marek277 24.03.12, 21:49 To niech ta urzędznicza qrwa zaplaci z wlasnej kieszeni - wtedy zobaczy czy to mało. Łatwo wydaje sie nie swoje pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zbyszko Impreza z okazji otwarcia mostu kosztowała wars... 24.03.12, 21:57 A co! Tak się bawi! Tak się bawi! H! G! W! ... HGW się bawi za cudze, ale innym już nie pozwala (skłotersom) 'walc, walc, miastem toczy się walc, walc walc - chcialeś to masz!' Odpowiedz Link Zgłoś
gnom_opluwacz Oczywiście, że to niewiele 24.03.12, 21:59 Jakieś 25 000 (albo i więcej) szkolnych obiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
eggerger Re: Oczywiście, że to niewiele 25.03.12, 16:07 Przelicz sobie wartość RSW Prasa na te obiady. Każdy, kto mógł, się uwłaszczył. Odpowiedz Link Zgłoś
hiperklasa Macie most północny. 24.03.12, 22:11 Most PÓŁNOCNY, a nie żadnej kurii skłodowskiej. Ja w każdym razie nie będę przelatywać skłodowskiej i nie odpowiadam za fantazje pani prezydent miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
niespodziewany22 Re: Macie most północny. 24.03.12, 23:09 Zgadza sie tak samo jak lotnisko OKECIE, dla mnie zadna inna nazwa nie istnieje.Zawsze byl to MOST POLNOCNY i takim dla Warszawiakow pozostanie,a wiesniaki moga sobie go nazywac jak chca............... Odpowiedz Link Zgłoś
refleksyjny Załóżcie waciaki. Jak w Chinach Mao. 25.03.12, 01:09 Wtedy bedziecie szczęśliwi, że nie wydaje sie pieniędzy na niepotrzebne stroje. Lenin też tak rozumował. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk-sikora "refleksyjny" masz rację... 25.03.12, 09:05 Ci ludzie dokonujący tutaj wpisów to jacyś kretyni. Przecież ta impreza z okazji otwarcia mostu była zorganizowana dla dziesiątek tysięcy ludzi, którzy płacą podatki i za te podatki mają prawo również zabawić się przy okazji otwarcia kolejnego dużego mostu, który dla tego miasta był dużą i ważną inwestycją. Masz rację "refleksyjny" ta banda przygłupów wpisujących te brednie powinna założyć kufajki i tak jak w Chinach za Mao wszyscy równiutko i rewolucyjnie:). Odpowiedz Link Zgłoś
szymciolo1 Re: "refleksyjny" masz rację... 25.03.12, 12:25 Ja też tutaj płacę podatki i wolałbym aby te 250.ooo złotych zostało przeznaczone na projekt kolejnego mostu a nie imprezę Bufetowej. Jak chcę się bawić, to zrzuta po 10 zyla i impreza w domu Hanka może robić Odpowiedz Link Zgłoś
niepijpiotrek73 Re: "refleksyjny" masz rację... 25.03.12, 18:47 Warszawiacy się nie protestują natomiast słoiki zawsze mają ale. Zacznijcie płacic podatki w miejscu zamieszkania i dopiero pyskujcie. Most jest stoi odciaży Grota a 250 tys to koszt zamiatania jezdni na moście kmiotom to zawsze jest źle nie ma wodociagu to awantura jest i trzeba płacić za wodę awantura. Nie ma drogi przez wiochę awantura jest droga to blokada bo za duży ruch Nik nie dogodzi kmiotom i kmiotkom wracajcie do siebie i tam wpisujcie na forum lokalnej gazetki swoje protesty Odpowiedz Link Zgłoś
artjomka Re: Macie most północny. 26.03.12, 08:00 hiperklasa napisała: > Most PÓŁNOCNY, a nie żadnej kurii skłodowskiej. > Ja w każdym razie nie będę przelatywać skłodowskiej i nie odpowiadam za fantazj > e pani prezydent miasta. A co ty mnie tu bedziesz gadal! Polnocny, to je kawalek Korei (ludowo-demokratyczny zreszto). A Kuria to we Warsiawie silna - to niech i most se posiada! Pozdro! Polska Kargulem silna! Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszko Impreza z okazji otwarcia mostu kosztowała wars... 24.03.12, 22:31 "Tytuł fety z okazji otwarcia zatytułowano "PoRa otworzyć!" - na cześć odkrytych przez patronkę mostu, Marię Skłodowską-Curie, pierwiastków: polonu (Po) i radu (Ra). Po przemówieniu prezydent rozpoczął się pokaz świetlno-pirotechniczny. Potem dwie grupy mieszkańców Warszawy - z dwóch końców przeprawy - symbolicznie połączyły brzegi Wisły. Ułożono też tablicę Mendelejewa." WOW! - Naoglądali się Misia czy jak??? Bereja by tego nie wymslił - bo to wyzszy poziom surrealizmu :) Odpowiedz Link Zgłoś
margala flash mob? 24.03.12, 23:08 "Pieniądze poszły na telebimy, kamery, głośniki, taneczny flash mob, kolorowe światła i pokaz sztucznych ogni." Proszę sprawdzić definicję flash moba. PozdrawiaM. Odpowiedz Link Zgłoś
irenajurek Impreza z okazji otwarcia mostu kosztowała wars... 24.03.12, 23:16 A ile kosztowało rozgrzebanie i pochowanie z honorami Edgara Przemysława Gosiwskiego???????? Odpowiedz Link Zgłoś
eggerger Re: Impreza z okazji otwarcia mostu kosztowała wa 25.03.12, 18:57 To szło z innej kasy/kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Nie było klechy z kropidłem? 25.03.12, 23:12 To walka z kościołem,PiSem,prawicą.Jak można? Odpowiedz Link Zgłoś
masy to urzednicy 24.03.12, 23:29 Proponuję by odpowiedzialni za taki wydatek urzędnicy odrobili wydane w tak głupi sposób Warszawiaków pieniądze! Potrzeba ludzi do sprzątania miasta, zamiatania chodników. Nie ma pieniędzy na pomoc najbiednieszym, na pomoc społeczną, na dzieci z biednych rodzin, na pomoc niepełnosprawnym. Nie ma pieniędzy na działania stowarzyszeń i fundacji. Robi się pokazówkę na moście MSC. Przy Dworcu Centralnym jak i na przystanku tramwajowym przy SGH nie ma wind dla niepełnosprawnych. Odpowiedz Link Zgłoś
postnihilism No to trzeba będzie... 24.03.12, 23:47 ... zamknąć parę stołówek szkolnych, bo kasy nie ma, bieda, kryzys. Odpowiedz Link Zgłoś
simon_g Impreza z okazji otwarcia mostu kosztowała wars... 25.03.12, 00:04 Ścieżki rowerowej w najbliższej przyszłości brak, tramwaju również. Blachosmrody zajeżdżą nam Bielany, bo objazdów, obwodnic brak. Zamkną Grota na 2 lata i do metra zatrudnią chińczyków do upychania ludzi. Niezły k.. sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_2008 250000=moja ścieżka na puławskiej 25.03.12, 00:35 bo tyle brakuje, by ją wybudować i dociągność do już istniejących szklaków rowerowych, aż szkoda używać cierpkich słów. Odpowiedz Link Zgłoś
szmania Impreza z okazji otwarcia mostu kosztowała wars... 25.03.12, 03:21 A wystarczyło zorganizować festyn z udziałem niezależnych firm - wynająć teren pod handel sprzedawcom balonów, waty cukrowej, zaproponować stoiska reklamowe firmom rowerowym, ze sprzętem sportowym itp. Możnaby znacznie zredukować koszty. Odpowiedz Link Zgłoś
drugi-henryk Re: Impreza z okazji otwarcia mostu kosztowała wa 25.03.12, 04:00 LUDZIE TYLE HAŁASU O TE MARNE 250 TYS.ZŁOTYCH... W KRAJU MARNOWANE SĄ MILIARDY ZŁOTYCH,A TU TAKI SZUM,O TAKĄ DROBNĄ KWOTĘ... A FE,NAPRAWDĘ NIE PRZYSTOI...!!! NIECH SIĘ NARÓD ZABAWI !!!!!!!!!! CHLEBA I IGRZYSK ? COŚ MI SIĘ PIEPRZY... POZDRAWIAM !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jliber99 Impreza z okazji otwarcia mostu kosztowała wars... 25.03.12, 09:22 Feta kosztuje wiadomo. I tak taniej pewnie niż koks. Odpowiedz Link Zgłoś
partia Darmowa dyskoteka z naszych podatków. 25.03.12, 09:40 Łatwe do zarobienia pieniądze dla bliskich sercu aktualnej władzy. Ci ulubieńcy mają firmy nastawiane na organizowanie tego rodzaju G.Ó.W.N.I.A.N.Y.C.H imprez (dyskotek pod chmurką) więc co jakiś czas trzeba im dać okazję do łyknięcia paru setek tysięcy, Władza się zmieni to na otwarcie następnego mostu bedzie Pospieszalski, inna firma ochroniarska i lasery należace do Lux Veritas. Takie życie. Szkoda tylko, ze na prawdziwą kulturę się środki zmniejsza a na darmowe dyskoteki jakoś władzy pieniędzy nie szkoda. W ciągu roku takich imprez miasto robi kilka i to już idzie w miliony! Cytuję innego wpisowicza :Re: Pół mostu otwarte dla chamstwa, pół dla władzIP: *.dynamic.chello.pl Gość: PSW 25.03.12, 01:32 Odpowiedz Ktoś powinien za ten bajzel odpowiedzieć !!!! Pojechałem rano rowerem przez Most Północny z Białołęki na Bielany, niestety musiałem wrócić późnym wieczorem Grot-em nadrabiając 20 km, dodatkowo poirytowany maksymalnie tzw. „imprezą z otwarcia”. Totalnie bez głowy zorganizowana impreza zablokowała tysiące ludzi na środku mostu, bez żadnej drogi ewakuacji, beż żadnej kontroli, ludzie uwięzieni wśród barierek tratowali się wzajemnie, matki z wózkami, rowerzyści, zwykli gapie co stali i czekali nie wiadomo na co. Wszytko na jednym otwarym pasie ruchu bo drugi był zarezerwowany dla tzw. Vip-ów. Wystarczyło tylko aby ktoś coś krzyknął tak dla "żartu " np. BOBMA ! a ludzie skakaliby do Wisły. W tłumie słychać było pomruki „organizator do prokuratora”. Pomysł nacierania na siebie sąsiadów z Bielan i Białołęki totalnie nieprzemyślany - może to się sprawdza na wiejskich weselach ze sztachetami - ale tu w tej sytuacji tysiące ludzi znalazło się w potencjalnie niebezpiecznej pułapce. Tragedia była bardzo realna !!! To był obłęd ! Prawie godzinę walczyłem, żeby się wydostać z nacierającego bezładnie w różnych kierunkach tłumu. W tej sytuacji dochodziły idiotyczne nawoływania Egurroli + Młynarskiej do wzajemnego obściskiwania się z „sąsiadami”…. no sorry, paranoja, to nie Woodstock tylko zwykły most oczekiwany od co najmniej 10 lat !! Po tej „imprezie” dla mnie to będzie na zawsze „Most Bitwy Grunwaldzkiej” - imho to jest adekwatna nazwa dla nowego mostu !!! Potraktowano nas mieszkańców Warszawy / Bielan / Białołęki jak bydło !!! P.S. Przy okazji pozdrawiam wszystkich przyjezdnych „warszawiaków” ;-) cytatu koniec Symbolicznie wyglądało to od rana tak: Tramwajowa część mostu rozbabrana (czyli najmniej ważna) jezdnie owszem gotowe, ale dla plebsu dostępna tylko jedna a druga za kilometrami barierek prawie pusta dla wygody tych, co tu zarabiają prawdziwe pieniądze. Kto więc jest bliski sercu władzy? Nie tramwaje i nie plebs tłoczący się na połówce mostu. Najważniejsi są kolesie od laserów i jakaś klimakteryczna diwa która niech zgadnę łyknęła za swój durny występ tak ze dwadzieścia koła. Cała ta impreza została zorganizowana po to, żeby ciemny lud wiedział kto tu rządzi i kto jest ważny. Odpowiedz Link Zgłoś
antekguma1 Impreza z okazji otwarcia mostu kosztowała wars... 25.03.12, 10:20 Bufeciara i jej świta nieźle szasta publicznym groszem. Zapewne te 250 tys. to nie wszystko. Bedą jeszcze premie dla przydupasów, za taki sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
04an Impreza z okazji otwarcia mostu kosztowała wars... 25.03.12, 11:05 Ta feta jest potrzebna dokładnie tak samo, jak wielotysięczne premie dla szkodników z ratusza. Odpowiedz Link Zgłoś
simchat Niech tam bedzie, 25.03.12, 11:44 te 250 tys, to i tak nic do kasy ile tak "kladka" kosztowała. Odpowiedz Link Zgłoś
eggerger Re: Impreza z okazji otwarcia mostu kosztowała wa 25.03.12, 12:56 Duch Święty pomaga? Robić Stoliczan w cioola? Odpowiedz Link Zgłoś
costa3500 Impreza z okazji otwarcia mostu kosztowała wars... 25.03.12, 12:56 Mam nadzieję że na uroczystość zaproszono cały PiS z gnomem na czele i wieczną dziewica Szczypińską. Odpowiedz Link Zgłoś
wikonwi Impreza z okazji otwarcia mostu kosztowała wars... 25.03.12, 14:08 I co z tego że 250 tys.,szkoda że nie więcej,bo by może i stało się to sprawą polityczną dla pisu. Gazeto i Dariusz Zalewski, nie idźcie drogą populizmu ,czyżby mało być tak jak dawniej szaro i buro.Wstydźcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Okrągłostołowe debile, jak zwykle, jak w 25.03.12, 15:21 przypadku na przykład metra, fetują przekroczenie kosztorysów (w wypadku mostu o sto milionów złotych ...) Ciekawe ile z tych 250 tysięcy poszło na uposażenia urzędników ..? To nie sa ich pieniądze to co maja liczyć. To "fetowanie" służy głównie stworzeniu przychylnej atmosfery pomiędzy inwestorem a wykonawcą tak by złodziejskie przekroczenie faktury o 100 milionów było łatwiejsze do przełknięcia przez inwestora jakim jest miasto reprezentujące, na swój sprzedajny sposób, interesy podatników Impreza z okazji otwarcia mostu kosztowała wars... Odpowiedz Link Zgłoś
niepijpiotrek73 Impreza z okazji otwarcia mostu kosztowała wars... 25.03.12, 17:58 Jakby nie było fety to słoiki z białołęki i jabłonnej by nie wiedziały jak jeżdzić bo w nawigacji nie ma mostu a na CB zanim się dowie to doleci do nowego dworu. Ale z drugiej strony kmioty były u siebie na wsi i nie wiedzą o wydarzeniu. Może lepiej ulotki ale znowu awantura ze zleceniami za roznoszenie. i tak w kółko. Odpowiedz Link Zgłoś
potykacz Impreza z okazji otwarcia mostu kosztowała wars... 25.03.12, 18:34 Nooo, wreszcie się coś udało i może nie popęka jak autostrady. A co do forsy to nić dziwnego. Toż oni od zarania nie swoje wydawali. A to Banko Ambrozjano, a to jakiejś agencji obrony demokracji a to kościólek wspomógł.I czego się czepiacie, to im najlepiej wychodzi.Tyle że przy skali zjawiska to rzeczywiście gó...ane pieniądze ( choćby trzynastki pracowników budżetówki zżerające podwyżkę VAT na żywność w kwocie ok. 4 mld zeta czy osławiona Komisja Majątkowa szacowana na jakieś 25 mld zeta).Tak więc bawmy się póki mamy za co bo jak skończą się wyprzedaże pardon prywatyzacje to strach pomyśleć. Odpowiedz Link Zgłoś