Dodaj do ulubionych

Tęsknota za zimną wojną

05.06.12, 20:14
Hormony walą w dekielek kłamczuszki-nerwuski Kolendy ?
Obserwuj wątek
    • buriatka Tęsknota za zimną wojną 05.06.12, 21:12
      Szanowna pani Redaktor zapomniała jak wymusiła na prezydencie Komorowskim przeprosiny - już nawet nie pamiętam za co - świadczy to o tym jak nieważna była to sprawa - podczas wywiadu z nim w Belwederze. Zapamiętałam nachalność, z jaką ta pani nacierała na naszego prezydenta. Byłam zniesmaczona tym wywiadem i agresją oraz prostactwem tej dziennikarki. Nie znaczy to, że nie uważam iż należałoby już skończyć z gafą prezydenta Obamy. Należy, oczywiście, skończyć i nie domagać się przeprosin. Zdumiewa mnie tylko inne podejście Kolendy-Zaleskiej do prezydenta własnego kraju. Najwyraźniej, jej zdaniem, można go było upokarzać na wizji - chyba tylko po to, żeby przypodobać się pisowcom, bo innego powodu nie widzę. Z którymś z Kaczyńskich z pewnością tak by nie rozmawiała, czy tylko z obawy przed "krótką listą"?
    • antobojar Przecież Polaków,obok Indian i Murzynów chciano w 06.06.12, 07:47
      .. USA, pozbawić prawa głosu w wyborach.. już kilkaset lat temu.. jako jedynej białej mniejszości etnicznej...
      Sądzi pani że Związek Intelektualistów Podhala i Podkarpacia z Jackowa, Szykago.. w tak krótkim czasie, zdążył się aż tak wzmocnić politycznie, intelektualnie i tak solidarnie zintegrować.. by pokazać, choćby jeden raz, wspólny front..?
      ha ha.. dałby im bł.Tadeo z Akwenu (geotermalnego) po uszach.. a raczej nie dał rozgrzeszenia, za wsparcie reżymu Tuska/Sikorskiego.. ha ha..
      • kapitan.kirk Re: Przecież Polaków,obok Indian i Murzynów chcia 06.06.12, 08:44
        Taaak, kilkaset lat temu w USA... :-DDD
        Pzdr
    • goral27 A czy były przeprosiny za "prawdziwych Polaków"? 06.06.12, 09:23
      Były, czy nie były? :)
    • kaszub102 pocztowka z Waszyngtonu 06.06.12, 11:06
      Nie mozna sprawy nalegania z polskiej strony na publiczne sprostowanie sprowadzac do absurdu (ulubiona metoda michnikowego dziennikarstwa) czyli pisania o jakims "domaganiu sie przeprosin na kolanach". Nikt-nigdzie tego nie postulowal wiec jak zwykle "fakt medialny". Pretensje o refleks naszego MSZu, reprezentowanego przez pana Rotfelda, jak najbardziej uzasadnione: mozna bylo spytac sie Rotfelda (pamietajac o wszystkic jego dotychczasowych zaslugach) czy jako nie stracl zyciowej okazji zeby choc troche odwdzieczyc sie Polakom ktorzy go uratowali w czasie wojny? Oczywiscie "zlamanie protokolu" kosztowaloby troche odwagi, ale tylko szczypte odwagi ktora musieli sie wykazac ludzie ukrywajacy male zydowskie dziecko.. Medialny rozglos w amerykanskich mediach polaczony z zyciowym swiadectwem Rotfelda uczynilby dla Polski wiecej niz wszystkie instytuty razem wziete. A tak trzeba dalej mozolnej pracy i srodkow nad prostowaniem falszowanej historii i krzywdzacych stereotypow ps. sam pomysl powolania Instytutu Karskiego bardzo dobry.
      • sectral Re: pocztowka z Waszyngtonu 06.06.12, 12:17
        Jakoś nie bardzo podoba mi się takie domaganie od Rotfelda aby "odwdzięczył sie Polakom" za to, że uratowali go w czasie wojny. Po pierwsze, jeżeli jakiś konkretny Polak rzeczywiście ze szlachetnych pobudek ratował go w czasie wojny (a może robił to za pieniądze jego rodziców?) to nie widzę w jaki szczególny sposób miałby się za to odwdzięczać "Polakom" (a nie po prostu osobie która go uratowała) Czy gdyby został przez Polaka skrzywdzony mógłby/powinien odgrywać się na "Polakach". Po drugie, tak jak każdy Polak (nie ważne jakiego pochodzenia), Rotfeld spłaca dług wobec ojczyzny pracując dla niej rzetelnie i uczciwie, w przeciwieństwie do wielu innych ,którzy zdobywszy w Polsce wykształcenie wyjechali za granicę by tam pracować i płacić podatki.
    • waldemark112 Tęsknota za zimną wojną 06.06.12, 11:59
      Pani Kasieńka ma rację i nie ma racji.I o to chodzi.Uwielbiam ,gdy rozmawia w telewizorze,tylko dlaczego tak sporadycznie.BO jak zacznie Pani Pochanke-ja myślę,ja uważam,ja widzę ,ja popieram i ten lisi uśmiech -przełączam na Kiepskich.,dla zdrowia psychicznego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka