Dodaj do ulubionych

Kara dla księdza za dzwonienie w nocy

• golsa11 Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 11.06.12, 13:05
      Lepiej ,że nawraca i zmusza do wiarytak, niż mieli by to robić ogniem i mieczem ,jak to niegdyś bywało.
      • antropoid Re: Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 11.06.12, 13:27
        "Zmusza do wiary"? A cóż to za sformułowanie? Jakiś makabryczny oksymoron.

A z tym ogniem i mieczem to poczekaj, bo oni się u nas uwsteczniają :)
    • tsuranni arogancki sukienkowy s*u*w*s*n 11.06.12, 13:16
      jw
    • lauren6 Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 11.06.12, 13:43
      W sondażu obok artykułu kliknęłam "tak", choć generalnie nie zgadzam się z decyzją sądu.

Ludzie z tej wsi powinni dostać od księdza (ew. KK) odszkodowanie za uporczywe nękanie. Ja tak interpretuję budzenie w nocy co godzinę.
      • quis_ut_deus Re: Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 11.06.12, 16:51
        No ale z tym to trzeba do procesu cywilnego. Sąd karny nie zajmuje się zadośćuczynieniami.
    • i-tyle Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 11.06.12, 14:11
      a co klechę może obchodzić, że ktoś pracuje, chce się wyspać, ma płytkl sen, cierpi na bezsenność, lubi święty spokój lub takie tam luksusy? Ksiądz ma to gdzieś. Ważne, że on ma radochę, w jego pokiereszowanym umyśle dzieje się "wola boża". Już widzę jak tych co ośmielili się przeciwstawić "bogu na ziemi" będzie wymieniał na mszach. To nie chodzi o dzwony, to on się nie podoba. Czy można jeszcze żałośniej dodawać sobie wartości? On, czyli kto? Wielki pogromca komuny? Głosiciel słowa bożego? Męczennik, który krwią i potem chrystianizuje dzikie ludy? Nie podoba się, bo głosi niewygodną prawdę, jest gniewem bożym? A dzwony to tylko pretekst, by jego czystą i godną naśladowania postawę zbrukać, by czepić sie bzdury i zgnoić taki wysiłek takiego człowieka. Nie godni oni mu stóp całować, gorze mi, goooooorzeeeee.:)))

Nie może pojąć biedaczek, że niektórzy pracują (wykonują pracę, dodają coś od siebie, ich praca jest mierzalna, widać jej efekty, no wie wiem jak jeszcze to napisać) i potrzebują OD-PO-CZYN-KU. Ten kto się za przeproszeniem opier.ala całymi latami nie może pewnie pojąć, że organizm potrzebuje regeneracji i odpoczynku, a to się osiąga najczęściej we własnym domu. Musi się pchać ze swoimi dzwonami nawet przez okno, na siłę, żeby każdy musiał przyjąć jego wolę i by się wypełniło.

Kiedy to czarne dziadostwo zniknie z ziemi, tej ziemi??
    • gestskoczka Bardzo dobrze Sąd zrobił. 11.06.12, 14:21
      Grzywnę to zapłaciliby sami parafianie, a jak ksiądz trochę popracuje (krzywdy mu nie zrobią), to może zmądrzeje i się przekona że jego "szlagierów" nie każdy chce wysłuchiwać.

Mało jest jeszcze wsi i małych miasteczek, w których są ludzie odważni i niepokorni. Większość mieszkańców cierpi i pokornie znosi szykany takich lokalnych terrorystów. Lokalnym terrorystą jest nie tylko ksiądz, ale też to może być właściciel baru, gdzie jego głośna muzyka przeszkadza okolicznym mieszkańcom i mogą to być sami mieszkańcy, nie liczący się z współlokatorami, wyjącymi swoimi cielewizorami.

Policja bardziej rygorystycznie powinna podchodzić do poszanowania miru domowego.
      • kulomorus5 Re: Bardzo dobrze Sąd zrobił. 11.06.12, 14:37
        poza nienawiścią nie widze tutaj żadnego argumentu. ksiądz więcej pracuje od większości więc nie rozumiem skąd taka ironia - "niech sobie popracuje". i jeszcze jest za to obrażany? no bez przesady.
        • gestskoczka Re: Bardzo dobrze Sąd zrobił. 11.06.12, 15:09
          Nienawiść nie jest żadnym argumentem, chyba że dla fanatyków.
          To co napisałem, to jest z własnego doświadczenia. Nie mieszkam na wsi, a dzwony już tak nie przeszkadzają jak na początku, gdy kościelnym niektórzy mieszkańcy wybudowali taką zabawkę w postaci wolnostojącej dzwonnicy, wyższej od kościoła by wszyscy słyszeli. Walili strasznie głośno, a echo szalało pomiędzy blokami. Pamiętam, jak kiedyś dzwoniłem (telefonem) do kościoła by dzwonili ciszej, bo ja jestem po nocce i chciałbym spać, to wtedy, w odpowiedzi był atak nienawiści.
          Ale chyba skarżyło się zbyt wielu mieszkańców, bo faktycznie wyciszyli to swoje dzwonienie.
        • zdybka Re: Bardzo dobrze Sąd zrobił. 11.06.12, 15:21
          kulomorus5 napisał:

> poza nienawiścią nie widze tutaj żadnego argumentu. ksiądz więcej pracuje od w
          > iększości więc nie rozumiem skąd taka ironia - "niech sobie popracuje". i jeszc
          > ze jest za to obrażany? no bez przesady.

Badz tak mily i napisz o jakiej " wiekszosci " jest mowa ?
          Jakos nie potrafie sie domyslic ,wiec ..... ?
        • kolter-xl Re: Bardzo dobrze Sąd zrobił. 11.06.12, 20:40
          kulomorus5 napisał:

> poza nienawiścią nie widze tutaj żadnego argumentu. ksiądz więcej pracuje od w
          > iększości więc nie rozumiem skąd taka ironia - "niech sobie popracuje". i jeszc
          > ze jest za to obrażany? no bez przesady.

Zapieprza na autostradzie z łopatą w reku czy tylko przelicza monetę na plebani ??
          • zdybka Re: Bardzo dobrze Sąd zrobił. 11.06.12, 21:27
            kolter-xl napisał:

> kulomorus5 napisał:
            >
            > > poza nienawiścią nie widze tutaj żadnego argumentu. ksiądz więcej pracuje
            > od w
            > > iększości więc nie rozumiem skąd taka ironia - "niech sobie popracuje". i
            > jeszc
            > > ze jest za to obrażany? no bez przesady.
            >
            > Zapieprza na autostradzie z łopatą w reku czy tylko przelicza monetę na plebani
            > ??

To drugie , to drugie .
    • radnor Re: Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 11.06.12, 14:26
      static3.blip.pl/user_generated/update_pictures/416895.jpg
    • marina0321 Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 11.06.12, 15:04
      Duchowni, a szczególnie wypasieni biskupi, zamiast buntować naród, że np. autostrady nie są na czas wykończone, obwiniając rząd (a dzieje się to na wielu mszach), powinni zakasać rękawy i pójść w celach przykładu dobrych uczynków, pomóc. Na pewno zyskaliby na tym u Boga, wśród ludu i na własnym zdrowiu, przede wszystkim na własnej figurze. Autorytet zdobywa się dobrymi uczynkami, a nie prymitywnym bębnieniem - kto głośniejszy, ten ma głos.

Człowiek jest, jak dzwon - im bardziej pusty, tym głośniej bębni.
      Natomiast owy księżulo potrzebował jeszcze elektronicznego wzmocnienia do tego celu.
      • zdybka Re: Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 11.06.12, 15:15
        marina0321 napisał(a):

Człowiek jest, jak dzwon - im bardziej pusty, tym głośniej bębni.
        > Natomiast owy księżulo potrzebował jeszcze elektronicznego wzmocnienia do tego
        > celu.

Zlosliwa gadzina z niego ,ale po trzech latach horroru jaki sprawil ludziom to wyrok
        jest smiesznie niski .

• marina0321 Re: Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 11.06.12, 15:31
          zdybka napisała:

> Zlosliwa gadzina z niego ,ale po trzech latach horroru jaki sprawil ludziom to
          > wyrok
          > jest smiesznie niski .

Powinni wysłać go do końca roku na budowę autostrad. Wtedy miałby szansę sam doświadczyć, jak napastliwie działają na niego jego dzwony, kiedy będąc zmęczony, musi się wyspać.
          • zdybka Re: Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 11.06.12, 15:49
            A w szczegolnosci jak mialby z ranka wstac ,na pierwsza zmiane .
            Juz to widze :))))))
    • marina0321 Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 11.06.12, 15:10
      Wydaje mi się, że bicie naturalnego mechanicznego dzwonu zawsze ma lepszy urok, niż elektroniczny; chociaż co do drugiego, jest większa szansa, że może w niego piorun strzelić.
    • sueellen Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 11.06.12, 15:53
      Ten ksiądz raczej nie jest zdrowy psychicznie. Kto normalny wpadłby na taki pomysl?
      • kolter-xl Re: Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 11.06.12, 22:49
        sueellen napisała:

> Ten ksiądz raczej nie jest zdrowy psychicznie. Kto normalny wpadłby na taki pomysl?

No ksiądz on jest normalny ,ale pełen buty i pychy .
        • kulomorus5 Re: Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 11.06.12, 23:10
          nie bardzo rozumiem w czym widzisz problem. należy jeszcze pochwalić tego księdza za inicjatywę. Mogę powiedzieć, że takie grające zegary są we Francji, Niemczech, Austrii, Chorwacji, Włoszech, Czechach i nie tylko nie bulwersują ale są miło przyjmowane przez mieszkańców. W Polsce też do tej pory ludzie sie raczej takim cudem chwalili niż ganili. Ta wieś, a w sumie tych czterech panów robi idiotyczną sytuację, która normalnych ludzi powinna śmieszyć albo wzbudzać niechęć do ludzi, którzy szukają przęstępstwa tam gdzie go nie ma. na marginesie mam pytanie, co powinienem zrobić jesli bardzo często budzi mnie alarm z pobliskiego zakładu. mam z tym iść do sądu?
          • nerwus0 Re: Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 11.06.12, 23:21
            Alarm nie wyje co godzinę. A spróbowałby taki cymbał uruchomić
            taką moc w Niemczech w nocy to w 3 min. miałby policje na karku.
            • kulomorus5 Re: Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 11.06.12, 23:27
              nie zauważyłem. wogole wiesz gdzie Niemcy są. A alarm nie co godzinę a co parę minut po kilka dni z rzędu
              • nerwus0 Re: Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 11.06.12, 23:34
                Naucz się najpierw pisać po polsku a potem mogę
                ewentualnie dyskutować z tobą. A Niemcy? Akurat wiem
                bo mieszkam w Köln.
                • kolter-xl Re: Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 12.06.12, 13:02
                  nerwus0 napisał:

> Naucz się najpierw pisać po polsku a potem mogę
                  > ewentualnie dyskutować z tobą. A Niemcy? Akurat wiem
                  > bo mieszkam w Köln.

Jak będę w Hürth to może zawalczymy ? :))
                  • nerwus0 Re: Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 12.06.12, 14:02
                    Sorki, kolter ale akurat jestem we Włoszech i nie zdążę.
                    Może innym razem wychylimy jakiegoś Kolscha, jak będziesz w pobliżu.
                    • kolter-xl Re: Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 12.06.12, 14:10
                      nerwus0 napisał:

> Sorki, kolter ale akurat jestem we Włoszech i nie zdążę.
                      > Może innym razem wychylimy jakiegoś Kolscha, jak będziesz w pobliżu.

Ten kieliszek chleba nie ucieknie ja w Hurth bywam kilka razy w roku
                      • nerwus0 Re: Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 12.06.12, 14:33
                        No to OK. Jak będziesz w pobliżu to melduj.
                        Jakoś się zgadamy.
                        • kolter-xl Re: Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 12.06.12, 14:41
                          nerwus0 napisał:

> No to OK. Jak będziesz w pobliżu to melduj.
                          > Jakoś się zgadamy.

No ale ty nie za nerwowy jak popijesz :)))
                          • nerwus0 Re: Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 12.06.12, 14:52
                            Nie ma obaw. Ze mną jak z dzieckiem i do knajpki.
                            • kolter-xl Re: Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 12.06.12, 16:07
                              nerwus0 napisał:

> Nie ma obaw. Ze mną jak z dzieckiem i do knajpki.

No a jak watykańczka widzisz to nerwa nie łapiesz po pijaku ??
                      • zdybka Re: Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 12.06.12, 14:36
                        kolter-xl napisał:

> nerwus0 napisał:
                        >
                        > > Sorki, kolter ale akurat jestem we Włoszech i nie zdążę.
                        > > Może innym razem wychylimy jakiegoś Kolscha, jak będziesz w pobliżu.
                        >
                        > Ten kieliszek chleba nie ucieknie ja w Hurth bywam kilka razy w roku

A Stuttgart nie jest Ci po drodze ?
                        • kolter-xl Re: Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 12.06.12, 14:42
                          zdybka napisała:

>
                          > A Stuttgart nie jest Ci po drodze ?

No a co wiesz o Mannheim ??
                          • nerwus0 Re: Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 12.06.12, 14:54
                            O kurde Manheim, Stuttgart, Köln. No, niezła trójca.
                            • zdybka Re: Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 12.06.12, 15:17
                              nerwus0 napisał:

> O kurde Manheim, Stuttgart, Köln. No, niezła trójca.

To jakos sie kiedys skrzykniemy co ?
                              • kolter-xl Re: Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 12.06.12, 16:10
                                zdybka napisała:

> nerwus0 napisał:
                                >
                                > > O kurde Manheim, Stuttgart, Köln. No, niezła trójca.
                                >
                                > To jakos sie kiedys skrzykniemy co ?

No ale ja z góry zapowiadam ze dłużej niż trzy dni nie pije :)))
                            • kolter-xl Re: Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 12.06.12, 16:08
                              nerwus0 napisał:

> O kurde Manheim, Stuttgart, Köln. No, niezła trójca.

Nie za bardzo święta :)
                          • zdybka Re: Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 12.06.12, 15:11
                            kolter-xl napisał:

> zdybka napisała:
                            >
                            > >
                            > > A Stuttgart nie jest Ci po drodze ?
                            >
                            > No a co wiesz o Mannheim ??

Mam niedaleko ,godzinka jazdy .
                            • kolter-xl Re: Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 12.06.12, 16:09
                              zdybka napisała:

> > No a co wiesz o Mannheim ??
                              >
                              > Mam niedaleko ,godzinka jazdy .

Tam tez bywam kilka razy w roku
                              • zdybka Re: Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 12.06.12, 16:28
                                kolter-xl napisał:

> zdybka napisała:
                                >
                                > > > No a co wiesz o Mannheim ??
                                > >
                                > > Mam niedaleko ,godzinka jazdy .
                                >
                                > Tam tez bywam kilka razy w roku

Jak nic ! Daj znac jak sie tam zgubisz ,odnajdziemy Cie i poswietujemy :)))))
                                • kolter-xl Re: Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 12.06.12, 16:30
                                  zdybka napisała:

> > Tam tez bywam kilka razy w roku
                                  >
                                  > Jak nic ! Daj znac jak sie tam zgubisz ,odnajdziemy Cie i poswietujemy :)))))

ja juz od tych planów mam kaca :)))
                                  • zdybka Re: Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 12.06.12, 16:40
                                    kolter-xl napisał:

ja juz od tych planów mam kaca :)))

Zaraz tam kaca ,trzeba wszystko dobrze zaplanowac a i knajpka sie dobra
                                    znajdzie , piwko mamy dobre ,polecam !!!!

• zdybka Re: Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 11.06.12, 23:43
                W Niemczech nie istnieje samowolka kleru , nie ma czegos takiego .
                Dzwony bija w dozwolonym czasie i tak zeby nikomu nie przeszkadzaly .
                Jak widzisz wszystko idzie tylko Polskim katabasom wydaje sie ,ze beda
                mogli ludzi ciagle trzymac na smyczy ?
              • kolter-xl Re: Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 12.06.12, 12:57
                kulomorus5 napisał:

> nie zauważyłem. wogole wiesz gdzie Niemcy są. A alarm nie co godzinę a co parę
                > minut po kilka dni z rzędu

No to się w końcu tam zamelduj i bez strachu wezwij policje
          • kolter-xl Re: Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 12.06.12, 12:55
            kulomorus5 napisał:

> nie bardzo rozumiem w czym widzisz problem. należy jeszcze pochwalić tego księd
            > za za inicjatywę. Mogę powiedzieć, że takie grające zegary są we Francji, Niemc
            > zech, Austrii, Chorwacji, Włoszech, Czechach i nie tylko nie bulwersują ale są
            > miło przyjmowane przez mieszkańców

Nie idealizuj oszołomie , zawsze coś co ci w nocy przeszkadza spać wkurza i tam tez kler nie może ludzi wkurzać .

> W Polsce też do tej pory ludzie sie raczejtakim cudem chwalili niż ganili.

Konkretne namiary proszę ?

> Ta wieś, a w sumie tych czterech panów robi idiotyczną sytuację, która normalnych ludzi powinna śmieszyć albo wzbudzać niechę
            > ć do ludzi, którzy szukają przęstępstwa tam gdzie go nie ma.

Jesteś tak ogłupiony wafelkiem ze nawet nie widzisz jakiego z siebie robisz teraz pajaca .

>na marginesie mam
            > pytanie, co powinienem zrobić jesli bardzo często budzi mnie alarm z pobliskieg
            > o zakładu. mam z tym iść do sądu?

Wyje nieustanie ??
    • posca Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 11.06.12, 18:53
      Pytanie może naiwne, ale chciałbym wiedzieć, dlaczego Wyborcza poświęciła tyle miejsca takiemu tematowi?
      • zdybka Re: Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 11.06.12, 19:46
        Tak duzo miejsca tym tematem to znowu nie zajela ,ale glownie chodzi o to ,
        ze ludzie powinni wiedziec co sie robi z takimi zlosliwymi ksiezami i ze nie sa
        oni tak beskarni jakby sie to wydawalo .Krok po kroku i katabasy naucza sie pokory.
        • kulomorus5 Re: Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 11.06.12, 20:26
          mowa nienawiści...
          • zdybka Re: Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 11.06.12, 21:22
            kulomorus5 napisał:

> mowa nienawiści...

Wiem wiem jak tylko cos nie po waszemu ,to zaraz wyciagacie swoje okreslenia.
            Wisi mi to jak to odbierasz czy okreslasz , wasze czasy koncza sie i to was boli co ????
      • kolter-xl Re: Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 11.06.12, 20:57
        posca napisał:

> Pytanie może naiwne, ale chciałbym wiedzieć, dlaczego Wyborcza poświęciła tyle
        > miejsca takiemu tematowi?

Pewno są w szoku ze klechę w końcu ktoś do roboty zagnał .
    • dzi1a Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 11.06.12, 20:23
      parę lat temu nygus w sukience wystawił głośniki na zewnatrz kościoła i puszczał na całe osiedle msze.
      zadzwoniłem do niego i pogroziłem policją i wyłączył cham to ustrojstwo
      • janu5 Dlaczego zaraz cham? 11.06.12, 21:25
        To był prostak nie cham. kupił sobie nowa zabawkę i rozkoszował się władża nad osiedlem. Ciesz się ,że po jednym telefonie sprawa się załatwiła.
        • zdybka Re: Dlaczego zaraz cham? 11.06.12, 21:30
          Krotko na temat ,podeslac takiemu malolatow niech takiemu zrobia Disko
          pod oknami to bedzie wiedzial co to decybele.
    • janu5 Ludzie odczepcie się od proboszczów 11.06.12, 21:20
      To prości ludzie zachowuja się tak jak ich nauczono i wychowano. Oni walenie w dzwony wessali z mlekiem matki lub ojca, a biskup pobłogosławił. Można im tłumaczyć ,że to źle ,że to grzech , że to bez sensu ,że to na złość ludziom, wbrew ewangelii, zapożyczone od pogańskich buddyjskich mnichów itp. ale i tak tegp nie zrozumią Tu trzeba problem okiełznać inaczej. Ludzie przestańcie się czepiać proboszczów. Nietędy droga.Wystepowanie na drogę sądową przeciw konkretnym proboszcza niewiele zmieni i będzie trwac latami. Przeciez sąd zakazał temu proboszczowi tylko bicia w dzwony w nocy. Jednemu proboszczowi w całej RP. Przeciez w tym kraju dzwony napierda***ą na okrągło we wsiach miastach i miasteczkach. Bez sensu bez ładu składu. Tu trzeba uderzyc do posłów niech uchwalą zakaz dla wszystkich proboszczów,pastorów, muezinów, popów itp w całym kraju i będzie spokój. Palikot czepia się krzyża w sejmie a mnie to g*wno obchodzi . Niech w sejmie wisi krzyż jak to ma uchronic niektórych przed uchwalaniem bzdurnego prawa. Niwech każdy poseł wepnie sobie w klapę wizerunek matki boskiej jak Włęsa albo innego świętego proroka Ezeliasza czy mahometa byle tylko wydajnie pracował. Mnie obchodzi to ,że co godzina z kościoła płynie melodyjka Maryjo królowo Polski Maryjo Królowo polski .. Maryjo królowo polski i zaraz potem albo przedtem napierniczanie w dzwony na całego do bólu uszu ,żeby gawiedż słyszała i czuła w bembenkach potęgę i siłe proboszcza. Mnie to zakłoca spokój. Jest nieekologiczne ,a więc niezgodne z konstytucją Na dodatek dzwony to wymysł sił pogańskich. Tak Cejrowski ostatnio tłumaczył i nawet wysmiewała się z Plaków oddających część buddyjskim bogom w buddyjskiej swiętyni. Dzwony to wymysł buddystów. Miały jakiś sens jak nie było zegarków radia telewizji internetu i telefonów komórkowych. Jak obciązenie hałasem ludno.sci było niewielkie. Ale teraz K*RWA jest to kompletne nieporozumienie. Ludzie piszczcie do biskupa papieża niech zlikwiduje ten pogański obyczaj w kościele. Chrystus nigdy nie bił w dzwony. Chrystus nigdy nie kazał bic w dzwony. Chrystus nigdy nie krzywdził bliźnich hałasem. Chrytus nigdy nie krzywdził blixnich. Może jakiś Biskup ,kardynał, czy papież to zrozumieją,a poroboszczowie będa po prostu musieli wykonac wolę Biskupa. Rozumiec juz nie muszą.
      • nerwus0 Re: Ludzie odczepcie się od proboszczów 11.06.12, 21:51
        Takie dzwonienie bardzo przypomina szamanów, którzy
        kołatkami i bębenkami odganiają złe duchy u pierwotnych
        plemion. Czy tu o to samo chodzi?
        • zdybka Re: Ludzie odczepcie się od proboszczów 11.06.12, 22:30
          A o" ziole" nie wspomniales ,przeciez oni na tym bazowali.
      • marina0321 Re: Ludzie odczepcie się od proboszczów 11.06.12, 22:10

janu5 napisał:

"...Ludzie piszczcie do biskupa papieża niech zlikwiduje ten pogański obyczaj w kościele..."

Jestem pewna, prędzej wyrośnie mi kaktus na dłoni, niż papież lub jakiś biskup to zmieni. To mogłyby tylko uczynić władze państwowe.
        • kulomorus5 Re: Ludzie odczepcie się od proboszczów 11.06.12, 22:48
          dlaczego wy polacy jesteście tacy tępi???
          • nerwus0 Re: Ludzie odczepcie się od proboszczów 11.06.12, 22:53
            A ty kim jesteś? Troglodytą?
          • kolter-xl Re: Ludzie odczepcie się od proboszczów 12.06.12, 12:51
            kulomorus5 napisał:

> dlaczego wy polacy jesteście tacy tępi???

Tępi są wolacy , tacy jak ty np.
    • kulomorus5 Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 11.06.12, 22:50
      Wy polacy macie jakiś dziwny zwyczaj niszczenia się. oryginalne....
      • nerwus0 Re: Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 11.06.12, 22:54
        Polacy pisze się z dużej litery.
        • zdybka Re: Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 11.06.12, 23:33
          A swoja droga jak on nie " polak " to ciekawe z jakiego wywodzi sie szczepu ?
          • nerwus0 Re: Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 11.06.12, 23:36
            Ze szczepu moherowych troglodytów.
            • zdybka Re: Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 11.06.12, 23:50
              Nastepny cudak nam sie objawil .
              Poddenerwowany za to jaki , no no.....
              • kolter-xl Re: Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 12.06.12, 13:04
                zdybka napisała:

> Nastepny cudak nam sie objawil .
                > Poddenerwowany za to jaki , no no.....

Wolacy są płodni ,zawsze jakiś Tomuś się znajdzie w miejsce innego.
          • kolter-xl Re: Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 12.06.12, 12:58
            zdybka napisała:

> A swoja droga jak on nie " polak " to ciekawe z jakiego wywodzi sie szczepu ?

Po narzeczu widać ze to ;wolak watykański
            • zdybka Re: Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 12.06.12, 14:46
              kolter-xl napisał:

> zdybka napisała:
              >
              > > A swoja droga jak on nie " polak " to ciekawe z jakiego wywodzi sie szcze
              > pu ?
              >
              > Po narzeczu widać ze to ;wolak watykański

Ja to Ci sie przyznam ,ze sie boje do Polski jechac , tyle tego nowego " narzecza "
              sie namnozylo ,pomyli sie to takiego z normalnym i juz pozamiatane ......
              • kolter-xl Re: Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 12.06.12, 16:06
                zdybka napisała:

> Ja to Ci sie przyznam ,ze sie boje do Polski jechac , tyle tego nowego " narzecza "
                > sie namnozylo ,pomyli sie to takiego z normalnym i juz pozamiatane ......

Kup sobie gaz i po sprawie po oczach wolską hołotę :))
                • zdybka Re: Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 12.06.12, 16:45
                  kolter-xl napisał:

> zdybka napisała:
                  >
                  >
                  > > Ja to Ci sie przyznam ,ze sie boje do Polski jechac , tyle tego nowego "
                  > narzecza "
                  > > sie namnozylo ,pomyli sie to takiego z normalnym i juz pozamiatane ......
                  >
                  > Kup sobie gaz i po sprawie po oczach wolską hołotę :))

Chyba z kalachem na nich ,bo gazem to za malo :))))
      • janu5 A Wy kolomorus5 macie tendencje do osmieszania się 12.06.12, 09:14
        Kolomorus wyraźnie w tej dyskusji bierzesz stronę skazanego proboszcza tyle ,że nie potrafisz przytoczyc w jego obronie żadnych ( 0) merytorycznych argumentów. Dla ciebie norma jest uwielbienie dla bicia w dzwony i wszyscy którzy na to narzekają są od razu nienormalni, jacys gorsi. Kto przeciwko dzwonom ten stosuje język nienawiści. Oczywiście sam uważasz się za normalnego i cos lepszego od nas Polaków.
        Ale proszę skup się wydobąć z siebie jaki smerytoryczny ogólny argument odpowiedz na zarzuty czynienia zła bliźni9m przez bicie w dzwony. Uzasadnij ,że w XXI wieku maja one jeszxcze jakiśsens praktyczny.
      • kolter-xl Re: Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 12.06.12, 12:52
        kulomorus5 napisał:

> Wy polacy macie jakiś dziwny zwyczaj niszczenia się. oryginalne....

Kler jest pasożytem na naszym organizmie , należy go tępić bezwzględnie
    • pintapalec Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 11.06.12, 22:58
      Czy Polska jeszcze jest państwem niepodległym czy już kolonią czarnej mafii watykańskiej.Przecież to jest nie do przyjęcia żeby byle klecha podległy obcemu i wrogiemu karłowatemu państwu watykańskiemu rządził w naszym kraju.Czy my nie potrafimy sami decydować w swoim kraju??Od prawie 400 lat w Polsce decydują o jej stanie i prawach obce wywłoki i szuje:jak nie Szwedzi to Prusy,Rosjanie,Austriacy, Francuzi. A od powstania państwa Polskiego i wtargnięcia przemocą z ogniem i mieczem do Polski czarnej mafii watykańskiej cały czas ta mafia u nas mąci zdradziecko szczuje jednych polaków na drugich. Już raz hierarchowie watykańscy doprowadzili do upadku Rzeczypospolitej i 200 letnią niewolą. Czy naród polski w dalszym ciągu będzie niewolniczo ulegać tej zdradzieckiej i butnej mafii watykańskiej wspieranej przez strachliwe rządy polskie i strachliwe urzędy polskie??? Tu jest POLSKA nie Watykan!!!!!
      • anonim111.1 Watykan, MFW, Gasprom 12.06.12, 13:16
        Watykan nie jest jedynym podmiotem, ktory wykorzytsuje Polske. Ksieza nie spadli z ksiezyca, to Polacy, a nie Wlosi, ktorzy przyjechali do naszego kraju.
        Swoja droga dziwie sie im jak maja sumienie brac wyplaty za religie, posluge w szpitalach oraz wojsku. Przeciez maja duzo pieniedzy z chrztow, slubow i pogrzebow.
        Innym podmiotem , ktory wykorzytsuje Polske to rosyjski Gaspropm. Tusk chcial im kiedys nawet darowac 1 mld dlugu. Tanszy gaz moze byc przywozony do Gdanska.
        Ostatnim znanym mi podmiotem, ktory bierze kase z Polski to MFW. Byly prezes NBP Skrzypek byl przeciwny wirtualnej pozycze z MFW, za ktore mielibysmy placic juz nie wirtualne pieniadze.
      • anonim111.1 Re: Kara dla księdza za dzwonienie w nocy 12.06.12, 13:17
        Watykan nie jest jedynym podmiotem, ktory wykorzytsuje Polske. Ksieza nie spadli z ksiezyca, to Polacy, a nie Wlosi, ktorzy przyjechali do naszego kraju.
        Swoja droga dziwie sie im jak maja sumienie brac wyplaty za religie, posluge w szpitalach oraz wojsku. Przeciez maja duzo pieniedzy z chrztow, slubow i pogrzebow.
        Innym podmiotem , ktory wykorzytsuje Polske to rosyjski Gaspropm. Tusk chcial im kiedys nawet darowac 1 mld dlugu. Tanszy gaz moze byc przywozony do Gdanska.
        Ostatnim znanym mi podmiotem, ktory bierze kase z Polski to MFW. Byly prezes NBP Skrzypek byl przeciwny wirtualnej pozycze z MFW, za ktore mielibysmy placic juz nie wirtualne pieniadze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka