Dodaj do ulubionych

Billboard z pedofilem

29.04.12, 14:31
Zauważyliście, że prawie każdy dziennikarz Wyborczej dochodzenie sprawiedliwości nazywa zemstą? A potem każe się ofierze z tego tłumaczyć...
Obserwuj wątek
    • r1111111 Billboard z pedofilem 29.04.12, 14:44
      Podziwiam upór i odwagę Pani Agaty.
      Proszę nie odpuszczać.
      • wozi-woda Re: Billboard z pedofilem 29.04.12, 15:17
        Popieram, robi to Pani nie tylko dla siebie.
        Robi to Pani za wielu z nas.
        • rydzyk_fizyk Znakomity pomysł 29.04.12, 20:12
          "Agata Baraniecka-Kłos lobbuje za tym, by przestępstwa pedofilii i gwałtu nigdy się nie przedawniały."

O ile dzisiaj oskarżenia o pedofilię są wykorzystywane głównie w procesach rozwodowych i podziale majątku to nareszcie będą mogły również być uwzględnione w sprawach spadkowych.
          • ffstv tlumaczenie 06.05.12, 18:45
            Niedawno dowiedziałam się, że niektórzy byli wściekli na mnie, bo musieli tłumaczyć własnym dzieciom, kto to jest pedofil.

You see someone stand up on a talk show and say "How am I supposed to explain to my child that two men are getting married?" I dunno, it's your shitty kid, you fuckin' tell 'im. Why is that anybody else's problem? Two guys are in love but they can't get married because you don't want to talk to your ugly child for fuckin' five minutes?
        • gogo2012 śm...ć pedofilom... 06.05.12, 15:25
          No to może powinniśmy jakoś tej kobiecie pomóc a nie tylko się wypowiadać na forum?
          Zadziwiające jest, że w naszym kraju od lat wytworzyła się pewna maniera, że w pewnych sferach nie wini się mężczyzn za to co robią.
          Jak facet bije żonę - no to z pewnością na to sobie zasłużyła.
          Jak facet śpi z córką - no to mu wolno jeśli go wszyscy we wsi znają i na przykład jest jakimś radnym czy innym politykiem.
          Jak chla wódkę no to co z tego jeśli to "Iksiński" którego wszyscy widzą w niedzielę na mszy ( a skoro na mszę chodzi to zacny z niego człowiek"
          Zwracam się z pytaniem do obencego rządu:
          Panowie liberałowie, co zrobiliście żeby pomóc Pani Agacie?
          Co zrobiliście żeby pedofila była traktowana na równi z ludobójstwem i się nie przedawniała?
          No słucham?
          Jesteśmy w końcu nowoczesnym i praworządnym krajem więc jak to jest możliwe że pedofila i bicie kobiet ma się dobrze - zwłaszcza na polskiej prowincji?
          Jedno jest pewne - paluszkiem nawet nie kiwnęliście w tej sprawie - a kobieta ma zniszczoną psychikę - a przecież mieszkamy w Polsce a nie w Rosji czy jakiejś Ugandzie gdzie tak samo się traktuje kobiety...
          • rr44 Re: śm...ć pedofilom... 06.05.12, 23:18
            "Liberałowie", czyli kto? Chyba nie Platforma? Pani Agata wspomina, że sprawą zainteresowała się tylko partia Palikota.

PO w osobie Gowina niedawno oficjalnie potwierdziło swoje stanowisko w sprawie bicia kobiet, a co do pedofilii, to sama rozumiesz...
          • pamejudd Buahaha... 11.05.12, 12:15
            Jaka dziure trzeba miec w glowie, zeby czyny pedofilskie porownywac do ludobojstwa...

• antekguma1 Re: Billboard z pedofilem 30.04.12, 10:42
        Przecież w sejmowych ławach mogą także zasiadać ofiary pedofila.

Równie dobrze mogą także zasiadać pedofile lub ich obrońcy. Na większość z tych sejmowych oszołomów nie ma co liczyć. Są tak wytresowani przez swoich watykańskich mocodawców, że na słowo pedofil, czy pedofilia zapala im się w pustych łbach czerwona lampka i zaczynają drzeć ryja, że to atak na kościół.
        • mandaryna.1 Re: Billboard z pedofilem 30.04.12, 17:46
          A może zasiadają i sami pedofile,a najpewniej o skłonnościach pedofilskich? I dlatego nie chcą o tym dyskutować? Wg szeksuologów większość mężczyzn odczuwa "miłość" do małych dzieci,tylko za sprawą rozumu nie wprowadzają tego w czyn,ale nie wszyscy to potrafią.
          • bene_gesserit Re: Billboard z pedofilem 01.05.12, 22:50
            >Wg szeksuologów większość mężczyzn odczuwa "m
            > iłość" do małych dzieci,tylko za sprawą rozumu nie wprowadzają tego w czyn,

Seksistowskie blablabla.
            • eti.gda Re: Billboard z pedofilem 06.05.12, 16:29
              bene_gesserit napisała:

> >Wg szeksuologów większość mężczyzn odczuwa "m
              > > iłość" do małych dzieci,tylko za sprawą rozumu nie wprowadzają tego w czy
              > n,
              >
              > Seksistowskie blablabla.

Niech zgadnę: To byli seksuolodzy amerykańscy z jakiegoś trzeciorzędnego uniwersytetu stanowego gdzieś w usa.
          • kotek.filemon Re: Billboard z pedofilem 05.05.12, 12:13
            mandaryna.1 napisała:

> Wg szeksuologów większość mężczyzn odczuwa "miłość" do małych dzieci

Wg szeksuologów być może, ale wg seksuologów już niespecjalnie.
          • sky2010 Re: Billboard z pedofilem 06.05.12, 14:26
            Prawdziwy mężczyzna nie interesuje się pedofilią To tak jakby jeść niedojrzałe owoce Nigdy mnie w tą stronę nie ciągneło
          • warczyslaw Re: Billboard z pedofilem 06.05.12, 14:37
            A ja uważam, że, przeciwnie, to większość kobiet przejawia dziwną "miłość" do małych dzieci.

Widzę, że paniusia szuka sobie sposobu na to jak by z mężczyzn uczynić przestępców ex definitione.

Ach, ileż spraw w sądach i w życiu by się wtedy uprościło i poszło po myśli szanownej paniusi.
          • gupek-wioskowy Re: Billboard z pedofilem 06.05.12, 15:30
            bzdura. Większość mężczyzn ma instynkt opiekuńczy wobec dzieci i kobiet
          • stefaniszyn Re: Billboard z pedofilem 06.05.12, 16:01
            "Wg szeksuologów" - na pewno.
            Wg seksuologów - niekoniecznie...
      • sagitta77 Re: Billboard z pedofilem 01.05.12, 08:42
        Akcja moralnie uzasadniona, jednakże nie do końca zgodna z prawem. W zupełności zgadzam się ze zdaniem i argumentami osób, które wskazują, iż przestępstwo pedofilii nie powinno się w ogóle przedawniać ( podobnie jak pozostałe przestępstwa o charakterze seksualnym - wg mnie ). Z własnego doświadczenia wiem ( słowa te pisze mąż userki o nicku j.w. - przez ponad 21 lat byłem funkcjonariuszem Policji w pionie dochodzeniowo - śledczym i zajmowałem się swego czasu tego typu sprawami ), iż zjawisko pedofilii to głównie domena elit, a nie tzw. "ludzi z gminu", a tzw. "czarna liczba" w tego typu przestępstwach jest zatrważająca. Nie zgodzę się jednak z poglądem, iż Sądy podchodzą zbyt liberalnie do tego typu spraw, w sprawach, którymi było mi dane się zajmować zapadały bardzo wysokie wyroki - każda sprawa jest rozpatrywana przez Sądy indywidualnie, bo tak nakazuje prawo. Prawdą jednakże jest, iż za tzw. "zły dotyk" w żadnym cywilizowanym systemie prawnym nie ma kary adekwatnej do poziomu takiej zbrodni - takie kary były np. w starożytnej Grecji i te były by w sam raz. Jako osoba, która zetknęła się ze zjawiskiem trochę od innej strony mam wielką satyfsakcję czytając tą dyskusję - dowodzi ona tego, że problem jest w społeczeństwie widoczny i przeczytałem tutaj wypowiedzi wielu mądrych i światłych ludzi. Serdecznie pozdrawiam.
    • vito3 Billboard z pedofilem 29.04.12, 16:13
      zycze PANI osiagniecia celow i oczywiscie popieram,nie znam tematu ale z boku mam wrazenie ze pedofile czy to z kleru czy na stanowiskach ciesza sie jakas dziwna poblazliwoscia
    • babajaga99 Billboard z pedofilem 29.04.12, 17:08
      Brawo Pani Agato.
      Wcale mnie nie zdziwiło, że żaden klub poselski, poza Palikotami nie odpowiedział Pani.
      Te partie, to banda chłoptasiów przy korycie. Kwiczą tylko na wieść, że ktos mógłby - lub już to zrobił - odciągnąć ich od tego życiodajnego koryta. Popieram panią gorąco i chętnie włączę się do akcji. Równolegle do "polskiej areny", temat ten powinien trafić pod rozwagę Trybunału Europejskiego. Pedofilia jest zbrodnią przeciwko jednostce-człowiekowi a to z poszczególnych jednostek składaja się społeczeństwa. Historie opowiedziane przez ofiary pedofilów obrazują jak strasznie trudnym jest, dla ofiar, wyjście z ukrycia i przełamanie wstydu oraz tabu "niemówienia" o rzeczach "wstydliwych". Ciemnota i zacofanie społeczeństwa tylko dramat pogłębia. Pedofile właśnie na tym żeruja, zastraszając ofiary. Tylko wspólnymi siłami pozbędziemy się tej zarazy. Proszę o kontakt na: babajaga99@gazeta.pl Ludźmi proszę się nie przejmować, są po prostu głupi, nie widzą dalej niż własny nos. Pozdrawiam.
      • koham.mihnika.copyright widze duza role dla "naming & shaming" 06.05.12, 14:26
        kazdy pedofil z prawomocnym wyrokiem powinien miec swoje dane i portrecik w ogolnodostepnej bazie danych. Na zawsze. kazdy, lacznie z mlodocianymi.
        Takze gwalciciele z okrucienstwem oraz sprawcy gwaltow zbiorowych.
    • qwww a myślałem, że to o Romusiu Polańskim 29.04.12, 17:39
      że znów film jaki nakręcił...
      • maaac Re: a myślałem, że to o Romusiu Polańskim 30.04.12, 15:48
        Ten co "zgwałcił" biedne dziecko, które już od dawna nie było dziewicą i jakoś z tego faktu nie robiło tragedii? "Tragedia" dopiero się zaczęła jak się o tym dowiedziała jej matka? I jakoś "dziwnie" nie chciałą ścigać innych partnerów seksualnych swojej córki a tylko Polańskiego? Przy okazji jakoś "biedne zgwałcone dziecko" nie zostało też ukarane za fałszowanie swoich dokumentów potwierdzających wiek?

Zainteresowanie Polańskiego wyraźnie młodziutkimi partnerkami JEST chore. I powinien coś z tym zrobić. Może nawet to "coś" powinno być wymuszone przez prawo. Jednak to za co powinien on odpowiadać nie zmiania faktu zarówno tego, że "ofiara" a zwłaszcza jej matka zbyt bardzo wyglądają na naciągaczki i też powinny odpowiadać karnie. Może nie ofiara ale jej matka bez wątpienia powinna w tym czasie być pozbawiona praw rodzicielskich. To, że jakoś nie przejmowano się pozostałymi "gwałcicielami" wskazuje, że nie o napstowanie nieletniej chodziło ale o odbranie się do skóry samemu Polańskiemu.
        • okulele99 Re: a myślałem, że to o Romusiu Polańskim 06.05.12, 15:30
          zdaje się że zapomniałeś co zrobił wielki pan "rezyser". otóż będąc dużo starszym napoił 13-to (jeśli się nie mylę) dziecko winem a potem wielokrotnie włożył jej członka do ust i do odbytu.
          jeśli to dla Ciebie nie" tragedia" bo dotyczyło to małolaty która nad wiek rozwinięta zakładała miniówki pod dyktando mamy, to może zastanów się nad tym jakbyś na to patrzył gdyby twojej córce ktoś tak zrobił. wtedy pogadamy czy to "tragedia" czy nie.
          --
          i wszystko jasne.
          • maaac Re: a myślałem, że to o Romusiu Polańskim 11.05.12, 12:51
            Ależ doskonale wiem co według zeznań "poszkodowanej" jej "robił". Wiem też, że zarówno alkohol jak i tego typu zabawy nie stanowiły dla niej ani jakiegoś zaskoczenia ani nie spowodowały jakiejś traumy. Miała w nich doświadczenie. Wiem też, że "poszkodowana" udawała dość skutecznie starszą osobę niż była naprawdę.

Czy to jest tragedia? Ależ tak! Jednak poytanie KTO był jej winny? Dlaczego największą winę (choć niewątpliwą) obciąża się WYŁACZNIE Polańskiego a zupełnie ale to zupełnie pomija się zarówno zachowanie jej matki jak i wcześniejszych jej partnerów seksualnych?

Gdyby Polański dostał identyczny wyrok jak jej wcześniejsi partnerzy, matka dostałą by wyższy jako osoba najbardziej odpowiedzialna za zaistyniałą sytuację oraz zostałą by pozbawiona praw rodzicielskich uznał bym sprawę za zakończoną sprawiedliwie. Jednak skupianie się WYŁĄCZNIE na Polańskim i ślepota na winy innych wskazuje na to, ze chodziło o zwykły lincz na osobie popularnej a nie o sprawiedliwość.

Jeszcze jedno. Moją córkę wychowuję tak, że wie jak się ma zachowywać. Nie jest jakąś mniszką ale nie ubiera się też jak młodociana prostytutka. Wie, że seks w jej wieku nie jest niczym dobrym. No i w życiu bym jej nie posłał (a napewno samej) na "zdjęcia do znanego reżysera", o którym wszyscy wiedzą, że "lubi" bardzo młode dziewczyny.

Myślę. Że dopiero teraz jest "wszystko jasne".
      • kylax1 Polański nie był i nie jest pedofilem. 11.05.12, 17:38
        Dowiedz się co to pedofilia, bo seks z 13-latkami nie ma z nią nic wspólnego, zapijaczony prostaku.
    • abdu_al Re: Billboard z pedofilem 29.04.12, 18:53
      Facet powinien wytoczyć jej proces za zniesławienie.
      Nie jest skazany wyrokiem, więc to co jest na billboardzie to kłamstwo.
      Odszkodowanie od niej ma jak w banku.
      • boykotka Re: Billboard z pedofilem 30.04.12, 08:25
        Nie sądzisz, że fakt iż były prokurator nie wszczyna takiego procesu o czymś świadczy ?
      • dust-on-the-wind Re: Billboard z pedofilem 30.04.12, 08:57
        skoro ten wszarz tego do tej pory nie zrobił - dobrze wie - co zrobił. A co go tak bronisz- wspólnota "zainteresowań"?????
        • abdu_al Re: Billboard z pedofilem 30.04.12, 14:57
          A jakie masz dowody, że to zrobił?
          • gnom_opluwacz Re: Billboard z pedofilem 30.04.12, 15:14
            Artykuł w prasie. Dla ludowej sprawiedliwości to wystarczy.
      • nessie-jp Re: Billboard z pedofilem 06.05.12, 14:31
        abdu_al napisał:

> Facet powinien wytoczyć jej proces za zniesławienie.
        > Nie jest skazany wyrokiem, więc to co jest na billboardzie to kłamstwo.
        > Odszkodowanie od niej ma jak w banku.

Oj pastuszku. Przecież ta kobieta PO TO właśnie tę akcję robi, żeby skłonić go do wytoczenia tego procesu. Bo wtedy będzie miała możliwość przedstawienia przed sądem swoich dowodów i swoich świadków. Teraz tego zrobić nie może, nie może wytoczyć mu żadnego procesu, bo... sprawa przedawniona. No to ona ją oddawnia.
      • pszenic Re: Billboard z pedofilem 06.05.12, 15:10
        Jak dotąd żaden sąd nie potwierdził, że Ziemia jest okrągła. Każdy kto to głosi może być OSKARZONY W SĄDZIE. Skażacy ma wygraną jak w banku wg słów mego poprzednika
      • black-emissary Re: Billboard z pedofilem 06.05.12, 16:08
        abdu_al napisał:
        > Facet powinien wytoczyć jej proces za zniesławienie.

Wówczas ona w ramach obrony miałaby szansę udowodnić, że jej słowa są prawdziwe.
        Pani Agata zapewne ma nadzieję, że tak właśnie się stanie.
        Ale się nie dzieje... dlaczego?
    • amelie2 Billboard z pedofilem 29.04.12, 19:32
      W pełni popieram brak przedawnienia dla zbrodni przeciwko dzieciom.
      Gdyby ktoś skrzywdził moje dziecko z pewnością wylądował bym w wiezieniu, ale zbrodniarz nie skrzywdził by już nikogo więcej.
      Mam tez mroczne wspomnienia ze "spotkań" z księdzem. Na szczęście nie było tragedii, ale zachowanie x. Zająca z Piaseczna, który tarmosił mnie w obecności moich ciotek, zapadły mi w pamięć na zawsze. Miałem wtedy 5 lat.
      • amesh Re: Billboard z pedofilem 30.04.12, 23:56
        amelie2 napisał:

> W pełni popieram brak przedawnienia dla zbrodni przeciwko dzieciom.
        To groźne jest. Bo po latach jednak trudno weryfikowalne...

> Gdyby ktoś skrzywdził moje dziecko z pewnością wylądował bym w wiezieniu, ale
        > zbrodniarz nie skrzywdził by już nikogo więcej.

I to jest właśnie "to" - jakby od razu wyrwać jednego z drugim chwasta, to każdy następny by się głęboko zastanowił, czy chce zaczynać.
        • easz Re: Billboard z pedofilem 06.05.12, 16:11
          amesh napisał:

> amelie2 napisał:
          >
          > > W pełni popieram brak przedawnienia dla zbrodni przeciwko dzieciom.
          > To groźne jest. Bo po latach jednak trudno weryfikowalne...

Po latach to wszystko jest trudno weryfikowalne. A jednak możliwe i wykonalne. Chyba nie będziemy tu poddawać w wątpliwość sensu istnienia prawa, sądownictwa i cywilizacji w ogóle, jak mniemam? Więc dlaczego akurat 'te sprawy' wywołują takie wątpliwości, niepewności, kontrowersje?

A groźna to jest bezkarność zbrodniarzy. Ich dalsza nieskrępowana "działalność". Kolejna i kolejna wiktymizacja ofiar.
          15 lat. Dziecko niech ma te 5, pedofil 30. Po 15 latach on ma 45 lat i jest wciąż zdrowym, sprawnym i wolnym, swobodnym człowiekiem, zdrowym w sensie fizycznym, oczywiście, bo nikt chyba, jak tu jesteśmy, nie sądzi, że nagle po 15 latach ze swojej choroby się cudem uleczył, spod władzy chorego popędu wyzwolił? Bez jaj.
          I co, zgadzamy się, żeby robił to dalej i spał spokojnie? A jego ofiary?
          • stefaniszyn Re: Billboard z pedofilem 06.05.12, 16:20
            > amelie2 napisał:
            >
            > 15 lat. Dziecko niech ma te 5, pedofil 30. Po 15 latach on ma 45 lat i jest wci
            > ąż zdrowym, sprawnym i wolnym, swobodnym człowiekiem, zdrowym w sensie fizyczny
            > m, oczywiście, bo nikt chyba, jak tu jesteśmy, nie sądzi, że nagle po 15 latach
            > ze swojej choroby się cudem uleczył, spod władzy chorego popędu wyzwolił? Bez
            > jaj.

Niestety właśnie z jajami...
          • spokojny.zenek Re: Billboard z pedofilem 06.05.12, 20:11
            W Twoim przykładzie przedawnienie jeszcze przecież nie nastąpiło, więc przykład chybiony.
            • easz Re: Billboard z pedofilem 06.05.12, 22:59
              spokojny.zenek napisał:

> W Twoim przykładzie przedawnienie jeszcze przecież nie nastąpiło, więc przykład
              > chybiony.

Nastąpiło. Ale nawet jeśli, przykład jak przykład - doskonale pokazuje w czym rzecz. Facet ma się dobrze i spokojnie może gwałcić dalej, czy ma lat 30, 45, czy 55. Znane są i starsze przypadki, czepiaczu.
              • spokojny.zenek Re: Billboard z pedofilem 07.05.12, 09:07
                easz napisała:

> spokojny.zenek napisał:
                >
                > > W Twoim przykładzie przedawnienie jeszcze przecież nie nastąpiło, więc pr
                > zykład
                > > chybiony.
                >
                > Nastąpiło.

Oczywiście, że nie nastąpiło - wystarczy przeczytać ze zrozumieniem przepis.

• wj_2000 Re: Billboard z pedofilem 06.05.12, 14:23
        amelie2 napisał:

> W pełni popieram brak przedawnienia dla zbrodni przeciwko dzieciom.
        > Gdyby ktoś skrzywdził moje dziecko z pewnością wylądował bym w wiezieniu, ale z
        > brodniarz nie skrzywdził by już nikogo więcej.

Ubóstwiam takie deklaracje. A jak autor dumny się czuje po takim pokazie siły!!!
    • janus9 Re: Billboard z pedofilem 29.04.12, 20:52
      w kazdym normalnym kraju , rozwinietym przestepstwo pedofili sie nie przedawnia , poza Polska , w kazdym normalnym kraju , gdy pedofil wychodzi z wiezienia wszedzie sa jego zdjecia imie nazwisko i ostrzezenie , poza Polska , w kazdym normalnym kraju rozwinietym wyroki na pedofilow to srednio 5 lat wiezienia ,, poza Polska , przestudiowalem 100 wyrokow na pedofilskich ksiezy , srednia to 1 rok w zawieszeniu . Polska jest pedofilnym krajem , w ktorym kary , sciganie sa wrecz symboliczne. Jako ciekawostka w Polsce jest dozwolone pisanie pedofilnyc materialow czy to w ksiazkach czy to gazetach , pod warunkiem ze nie zawieraja materialow fotograficznych oto nasza Polska przeklety kraj. Dowod w gazecie typu detektyw ukazo sie cykl opowiadan , gwalt na koloni ,, czyste pedofilska powiesc , bylo to drukowane 12 tygodni,, zadnej reakcji ze strony wladz , zero reakcji. Polska to pedofilny kraj.
      • spokojny.zenek Re: Billboard z pedofilem 30.04.12, 15:44
        janus9 napisał:

> w kazdym normalnym kraju , rozwinietym przestepstwo pedofili sie nie przedawnia
        > , poza Polska

Po pierwsze, NIE MA takiego przestępstwa. W ŻADNYM cywilizowanym kraju. Są natomiast czyny pedofilskie., ale oczywiście się przedawniają, jak prawie każde inne przestępstwo. Więc nie kłam OK?
      • nazikomunista_back Re: Billboard z pedofilem 01.05.12, 14:29
        Spal ich wszystkich na chwałę czegotamkolwiek. Od razu ci się poprawi.
        Jak nie widać kogo palić, to może najpierw próba wody i zobacz czy czarnego kota nie ma.

janus9 napisał:

> w kazdym normalnym kraju , rozwinietym przestepstwo pedofili sie nie przedawnia
        > , poza Polska , w kazdym normalnym kraju , gdy pedofil wychodzi z wiezienia ws
        > zedzie sa jego zdjecia imie nazwisko i ostrzezenie , poza Polska , w kazdym nor
        > malnym kraju rozwinietym wyroki na pedofilow to srednio 5 lat wiezienia ,, poza
        > Polska , przestudiowalem 100 wyrokow na pedofilskich ksiezy , srednia to 1 rok
        > w zawieszeniu . Polska jest pedofilnym krajem , w ktorym kary , sciganie sa wr
        > ecz symboliczne. Jako ciekawostka w Polsce jest dozwolone pisanie pedofilnyc ma
        > terialow czy to w ksiazkach czy to gazetach , pod warunkiem ze nie zawieraja ma
        > terialow fotograficznych oto nasza Polska przeklety kraj. Dowod w gazecie typu
        > detektyw ukazo sie cykl opowiadan , gwalt na koloni ,, czyste pedofilska powie
        > sc , bylo to drukowane 12 tygodni,, zadnej reakcji ze strony wladz , zero reakc
        > ji. Polska to pedofilny kraj.
    • minipolak Dlaczego 29.04.12, 21:54
      wymazano twarz tego pedofila na zdjeciu.
      Czy Wyborcza chroni pedofilow?
    • elzbieta09 Billboard z pedofilem 30.04.12, 03:27
      Zjawisko seksualnego wykorzystywania dziewczynek (z nastolatkami włacznie) przez konkubentów ich matek wcale nie jest rzadkie wbrew pozorom. Gorzej, że dziewczynki nie mowią o tym swoim matkom z miłości do matek, a nawet jesli mówią, matki im nie wierzą. Bywa, że konkubenci dojrzałych kobiet majacych dorosłe córki nachalnie zabiegają o względy córek - przy czym w obecności matek udają, ze traktują córki jako dzieci i graja zakochanych w matkach. Matki i tych małych i tych dorosłych młodych córek na ogół bez zastrzeżeń ufają swoim wybrańcom. Pozwalają im zabierać dziewczynki na wycieczki, pozwalaja pozostawać z "tatusiami" w domu sam na sam. A jeśli "tatuś" kupi dziewczynce piękną koszulkę nocną, albo szlafroczek, albo sukieneczkę to są dumne z "tatusia" i bardzo dobrze myślą o miłości "tatusia" do ich córeczki (córeczek) i jeszcze chętniej zostawiają z nim dziewczynkę (dziewczynki) sam na sam.

Dziewczynki potrzebują faktycznie nieraz 20-30 lat, aby ujawnić sprawy wykorzystania, zwykle wtedy, gdy na pomoc jest juz troche za późno, bo przeżycia z dzieciństwa zrujnowały im ich dorosłe życie. Psycholog nie może cofnąć czasu i zmienić myślenie zakochanej mamusi o relacji między jej córką i "tatusiem" po minięciu 20-30 lat...

Mamusie, myślcie trochę krytyczniej o "tatusiach"...
    • elzbieta09 Billboard z pedofilem 30.04.12, 03:32
      Zjawisko seksualnego wykorzystywania dziewczynek (z nastolatkami włacznie) przez konkubentów ich matek wcale nie jest rzadkie wbrew pozorom. Gorzej, że dziewczynki nie mowią o tym swoim matkom z miłości do matek, a nawet jesli mówią, matki im nie wierzą. Bywa, że konkubenci dojrzałych kobiet majacych dorosłe córki nachalnie zabiegają o względy córek - przy czym w obecności matek udają, ze traktują córki jako dzieci i graja zakochanych w matkach. Matki i tych małych i tych dorosłych młodych córek na ogół bez zastrzeżeń ufają swoim wybrańcom. Pozwalają im zabierać dziewczynki na wycieczki, pozwalaja pozostawać z "tatusiami" w domu sam na sam. A jeśli "tatuś" kupi dziewczynce piękną koszulkę nocną, albo szlafroczek, albo sukieneczkę to są dumne z "tatusia" i bardzo dobrze myślą o miłości "tatusia" do ich córeczki (córeczek) i jeszcze chętniej zostawiają z nim dziewczynkę (dziewczynki) sam na sam.

Psycholog nie może cofnąć czasu i zmienić myślenie zakochanej mamusi o relacji między jej córką i "tatusiem" po minięciu 20-30 lat...

• sagitta77 Billboard z pedofilem 30.04.12, 06:16
      popieram pomysł by przestępstwo pedofilii nigdy nie ulegało przedawnieniu. To przekracza moje wyobrażenie- jak mogłabym się zachować, gdyby coś takiego spotkało którąś z moich córek. Dzieci są bezbronne, ufne- a jeszcze uczą je ( na religii- przykład z tego roku) , że mają bezwarunkowo wierzyć dorosłym- jak cudownie wyrabia to grunt dla takich degeneratów... A gdzie nauka by dziecko myślało samo za siebie?
      W ogóle fakt zbrodni na dziecku... brak słów
      • spokojny.zenek Re: Billboard z pedofilem 30.04.12, 15:45
        To jeszcze wyjaśnij z łaski swojej, jak wyobrażasz sobie skazanie po kilkudziesięciu latach? Ale konkretnie - bez uników.
        • bromba_bez_glusia Re: Billboard z pedofilem 01.05.12, 00:13
          Normalnie.
          Skoro można kogoś skazać za morderstwo po 29 latach, to tak samo można skazać za gwałt czy pedofilię.
          • spokojny.zenek Re: Billboard z pedofilem 01.05.12, 08:18
            A słyszałaś coś o tym, że do każdego skazania dojść może wyłącznie na podstawie dowodów? Nie słyszałaś? To sobie coś poczytaj. Na początek - w postach gnoma opluwacza, potem sięgnij do piśmiennictwa na ten temat. Albo zapytaj kogoś starszego.
            • martaka1only Re: Billboard z pedofilem 06.05.12, 14:31
              spokojny.zenek napisał:

> A słyszałaś coś o tym, że do każdego skazania dojść może wyłącznie na podstawie
              > dowodów? Nie słyszałaś? To sobie coś poczytaj. Na początek - w postach gnoma o
              > pluwacza, potem sięgnij do piśmiennictwa na ten temat. Albo zapytaj kogoś stars
              > zego.

A co tak bronisz tych bydlaków? Oni to robią przy świadkach, chwalą się wokoło? Masz dzieci?
              • ontos2 ad vocem 06.05.12, 15:32
                Cóż , znam osobiscie przypadek gdzie za namową matki dziecko opowiedziało prokuratorowi co rzekomo robił z nim tatuś.Miała to byc zemsta za pozew rozwodowy małżonka. Ten ostatni po kilkunastu miesiącach wyszedł z aresztu, gdyż badania psychologiczne wykazały konfabulacje córki.Wyszedł wrak...przecwelony, gwałcony, jąkający się wyłysiały przedwczesnie face, bojący się własnego cienia.

Masz rozum?.
                • spokojny.zenek Re: ad vocem 06.05.12, 19:50
                  Takich przypadków jest niestety dość sporo. Ale czy chamska blondynka to pojmie?

• spokojny.zenek Re: Billboard z pedofilem 06.05.12, 19:49
                martaka1only napisała:

> A co tak bronisz tych bydlaków?

I znowu to samo. Jak zawsze w takich wypadkach przychodzi na forum cham, sięgający po takie "argumenty". Za takie coś powinnaś być zabanowana.

• easz Re: Billboard z pedofilem 06.05.12, 23:07
                  spokojny.zenek napisał:

> martaka1only napisała:
                  >
                  >
                  > > A co tak bronisz tych bydlaków?
                  >
                  > I znowu to samo. Jak zawsze w takich wypadkach przychodzi na forum cham, sięgaj
                  > ący po takie "argumenty".

Przecież twoje argumenty są podobne - nie róbmy nic, bo po tylu latach, to i tak nic nie da. Ofiary bredzą, mają jakieś nieczyste intencje i i tak będą tylko sfrustrowane i roszczeniowe, a to nic nie da. Błędne koło, masło maślane, polskie narzekactwo i barani opór. W imię czego?
                  • spokojny.zenek Re: Billboard z pedofilem 07.05.12, 08:45
                    Uprzejmie proszę o niewmawianie, że napisałem coś, czego nie napisałem. Stwierdziłem tylko oczywisty fakt, że z upływem czasu spada możliwość udowodnienia przestępstwa, nie tylko pedofilskiego, ale praktycznie każdego. Stąd (między innymi) instytucja przedawnienia. I tak zresztą nadzwyczajnie wydłużonego właśnie w takich sprawach - z oczywistych, zrozumiałych powodów. Pomysł "nieprzedawniania" jest natomiast idiotyczny, ponieważ po 30 czy 40 latach prawdopodobieństwo skazania (o sensowności nie wspominam) jest żadne, więc po co fikcja?
                    • dean08 Re: Billboard z pedofilem 07.05.12, 11:04
                      Jest różnica z porówaniu do innych typów przestępstw - przede wszystkim w sferze dowodowej. Prawnik winien wiedzieć.
                      • spokojny.zenek Re: Billboard z pedofilem 07.05.12, 18:09
                        Osoby, którym to wytrwale ale z marnym skutkiem próbuję tłumaczyć prawnikami nie są. Dziękuję jednak za wsparcie.
            • guanabanana Re: Billboard z pedofilem 06.05.12, 16:00
              nawet jakby to bylo po 2 tygodniach, bylyby dowody?
              • mariuszdd Re: Billboard z pedofilem 06.05.12, 16:06
                guanabanana napisała:

> nawet jakby to bylo po 2 tygodniach, bylyby dowody?

rozdziewiczona byłaby :)
              • spokojny.zenek Re: Billboard z pedofilem 06.05.12, 19:51
                Po jakich "dwóch tygodniach"? Chodzi o sprawy, gdy ktoś po wielu latach "przypomina sobie" molestowanie. Jaka jest wówczas szansa na skazanie? Zerowa, nawet, gdyby to była prawda. Przecież o tym dyskutujemy.
                • easz Re: Billboard z pedofilem 06.05.12, 23:03
                  spokojny.zenek napisał:

> Po jakich "dwóch tygodniach"? Chodzi o sprawy, gdy ktoś po wielu latach "przypo
                  > mina sobie" molestowanie. Jaka jest wówczas szansa na skazanie? Zerowa, nawet,
                  > gdyby to była prawda. Przecież o tym dyskutujemy.

Nie, dyskutujemy o tym, czy wystarcza te 15 lat.
                  • spokojny.zenek Re: Billboard z pedofilem 07.05.12, 08:47
                    Nie, nieprawda. Odniosłem się do pomysłów, żeby w ogóle nigdy się nie przedawniało, nie do tego, czy "wystarcza 15 lat", tym bardzej, że już uznano - jak widać - że nie wystarcza, skoro termin NIE JEST 15 lat.
            • easz Re: Billboard z pedofilem 06.05.12, 16:02
              spokojny.zenek napisał:

> A słyszałaś coś o tym, że do każdego skazania dojść może wyłącznie na podstawie
              > dowodów? Nie słyszałaś? To sobie coś poczytaj.

Błędne rozumowanie. Przemoc seksualna może być w ogóle trudna do udowodnienia, nawet jeśli wykorzystana seksualnie osoba zgłosi się na policję z miejsca, zaraz po fakcie. Bo to nie tylko gwałt z penetracją, wyjątkowo brutalny gwałt, jak to się pięknie nazywa pospolicie, czy przemoc fizyczna, kiedy można zrobić obdukcję.
              Wielu spraw w ogóle nie można by było zgłaszać. To jest niby argument, żeby cicho siedzieć, a zboczeńcy niech robią swoje kolejnym dzieciom?
              Profesjonaliści mają swoje sposoby, żeby zrobić sito, spokojna głowa.
              • spokojny.zenek Re: Billboard z pedofilem 06.05.12, 19:52
                Czemu służy twoja wypowiedź i jaki ma związek z problemem przedawnienia ścigania?
                • easz Re: Billboard z pedofilem 06.05.12, 23:02
                  spokojny.zenek napisał:

> Czemu służy twoja wypowiedź i jaki ma związek z problemem przedawnienia ścigani
                  > a?

Temu, żeby zapytać cię, czy w ogóle widzisz sens w stwarzaniu możliwości ścigania takich nadużyć? Skoro nie ma różnicy, czy mija 15 lat, 30, czy godzina od zbrodni, która może być tak samo trudna do udowodnienia, niezależnie od upływu czasu?
                  • spokojny.zenek Re: Billboard z pedofilem 07.05.12, 08:48
                    easz napisała:

> Temu, żeby zapytać cię, czy w ogóle widzisz sens w stwarzaniu możliwości ścigan
                    > ia takich nadużyć?

No i znów ta sama "metoda". Idiotyczne pytanie, służące chyba tylko zasugerowaniu, że gdzieś napisałem coś, z czego można wywodzić, że nie widzę takiego sensu.

> niezależnie od upływu czasu?

Jak "niezależnie"??? Kto i gdzie napisał coś takiego,?

• jimir Billboard z pedofilem 30.04.12, 08:05
      TAK, pedofilie należy uznać za zbrodnie !!!!!
      Jedyna szansa żeby pozbyć się Kościoła (zboru pedofilii) !!!!!!!!!!
      O ile Nasze dzieci będą bezpieczniejsze !
      A z resztą sobie damy radę.
    • kochanic.a.francuza Billboard z pedofilem 30.04.12, 09:56
      Fantastyczna kobieta. Moglaby sobie dac spokoj, spijac smietanke jako zona chirurga. Tymczasem zabiera sie za obrone innych "dziewczynek w biaej sukience". Nic tylko przuklasnac. Oby wiecej takich ludzi. A pedofilom jaja urywac nawet i po stu latach, zeby pedofilskich genow nie rozprzestrzeniali.
      "To przestępstwo przedawnia się w Polsce po 15 latach od chwili popełnienia czynu lub po pięciu latach od osiągnięcia pełnoletności przez ofiarę. Jeżeli molestowane było 5-letnie dziecko, to gdy kończy ono 20 lat, sprawca staje się bezkarny."
      Takie prawo to pewnie jakis pedofil ustawil tak, zeby juz mu nigdy odpowiedzialnosc za przestepstwo nie grozila.

• gnom_opluwacz Re: Billboard z pedofilem 30.04.12, 14:17
        Najpierw jedna mądra gada bzdury, sama sobie zaprzeczając w tym samym zdaniu, potem druga mądra to powtarza.

"To przestępstwo przedawnia się w Polsce po 15 latach od chwili popełnienia czynu lub po pięciu latach od osiągnięcia pełnoletności przez ofiarę. Jeżeli molestowane było 5-letnie dziecko, to gdy kończy ono 20 lat, sprawca staje się bezkarny."

Otóż jeśli molestowane było pięcioletnie dziecko, to sprawa przedawnia się pięć lat po uzyskaniu przez nie pełnoletniości. Czyli w momencie, gdy kończy 23 lata - co chyba jednak wystarcza, żeby złożyć doniesienie. Osobną kwestią jest wartość dowodowa po tych piętnastu latach.

BTW, mam wrażenie, że ludzie piszący, iż "pedofilia powinna być zbrodnią" nie bardzo mają pojęcie, o czym piszą. Po pierwsze, nie ma pedofilii w kodeksie karnym, są co najwyżej "czyny pedofilskie" - pod które podpada również sytuacja, gdy siedemnastolatek pocałuje z języczkiem czternastolatkę. Po drugie - "zbrodnia" oznacza tylko tyle, że przestępstwo jest zagrożone karą więzienia powyżej trzech lat. Hmmm, nieprzedawnialne trzy lata za to, że siedemnastolatek obmacał czternastolatkę? Pogratulować pomysłów. No i ciągle - co z dowodami?

Nota bene, przykład tej pani pokazuje jedno: że teraz każdy będzie mógł sobie wywiesić bilbord z napisem "Iksiński to pedofil", a publika mu przyklaszcze. Przynajmniej tak długo, jak Pan Dziennikarz nie napisze, że na niewinnego padło.
        • mamabpl Re: Billboard z pedofilem 30.04.12, 21:05
          To może dajmy sobie spokój i w ogóle nie ścigajmy pedofili. No bo gdzie dowody? To przecież tylko rozwydrzony bachor opowiada jakieś dyrdymały. (Jeżeli w ogóle opowiada)
          • gnom_opluwacz Re: Billboard z pedofilem 30.04.12, 21:57
            Nie ma to jak reductio ad absurdum, nie? Udam jednak, że usiłujesz poważnie rozmawiać i odpowiem tak - tygodnie, czy nawet miesiące po przestępstwie można jeszcze jakieś dowody znaleźć. Zeznania dziecka z oceną psychologa. Zeznania świadków. Obrażenia.

Dwadzieścia (albo i pięćdziesiąt, jeśli ma być nieprzedawnialne) zostaje zwykle słowo przeciw słowu, w wyjątkowych przypadkach tylko da się coś znaleźć. No, ale jak rozumiem, według co niektórych osób, w przypadku oskarżeń o czyn pedofilski to podejrzany ma udowadniać niewinność. Brawo, normalnie cofnięcie się do czasów sądów plemiennych.
            • bene_gesserit Re: Billboard z pedofilem 01.05.12, 22:56
              Bzdury.
              MOgą się znależć swiadkowie, inne ofiary. Może - w koncu - przemówić to z małzonków, ktore nie molestowało, ale milcząco się zgadzało. Itd. Takie procesy są. Na całym świecie KK buli, bo dostaje wyroki.
              • gnom_opluwacz Re: Billboard z pedofilem 02.05.12, 00:18
                Wy naprawdę jesteście walnięci z tym Kościołem.
              • gnom_opluwacz Re: Billboard z pedofilem 02.05.12, 00:19
                Małżonek ma więc piętnaście (lub nawet więcej) lat, żeby przemówić. Wystarczy w zupełności.
            • koham.mihnika.copyright w Australii, o ile wiem, nie ma przedawnienia 06.05.12, 14:35
              i sady sobie daja rade.
              U nas nie da sie, bo ksiedzy krzywda sie stanie.
              A czemu nie rozpoczac akcji namawiajacej poszkodowane dzieci i ich rodzicow do ujawnienia faktow z przeszlosci?
              • gnom_opluwacz Re: w Australii, o ile wiem, nie ma przedawnienia 06.05.12, 15:05
                Ujawnią. Świetnie. A poza tym, będą jakieś dowody, czy może to oskarżony będzie musiał udowadniać niewinność?
                • koham.mihnika.copyright to sobie poczytaj co robia z niemal glowa panstwa 06.05.12, 16:06
                  w normalnym kraju. Gubernator Generalny zastepuje tutaj krolowa.
                  Governor-General of Australia

On 22 April 2001 the Prime Minister, John Howard, announced that Hollingworth would be appointed Governor-General of Australia upon the completion of Sir William Deane's term. He was the first Christian cleric to hold the post, though precedent existed at a state level, where Aboriginal pastor Doug Nicholls had served as Governor of South Australia. On 29 June 2001, Hollingworth was sworn in as Governor-General of the Commonwealth of Australia and Commander-in-Chief of the Defence Force.[14] As the governor-general is the Chancellor and Principal Companion of the Order of Australia, Hollingworth was appointed a Companion of the Order (AC) on 29 June 2001. He served until 28 May 2003, when he resigned in controversial circumstances.[15]
                  Resignation

In December 2001, allegations were raised that, during his time as Archbishop of Brisbane, Hollingsworth had failed to deal appropriately with sex abuse allegations made against a church teacher at Toowoomba Prep School. That month, the Brisbane Anglican diocese was ordered to pay $834,800 damages to the woman who had been found to have been sexually abused.[16] Hetty Johnston, an advocate for child sex abuse victims, instigated a campaign calling for Hollingsworth to resign. Hollingsworth told the Australian media that, as a newly appointed archbishop at the time, he lacked the experience to handle the matter. He also said he had not believed that the case involved sexual abuse but that he had not done enough to stop abuses occurring.[17] Hollingsworht subsequently apologised to the Toowoomba victim and released a formal statement condemning child sexual abuse but by February 2002, the Opposition was calling for Hollingsworth to be dismissed. Hollingsworth stepped down from his positions as tye Brisbane Lions' No 1 ticket holder, patron of Barnardos, Kids First Foundation and the National Association for the Prevention of Child Abuse and Neglect.[18]

Phillip Aspinall, Hollingsworth's successor as archbishop, ordered an inquiry, which concluded that in 1993, Hollingsworth had allowed a known paedophile to continue working as a priest.[19] In May 2003, the report by the Diocese of Brisbane into the handling of the cases was tabled in the Queensland parliament by the Labor Premier of Queensland, Peter Beattie.[20] The Deputy Prime Minister and Treasurer indicated in early May that Hollingsworth should consider his position and after meeting with John Howard on 11 May, Hollingsworth stood aside.[21] On 28 May 2003, he announced his resignation[22] and his commission as Governor-General was revoked as of 29 May 2003.[23]

Wyobrazasz sobie pozbawienie fukcji wysokiego kleryka KK za przymykanie oczu na pedofilie w szkolach wyznaniowych w Polsce?
            • easz Re: Billboard z pedofilem 06.05.12, 15:44
              Nie masz racji, ponieważ są zbrodnie, które albo ulegają przedawnieniu po dłuższym czasie, albo w ogóle nie ulegają przedawnieniu, a jeśli chodzi o stronę dowodową, to można w nich argumentować tak, jak ty tutaj i co? i jednak dochodzi się jakoś prawdy o dziwo? łał. Czyli o niczym to nie świadczy, ścigać zbrodniarzy można zawsze i wszędzie, i tak powinno być, kropka.

Mam nadzieję, że tej pani się uda to, co zamierzyła sobie, a nawet sądzę, że jej się uda na pewno. Jest wystarczająco zdeterminowana, zdecydowana i silna, a racja jest po jej stronie. Chce zrobić coś dobrego i wierzy w to co robi. Powodzenia, choć myślę, że nie będzie tu to potrzebne akurat :)
              • spokojny.zenek Re: Billboard z pedofilem 07.05.12, 09:04
                easz napisała:

> Mam nadzieję, że tej pani się uda to, co zamierzyła sobie, a nawet sądzę, że je
                > j się uda na pewno.

Ale co jej się mianowicie "uda" i w jaki sposób?

• anna-na Wyobraź sobie 06.05.12, 15:01
          że trauma związana z byciem ofiarą pedofila jest tak silna, że wiek 23 lat może nie być "wystarczającym czasem na wniesienie oskarżenia", jak to ująłeś. Trauma, a za nią chęć psychoterapii i walki w obliczu prawa, nie ma nastawionego stopera na 5, 10 czy 15 lat, odzywa sie ona często u osób dorosłych, coming-out z tym związany też wiele kosztuje, wierz mi, że nie jest łatwo tak po prostu wstać i powiedzieć "byłam molestowana". Jeśli pedofil atakuje 5latkę, to ta 5latka w wieku 23 lat dalej jest zastarszonym dzieckiem. A potem sprawa się przedawnia.
          • gnom_opluwacz Re: Wyobraź sobie 06.05.12, 15:06
            To samo tyczy się traumy związanej z byciem pobitym, okradzionym i zgwałconym. Zresztą, po raz kolejny spytam: jaką wartość dowodową ma słowo dwudziestotrzylatki, która sobie nagle przypomni, że molestował ją wujek?
            • anna-na Re: Wyobraź sobie 06.05.12, 15:15
              Czy Ty nie rozumiesz, że to nie chodzi o "nagłe przypomnienie sobie"? Że to siedzi w człowieku całe życie i dopiero w pewnym momencie da się o tym mówić? Oszczędź sobie ten pogardliwy ton, proszę. A dowody? Proszę bardzo, ograniczony prawniczy móżdżku bez krztyny abstrakcyjnego myślenia: chociażby zeznania terapeuty leczącego ofiarę x czasu, spisany przebieg leczenia, badanie wariografem. Problemem jest tutaj jeszcze domniemanie niewinności, które w tym wypadku szkodzi ofiarom zgłaszającym taki problem.
              • gnom_opluwacz Re: Wyobraź sobie 06.05.12, 15:52
                Problemem jest tutaj jeszcze domniemanie niewinności, które w tym wypadku szkodzi ofiarom zgłaszającym taki problem.

============

No właśnie. Zawsze tak się kończy, rewolucyjne idee, a potem nagle się okazuje, że wprowadzamy stalinowskie zasady.
              • ale.sobie.konto.wymyslilem Re: Wyobraź sobie 06.05.12, 16:12
                > Problemem jest tutaj jeszcze domniemanie niewinności, które w tym wypadku szkodzi
                > ofiarom zgłaszającym taki problem.

W tym momencie zacząłem autentycznie się bać. Niestety, mamy do wyboru - albo domniemanie niewinności i bezkarność pedofili, albo brak domniemania niewinności i możliwość bezkarnego szantażowania każdej osoby po 30stce. Terapeuta zapisze to co mu powie pacjent, tak więc cały czas mamy tylko zeznania jednej osoby vs zeznania innej osoby. Wariograf też pewnie nie jest 100% pewny (gdyby był to po co całe wieloletnie śledztwa? podłączamy delikwenta do wariografu i po chwii albo go wypuszczamy, albo dajemy wyrok z tabelki).

Jeśli padłaś ofiarą molestowania to współczuję. Ale tutaj przesadziłaś. Jakiekolwiek sympatie polityczne/religijne nie grają tutaj żadnej roli.
                • easz Re: Wyobraź sobie 06.05.12, 17:25
                  ale.sobie.konto.wymyslilem napisał:

> W tym momencie zacząłem autentycznie się bać. Niestety, mamy do wyboru - albo d
                  > omniemanie niewinności i bezkarność pedofili, albo brak domniemania niewinności
                  > i możliwość bezkarnego szantażowania każdej osoby po 30stce.

Skąd ci wyszedł tak okrojony "wybór"? Dlaczego jedno - uznanie nieprzedawniania się czynów j.w, ma powodować zaraz odwieszenie na kołek zasady domniemania niewinności?
                  • ale.sobie.konto.wymyslilem Re: Wyobraź sobie 06.05.12, 19:20
                    Skomentowałem wypowiedź anna-na, w której wyrażała żal z powodu istnienia domniemania niewinności. Niestety, czyny pedofilskie będą bardzo trudne do udowodnienia po 20, 30 czy 40 latach. Dlatego zasada nieprzedawniania się tych czynów może być w 99% martwa, no chyba że zrezygnujemy z domniemania niewinności, ale wtedy mamy makabrę - jak ktoś ma udowodnić że 30 lat temu nie obmacywał dziewczynki?
                    • spokojny.zenek Re: Wyobraź sobie 06.05.12, 20:08
                      Rezygnacja z domniemania niewinności w ogóle nie wchodzi w grę. Z przyczyn dowodowych skazanie w takiej sprawie będzie i tak niemożliwe, co zresztą u frustratów domagających się likwidacji przedawnienia tylko pogłębi frustrację.
                      • easz Re: Wyobraź sobie 06.05.12, 22:45
                        spokojny.zenek napisał:

> Rezygnacja z domniemania niewinności w ogóle nie wchodzi w grę. Z przyczyn dowo
                        > dowych skazanie w takiej sprawie będzie i tak niemożliwe, co zresztą u frustrat
                        > ów domagających się likwidacji przedawnienia tylko pogłębi frustrację.

To raczej na zaś boją się właśnie frustraci, zastanawia tylko powód ich tak dziwnego przestraszonego zachowania.
                    • easz Re: Wyobraź sobie 06.05.12, 22:53
                      ale.sobie.konto.wymyslilem napisał:

> Skomentowałem wypowiedź anna-na, w której wyrażała żal z powodu istnienia domni
                      > emania niewinności.

Być może to była nieprzemyślana do końca wypowiedź, a może podyktowana emocjami. Nie jest fajnie przyglądać się procesowi, który z ofiary robi winną itp. Każdy też chyba ma świadomość co potrafią niektóre papugi, jaka milusia potrafi być opinia publiczna itd.

Niestety, czyny pedofilskie będą bardzo trudne do udowodnie
                      > nia po 20, 30 czy 40 latach. Dlatego zasada nieprzedawniania się tych czynów mo
                      > że być w 99% martwa, no chyba że zrezygnujemy z domniemania niewinności, ale wt
                      > edy mamy makabrę - jak ktoś ma udowodnić że 30 lat temu nie obmacywał dziewczyn
                      > ki?

Wiadomo przecież, że likwidacja domniemania niewinności nie wchodzi w ogóle w grę, chyba sam nie wierzyłeś ani przez chwilę, że tak? To jest zasada fundamentalna przecież.

A jaka jest więc różnica między piętnastoma latami a dwudziestoma? Osiemnastoma? Dwudziestoma pięcioma? itd.
                      Może być martwa, ale nie możesz tego wiedzieć na pewno, a już naprawdę na pewno w ilu procentach. Na świecie sobie z tym radzą jakoś, może nam też by wyszło parę razy?
                      Dajmy spokój.
                      • ale.sobie.konto.wymyslilem Re: Wyobraź sobie 07.05.12, 00:02
                        > Być może to była nieprzemyślana do końca wypowiedź, a może podyktowana emocjami
                        > . Nie jest fajnie przyglądać się procesowi, który z ofiary robi winną itp. Każd
                        > y też chyba ma świadomość co potrafią niektóre papugi, jaka milusia potrafi być
                        > opinia publiczna itd.

Masz rację. Tylko ta 'opinia publiczna' może również zniszczyć kogoś kto jest fałszywie oskarżony. Zwłaszcza o pedofilię. A 'papugi' jeśli są takimi drańmi jak to piszesz, tylko w tym pomogą - jeśli pomoże to ich klientce/klientowi.

> Wiadomo przecież, że likwidacja domniemania niewinności nie wchodzi w ogóle w g
                        > rę, chyba sam nie wierzyłeś ani przez chwilę, że tak? To jest zasada fundame
                        > ntalna
                        przecież.

Nie wierzyłem w to że ktokolwiek w 'cywilizowanej' Polsce napisze że zasada ta jest problemem.

> A jaka jest więc różnica między piętnastoma latami a dwudziestoma? Osiemnastoma
                        > ? Dwudziestoma pięcioma? itd.
                        > Może być martwa, ale nie możesz tego wiedzieć na pewno, a już naprawdę na pewno
                        > w ilu procentach. Na świecie sobie z tym radzą jakoś, może nam też by wyszło p
                        > arę razy?
                        > Dajmy spokój.

Jak wyjdzie parę razy to OK, byle zaakceptować że w paru tysiącach razy nic nie uda się udowodnić.

BTW, akurat w Grecji wywieszono postery ze zdjęciami prostytutek które mają HIV. Od razu pojawiły się obawy że to nawoływanie do samosądu etc.
                      • spokojny.zenek Re: Wyobraź sobie 07.05.12, 09:03
                        easz napisała:

> Wiadomo przecież, że likwidacja domniemania niewinności nie wchodzi w ogóle w g
                        > rę

Skoro to w końcu przyznajesz, to jak sobie wyobrażasz doprowadzenie do skazania w takiej sprawie po 40 latach bez uchylenia domniemania niewinności? Nie potrafi do ciebie dotrzeć, że nie ma takiej możliwości ani szansy (poza wyjątkowymi przypadkami)?
                        Jeśli ktoś wyznaje pogląd, że "nie powinno się nigdy przedawniać" musi równocześnie domagać się wyłączenia domniemania niewinności w takich sprawach. Nie ma innej możliwości. To jest powiązane nierozerwalnie, chyba że komuś chodzi tylko o stworzenie ideologicznie motywowanej fikcji. Na zasadzie: "ok, nikt tego poważnie nie traktuje, ale ładnie wygląda". Nie wolno jednak w taki sposób psuć systemu. Nie wolno tworzyć prawa mrugając okiem "przecież jasne, że tego nikt nie będzie traktował poważnie".

, chyba sam nie wierzyłeś ani przez chwilę, że tak? To jest zasada fundame
                        > ntalna
                        przecież.
                        >
                        > A jaka jest więc różnica między piętnastoma latami a dwudziestoma? Osiemnastoma
                        > ? Dwudziestoma pięcioma? itd.
                        > Może być martwa, ale nie możesz tego wiedzieć na pewno, a już naprawdę na pewno
                        > w ilu procentach. Na świecie sobie z tym radzą jakoś, może nam też by wyszło p
                        > arę razy?
                        > Dajmy spokój.
                        >
            • anna-na Re: Wyobraź sobie 06.05.12, 15:18
              Sprawa dotyczy mnie osobiście, temat jest dla mnie bardzo ciężki, dlatego nie będę kontynuować wymiany zdań z Tobą, dziękuję.
            • anna-na Re: Wyobraź sobie 06.05.12, 15:19
              gnom_opluwacz napisał:

> To samo tyczy się traumy związanej z byciem pobitym, okradzionym i zgwałconym.
              > Zresztą, po raz kolejny spytam: jaką wartość dowodową ma słowo dwudziestotrzyla
              > tki, która sobie nagle przypomni, że molestował ją wujek?

Aha, i jeszcze musisz mi uwierzyć na słowo, że trauma związana z molestowaniem seksualnym nie jest niestety porywnywalna z traumą "bycia okradzionym", błagam...
              • spokojny.zenek Re: Wyobraź sobie 07.05.12, 09:05
                Nie uczono cię, że nie wypada urządzać takich "wrzut" kiedy się nie potrafi odpowiedzieć na proste pytanie? Dyskusja jest o "traumie" czy o bardzo konkretnej kwestii, jak najbardziej praktycznej?

• nazikomunista_back Re: Billboard z pedofilem 01.05.12, 14:32
        I jeszcze cęgami szarpać, bo przecież oni wszyscy tacy bezkarni są.
        Idiotka.
      • spokojny.zenek Re: Billboard z pedofilem 01.05.12, 14:38
        kochanic.a.francuza napisała:

> "To przestępstwo przedawnia się w Polsce po 15 latach od chwili popełnienia czy
        > nu lub po pięciu latach od osiągnięcia pełnoletności przez ofiarę. Jeżeli moles
        > towane było 5-letnie dziecko, to gdy kończy ono 20 lat, sprawca staje się bezka
        > rny."
        > Takie prawo to pewnie jakis pedofil ustawil tak, zeby juz mu nigdy odpowiedzial
        > nosc za przestepstwo nie groziła.

Spoczywanie biegu przedawnienia do czasu osiągnięcia pełnoletniości ustanowił ktoś, żeby *uniknąć* odpowiedzialności? Gdzie jest granica bezmyślności? Ty jesteś naturalna czy farbowana blondynka?
    • agagaga30 Billboard z pedofilem 30.04.12, 16:06
      JAK BARDZO TO WIELKI BÓL BYĆ MOLESTOWANYM FIZYCZNIE WIE TYLKO TEN KTO TO PRZEŻYŁ....A DOMYŚLEĆ SIĘ MOŻE KAŻDY WSZAK JESTEŚMY PONOĆ WYSTARCZAJĄCO INTELIGENTNYM SPOŁECZEŃSTWEM .......SZKODA TYLKO ŻE DOPIERO WTEDY GDY CHODZI O NAS LUB NASZE RODZINY...DZIECI ..SIOSTRY... WSTYD ŻE W CYWILIZOWANYM KRAJU TAKIE PRZESTĘPSTWO MA MOŻLIWOŚĆ PRZEDAWNIENIE TYM BARDZIEJ ŻE PEDOFIL PEDOFILEM JEST I ZOSTANIE ..ZAWSZE BĘDZIE KRZYWDZIŁ I SZUKAŁ SPOSOBNOŚCI KRZYWDZENIA ..WSTYD ŻE BOHATERKA REPORTAŻU ZOSTAŁA Z TYM SAMA...A JESZCZE WIĘKSZA HAŃBA DLA TYCH KTÓRZY MAJĄ MYŚLENIE TYPU,,TO BYŁO TAK DAWNO"..CHOĆ NIE ŻYCZĘ IM BY ICH DZIECI TO SPOTKAŁO . BUDZI TO WE MNIE ODRAZĘ TAK JAK ZEZWIERZĘCENIE I PRZYZWOLENIE SPOŁECZEŃSTWA NA BEZKARNOŚĆ TYCH KTÓRZY SĄ PEDOFILAMI...DZIECKO NIE MA MOŻLIWOŚCI OBRONY .... DOPÓKI NIE DOROŚNIE I NIE DOJRZEJŻE DO WYRZUCENIA Z SIEBIE BÓLU I STRACHU DO PÓKI NIE BĘDZIE DO 6TEGO WARUNKÓW ..TAKICH WARUNKÓW W TYM KRAJU NIE MA KRZYWDZONE DZIECKO..ANI DOROSŁY KTÓRY PRZEŻYŁ KIEDYŚ COŚ TAKIEGO ;-(
      • msands Re: Billboard z pedofilem 30.04.12, 19:15
        CapsLock ci się zaciął
    • aekielski Billboard z pedofilem 01.05.12, 06:45
      Pedofila mogę jeszcze zrozumieć jak jest to człowiek prosty o ograniczonym umyśle.
      Ludzie wykształceni w roli pedofila to już świadomi przestępcy, powinni odpowiadać karnie do końca swoich dni.
      • spokojny.zenek Re: Billboard z pedofilem 01.05.12, 08:21
        Pedofil odpowiada za popełnione przestępstwa niezależnie od poziomu inteligencji i wykształcenia. Zaś co do odpowiadania "do końca swych dni" - to można powiedzieć o absolutnie każdym przestępstwie, w każdym razie z tych poważniejszych. Tyle tylko, że w krajach cywilizowanych istnieje instytucja przedawnienia i istnieje z określonych powodów. Na przykład dowodowych.
        Tu nie powinno być miejsca na naiwną egzaltację.
        • redix68 czy USA to cywilizowany kraj 06.05.12, 16:11
          wg czcigodnego tudzież spokojnego.zenka?
    • komentka Podziwiam Panią! 01.05.12, 18:14
      Pani Agato!
      Gratuluję odwagi i zawziętości. Popieram Panią ze wszystkich sił (niestety tylko wirtualnie).
      Bardzo proszę kontynuować to, co Pani robi. Dziękuję!!!
      Niestety z przykrością obserwuję, że w naszym społeczeństwie dzieci są bardzo często dyskryminowane (podobnie jak ludzie starsi czy niepełnosprawni). Dorośli zwyczajnie ich nie rozumieją, nie słuchają, nie biorą poważnie, lekceważą. Oburza mnie przemoc wobec dzieci, dawanie klapsów, nie mówiąc już o przemocy seksualnej. Oburza mnie postawa dorosłych, którzy niby Pani współczują, ale woleliby o tym wszystkim nie słyszeć, bo jeszcze, nie daj Boże, będę musieli wytłumaczyć dziecku, kim jest "pedofil". No, normalnie, gotuje się we mnie. Dorośli mają obowiązek wytłumaczyć to dziecku, żeby je uchronić.
      Swoją odwagą, determinacją robi Pani wiele dobrego, przysługę wielu ludziom.
      pozdrawiam Panią! Trzymam kciuki za sukces w sprawie ustawy!
    • jaccaranda Billboard z pedofilem 05.05.12, 07:59
      Powodzenia i trzymam kciuki!
    • tetradrachma Przypomniałem, że Sierotka Martusia mówiła, że 06.05.12, 13:54
      stryjek schodził z Nią, jak była dzieckiem, do piwnicy i ......straszył. Czym Cię Martusiu stryjaszek straszył ?!
    • posterunkowy brawo! brawo! brawo! 06.05.12, 13:55
      krasnoludken.blogspot.com/2012/05/jo-madafaka.html
    • bynio_66 Re: Świrnięta baba pomawia niewinnego 06.05.12, 13:56
      coś mi sie wydaje że pedofil broni pedofila! Piwinni takich kastrować nawet po 100 latach!!!!!!!!!!!!!!!
      • pamejudd Re: Świrnięta baba pomawia niewinnego 06.05.12, 14:16
        W sensie ze powinni ich wykopywac z grobu i kastrowac?
    • k.osiara Billboard z pedofilem 06.05.12, 14:11
      A to legalne jest? Osoba prywatna może kogoś oskarżyć o cokolwiek i wywalić to na plakat? Hmm czyli jak będę wiedział, kto mi zawinął samochód, ale nie jestem w stanie tego udowodnić, to mogę to rzucić na plakat? :D Czy jest za to jakaś odpowiedzialność prawna?
      • unhappy Re: Billboard z pedofilem 06.05.12, 17:33
        > A to legalne jest?

Legalne jest WSZYSTKO co nie jest WPROST zabronione.

> Osoba prywatna może kogoś oskarżyć o cokolwiek i wywalić to
        > na plakat?

Może. Kto miałby jej zabronić?

>Hmm czyli jak będę wiedział, kto mi zawinął samochód, ale nie jestem
        > w stanie tego udowodnić, to mogę to rzucić na plakat?

Oczywiście! Jesteś wolnym człowiekiem.

> Czy jest za to jakaś
        > odpowiedzialność prawna?

Jest. Ale zależna WYŁĄCZNIE od tego kogo pomówisz. Jeśli nie pójdzie do sądu bronić swojego dobrego imienia to ŻADNE konsekwencje cię nie spotkają.
    • wpx4 Billboard z pedofilem 06.05.12, 14:20
      Pani Agato PROSZĘ SIĘ NIE PODDAWAĆ!!!!! Trzymamy całą rodziną za Panią i za Pani rodzinę KCIUKI!!!!
    • sky2010 Billboard z pedofilem 06.05.12, 14:20
      Punkt dla Ruchu Palikota a co z pozostałymi Brak wrażliwości czy obojętność
    • wpx4 Odważna z pani kobieta proszę się nie poddawać! 06.05.12, 14:22
      Swoją drogą czy to nie znamienne że tylko Ruch zainteresował się tą sprawą....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka