Dodaj do ulubionych

Bóg wysyła SMS-y

30.03.12, 15:54
W Polsce jeden pastor neoprotestancki ma radio, telewizję, gazetę, szkołę wyższą oraz trzy czwarte episkopatu (w kieszeni). Kościół zaczyna budować teraz, razem z aquaparkiem.
Obserwuj wątek
    • tak_bywa Bóg wysyła SMS-y 30.03.12, 18:22
      Kochani dziennikarze, tylko jeden i to bardzo przygnębiający wniosek można wyciągnąć po lekturze Waszego artykułu (sprawozdania?) ; za bardzo się rozplenili w świecie rozhisteryzowani, głupi ludzie. To jest ogromnie dołujące.
      • sedaluk Re: Bóg wysyła SMS-y 30.03.12, 22:22
        Tacy ludzie plenia sie tez szybko w Polsce. To Odrodzenie w Duchu Sw.
        to nie takie numery odstawia...he...he..he..
        • idiot_hunter No widzicie, a wy się czepiacie Ojca Rydzyka! 31.03.12, 15:03
          A przecież on chyba jeszcze SMS nie wysyła do swoich babć, przynajmniej tak mi się zdaje. Ale za to, jak w końcu Trwam dostanie koncesje na telewizje naziemną, to się posypią zyski, każda babcia przecież będzie musiała u niego nabyć dekoder. A jak ceny reklam wzrosną po nagłym zwiększeniu ilości widzów...
          • niechcemalemuszem1 Re: No widzicie, a wy się czepiacie Ojca Rydzyka! 31.03.12, 16:29
            idiot_hunter napisał:

> A przecież on chyba jeszcze SMS nie wysyła do swoich babć, przynajmniej tak mi
            > się zdaje. Ale za to, jak w końcu Trwam dostanie koncesje na telewizje naziemną
            > , to się posypią zyski, każda babcia przecież będzie musiała u niego nabyć deko
            > der. A jak ceny reklam wzrosną po nagłym zwiększeniu ilości widzów...

Kolejny koleś który nie ma pojęcia o podstawowych zasadach ekonomii, od niego nabyć dekoder ? Ktoś ci powinien zabrać dowód w dniu wyborów człeniu.
            • globalneocipienie Każdy w coś wierzy. 31.03.12, 16:53
              Jedni wierzą w neoprotestanckie kościoły, inni są katolikami, a jeszcze inni wierzą w globalne ocieplenie.
              • oremus Re: Każdy w coś wierzy. 31.03.12, 17:14
                Tyle, że na ocieplenie sa dowody naukowe a na te inne rzeczy nie...

I tylko dyletant stawia je w jednym szeregu...

:)
                • a.ba Re: Każdy w coś wierzy. 31.03.12, 20:13
                  oremus napisała:

> Tyle, że na ocieplenie sa dowody naukowe a na te inne rzeczy nie...
                  >

Wyznawca GLOBCIA?
                  twoi naciągacze są o 100x drożsi od pozostałych razem wziętych - i nie ma możliwości niepłacenia.
                  • buttercuo Re: Każdy w coś wierzy. 31.03.12, 23:24
                    Witam

Szanowny specjalisto od Globcia - czas uaktualnic stanowisko - w chwili obecnej nikt juz nie neguje faktu globalnego ocieplenia - neguje sie wplyw czlowieka. Wersja Fox NEWS na zachodnia hemisfere to "wplyw slonca".

Wersja kolejna bedzie zapewnie brzmiala "To bylo nie do przewidzenia".

Pozdrawiam
              • cichwoda Re: Każdy w coś wierzy. 01.04.12, 06:35
                Jedni wierzą neoprotestanckiemu pastorowi a w naszym kraju jego odpowiednikowi rabi,
                tamci przesylaja sms-sy a nasi jeszcze przekazuja "karteczki" przed sciana placzu
      • flamengista pamiętaj że piszą o kraju 01.04.12, 15:08
        w którym oficjalnie analfabetyzm jest na poziomie 10%, a nieoficjalnie - co najmniej 20. Mówimy tylko o ludziach nie umiejących pisać i czytać.

Ich poprzedni prezydent (btw: bardzo dobry prezydent) nie miał ukończonej zawodówki.

Brazylijczycy faktycznie byli niedouczeni, ale to się powoli zmienia. Za to u nas tendencja niestety odwrotna - i to mimo imponujących wartości współczynnika skolaryzacji na poziomie wyższym (powyżej 50%).
    • wezyronly Bóg wysyła SMS-y 30.03.12, 23:06
      czy nasz rydzyk był tam na szkoleniu?
      • nazwakontazajeta Pseudo protestantyzm 30.03.12, 23:08
        Wiecie co - to ja już wolę ten polski "swojski" katolicyzm.

Od czasu do czasu rodzi on różne "odnowy" czy mariawityzmy, ale daleko im do tych odlotów.
        • i-meadow Re: Pseudo protestantyzm 31.03.12, 15:18
          Byś się zdziwił jak blisko.. 10 lat spędziłam łącznie najpierw w przykościelnej oazie, potem w kilku pochodnych "wspólnotach". Dawałam dziesięcinę, a jakże, mówiłam "językami" itd. To wszystko robi z mózgu watę, żałuję, że tak późno z tym skończyłam. Potem całe życie od nowa trzeba budować, tyle czasu zmarnowane :/
    • bratabrat Ignorancja autorow 30.03.12, 23:09
      Skad sie biora takie byki, najwyrazniej z ignorancji. U protestantow nie ma mszy, jest naborzenstwo. Nie ma czegos takiego jak msza protestancka. Choc dla wielu to jedno i to samo to wypadaloby, zeby autorzy, ludzie zakladam wyksztalceniu, operowali wlasciwymi pojeciami.

• w_anna Re: Ignorancja autorow 30.03.12, 23:55
        Nie ma czegos takiego jak "naborzenstwo" - jest "nabożeństwo" jesli juz mówimy o bykach i wiedzy.
        • bratabrat Re: Ignorancja autorow 31.03.12, 00:36
          o tak, to byl byk. Za to autorzy tego artykulu wykazali sie brakiem wiedzy i ignorancja!
      • erte2 Re: Ignorancja autorow 30.03.12, 23:58
        bratabrat
        Poczytaj sobie ze zrozumieniem a potem się wymądrzaj. Te dziwne praktyki nie mają nic wspólnego z protestantyzmem (oprócz fragmentu nazwy).

A tak na marginesie: co to jest naborzeństwo ?
        • bratabrat Re: Ignorancja autorow 31.03.12, 00:35
          erte2 napisał:
          > Poczytaj sobie ze zrozumieniem a potem się wymądrzaj. Te dziwne praktyki nie ma
          > ją nic wspólnego z protestantyzmem (oprócz fragmentu nazwy).
          >

A co zlego napisalem? Nie ma czegos takiego jak msza protestancka ani neoprotestancka ani ewangeliczna czy ewangelikalna. Co do protestantyzmu to nie ty decydujesz czy jest to kosciol protestancki czy nie. Kazdy moze zalozyc taki kosciol i nie potrzebuje twojego uznania. A czy tobie sie takie praktyki podobaja czy nie to juz inna sprawa.
      • elzbieta09 Re: Ignorancja autorow 31.03.12, 04:24
        Po pierwsze nabożeństwo a nie jak napisałeś "naborzeństwo". Po drugie, msza jest tutaj terminem umownym. Owe nabożeństwo ma dokładnie te same części co katolicka i prawosławna Msza, Zwykle nazywa się takie nabożeństwo Komunią, dla ordóznienia od np. nieszporów śpiewanych w niektórych protestanckich kościołach w niedzielne poludnia (kiedys śpiewano je i w kosciołach katolickich - pamietam z dzieciństwa). Gdybyś się przeszedł po protestanckich kościołach (luterański, kalwiński, luterański reformowany, a nawet metodystów - bez uprzedzen, z modlitewnikiem w ręku (aby sledzic tekst i ewentualnie tłumaczyć go na polski) - nie wspominająć już o anglikańskim, którego Mszę bardzo trudno jest odróżnić od katolickiego rytu trydenckiego (jesli wiesz o co chodzi), to wszedzie zobaczysz to samo. trochę inne stroje, nieznacznie inne slowa, ale istota rzeczy ta sama. jest to w sumie ryt trydencki kościoła katolickiego. ale tak zwany ryt posoborowy (czy rzymski) nie rózni sie od trydenckiego az tak bardzo - równice sa w zasadzie w niuansach, a w niektorych przypadkach sa nawiazaniem (powrotem) do liturgii przedtrydenckiej obecnej w kosciolach protestanckich.
        • sedaluk Re: Ignorancja autorow 31.03.12, 12:54
          elzbieta o9 -bardz to ladnie opisalas.Jest ale zasadnicza roznica-tylko katolicy wierza, ze z tym oplatkiem spozywaja, jakby to powiedziec, Jezusa. Dla murzynow w Afryce, czy innych ludozercow bylo to bardzo latwo do zrozumienia-ale to miala byc wspolnota, a nie Hocus Pocus...
          Czy istnieje takie slowo jak "naborzenstwo" ? Jest przeciez "nabor"....
          • trotwood004 Re: Ignorancja autorow 31.03.12, 17:37
            Mylisz się. Luteranie również wierzą w fizyczną obecność Chrystusa w przyjmowanym ciele I KRWI.
          • elzbieta09 Re: Ignorancja autorow 31.03.12, 19:36
            Mabożeństwo - moim zdaneim słowo pochodzi od "nabożne" czyli skierowane ku Bogu. Jesłi chodzi o technikę "uzdrawiania" ks. Witko - nazwałabym to typową hipnozą grupową przy otwartych oczach (tzn, bez polecenia zamykania oczu) o kontekście religijnym. Piszę to calkowicie odpowiedzialnie jako osoba znajaca temat. Techniki Kaszpirowskiego - gdyby dodać im kontekst religijny ks. Witko wyglądały identycznie. Róznica polega na tym, że ks. Witko nigdy nie będzie krytykowany za brak efektów, gdyż on wyszystko przypisał zdaniom typu "skoncentruj się na Eucharystii, na tym białym opłatku, w którym jest obecny Jezus, On ciebie widzi, własnie teraz cię dotyka. Moze poczujesz zimno albo gorąco, niektorzy moga nawet upaśc... itd. Więc to nie ks. Witko zawodzi, ale Jezus, jesli czlowiek nie zostanie uleczony. A poniewa Jezus nie moze zawieść więc to sam człowiek zawiódł, bo się nie modlił tak jak trzeba....
        • sobarso Re: Ignorancja autorow 31.03.12, 16:53
          Nie bardzo rozumiem, jak w jakimkolwiek kościele nabożeństwo południowe może być nazywane nieszporami, skoro "nieszpory" to nasz odpowiednik łacińskich "vesperae", czyli
          • elzbieta09 Re: Ignorancja autorow 31.03.12, 19:57
            W żadnym kościele nieszpory nie są w poludnie. We wszystkich chrześcijanskich kościołach nieszpory sa późnym popoludniem (byłam kiedyś na nieszporach w kościele luterańskim w Londynie - wieki temu - tez były o 17ej). Skąd przyszlo Ci do głowy poludnie?
    • cehaem Bóg wysyła SMS-y 30.03.12, 23:19
      >rzeczywistości Sonia Hernandes lansuje właśnie swoją nową książkę

A to po jakiemu? Czy juz nastal czas nawet na kalki z portugalskiego?
      • sobarso Re: Bóg wysyła SMS-y 31.03.12, 16:56
        Dobre! Pozdrowiam bratnią duszę falante do português:)
        • sobarso Re: Bóg wysyła SMS-y 31.03.12, 16:57
          *Pozdrawiam
    • wolaboska Bóg wysyła SMS-y 30.03.12, 23:47
      Naprawdę wierzycie, że jest ktoś, kto troszczy się o was?
      • wyjepka Re: Bóg wysyła SMS-y 31.03.12, 15:04
        Kiedyś powtórzyłam eksperyment na szczurach o którym czytałam jeszcze w szkole średniej. Wybrałam losowo 2 szczury w tym samym wieku, wadze, płci itd. Pierwszy wrzucony do głębokiej wody pływał przez ok 15 minut zanim zaczął tonąć. Szczur oczywiście przeżył bo wypuściłam wodę z basenu. Drugi też pływał ok 15 minut. W momencie w którym pewne było, że wkrótce utonie wrzuciłam mu do wody deskę o którą mógł się oprzeć, odpocząć a wkrótce na nią wejść. Powtórzony eksperyment po 14 dniach miał już inny wynik. Szczur któremu w krytycznym momencie podano deseczkę na którą mógł wejść i odpocząć pływał 12 minut dłużej od tego który poprzednio nie otrzymał pomocy.
        ----
        Wiara czyni cuda.
        • cinek1024 Re: Bóg wysyła SMS-y 31.03.12, 16:10
          Nic nie mam do wiary, ale akurat twój przykład jest fatalny. Szczur, o którym piszesz, wierzył w deseczkę, bo ją kiedyś widział. Nie musiał wierzyć w opowieści o deseczce.
    • madziapl1 Bóg wysyła SMS-y 31.03.12, 00:36
      Ja do zadnego wyznania religijnego nie naleze. Wierze w Sile Najwyzsza Ktora nie wiem jak wyglada ani co to jest. O nic sie nie modle bo TO lepiej wie co mi jest potrzebne jak ja. Jezeli byt pozagrobowy istnieje to go zobaczymy a jesli nie to nie zobaczymy. Postepuje tak cale moje zycie zeby nikt z mojej winy nie plakal. Kawalka nieba nie kupuje ani od imama, rabina, ksiedza czy innego szamana.
      • lactum Re: Bóg wysyła SMS-y 31.03.12, 16:07
        Ja do zadnego wyznania religijnego nie naleze. Wierze w Sile Najwyzsza Ktora nie wiem jak wyglada ani co to jest. O nic sie nie modle bo TO lepiej wie co mi jest potrzebne jak ja. Jezeli byt pozagrobowy istnieje to go zobaczymy a jesli nie to nie zobaczymy. Postepuje tak cale moje zycie zeby nikt z mojej winy nie plakal. Kawalka nieba nie kupuje ani od imama, rabina, ksiedza czy innego szamana.

Napisze jedno - respekt szanowna Madziu.
      • anegra Re: Bóg wysyła SMS-y 31.03.12, 16:26
        jasne, każdy może mieć swoje zdanie nt. religii. Powiem Ci tylko, że w różnych momentach życia się to zmienia :) Pozdrawiam.
      • omniasol Re: Bóg wysyła SMS-y 31.03.12, 17:20
        i tak trzymaj!!
    • elzbieta09 Bóg wysyła SMS-y 31.03.12, 05:02
      Jeśli ktoś chce zobaczyć jak wyganianie szatana odbywa sie w KK w Polsce niech pójdzie na seans egzorcyzmów ojca Witko (franciszkanin), a zobaczy połaczenie zasad wprowadzania w trans ("ukryte komendy") hipnotyczny i hipnoterapii, elementów psychologii i autosugestii (myslenie pozytywne), szamanizmu (zaklinanie w niezrozumiałym jezyku ktore podobno wygania szatana z czlowieka), "mówienia językami", modlitwy i powoływania się na Jezusa. Każdy kto wie na czym polega hipnotyzowanie - wie, że nie kontekst (religijny lub inny - byle relaksowal i motywował) jest znaczący lecz stosowanie komend hipnozy moze wyzwolic w czlowieku jego własne zdolności znajdowania rozwiązań własnych problemów 9ze zdrowotnymi włacznie - nie wszystkie rzecz jasna). W takim koglu-moglu jaki stosuje ks. Witko przecietny czlowiek niczego niestosownego sie nie doszuka, choc jest to naduzywanie religii (na zasadzie "cel uswięca środki") w imie "ewanfgelizacji" i zdobywania wiernych - i wykorzystywanie religii do rzeczy zgoła niereligijnych. Istnieją psychologiczne metody stwarzania "cudów" uzdrowienia (potwierdzane medycznie) bez odwoływania się do egzorcyzmów, imienia Jezusa i przypisywania samemu sobie nadzwyczajnych mocy - "mówienia językami". Ks. Witko robi to tak zawodowo, profesjonalnie (wywoływanie transu), ze trudno podejrzewac go, ze nie wie co robi (ze stosuje hipnoze na podlozu tersci religijnych).
    • miroo Nie ma religii - nie ma problemu! 31.03.12, 12:19

• mariuss111 Re: Nie ma religii - nie ma problemu! 31.03.12, 16:13
        to niestety, nie jest prawda, tępe masy potrzebują jakiejś wspólnej ideologii, czegos co da im zbiorową tozsamośc i obietnice lepszego życia i czegoś co będzie trzymac ich w ryzach, (hipotetyczna) całkowita likwidacja religii pociągnełaby za sobą straszliwe skutki
        • globalneocipienie Każdy w coś wierzy. 31.03.12, 16:55
          Jedni wierzą w neoprotestanckie kościoły, inni są katolikami, a jeszcze inni wierzą w globalne ocieplenie. Jednak na 100% tylko ci ostatni się mylą.

Blog - Globalne Ocipienie
          • miroo Trzeba być głupim aby wierzyć w kościoły.. 31.03.12, 19:04
            ...jak neoprotestanckie kościoły albo katolskie czy inne..
    • evusia123 POMOCY!!! 31.03.12, 14:31
      Ludzie,

jeszzce troche i bedzie WSTYD sie przyznac,ze ma sie z POLSKA cos wspolnego,
      obciach na caly swiat!!!!
      Jaja panie,no jaja wieksze niz berety!
      A Wielkanoc juz blisko..................................!!
      • lactum Re: POMOCY!!! 31.03.12, 16:12
        evusia123 napisała:

> Ludzie,
        >
        > jeszzce troche i bedzie WSTYD sie przyznac,ze ma sie z POLSKA cos wspolnego,
        > obciach na caly swiat!!!!
        > Jaja panie,no jaja wieksze niz berety!
        > A Wielkanoc juz blisko..................................!!

A co konkretnie evusiu masz na mysli z tym WSTYDEM? Jestem naprawde ciekawy.
        • nwowatch Re: POMOCY!!! 31.03.12, 18:51
          lactum napisał:

> evusia123 napisała:
          >
          > > Ludzie,
          > >
          > > jeszzce troche i bedzie WSTYD sie przyznac,ze ma sie z POLSKA cos wspolne
          > go,
          > > obciach na caly swiat!!!!
          > > Jaja panie,no jaja wieksze niz berety!
          > > A Wielkanoc juz blisko..................................!!
          >
          > A co konkretnie evusiu masz na mysli z tym WSTYDEM? Jestem naprawde ciekawy.

Evusia z niejaką dumą obwieszcza że została zalemingowana na nomen, omen amen. Evusia wierzy tylko w Kubę, Szymona, Szkło Kontaktowe i braci Mroczków.
    • aktyntasza Bóg wysyła SMS-y 31.03.12, 14:34
      Polska to niby nowoczesny kraj a ludność jest jeszcze mocno zacofana
    • grgkh Bóg nie istnieje 31.03.12, 14:34
      Bo nie ma dowodu na to istnienie. A hipotez jest nieskończenie wiele i nieistotnymi nie należy się zajmować, bo to strata czasu i uzależnianie się od nich.

A kościoły to zwyczajne partie władzy. I do tego zakłamane, jak żadne inne.
    • ksks3 Z czym i z kim się to kojarzy ? 31.03.12, 14:38
      Mnie z Rydzykiem i w ogóle z kościołem katolickim !
    • arvek9 KK musi zazdrościć, bo ten kościół 31.03.12, 14:47
      opanował prawie do perfekcji otłumianie ludzi przy jednoczesnym odchudzaniu ich portfeli...Brawo! Za głupotę trzeba płacić i to słono. Problem w tym, że największa zapłata dopiero czeka naiwne owieczki!
    • prababka44 Bóg wysyła SMS-y 31.03.12, 14:51
      elzbieta09 31.03.12, 04:24
      Dodaj do ulubionych Skasujcie
      Odpowiedz cytując Odpowiedz
      Po pierwsze nabożeństwo a nie jak napisałeś "naborzeństwo". Po drugie, msza jest tutaj terminem umownym. Owe nabożeństwo

Elka..., ja tam jestem ateistką,i mi to i owo obojętne, ALE też pisz poprawnie , czyli OWO nabożeństwo :))pozdro
      • sobarso Re: Bóg wysyła SMS-y 31.03.12, 17:06
        Ja też miałem pokusę, żeby się do tego przyczepić, ale nie uległem :). A Ty uległaś i, choć jesteś ateistką, dosięgnie Cię kara ;)
        • jokanda102 Re: Bóg wysyła SMS-y 31.03.12, 18:01
          :-)))
      • elzbieta09 Re: Bóg wysyła SMS-y 31.03.12, 18:29
        Owo i owe sa wg mnie obocznosciami i moga być uzywane zamiennie. Osobiście wolę starsze "owe". Można powiedziec "owe dziecko", ale "owo dziecko" mnie drażni. Zostaję przy swoim.
    • plynny [...] 31.03.12, 14:53
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • szarak1111 Jeśli ktoś jest (łatwo)wierny to 31.03.12, 14:58
      niech sobie płaci.
      Gorzej, gdy Kościół wykorzystuje państwo, aby z podatków obywateli jego funkcjonariusze opływali w luksusach - patrz Kościół rzymsko-pedofilski
    • ptak57 Bóg wysyła SMS-y 31.03.12, 15:00
      Łatwo się domyśleć że to polska szkoła, szkoła polskiego kościoła katolickiego z jej mistrzem O.Rydzykiem jako rektorem ! Nasi purpurowi są mistrzami w wyłudzaniu pieniędzy od swoich owieczek. Bez wątpienia, to szkoła polskiego kościoła katolickiego!
    • gigi.pl Bóg wysyła SMS-y 31.03.12, 15:07
      to właśnie religia niezależnie czy chrzescijanie , muzułmanie buddyści czytez inne ....
    • tr1plex Łatwiej stworzyć religie niż pozbyć się kapłanw 31.03.12, 15:11
      "Łatwiej stworzyć religie niż później pozbyć się jej kapłanów" Mówi pewne porzekadło. Jak widać w chrześcijaństwie nie brakuje nowych a'la mesjaszy. Allah, Jezus, Budda i takich tam też mogli być takimi przebierańcami za którymi poszły tysiące. Ludzie mają w naturze, że jak czegoś nie rozumieją to muszą sobie to za wszelką cenę wyjaśnić. Jedni szukają tego w nauce, drudzy wybierają łatwiejszą wersje, że za czymś czego nie rozumieją stoi bóg. A jak już się pojawi jakiś mesjasz to należy napisać książki itp. z jego naukami. Naprawdę jest to możliwe tak samo jak G.Lukas, Talkien, Spakowski czy wielu wielku innych stworzyło fantastyczne światy na papierze :) ..No dobra, skoro już jest religia i są jakieś księgi to należy rozprzestrzeniać wiarę i utrwalać w prostym ludzie bo ten najłatwiej chwyta, w tym celu można:
      -Atakaować niewiernych i przymusić ich do swojej wiary
      -Budowa świątynie gdzie się da (najlepiej zastosować marmury) by każdy śmiertelnik widział, że "BÓG" jest tutaj.
      -Kapłani koniecznie mogą przypominać osoby oświecone, wyjątkowe wtedy jest łatwiej bo lud widząc pozłacane świątynie i kapłanów ubranych w dziwne szaty i czapki ulega automatycznemu ogłupieniu. Więc za tym wszystkim musi stać bóg.
      Kiedy 'wiara' już się zakorzeni to należy zacząć bronić swoich interesów: łamać innowierców, siać odraze dla innych religii...
      btw: aby nie było, że mam osoby wierzące za 'mniej myślące' zaznacze, że mam świadomość iż wśród osób najinteligentniejszych na tym świecie są osoby wierzące jak i niewierzące. Dlatego jak ktoś kogoś nazywa głupkiem tylko dlatego, że wierzy lub nie sam się kompromituje

..ot to moje przemyślenia z ostanich 10minut
    • togo13 Bóg wysyła SMS-y 31.03.12, 15:14
      Co za wariactwo.
    • onefoks Bóg wysyła SMS-y 31.03.12, 15:15
      na szczęśćie w europie ludzie zaczynają trzeżwieć i te wszystie zabobony zaczynają się dewaluować jeszcze wiochy tak ale w miastach już widać oazy trzeźwośći.
    • myslacyszaryczlowiek1 Gazeta nie znosi konkurencji w manipulowaniu ludźm 31.03.12, 15:20
      Gazeta nie znosi konkurencji w manipulowaniu ludźmi. Media mogą wpajać ludowi nową wiarę w kryzys i zmusić ludek do niewolniczej pracy za miskę ryżu. J jeszcze wpajać ludowi, że to wszystko dla jego dobra. Dawniej taką rolę pełnił kościół, gdzie budowano wspaniałe ówczesne piramidy - kościoły i katedry ozdabiano je wspaniałymi dziełami sztuki, które do tej pory podziwiamy, a ludek żył w skrajnej nędzy bez ubikacji, komputera i komórki.
      Teraz tą rolę przejęły media, przekonują do niewolniczej pracy na rzecz niewielkiej garstki oligarchii. Za pomocą prania mózgu, dobranych argumentów i sprytnych systemów doprowadzają lud do nędzy. Np. wymyśla się OFE aby ukraść ludziom emerytury.
      Nikt się nie zająknie że dawniej jeden pracujący utrzymywał niepracującą żonę i kilkoro dzieci. Teraz zamiast niepracującej żony będzie trochę więcej emeryta i jedno lub dwoje dzieci. Na nic logiczne argumenty, dla dobra bankierów i ich szklanych pałaców trzeba będzie zapierdzielać do późnej starości.
    • amirez Bóg wysyła ... 31.03.12, 15:21
      Bóg wysyła ... nie bądź frajer, nie daj się robić w jajco! Ja nie potrzebuję twojej kasy, potrzebuję twojej miłości!
      A w czym problem? Chcieli ludzie kapitalizmu to mają. Tutaj w każdej dziedzinie jest konkurencja!
      • jonquil123 Re: Bóg wysyła ... 31.03.12, 15:35
        Zgadzam się :-). Podobno szatana jest mistrzem w upodabnianiu się do Boga, tylko że w swoim dzialaniu zmienia niektore 'szczegoly'.

Swoja droga to norma, ze GW jak zwykle przed swietami najezdza na KK - podjerzewam ze panowie redaktorowie siedzili w pocie czola i kombinowali czym by tu pierdzielnac tym razem.
    • jw11 Bóg wysyła SMS-y 31.03.12, 15:35
      wypisz wymaluj Rydzyk

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka