Dodaj do ulubionych

Umyłem sobie celę

11.06.12, 13:51
W Polsce szaleje hiperinflacja po reformach Leszka Balcerowicza, ludzie dostają wypłaty, za które po kilku dniach nie mają co kupić

Panie Kącki, jak można pieprzyć takie głupoty?
Obserwuj wątek
    • plutokrata Re: Umyłem sobie celę 12.06.12, 14:55
      Metnie tez cos miesza o tej pracy w wiezieniu, „zageszczony” oddzial z wiezniami oczekujacymi na wykonanie kary smierci? Ilu ich tam bylo ??? Watpie, zeby w Poznaniu na Mlyskiej siedzialo na raz wiecej niz 2 wiezniow z KS, rocznie w osmiu wiezieniach wykonywano kilka do kilkunastu wyrokow, wiec bez przesady, to nie Texas ! No i od odrzucenia prosby o ulaskawienie do szubienicy jest 12 dni na wykonanie wyroku. Jakie zageszczenie ?

• sforia102 Jak to z tymi kantorami było. 25.06.12, 23:46
        Szkoda, że zapomniał powiedzieć, że te kantory miały w zasadzie funkcję skupowania waluty. Dlatego w pierwszym rzucie powstawiał je na zachodniej granicy. Jak Kowalski chciał kupić $ lub DM, to na ogół słyszał, że waluty nie ma.
    • powrozowy Niesamowiecie typowa ta kariera 12.06.12, 15:20
      Na Polske, na Poznan jeszcze bardziej.>
      > SB-ek, kapus, pod makiet z bylymi I aktualnymi SB-kami i wywiadem Dolary,
      > kantory, gotowka w walizce. Kontakty z gangsterami z drugiej strony, zreszta
      > nic dziwnego, SB-ek, gangser, wszystko po jednych piniadzach, byle metnie
      > bylo w tej wodzie.
      >
      ormalnym kapitalizmie nie zrobilby nic bez konszchtow z SB, info z
      > wywiady etc., no moze udalo by mu sie prowadzic budke z gazetami?
      > Co sie dziwic, Poznan, Poznan, nawet wicewojewoda tego przerazajacego miasta
      > mial konszchty z SB, wparwdzie nie na etacie ale kolegow zakapowal na
      > studiach.
      >
    • mis-s Umyłem sobie celę 13.06.12, 22:26
      nie rozumiem jaki jest sens tej rozmowy.
      Kogo to obchodzi,co sie dzieje z kimś takim jak Gawronik?
      • zomozadwa Re: Umyłem sobie celę 13.06.12, 23:29
        wywiadowca z koziej dupy.
        "czeka aż wywiad potwierdzi".
        on myśli, że dalej może sprzedawać
        kit? :-D
      • xanaxy Re: Umyłem sobie celę 25.06.12, 20:24
        Mnie, bo Gawronikow mamy....b. wielu. nadal.
      • wolnemiastoursynow Re: Umyłem sobie celę 26.06.12, 00:04
        Myślę, że więcej jest dla ciebie rzeczy niepojętych.
    • norymberga3 mitoman-fantasta, teraz żałosny - 15.06.12, 11:48
      - ale człowiek kiedyś z wizją, rzutki i dobrze zorganizowany, nastawiony na robienie kasy za wszelką cenę pod hasłem "śmierć frajerom" - typowy biznesmen początków kapitalizmu, na tle ogółu niezorientowanych gospodarczo obywateli mógł robić kokosy. Jak wielu biznesmenów "godzny zero" pęka, kiedy życie gospodarcze się cywilizuje - teraz już nic nie zdziała, to w Polsce robią profesjonaliści, a nie szemrani cinkciarze. On nie rozumie, że jest już passe, jego czas minął.
      Swoją drogą jak to dobrze poczytać i porównać, jak standardy prowadzenia biznesu w Posce się ucywilizowały!
      • dawniejyaaa Re: mitoman-fantasta, teraz żałosny - 25.06.12, 18:45
        Tylko 20 lat , a zupełnie inny świat, inna epoka. I bardzo dobrze. Szkoda tylko ,że na Wiejskiej generalnie te same twarze w każdej partii. Jak to się zmieni to już naprawdę będzie całkiem inny świat.
    • inny2008 Umyłem sobie celę 25.06.12, 19:01
      W latach 70. warsztat samochodowy, butik... no może i tak, ale podstawową działalnością pana G. było jednak stanie z innymi cinkciarzami pod Peweksem na Grunwaldzkiej, nieprawdaż? W grubym, chyba tureckim kożuchu. A potem na piwo w barze "Drukarskim". Jak milicja zwijała panów "cinć many" spod Peweksu, to pan G. wracał zawsze pierwszy. Każdy, kto w pobliżu pracował, uczył się lub po prostu przechodził regularnie pamięta to doskonale.
    • jan3211 Umyłem sobie ręce i się rozgrzeszyłem ? 25.06.12, 20:00
      Typowa kreatura , karierowicz bez zasad moralnych , teraz dorabiający fabułę do bajki
      pod tytułem "bohaterowie transformacji złodziejskiej".
      Na tle innych "bohaterów" , którzy obecnie dalej rzadzą, mieści w skali średniej kreatur pospolitych. Gazeta wybiela tego typu "działaczy" i on przechodzi do historii upadku RP.
      • tacx Re: Umyłem sobie ręce i się rozgrzeszyłem ? 25.06.12, 20:21
        > Typowa kreatura , karierowicz bez zasad moralnych , teraz dorabiający fabułę do
        > bajki
        > pod tytułem "bohaterowie transformacji złodziejskiej".
        > Na tle innych "bohaterów" , którzy obecnie dalej rzadzą, mieści w skali średnie
        > j kreatur pospolitych. Gazeta wybiela tego typu "działaczy" i on przechodzi do
        > historii upadku RP.

Chłopie... odwróc tabelę - swoi na czele. Gawronik to ta sama woda co jego najbogatsi dziś koledzy tylko tamci byli sprytniejsi. Korzystanie z info wywiadu nie jest karalne. Gawronik po prostu był zbyt zachłanny. gdyby nie wdepnął w g. to tytułowałbyś go dziś Doktorem Olkiem. A tak funkcjonuje dziś jako Olek G. Wszystkie te fortuny powstały dokładnie w ten sam sposób - na związkach ze służbami. Oficjalnie prawa nie złamano tyle że jakie to świadectwo temu państwu wystawia skoro tacy ludzie są dziś zblatowani z politykami i ludźmi kultury. gawronikowi po prostu noga się podwinęła. Rozwalił mnie ten tekst o tym ze nie dostał info o akcyzie.... Tak się robiło biznesy po prostu. gdyby przeswietlić zyciurysy polskich nuworyszy z lat 90 to do 89r wyglądałyby identycznie niemal jak Gawronika. niektórzy nic nie musieli robić zresztą jako ze rodziny mieli w służbach wiec nikt nie musiał jechać prac po mordach dyrektorów firm.
      • wolnemiastoursynow Re: Umyłem sobie ręce i się rozgrzeszyłem ? 26.06.12, 00:06
        w kórym ty miejscu wybielacz widzisz? Może lecz się na zaćmę.. to niechybnie bielmo na oku
    • marslaw1 Umyłem sobie celę 25.06.12, 20:10
      Po co Gazeta robi wywiady z takimi sprzedajnymi esbeckimi c.....i ? Reklama?
      • xanaxy Re: Umyłem sobie celę 25.06.12, 20:26
        Pora na wywiad z np Goliszewskim "Gazeto". "Gratulacje".
    • trombozuh No a reszta? Solorz, Czarnecki? 25.06.12, 21:59
      Na czym zrobił kasę taki Krauze? A Petelicki na czym zarobił 7.5 miliona? Ponoć nie szło mu w interesach? To może z generalskiej pensji? A z czego zapłacił 2 mln kaucji Gromosław?
      Wszystko to takie same Gawroniki, tylko troszkę mądrzejsze. To właśnie III RP.
      • sforia102 A Wilczek? 25.06.12, 23:48
        Pamiętacie min. Wilczka? Też kręcił różne lody. Nie wiecie, jak potoczyły sie jego losy?
        • alik-w-plomieniach Re: A Wilczek? 26.06.12, 13:11
          Był z nim chyba w zeszłym roku albo dwa lata temu wywiad w "Wyborczej". Pamiętam, że strasznie klął na urzędników, że co drugi idiota, a co trzeci świnia.
      • wolnemiastoursynow Re: No a reszta? Solorz, Czarnecki? 26.06.12, 00:09
        a II RP niby lepsza była? a IV będzie lepsza?
        Co za różnica kto kradnie czy ci z tamci.. wszystkim im się należy puszka bez względu na numer RP.
    • auslander1 Umyłem sobie celę 25.06.12, 23:20
      Coraz mnie rozumiem chyba. Terz gloryfikuje sie osoby, ktore kombinowaly, byly przestepcami a do tego zarobily na nieszczesciu innych?

www.emigracyjny.blogspot.de
      • wolnemiastoursynow Re: Umyłem sobie celę 26.06.12, 00:10
        tak, tak "gloryfikuje".... to się nazywa analfabetyzm funkcjonalny.
        • czarnymaczupikczu Re: Umyłem sobie celę 26.06.12, 07:48
          widzę, że pilnie nadzorujesz dyskusję tak się tylko zastanawiam czy służbowo czy z własnej incjatywy ? :D
          Pozdrawiam
    • losiu4 Umyłem sobie celę 26.06.12, 08:13
      i tak sie drodzy rodacy robiło interesy w koncesjonowanej przez Kiszczaka IIIRP. Niektórzy z totumfackich esbecji czy wsi do dziś okupują szczyty finansjery.

Pozdrawiam

Losiu
      • tinley Re: Umyłem sobie celę 26.06.12, 14:32
        > . Niektórzy z totumfackich esbecji czy wsi do dziś okupują szczyty finansjery.
        >
        > Pozdrawiam

No też mi odkrycie. Wystarczy spojrzeć na kariery tych ludzi. Ojcowie pracujacy jako atache handlowi i w centralach handlu zagranicznego lub ambasadorowie prowadząc jednocześnie prace z zakresu wywiadu gospodarczego. niektórzy generalnie od razu nie ceregielili się tylko pracowali w firmach polonijnych które jak wiadomo działały jako filie odpowiednich służb. Biedny Gawronik musiał przejść wszystkie szczeble tej kariery bo nie miał tatusia w ambasadzie więc praktykował najpierw jako mordobijca prezesów.
        Przynajmniej z tego powodu powinniści emieć do niego trochę szacunku bo ci 'lepsi' od niego to hołota która dorobiła się na ukladach z państwem i kontaktach z dawnymi agentami (sławne działki dla źródeł). A potem zdziwienie ze jakieś konta w SUI, jakieś grube miliony na kaucje, jakieś niezliczone ilości zleceń państwowych dla jednego biznesmena... Niby wszystko legalnie, niby nic zakazanego a jednak śmierdzi tu zblatowaniem władzy i biznesu jak gooy. No ale one wielkie biznesmeny co to wszystko zawdzieczają własnym pomysłom i inicjatywie. Historia Gawronika znakomicie ilustruje to jak powstawały fortuny w tym kraju. na biznesie koncesjonowanym , na działkach dla pewnych ludzi, na informacjach ktorych normalni ludzie nigdy nie powinni otrzymać. Porównoać to mozna tylko do przestępstw dokonywanych obecnie na rynku giełdowym kiedy wycieka jakas informacja istotna dla kursu akcji a wie o tym jedna osoba której na niej bardzo zależy. Tak robiło się jak widać biznesy w majestacie prawa.
    • koham.mihnika.copyright jakbym Grobelnego (Lecha) czytal ;D 26.06.12, 09:27

• pawlan Umyłem sobie celę 26.06.12, 09:41
      35 lat pracy i emerytura... Ja już mam przepracowane 12 lat, plus studia i dzięki PO mam przed sobą jeszcze 30 lat pracy do 67 roku życia...
    • three-gun-max Michnikowszczyzna wspomina swojego kolegę 26.06.12, 11:54
      ideał biznesmena, wzór do naśladowania, chłopak nie może głodować, napewno Adaś da mu etat w redakcji.
    • mrs.courvoisier i tak się narodziła demokracja 26.06.12, 12:16
      na okrąglym stole, ślisko, brudno i durno
    • wlody1 Dał się 26.06.12, 13:05
      Dał się wystawić:) Od dawna rządzili Ci od służb a On tam był tylko pionkiem. Nie chciał się dzielić i zapłacił za to. A najbardziej "przysłużył" się Mu kolega Krzysztof który zapłacił za Niego kaucję, ale o tym boi się mówić...:). A kolega Krzysztof ma teraz kłopoty bo skończył się czas frajerów i UE wymusza inne standarty prowadzenia biznesu, ale trochę bardziej cwany i się zabezpieczył więc nie skończy tak jak Alex...
    • hetmanwiechu za co ten pan beknal. nie pamiatam, mlody bylem 26.06.12, 18:32
      stare dobre czasy. art-b to byl mosad, wiec po co sie tam agent PRLu pchal? tylko poszedl pozamiatac, czy moze nasi politycy zostawuili po sobie slady. Np. ten kapciowy Walesy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka