedział, że deszcz pada? :-D Odpowiedz Link Zgłoś
kawalowicz Flaga USA - wycieraczka 11.03.12, 22:06 Gdzie można kupić wycieraczkę w kolorach flagi USA? Ona nadaje się tylko do wycierania butów, którymi wdepnęło się w psią kupę. Odpowiedz Link Zgłoś
bzbz666 Re: Żołnierz USA strzelał do cywilów, kilkunastu 11.03.12, 17:03 50 dolarów? Przesadzasz: wyborcza.pl/1,75248,11047033,Bezkarni_marines_z_Iraku.html Odpowiedz Link Zgłoś
b.ojciec Żołnierz USA strzelał do cywilów, kilkunastu za... 11.03.12, 17:13 Teraz będzie krzyk, a potem awans. Zabił terrorystów. Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa.live Chorego trzeba leczyć, nie karać. Black out 11.03.12, 17:20 Wojsko wojna, nic niema doczynienia z nienawiścią, czy może zemstą. Po prostu słabe nerwy, i broń w ręku. Spokój jest formą swego zaufania. (M. v. Ebner-Eschenbach) Odpowiedz Link Zgłoś
orlea-nski pewnie chlopak zwariował od nadmiaru demokracji 11.03.12, 17:24 ktora kazano mu nieść Afganczykom na czołgach. Odpowiedz Link Zgłoś
orlea-nski a czy ktos liczy ile tysiecy Palestyńczyków 11.03.12, 17:27 wymordował Izrael? Czy ktos w GW o tym pisze? Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa.live Re: A czy ktoś wie ile tysięcy rakiet wystrzeliła Hamas? 11.03.12, 17:42 Rakiet wystrzeliła Hamas na Izraelskie budynki i osiedla? że Izraelskie dzieci mają już trauma, przez ciągły Hamasaki terror? orlea-nski napisała: > wymordował Izrael? Czy ktos w GW o tym pisze? Jedź tam i im pomóż, jak masz gdzieś swąd. Jest niedowiary, ile siły dusza ciału wypożycza. (Wilhelm von Humboldt) Odpowiedz Link Zgłoś
nabati statystycznie rzecz ujmujac 11.03.12, 18:25 Izrael zdecydowanie przoduje.... najwiekszy zbrodniarz na Bliskim Wschodzie Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa.live Re: statystycznie; Nabaty przez ciebie mówi rasizm 11.03.12, 19:05 Twa wypowiedź to tylko woda na młyn kłamliwych rasistów. nabati napisał: > Izrael zdecydowanie przoduje.... najwiekszy zbrodniarz na Bliskim Wschodzie Sam wiesz że to nieprawda. Gdybym ci przyznał rację to musiał bym kłamać, a ja cytuje często sprawy które są historyczną prawdą. Tym samym zrobił bym się nieprawdomówny. My wystraszamy się naszych grzechów, kiedy widzimy je u innych. (Gothe) Odpowiedz Link Zgłoś
cornice @ art.usa.live 12.03.12, 14:11 art.usa.live napisał: > Twa wypowiedź to tylko woda na młyn kłamliwych rasistów. > > nabati napisał: > > Izrael zdecydowanie przoduje.... najwiekszy zbrodniarz na Bliskim Wschodz > ie > > Sam wiesz że to nieprawda. > Gdybym ci przyznał rację to musiał bym kłamać, a ja cytuje często sprawy które > są historyczną prawdą. Tym samym zrobił bym się nieprawdomówny. > > My wystraszamy się naszych grzechów, kiedy widzimy je u innych. > (Gothe) > _______________________________________________________________________ Poczytaj statystyki. Sa dostepne w internecie. Zwroc uwage na to ile zabitych palestynskich dzieci przypada na jedno zabite izraelskie dziecko. To, ze Izrael dysponuje regularna armia i swietna propaganda, a Palestyna partyzantka i banda histerykow wypowiadajacych sie w jej imieniu nie zmienia faktu, ze to Palestyna jest okupowana a Izrael okupantem. Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: @ art.usa.live 12.03.12, 15:53 posluchaj mnie statystyczny glupku Zydzi sa madrzejsi i nie wysylaja swoje dzieci zeby rzucaly kamieniami w zolnierzy moze dlatego te statystyki tak wygladaja Izrael nie okupuje Palestyny ,Palestyna jest wolnym krajem izraelscy zolnierze nie strzelaja do nich bez powodu 11-sto letni gowniarz wysylany jest przez matke na ulice z granatem w reku zreszta oni rodza sie jak kroliki dla nich zycie to tylko nastepne 9 miesiecy Odpowiedz Link Zgłoś
cornice @ snellville 12.03.12, 17:38 snellville napisał: > posluchaj mnie statystyczny glupku > Zydzi sa madrzejsi i nie wysylaja swoje dzieci zeby rzucaly kamieniami w zolnie > rzy > moze dlatego te statystyki tak wygladaja > Izrael nie okupuje Palestyny ,Palestyna jest wolnym krajem > izraelscy zolnierze nie strzelaja do nich bez powodu > 11-sto letni gowniarz wysylany jest przez matke na ulice z granatem w reku > zreszta oni rodza sie jak kroliki > dla nich zycie to tylko nastepne 9 miesiecy ______________________________________________________________________ Chcialbym Ci jakos odpowiedziec, ale tak bredzisz, ze nie wiem od czego zaczac. 1. "Zydzi sa madrzejsi" - zgoda. 2. "Izrael nie okupuje Palestyny ,Palestyna jest wolnym krajem" - a sami Zydzi domagajacy sie zakonczenia okupacji Palestyny wymyslili ja sobie i protestuja z powodu braku lepszego zajecia, szanowny jasnieoswiecony. A turecki statek z pomoca humanitarna dla okupowanej Palestyny zatopil sam siebie, prosze swietnie-zorientowanego-w-temacie. 3. "11-sto letni gowniarz wysylany jest przez matke na ulice z granatem w reku" - ciekawi mnie skad Ty to wiesz, zapewne nie z Anti-Defamination League bo oni, chociaz to proizraelska propaganda, sa zbyt madrzy, zeby pieprzyc takie glupoty. 4. "zreszta oni rodza sie jak kroliki " - bez komentarza. 5. "dla nich zycie to tylko nastepne 9 miesiecy" - nie zrozumialem, co autor mial na mysli. Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa.live Re: @ cornice 12.03.12, 17:52 cornice napisał: Zwykła prawda dla ciebie jest skomplikowaną wypowiedzią. Palestyńczycy mają po 20 dzieci, nie robiąc sobie żadnych myśli jak ich wyżywić. Dzieci są często stawiane jako tarcze ochronne. Czyli składowiska broni znajdują się często w piwnicach szkół, albo w pobliżu szpitali. By przy ich zniszczeniu uzyskać cel propagandowy. > snellville napisał: > > > posluchaj mnie statystyczny glupku > > Zydzi sa madrzejsi i nie wysylaja swoje dzieci zeby rzucaly kamieniami w > zolnie > > rzy > > moze dlatego te statystyki tak wygladaja > > Izrael nie okupuje Palestyny ,Palestyna jest wolnym krajem > > izraelscy zolnierze nie strzelaja do nich bez powodu > > 11-sto letni gowniarz wysylany jest przez matke na ulice z granatem w re > ku > > zreszta oni rodza sie jak kroliki > > dla nich zycie to tylko nastepne 9 miesiecy > > ______________________________________________________________________ > > Chcialbym Ci jakos odpowiedziec, ale tak bredzisz, ze nie wiem od czego zaczac. > > 1. "Zydzi sa madrzejsi" > - zgoda. > > 2. "Izrael nie okupuje Palestyny ,Palestyna jest wolnym krajem" > - a sami Zydzi domagajacy sie zakonczenia okupacji Palestyny wymyslili ja sobie > i protestuja z powodu braku lepszego zajecia, szanowny jasnieoswiecony. A ture > cki statek z pomoca humanitarna dla okupowanej Palestyny zatopil sam siebie, pr > osze swietnie-zorientowanego-w-temacie. > > 3. "11-sto letni gowniarz wysylany jest przez matke na ulice z granatem w reku > " > - ciekawi mnie skad Ty to wiesz, zapewne nie z Anti-Defamination League bo oni, > chociaz to proizraelska propaganda, sa zbyt madrzy, zeby pieprzyc takie glupot > y. > > 4. "zreszta oni rodza sie jak kroliki " > - bez komentarza. > > 5. "dla nich zycie to tylko nastepne 9 miesiecy" > - nie zrozumialem, co autor mial na mysli. To jest twuj problem. Ale z czasem to zrozumiesz. Tylko martwi koniec wojny widzieli. (Plato) Odpowiedz Link Zgłoś
cornice @ art.usa.live 12.03.12, 18:15 "Zwykła prawda dla ciebie jest skomplikowaną wypowiedzią. Palestyńczycy mają po 20 dzieci, nie robiąc sobie żadnych myśli jak ich wyżywić. Dzieci są często stawiane jako tarcze ochronne. Czyli składowiska broni znajdują się często w piwnicach szkół, albo w pobliżu szpitali. By przy ich zniszczeniu uzyskać cel propagandowy. " To nie zmienia faktu, ze to Izrael okupuje Palestyne, a nie na odwrot, mordujac przy tym nieproporcjonalnie duzo dzieci. Palestynczycy sie bronia jak potrafia, a ze nie potrafia to inna sprawa. Strzelanie do sfrustrowanych bez zajecia i perspektyw w okupowanym kraju gowniarzy to juz nie jest samoobrona i sami Zydzi dobrze o tym wiedza, bo ja sie o tym dowiedzialem od nich, a nie od Palestynczykow. Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: @ art.usa.live 12.03.12, 18:27 cornice napisał: > > "Zwykła prawda dla ciebie jest skomplikowaną wypowiedzią. > Palestyńczycy mają po 20 dzieci, nie robiąc sobie żadnych myśli jak ich wyżywić > . > Dzieci są często stawiane jako tarcze ochronne. > Czyli składowiska broni znajdują się często w piwnicach szkół, > albo w pobliżu szpitali. > By przy ich zniszczeniu uzyskać cel propagandowy. " > > To nie zmienia faktu, ze to Izrael okupuje Palestyne, a nie na odwrot, mordujac > przy tym nieproporcjonalnie duzo dzieci. > Palestynczycy sie bronia jak potrafia, a ze nie potrafia to inna sprawa. > Strzelanie do sfrustrowanych bez zajecia i perspektyw w okupowanym kraju gownia > rzy to juz nie jest samoobrona i sami Zydzi dobrze o tym wiedza, bo ja sie o ty > m dowiedzialem od nich, a nie od Palestynczykow. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ no kuzwa, do ciebie dotrzec to jak Zyd do sciany jesli tylko im pofolguja zaczna strzelac z tych przenosnych wyrzutni w kierunku Izraela czego ty nie mozesz zrozumiec? wysadzania sie w powietrze w miastach Iraelskich na to tez masz jakies wytlumaczenie ? jedz i odwiedz grob twojego boga ,jestem pewien ze bedziez sie rozgladal do okola i dupcie trzymal zacisnieta Odpowiedz Link Zgłoś
cornice Re: @ art.usa.live 12.03.12, 18:50 > ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ > no kuzwa, do ciebie dotrzec to jak Zyd do sciany > jesli tylko im pofolguja zaczna strzelac z tych przenosnych wyrzutni w kierunku > Izraela > czego ty nie mozesz zrozumiec? > wysadzania sie w powietrze w miastach Iraelskich > na to tez masz jakies wytlumaczenie ? > jedz i odwiedz grob twojego boga ,jestem pewien ze bedziez sie rozgladal do oko > la i dupcie trzymal zacisnieta ________________________________________________________________________ Moj Bog nie ma grobu. Jest wiecznie zywy. Rozumiem, ze dla Cie zamachy na Kutschere i Heydricha to tez byly akty terroryzmu. Powtarzam, to Izrael okupuje Palestyne, a nie na odwrot i to Izrael dyktuje warunki, a wiec i ponosi odpowiedzialnosc. Konczmy ta dyskusje, bo widze ze ani Ty nie przekonasz mnie, ani ja Ciebie. Let's agree to disagree. Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: @ art.usa.live 12.03.12, 19:14 izraelskim warunkiem jest nie strzelaj a do ciebie nie bedzie strzelano (kuzwa wyszlo mi jak z biblii...hehe) ciekaw jestem czy chcialbys np.miec dwadziescia arabskich rodzin jako sasiadow ja nie jesli masz corke czy chcialbys lub zgodzilbys sie na slub z Palestynczykiem ? i zaczynaj mi tu wciskac glodnych kawalkow typu "jesli jest szczesliwa to ja tez" jeszcze nie widzialem araba z lopata zyje w Stanach od 30 lat i jest tu ich od ch....a nie bron tych ludzi bo ich nie rozumiesz,Zydzi wiedza co robia Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: @ snellville 12.03.12, 18:04 "2. "Izrael nie okupuje Palestyny ,Palestyna jest wolnym krajem" - a sami Zydzi domagajacy sie zakonczenia okupacji Palestyny wymyslili ja sobie i protestuja z powodu braku lepszego zajecia, szanowny jasnieoswiecony. A turecki statek z pomoca humanitarna dla okupowanej Palestyny zatopil sam siebie, prosze swietnie-zorientowanego-w-temacie. " ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ i zatopiloby sie jeszcze nastepne kilka gdyby Turcy sie niopamietali zaqmiast kukurdzy statki wiozly cos innego Izrael zgadzal sie na pomoc humanitarna ale pod warunkiem ze beda mieli wzglad ladunku na tych statkach no jak myslisz....Palestyynczykom chcialo sie jesc czy postrzelac ? Odpowiedz Link Zgłoś
cornice Re: @ snellville 12.03.12, 18:35 snellville napisał: > "2. "Izrael nie okupuje Palestyny ,Palestyna jest wolnym krajem" > - a sami Zydzi domagajacy sie zakonczenia okupacji Palestyny wymyslili ja sobie > i protestuja z powodu braku lepszego zajecia, szanowny jasnieoswiecony. A ture > cki statek z pomoca humanitarna dla okupowanej Palestyny zatopil sam siebie, pr > osze swietnie-zorientowanego-w-temacie. " > ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ > i zatopiloby sie jeszcze nastepne kilka gdyby Turcy sie niopamietali > zaqmiast kukurdzy statki wiozly cos innego > Izrael zgadzal sie na pomoc humanitarna ale pod warunkiem ze beda mieli wzglad > ladunku na tych statkach > no jak myslisz....Palestyynczykom chcialo sie jesc czy postrzelac ? > > ______________________________________________________________________ Skoro juz pytasz mnie o to jak mysle, to moze sie myle ale mysle, ze wypowiadasz sie na temat, na ktory masz niepelne i powyrywane z kontekstu informacje. Powtarzam: to tylko moja opinia i moge sie mylic. Dodam tylko, ze statek zostal zatopiony na wodach miedzynarodowych, a nie terytorialnych Izraela. "The six boats were reportedly in international waters at the time of the Israeli attack." Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: @ snellville 12.03.12, 18:12 "4. "zreszta oni rodza sie jak kroliki " > - bez komentarza." ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ masz tu www.youtube.com/watch?v=DVgfuWQLBSs Odpowiedz Link Zgłoś
zomozadwa Re: A czy ktoś wie ile tysięcy rakiet wystrzeliła 11.03.12, 23:07 art.usa.live napisał: > Rakiet wystrzeliła Hamas na Izraelskie budynki i osiedla? > że Izraelskie dzieci mają już trauma, przez ciągły Hamasaki terror? > Jedź tam i im pomóż, jak masz gdzieś swąd. jak to ile? artek, ty idziesz mówić nam, że ty nie wiesz?! youtu.be/oIyLuIiPuIo tysiące dziennie. :-D Odpowiedz Link Zgłoś
marek1846 Re: A czy ktoś wie ile tysięcy rakiet wystrzeliła 12.03.12, 06:42 Jasne, za jedno przestraszone izraelskie dziecko, dwoje palestyńskich zamordowanych. Można uznać, że to też sprawiedliwość. Co do wyjazdu do Izraela to jest z oczywistych powodów niemożliwy, przypominam próbę dostarczenia pomocy humanitarnej która zakończyła się zamordowaniem niewinnych osób. Można oczywiście uznać, że to specyficzna forma sprawiedliwości. Dużo można, trzeba tylko zamknąć oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mrrrwrrr Re: A czy ktoś wie ile tysięcy rakiet wystrzeliła 12.03.12, 11:14 Dane z przed 2 lat. Teraz wg szacunków statystyki są jeszcze bardziej niewygodne dla Izraela. Jak widać, ktoś ofiary liczy i w dodatku robią to ludzie z Izraela. Na szczęście nie wszyscy tam są pokroju Natenyahu, jest też bardzo wielu porządnych ludzi. Statystyki przerażają. 1:5 "prowadzi" Izrael, w kategorii ofiar nieletnich stosunek wynosi już nawet 1:10. "Konflikt izraelsko-palestyński w ciągu 20 lat pochłonął niemalże 8 900 ofiar, w większości Palestyńczyków - wynika z bilansu opublikowanego w niedzielę w Izraelu przez pozarządową organizację broniącą praw człowieka, B'Tselem. Według NGO, która ogłosiła swoje dane z okazji 20 rocznicy swego istnienia, do połowy października w ciągu dwóch dziesięcioleci zginęło w sumie 8 881 osób. 7 398 to Palestyńczycy, wśród nich 1 537 nieletnich, a 1 483 Izraelczycy, w tym 139 nieletnich. W ciągu ostatnich 20 lat doszło do starć przy okazji pierwszej Intifady (1987-1993), drugiej Intifady, która rozpoczęła się w 2001 roku, oraz izraelskiej ofensywy w Strefie Gazy z końca 2008 roku, określanej kryptonimem "Płynny ołów". Rok 2009 okazał się najbardziej krwawym, gdyż życie straciło 1 033 Palestyńczyków, w tym 315 dzieci. Niemal wszyscy zginęli w czasie ofensywy, rozpoczętej 27 grudnia i zakończonej 18 stycznia. B'Tselem ocenia, że w ciągu trzech tygodni starć w ramach operacji "Płynny ołów" śmierć poniosło 1 387 Palestyńczyków, wśród nich 320 dzieci i 111 kobiet. Najmniej niebezpieczny okazał się rok 1999, kiedy to zginęło 8 ludzi. Organizacja wyjaśnia, że wśród po stronie izraelskiej 488 ofiar to żołnierze lub funkcjonariusze policji, 995 to cywile, zabici w zamachach w Izraelu albo na terytoriach okupowanych. Większość cywilów ginęła w czasie zamachów samobójczych. Dla Izraela najbardziej krwawy okazał się rok 2002, gdy śmierć poniosło 420 jego obywateli, w tym 51 żołnierzy, 269 cywilów, a wśród nich 47 dzieci. Tu również najspokojniejszy był rok 1999, kiedy zginęło 4 Izraelczyków. Ponadto, jak dodaje B'Tselem, w izraelskich aresztach bez procesu przebywa obecnie 335 palestyńskich więźniów, zatrzymanych przez armię Izraela. Dla porównania, w 1989 roku było ich 1 794. Organizacja przypomina także, że w ciągu ostatnich 20 lat władze izraelskie nakazały wyburzenie pod zarzutem budowy bez zezwolenia lub kary dla rodzin zamachowców około 4 300 palestyńskich domów. Zdarzało się to głównie na Zachodnim Brzegu Jordanu, szczególnie w zaanektowanej wschodniej części Jerozolimy, ale też w Strefie Gazy przed ewakuacją z 2005 roku. Tymczasem potroiła się liczba Izraelczyków mieszkających na Zachodnim Brzegu, osiągając 500 tys. (PAP)" Odpowiedz Link Zgłoś
ksywek3 Re: A czy ktoś wie ile tysięcy rakiet wystrzeliła 12.03.12, 18:04 Liczą sie zamordowani. Israelczykow zginelo z rak Palestynczykow, ktorzy tylko bronia sie przed okupanrtami, moze kilku, a Israelczycy wymordowali tysiace i tysiace Palestynczykow. Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: A czy ktoś wie ile tysięcy rakiet wystrzeliła 12.03.12, 18:20 w dalszym ciagu bucu nie rozumiesz jednego im na zyciu nie zalezy smierc jest dla nich honorem ciagle sie zastanawiam po jakiego ch...a te czarne zamaskowane baby becza po tych zabitych przeciez po smierci jest im lepiej z allachem i dziewicami Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa.live Re: A czy ktoś wie ile tysięcy rakiet wystrzeliła 12.03.12, 20:14 Po akcie terrorystycznym i zamordowaniu cywilów w Izraelu, Palestyńskie matki rozdają dzieciom słodycze radości. Czyżby to smak wampirów? snellville napisał: > w dalszym ciagu bucu nie rozumiesz jednego > im na zyciu nie zalezy > smierc jest dla nich honorem > ciagle sie zastanawiam po jakiego ch...a te czarne zamaskowane baby becza po ty > ch zabitych > przeciez po smierci jest im lepiej z allachem i dziewicami Ogólnie podzielam twe zdanie. Są sytuacje w których człowiek nie tylko widzieć, ale i oko przymrużyć musi. (Benjamin Franklin) Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: a czy ktos liczy ile tysiecy Palestyńczyków 11.03.12, 17:46 orlea-nski napisała: > wymordował Izrael? Czy ktos w GW o tym pisze? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ahh ci Zydzi... ci apostolowie rozeslani po calym swiecie czynia teraz tylko dobro obronca mahomeda sie znalazl Zydzi pilnuja swojego a Palestynczycy swojego chcesz byc sedzia w tym konflikcie moherowy pojeb..e ? umarzaja w Polsce sledztwa bandy ktora zabrala twoja ziemie a ty szukasz sprawiedliwosci za granica? Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa.live Re: Ciężki tabak bliski wschód, i złodzieje dóbr. 11.03.12, 18:11 snellville napisał: > orlea-nski napisała: > > wymordował Izrael? Czy ktos w GW o tym pisze? > ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ > ahh ci Zydzi... > ci apostolowie rozeslani po calym swiecie czynia teraz tylko dobro > obronca mahomeda sie znalazl > Zydzi pilnuja swojego a Palestynczycy swojego > chcesz byc sedzia w tym konflikcie moherowy pojeb..e ? > umarzaja w Polsce sledztwa bandy ktora zabrala twoja ziemie a ty szukasz sprawi > edliwosci za granica? Kościół nikomu nie zabrał bo nie upaństwowił. To zrobiła mafia PISowska, która z jedną ręką dawała patrząc że nikt nie widzi, drugą ręką, brała łapówy albo tanio odkupywała, by z zyskiem sprzedać. Uczyś się od Richarda Bransona; jeden utalentowany sprzedawca swego sam. Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Ciężki tabak bliski wschód, i złodzieje dóbr. 11.03.12, 18:38 "Kościół nikomu nie zabrał bo nie upaństwowił" nie rozumiem arcik o co ci chodzi chodzisz do koscola czy nie? ja nie chodze bo choc nie mam naprawde pobudek rasistowskich nie moge scierpiec zeby jakis zboczeniec nauczal mnie z ambony jak mam zyc samica i samiec tak jest stworzona natura wszystko inne jest zboczeniem ktore toleruje przekret z ziemia i odszkodowaniami jest nie do sfalszowania lub ukrycia wszyscy Polacy o tym wiedza ale 50% Polakow boii sie otworzyc morde bo sie boii pomsty nieba jeszcze jedna generacja,my juz tego nie zwalczymy Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa.live Re: Ciężki tabak bliski wschód, i złodzieje dóbr. 11.03.12, 19:23 snellville napisał: > "Kościół nikomu nie zabrał bo nie upaństwowił" Chcę tu powiedzieć, że mafiozy kościołowi to oddali, by z tego zrobić swój interes, na koszty społeczeństwa. Co do tego żołnierza to jakoś dziwny facet, póżniej z tego wyjdzie że był islamistą, i chciał wzbudzić nienawiść Afganów do Amerykanów i NATO. Za palenie koranu powstali wszyscy Afganie, gdzie Amerykanie przy spalaniu udziału nie brali, do tego maję swych kmieciów Afgańskich. > nie rozumiem arcik o co ci chodzi > chodzisz do koscola czy nie? > ja nie chodze bo choc nie mam naprawde pobudek rasistowskich > nie moge scierpiec zeby jakis zboczeniec nauczal mnie z ambony jak mam zyc > samica i samiec tak jest stworzona natura > wszystko inne jest zboczeniem ktore toleruje > przekret z ziemia i odszkodowaniami jest nie do sfalszowania lub ukrycia > wszyscy Polacy o tym wiedza ale 50% Polakow boii sie otworzyc morde bo sie boii > pomsty nieba > jeszcze jedna generacja,my juz tego nie zwalczymy Z prawdą jest jak z kurwą. Każdy ją zna, ale jest wstyd gdy spotka się ją na ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
nabati co pan na to sierżancie Jacku Żebryk? 11.03.12, 18:24 Jak nazwac tego typu zachowanie? Jak nazwac tego "zolnierza"? Jak nazwac cala te wojne? Panie Żebryk jestem ciekaw panskiej opinii? Kim jest Jacek Żebryk: www.rmf24.pl/raport-wojnawafganistanie/raportwojnawafganistanie2/news-internauci-odpowiedza-przed-sadem-za-obrazanie-polskich,nId,433126 Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Tak Ameryka przegrywa wojny 11.03.12, 22:24 Jeśli celem wojny nie jest wymordowanie wszystkiego, co żyje na danym terenie, USA takiej wojny nie może wygrać. Zanosiło się na to od lat, ale od dzisiaj wiadomo, że z Afganistanu będzie trzeba uciekać. Odpowiedz Link Zgłoś
nannek Nie żołniez ale żołnieze -- propagando-- 11.03.12, 22:38 i wybijali całe rodziny, strzelali do kobiet i dzieci śmiejąc się przy tym. Takiego bestialstwa od lat nikt nie widział Dlaczego propaganda nie dało możliwości komentarzy tego niespotykanego w świecie bestialstwa pod art na głównej stronie? wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,11324312,Masakra_w_Afganistanie__Nowe_fakty__strzelalo_kilku.html Odpowiedz Link Zgłoś
zomozadwa teraz nasi misjonarze z nanghar 11.03.12, 23:12 mogą spokojnie czekać na nominację do pokojowej nagrody nobla. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
dwa_grosze Re: Nie żołniez ale żołnieze -- propagando-- 12.03.12, 02:46 nannek napisał: > i wybijali całe rodziny, strzelali do kobiet i dzieci śmiejąc się przy tym. > Takiego bestialstwa od lat nikt nie widział Widzial, widzial, jeden pijany badz nacpany afganski wiesniak, ktory nawet na odleglosc wyrokuje kto jest pijany... Odpowiedz Link Zgłoś
buttercuo Unikalna okazja 11.03.12, 23:11 Witam Aby przekonać się że podłość ludzka nie ma granic polecam rzucić okiem na komentarze pod artykułem o tym zdarzeniu na foxnews (link poniżej). www.foxnews.com/politics/2012/03/11/us-offers-condolences-as-us-service-member-investigated-for-alleged-killing/ Kilka komentarzy ciśnie się na usta - ale osądźcie sami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gburiaifuria Nie jest wazne to co Ameryka moze.... 11.03.12, 23:42 Pisalem juz wielokrotnie, ze ci co spowodowali ze za nasz szmal z podatkow wyslano tam nasze wojsko powinni stanac przezd Tybunalem Stanu. To sa naprawde odjechani politycy dla, ktorych nie liczy sie sluzba zdrowia, przedszkola, rozwoj nauki itd.,ale pomoc jak to zgrabnie ujmuja " dla naszych amerykanskich sojusznikow". Wola na to wydawac nasze pieniadze.To jest brutalna wojna, zadna misja stabilizacyjna w ktora cyniczni, odjechani politycy wmanotowali nasz kraj. Gdyby nam podliczyc ile forsy ta wladza potrafila wydac na Irak a pozniej Afganistan to byscie pospadali z krzesel. Jednoczesnie za kazdym razem ta sama wladza mowi nam: jest kryzys, nie mamy pieniedzy. Nie dajmy sie zwiesc, byly a raczej sa ACTA, teraz wprowadzaja panstwo fiskalne gdzie nawet hospicja maja zarabiac! jesli nie pogonimy tej wladzy bedziemy jedynie dostarczycielem za nasz szmal miesa armatniego i tanich wyrobnikow dla amerykanskichkorporacji. Nie jest wazne to co Ameryka moze zrobic dla iebie ale to co my, nasz kraj moze zrobic dla Ameryki- oto ich haslo. Odpowiedz Link Zgłoś
zawilec4 Ameryko, wycofaj sie natychmiast z Afragistanu! 12.03.12, 00:23 przegralas z kretesem wojne o serca Afganczykow, ktorzy teraz beda nienawidziec Amerykanow przez kilka pokolen. Amerykanie musza zrozumiec, ze zostali wpuszczeni w wojenne maliny przez mafie bankiersko-zbrojeniowe, ktore od lat rządza USA, rabuja o dobijaja ten kraj. Ten chlopak zapewne zwariowal od tej strasznej bezsensownej i bestialskiej wojny, ale jego wina spada na cala Ameryke, bo tak to jest z wojnami. Odpowiedz Link Zgłoś
venelainen Re: Ameryko, wycofaj sie natychmiast z Afragistan 12.03.12, 08:40 Zawsze było tak. Kto jest silniejszy, ten i praw. Kto jest zwycięzca, ten i sędzia. Serio uważacie, że we współczesnym świecie to już nie prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
ksywek3 Re: Ameryko, wycofaj sie natychmiast z Afragistan 12.03.12, 18:06 nikt nie jest silny zawsze. Jesli nie dzis, to po kilku pokoleniach Afganczycy sie zemszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Buahahaha... 20.03.12, 01:07 ksywek3 napisała masę islamskich bzdur: > nikt nie jest silny zawsze. Jesli nie dzis, to po kilku pokoleniach Afganczycy > sie zemszcza. Marzenia dziecka... Odpowiedz Link Zgłoś
rockville Amerykański żołnierz zastrzelił kilkunastu Afga... 12.03.12, 00:56 ZAloze sie , ze ten zolnierz to Polak albo polskiego pochodzenia z Chicago , nafaszerowany przez 12 lat sola techniczna dodawana do polskiego jedzenia. Metale ciezkie wyzwalaja agresje , co widac nawet na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar A co powoduje zanik umysłu? 12.03.12, 02:15 Jeśli nie wiesz, to zmień dietę w całości. Odpowiedz Link Zgłoś
zomozadwa Re: Amerykański żołnierz zastrzelił kilkunastu Af 12.03.12, 03:03 rockville napisał: > ZAloze sie , ze ten zolnierz to Polak albo polskiego pochodzenia z Chicago , na > faszerowany przez 12 lat sola techniczna dodawana do polskiego jedzenia. Metal > e ciezkie wyzwalaja agresje , co widac nawet na tym forum. tjaaa, rodzina z nowego sącza przysyłała mu tę sól do chicago w paczkach, żeby se pierogi solił. Odpowiedz Link Zgłoś
m1r4640 Amerykański żołnierz zastrzelił kilkunastu Afga... 12.03.12, 06:20 a amerykanikie dowodctwo twierdzi, ze nikt nie zginal! Pisarczykow szukajacych sensacji i stosujacych samopromocje nalezy wytarzac w smole, obsypać pierzem i przegonic przez cala Fifth Avenue Odpowiedz Link Zgłoś
cyniczne_oko Wietnam bis - masakra w Mylai 12.03.12, 08:08 Powtórka z masakry jaką urządzili amerykanie w Mylai w Wietnamie. Tyle że tamci byli poborowymi, chłopakami z ulicy po przeszkoleniu a tu mamy podobno "zawodowców". I co teraz, zapłacą po 1000$ za głowę i będzie OK? Bazy tam zostaną? Ha ha ha, chyba tylko jako cel dla partyzantów muzułmańskich. Odpowiedz Link Zgłoś
kakapete Re: Wietnam bis - masakra w Mylai 12.03.12, 12:50 I znowu przypomnienie tej zbrodni popełnionej przez wściekłych amerykańskich poborowych w My Lai. Porównaj liczbę zamordowanych z premedytacją przez VietCong w Hue 1968, albo na szosie AnLoc-IV-1972. Obie zbrodnie jak 1: 10. I tak się ma też w tej wojnie: zamordowani przez wojska koalicyjne do zamordowanych przez "bohaterskich" talibów( wliczam też dziewczynki oblane kwasem i zdekapitowanych nauczycieli. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofczyz Amerykański żołnierz zastrzelił kilkunastu Afga... 12.03.12, 08:42 Dzień wcześniej Gazeta Wyborcza podała, że nie jeden a kilku żołnierzy i że byli pijani. Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa.live żołnierz z takich koszar, nie wyjdzie i nie wejdzie 12.03.12, 09:05 Przy bramach wejściowych stoją czujki z bronią, stamtąd nigdy samotny żołnierz wyjść nie może i wejść nie może. Jest to po prostu nie możliwe. Swego czasu byłem w takich koszarach. Gdy wchodziłem wkładali mi drut do broni czy nie znajduje się kula w lufie. Tu coś nie gra. Samotny żołnierz nigdy nie wyjdzie, bo mu niewolno, i nigdy nie wejdzie, bo mu wejść samemu też nie wolno. Powiem otwarcie oni nie wierzą sami sobie. Taka sytuacja nie mogła powstać, że ci w bramie o'tym nie wiedzieli. Zabić ludzi musiał ktoś inny z zewnątrz, a ten się tylko przyznał by wszystko zwalić na Amerykanów. Innego rozwiązania nie widzę. Dla mężczyzny jest każda kobieta zagadką, której rozwiązania szuka u następnej. (Jeanne Moreau) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.ak Re: żołnierz z takich koszar, nie wyjdzie i nie w 12.03.12, 10:31 jasne,pewnie ruskie to zrobiły Odpowiedz Link Zgłoś
zomozadwa Re: żołnierz z takich koszar, nie wyjdzie i nie w 15.03.12, 01:10 właśnie go, sqrwysyna, do moskwy samolotem odesłali. art.uś!, ty to idziesz mieć kiepełe!:-D Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa.live Re: żołnierz z takich koszar, nie wyjdzie i nie w 16.03.12, 09:33 zomozadwa napisał: Ormo za dwa grosze i gumofilce > właśnie go, sqrwysyna, do moskwy samolotem odesłali. > art.uś!, ty to idziesz mieć kiepełe!:-D To chory człowiek, gdyby go zastrzelono był by to mord. Wiem że ty byś chciała by wszystkie zakłady z psychicznie chorymi, oczyścić z pacjentów, jak na porządnych nacjonalistkę przystało. Powiedz coś, co się z siebie rozumnie po raz pierwszy, i będziesz nieśmiertelny. (M. v. Ebner-Eschenbach) Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszygeorge Re: żołnierz z takich koszar, nie wyjdzie i nie w 12.03.12, 15:50 "Zabić ludzi musiał ktoś inny z zewnątrz, a ten się tylko przyznał by wszystko zwalić na Amerykanów. Innego rozwiązania nie widzę. " Tylko, że mówi się, że to nie był jeden, a cała grupa pijanych żołnierzy. Twój nick sugeruje powiązania z USA, więc pewnie będziesz w typowy sposób negował rzeczywistość. A jak skomentujesz palenie Koranu w bazie ONZ oraz film, na którym amerykańscy żołnierze sikają na ciała Afgańczyków? To też ci z 'zewnątrz'? Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: żołnierz z takich koszar, nie wyjdzie i nie w 12.03.12, 16:06 najlepszygeorge napisał: > "Zabić ludzi musiał ktoś inny z zewnątrz, a ten się tylko przyznał by wszystko > zwalić na Amerykanów. Innego rozwiązania nie widzę. " > > Tylko, że mówi się, że to nie był jeden, a cała grupa pijanych żołnierzy. Twój > nick sugeruje powiązania z USA, więc pewnie będziesz w typowy sposób negował rz > eczywistość. > > A jak skomentujesz palenie Koranu w bazie ONZ oraz film, na którym amerykańscy > żołnierze sikają na ciała Afgańczyków? To też ci z 'zewnątrz'? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ w momencie odczujesz w Polsce roznice gdy Amerykanie opuszcza Afganistan od drozszej benzyny do wiekszej przestepczosci Polska lezy na szlaku drogi narkotykowej do Europy tak naprawde Polska jest hurtownia Europy pozwol Afganczykom robic to co chca i przekonasz sie na wlasnej skorze jak bardzo Amerykanie sa tam potrzebni Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszygeorge Re: żołnierz z takich koszar, nie wyjdzie i nie w 12.03.12, 17:03 Właśnie pisałem o negowaniu rzeczywistości: nie odniosłeś się zupełnie do mojego postu ani do faktów, które przedstawiłem, a zacząłęś wypowiedź na zupełnie inny temat, tj. uzasadnianie obecności wojsk USA w Afganistanie z powodu produkcji opium. Po pierwsze, zanim Amerykanie dokonali inwazji na Afganistan, to też świat, w tym i Polska, funkcjonował. Benzyna była tańsza, a narkotyki jak były tak i są dzisiaj (tutaj brak danych przede wszystkim). Nie widzę żadnego związku. Po drugie, jestem przekonany, że USA totalnie nie interesuje to, że Polska może być potencjalną hurtownią narkotykową i nie próbuj mnie przekonać, że USA dokonały inwazji w ramach globalnej walki z narkotykami. Zwlaczyć handel narkotykowy można w ciągu kilku dniu po prostu blokując przepływy pienięże dealerów. Po trzecie, cała operacja na Bliskim Wschodzie może się okazać jedną z największych zbrodni w ludzkości, bo do tej pory nie znaleziono ŻADNYCH dowodów na to, że to akurat Afgańczycy wyprodukowali terrorystów oraz że Irak miał WMS. Co więcej, właśnie niedawno wyszła teza, że za wszytkim może stać Arabia Saudyjska. Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: żołnierz z takich koszar, nie wyjdzie i nie w 12.03.12, 17:13 najlepszygeorge napisał: > Właśnie pisałem o negowaniu rzeczywistości: nie odniosłeś się zupełnie do mojeg > o postu ani do faktów, które przedstawiłem, a zacząłęś wypowiedź na zupełnie in > ny temat, tj. uzasadnianie obecności wojsk USA w Afganistanie z powodu produkcj > i opium. > > Po pierwsze, zanim Amerykanie dokonali inwazji na Afganistan, to też świat, w t > ym i Polska, funkcjonował. Benzyna była tańsza, a narkotyki jak były tak i są d > zisiaj (tutaj brak danych przede wszystkim). Nie widzę żadnego związku. > > Po drugie, jestem przekonany, że USA totalnie nie interesuje to, że Polska może > być potencjalną hurtownią narkotykową i nie próbuj mnie przekonać, że USA doko > nały inwazji w ramach globalnej walki z narkotykami. Zwlaczyć handel narkotykow > y można w ciągu kilku dniu po prostu blokując przepływy pienięże dealerów. > > Po trzecie, cała operacja na Bliskim Wschodzie może się okazać jedną z najwięks > zych zbrodni w ludzkości, bo do tej pory nie znaleziono ŻADNYCH dowodów na to, > że to akurat Afgańczycy wyprodukowali terrorystów oraz że Irak miał WMS. Co wię > cej, właśnie niedawno wyszła teza, że za wszytkim może stać Arabia Saudyjska. > ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ albo masz krotka pamiec albo nie chcesz pamietac juz za clintona amerykanskie statki wystrzeliwaly rakiety w kierunku baz treningowych na terenie Afganistanu ze Amerykanom wisi sprawa narkotykow doskonale o tym wiem tylko zwracam ci uwage ze gdy odejda bedziemy mieli problem a benzyna podrozeje jak amen w pacierzu Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszygeorge Re: żołnierz z takich koszar, nie wyjdzie i nie w 12.03.12, 17:37 Tutaj nie zgadzam się, bo cały świat ma już dość tych działań wojennych i napięć powodowanych właśńie nieuzasadnioną inwazją. Do tego dochodzi jeszcze teraz sprawa Iranu i Izreala - i tu automatycznie USA, bo to przecież praktycznie to samo. Obecność wojska USA w Afganistanie ma dla Polski znikome znaczenie. Dlaczego znikome? Bo sama Polska to kraj o znikomym znaczeniu politycznym, gospodarczym i militarnym. My chcemy leczyć nasze kompleksy i podłączamy się do takich 'akcji', a w rzeczywistości i tak jest nikim znaczącym. Przypuszczam, że Afgańczycy do tej pory nie mogą dojść po co właściwie Polacy w to wszystko się włączyli. Odpowiedz Link Zgłoś
zomozadwa Re: żołnierz z takich koszar, nie wyjdzie i nie w 13.03.12, 00:03 najlepszygeorge napisał: > "Zabić ludzi musiał ktoś inny z zewnątrz, a ten się tylko przyznał by wszystko > zwalić na Amerykanów. Innego rozwiązania nie widzę. " > > Tylko, że mówi się, że to nie był jeden, a cała grupa pijanych żołnierzy. Twój > nick sugeruje powiązania z USA, więc pewnie będziesz w typowy sposób negował rz > eczywistość. > > A jak skomentujesz palenie Koranu w bazie ONZ oraz film, na którym amerykańscy > żołnierze sikają na ciała Afgańczyków? To też ci z 'zewnątrz'? czego wymagasz od debila? przecież artek jest 3X głupszy niż kaczka. :-D Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa.live Re: żołnierz z takich koszar, nie wyjdzie i nie w 13.03.12, 09:08 zomozadwa napisał: > najlepszygeorge napisał: > > > "Zabić ludzi musiał ktoś inny z zewnątrz, a ten się tylko przyznał by wsz > ystko > > zwalić na Amerykanów. Innego rozwiązania nie widzę. " > > > > Tylko, że mówi się, że to nie był jeden, a cała grupa pijanych żołnierzy. > Twój > > nick sugeruje powiązania z USA, więc pewnie będziesz w typowy sposób nego > wał rz > > eczywistość. > > > > A jak skomentujesz palenie Koranu w bazie ONZ oraz film, na którym ameryk > ańscy > > żołnierze sikają na ciała Afgańczyków? To też ci z 'zewnątrz'? > > > czego wymagasz od debila? > przecież artek jest 3X głupszy niż kaczka. :-D Wrogom naszym musimy dziękować, oni nie dopuszczą do tego byśmy leniuchowali Pakt Ribbentrop-Mołotow 23.08.1939. Początek wojny 01.09.1939. Każda Polska dywizja, przy granicy Sowietów jest tyle warta, co Niemiecka. Proponuje wzajemną współprace wojskową i gospodarczą Polsce na każdych proponowanych przez Polskę warunkach. (Adolf Hitler) żadnej współpracy gospodarczej i politycznej z Niemcami. Józef Beck oczarowany Chamberlainem i Halifaxem chcących wojny. Odpowiedz Link Zgłoś
zomozadwa Re: żołnierz z takich koszar, nie wyjdzie i nie w 19.03.12, 21:32 najlepszygeorge napisał: > "Zabić ludzi musiał ktoś inny z zewnątrz, a ten się tylko przyznał by wszystko > zwalić na Amerykanów. Innego rozwiązania nie widzę. " > > Tylko, że mówi się, że to nie był jeden, a cała grupa pijanych żołnierzy. Twój > nick sugeruje powiązania z USA, więc pewnie będziesz w typowy sposób negował rz > eczywistość. powiązania to on ma w kaftanie. ale czasem się rozwiąże i wtedy pisze. :-D > A jak skomentujesz palenie Koranu w bazie ONZ oraz film, na którym amerykańscy > żołnierze sikają na ciała Afgańczyków? To też ci z 'zewnątrz'? Odpowiedz Link Zgłoś
zomozadwa Re: żołnierz z takich koszar, nie wyjdzie i nie w 12.03.12, 23:57 art.usa.live napisał: > Swego czasu byłem w takich koszarach. > Gdy wchodziłem wkładali mi drut do broni czy nie znajduje się kula w lufie. tobie artek wkładali ten drut tak głęboko aż ci mózg wydrapali. :-D youtu.be/oIyLuIiPuIo Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa.live Re: żołnierz z takich koszar, nie wyjdzie i nie w 13.03.12, 09:12 zomozadwa napisał: > art.usa.live napisał: > > Swego czasu byłem w takich koszarach. > > Gdy wchodziłem wkładali mi drut do broni czy nie znajduje się kula w lufi > e. > > tobie artek wkładali ten drut tak głęboko > aż ci mózg wydrapali. :-D > > youtu.be/oIyLuIiPuIo Jesteś głupia ja ci pomóc nie mogę. Jeżeli chcesz mądrej odpowiedzi, zapytaj mądrze. (W. Goethe) Odpowiedz Link Zgłoś
zomozadwa Re: żołnierz z takich koszar, nie wyjdzie i nie w 14.03.12, 00:47 ty sam sobie nie umiesz pomóc, hasbarski analfabeto-tłumoku. :-D Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.ak BEZ POWODU ?? 12.03.12, 10:29 może powód był,np. nieprzyjaźnie na niego spojrzeli i powiedzieli "go home,cowboy" lub "fuck you". Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofczyz Re: BEZ POWODU ?? 12.03.12, 12:19 andrzej.ak napisał: No kolego za takie słowa to się faktycznie należało. Są usprawiedliwieni. > może powód był,np. nieprzyjaźnie na niego spojrzeli i powiedzieli "go home,cowb > oy" lub "fuck you". Odpowiedz Link Zgłoś
lungompa Re: BEZ POWODU ?? 12.03.12, 12:36 Czy nie zastanowilo Was jedno - czasami mozna komentowac niektore wydazenia a Inne nie ? Ja mysle ze to takie manipulowanie trolami-rezydentami - i tak mozna przewidziec co napisza. Tak jak w tej sprawie - Wojsko USA jest beee - wiec spoko mozna walic z grubej ruy. A jak Smolarek popelnil samopbojstwo - to cicho sza ! Bo to narodowa ikona i nie wypada zeby ktos cos nieodpowiedniego napisal. Poza tym bardzo mnie rozbawil poziom i ton tych wypowiedzi. Oczywiscie nie zawiodlem sie - bylo o PiS, o PO pare wyzwisk no i oczywiscie Zydzi (zaloze sie, ze to Oni namowili Zolnierza zeby wystrzelal niewinnych (?) ludzi). Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszygeorge Re: BEZ POWODU ?? 12.03.12, 15:45 Pierwszy raz na forum, że to tak Ciebie dziwi? Przecież tu większość wpisujących nawet nie przeczytała artykułu, a wykorzystuje temat jedynie do wylania swoich frustracji na ... (tu wstawić wybraną partię, polityka, itd.). Odpowiedz Link Zgłoś
polprawdy Amerykański żołnierz zastrzelił kilkunastu Afga... 12.03.12, 16:23 Pamiętacie Rosjan w Afganistanie? To byli bandyci niosący zniewolenie. Teraz Amerykanie niosą wolność i demokrację w typowy dla siebie sposób, a my Polacy im pomagamy. Naszym ideologiem państwowym - Kali. I żeby swoim rabom chociaż wizy znieśli. Ale po co, skoro oni (tzn. my Polacy) zrobią wszystko za darmo. Czy my mamy honor, poczucie sprawiedliwości, chrześcijańskie wartości? Czuły słuchacz w duszy swej dośpiewa. Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Amerykański żołnierz zastrzelił kilkunastu Af 12.03.12, 16:42 polprawdy napisała: > Pamiętacie Rosjan w Afganistanie? To byli bandyci niosący zniewolenie. Teraz > Amerykanie niosą wolność i demokrację w typowy dla siebie sposób, a my Polacy i > m pomagamy. Naszym ideologiem państwowym - Kali. I żeby swoim rabom chociaż w > izy znieśli. Ale po co, skoro oni (tzn. my Polacy) zrobią wszystko za darmo. > Czy my mamy honor, poczucie sprawiedliwości, chrześcijańskie wartości? Czuły s > łuchacz w duszy swej dośpiewa. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ jakie "chrzescijanskie wartosci" ? te z pod zamku czy te z komisji odzyskujacej dobra koscielne ? a moze te z drog kzyrzowych ? wiem,napewno te ze spalonymi na stosach Odpowiedz Link Zgłoś
polprawdy Re: Amerykański żołnierz zastrzelił kilkunastu Af 12.03.12, 23:14 I tylko tyle z mojej wypowiedzi zrozumiałeś:( Odpowiedz Link Zgłoś