rahowa7 26.04.12, 11:01 Kublik komentarz? Nie dziwi, oj nie dziwi...Adam Ciebie naprawdę to dziennikarstwo "na jedno kopyto" nie nudzi??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wojtekd38 Miller maleje i mnie to nie dziwi 26.04.12, 11:24 Napieralski Miller Oleksy to GRABARZE polskiej lewicy!!!!!!!!!! Ludzie lewicy czekaja na NOWA LEWICE !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
chmara Re: Miller maleje i mnie to nie dziwi 26.04.12, 11:38 tak jest Wojtek czekają na NOWĄ LEWICĘ pod sztandarem Michnika, Lityńskiego, Rosatiego, Kublik i Celińskiego....tylko dlaczego durny elektorat nie chce na nich głosować ?????? Proponuje wybrać sobie inny kraj i spróbować. SLD - zwrot na lewo i czekanie na trupa liberalizmu który spływa już Sekwaną a za rok i Renem...przyjdzie czas i na Wisłę... Odpowiedz Link Zgłoś
makoshika A potem cygaro z Kulczykiem i koniak z Pieronkiem. 26.04.12, 13:12 Oto wasza millerowska, SLD-owska "lewicowość". Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: A potem cygaro z Kulczykiem i koniak z Pieron 26.04.12, 15:05 makoshika napisał: > Oto wasza millerowska, SLD-owska "lewicowość". Na dzień dzisiejszy trzeba odsunąć POPiSdolonych od żłoba! Kiedy tych degenratów już nie będzie, wtedy będzie można dywagować jaka lewica. Na razie dla mnie nie ma większej różnicy czy więcej głosów zdobędzie Miller czy Palikot, byle zniszczyć pokurcza, don-donka i te ich chore sekty. Odpowiedz Link Zgłoś
makoshika Miller już miał okazję zrobić porządek z AWSowską 26.04.12, 20:53 bandą, ale wolał cygara i koniaczki. Więc mi teraz nie klaruj po 10 latach, że ten konus nagle teraz dojrzał. Po pobycie w Samoobronie i romansie z CIA? Odpowiedz Link Zgłoś
adrem63 Chwileczkę, 26.04.12, 11:53 Droga Pani ! Leszek Miller jeszcze nie skończył. Może tak trochę wyrozumiałości i cierpliwości? „Może spóźniony i to znacznie i teraz się dopiero zacznie ?” jak pisał Marian Załucki. :) Odpowiedz Link Zgłoś
jsd1952 Małe jest piękne, a ilość nie zawsze przechodzi w 26.04.12, 11:54 Artykuł jest, niestety tak to ostatnio bywa w Gazecie, bardzo wybiórczy. Zatrzymano się na ilości posłów nie mówiąc o ich jakości. A w przypadku Ruch PP, wbrew deklarowanej lewicowości, ilość nie przechodzi w jakość. Co zaś do wybiórczości to sondażowo PiS zrównał się z PO, a SLD przeskoczył RPP. Tak więc dyskusja o malejącym Panu M jest tyleż zabawna, co i nie precyzyjna! Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwygagatek czarzaste SLD to rupieciarnia; Piekarska już dawno 26.04.12, 12:03 ..powinna odejść do Palikociątek.. została bowiem oszukana, wraz z ogromną rzeszą wyborców.. Miller ma taki negatywny odbiór za Konkordat, Irak, CIA.. że nie ma co marzyć o młodym elektoracie.. Poza tym robią błąd za błędem... nawet nie chce mi się wyliczać.. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: czarzaste SLD to rupieciarnia; Piekarska już 26.04.12, 12:08 Piekarska ma tyle wspólnego z lewicą, co ja z Rydzkiem. Na sugestię Geremka przeszła do SLD aby wysondować możliwość współpracy. Od razu dostała tz. kupa w górę i awansowała na wiceministra MSWiA. Obecnie, los tej pani potoczyłby się inaczej gdyby zajmowała się losem ludzi, a nie zwierzątek i zdjęciami modelek. Odpowiedz Link Zgłoś
mrkolek Re: czarzaste SLD to rupieciarnia; Piekarska już 26.04.12, 14:57 A co ma wspólnego Miller z konkordatem? Odpowiedz Link Zgłoś
1ewkas Re: czarzaste SLD to rupieciarnia; Piekarska już 27.04.12, 08:50 Nic. Ale to on osobiście zawiózł w zębach pewnemu prałatowi jedyne w Polsce zezwolenie na wydobywanie bursztynu. Odpowiedz Link Zgłoś
same.zalety Re: Małe jest piękne, a ilość nie zawsze przechod 26.04.12, 12:07 jsd1952 napisał: > Artykuł jest, niestety tak to ostatnio bywa w Gazecie, bardzo wybiórczy. Zatrzy > mano się na ilości posłów nie mówiąc o ich jakości. A w przypadku Ruch PP, wbre > w deklarowanej lewicowości, ilość nie przechodzi w jakość. Co zaś do wybiórczoś > ci to sondażowo PiS zrównał się z PO, a SLD przeskoczył RPP. Tak więc dyskusja > o malejącym Panu M jest tyleż zabawna, co i nie precyzyjna! w sondażach SLD zawsze wygrywa z RP. szkoda że przegrywa w wyborach:P Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Małe jest piękne, a ilość nie zawsze przechod 26.04.12, 12:12 Czyżby wkrótce były wybory, skoro red. Kublik martwi się losem Millera. Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: Małe jest piękne, a ilość nie zawsze przechod 26.04.12, 14:12 Osobiście uważam że obie główne w sondażach obecnie partie żyjące z oskarżania się nawzajem siebie o turystykę funeralną są siebie warte. Jeśli mam mieć wybór "entre le peste et la cholera", to ja wolę wybrać syfilis lub rzeżączkę. Może boli tak samo jak te dwie pierwsze, ale łapanie jest przyjemniejsze. A komentarze w "GW" na temat pana towarzysza Millera są już nudne. Może on i przegra i może nie wie jak skończyć, ale po co wciąż walić? Odpowiedz Link Zgłoś
ignor-antka Miller maleje i mnie to nie dziwi 26.04.12, 12:05 Miller,to CAP wyprowadzi lewice w pole - jest za stary i za glupi......I dobrze wam tak,sami go wybraliscie????????? Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Miller maleje i mnie to nie dziwi 26.04.12, 12:11 @gnor-antka.... przynajmniej nie rżnie chama politycznego jak jego polityczny rywal Don Palikot. Młodzi potrafią czytać i myśleć, nie zmyli ich zakłamana twarz Don Palikotka. Odpowiedz Link Zgłoś
makoshika Tak, tak... Młodzi już się tulą do Millera. 26.04.12, 13:15 Żałosny pieczeniarz jesteś, Joński, wiesz o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Miller maleje i mnie to nie dziwi 26.04.12, 15:02 czyzyk331 napisał: > Młodzi potrafią czytać i myśleć, nie zmyli ich zakłamana twarz Don Palikotka. Tak, tak. Miller po prostu dwoi się i troi, żeby zagospodarować antyklerykalny i liberalny obyczajowo potencjał młodego pokolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Miller to zbrodniarz... 26.04.12, 12:46 ...który wprowadził Polskę do napastniczej wojny przeciw Irakowi, co było przestępstwem ściganym z art. 117 kk. Partia, która takiego osobnika wybiera na przywódcę, zasługuje na klęskę. Dla polskiej lewicy Miller jest tym, czym był Hitler dla Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
rahowa7 Re: Palikot to panna... 26.04.12, 12:54 Palikot to panna.... Miller mu nie konweniuje ale już Olek jak najbardziej ...a wiesz panienko kto spijał koktajle w ambasadzie USA z prędkością wczesnego Mazowieckiego zgadzając sie na okupacje Iraku?...właśnie ten hołubiony przez twego mentora Kwaśniewski:) Odpowiedz Link Zgłoś
indris Palikot... 26.04.12, 13:27 ...nie jest moim mentorem. O Kwaśniewskim w kontekście awantury irackiej myślę to samo co o Millerze. Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: Palikot... 26.04.12, 14:24 Przepraszam. Nie tylko panowie Miller i Kwaśniewski. Cała nasza klasa polityczna, od lewicy Kaczyńskiej do lewicy Geremkowej to nam zafundowała, i za to powinna być Norymberga. To była, uczciwie mówiąc, zbrodnia przeciw pokojowi w pewnych podpisanych przez nas konwencjach dokładnie opisana. A licząc bezbronne ofiary, to i przeciw ludzkości. I ten komentarz tak jak tysiąc innych tu, zaraz wyleci. Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: Miller to zbrodniarz... 26.04.12, 14:59 indris napisał: > ...który wprowadził Polskę do napastniczej wojny przeciw Irakowi, co był > o przestępstwem ściganym z art. 117 kk. Ja tu napiszę pewną anegddotę. Prawdziwą, ale bohater raczej się obrazić nie powinien, bo on zawsze mówił co myślał, jak w słynnej historii z powodzią i tym, że trzeba się było ubezpieczyć, akcją "czyste ręce", itp. Była końcówka lat 1970-tych, późny Gierek, i pan Włodzimierz Cimoszewicz był doktorem na UW i nam, dzieciakom, wykładał prawo publiczne międzynarodowe. Mówiąc o definicji "agresji" i chyba Pakcie Brianda-Kellogga z okresu międzywojennego mówił, i to budziło salwy śmiechu na wykładach, że "agresja jest to nieusprawiedliwiona napaść jednego suwerennego państwa na drugie, chyba że następuje z udziałem Związku Radzieckiego, bo wtedy jest to marsz wyzwolicieli" Patrzcie, jak nic się nie zmienia. Tylko nazwy krajów. Odpowiedz Link Zgłoś
marek1846 Co wspólenego z lewicą ma Miller? 26.04.12, 12:56 To człowiek aparatu władzy poprzedniego systemu, który nie załapał się na prawicowość jak Święcicki, Hausner, Belka i im podobni. Nie mógł startować pod sztandarami prawicy, pozostały lewicowe. Trzeba być idiotą od dziesięciu pokoleń żeby nie pamiętać jak wyglądała jego lewicowość kiedy był premierem. Im szybciej SLD zdechnie pod wodzą Millera, tym szybciej otworzy się miejsce dla prawdziwej partii lewicowej. Odpowiedz Link Zgłoś
chmara Re: Co wspólenego z lewicą ma Miller? 26.04.12, 13:07 Takie skamlanie o NOWĄ LEWICĘ to młyn na POPIS drogi Marku. Czego byś nie powiedział o postkomunistach to PRL był jednak państwem o wielokrotnie intensywniejszej treści socjalnej i pracowniczej niż balcerowiczowski kapitalizm. Chcesz Nowej Lewicy? Świetnie - tylko kto ma dać jej stempel: Kublik, Ozon czy Ziętek. Ja też mam marzenia : ale od nich lepsze są PLANY. A PLAN na kongres SLD to uchwalenie lewicowego programu. Nie będzie go realizował Miller to się go SLD pozbędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
marek1846 Re: Co wspólenego z lewicą ma Miller? 26.04.12, 14:39 PRL to rozdział zamknięty. Gdyby Miller urodził się 20 lat póżniej to byłby etatowym działaczem UW a następnie PO bo taki ma charakter. Przez takich ludzi jak on i całe to SLD, lewica kojarzy się z bezideowością i posadkami dla kolesi. Nic nie zmieni żaden kongres, bo to trup który cuchnie i odpycha wyborców. W kraju trwa dyskusja o systemie emerytalnym a ci lewicowcy swoim liberalizmem przebijają nawet francuskich liberałów. I to ciągłe zdziwienie - ale o co chodzi, Olek mówi, że jest dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Re: Co wspólenego z lewicą ma Miller? 26.04.12, 13:10 To co świnka morska z morzem... Odpowiedz Link Zgłoś
bodzio151 Re: Co wspólenego z lewicą ma Miller? 26.04.12, 20:49 indris napisał: > To co świnka morska z morzem... no coz nauczles sie arys.. ale on nie obrazal ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
0kostek Agnisia Kublik pięknieje i to mnie cieszy 26.04.12, 13:14 Jest coraz piękniejsza i mądrzejsza. Zazdrościmy Adasiowi takiej ulubienicy. Odpowiedz Link Zgłoś
helguera to czy Kublikowej cos dziwi jest 26.04.12, 14:26 tak samo wazne jak to czy Palikot zapalil trawe czy nie zapalil.Jeśli ktos z Sld odchodzi do palikociarni to znaczy ze w SLd jednego potencjalnego cpuna jest mniej.miller sie z pewnoscia cieszy.Kublikowa przytacza kto ile ma procent poparcia dzisiaj,jak przyjda wybory SLD może z takim samym 8%poparciem ale bedzie w sejmie,palikociarnia pomimo duzego poparcia lewackich mediow wynik z pewnoscia bedzie miala gorszy od Sld. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Jak Miller trafi przed sąd... 26.04.12, 17:45 ...to wynik SLD może być gorszy niż Palikota. A to, czy trafi, zależy tylko od siły wpływów proamerykańskiego lobby na prokuraturę. Bo artykuł 117 kk (o wojnie napastniczej ) jest wystarczająco jasny. Lobby amerykańskie narzuciły na Irak kurtynę, jak kiedyś na Katyń. Ale to nie musi trwać wiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
25cz Miller maleje i mnie to nie dziwi 26.04.12, 14:33 Widać, że na lewicy gorszy zamęt, niż na prawicy. Trudno się zorientować co za zwierz, ta lewica, którego tak nerwowo szukają. Najzabawniejsze jest, jak w stanie desperacji, co poniektórzy odważniejsi, próbują swojego wzorca lewicowości szukać w PRL-u. Całe szczęście, że w naszym pięknym państwie, mamy urodzaj afer i klęsk przeróżnych. Podejrzewam, że gdzieś w ukryciu, pełną parą pracuje machina, nie t6yko do produkcji sztucznej mgły. Cała nadzieja w naszej młodzieży, a tym rozpalonym old boyom, pozwólmy się powygłupiać. Odpowiedz Link Zgłoś
hanpas Miller maleje i mnie to nie dziwi 26.04.12, 14:39 Kublikowa -Miller maleje a penis/sztuczny/Palikota rośnie,starcza demencja dziennikarki odbiera jej resztki rozumu a Gazetę Wyborczą spycha do poziomu Trybuny Ludu/80-lata/ jako tuby propagandowej Tusko-Palikota.Coraz większym obciachem jest trzymanie w ręku GW. Odpowiedz Link Zgłoś
25cz Miller maleje i mnie to nie dziwi 26.04.12, 14:48 Jak dziadki na prawicy są w stanie podniecenia - chwytają za krzyż, towarzysze za penis Palikota. Problem w tym, że ani jedni, ani drudzy, już nie pamiętają do czego te eksponaty mogą służyć? Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Beton to mamy dzisiaj w POPiSie, 26.04.12, 15:02 całą tą bandę niereformowalnych idiotów dalej ślepo wierzących w państwo wyznaniowe czy w neoliberalny kapitalizm. To jest właśnie prawdziwy beton! Odpowiedz Link Zgłoś
25cz Miller maleje i mnie to nie dziwi 26.04.12, 15:18 Tak się złożyło, że ten ,,liberalny kapitalizm,, pozwolił uratować polskie państwo od totalnego bankructwa, dwadzieścia lat temu, a dziś gwarantuje ciepłe emeryturki tym, którzy do tej ruiny Polskę przywiedli .Wcale nie twierdzę, że ten system jest rajem na ziemi, ale widać, że dzisiaj jeszcze nie potrafimy stworzyć nowoczesnego, przyjaznego państwa, w którym chamski spryt i kult egoizmu, są najbardziej pożądanymi cechami. Można natomiast zrobić pierwszy krok - zacząć uśmiechać się do współrodaków i jak najszybciej zapomnieć o PRL-u, jako raju utraconym. Odpowiedz Link Zgłoś
zenonczyk Partyjne przejścia. 26.04.12, 17:27 Coś pani Kublik nie przemyślała tego artykułu. Jak można odnieś bezprecedensową porażkę. Według mnie można ponieść bezprecedensową porażkę.Ale mniejsza o drobiazgi. Ci dwaj panowie przeszli do parti na którą ich wyborcy nie głosowali.Nie wiem czy to jest godne pochwały. Dla mnie ci ludzie się zeszmacili dla pani Kublik zostali "bohaterami" wartymi zainteresowania. Sprawa gustu. Ot i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
2berber Społeczeństwo traci więcej niż Miller :-(. 26.04.12, 18:08 Brak silnej lewicy to utrata zdobyczy społecznych. Prawica próbuje nam sprawić obowiązek pracy do 67 roku życia. To nie przejdzie, jednak lepiej żeby lewica zapobiegła tym niecnym zamiarom niż kryterium uliczne. Tak czy siak lewica wróci do władzy niezależnie od jadu pani Kublik. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Sługus Busha to nie lewica 26.04.12, 18:44 Oczywiście, że lewica jest potrzebna. Ale ta łajdacka klika która nazywa się lewicą potrzebna jest co najwyżej prokuratorom. Miller jest dla lewicy tym, czym był Hitler dla Niemiec. Hańbą i nieszczęściem. Odpowiedz Link Zgłoś
2berber Re: Sługus Busha to nie lewica 26.04.12, 20:51 indris napisał: > Oczywiście, że lewica jest potrzebna. Ale ta łajdacka klika która > nazywa się lewicą potrzebna jest co najwyżej prokuratorom. Indris nie sądzę że twoja indywidualna ocena zmieni postrzeganie świata przez innych. Daj se siana - odpuść, przecież nie twierdzę żeś osioł. Odpowiedz Link Zgłoś
bodzio151 Re: Sługus Busha to nie lewica 26.04.12, 20:52 indris napisał: > Oczywiście, że lewica jest potrzebna. Ale ta łajdacka klika która nazywa się > lewicą potrzebna jest co najwyżej prokuratorom. > Miller jest dla lewicy tym, czym był Hitler dla Niemiec. Hańbą i nieszczęściem. szanowny znawca starozytnosci winien wiedziec ze nie obraza sie ludzi , ale coz mozna wymagac od filozofa z kulu, zycze dobrego samopoczucia, , i chwile refleksji nad zyciem Odpowiedz Link Zgłoś
indris Napastnicza wojna jest zbrodnią 26.04.12, 22:37 A to właśnie Miller wprowadził Polskę do napastniczej wojny przeciw Irakowi. Jest więc zbrodniarzem. A co powiedzieć o partii, która zbrodniarza wybiera na przewodniczącego ? Odpowiedz Link Zgłoś
baalsaack Re: Społeczeństwo traci więcej niż Miller :-(. 27.04.12, 02:09 Lewica nie wróci do władzy, bo jeszcze nigdy w III RP jej nie sprawowała. U władzy był tylko SLD, np. z Millerem w roli premiera. Niektórzy nazywali to wówczas, naiwnie, rządami lewicy, ale chyba tylko głupcy kontynuowali stosowanie tego określenia po tym, jak Miller wprowadził Polskę w wieczysty sojusz z USA (nic tak nie spaja więzi między dwoma narodami, jak zorganizowanie wspólnych tortur), a z rządu pozbył się Kołodki, który, w przeciwieństwie do Leszka, nie uważał neoliberalizmu za najwyższe stadium rozwoju społeczno-gospodarczego. Odpowiedz Link Zgłoś
bodzio151 Miller maleje i mnie to nie dziwi 26.04.12, 20:44 mnie nie dziiwi zachowanie PANI REDAKTOR, staje sie pani nudna ,za co placa w tej GW, Odpowiedz Link Zgłoś
25cz Miller maleje i mnie to nie dziwi 26.04.12, 20:57 Wygląda na to, że gdyby nie GW i red. Kublik, SLD byłaby szanowaną lewicą, sprawowała by dzielnie władzę i rodacy nie musieli by pracować do 67 roku życia.Jak niewiele potrzeba, by w naszym kraju zagościło szczęście i dobrobyt. Gazeta Wyborcza stoi kością w gardle, także naszej prawicy, kościołowi, kolejarzom, rolnikom, krowom świętym i posłowi Kłopotkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
baalsaack Ileż można 27.04.12, 02:01 Też nie lubię Millera, wręcz nie znoszę. Życzę jemu i Sojuszowi pod jego kierownictwem szybkiego upadku. Ale litości, ileż można czytać w kółko ten sam komentarz Kublik, zawsze z wtrąceniem o "Czarzastym i Barańskim"?! Czy naprawdę jest jeszcze jakiś czytelnik tej gazety, który nie wie, co Kublik napisała o SLD, zanim przeczyta pierwsze zdanie jej artykułu? Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek sondażowy trend wskazuje na przewagę SLD 27.04.12, 10:55 poparcie sondażowe ocenia się podług trendów, z kilku sondaży, w jakiej dłuższej perspektywie, a nie za pomocą "najnowszego" - trendy sa takie, ze w ostatnich 5 SLD 3 x miał lepszy wynik, raz był remis. zatem, jakiś epizodyczny sondaz pokazujący przewagę Ruchu Palikota jest raczej wybrykiem natury i niczym więcej :] Odpowiedz Link Zgłoś