drmuras Właściwie to większość artystów muzycznych 13.06.12, 07:31 Właściwie to większość artystów muzycznych z wyjątkiem disco polo bo tego akurat nie znam mogła by się już ujawnić . Obrona Kory leży w ich rękach ... Odpowiedz Link Zgłoś
loader skandal ku... !!! 13.06.12, 08:17 jak tak można - posiadać tak straszne i niebezpieczne narkatyki, w dodatku takie straszne ilości, o jezu jeeezu! to dywersja prawie, rozbój, zagrożenie dla społeczeństwa, strata państwa i w ogóle ciężkie przestępstwo przeciwko zdrowiu i życiu ludzkości. prawie ludobójstwo z kradzieżą zuchwałą i gwałt na rogaciźnie! ja nigdy trawki nie paliłem ale wiem to! od proboszcza wiem że hifa można mieć potem, i umżyć po tym, rodzine wytruć! a na wierność to wpływa i bezbożne potem te młodzieże som! o jezu jezuuuuuuu! do więzienia z niom za to, zagrażała sobie, nam a najbardziej państwu i jego społyczności. o jezu jeeeeeeeeeezuuuuuuuu!!! wszyscy razem: kyrie elejson... Odpowiedz Link Zgłoś
loader zatrzymana, czyli parada absurdu 13.06.12, 08:18 h-mol napisał: > Zgadzam się co do absurdu prawnego, natomiast tekścik "Parada słoni" słabiutki.> słabiutki to ty jesteś na umyśle... przeczytaj reszte tekstów, np. 'kotek mamrotek' lub 'elektryczny prysznic' Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.courvoisier Kore juz dawno temu powinni byli zamknac 13.06.12, 08:59 za grafomanie. Odpowiedz Link Zgłoś
marek1846 Re: Kore juz dawno temu powinni byli zamknac 13.06.12, 09:13 Święte słowa, dlatego potrzebni jej są wymóżdżeni słuchacze. Odpowiedz Link Zgłoś
i-tyle Re: Kore juz dawno temu powinni byli zamknac 13.06.12, 09:17 rzeczywiście są tacy, którzy za grafomanię chcieliby zamykać. I dlatego cieszmy się, że żyjemy w świecie, gdzie nie wolno zamykać za grafomanię. Tak samo będzie z trawką. Więc wszystkim zwolennikom zamykania w więzieniu za dłubanie w nosie, palenie trawki, grafomanię, noszenie zielonych skarpetek życzmy serdecznego kopa w dupę. W lewy półdupek "najsamprzód", w prawy następnie. Odpowiedz Link Zgłoś
marek1846 Re: Kore juz dawno temu powinni byli zamknac 13.06.12, 10:11 Spokojnie, tacy którzy czytają po literkach zwolnieni są z wszelkiej odpowiedzialności. Odpowiedz Link Zgłoś
i-tyle Re: Kore juz dawno temu powinni byli zamknac 13.06.12, 10:20 "Kore juz dawno temu powinni byli zamknac za grafomanie. " zaiste głęboka, metaforyczna myśl. Godna słów "Święte słowa" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
rikol12 Kora pod sąd za cztery skręty? To ośmiesza państwo 13.06.12, 09:31 Naajemnicy kaczoodupla opanowały internet.SPrzygotowują czwartą Polsko-katolicką.Bedą zaglądać nam do łóżek ,sprawdzać co jemy i pijemy,chodzić do kościoła ,pościć ,i wierzyć w to co oni wierzą.I nie o śmiech tu chodzi panie Pacewicz.Bo trzeba zacząć plakać zanim będzie po szkodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Kora pod sąd za cztery skręty? To ośmiesza państwo 13.06.12, 09:41 Przykre, że pan Pacewicz się oburza dopiero jak aresztowano celebrytkę. Inni dziennikarze od dawna alarmują o "spektakularnych" akcjach policji, gdzie aresztowano 18-latkę lub 19-latka za posiadanie skręta sztuk jeden. Za posiadanie skręta w Polsce dostaje się taki sam wyrok w zawiasach jak jak zgwałcenie kobiety (innymi słowy: zniszczenie jej życia). W Polsce 33% wyroków za zgwałcenie to wyroki w zawiasach! Przecież to świadczy o chorobie psychicznej osób stanowiących prawo w tym kraju! Jak można porównywać posiadanie skręta, który jest mniej szkodliwy dla zdrowia niż flaszka wódki, papieros, czy tabletki dopalacze do brutalnego zmuszenia kobiety do odbycia stosunku seksualnego, obdarcia jej z godności, zniszczenia psychicznego, narażenia na śmiertelne choroby przenoszone drogą płciową! Jak za tak różne występki można dawać identyczne wyroki! Jak można wymagać od ludzi szanowania prawa, jeśli to prawo jest wyraźnie niesprawiedliwe i tak po ludzku złe? A na koniec taka refleksja. Ilu kradzieży, gwałtów, morderstw można by uniknąć gdyby policja zamiast bawić się w poszukiwanie skrętów zajęła się ściganiem prawdziwych przestępców. Dlaczego policja zamiast wczoraj chronić rosyjskich kibiców przed bydlętami zwanymi pseudokibicami bawiła się w łapanie groźnego przestępcy Olgi J. To jest paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
i-tyle Re: Kora pod sąd za cztery skręty? To ośmiesza pa 13.06.12, 10:04 " zgwałcenie kobiety (innymi słowy: zniszczenie jej życia). " ideologia, bezlitosna, bezrozumna, bezrefleksyjna ideologia. Wiara w dogmat o skuteczności prohibicji w miejsce używania mózgu i myślenia. Jeśli dopuścisz fanatyka do stanowienia prawa, to kara za czyn o znikomej szkodliwości społecznej może być większa niż za morderstwo. W chorych ideologiach idea jest więcej warta niż ludzkie życie, ludzka godność. Tak jest też w przypadku wojny totalnej z narkotykami. A to, że komuś prohibicja życie zmarnuje, "paradoksalnie" uzależni od narkotyków, spowoduje zepchnięcie na margines, to ideologów nie obchodzi. Dla nich "czystość" jest najważniejsza. Komiczna ta ich "czystość" biorąc pod uwagę, ze najwięksi jej głosiciele wciągają prochy przebrani w sukieneczki, a zdecydowana większość naszych prawodawców lubuje się w narkotyzowniu znacznie groźniejszym od trawki narkotykiem. Taka to nasza narodowa tragikomedia :/ Odpowiedz Link Zgłoś
dean08 Re: Kora pod sąd za cztery skręty? To ośmiesza pa 13.06.12, 11:41 Ino, że prohibicja wbrew mitom zadziałała prozdrowotnie . No ale to trzeba trochę się znać i wiedzieć jak spadł odsetek chorób powiązanych z alkoholem w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
i-tyle Re: Kora pod sąd za cztery skręty? To ośmiesza pa 13.06.12, 12:05 "Ino, że prohibicja wbrew mitom zadziałała prozdrowotnie " to chyba zbyt odważne stwierdzenie, nie uważasz? Prozdrowotnie, bo sporzadzano i pito na potęge wynalazki własnej roboty, bo pito parszywej jakości alkohol albo żłopano alholol metylowy? Ocenę prozdrowotnych skutków prohibicji należy rozpatrywać wielowymiarowo, a nie tylko z punktu widzenia podrasowanych statystyk zbierających swe dane tylko z legalnej strony problemu. Podziel się jakim ciekawym linkiem, chętnie poczytam , o ile jeszcze nie czytałem. Oczywiście cena jaką zapłaciło społeczeństwo za prohibicję przewyższała o rzędzy wielkości hipotetyczne pożytki z prozdrowotnego działania prohibicji. To dlatego ze świecą szukać zwolenników prohibicji alkoholowej w XXI w. Ale i tacy się czasem zdarzają. Odpowiedz Link Zgłoś
dean08 Re: Kora pod sąd za cztery skręty? To ośmiesza pa 13.06.12, 12:15 Jakiś czas temu był wywiad w "Polityce" ze specjalistą (USA) od leczenia uzależnień na temat sensowności prohibicji generalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dean08 Re: Kora pod sąd za cztery skręty? To ośmiesza pa 13.06.12, 12:24 Tutaj: www.polityka.pl/nauka/zdrowie/1522253,2,nalogi-to-rodzaj-choroby---jak-to-leczyc.read Odpowiedz Link Zgłoś
i-tyle Re: Kora pod sąd za cztery skręty? To ośmiesza pa 13.06.12, 12:30 no ale podaj linka dla innych (ja to czytałem). Ważne, że ty to zrobisz. Uprzedzając z góry powoływanie się na jego argumenty warto zastosować tutaj pewne szacowanie. Gdyby zgodzić się z większością stwierdzeń rzeczonego autorytetu, ewentualne pozytki z prohibicji są łyżeczką miodu w beczce dziegciu. To, że ktoś nie sięgnął po alkohol, bo go do tego zmusili, nie jest żadnym sukcesem, jesli zauważyć, że do tego celu pogwałcono jego prawa człowieka, a na gruncie zakazu wyrosły mafie, których świat wcześniej nie widział. Jego jednostkowe zwycięstwo nie jest warte obciętych głów na ulicach, mafii, które stać na armie, powstania dopalaczy, gnojenia ludzi za czyn o znikomej szkodliwości społecznej. Odpowiedz Link Zgłoś
dean08 Re: Kora pod sąd za cztery skręty? To ośmiesza pa 13.06.12, 12:42 Cóż -facet jest specjalista w swojej branży. Czy Ty też? Jego wywody brzmią zaskakująco sensownie. Łatwość dostępu do substancji uzależniającej ma swoje znaczenie, zwłaszcza dla "słabszych" (podatnych) jednostek. Odpowiedz Link Zgłoś
i-tyle Re: Kora pod sąd za cztery skręty? To ośmiesza pa 13.06.12, 12:56 " Łatwość dostępu do substancji uzależniającej ma swoje znaczenie" to prawda. Pytanie tylko czy obecny stan prawny utrudnia w Polsce dostęp do narkotyków. Warto zadać sobie to pytanie wiedząc, że każdy gimnazjalista jest w stanie załatwić sobie "bakę" na przerwie w szkole bez większych problemów. O wiele szybciej i "ciszej" niż jakby kupował alkohol w sklepie. I nawet jeśli przyznać rację kontrowersyjnej wypowiedzi rzeczonego autorytetu, to świat od czasów prohibicji alkoholowej trochę się zmienił. Ludzie mają coraz większą świadomość swoich praw i potrafią coraz skuteczniej o nie walczyć. Próbować uzasadnić trwanie zamordyzmu prohibicyjnego powołując się na "sukcesy" z początku ubiegłego stulecia to duże wyzwanie. Odpowiedz Link Zgłoś
dean08 Re: Kora pod sąd za cztery skręty? To ośmiesza pa 13.06.12, 13:23 Tylko, że zamordyzmem jest też zakaz swobodnego posiadania broni maszynowej. Z jakichś bliżej niezrozumiałych powodów państwo jest przeciw a przecież teoretycznie sytuację mamy podobną: Odpowiedz Link Zgłoś
i-tyle Re: Kora pod sąd za cztery skręty? To ośmiesza pa 13.06.12, 13:39 no ale chyba za daleko się posunąłeś. Broń maszynowa, a na przykład garść chwasta, który bez zbędnych zabiegów może rosnąć wszędzie? Chociaż sa pewne cechy broni, które warto zauważyć. Broń można posiadać, wystarczy mieć pozwolenie. Mając pozwolenie na broń posiadanie broni jest legalne - wyjątek od zakazu posiadania broni. Jakimś pomysłem jest więc pozwolenie na posiadanie narktyków po spełnieniu jakiś warunków, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Kora pod sąd za cztery skręty? To ośmiesza pa 19.06.12, 16:37 > Tylko, że zamordyzmem jest też zakaz swobodnego posiadania broni maszynowej. Trochę daleko posunięty przykład, czyż nie? Zwłaszcza w odniesieniu do prawa dokonania decyzji o własnym zdrowiu, która może wręcz wyjść na korzyść - skutki zdrowotne i społeczne spożycia konopi są o wiele mniejsze niż skutki zdrowotne i społeczne alkoholu. Nie dlatego tylko, że użytkowników alkoholu jest więcej. Dlatego też, że jest to po prostu substancja mniej szkodliwa dla zdrowia i nie wywołuje takich zachowań antyspołecznych jak alkohol. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Kora pod sąd za cztery skręty? To ośmiesza pa 13.06.12, 13:06 lauren6 napisała: > Za posiadanie skręta w Polsce dostaje się taki sam wyrok w zawiasach jak jak zg > wałcenie kobiety Nie kłam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Kora pod sąd za cztery skręty? To ośmiesza pa 13.06.12, 15:34 mn7 napisała: > lauren6 napisała: > > > Za posiadanie skręta w Polsce dostaje się taki sam wyrok w zawiasach jak > jak zg > > wałcenie kobiety > > Nie kłam !!! Chciałabym. Takie są fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
hibiscus50 Kora pod sąd za cztery skręty? To ośmiesza państwo 13.06.12, 09:45 Nie rozumiem dlaczego ma osmieszac panstwo. Jezeli chodzo o narkotyki , to ja jestem zdania, ze w Polsce powinno byc prawo zblizone do np. Tajlandii. Im ostrzejsze tym lepiej dla narodu i przyszlego pokolenia. A poza tym jedno prawo dla wszystkich, czy to artysta, czy nie. Jezeli " artysta" potrzebuje sie odurzyc, zeby cos szokujacego " stworzyc ", to nie artysta ! Od paru skretow sie zaczyna. Brakuje na skrety, zaczynaja sie kradzieze , rozboje i oszustwa. Mlodzi ludzie w dzisiejszych czasach nie okradaja innych, bo im na chleb brakuje. Jest tylko garstka panstw, gdzie marihuana jest zalegalizowana. Wiekszosc swiata walczy z narkotykami. Jezeli chcemy miec spoleczenstwo schizofrenikow..... bo niestety, marihuana to pierwszy krok do schizofremi. Karac jak leci, nawet za jednego skreta !!! Odpowiedz Link Zgłoś
i-tyle Re: Kora pod sąd za cztery skręty? To ośmiesza pa 13.06.12, 10:11 "powinno byc prawo zblizone do np. Tajlandii. Im ostrzejsze tym lepiej dla narodu i przyszlego " :)) ot, powiedział co wiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
hibiscus50 Re: Kora pod sąd za cztery skręty? To ośmiesza pa 13.06.12, 10:32 Ot, powiedzial co wiedzial , co widzial i co widzi... Niestety, lecze takich po skretach... tylko marihuany ! i patrze sie na te "niewinne skrety " oczami zdruzgotanych matek i oczodolami tych, ktorzy juz bez skreta nie moga zyc... Odpowiedz Link Zgłoś
i-tyle Re: Kora pod sąd za cztery skręty? To ośmiesza pa 13.06.12, 10:50 jesteś lekarzem więziennym? Jeśli nie, to czy za każdym razem składasz doniesienie o popełnienui przestępstwa, jeśli biedna matka z oczodołami przyprowadza małolata zaczadziałego trawką? Jeśli rzeczywiście leczysz ludzi i jednocześnie jesteś zwolennikiem kar śmierci za garść trawki, to jestem "pod wrażeniem". Pozwolę sobie z rezerwą podchodzić do rewelacji o twojej praktyce lekarskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
hibiscus50 Re: Kora pod sąd za cztery skręty? To ośmiesza pa 13.06.12, 14:00 na google znajdziesz artykul " Casual attitude toward pot could be lethal .... " by John Ferry za duzo tlumaczenia, mam nadzieje, ze znasz angielski, bo bede ciekawy komentarza. "pot" - marihuana Odpowiedz Link Zgłoś
i-tyle Re: Kora pod sąd za cztery skręty? To ośmiesza pa 13.06.12, 14:19 "pot" - marihuana wielkie dzięki, w życiu bym na to nie wpadł:)) Własciwie już pierwsze 2 akapity mogą wystarczyć przy dzisiejszym artykule. "Last month I agreed with Vancouver pot activist Marc Emery that we needed to end drug prohibition in North America, if only because I couldn't imagine legalizing and regulating drugs would create more misery than banning them I also said I didn't view pot as harmless as drug crusaders like Emery, currently serving five years in a Mississippi jail on a marijuana rap, would have you believe." Polemika z ludźmi twierdzącymi, że marihuana jest zupełnie nieszkodliwa mnie nie interesuje. Nigdy tak nie twierdziłem. Mało tego szkodliwe może być wszystko "zażywane" w nadmiarze, komputer, seks, religia. Skrupulatność w wyliczaniu szkodliwych skutków marihuany mógłbym wytłumaczyć na przykład chęcią utemperowaniia nazbyt pewnego siebie i głupkowatego nastolatka albo nie widzącego zagrożenia dorosłego mającego ogólny problem z uzależnianiem się. To o czym piszę, to szkodliwość PROHIBICJI, a nie marihuany i zdaje się, ze John Ferry ma podobne zdanie. Dalszy komentarz Ferrego ciekawy, a zdanie "If they want a full life, their lungs need to be in good working order. So do their minds." wydaje mi się odpowiednią formą przeciwdziałania złym zjawiskom. Apelować, edukować, informować, chcesz lepiej zyć, to się zastanów, byle nie bezsensownie KARAĆ. "Nie pal nie pal nie pal papierosów, bo będziesz kaszlał i będzie ci źle" Odpowiedz Link Zgłoś
hibiscus50 Re: Kora pod sąd za cztery skręty? To ośmiesza pa 13.06.12, 14:49 Dzieki za komentarz. To byloby na-tyle :) Nie jestem za kara smierci .... Weed, pot, marihuana... who cares ? :-))))) Pozdrowienia z antypodow Ms. H. Odpowiedz Link Zgłoś
i-tyle Re: Kora pod sąd za cztery skręty? To ośmiesza pa 13.06.12, 15:10 generalnie warto wiedzieć dlaczego ludzie są przeciw prohibicji. A każdy głos rozsądku jest na wagę złota. "Pozdrowienia z antypodow " wzajemne Odpowiedz Link Zgłoś
cornice "Raw Data" 13.06.12, 16:52 "High Up in the Mountains Utah, which ranks 50th among the states for alcohol consumption, ranks 1st for the highest percentage of people abusing prescription pain relievers" - Playboy July 2007 (Utah, ktory jest 50-tym stanem pod wzgledem spozycia alkoholu, zajmuje pierwsze miejsce co do procentu ludzi naduzywajacych srodkow przeciwbolowych sprzedawanych na recepte.) Niestety, Playboy nie przytacza skad wzial te dane. Czytalem rownierz (nie pamietam gdzie) ze spozycie alkoholu w Stanach spadlo do polowy w ciagu ostatnich stu lat (czyli odkad sa prowadzone badania), natomiast spozycie srodkow antydepresyjnych wzrasta niewspolmiernie do spadku spozycia alkoholu i rosnie. Ciekawe jaki bylby stosunek prof. Herberta D. Klebera do alkoholu, gdyby alkohol byl sprzedawany na recepte i produkowany wylacznie przez firmy farmaceutyczne. Rownierz ciekawe, jaki bylby stosunek lekarzy do marihuany, gdyby mozna bylo ja opatentowac i miec produkcje (i zyski z niej) pod kntrola na calym swiecie. Prowadzone od dziesiecioleci badania wykazuja niewspolmiernie mala szkodliwosc marihuany w stosunku do innych legalnych substancji i jej przydatnosc w medycynie. Odpowiedz Link Zgłoś
szeregowy_agent Re: Kora pod sąd za cztery skręty? To ośmiesza pa 14.06.12, 10:00 Popieram. Bo prawda jest taka, że marihuana nie jednemu zniszczyła życie. I tym wszystkim co ich kochają - również. Może ci co są za legalizacją równocześnie opodatkują się, aby było za co leczyć i zapewnić byt tym, co za ich przyzwoleniem sięgnęli po marihuanę i zniszczyli sobie oraz swoim bliskim życie? Odpowiedz Link Zgłoś
stpaul Kora pod sąd za cztery skręty? To ośmiesza państwo 13.06.12, 10:03 Trzeba Kory żeby ośmieszyć państwo? Dasz bucha w zimę Pacewicz, kiedy za zimno na bieganie? Podejdę na Czerską... Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk No proszę... 13.06.12, 10:06 Bardzo lubiłem i lubię Manaam - wczesny, czyli z czasów Elektrycznego Prysznica, a potem gdzieś tak do 1985. Zawsze jednak zastanawiało mnie, dlaczego wśród tekstów Kory mądre i głębokie dzieła w rodzaju "Krakowskiego Spleenu" czy "Granic" przeplatają się z cokolwiek bełkotliwą grafomanią - jak właśnie "Parada słoni". No to już wiem ;-) Cóż, nawet największym artystom zdarza się zapomnieć o starej zasadzie, że dzieła powstające po pijaku lub na haju wydają się szczytami geniuszu - ale tylko dopóki się nie wytrzeźwieje... Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
stpaul Re: No proszę... 13.06.12, 11:09 Kirk, nie świruj mi tutaj. Masz na półce serię "Żółtegeo Tygrysa". Dołem puściłeś "Bitwy Kampanie Dowódcy". Na dole masz "Typy Broni i Uzbrojenia". Niedawno byłem w zamku Czocha. Dawaj... Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: No proszę... 13.06.12, 11:15 Jakbyś własnoręcznie widział moją bibliotekę :-D Od tej pory, jak ktoś spyta o najpotężniejszego apostoła, bez kozery odpowiem: "Świntypaweł". Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: No proszę... 13.06.12, 13:08 kapitan.kirk napisał: > Bardzo lubiłem i lubię Manaam - wczesny, czyli z czasów Elektrycznego Prysznica > , a potem gdzieś tak do 1985. Zawsze jednak zastanawiało mnie, dlaczego wśród t > ekstów Kory mądre i głębokie dzieła w rodzaju "Krakowskiego Spleenu" czy "Grani > c" przeplatają się z cokolwiek bełkotliwą grafomanią - jak właśnie "Parada słon > i". No to już wiem ;-) Cóż, nawet największym artystom zdarza się zapomnieć o s > tarej zasadzie, że dzieła powstające po pijaku lub na haju wydają się szczytami > geniuszu - ale tylko dopóki się nie wytrzeźwieje... :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt35 Kora pod sąd za cztery skręty? To ośmiesza państwo 13.06.12, 10:10 Red.Pacewicz ośmiesza siebie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pisdode Kora pod sąd za cztery skręty? To ośmiesza państwo 13.06.12, 10:25 Idżmy dalej panie Pacewicz. Jezeli podobaja sie panu Wolne Konopie to moze też Wolna Wóda, Wolna Paserka, Wolne Doliniarstwo itd. itp. Nie dostrzega pan u siebie absurdalnego myslenia?Czyżby pod wpływem trawki? Odpowiedz Link Zgłoś
i-tyle Re: Kora pod sąd za cztery skręty? To ośmiesza pa 13.06.12, 10:29 "Idżmy dalej panie Pacewicz. Jezeli podobaja sie panu Wolne Konopie to moze też Wolna Wóda" a co, wóda nie jest wolna? "Nie dostrzega pan u siebie absurdalnego myslenia?" :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
pisdode Re: Kora pod sąd za cztery skręty? To ośmiesza pa 13.06.12, 13:11 Re: @ i-tyle A czemu to taki wybiórczy (nomen omen) komentarzyk? Wspomniałem jeszcze przecież o Wolnej Paserce i Wolnym Doliniarstwie. Brakło inwencji? Odpowiedz Link Zgłoś
i-tyle Re: Kora pod sąd za cztery skręty? To ośmiesza pa 13.06.12, 13:33 co "wybiórczy" komentarzyk miał na celu, to chyba od razu widać. Natomiast co do twoich kolejnych przykładów, tak, pominąłem ten wyjątkowo celny post bo się przestraszyłem. Bałem się celności tego co napisałeś . Taki jesteś wspaniały, że padłem na kolana i w swej nicości, miałkości i podłości postanowiłem skupić sie na nieistotnej omyłce, sprawy istotę sprytnie pomijając. Ile to razy było pisane, że czyn ma pewną cechę. Jest nią społeczna szkodliwość. Tak na chłopski rozum wiadomo, że jeśli kogoś okradneisz, to robisz mu krzywdę, a jeśli sobie siedzisz w domu, palisz jointa, to nikomu krzywdy nie robisz. Ale oczywiście chłopski rozum to za mało. Jak to nie robisz krzywdy nikomu, zapytac mże oburzony rozmówca, a podatki moje, krwawica moja, palce poryte od pługa, idom na leczenie tych ćpunów okropnych, a skaza na moralności publicznej, a zły przykład dany, no właśnie, komu/czemu - sufitowi we własnym domu, scianom, hmmm, może obrazom przodków?! Wyjątkowo celny, wręcz przykład "szach i mat" sprytnie i kąśliwie przez ciebie podany ma pewną zasadniczą wadę. Jest mieczem obosiecznym. A mianowicie jakby megageniusze ustanowili prawo, że każdy dorosły obywatel musi raz w tygodniu nasikać sobie do kubka i wypłuklać sobie tym zęby, bo mocz zabija zarazki, to robiłbyś tak twierdząc, ze prawo jest prawem? Dochodzimy więc do senda sprawy, do obywatelskiego nieposłuszeństwa. Tak, możesz, ba i nawet powinieneś się temu sprzeciwić, bo jest zmuszanie do płukania ust moczem pogwałceniem twoich praw. Nie musisz tego prawa przestrzegać, bo jest głupie i niesprawiedliwe. No chyba, ze ktoś powie, że nie będzie płacił ze swoich podatków na leczenie twoich zębów i pośle na ciebie policję;) Szczaj chamie do kubka i płucz zębiska, bo cię wsadzimy do pierdla:))) A tak na serio, to chyba już widzisz różnicę, czy wciąż niekoniecznie? Odpowiedz Link Zgłoś
marek1846 Re: Kora pod sąd za cztery skręty? To ośmiesza pa 13.06.12, 14:32 Do tego jeszcze Kwaśniewski w charakterze autorytetu. Rozumiem, że w sprawie chlania ale nie palenia, chyba, że przestał chlać a zaczął palić, albo i to i to. Wtedy zgoda, autorytet. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Kora pod sąd za cztery skręty? To ośmiesza pa 13.06.12, 21:15 > Wolna Paserka, Wolne Doliniarstwo itd. itp. Rozrozniasz, mam nadzieje, robienie komus krzywdy (np. przez okradanie go) od robienia sobie przyjemnosci ? > Nie dostrzega pan u si > ebie absurdalnego myslenia? No wlasnie. Odpowiedz Link Zgłoś
a-siek Jackowska od dobrych paru lat solidnie bredzi 13.06.12, 10:31 niemalże w każdym wywiadzie. Trudno więc mówić o niskiej szkodliwosci używania marychy. Odpowiedz Link Zgłoś
i-tyle Re: Jackowska od dobrych paru lat solidnie bredzi 13.06.12, 10:44 modelowy argument zwolennika zamordyzmu (nie twierdzę, że nim jesteś, ale może posłużyć jako przykład). "solidnie bredzi" "trawa zabija" "powinno być jak w maju w Bombaju na lewym jaju" "prawo odstrasza" "ćpuny to zło" powyższe to typowa broń zwolenników zamordyzmu przy tego typu dyskusjach. Zero konkretów, zero linków, brak chęci wgłębienia się bardziej, zrozumienia istoty sprawy. Tylko rzucenie hasełka i niech się dzieje wola nieba. Jak poprosić o linka, to cisza, jak poprosić o ustosunkowanie się do linków, to powrót do katarynki, a to to, to tamto. Nieważne, że bezsensu, byle "dyskutować". A prawodawca nie jest lepszy, zamiast sprawę doprecyzowac operuje pojęciami: "niewielka ilość" "w pewnych okolicznościach". W pewnych okolicnościach, np jak się jest senatorem, to niewielka ilość to 3 kilo, w innych okolicznościach to 0.06 grama. Sorki kolego, nie jesteś senatorem, prawda? Oj to mamy problem. Odpowiedz Link Zgłoś
wiechuta Kora pod sąd za cztery skręty? To ośmiesza państwo 13.06.12, 12:01 Dura lex, sed lex i do czasu zmiany prawa jego przepisy stosuje się jednakowo wobec wszystkich i pan redaktor jakoś tak łatwo pisze, że jak Kora poniesie odpowiedzialność to będzie ośmieszenie państwa. Czemu mają być równi i równiejsi? Rozumiem, że Orwell wyjaśnił to najlepiej ale może dosyć przykładania różnych miar do takich samych sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
cornice Lex injusta est non lex 13.06.12, 17:15 ... czy jakos tak, nie znam laciny. Chodzi o to, ze prawo niesprawiedliwe nie jest prawem. I to wiedziano juz w czasach starozytnego Rzymu. Argument, ze "twarde prawo, ale prawo" i, ze powinno byc przestrzegane bez wyjatkow, prowadzi do uchwalania absurdow, prowadzacych do tego, ze ludzi popelniajacych nieszkodliwe wykroczenia trzyma sie w przepelnionych wiezieniach za pieniadze podatnika (a utrzymanie wieznia kosztuje wiecej niz stednia krajowa, obojetnie w ktorym kraju), a grozni przestepcy wypuszczani sa na wolnosc, bo nie ma dla nich miejsca w wiezieniach. Ciekawe jak by to brzmialo po lacinie: "Absurdalne prawo, ale prawo"? _______________________________________________________________________________ wiechuta napisała: > Dura lex, sed lex i do czasu zmiany prawa jego przepisy stosuje się jednakowo w > obec wszystkich i pan redaktor jakoś tak łatwo pisze, że jak Kora poniesie odpo > wiedzialność to będzie ośmieszenie państwa. Czemu mają być równi i równiejsi? R > ozumiem, że Orwell wyjaśnił to najlepiej ale może dosyć przykładania różnych mi > ar do takich samych sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
degust Kora pod sąd za 60 g. marichuany? 13.06.12, 12:04 chyba ta powinien brzmieć tytuł w rzetelnym dzienniku Odpowiedz Link Zgłoś
i-tyle Re: Kora pod sąd za 60 g. marichuany? 13.06.12, 12:19 " Kora pod sąd za 60 g. marichuany?" w rzetelnym dzienniku ludzie wiedzą, że jak ktoś ci wyśle coś pocztą, a na poczcie to przechwycą, to nie jesteś posiadaczem tego czegoś:) To nawet nie trzeba pracować w rzetelnym dzienniku, wystarczy znać język polski w stopniu podstawowym i potrafic zrozumieć kilka słów na raz. Słowa do zrozumienia na raz: poczta, przesyłka, posiadać ziarnko do ziarnka aż zbierze się miarka Odpowiedz Link Zgłoś
speedy13 Kora pod sąd za cztery skręty? To ośmiesza państwo 13.06.12, 12:46 Spokojnie. Kogo jak kogo ale Korę stać na dobrego adwokata. Z tych 60 gramów w paczce spokojnie się wyłga, każdy przecież może wysłać paczkę na dowolny adres bez wiedzy adresata. A te dwa gramy co u niej znaleźli to chyba da się podciągnąć pod niewielką ilość do własnego użytku, założę się więc, że prokurator nie będzie wszynać postępowania. A jeśli nie, no to w najgorszym razie jakiś niski wyrok w zawieszeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Kora pod sąd za cztery skręty? To ośmiesza pa 13.06.12, 13:19 Spokojnie. Jak policja i prokuratura się uprą, żeby złapać celebrytkę to na jej komputerze zabezpieczą korespondencję z kolegami z Holandii, gdzie złożyła zamówienie na 60gramów. Policja odwali kawał dobrej roboty zbierając dowody przeciwko groźnej dealerce, a w międzyczasie nasi pseudokibice bez ponoszenia konsekwencji będą straszyć na ulicach. Odpowiedz Link Zgłoś
pisdode Kora pod sąd za cztery skręty? To ośmiesza państwo 13.06.12, 13:20 Na tym forum grasuje ktoś o nicku @ i-tyle. Wystepuje kilkanascie razy i polemizuje z wszystkimi krytykantami Pacewicza. Styl i intencja wskazuje na to, ze jest to ktoś z GW a wysoce prawdopodobne że to sam Pacewicz- tylko dlaczego ukrywa sie pod nickiem? Odpowiedz Link Zgłoś
i-tyle Re: Kora pod sąd za cztery skręty? To ośmiesza pa 13.06.12, 13:52 chyba będę musiał zmienić nazwisko na Pacewicz , by twoja teoria pasowała do rzeczywistości. Zrobię tak jak tylko skończę z Macierewiczem i brzozą smoleńską (ten szczwany lis prawie mnie rozpracował) Czy ktoś z forumowiczów zmieniał kiedyś nazwisko? Czy procedura jest długa i problematyczna? Odpowiedz Link Zgłoś
pisdode Czy @ i-tyle to Pacewicz 13.06.12, 13:27 Aktywność i zacietrzewienie postów @ i-tyle wskazuje na regularna polemike z krytykantami Pacewicza. Wezwijmy go do odkrycia kart i zaprzestania ukrywania sie pod nickiem. Odpowiedz Link Zgłoś
i-tyle Re: Czy @ i-tyle to Pacewicz 13.06.12, 13:49 i-tyle to nie Pacewicz, tylko i-tyle. i-tyle nie nazywa się Pacewicz, nigdy się nie nazywał Pacewicz i raczej Pacewicz nie będzie sie nigdy nazywał. i-tyle to kosmita i cyklista. W wolnych chwilach amator instalowania brzóz teleskopowych i rozpylania mgieł. Odpowiedz Link Zgłoś
pisdode Re: Czy @ i-tyle to Pacewicz 13.06.12, 14:05 Jeśli nie Pacewicz to pewnie sobowtór Pacewicza. Wyjatkowe zaangazowanie, stan umysłu i styl prezentowanych postów wskazuje na kogoś z Czerskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
i-tyle Re: Czy @ i-tyle to Pacewicz 13.06.12, 14:25 "wskazuje na kogoś z Czerskiej" z Czerskiej pan powiada. A kiedy po raz pierwszy zauwazył pan coś niepokojącego? Odpowiedz Link Zgłoś
pisdode Re: Czy @ i-tyle to Pacewicz 13.06.12, 15:34 Nie tyle niepokojącego co coś cudacznego: ktoś ukrywający się pod @i-tyle zapamiętale polemizuje ze wszystkimi krytykantami Pacewicza i gorliwie go broni a postów napłodził już kilkadziesiąt. Płacą mu za to czy co? A może to jednak sam Pacewicz lub jego klon, bo komu innemu by się chciało tak angażować emocjonalnie i trudzić, a może to sam król trolli? Odpowiedz Link Zgłoś
i-tyle Re: Czy @ i-tyle to Pacewicz 13.06.12, 15:42 a kto ukrywa się pod @pisdode? bierzesz pod uwagę, że ktoś może sam z siebie argumentować w sposób, który akurat jest zbieżny z argumentacją autora artykułu? Czy jednak zbyt nieprawdopodobne dla ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
biheppy powinna zostac solidnie ukarana!!!!!! 13.06.12, 13:37 jesli rzeczywiscie jest ikoną popkultury! A wiec i wzorcem dla młodych. Nieraz ta kobieta zachowywała sie conajmniej dziwnie, lekceważyła publicznoie różne normy! To niedopuszczalne Odpowiedz Link Zgłoś
cornice sad powinien ja skazac na 300 godzin publicznego 13.06.12, 17:24 paradowania w moherowym berecie! biheppy napisała: > jesli rzeczywiscie jest ikoną popkultury! A wiec i wzorcem dla młodych. Nieraz > ta kobieta zachowywała sie conajmniej dziwnie, lekceważyła publicznoie różne no > rmy! To niedopuszczalne Odpowiedz Link Zgłoś
baalsaack Re: powinna zostac solidnie ukarana!!!!!! 13.06.12, 18:38 To teraz powinna zostać publicznie wychłostana. Odpowiedz Link Zgłoś
aganiok102 Stara a jeszcze jara!!!! Niesamowite! 13.06.12, 13:43 ta kobieta wiele razy wypowiadała się co najmniej dziwnie, prowokowała ! Osmieszła wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
franekwolusz Ludzie - ćpun to ćpun! 13.06.12, 14:03 Pedofil to pedofil, złodziej to złodziej a ćpun to ćpun. Odpowiedz Link Zgłoś
waldemark112 Re: Ludzie - ćpun to ćpun! 13.06.12, 14:13 Polak prawdziwy ton np.Jan tomaszewski czyli obywatel państwa Watykan podlegający jego prawo,m. Odpowiedz Link Zgłoś
sakoveba ...a Żyd to Żyd. Takie wszystko proste, no nie? 13.06.12, 14:36 Używanie obelżywych określeń poniżających ludzi ze względu na ich nieszkodliwe dla otoczenia zwyczaje indywidualne (takie jak np. palenie marihuany) powinno być karalne. Odpowiedz Link Zgłoś
baalsaack Re: Ludzie - ćpun to ćpun! 13.06.12, 18:40 Rok akademicki dobiega końca, a Ty dopiero przerabiasz materiał z pierwszych zajęć logiki? No i co z tego wynika? Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Ludzie - ćpun to ćpun! 13.06.12, 19:49 Wiec kiedy przestaniesz cpac herbate ? Odpowiedz Link Zgłoś
r1111111 Kora pod sąd za cztery skręty? To ośmiesza państwo 13.06.12, 14:48 Sąd powinien Ją skazać za ten narkotyk, tym bardziej że Pani Jackowska kpi sobie z prawa. "Kora jest artystką i celebrytką, która nie poddaje się wzorcom popkultury lecz rzeźbi swoje życie jak chce." I właśnie sobie "wyrzeźbiła". Odpowiedz Link Zgłoś
siekiera-live Kora pod sąd za cztery skręty? To ośmiesza państwo 13.06.12, 15:38 Znowu STARA PRUKWA zamieszanie swoja osobą zrobiła. Na to badziewie to nawet moczu szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuk112 Re: Kora pod sąd za cztery skręty? To ośmiesza pa 13.06.12, 17:04 siekiera-live napisał: > Znowu STARA PRUKWA zamieszanie swoja osobą zrobiła. Na to badziewie to nawet mo > czu szkoda. jakimż trzeba być śmieciem i bezwartościowym, zakompleksionym małym człowieczkiem, żeby wypisywać takie rzeczy o ludziach, którzy dokonali w życiu 100000 razy więcej niż piszący je matoł. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszub102 A coz wielkiego dokonala Jackowska? Z kazda wladza 13.06.12, 23:54 Pare srednio udanych piosenek o niczym, szczegolnie w goracych latach 80tych nie zdobyla s na zaden tekst oddajacy nastroj tamtego pokolenia, oportunistyczna popkulturka zawsze pod reke z wladza czy owczesna komunistyczna czy obecna cwaniacka Odpowiedz Link Zgłoś
kaszub102 grozna bezmyslnosc Pancewiczow i roznych"artystek" 13.06.12, 15:53 Wobec prawa powinnismy wszyscy byc rowni, nie ma powodu zeby Jackowska traktowac lagodniej niz innego drobnego przestepce. Co wiecej z uwagi na to ze mamy doczynienia z osoba publiczna powinna ona jak najbardziej zostac ukarana, a kara ogloszona publicznie zeby odniosla swoj odstraszajacy skutek. Bo wbrew pokretnym slowom Pancewicza marihuana jest jak najbardziej uzalezniajaca i szkodliwa, wstepem do zazywania narkotykow twardych, obrot marycha jest zrodlem utrzymania dla przestepczych gangow, powstale szkody (chociazby koszty dlugoletniego leczenia osob uzaleznionych) rozkladaja sie na wszystkich podatnikow. ps. jak pan redaktor w kontekscie uzywania narkotykow przez Jackowska zakwalifikuje jej szydercze wypowiedzi na temat patriotyzmu? "glos w demokratycznej dyskusji" czy "narkotykowo-psychiatryczne odloty".. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuk112 Re: grozna bezmyslnosc Pancewiczow i roznych"arty 13.06.12, 17:14 kaszub102 napisał: > Wobec prawa powinnismy wszyscy byc rowni, nie ma powodu zeby Jackowska traktowa > c lagodniej niz innego drobnego przestepce. Co wiecej z uwagi na to ze mamy doc > zynienia z osoba publiczna powinna ona jak najbardziej zostac ukarana, a kara o > gloszona publicznie zeby odniosla swoj odstraszajacy skutek. czyli strajkujących w latach 80. leserów słusznie pałowano i zamykano w więzieniach. należało się nierobom. internowani też byli słusznie, bo złamali prawo. dura lex sed leks Bo wbrew pokretnym > slowom Pancewicza marihuana jest jak najbardziej uzalezniajaca i szkodliwa, ws > tepem do zazywania narkotykow twardych, szczyt ignorancji i goowno prawda. wystarczy kliknąć parę linków w tej dyskusji, ale zam,ordystom i komunistom się nie chce, bo przecież wiedzą lepiej obrot marycha jest zrodlem utrzymania d > la przestepczych gangow, zalegalizować, gangi znikną. kasę przejmie Państwo powstale szkody (chociazby koszty dlugoletniego leczen > ia osob uzaleznionych) rozkladaja sie na wszystkich podatnikow. tak. także tych, którzy przeginają z żarciem, słodyczami, kawą tytoniem i alkoholem. 80 mln. rocznie jako podatnicy wydajemy na ściganie króliczka przez policję i niszczenie ludziom życia. myślę, że na leczenie wydalibyśmy połowę tej kwoty, a jeszcze była by kasa z akcyzy, czyli same pozytywy > > ps. jak pan redaktor w kontekscie uzywania narkotykow przez Jackowska zakwalifi > kuje jej szydercze wypowiedzi na temat patriotyzmu? "glos w demokratycznej dysk > usji" czy "narkotykowo-psychiatryczne odloty".. "jak pan redaktor w kontekscie uzywania narkotykow przez Jackowska zakwalifi kuje jej szydercze wypowiedzi na temat Bratniego Związku Radzieckiego i przewodniej siły narodu PZPR". brzmi podobnie. no nie?? co ty?? ubekiem jakimś byłeś?? jakbym Trybunę Ludu czytał. Odpowiedz Link Zgłoś
imaman.pl Kora pod sąd za cztery skręty? To ośmiesza państwo 13.06.12, 20:36 Alkoholicy tez mowia,ze piwo,wino,wodka nie szkodzi.Jesli nie potrafisz przestac uzywac sam,pytaj tych co przestali,bo juz nie mogli/jesli jeszcze zyja/. Odpowiedz Link Zgłoś