Dodaj do ulubionych

Poliamoria

23.06.12, 14:27
Co sadzicie o poliamorii i jak uwazacie jak czesta jest ona w naszym spoleczenstwie? Bo skok w bok jest powszechny i dotyczy wiekszosci ludzi, ale uczciwa poliamoria juz chyba nie jest tak czesta?
Obserwuj wątek
    • andrzej256 <a href="http://pl.wikipedia.org/wiki/Poliamoria" target="_blank" 23.06.12, 14:30
      andrzej256 napisał:

> Co sadzicie o poliamorii i jak uwazacie jak czesta jest ona w naszym spoleczens
      > twie? Bo skok w bok jest powszechny i dotyczy wiekszosci ludzi, ale uczciwa pol
      > iamoria juz chyba nie jest tak czesta?

pl.wikipedia.org/wiki/Poliamoria
      www.poliamoria.pl
      • Gość: inkwizytor Re: <a href="<a href="http://pl.wikipedia.org/wiki/Pol" target IP: *.warszawa.vectranet.pl 23.06.12, 15:10
        andrzej256 napisał:

> Co sadzicie o poliamorii i jak uwazacie jak czesta jest ona w naszym
        > spoleczenstwie?

Nie znam ani jednego takiego związku. I chyba nie miałbym ochoty ani taki związek stworzyć ani w nim być. Jeśli jednak komuś taki układ odpowiada, jeśli autentycznie się na takie warunki godzi, to nie widzę w tym nic nagannego.
        • andrzej256 Re: <a href="<a href="<a href="http://pl.wikipedia" target 23.06.12, 15:18
          Gość portalu: inkwizytor napisał(a):

> andrzej256 napisał:
          >
          > > Co sadzicie o poliamorii i jak uwazacie jak czesta jest ona w naszym
          > > spoleczenstwie?
          >
          > Nie znam ani jednego takiego związku.

Skad wiesz? Ludzie niekoniecznie informuja o tym WSZYSTKICH dookola...

> I chyba nie miałbym ochoty ani taki związ
          > ek stworzyć ani w nim być.

Skok w bok od czasu do czasu jest moze rozsadniejszy...

> Jeśli jednak komuś taki układ odpowiada, jeśli auten
          > tycznie się na takie warunki godzi, to nie widzę w tym nic nagannego.

Jestem ciekaw wlasnie jak wielu osobom by to naprawde odpowiadalo. Bo przeciez ogladanie sie za inna partnerka / innym partnerem mimo ze jest sie w ziwazku jest powszechne.
          • Gość: inkwizytor Poliamoria IP: *.warszawa.vectranet.pl 23.06.12, 15:28
            andrzej256 napisał:

> > Nie znam ani jednego takiego związku.
            >
            > Skad wiesz? Ludzie niekoniecznie informuja o tym WSZYSTKICH dookola...

Toteż napisałem, ze nie znam.

• andrzej256 Re: Poliamoria 23.06.12, 15:31

> andrzej256 napisał:
              >
              > > > Nie znam ani jednego takiego związku.
              > >
              > > Skad wiesz? Ludzie niekoniecznie informuja o tym WSZYSTKICH dookola...
              >
              > Toteż napisałem, ze nie znam.

Scieslej, nie jest ci nic o tym wiadomo, bo znac mozesz.
              • Gość: inkwizytor Re: Poliamoria IP: *.warszawa.vectranet.pl 23.06.12, 15:44
                andrzej256 napisał:

> > > > Nie znam ani jednego takiego związku.

> > > Skad wiesz? Ludzie niekoniecznie informuja o tym WSZYSTKICH dookola

> > Toteż napisałem, ze nie znam.

> Scieslej, nie jest ci nic o tym wiadomo, bo znac mozesz.

Nie, pytanie dotyczyło związku poliamorycznego. Takiego związku nie znam.
                Mogę jedynie znać ludzi, będących w takim związku. A to różnica.
                • andrzej256 Re: Poliamoria 23.06.12, 20:52

> andrzej256 napisał:
                  >
                  > > > > > Nie znam ani jednego takiego związku.
                  >
                  > > > > Skad wiesz? Ludzie niekoniecznie informuja o tym WSZYSTKICH d
                  > ookola
                  >
                  > > > Toteż napisałem, ze nie znam.
                  >
                  > > Scieslej, nie jest ci nic o tym wiadomo, bo znac mozesz.
                  >
                  > Nie, pytanie dotyczyło związku poliamorycznego. Takiego związku nie znam.
                  > Mogę jedynie znać ludzi, będących w takim związku. A to różnica.

A ja znam poliamorów! :)
    • seth.destructor Re: Poliamoria 23.06.12, 15:26
      Całkiem powszechne. Można kochać siebie, rodziców, dzieci, psa, małżonka...
      • andrzej256 Re: Poliamoria 23.06.12, 15:30
        seth.destructor napisał:

> Całkiem powszechne. Można kochać siebie, rodziców, dzieci, psa, małżonka...

Czyli automonoseksualizm, kazirodztwo, pedofilia, zoofilia i hetero- (lub homo-) seksualizm w jednym? Niezle...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka