waldemark112 06.04.12, 09:03 Ze wszystkim można byłoby się zgodzić ,gdyby to mówił np. Olejniczak a nie Miller ,który zaciągnąl hamulec i wstrzymał rozwój SLD w martwym punkcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
entymolog Pan ŻĄkowski wyszedł na "pożytecznego idiotę"... 06.04.12, 09:05 Jak i reszta dziennikarzy napędzających ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
makoshika Miller skończył na cygarze u Kulczyka i koniaku 06.04.12, 09:41 u Pieronka. To był 2001 rok. Wtedy wypiął się na wyborców, którzy wynieśli go do władzy po tym, jak AWS napadł na Polskę i rozkradał ją przez 4 lata. Od tej pory Miller zachowuje się jak polityczny cham, co niektórzy jeszcze biorą za "twardość". Mam nadzieję, że w następnych wyborach pójdzie na dno razem z dziurawą łajbą, zwaną SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
maxixxx Miller ostro z Żakowskim o więzieniach CIA i Ur... 06.04.12, 09:29 W tym sporze radiowym jestem po stronie profesora Hartmana Odpowiedz Link Zgłoś
anna12-3 Miller ostro z Żakowskim o więzieniach CIA i Ur... 06.04.12, 10:00 ,,Wszystkie 17 państw Europy,będących w NATO-podpisało w ramach koalicji antyterrorystycznej z CIA-takie same umowy. Na 1245 śródlądowań w Europie , w Polsce odbyło się sześć. Raport Unii Europejskiej dokładnie przedstawia ilości tych śródlądowań i do których państw. A oto dane tego raportu: ""Raport szczegółowo zaangażowanie wielu krajów europejskich w tym, co się nazywa CIA "nielegalny" program. Jest na liście liczbę międzylądowań CIA, to w wielu krajach. Włochy: 46 międzylądowań. Wielka Brytania: 170 międzylądowania. Niemcy: 336 międzylądowania. Hiszpania: 68 międzylądowań. Portugalia: 91 międzylądowań. Irlandia: 147 międzylądowań. Grecja: 64 międzylądowań na Cyprze: 57 międzylądowań. Rumunia: 21 międzylądowań. Polska: 6 międzylądowań./tłumaczenie Google/. Wszędzie indziej CIA terrorystów głaskała,tylko w Polsce torturowała . W całej Europie te sprawy wyciszono, tylko Polacy są tacy niezłomni,tacy prawi,że w swej głupocie wezmą na klatę wszystkie grzechy świata,a Ci inni pozostaną ze spokojnym sumieniem. Jesteśmy śmiesznymi,pożytecznymi idiotami Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
jurekde Re: Miller ostro z Żakowskim o więzieniach CIA i 06.04.12, 10:24 super odpowiedź, to wyjaśnienie powinno zakończyć spór a Millera ścigają prokuratorzy ministra Zero.. Odpowiedz Link Zgłoś
railwaymanonly Re: Miller ostro z Żakowskim o więzieniach CIA i 06.04.12, 10:42 Porombany klakierze Gazety Wybiorczej.Zatem akceptujesz stosowanie tortur jako srodka do wymuszania zeznan?Zapewne wedlug Ciebie Guantanamo to jest osrodek wypoczynkowy?Zycze Ci abyc nastepnym razem zostal bohaterem np WTC2 lub np amabasady USA ,kiedy pod pretekstem ataku , kiedy USA zaatakuje inny kraj.Bedzie to Syria lub Iran wg.Wesley Clark-four star us general. Odpowiedz Link Zgłoś
jendrek121 Re: Miller ostro z Żakowskim o więzieniach CIA i 06.04.12, 14:38 railwaymanonly napisał: > Porombany klakierze Gazety Wybiorczej.Zatem akceptujesz stosowanie tortur jako > srodka do wymuszania zeznan?Zapewne wedlug Ciebie Guantanamo to jest osrodek wy > poczynkowy?Zycze Ci abyc nastepnym razem zostal bohaterem np WTC2 lub np amabas > ady USA ,kiedy pod pretekstem ataku , kiedy USA zaatakuje inny kraj.Bedzie to > Syria lub Iran wg.Wesley Clark-four star us general. spokojnie spokojnie, Wyborcza raczej jest przeciw torturom. Ale jeśli Ty tak bronisz praw ludzi, którzy obcinają głowy więźniom to jesteś tzw pożytecznym idiotą. Mieszkasz w kraju gdzie nie było wojny od kilkudziesięciu lat to możesz sobie takie bajki opowiadać. NIe poniesiesz też żadnej odpowiedzialności za czyjąć śmierć. A jeśli torturami wyciągną zeznania dzięki którym uchronią od następnych ataków to powiem jedno - powinieneś siedzieć w pudle żeby swoim kanapowym humanizmem nie narażać życia innych. Sam najchętniej dałbym Ci w pysk. I oczekiwał że nie zrobisz tego samego w imię humanizmu i nie polecisz jak baba na policję. Przez takich zasrańców jak ty sędziowie wsadzają do paki ludzi, którzy napadani na ulicy przez bandytów bronią się. Życzę ci żebyś dostał porządnego kopa w d... w życiu Odpowiedz Link Zgłoś
railwaymanonly Miller ostro z Żakowskim o więzieniach CIA i Ur... 06.04.12, 10:26 Wedlug mnie Pan Leszek Miller jest polityczna prostytutka-patrz grupa trzymajaca wladze.Najpierw sluzyl Ruskim,obecnie A merykanom.W wyzwalaniu Afganistanu tj dlugosci to NATO przescignelo nawet Ruskich.Wystarczy podeslac trochre materialow wybuchowych Talibom via Arabia Saudyjska ,aby miec pretekst do dalszej obecnosci w Afganistanie.Tak dziala Military Industrial Complex poczawszy od I Wojny Swiatowej.Utuczony general WP P Gruszka ma gleboko w doopie emerytow.Mam pytanie ?Kiedy Pan Gruszka odajdzie w stan spoczynku?Tj bedzie pobieral w wieku ok 55 lat emeryture w wysokosci ok 6tys zlptych?A moim znajomym w RP kaze sie pracowac do 67 lub dluzej!!! za 1000zl?Moja Sp Mamusia pobierala po 45 latachpracy ok 850 zl/mc emerytury.Na lekarstwa wydawala 550zl.tj leki od cukrzycy oraz na wspomaganie ukladu krazeniowego.Za czynsz placila ok 350 zl..pomagalem jej troszke,aby mogla przezyc.Obecnie dowiaduje sie ze jebani najemnicy z Rzecpospolitej Polskiej beda prowadzili ofensywe przeciwko Talibom za moje pieniadze i innych podatnikow.Dlatego protestuje.Stop Wojnie i “wyzwalaniu innych narodow “ kiedy tego nie chca.Dlaczego rzed RP odsyla nielegalnych uchodzcow z Afganistanu?Zamiast przekonac ich do wyzszosci naszego tj Zachodniego systemu-dac im mozliwosc ksztakcenia?Politycy ,macie gleboko w doopie Afganistan ,liczy sie kasa.To ruscy zarabiaja wozac zolnierzy NATO Afganistanie A podatnicy maja placic Chcialbym zobaczyc czynnego zolnierza ,policjanta RP w wieku 67 lat!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
waldemark112 Miller ostro z Żakowskim o więzieniach CIA i Ur... 06.04.12, 10:30 Anno-mądrości i wiedzy moja -zgadzam się-ale jak rozumięć to,że jesteśmy pożytecznymi idiotami.?To nie idiotyzm, to schizofrenia bardzo szkodliwa i dla nas i dla świata.Gdyby Bin napadł na kościół to Leszek i Aleksander byliby kanonizowani za życia a do SLD na życzenie Dyrektora zapisały się wszystkie mohery. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Gdyby porozmawiali o Iraku... 06.04.12, 10:30 ...to rozmowa byłaby inna... Tu Millerowi TS też raczej nie grozi, bo proamerykańskie lobby w Sejmie jest zbyt silne,żeby odpowiedni wniosek przeszedł. Próbował tego Cimoszewicz w Sejmie 26.III.2003, ale nawet proamerykańskie lizusy tego tematu nie rozwijały. Ale Millerowi grozi zwykły sąd karny z art 117 kk o prowadzeniu wojny napastniczej za co jest przewidziana kara pozbawienia wolności na co najmniej 12 lat. A udowodnić, że wojna przeciw Irakowi nie była wojną byłoby przed sądem trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
0721x Re: Gdyby porozmawiali o Iraku... 06.04.12, 11:00 Miller to szmaciak ale co ma do wojny z Irakiem? ludzie popieprzony muzułmanizm to chyba nie jest to co lubią normalni ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
indris Re: Gdyby porozmawiali o Iraku... 07.04.12, 20:47 0721x napisał: "Miller to szmaciak ale co ma do wojny z Irakiem? ludzie popieprzony muzułmanizm to chyba nie jest to co lubią normalni ludzie" W napaści na Irak 20 marca 2003 roku uczestniczyły oddziały polskie. Stało się tak na skutek decyzji prezydenta Kwaśniewskiego podjętej na wniosek Rady Ministrów na czele której stał Leszek Miller. Prowadzenie w wojny napastniczej jest ścigane z art. 117 kk Agresja na Irak wywołała niezwykle silne oburzenie na całym świecie i poważnie zaszkodziła obrazowi Polski. A w żaden sposób nie można jej uzasadnić zwalczaniem terroryzmu Odpowiedz Link Zgłoś
ewa38blaszczyk Miller ostro z Żakowskim o więzieniach CIA i Ur... 06.04.12, 10:55 Uwielbiam te lewackie, idiotyczne rojenia... Intelektualne międlenie Żakowskiego, który może uprawiać swoje poletko i pozostawać nieskażonym przez brzydki - a fe! - antyterroryzm, dlatego że ktoś za niego wykonuje najbrudniejsze roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
railwaymanonly Re: Miller ostro z Żakowskim o więzieniach CIA i 06.04.12, 10:58 Jesli nie masz nic do powiedzenia lepiej zamilcz tak brzmi nowe francuskie przyslowie.Dialektyke przedkladam ponad retoryke.Klakierze. Odpowiedz Link Zgłoś
0721x Re: Miller ostro z Żakowskim o więzieniach CIA i 06.04.12, 11:02 dialektyka w wykonaniu sowietów długie lata lansowała komunizm jako świetlaną przyszłość Odpowiedz Link Zgłoś
railwaymanonly Re: Miller ostro z Żakowskim o więzieniach CIA i 06.04.12, 11:18 O nastepny klakier.Sowiecki rezim upadl w 1998,tj Rosja pod kierownictwem dychawicznego Jelcyna tj Bierezowskiego upadl.Jak rowniez lansowany przes komunistow system.Obecnie od 14 lat mamy jedynie swiatowy kapitakistyczny system gospodarczy oparty na dyrewatach tj opcjach-Polska stracila wg Jakubasa ok 150 mld zl. W 2008.Fajnie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwygagatek Lewak w futrze,poprosi i dostanie, azyl na Alasce? 06.04.12, 11:10 .. a "zarobione" na "wykładach" srebrniki wystarczą zaledwie na kilka miesięcy... Tak skończy prawdziwy mężczyzna z SLD..? Odpowiedz Link Zgłoś
railwaymanonly Re: Lewak w futrze,poprosi i dostanie, azyl na Al 06.04.12, 11:23 Skonczy w Izraelu jak Gusinski.A jak tam Polscy panowie z ART B?Tzj Polacy tj RP I URZAD SKARBOWY wy.....ni jak chlop w sadzie? Odpowiedz Link Zgłoś
oldnick5 Terroryści poza prawem 06.04.12, 11:37 Chyba będę głosował na pana Leszka Millera. Dobrze byłoby mieć takiego premiera z jajami. Terroryści powinni być wyjęci spod prawa. Stanisław Remuszko www.remuszko.pl Odpowiedz Link Zgłoś
robert6_666666 Re: Terroryści poza prawem 06.04.12, 12:46 No ja na pewno nie bede glosowal na pana Millera. W kwestii terrorystow akurat sie z nim wyjatkowo zgadzam ale terrorysci nie sa glownym zadaniem premiera. A akurat w kwestiach, ktorymi na codzien zajmuje sie premier z panem Millerem sie na ogol nie zgadzam. A to sa wybory na premiera a nie na szefa GROM Odpowiedz Link Zgłoś
galaxy2099 Domniemani nie ... 06.04.12, 16:17 ale rzeczywisci jak najbardziej. Ale zaraz, zaraz .... przeciez tacy jak ty kwestionuja istnienie Alkaidy . Czyz nie Bush, CIA i Mossad do spolki zaplanowaly i wykonaly atak na Nowy York w 2001 roku? Mozna przeczytac wypowiedzi takich debili na kazdym kroku. Na Youtube filmikow o podobnje tresci jest zatrzesienie. Uzytecznych idiotow nie brakuje ... Odpowiedz Link Zgłoś
sir_fred Re: Domniemani nie ... 06.04.12, 20:52 Ręce opadają. Gdziecw...u durny napisałem coś o nieistniejącej al Kaidzie? Po prostu jak czytam ch...a, który przypisuje innym swoje urojenia, to szlag mnie trafia. Nie ma debil nic do powiedzenia, ale wymyśla od "użytecznych idiotów", jak nie przymierzając - Michalkiewicz jakiś czy inna pokraka... Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Terroryści poza prawem 09.04.12, 12:50 oldnick5 napisał: > Terroryści powinni być wyjęci spod prawa. a po czym poznamy terrorystę? po kształcie nosa? kolorze oczu? Odpowiedz Link Zgłoś
zenonczyk Miller ostro z Żakowskim ... 06.04.12, 11:43 Z pewnego czeskiego serialu wywodzi się taki powiedzenie :" Gdyby głupota miała skrzydła to by fruwała". "Pan idzie tropem Berii i Stalina" oskarżając o to pana Millera pan Żakowski pofrunął. Nigdy bym nie pomyśla że potrafi tak wysoko latać. Bardzo duże rozczarowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa38blaszczyk Re: Miller ostro z Żakowskim ... 06.04.12, 11:55 Należałoby wysłać p. Żakowskiego do Afganistanu z jajeczkiem pokoju, dobra okazja - Wielkanoc. Urzeczeni talibowie zaprzestaliby wysyłania swoich synów na kursy pilotażu przyjaznych [inaczej] samolotów. Odpowiedz Link Zgłoś
padmeee Re: Miller ostro z Żakowskim ... 06.04.12, 12:07 Zainteresuj się, kto najbardziej cierpi w ogniu "wojny z terroryzmem" (podpowiem Ci, że na pewno nie terroryści). Zainteresuj się, jaki jest bilans ofiar. I zastanów się, w jak mroczne miejsce zaprowadzi nas myślenie o cywilizacjach w kategoriach "dobrzy my" i "źli oni". Ktoś próbuje rozpętać zawieruchę - musimy być czujni i zachować trzeźwy osąd tego, co się wokół nas dzieje. Rozpętywanie nienawiści zawsze źle się kończy. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa38blaszczyk Re: Miller ostro z Żakowskim ... 06.04.12, 12:16 Spróbuj sobie wyobrazić świat, w którym NIE reaguje się na talibsko-terrorystyczną nienawiść. Odpowiedz Link Zgłoś
padmeee Re: Miller ostro z Żakowskim ... 06.04.12, 12:23 Spróbuj wyobrazic sobie świat, w którym nie generuje się terroryzmu poprzez nieodpowiedzialną politykę zagraniczną zachłannych mocarstw i ich sojuszników. Z terroryzmem trzaba walczyć eliminując jego przyczyny. "Wojna z terroryzmem" (idiotyczna nazwa warta swojego twórcy) rozsierdza tylko ekstremistów i pogłębia globalne podziały. To jest jak gaszenie pożaru beznyną. Nie jesteśmy w niczym lepsi od Persów, Afgańczyków, Palestyńczyków itd. Wbijmy to sobie w te nasze zakute, zepsute, zachodnie łby. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa38blaszczyk Re: Miller ostro z Żakowskim ... 06.04.12, 12:39 Tak, to się musiało skończyć argumentem o zepsutym Zachodzie. Jakbym Lennona czytała. Tyleż to piękne, co utopijne i teoretyczne. Naprawdę widzisz praktyczną możliwość powrotu do "miłości między narodami"? W świecie z Chinami, umownym Zachodem, Brazylią, Rosją? Ja pytam o konkrety. O to, co możliwe tu i teraz. Wyobrażam sobie, że mam dostęp do kogoś, kto wie, gdzie za chwilę wyleci w powietrze moje dziecko. By się tego dowiedzieć, WŁASNORĘCZNIE bym go na przemian przypalała i podtapiała. Rany, dość już tego idealistycznego bredzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
padmeee Re: Miller ostro z Żakowskim ... 06.04.12, 13:01 To co piszesz nie jest racjonalne, ale skrajnie emocjonalne i niebezpieczne. Tobie mogę wybaczyć emocjonalność, ale przywódcom mocarstw niestety nie. Lennona wolę słuchać niż czytać. Każdy zdrowy emocjonalnie człowiek, wybierze spokojne życie i odrzuci przemoc. Myslę, że nie bredzę idealistycznie, tylko staram się tłumaczyć, że złe emocje prowadzą w mroczne miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa38blaszczyk Re: Miller ostro z Żakowskim ... 06.04.12, 13:20 Można do tej nieemocjonalnej listy życzeń dopisać: "i niech wszyscy będą dobrzy, piękni i bogaci"? ;) Przejawiasz skrajny idealizm. I to jest dopiero niebezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
danuta49 To teraz pomyśl,że jesteś podejrzana o terroryzm! 09.04.12, 12:20 Co wcale nie musi znaczyć, że jesteś terrorystką...;-) Ot ktoś na torturach(wg twojej recepty!) musiał wskazać kogoś, a cię znał, albo agent wyrabiał normę albo ktoś pomylił adres...;-) Służby wszędzie partaczą robotę, nie tylko w Polsce,...;-) No i teraz jakiś taki twój klon powiada: >Wyobrażam sobie, że mam dostęp do kogoś, kto wie, gdzie za chwilę wyleci w powietrze moje dziecko. By się tego dowiedzieć, WŁASNORĘCZNIE bym go na przemian przypalała i podtapiała.< Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Miller ostro z Żakowskim ... 09.04.12, 12:54 ewa38blaszczyk napisał(a): > Wyobrażam sobie, że mam dostęp do kogoś, kto wie, gdzie za chwilę wyleci w powi > etrze moje dziecko. a jeśli nie wie? jeśli doniósł na niego sąsiad, bo starają się obaj o względy tej samej kobiety? albo przez przypadek nosi to samo imię i nazwisko co ten, kto wie? albo po prostu został wskazany przez innego niewinnego torturowanego? Odpowiedz Link Zgłoś
robert6_666666 Re: Miller ostro z Żakowskim ... 06.04.12, 12:51 dzieki temu, ze mamy zakute zachodnie lby to mozesz pisac rozne glupoty w internecie Odpowiedz Link Zgłoś
padmeee Re: Miller ostro z Żakowskim ... 06.04.12, 13:05 Nazywanie czyichś poglądów "głupotami" to język agresji. Miłośnicy wojen z terroryzmem kochają taki język. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa38blaszczyk Re: Miller ostro z Żakowskim ... 06.04.12, 13:41 A to niby dlaczego? A jak ma inaczej napisać, jeśli faktycznie uważa to za głupoty? Nie widzę tu agresji (ale Ty widzisz ją nawet tam, gdzie jej nie ma), widzę opinię. Gdzieś tu w wątku jest koleś - przeciwnik antyterroryzmu, co za ironia - wyzywający od "pojebanych faszystów". Jego jakoś nie piętnujesz. Bo po Twojej stronie? Odpowiedz Link Zgłoś
robert6_666666 Re: Miller ostro z Żakowskim ... 06.04.12, 12:49 Zakowski juz dawno odlecial. Po prostu nie nadaza za zmianami na swiecie. Moze demencja. A szkoda bo kiedys w latach 90-tych byl calkiem dobrym dziennikarzem Odpowiedz Link Zgłoś
padmeee Re: Miller ostro z Żakowskim ... 06.04.12, 13:16 Ja też odlatuję, kiedy czytam, że minister Sikorski będzie chlebem i solą wital pierwszy oddział żołnierzy amerykańskich na polskiej ziemi. A wracając do Żakowskiego: nie nadąża, bo trudno nadążać za rozpędzoną lokomotywą, zmierzającą wprost ku przepaści. Żakowski ma bardzo konsekwentne poglądy i bardzo otwarty umysł. Otwarty umysł to wartość bardzo niepopularna we współczesnym świecie. Gunter Grass doświadcza tego teraz na własnej skórze. Odpowiedz Link Zgłoś
padmeee JEST PAN ZEREM...??? 06.04.12, 11:50 Lubiłem tego człowieka. Szanowałem go. Głosowałem na ugrupowania, które sobą firmował. Dzisiaj widzę, że Miller ma poglądy rodem z magla, lub bazaru. Czuję się oszukany. Nowoczesna europejska lewica jest na drugim biegunie w stosunku do Georga W. Busha i jego imperialnych wojenek. Teraz już wiem, że Miller nie jest i nigdy nie był lewicowcem. BYŁ POSTKOMUNISTĄ - "OSZOŁOMY" MIAŁY RACJĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa38blaszczyk Re: 06.04.12, 12:05 Europejska lewica to wyjątkowo skompromitowana pani... Przenieśmy się na moment do Hiszpanii, tam to dopiero są lewicowe tradycje, choć Zapatero przyciśnięty twardą rzeczywistością musiał wrócić z Krainy Czarów na twardy grunt i z nim sromotnie przegrał. Zatem Hiszpania: tak z ciekawości - jak reaguje "nowoczesny europejski lewicowiec", kiedy jego dziecku w madryckim metrze urwie nóżkę? Aaaaaach, wiem, POZYWA taliba do sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
padmeee Re: 06.04.12, 12:12 Myślę, że napuszony konserwatywny prawicowiec, zgodznie ze swoim chrzescijańskim sumieniem, zagłosujuje na takie siły polityczne, które obiecają mu sto afgańskich nóżek urwanych w odwecie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa38blaszczyk Re: 06.04.12, 12:20 Daleko mi do prawicy i chrześcijaństwa. Jeśli nie rozumiesz, że wobec terrorystycznych szaleńców stosuje się siłowe środki odwetowe, to nie rozumiesz nic. Tak, baaaardzo brzydka jest ta wojna, nieestetyczna nawet, z pourywaymi nóżkami. Jedź do Azji, czyń znaki pokoju, powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
padmeee Re: 06.04.12, 12:30 Bałbym się tam pojechać, bo różni zachodni kretyni, nazywający się "przywódcami", skutecznie zszargały mi tam reputację. I Tobie też. Nie dojdziemy do porozumienia. Historia oceni, kto z nas ma rację. Ja uważam, że pokój i miłość mają przewagę nad wojną i nienawiścią. Być może nie mam racji, ale wolę wierzyc, że nie zalejemy naszej przyszłości krwią i nienawiścią. Pozostaw mnie z tą wiarą (byc może naiwną). Zdrowych i spokojnych Świąt Wielkanocnych dla Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa38blaszczyk Re: 06.04.12, 12:41 W sumie chodzi nam o to samo. Nie jestem zwolenniczką nienawiści i urwanych dziecięcych nóżek. Ja po prostu nie mam złudzeń co do realiów, i tyle.Tym się różnimy Również wszystkiego dobrego. :) Odpowiedz Link Zgłoś
railwaymanonly Re: 06.04.12, 12:24 Porombani faszysci ,Zaglosuje na tego kto chciaz wspomni o wysadzeniu WTC 7 w imieniu rozpentania wojny w Afganistanie.Od 11 lat wyzwalacie Afganistan?Jebani najemnicy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nabati Miller - gwóźdź do trumny SLD 06.04.12, 13:11 Zezwolenie na tortury w Polsce Miller to nie jest powod by cie postawic przed Trybunalem? Odpowiedz Link Zgłoś
padmeee Miller + kwaśniewski 06.04.12, 13:18 Ten drugi jest jeszcze bardziej odpowiedzialny za to upokorzenie naszego kraju. Święta krowa? Dlaczego nikt nie zająknie się o jego odpowiedzialności? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa38blaszczyk Re: Miller + kwaśniewski 06.04.12, 13:27 Dlatego, że wszyscy brali w tym udział. I gdyby Palikot był premierem za czasów SLD, śpiewałby tak samo. Realpolitik. O, z lewa i z prawa, proszę bardzo (tylko proszę mi nie zarzucać sympatii pro-pisowskich, to przykład jednomyślności sceny politycznej), to z prezesa Kaczyńskiego: "Do współczesnego języka debaty o bezpieczeństwie na trwałe weszło pojęcie terroryzmu w wielu nowych postaciach, ale zawsze zorientowanego na masowość ofiar. Począwszy od zamachu mającego na celu skupiska ludności cywilnej, tak z użyciem środków konwencjonalnych, jak i broni chemicznej, zagrożenie użyciem "brudnej bomby" wytworzonej z udziałem środków radioaktywnych, poprzez terroryzm cybernetyczny. Powodem do niepokoju są obszary na świecie, które promieniują potencjalnym czy już realnym zagrożeniem, także dla terytorium Sojuszu. Dlatego natowska misja w Afganistanie, ma przełożenie na stan bezpieczeństwa obywateli państw członkowskich Sojuszu, pokazując jednocześnie deficyty solidarności w zaangażowaniu państw członkowskich." Odpowiedz Link Zgłoś
padmeee Re: Miller + kwaśniewski 06.04.12, 13:45 PIS jest otwarcie proamerykański. Fakt, że świat jest cyniczny, nie zwalnia nikogo od odpowiedzialności za swoje działania i decyzje. Realpolitik w tym kontekście sprowadza się tylko do tego, że w obecnym układzie politycznym w Polsce, Kwaśniewski zyskał sobie nietykalność. Na wstępie mojego intensywnego udziału na tym forum, wspomniałem o nowoczesnej europejskiej lewicy. Gwoli wyjaśnienia: nie miałem na myśli żadnych formacji politycznych, a wyłącznie postawę intelektualną i światopoglądową. Wiem, że SLD, Miller i Kwaśniewski to nie lewica a jedynie koniunkturalni postkomuniści. TERAZ to zrozumiałem. Wcześniej Ci ludzie skutecznie mamili mnie swoją "lewicowością". Mnie tez proszę nie zarzucać sympatii propisowskich, ale w tym kontekście PIS jest konsekwentny w swojej proamerykańskiej orientacji, a wiec uczciwy wobec opinii publicznej (są też miłośnikami kary śmierci, więc takie "niewinne" podtapianie więźniów na nikim w PISie wrażenia nie zrobi...) Odpowiedz Link Zgłoś
szalom-1 Żakowski cham,który atakował Miller,nie odwrotnie 06.04.12, 13:57 Chamstwo i bezczelność Żakowskiego podyktowana tym,ze Palikotowi spada w sondażach a SLD go przegoniło. Palikot nisko w sondażach martwi Tuska i Michnika. Żakowski wziął na sztandary Urbana, o którym mówił " TUTAJ LEŻY URBAN JERZY,POKÓJ JEGO DUSZY . DZIESIĘĆ METRÓW DALEJ LEŻĄ JEGO USZY. Cóż Żakowski to kolejny rodzaj prostytutki dziennikarskiej,która dal pieniędzy posunie się do wszystkiego. Kończąc można rzec" pies dla kości tak się nie poniży,jak Żakowski dla kasy i chęci podlizania się PO i Pali kmiotowi". Odpowiedz Link Zgłoś
romp66 Żakowskim czyli Bucharin naszych czasów-bydle 06.04.12, 14:25 Żakowski niczym Nikołaj Bucharin, naczelny radzieckiej Prawdy, oraz współtwórca Konstytucji radzieckiej, która weszła w życie w 1936 roku. Żakowski jak Bucharin, opluje każdego,którego jemu wskażą Tusk i Michnika. Żakowski to człowiek o kręgosłupie osobowościowym, rury do odkurzacza. Każdy kto ma władzę wygina Żakowskiego jak się jemu podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Dylemety moralne Żakowskiego 06.04.12, 14:53 Polecam... Żakowski: Jak żyć ze złem Oto parę kłopotliwych pytań, w sam raz na kampanię wyborczą: czy należało zastrzelić ibn Ladena? Czy Miller i Kaczyński powinni stanąć przed Trybunałem Stanu? Czy tortury powinny być legalne? A prostytucja, marihuana, aborcja? Więcej pod adresem www.polityka.pl/kraj/analizy/1517830,1,mniejsze-zlo-zakowski-o-dylematach-w-polityce.read#ixzz1rGRlkjrq Odpowiedz Link Zgłoś
mazur_krzysztof Od kiedy ściganie terrorystów jest islamofobią? 06.04.12, 14:50 Czy zdaniem Żakowskiego wszyscy muzułmanie są terrorystami? Jeśli tak, to raczej Żakowski jest islamofobem. A może wszyscy terroryści są muzułmanami? Wtedy j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszdwa Miller ostro z Żakowskim o więzieniach CIA i Ur... 06.04.12, 21:20 Co to znaczy "porombany"? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa38blaszczyk Re: Miller ostro z Żakowskim o więzieniach CIA i 06.04.12, 23:49 To znaczy "skończyłem 6 klas podstawówki". Odpowiedz Link Zgłoś
railwaymanonly Re: Miller ostro z Żakowskim o więzieniach CIA i 09.04.12, 09:24 porómbany – niespełna rozumu (porąbany czyli głupi, durny) pl.wiktionary.org/wiki/Indeks:Polski_-_Regionalizmy_kujawskie_-_Straszewo Odpowiedz Link Zgłoś
indris Bardzo łatwo znaleźć prawo... 08.04.12, 00:00 ...na podstawie którego można postawić Millera przed sądem. Jest to art 117 kk, który mówi o wojnie napastniczej. Niezależnie bowiem od tego jak to było z więzieniami CIA, jest powszechnie wiadome, że polskie oddziały wzięły udział w napastniczej wojnie przeciw Irakowi, która zaczęła się 20 marca 2003. I że odpowiedzialność za to ponoszą dwaj ludzie: Aleksander Kwaśniewski i Leszek Miller. Odpowiedz Link Zgłoś
paw73 Re:Za wysłaniem wojsk do Iraku,głosował cały sejm 08.04.12, 19:57 Za wysłaniem wojsk do Iraku byli prezydent Aleksander Kwaśniewski, premier ówczesnego rządu SLD PSL , Donald Tusk szef partii i klubu Platforma Obywatelska i cała partia, Jarosław Kaczyński prezes partii PiS i cały klub, szef partii Samoobrona Andrzej Lepper i cała partia, szef partii LPR Roman Giertych i cała partia. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Nie kłam ! 08.04.12, 21:35 Tu jest zapis debaty sejmowej z 26.III.2003 orka2.sejm.gov.pl/Debata4.nsf/main/4A24A810#092 Odpowiedz Link Zgłoś
danuta49 Zagrożenie było dla USA,nie dla Polski,Miller!!;-) 09.04.12, 12:07 Przy czym sami Amerykanie to zagrożenie wywołali!Oni stworzyli, wyszkolili i uzbroili zarówno Al Kaidę jak i talibów.A że im się wydawało, że to przeciw ZSRR...;-) Na dodatek to Amerykanie zrobili sobie wroga z muzułmanów swoją polityką. Dlaczego Polska miała płacić ich(!!!) rachunki??? Odpowiedz Link Zgłoś
paw73 Re: kontyngent do Iraku przedłuzali PO PiS LPR Sam 09.04.12, 12:32 Rządy PiS LPR Samoobrony zwiększały liczbę żołnierzy w Iraku Marcinkiewicza , później rząd Kaczyńskiego. Rządy PO PSL Donalda Tuska i Waldemara Pawlaka, trzykrotnie zwiększały liczbę wojsk w Iraku. Koniec gdy Amerykanie już się wycofywali z Iraku, Tusk powiedział,że wycofa Polskie wojska. Tusk mówi ,że wycofał Palków z Iraku,wtedy gdy USA już kończyło wojnę! Odpowiedz Link Zgłoś