poziom1908 'godzą'???hahahaha-oni nie mają prawa się godzić.. 19.03.12, 09:00 ...czy nie godzić...czarna sitwa! Odpowiedz Link Zgłoś
janusz_au Kościoły zdziwione pośpiechem i się nie godzą 19.03.12, 09:04 Najwyzszy czas aby kosciolyt wszystkich wyznan dzialaly na wlasny rachunek a nie siegaly po kase panstwowa.O ile wiem jest kilka religii w polsce ktore nie tylko ze nie dostaja kasy od skarbu panstwa to sie nawet nei upominaja .Nieco pokory Glodziu ,nieco pokory ty ktory starasz sie nasladowac Jezusa Chrystusa .Czy gdziekolwiek wyczytales w dokumentach ze Chrystus i jego nasjadowcy dostali jakokloowiek kasiore od panujacych wowczas wladcow ? Odpowiedz Link Zgłoś
dzi1a 0,3 % ? eee ,to jakieś siki św.Weroniki 19.03.12, 09:04 tylko 0,3 % ? kieliszka nie warto podnosić Odpowiedz Link Zgłoś
yan.nick Re: 0,3 % ? eee ,to jakieś siki św.Weroniki 19.03.12, 10:08 dzi1a napisała: > tylko 0,3 % ? > kieliszka nie warto podnosić - To czemu Głódź taki raban robi? Odstawią cycek? On i tak swoją emeryturę, wyższą niż prezydenta dostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
vdziwny Re: 0,3 % ? eee ,to jakieś siki św.Weroniki 19.03.12, 14:30 no bo to w zasadzie bezalkoholowe. Odpowiedz Link Zgłoś
lubicielka Przyzwoleni? 19.03.12, 09:06 A mi najbardziej podoba się tekst "nie ma przyzwolenia". Mamy w d..e wasze przyzwolenie. Katolicy niech płacą 0,3 % z własnej kasy jeśli są wierzący. Jak mój kolega katolik zapłacił ze swoje niemieckiej pensji 59 euro to szybko poleciał do urzędu wypisać się z KK. I dobrze. Czasy 90 % deklaracji przynależności do KK skończą się bezpowrotnie! I skończy sie "co łaska" na Katedrę, na kolędę, za pochówek, za slub, chrzciny. Ludzie potrafia jeszcze liczyć. Na wyciagnieta ręke pooża zeznanie podatkowe SUPER!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yan.nick Re: Przyzwoleni? 19.03.12, 10:00 "Katolicy niech płacą 0,3 % z własnej kasy " - Oczywiście, też jestem za tym, niech pałcą, ale wiesz ile to byłoby 0,3 % z własnej kasy, to dopiero by się Głódź popłakał. Jeśli 0,3 % z kasy państwowej to ma być 100.000 to z kasy indywidualnego Polaka byłoby może z 15 000? Nawet jakby mieli płacić i 5% to też nie byłoby za wiele, mając na uwadzie, że Polak jak ma płacić dodatkowy podatek, to robiłby to niechętnie. Casus Polacy pracujący w Niemczech, niewielu płaci Kirchensteuer. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Kościoły zdziwione pośpiechem i się nie godzą 19.03.12, 09:08 Gdyby Tusk miał jaja - to by powiedział! chcesz chodzić do wróżki - sam na nią płać! DOŚĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
ad_am_d Kościoły zdziwione pośpiechem i się nie godzą 19.03.12, 09:11 proponuję to samo rozwiązanie do partii politycznych PO PSL PIS ..... Odpowiedz Link Zgłoś
wookiee.chewbacca Do roboty trutnie! 19.03.12, 09:13 Niech się pasożyty zabiorą wreszcie do roboty, a nie za wyłudzanie pieniędzy od uczciwych ludzi. Niech ksiądz przyjdzie do mnie do domu okna umyć to mu stówkę za to zapłacę. Ma też płot do pomalowania i kompost do rozrzucenia pod drzewka. Jakiś ksiądz chętny? Odpowiedz Link Zgłoś
apatryda_ateista Kościoły zdziwione pośpiechem i się nie godzą 19.03.12, 09:13 To złodziej ma decydować co ma być prawem? Odpowiedz Link Zgłoś
amorvertical Głódź będzie musiał przerzucić się z Petrusa 19.03.12, 09:14 5000 zł za flaszkę na bułgarską Sofię po 12 zł za flaszkę. To dlaczego ma się zgodzić. Na jego miejscu też bym protestował:) Odpowiedz Link Zgłoś
kwamar Kościoły zdziwione pośpiechem i się nie godzą 19.03.12, 09:19 Nic tak nie pobudza do działania czarnych jak możliwość straty złotówki. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Kościoły zdziwione pośpiechem i się nie godzą 19.03.12, 09:20 Pierwszy raz jestem za trybunałem stanu dla PO Za zdradę Polski, polegającą na pytaniu się o zdanie jakiegoś $%#%$#$% w sukience! Ten ksiądz - nie jest wierny Polsce, tylko Watykanowi! Czas to głośno powiedzieć! Odpowiedz Link Zgłoś
puzonik48 Re: Kościoły zdziwione pośpiechem i się nie godzą 19.03.12, 09:24 Na TS zasługuje w pełni p.Suchocka ,która pod stołem w nocy ,przed ustąpieniem z urzędu podpisała konkordat a Kwaśniewski bez mrugnięcia okiem go podpisał !Dlaczego bez referendum podpisano międzynarodową umowę ,nakładającą zobowiązania na cały naród ,bez zgody tego narodu ? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Kościoły zdziwione pośpiechem i się nie godzą 19.03.12, 09:34 Może jak postawisz PO teraz, to oni zastanowią się kto zrobił kuku Polakom, że muszą się pytać takie %$%$%^$ w sutannie o zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś
puzonik48 Re: Kościoły zdziwione pośpiechem i się nie godzą 19.03.12, 09:46 Nie widzę powodu ,żeby stawiać PO przed TS .Przez 20 lat nikt nie śmiał ruszyć tego śmierdzącego tematu . Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Kościoły zdziwione pośpiechem i się nie godzą 19.03.12, 10:28 cillian1 napisał: > Może jak postawisz PO teraz, to oni zastanowią się kto zrobił kuku Polakom, że > muszą się pytać takie %$%$%^$ w sutannie o zdanie? ---------- To musiałbyś postawić wszystkich rządzących przez ostatnie 23 lata, bo bo przez ten czas wszyscy nie tyle nawet pytali - co leżeli przed nimi na plackiem i merdali ogonami. Odpowiedz Link Zgłoś
puzonik48 Re: Kościoły zdziwione pośpiechem i się nie godzą 19.03.12, 13:05 Gdybym miała taką moc , chętnie bym to zrobiła.W sprawie ACTA ludzie potrafili się zjednoczyć ,Oburzeni też pokazali i pokazują ,że w jedności siła ,więc nie widzę powodu żeby nie przyspieszyć definitywnego rozbratu z narzuconym siłą zaborcą ? Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Kościoły zdziwione pośpiechem i się nie godzą 19.03.12, 10:30 puzonik48 napisała: > Na TS zasługuje w pełni p.Suchocka ,która pod stołem w nocy ,przed ustąpieniem > z urzędu podpisała konkordat Jak na razie zasłużyła sobie na wygodną synekurkę przy Watykanie. Żyć nie umierać. Odpowiedz Link Zgłoś
gupek-wioskowy Kościoły zdziwione pośpiechem i się nie godzą 19.03.12, 09:20 obawy kapłana, że w małej miejscowości ktoś "innej" wiary będzie narażony, jest bezpodstawne. W małych społecznościach wszyscy wiedzą o wszystkich wszystko, nawet o tych, którzy się jeszcze nie urodzili.......... Odpowiedz Link Zgłoś
yan.nick Re: Kościoły zdziwione pośpiechem i się nie godzą 19.03.12, 10:05 gupek-wioskowy napisała: > obawy kapłana, że w małej miejscowości ktoś "innej" wiary będzie narażony, jest > bezpodstawne. W małych społecznościach wszyscy wiedzą o wszystkich wszystko, n > awet o tych, którzy się jeszcze nie urodzili.......... - Masz rację, nie tylko w małych miejscowościach: w mojej, jak przyjechałem do pracy (a to było ok. 70 tys.), już wszyscy wszystko wiedzieli. Gdy raz będącą z wizytą ciotkę zaprowadziłem do kościoła, to następnego dnia jeden jenżenierek "A pan podobno nie chodzi do kościoła?". No, k...., pomyślałem sobie, a co ciebie to obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
13perun Nie o te drobne kilkadziesiąt baniek chodzi 19.03.12, 09:20 ale o to, że wraz z PIT-em co rok będzie oficjalny sondaż ilu Polaków popiera tą firmę. I nie będzie już nacisku w stylu: "99% Polaków to katolicy" - utrata tego politycznego argumentu jest dla nich faktycznym zagrożeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
dzika.foka Re: Kościoły zdziwione pośpiechem i się nie godzą 19.03.12, 09:21 W ankiecie brakuje opcji dla uczciwych katolików: "Tak, ale tylko jeśli obciąży to moją kieszeń, a nie budżet państwa". Odpowiedz Link Zgłoś
puzonik48 Re: Kościoły zdziwione pośpiechem i się nie godzą 19.03.12, 09:25 Też chciałabym ich poznać :):)A może takowych w Polsce nie ma ? Odpowiedz Link Zgłoś
puzonik48 Kościoły zdziwione pośpiechem i się nie godzą 19.03.12, 09:22 Ale ja jako podatnik też nie wyrażam zgody na finansowanie flachy Głódzia !Dość żerowania na narodzie !Wierni niech sami płacą za swoje potrzeby duchowe ,tak samo kiedy inni płacą za bilet idąc do kona czy do teatru ! Odpowiedz Link Zgłoś
wittmare Kościoły zdziwione pośpiechem i się nie godzą 19.03.12, 09:22 Myślę że na pewno jego fluorescencja zaakceptuje 0,5 a 0,7 na bank... Odpowiedz Link Zgłoś
fajny_zajety Podatek od nieruchomości 19.03.12, 09:22 A kiedy zapłaci podatek od nieruchomości? Podatek od nieruchomości w Polsce jest podatkiem lokalnym, pobieranym przez samorządy gminne. Regulują go przepisy Ustawy o podatkach i opłatach lokalnych z 12 stycznia 1991 r.[1] Opodatkowaniu podatkiem od nieruchomości podlegają następujące nieruchomości lub obiekty budowlane: grunty, budynki lub ich części, Odpowiedz Link Zgłoś
wlekawa Re: Podatek od nieruchomości 19.03.12, 20:11 Kościół zarabia kasę na cmentarzach. Każdy remont grobu to 500 zł dla czarnego. Od przychodów z tytułu działalności gospodarczej czarni powinni płacić podatek. A kiedy zapłaci podatek od nieruchomości? > Podatek od nieruchomości w Polsce jest podatkiem lokalnym, pobieranym przez sam > orządy gminne. Regulują go przepisy Ustawy o podatkach i opłatach lokalnych z 1 > 2 stycznia 1991 r.[1] > Opodatkowaniu podatkiem od nieruchomości podlegają następujące nieruchomości lu > b obiekty budowlane: > grunty, > budynki lub ich części, Odpowiedz Link Zgłoś
brudne-nogi Re: Podatek od nieruchomości 19.03.12, 20:40 O jakim wy podatku "niewdzieczni" mowicie. Uwazjacie bo tow. Glodz (re.: Czarna Komuna) sie obrazi, i on z cala organizacja juhasow i bacow pojda z Polski a wtedy nikt z tego kraju do nieba nie pojdzie. Jakze horda owieczek bedzie zagnana. Trzeba bedzie emigrowac aby sie modlic, wierzyc i byc poczciwym. Ja bym tego nie przezyla. wlekawa napisał: > Kościół zarabia kasę na cmentarzach. Każdy remont grobu to 500 zł dla czarnego. > Od przychodów z tytułu działalności gospodarczej czarni powinni płacić podatek > . > > A kiedy zapłaci podatek od nieruchomości? > > Podatek od nieruchomości w Polsce jest podatkiem lokalnym, pobieranym prz > ez sam > > orządy gminne. Regulują go przepisy Ustawy o podatkach i opłatach lokalny > ch z 1 > > 2 stycznia 1991 r.[1] > > Opodatkowaniu podatkiem od nieruchomości podlegają następujące nieruchomo > ści lu > > b obiekty budowlane: > > grunty, > > budynki lub ich części, Odpowiedz Link Zgłoś
klikon55 Re: Kościoły zdziwione pośpiechem i się nie godzą 19.03.12, 09:23 Oj, nieładnie, kościół nie ufa swoim wiernym. Wierni powinni się chociaż obrazić, strajkować, a to stado baranów nic, jeszcze tę bandę nierobów popiera. Odpowiedz Link Zgłoś
vdziwny Re: Kościoły zdziwione pośpiechem i się nie godzą 19.03.12, 15:16 żadne stado baranów, a owieczki, stado owieczek prowadzone przez baranów! Odpowiedz Link Zgłoś
6.smiech Kościoły zdziwione pośpiechem i się nie godzą 19.03.12, 09:24 Jak sie nie godza to ich sprawa i niech sie wynosza tam gdzie im bedzie lepiej. Rozwiazac konkordat !!! Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytorstarszy Re: Kościoły zdziwione pośpiechem i się nie godzą 20.03.12, 03:21 6.smiech napisał: > Jak sie nie godza to ich sprawa i niech sie wynosza tam gdzie im bedzie lepiej. > Rozwiazac > konkordat !!! >>>! i to jest bardzo dobra i rozsądna propozycja. A ile kasy w państwie zostanie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
polianna-is-me Kościoły zdziwione pośpiechem i się nie godzą 19.03.12, 09:30 Prowadzę własną firmę, zatrudniam kilka osób i czasami bywa bardzo ciężko. Dlaczego nie mam możliwości skorzystania z ulg, gdy moja firma ma akurat przestój? Dlaczego państwo nie zapłaci wówczas składki za moich pracowników? Moja firma przynajmniej "odwdzięczy" się państwu przynosząc podatki, dając miejsca pracy... A co robią księża? Wyciągają swoje lepkie łapy do każdego! Do wiernych, do państwa, do samorządów... A co dają w zamian? Nic, tylko stawiają coraz większe i brzydsze kościoły! Odpowiedz Link Zgłoś
zgr-edo nie chcę płacić na darmozjadów w kieckach !!! 19.03.12, 09:38 to mój głos, podatnika, powinien się liczyć , a nie jakiegoś trutnia żerujacego na pracy innych. Też żyliśmy w komunie, byliśmy prześladowani, ale jakoś nikt tych krzywd nam nie wynagradza. Klechom, za komuny też niczego nie brakowało. Uczciwi księża nie musieli współpracować z SB. Kapusiami zostawali homoseksualiści i pedofile , którzy pod sutanną skrywali swoje preferencje seksualne. Prześladowano wtedy księży, którzy bawili się w politykę. Wśród funkcjonariuszy tamtejszej władzy , też było wielu fanatyków i psychopatów. Nie zapominajmy, że w PRL-u wybudowano ponad 160 kościołów, lekcje religii, odbywały się bez przeszkód w salkach katechetycznych, a księża głodni i obdarci nie chodzili. Odpowiedz Link Zgłoś
wujekabc Kościoły zdziwione pośpiechem i się nie godzą 19.03.12, 10:25 Chciało się być kościołem jednej zasłużonej partii, a nie kościołem narodowym, to teraz są problemy. Dalej na wyborach proście o głosy na PiS to 15% odpisu nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Kościoły zdziwione pośpiechem i się nie godzą 19.03.12, 10:25 "Abp Głódź: - Z naszej strony nie ma przyzwolenia na ten projekt" ------------- O - i to jest właśnie najdoskonalszy przykład "rozdziału państwa i Kościoła" między Odrą a Bugiem. Gdyby państwo było normalne, to g..no je powinno obchodzić wasze "przyzwolenie". Jest zapis - mordy w kubeł. Odpowiedz Link Zgłoś
pablobodek "Kto nie chce pracować, niech też nie je." 19.03.12, 12:08 Źródło: II List Pawła Apostoła do Tesaloniczan, 3,10,53 n.e. Ta pycha i arogancja Głódzia powala z nóg!! Przestańmy utrzymywać przymusowo tę 50 000 armię pasożytów, zawodowych katolików. Żądam wypowiedzenia konkordatu. Francja nie ma go od ponad stu lat, a Czesi też nie dali go sobie wcisnąć. Zamknijmy ambasadę w Watykanie, wzorem Irlandii wstrząśniętej gwałceniem tysięcy jej dzieci przez katolickich funkcjonariuszy. W Holandii z 4 milionami katolików molestowanych i gwałconych w katolickich ośrodkach były dziesiątki tysięcy dzieci, dzisiaj czytamy, że niektóre dzieci kastrowano ! Odpowiedz Link Zgłoś
frey8b Kościoły zdziwione pośpiechem i się nie godzą 19.03.12, 12:14 Wystarczyło tylko troszkę połaskotać i natychmiast odzywają się ci co rządzą w kraju rządem . Naturalnie to Hierarchowie Kościelni oni od wieków trzymali władzę w swych łapach. Nawet komuna im nie dała rady, komuna zabrała im majątki dając rekompensatę a obecne rządy zwracają 10 razy więcej,bo po dziesiećiokrotnym zaniżeniu wartości. Klechy natomiast niechcą odstąpić od rekompensaty wykorzystując państwo i mam nadzieję że obecny rząd jak nie odetnie tej pępowiny kościoła od państwa, to się nic nie zmieni, te pijawki będą nadal wysysać kraj. Wystarczyło widzieć spęd biskupów jakimi wozami przyjeżdzali, spasione że ledwo się ruszali. CZAS NAJWYŻSZY ABY POGNAĆ TYCH NIEROBÓW WYSŁANNIKÓW DIABŁA. Odpowiedz Link Zgłoś