Dodaj do ulubionych

Czy ksiądz może wziąć od bezrobotnego 700 zł za...

• molossi Czy ksiądz może wziąć od bezrobotnego 700 zł za... 20.06.12, 11:05
      Zastanawiam się czy taka kwotę można odliczyćod podatku.
    • marcin79w Czy ksiądz może wziąć od bezrobotnego 700 zł za... 20.06.12, 11:06
      To mi przypomina historię kolegi.
      - Proszę księdza, ile się należy za pogrzeb?
      - 500pln
      -Ale ja mam tylko 450, nie mam nic więcej...
      - Dobrze, niech będzie 450...
    • antropoid Czy ksiądz może wziąć od bezrobotnego 700 zł za... 20.06.12, 11:28
      "Ofiary za pochówek mają być dobrowolne, ale praktyka często jest inna."

Nie często, tylko w ogóle jest inna. Te wszystkie "cołaski" już dawno zostały zastąpione przez z góry ustalone taksy. Fundusz Kościelny też nie może być zlikwidowany, tylko zamieniony na inny haracz.

• brak.slow kilka pytań.. 20.06.12, 11:30
      ludzie zadam wam kilka pytań takich dla trzeźwo myślących..

-jeśli księża tak postępują, to jak uważacie? nie wstyd im przed Bogiem? boją się go? wierzą, że w ogóle on istnieje, jeśli nie żyją według zasad Biblii? ascetyzm, skromność, itditd?
      -jeśli Bóg jest miłosierny to waszym zdaniem naprawdę potrzebuje tych pieniędzy i księdza przy pochówku, żeby duszę zmarłego przyjąć do siebie?? naprawdę tak myślicie?
      -kremujcie zwłoki! zdrowiej dla środowiska, lepiej i dla was, więcej kasy zostanie w kieszeni.

pozdrawiam mądrych.
      • wojna71 Re: kilka pytań.. 20.06.12, 13:38
        brak.slow napisała:

> ludzie zadam wam kilka pytań takich dla trzeźwo myślących..
        >
        > -jeśli księża tak postępują, to jak uważacie? nie wstyd im przed Bogiem? boją s
        > ię go? wierzą, że w ogóle on istnieje, jeśli nie żyją według zasad Biblii? asce
        > tyzm, skromność, itditd?
        > -jeśli Bóg jest miłosierny to waszym zdaniem naprawdę potrzebuje tych pienię
        > dzy i księdza przy pochówku, żeby duszę zmarłego przyjąć do siebie?? naprawdę t
        > ak myślicie?

> -kremujcie zwłoki! zdrowiej dla środowiska, lepiej i dla was, więcej kasy zosta
        > nie w kieszeni.
        >
        > pozdrawiam mądrych.

Kremowanie zwłok też kosztuje. Nie wszystkie miasta mają krematoria. Przewóz, a potem bulić za kryptę na cmentarzu i to na komunalnym. Z drugiej strony tradycja i co tu mówić.
      • kolter-xl Re: kilka pytań.. 20.06.12, 17:15
        brak.slow napisała:

> ludzie zadam wam kilka pytań takich dla trzeźwo myślących..
        >
        > -jeśli księża tak postępują, to jak uważacie? nie wstyd im przed Bogiem? boją s
        > ię go? wierzą, że w ogóle on istnieje, jeśli nie żyją według zasad Biblii? asce
        > tyzm, skromność, itditd?

Kiedyś w USA robili takie rożne badania , wyszło im ze w USA 50% kleru jest ateistami a do tego 30% lubi figlować z chłopakami .
    • hiszpan25 Czy ksiądz może wziąć od bezrobotnego 700 zł za... 20.06.12, 11:37
      tak dziala kazda mafia... wymuszanie kasy, haracze itp... Jak dla mnie KK nie rozni sie zbyt wiele od Cosa Nostry :) na szczescie do KK mozna nie nalezec i tym prostym sposobem sie od nich uwolnic... Juz od dawna ta organizacja nie ma za wiele wspolnego z ideami ktore glosi...
    • zwyczajnae czy warto wiec taki pogrzeb miec?? 20.06.12, 11:40
      W tej sytuacji po co komu taki wredny pogrzeb dla najblizszej osoby?
      Czy taki ks.bedzie szczerze sie modlil nad trumna zmarlego,watpie,odwali robote i juz,
      ludzie opamietajcie sie i nie robcie pogrzebow z ksiedzem Takim....,to falsz i obluda ogolnie znana,

inny ksiadz zrobi to porzadnie i po Ludzku za inne pieniadze lub bez...

warto nad tym pomyslec.
    • dinko11 Czy ksiądz może wziąć od bezrobotnego 700 zł za... 20.06.12, 11:49
      Czarne ścierwa z bandy pedofilii Watykańskich pora pogonić do roboty,płacenia podatków,śmieckie okradają kraj i ludzi biednych,za pogrzeb nic sie nie powinno płacić,a czarne ścierwo jak kto chce to dać mu 20ZŁ
    • miikz Czy ksiądz może wziąć od bezrobotnego 700 zł za... 20.06.12, 11:59
      bezczelne czarne gnidy!!!!!!!!! ten buc w koloratce sam powinien dół kopać!!!!!
    • polxyz44 Czy ksiądz może wziąć od bezrobotnego 700 zł za... 20.06.12, 12:09
      Niektórzy myślą że mają duszę ale niech mi ktoś pokaże gdzie ona jest. Popatrzcie na starych ludzi którzy tracą pamięć, taki stary człowiek bez pamięci jest jak czysta kartka z której wszystko wymazano taki stary człowiek nawet nie wie że istnieje. Gdyby taki człowiek umarł to przeszwdłby do wieczności gdyby ona była jako czysta niezapisana kartka czyli dusza która nie istnieje.
    • wafeler Re: Czy ksiądz może wziąć od bezrobotnego 700 zł 20.06.12, 12:09
      Może, niemoże, w statutach jest - "co łaska"

ale tej zasady nikt chyba ju z nie praktykuje. ja zawsze daję jak najmniej.

wolę wydać te pieniądze na siebie, np wybrać się na QUEEN 7 lipca do wrocławia.

ale wiadomo, że są sytuacje, w których trzeba te pieniądze im dać.

nic się nie poradzi. ale sa na szczęście też dobrzy, uczciwi i prawdziwi księża.
    • maniakon Czy ksiądz może wziąć od bezrobotnego 700 zł za... 20.06.12, 12:20
      lato bierze za nic 60tys. miesiecznie w pzpn to ksiadz ma byc gorszy?
    • wlodek21 Trafnie się parafia nazywa: 20.06.12, 12:25
      Miłosierdzia Bożego. Bo na kościelne zwykle nie ma co liczyć.
    • tomasz_456 Przykladem mozna wyleczyc 20.06.12, 12:29
      Pani Redaktor, ma Pani tak wielki problem, ze księża biorą pieniądze za swoją kapłańską posługę.
      Mam propozycje, może za pisane teksty na temat Kościoła Pani dobrowolnie nie będzie brała wynagrodzenia. To na pewno zawstydzi tych księży, co tylko o kasie tak bezczelnie myślą.

Ten pomysł mogą również śmiało podchwycić obecni na forum wyznawcy religii "dzień bez obelgi na KK dniem straconym". Pokażcie na swoim przykładzie, jak to jest żyć bez pieniędzy
      • antropoid Re: Przykladem mozna wyleczyc 20.06.12, 13:30
        tomasz_456 napisał:

> Pani Redaktor, ma Pani tak wielki problem, ze księża biorą pieniądze za swoją k
        > apłańską posługę.
        > Mam propozycje, może za pisane teksty na temat Kościoła Pani dobrowolnie nie bę
        > dzie brała wynagrodzenia. To na pewno zawstydzi tych księży, co tylko o kasie t
        > ak bezczelnie myślą.

Pani redaktor ślubowała życie w ubóstwie? A może obdziera biednych z ostatniego grosza?
      • antobojar Ja,tomku,nie biorę ani grosza,za pisanie żeś idiot 20.06.12, 13:32
        .. żeś idiota i manipulant, i w typowo kościelny sposób mieszasz zagadnienia, żeby, na szczęście bez powodzenia, robić ludziom wodę z mózgu..
        Opętani chciwością katabasy, sprowadzili ewangelię do brudnego biznesu..
        Fuj..
      • kolter-xl Re: Przykladem mozna wyleczyc 20.06.12, 14:00
        tomasz_456 napisał:

> Pani Redaktor, ma Pani tak wielki problem, ze księża biorą pieniądze za swoją k
        > apłańską posługę.
        > Mam propozycje, może za pisane teksty na temat Kościoła Pani dobrowolnie nie bę
        > dzie brała wynagrodzenia. To na pewno zawstydzi tych księży, co tylko o kasie t
        > ak bezczelnie myślą.
        >
        > Ten pomysł mogą również śmiało podchwycić obecni na forum wyznawcy religii "dzi
        > eń bez obelgi na KK dniem straconym". Pokażcie na swoim przykładzie, jak to je
        > st żyć bez pieniędzy

Tomuś sam siebie w durnocie już przebijasz .
    • peergynt44 Czy ksiądz może wziąć od bezrobotnego 700 zł za... 20.06.12, 12:30
      Ja rozumiem, że tysiącletnia indoktrynacja zrobiła swoje i większość społeczeństwa uważa, iż pogrzeb bez pokropku jest nieważny. Jeżeli tak jest istotnie, to do kogo pretensje?
    • tomasz_456 Intecja 20.06.12, 12:36
      Zasiłek pogrzebowy, 4 tys. zł, nie wystarczył. 2,5 tys. kosztowało wykopanie grobu, najtańsza trumna tysiąc złotych.

Pomijając astronomiczną kwotę 2,5 tys za wykopanie (i pewnie zasypanie grobu) to jakby nie patrzyć z 4000zł po odliczeniu grobu i trumny pozostaje 500 zł.
      Wiec zabrakło 200zł. Może zamiast pisać artykuł i brać wierszówkę można było ją przeznaczyć na wspomożenie tego biednego bezrobotnego człowieka .
      Ale przecież tu chodzi aby znowu dołożyć „czarnym” I o nic więcej.

A nie, jest jeszcze jedne cel , zaspokojenie potrzeby stada frustratów, którzy obowiązkowo pod artykułem wyrażą swoje wielkie oburzenie.

• nerwus0 Re: Intecja 20.06.12, 12:59
        Znowu będziesz pięć dni wałkował temat?
      • maaac Re: Intecja 20.06.12, 13:24
        Jakby nie spojrzeć jesteś jednym z tych frustratów.
        Jakby nie spojrzeć też temu człowiekowi nie podrzuciłeś pieniędzy.
        Jakby nie spojrzeć problem wystąpił. Nie masz najmniejszych dowodów, że jest to problem jednostkowy.

Twój wpis ma jeden cel - dokopać GW, która śmie pisać, że nie wszystko w Kościele jest ok. Śmie pisać nie tylko o jasnych sprawach Koscioła ale i o jego ciemnych stronach.
        Tak samo jak pisze i o innych środowiskach.
        • tomasz_456 Re: Intecja 20.06.12, 13:38
          maaac napisał:

> Twój wpis ma jeden cel - dokopać GW, która śmie pisać, że nie wszystko w Koście
          > le jest ok. Śmie pisać nie tylko o jasnych sprawach Koscioła ale i o jego ciemn
          > ych stronach.

Jest bardzo logiczne, ze Kościól będzie miał ciemne strony. Tak naprawdę nie ma wieć żadnego znaczenia, co GW napisze.

> Tak samo jak pisze i o innych środowiskach.

Np o homoseksualistach i feministkach. Wskaż mi tak samo wiele krytycznych artykułów na te tematy.
          • 6.smiech Re: Intecja 20.06.12, 13:41
            tomciu, jest dosc takich artykulow i wypowiedzi w mediach niejakiego torunskiego sromotnika,
            to po co wiecej.
          • antropoid Re: Intecja 20.06.12, 13:45
            tomasz_456 napisał:

> Jest bardzo logiczne, ze Kościól będzie miał ciemne strony. Tak naprawdę nie ma
            > wieć żadnego znaczenia, co GW napisze.

Pewnie, że nie. Przeca to w końcu "kościół ludzi grzesznych", więc hulaj dusza, wszystkie chwyty dozwolone.

> > Tak samo jak pisze i o innych środowiskach.
            >
            > Np o homoseksualistach i feministkach. Wskaż mi tak samo wiele krytycznych arty
            > kułów na te tematy.

Homoseksualiści (oczywiście ci bez sutann) i feministki mają w tym państwie nieopodatkowane dochody, krociowe dofinansowanie z budżetu i jeszcze domagają się więcej?
          • kolter-xl Re: Intecja 20.06.12, 13:55
            tomasz_456 napisał:

> maaac napisał:
            >
            >
            > > Twój wpis ma jeden cel - dokopać GW, która śmie pisać, że nie wszystko w
            > Kościele jest ok. Śmie pisać nie tylko o jasnych sprawach Koscioła ale i o jego
            > ciemnych stronach.
            >
            > Jest bardzo logiczne, ze Kościól będzie miał ciemne strony. Tak naprawdę nie ma

Aha i wy zgadzacie się z tym ze jest tam patologia .

> > Tak samo jak pisze i o innych środowiskach.
            >
            > Np o homoseksualistach i feministkach. Wskaż mi tak samo wiele krytycznych arty
            > kułów na te tematy.

No a komu szkodzi ktoś taki o ile nie jest pazernych katabasem ??
          • maaac Re: Intecja 20.06.12, 20:03

O ile zgodzę się, że Kościół będzie miał zawsze swoje "ciemne strony" bo składa się z ludzi, a ludzie są grzeszni to nie zgodzę się, że wszystko jedno czy GW będzie grzech w Kościele piętnować czy nie. Jakoś tak się składa, że nie zwalczany grzech ma tendencję do rozpowszechniania się. Jeżeli wiec masz coś przeciwko wypominania go najwyraźniej zależy ci by było go w Kościele coraz więcej. Jesteś ukrytym ateistą dywersantem w łonie Kościoła? Czy jeszcze gorzej - "agentem Dołu"? Satanistą?

> Np o homoseksualistach i feministkach. Wskaż mi tak samo wiele krytycznych artykułów
            > na te tematy.
            Oczywiście, że się je znajdzie.... proporcjonalnie do liczności tego środowiska w polskim społeczeństwie. Trudno by teksty na temat tego co istotne dla 95% społeczeństwa zajmowały tyle samo miejsca co istotne dla powiedzmy 2%.
            • tomasz_456 Re: Intecja 21.06.12, 17:44
              maaac napisał:

> > Jest bardzo logiczne, ze Kościól będzie miał ciemne strony. Tak naprawdę
              > nie ma
              > > wieć żadnego znaczenia, co GW napisze.
              >
              > O ile zgodzę się, że Kościół będzie miał zawsze swoje "ciemne strony" bo składa
              > się z ludzi, a ludzie są grzeszni to nie zgodzę się, że wszystko jedno czy GW
              > będzie grzech w Kościele piętnować czy nie.

Rozumiem, iż GW uważasz za boga, który będzie oceniać i piętnować czyjeś grzechy ?

>Jakoś tak się składa, że nie zwalcz
              > any grzech ma tendencję do rozpowszechniania się. Jeżeli wiec masz coś przeciwk
              > o wypominania go najwyraźniej zależy ci by było go w Kościele coraz więcej. Jes
              > teś ukrytym ateistą dywersantem w łonie Kościoła? Czy jeszcze gorzej - "agentem
              > Dołu"? Satanistą?

Jedyne znane mi metody naprawy Kościola post i modlitwa.

I na pewno nie publiczne ocenianie i piętnowanie innych.

• kolter-xl Re: Intecja 21.06.12, 18:54
                tomasz_456 napisał:

> Jedyne znane mi metody naprawy Kościola post i modlitwa.

Dodaj do tego szczyptę prawdy a może cokolwiek się zmieni , dopóki sekta tkwi w kłamstwie dopóty gnić nie przestanie .

> I na pewno nie publiczne ocenianie i piętnowanie innych.

No a jak wywlec prawdę na światło dzienne , ty znowu postulujesz hipokryzje katoliku ; wszystko zamiatamy pod dywan !!
              • maaac Dalej robisz krecią robotę dla Szatana 22.06.12, 06:58
                > Rozumiem, iż GW uważasz za boga, który będzie oceniać i piętnować czyjeś grzechy ?
                Rozumiem co innego - Bóg dał nam swoje przepisy i rozum, które dają nam umiejętność rozróżniania dobra od zła. Potrafi dokonać to każdy człowiek, każda grupa ludzi a wiec i dziennikarze GW. Ty negujesz ten boski dar. Cały czas nam próbujesz wmówić, że jedynym uprawnionym do oceny jest "urzędnik" Kościoła. Złapany zaś na takim idiotyzmie wijąc się jak piskorz wykręcasz się różnymi kłamstwami by zamazać swój brak zrozumienie idei chrześcijaństwa.

> Jedyne znane mi metody naprawy Kościola post i modlitwa.
                Nie są jedyne o czym doskonale wiesz. Wchodzi w to też napominanie braci, a nawet bardziej radykalne działania. Proponuję by zamiast wciskać nam kity byś poczytał Biblię i pisma Ojców Kościoła.

> I na pewno nie publiczne ocenianie i piętnowanie innych.
                Ależ tak - należy do tego. I nie piętnowanie LUDZI a ich czynów bo właśnie czyn został tu napiętnowany - pazerność w braniu opłat za czynności religijne.
                • tomasz_456 Re: Dalej robisz krecią robotę 22.06.12, 10:03
                  Maaac - nim coś napiszesz, poszerz jednak choć trochę swoja wiedzę.
                  Bo chyba poza naukę religii w szkole podstawowej nie wyszedłeś.
                  • kolter-xl Re: Dalej robisz krecią robotę 22.06.12, 10:19
                    tomasz_456 napisał:

> Maaac - nim coś napiszesz, poszerz jednak choć trochę swoja wiedzę.
                    > Bo chyba poza naukę religii w szkole podstawowej nie wyszedłeś.

Tomuś nie bądź bezczelny !

Przecież ja nieustanie udowadniam tutaj tobie ze ty ze swoja wiedza religijna nie opuściłeś piaskownicy !!
                    • nerwus0 Re: Dalej robisz krecią robotę 22.06.12, 12:15
                      Daj mu spokój, kolter. On nic nie może za to, że
                      bałwan. Jego proboszcz wcisnął mu przez tyły
                      jakieś nauki a on myślał, że to czopek przeciw
                      gorączce.
                      • nerwus0 Re: Dalej robisz krecią robotę 22.06.12, 12:18
                        Mają rację psycholodzy, że czopki za młodu
                        zostawiają okropną spuściznę (dosłownie)
                        na dalsze życie czopkowanego.
                    • tomasz_456 Re: Dalej robisz krecią robotę 22.06.12, 15:51
                      @kolter-xl
                      Udowadnisz, ze jestes farbowanym ateisą, udowadniasz totalny brak kultury osobistej.
                      I tylko tyle.
                      • nerwus0 Re: Dalej robisz krecią robotę 22.06.12, 17:08
                        Posłuchaj cymbale. Zobacz moje wpis na końcu.
                        Wtedy możesz cokolwiek odpowiedzieć.
                        Kto to farbowany ateista i co ma wspólnego z kulturą osobistą?
                        Dostajesz konkretne pytanie i jeździsz po rowach, by uciec od
                        odpowiedzi. Wydaje ci się, że nikt inny nie czyta twoich durnych
                        wypowiedzi. Zmądrzej chłopie!
                      • kolter-xl Re: Dalej robisz krecią robotę 22.06.12, 21:14
                        tomasz_456 napisał:

> @kolter-xl
                        > Udowadnisz, ze jestes farbowanym ateisą,

Zdecydowanie tylko katolik dla udowodnienia swojego ateizmu obrażałby swojego boga w co trzecim poście :)))

>udowadniasz totalny brak kultury osobi stej.

Ty mnie zsrany hipokryto nie pouczaj .

> I tylko tyle

Czy aż tyle ??
                      • maaac Re: Dalej robisz krecią robotę 22.06.12, 21:43
                        > @kolter-xl
                        > Udowadnisz, ze jestes farbowanym ateisą, udowadniasz totalny brak kultury osobistej.
                        > I tylko tyle.

Farbowany czyli fałszywy? Tzn. jak kolter-xl jest fałszywym ateistą to znaczy, że nim nie jest. No a jak nie jest ateistą to z faktu, że ateista to ktoś kto nie jest wierzącym wynika, że wg. ciebie kolter-xl. jest wierzącym człowiekiem/religijnym.
                        I wiesz co mogę się z tym zgodzić. Ty zaś Tomaszku jesteś farbowanym chrześcijaninem - to ty jesteś w przeciwieństwie do koltera-xl prawdziwym ateistą. Bo gdybyś w istnienie Boga naprawdę wierzył to byś się bał jego kary za swe wyskoki.

No a brak kultury osobistej to też twoja cecha.
                        • tomasz_456 Re: Dalej robisz krecią robotę 22.06.12, 23:17
                          tak, uwazam iz @kolter-xl jest czlowiekiem wierzącym, bardzo poranionym i ukrywajaceym te swoje poranienia w szyderstwach i pisaniu idiotyzmów.
                          • kolter-xl Re: Dalej robisz krecią robotę 22.06.12, 23:25
                            tomasz_456 napisał:

> tak, uwazam iz @kolter-xl jest czlowiekiem wierzącym, bardzo poranionym i ukryw
                            > ajaceym te swoje poranienia w szyderstwach i pisaniu idiotyzmów.

Tomuś nie jesteś w tym osamotniony , zawsze religianci tak reagują na kogoś komu nie potrafią sprostać w znajomości wiedzy biblijnej .Po prostu jesteście za głupi żeby wyjść poza pewne ramy i schematy myślenia . Co do mojego zranienia (zapewne duszy) To może daruj sobie osobniku o IQ pawiana tej taniej psychoanalizy :))
                          • maaac Re: Dalej robisz krecią robotę 23.06.12, 18:11
                            Dzięki za potwierdzenie tezy o braku kultury u ciebie. :P
                  • maaac Re: Dalej robisz krecią robotę 22.06.12, 21:47
                    Bo? Bo ty tak sądzisz? Niestety to twoja wiedza o chrześcijaństwie jest szczątkowa (nawet nie ze podstawówki a na poziomie owiec z Folwarku zwierzęcego - Kościół dobry cokolwiek zrobi beeee, ci co krytykują bez względu na to czy fakty są oparte na prawdzie są źli - beeeee), wiec dlatego nie potrafisz ocenić cudzej wiedzy.
                    • tomasz_456 Re: Dalej robisz krecią robotę 22.06.12, 23:15

Jak kiedys zrozumiesz, co oznacza stwierdznie iż Kościół Katolicki jest Kościołem grzeszników to zapewne przestaniesz pisać takie bzdury.
                      • kolter-xl Re: Dalej robisz krecią robotę 22.06.12, 23:21
                        tomasz_456 napisał:

>
                        > Jak kiedys zrozumiesz, co oznacza stwierdznie iż Kościół Katolicki jest Kościoł
                        > em grzeszników to zapewne przestaniesz pisać takie bzdury.

Tomuś i znowu kłania się tekst którego nie znasz ;

17) Tak każde dobre drzewo wydaje dobre owoce, a złe drzewo wydaje złe owoce. (18) Nie może dobre drzewo wydać złych owoców ani złe drzewo wydać dobrych owoców. (19) Każde drzewo, które nie wydaje dobrego owocu, będzie wycięte i w ogień wrzucone. (20) A więc: poznacie ich po ich owocach. (21) Nie każdy, który Mi mówi: Panie, Panie!, wejdzie do królestwa niebieskiego, lecz ten, kto spełnia wolę mojego Ojca, który jest w niebie. (22) Wielu powie Mi w owym dniu: Panie, Panie, czy nie prorokowaliśmy mocą Twego imienia i nie wyrzucaliśmy złych duchów mocą Twego imienia, i nie czyniliśmy wielu cudów mocą Twego imienia? (23) Wtedy oświadczę im: Nigdy was nie znałem. Odejdźcie ode Mnie wy, którzy dopuszczacie się nieprawości!
                        • tomasz_456 Re: Dalej robisz krecią robotę 22.06.12, 23:40
                          I znowu @kolter dopasowałeś fragment do swoje tezy. O tyle nieudolnie, że nie do czlowieka nelezy ocenianie i wycinanie złego drzewa. (MT 7.19) Więc jakim prawem żądasz jego wycinania ?

A żeby to zrozumieć zacznij cytat od MT 7. 1

• kolter-xl Re: Dalej robisz krecią robotę 22.06.12, 23:51
                            tomasz_456 napisał:

> I znowu @kolter dopasowałeś fragment do swoje tezy. O tyle nieudolnie, że nie d
                            > o czlowieka nelezy ocenianie i wycinanie złego drzewa. (MT 7.19) Więc jakim pra
                            > wem żądasz jego wycinania ?
                            >

Oj Tomuś nic jak zwykle nie rozumiesz ,, Jezus wyraźnie mówi tam ze dobre drzewo (kościół ) nie wyda kiepskiego owocu a w waszej sekcie tego owocu zepsutego jest nadmiar .

> A żeby to zrozumieć zacznij cytat od MT 7. 1

(1) Nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni. (2) Bo takim sądem, jakim sądzicie, i was osądzą; i taką miarą, jaką wy mierzycie, wam odmierzą. (3) Czemu to widzisz drzazgę w oku swego brata, a belki we własnym oku nie dostrzegasz? (4) Albo jak możesz mówić swemu bratu: Pozwól, że usunę drzazgę z twego oka, gdy belka /tkwi/ w twoim oku? (5) Obłudniku, wyrzuć najpierw belkę ze swego oka, a wtedy przejrzysz, ażeby usunąć drzazgę z oka twego brata.

Tomuś do twojego kleru oraz do ciebie osobiście pasuje idealnie te kawałek ewangelii , bo przecież nie potrafisz zrozumieć ze można juz i należy mówić o podłości kleru ; Biada wam, uczeni w Piśmie i faryzeusze, obłudnicy! Bo dbacie o czystość zewnętrznej strony kubka i misy, a wewnątrz pełne są zdzierstwa i niepowściągliwości. (26) Faryzeuszu ślepy! Oczyść wpierw wnętrze kubka, żeby i zewnętrzna jego strona stała się czysta. (27) Biada wam, uczeni w Piśmie i faryzeusze, obłudnicy! Bo podobni jesteście do grobów pobielanych, które z zewnątrz wyglądają pięknie, lecz wewnątrz pełne są kości trupich i wszelkiego plugastwa. (28) Tak i wy z zewnątrz wydajecie się ludziom sprawiedliwi, lecz wewnątrz pełni jesteście obłudy i nieprawości.
                            • tomasz_456 Re: Dalej robisz krecią robotę 23.06.12, 00:04
                              Oj Tomuś nic jak zwykle nie rozumiesz ,, Jezus wyraźnie mówi tam ze dobre drzewo (kościół ) nie wyda kiepskiego owocu a w waszej sekcie tego owocu zepsutego jest nadmiar .

Czyli dla ciebie fałszywi prorocy=Kościół.

A z tymi faryzeuszami, to oni usłuchają głosu p. Redaktor z GW ? Na jakiej podstawie tak sądzisz ?
                              • kolter-xl Re: Dalej robisz krecią robotę 23.06.12, 00:12
                                tomasz_456 napisał:

> Oj Tomuś nic jak zwykle nie rozumiesz ,, Jezus wyraźnie mówi tam ze dobre dr
                                > zewo (kościół ) nie wyda kiepskiego owocu a w waszej sekcie tego owocu zepsuteg
                                > o jest nadmiar .

>
                                > Czyli dla ciebie fałszywi prorocy=Kościół.

Nie , ja nie uznaje czegoś takiego jak prorokowanie czy prorocy .
                                Kościół katolicki = obłuda.

> A z tymi faryzeuszami, to oni usłuchają głosu p. Redaktor z GW ? Na jakiej podstawie tak sądzisz ?

Nie wiem jak ci się udało tak wydedukować ,ale ze nie jesteś bystry to i nie dziwota , ze pieprzysz od rzeczy .
                                • tomasz_456 Re: Dalej robisz krecią robotę 23.06.12, 00:17
                                  To że ty nie uznajesz proroków to widać w tendencyjnym wyciećiu początku cytatu czyli MT. 7. 15-16
                                  Bo Mt. 7.17-20 odnosi się wprost do tych fałszywych proroków, a to nie pasuje do twoje tezy.
                                  Po raz kolejny piszę ci uwaząj na to jak cytujesz, bo jak widac błędny cytat daje błedne wnioski.

• kolter-xl Re: Dalej robisz krecią robotę 23.06.12, 00:38
                                    tomasz_456 napisał:

> To że ty nie uznajesz proroków to widać w tendencyjnym wyciećiu początku cytatu
                                    > czyli MT. 7. 15-16

Masz synku poczytaj jak katolicy tłumaczą słowa z ew Mateusz dotyczące fałszywych proroków oraz czym są owoce ;

" Po opisaniu szerokiej bramy i drogi Jezus wskazuje na fałszywych proroków tej drogi.
                                    Winogrona i figi należały do najcenniejszych i najczęściej spożywanych owoców ziemi, a chwasty i ciernie były bezwartościowe.
                                    Fałszywymi prorokami w świetle Kazania na Górze są fałszywi głosiciele własnych interpretacji Prawa, które Jezus poprawił w tym kazaniu.
                                    Tym, którzy mają się mieć na baczności są uczniowie, którzy w Niego uwierzyli, opisani jako błogosławieni, sól ziemi i światło świata, naśladowcy Jezusa.
                                    Niektórzy fałszywi prorocy zbliżą się do środowiska Jezusa i Jego uczniów, wykazując na początku ducha chrystusowego, ale we wnętrzu będą mieli ducha obłudy, mentalność pogan lub faryzeuszy, obrońców ludzkich tradycji.

Przebywając z Jezusem mogą jednak w Niego uwierzyć i tak jak pozostali uczniowie wydać zdrowe, dojrzałe i dobre owoce wiary.
                                    Jeśli pozostaną w środowisku kulturowym wrogim wobec Jezusa, to ich owoce będą zagrzybione, karłowate i cierpkie.

Owocem wartościowym jest żywa dojrzała wiara uczniów odniesiona do słów i życia Jezusa. Owocem bezwartościowym są ci faryzeusze, którzy odciągają ludzi od prawdziwego Boga, wygłaszają przepowiednie, które się nie spełniają, głoszą praktyki religijne, w których nie ma Ducha Bożego.Uczniowie już teraz mogą nauczyć się odróżniania owocu fałszywego od prawdziwego Bożego owocu. Sami muszą się jeszcze nauczyć budowania życie opartego na fundamencie wiary.

www.fbiblos.org/Ewangeliarz/Wed%C5%82ugEwangelii/Ewangeliawed%C5%82ug%C5%9BwMateusza/tabid/80/idkom/1/Default.aspx
                                    Jak widać Tomuś to nie chodzi o literalnych proroków !!

> Bo Mt. 7.17-20 odnosi się wprost do tych fałszywych proroków, a to nie pasuje d> o twoje tezy.

Idealnie opisuje wasz zepsuty i obłudny kler

> Po raz kolejny piszę ci uwaząj na to jak cytujesz, bo jak widac błędny cytat da
                                    > je błedne wnioski.

Nie pouczaj mnie nieuku w tematach teologicznych , bo nie masz o tym zielonego pojęcia :))

• tomasz_456 Re: Dalej robisz krecią robotę 23.06.12, 08:14
                                      @Kolter-xl, nie rozumiem w czym masz problem ?

Przyjmij do wiadomości, tak wsród ksieży moga być równiez fałszywi prorocy. Tak jak również wśród wszelkiej maści twórców własnych interpretacji Pisma.

Tylko żeby sie o tym dowiedzieć, nie potrzeba GW. Wystarczy czytać Biblie.
                                      • kolter-xl Re: Dalej robisz krecią robotę 23.06.12, 08:34
                                        tomasz_456 napisał:

> @Kolter-xl, nie rozumiem w czym masz problem ?

Wiem ze nie rozumiesz.

>
                                        > Przyjmij do wiadomości, tak wsród ksieży moga być równiez fałszywi prorocy.

Przyjmij do wiadomości ze wszyscy księża godzący się na nie biblijne dogmaty to owi fałszywi prorocy , no a ze wasza sekta zbudowana jest tylko na tradycjach , oraz fałszywych proroctwach . Czyli 100% waszego kleru to fałszywi prorocy odstępcy od tzw zdrowej nauki .

>Tak jak również wśród wszelkiej maści twórców własnych interpretacji Pisma.

No bywają tacy.

> Tylko żeby sie o tym dowiedzieć, nie potrzeba GW. Wystarczy czytać Biblie.

Gw nie mówi o fałszywych prorokach a o zwykłych pazernych gnojach .No a co do biblii synek to jeszcze jest jeden warunek kiedy w końcu zdecydujesz się ja przeczytać to pamiętaj o słowach Kandaki ; Właśnie wtedy przybył do Jerozolimy oddać pokłon Bogu Etiop, dworski urzędnik królowej etiopskiej, Kandaki, zarządzający całym jej skarbcem, (28) i wracał, czytając w swoim wozie proroka Izajasza. (29) Podejdź i przyłącz się do tego wozu - powiedział Duch do Filipa. (30) Gdy Filip podbiegł, usłyszał, że tamten czyta proroka Izajasza: Czy rozumiesz, co czytasz? - zapytał. (31) A tamten odpowiedział: Jakżeż mogę /rozumieć/, jeśli mi nikt nie wyjaśni? I zaprosił Filipa, aby wsiadł i spoczął przy nim. . No ale do pomocy nie szukaj klechy , bo z tego zagmatwania nigdy nie wyjdziesz .
                                        • tomasz_456 Re: Dalej robisz krecią robotę 23.06.12, 08:49
                                          @kolter-xl, tylko, ze to co napisałęś jest wyłącznie twoim zdaniem, twoja oceną ksieży i Kościola.
                                          A rady dotyczące wiary od czlowieka, który po (podobno) czytaniu Biblii w Nią zwątpił sa kuriozalne.

I bez wzgledu co tu napiszesz, pokładam nadzieję, ze kiedyś sie jednak nawrócisz. Zastosujesz się do pisanych przez siebie rad.
                                          • kolter-xl Re: Dalej robisz krecią robotę 23.06.12, 11:44
                                            tomasz_456 napisał:

> @kolter-xl, tylko, ze to co napisałęś jest wyłącznie twoim zdaniem, twoja oceną
                                            > ksieży i Kościola.

Poczytaj to forum , to powszechna jak widać opinia o twoich panach .

> A rady dotyczące wiary od czlowieka, który po (podobno) czytaniu Biblii w Nią z
                                            > wątpił sa kuriozalne.

Tomuś nie są to moje słowa ,a skoro w swoim własnym kościele nie słyszysz takich słów to na kolana chamie i modły dziękczynne do bozi ze ci Kolterka posłała :))

> I bez wzgledu co tu napiszesz, pokładam nadzieję, ze kiedyś sie jednak nawrócis
                                            > z. Zastosujesz się do pisanych przez siebie rad.

Ja się stosuję do tych rad ,po pierwsze nie jestem takim jak ty zakłamanym tumanem .No a co do nawrócenia to wiedz ze jeżeli juz by mnie tak okropnie pokarało wiarą w gusła , to ostatnim miejscem mojego nawrócenia byłaby twój bezbożny, bluźnierczy kościół :))
                      • maaac Re: Dalej robisz krecią robotę 23.06.12, 18:34
                        Nie nie przestane, bo cały czas go w przeciwieństwie do ciebie rozumiem. To twierdzenie ma np powiązanie z tym co ci cały czas próbuję wbić do głowy, że "próbowanie" walki z grzechem oznacza świadomość, że się będzie zawsze przegrywać (bo Kościół wszakże jest Kościołem grzeszników), ale nie oznacza tego, że należy z tej walki rezygnować.

To ty wyciągasz z tego stwierdzenia idiotyczny wniosek jakoby z naturalnej skłonności ludzi w tym księży do grzechu temu grzechowi u księży pobłażać i go wręcz ukrywać. No i maksymalnie co można robić to w cichości swego serca modlić się o poprawę duszy księdza zamiast mu wygarnąć prosto w oczy, że to co robi nie licuje z jego stanem kapłańskim.
                        • tomasz_456 Re: Dalej robisz krecią robotę 24.06.12, 08:02
                          maaac napisał:

> Nie nie przestane, bo cały czas go w przeciwieństwie do ciebie rozumiem. To twi
                          > erdzenie ma np powiązanie z tym co ci cały czas próbuję wbić do głowy, że "prób
                          > owanie" walki z grzechem oznacza świadomość, że się będzie zawsze przegrywać (b
                          > o Kościół wszakże jest Kościołem grzeszników), ale nie oznacza tego, że należy
                          > z tej walki rezygnować.

Nie jest to prawda co piszesz, bo walkę z grzechami sie oczywisćie wygrywa.

> To ty wyciągasz z tego stwierdzenia idiotyczny wniosek jakoby z naturalnej skło
                          > nności ludzi w tym księży do grzechu temu grzechowi u księży pobłażać i go wręc
                          > z ukrywać.

A Ty swoje grzechy głoszisz publicznie, czy jednak starasz sie je głęboko skrywać ?

>No i maksymalnie co można robić to w cichości swego serca modlić się
                          > o poprawę duszy księdza zamiast mu wygarnąć prosto w oczy, że to co robi nie l
                          > icuje z jego stanem kapłańskim.

Kto dał Ci prawo do osądzania ?
                          Wróć do Ewangelii i przeczytaj na ten temat co nalezy zrobić z bratem czy siostrą w wierze.
                          • kolter-xl Re: Dalej robisz krecią robotę 24.06.12, 10:48
                            tomasz_456 napisał:

> Nie jest to prawda co piszesz, bo walkę z grzechami sie oczywisćie wygrywa.

No to czemu wasz kler jest taki grzeszny ??
                            • maaac Re: Dalej robisz krecią robotę 24.06.12, 12:14
                              On się już zagubił w swoim kłamstwie.
                              • kolter-xl Re: Dalej robisz krecią robotę 24.06.12, 16:29
                                maaac napisał:

> On się już zagubił w swoim kłamstwie.

Już ? on łże od kiedy pamiętam .
                          • maaac Tomasz_456 agent Szatana 24.06.12, 12:13
                            > Nie jest to prawda co piszesz, bo walkę z grzechami sie oczywisćie wygrywa.
                            Oczywiście znów musiałeś skłamać. Nie pisałem o "walce z grzechami" poszczególnymi ale z grzechem jako takim, z własną grzesznością. Oczywiście wiesz kłamco doskonale o tym co napisałem i celowo zmanipulowałeś moją wypowiedź by twierdzić, że się mylę. Nie nie mylę się - tylko ty jesteś narzędziem Diabła na Ziemi.

> A Ty swoje grzechy głoszisz publicznie, czy jednak starasz sie je głęboko skrywać ?
                            Co ty znów bredzisz? Piszę o grzechach księży popełnianych publicznie, znanych wszystkim osobom z parafii ze względu na to, że ksiądz jest osobą publiczną. No i o tym, że tacy jak ty chcą by ludzie "zapomnieli" o tych grzechach i nie mówili o nich. O takich grzechach pisze prasa (w tym GW) i takie grzech księży stara się piętnować.

Nie mów mi, że ludzie nie widzą, jak księża:
                            - wycinają drzewa, w tym będące pomnikami przyrody bez zezwolenia,
                            - robią remonty, przebudowują zabytkowe obiekty sakralne bez zgody konserwatora zabytków,
                            - dokonują samowolek budowlanych czy to budując "u siebie" na terenie parafii czy to stawiając różne obiekty np krzyże na cudzym terenie,
                            - piętnują różne osoby po nazwisku za to, że nie chcą pracować na rzecz parafii tak jak księża sobie tego życzą, nie postępują tak jak księża tego życzą; osoby prywatne nie publiczne byś kłamco nie miał wątpliwości;
                            - wymuszają pieniądze od osób ubogich jak w tym artykule;
                            - żyją ponad stan jaki by oczekiwać od nich kupując drogie samochody, wystawiając plebanie większe od kościołów;
                            - molestują dzieci; biją dzieci czy też żyją w grzechu z kobietami;
                            - ulegają nałogom - obżarstwa, hazardu, opilstwa;
                            - nie chcą pójść na rękę rodzicom pozwalając dzieciom iść do I Komunii wraz z kolegami z szkoły zamiast wymuszać "rejonizację";
                            itd. itp.
                            Tak można długo.

Oczywiście NIE wszyscy księża tak postępują. To robi tylko drobna część - "czarne owce" w Owczarni Pańskiej. Większość jednak milczy zamiast piętnować takie zachowania, a nieliczne tak mocno zwyrodniałe osobniki jak ty, wręcz atakują takich co NIE CHCĄ dawać swojego przyzwolenia na te grzechy i nie chcą o nich milczeć.

> Kto dał Ci prawo do osądzania ?
                            > Wróć do Ewangelii i przeczytaj na ten temat co nalezy zrobić z bratem czy siostrą w wierze.
                            Jak grzesz powiedzieć im, że grzeszą. Sam o tym napisałeś. Napomnieć ich. Piętnować grzech. Jak grzeszą publicznie- publicznie mówić o ich grzechu, by milcząc nie sprawiać wrażenie, że go akceptuję, uważam go za rzecz dobrą i sprawiedliwą.
                            I nie kłamać, że osądzam ludzi, a nie tylko ich czyny. Osądzam twoje czyny. Źle postępujesz - broniąc grzechy grzeszników. Ty nie bronisz tych ludzi - ty bronisz ich prawa do grzechu, do nieskrępowanego czynienia zła. Ty atakujesz tych co nie chcą zgadzać się na zło, na grzech. Jeżeli komuś grzech, zło wadzi to jest twoim wrogiem. Dlatego będę twierdził, że działasz tu jako "Agent Dołu", dlatego będę twierdził, że tak czyniąc działasz na rzecz Szatana.

Każdemu jednak kto zaprzestanie źle czynić, a nawet jak źle czyni będę starał się pomagać (starał się kłamco bo wiem, że człowiek ze mnie ułomny i nigdy nie będę w 100% mógł im pomóc), nie pamiętam też złych czynów popełnionych w przeszłości. Dlatego w przeciwieństwie do "prawicy" nie ma znaczenia dla mnie kto jak działał w przeszłości o ile nie podlega to karze sądowej.
      • marina0321 Re: Intecja 20.06.12, 13:29
        tomasz_456 napisał:

> Zasiłek pogrzebowy, 4 tys. zł, nie wystarczył. 2,5 tys. kosztowało wykopanie gr
        > obu, najtańsza trumna tysiąc złotych.
        >
        > Pomijając astronomiczną kwotę 2,5 tys za wykopanie (i pewnie zasypanie grobu) t
        > o jakby nie patrzyć z 4000zł po odliczeniu grobu i trumny pozostaje 500 zł.
        > Wiec zabrakło 200zł. Może zamiast pisać artykuł i brać wierszówkę można było ją
        > przeznaczyć na wspomożenie tego biednego bezrobotnego człowieka .
        > Ale przecież tu chodzi aby znowu dołożyć „czarnym” I o nic więcej.
        >
        > A nie, jest jeszcze jedne cel , zaspokojenie potrzeby stada frustratów, którzy
        > obowiązkowo pod artykułem wyrażą swoje wielkie oburzenie.

Witaj Tomuś!
        Wierzyłam w to, że czy prędzej, czy później, się tu zjawisz. A więc - dalej jedziemy z koksem.
        Zyczę Ci dużo natchnienia !
        • nerwus0 Re: Intecja 20.06.12, 14:30
          Znowu Tomuś będzie cymbalił przez pięć dni.
        • antropoid Re: Intecja 20.06.12, 14:45
          marina0321 napisał(a):

> Witaj Tomuś!
          > Wierzyłam w to, że czy prędzej, czy później, się tu zjawisz. A więc - dalej jed
          > ziemy z koksem.
          > Zyczę Ci dużo natchnienia !

Tego mu raczej nie braknie. Mszalnego ma pod dostatkiem.
      • antropoid Re: Intecja Tomusia 20.06.12, 13:41
        Sprzedawanie kitu na poziomie przedszkolaka i palenie głupa na forum w nadziei, że znajdzie się głupszych od siebie.

> A nie, jest jeszcze jedne cel , zaspokojenie potrzeby stada frustratów, którzy

Udowodnij, że to frustraci, albo udowodnij, że sam nim nie jesteś, skoro pod każdym artykułem o chciwości swoich koleżków ciskasz się jak pies w studni.
        To po 1, a po 2 - nawet gdyby taki był cel p. reaktor, to co powiedzieć o celach klechów, którzy zdzierając z ludzi na rozmaite sposoby nieopodatkowaną furę szmalu, publicznie nawołują do niepłacenia podatków na państwo, co jednak nie przeszkadza im zawzięcie i systematycznie wyszarpywać mu każdy dostępny grosz...
      • kolter-xl Re: Intecja 20.06.12, 14:17
        tomasz_456 napisał:

Ale przecież tu chodzi aby znowu dołożyć „czarnym” I o nic więcej.
        >

Tomuś dobrze mi powiedział kiedyś kolega ; pamiętam ze kłamałem jak najęty na religii w szkole i kolegów to norma byłem zastraszony przez księdza piekłem i dlatego kłamałem ,dziś wiem czym jest kościół to jedna wielka kłamliwa banda sukinsynów .
    • kamil_roztocki Czy ksiądz może wziąć od bezrobotnego 700 zł za... 20.06.12, 13:09
      Tusk zabrał więcej i na dodatek posłał na bezrobocie;)
    • misiu-1 Re: Czy ksiądz może wziąć od bezrobotnego 700 zł 20.06.12, 13:16
      Zdaje się, że nie ma ustawowego obowiązku zatrudniania księdza przy pochówku, a jeśli zasiłek pogrzebowy na to nie wystarcza, to pretensję trzeba mieć nie do księdza tylko do pana Jacka Vincenta Rostowskiego, który niedawno okradł wszystkich robiących pochówki na ponad 2 tysiące złotych. I kiedy to robił, GWno jakoś nie upominało się o bezrobotnych, których nie stać na pochowek.
      A jeśli piekarz może wziąć od bezrobotnego tyle samo za chleb, co od Kulczyka, to ksiądz także.
      • kolter-xl Re: Czy ksiądz może wziąć od bezrobotnego 700 zł 20.06.12, 13:43
        misiu-1 napisał:

> Zdaje się, że nie ma ustawowego obowiązku zatrudniania księdza przy pochówku,

Zdaje sie ze każdy klecha ma gó...any obowiązek pożegnać wiernego !!

>a jeśli zasiłek pogrzebowy na to nie wystarcza, to pretensję trzeba mieć nie do
        > księdza tylko do pana Jacka Vincenta Rostowskiego, który niedawno okradł wszyst
        > kich robiących pochówki na ponad 2 tysiące złotych.

Nie , Do pazernego klechy który za pieniążki dałby sobie jaja w TV ogolić .

I kiedy to robił, GWno jako
        > ś nie upominało się o bezrobotnych, których nie stać na pochowek.

Udowodnij !!

> A jeśli piekarz może wziąć od bezrobotnego tyle samo za chleb, co od Kulczyka,
        > to ksiądz także.

Niech klecha w końcu zacznie płacić prawdziwe podatki a nie z dochodem 10 tys płaci jak kasjerka z Biedronki
    • marina0321 Re: Czy ksiądz może wziąć od bezrobotnego 700 zł 20.06.12, 13:28
      krzak164 napisał:

> Może jakby ksiądz rzeczywiście musiał się przy tym pogrzebie napracować, a i ka
      > sa byłaby na skromne normalne życie byłbym w stanie zrozumiec sens opłaty za po
      > grzeb. Może jakby opłaty za pogrzeb brali komuniści, sataniści.... , a nie umił
      > owani w Chrystusie, może jakby to było 100 zł. Ten kościół katolicki w Polsce s
      > am siebie wykończy.
      > Czy żaden biskup nie widzi gdzie to zmierza. Już nie te czasy, że ludzie byli p
      > otulni i bojaźliwi. Jak się nie zmienicie to dostaniecie kopa w dupę jak Grzesi
      > u LAto.

Witaj Tomuś!
      Wierzyłam w to, że czy prędzej, czy później, się tu zjawisz. A więc - dalej jedziemy z koksem.
      Zyczę Ci dużo natchnienia !
      • marina0321 Re: Czy ksiądz może wziąć od bezrobotnego 700 zł 20.06.12, 13:34
        marina0321 napisał(a):

> krzak164 napisał:
        >
        > > Może jakby ksiądz rzeczywiście musiał się przy tym pogrzebie napracować...itd

> Witaj Tomuś!
        > Wierzyłam w to, że czy prędzej, czy później, się tu zjawisz. A więc - dalej j
        > edziemy z koksem.
        > Zyczę Ci dużo natchnienia !

Przepraszam -krzak164- powyższy komentarz był przeznaczony dla -tomasz456-. Nie mam pojęcia, dlaczego taka pomyłka zaszła.
        Miłego dnia!
      • nerwus0 Re: Czy ksiądz może wziąć od bezrobotnego 700 zł 20.06.12, 14:43
        Tomuś narazie ucichł. Pewnie bawi się w zegarmistrza
        i zbiera wskazówki w Epidiaskopie.
    • losiu4 Czy ksiądz może wziąć od bezrobotnego 700 zł za... 20.06.12, 13:30
      jeśli ów bezrobotny łyknął 4 tys zasiłku a utrzymanie cmentarza jest na głowie ksiedza...

Pozdrawiam

Losiu
      • kolter-xl Re: Czy ksiądz może wziąć od bezrobotnego 700 zł 20.06.12, 13:35
        losiu4 napisał:

> jeśli ów bezrobotny łyknął 4 tys zasiłku a utrzymanie cmentarza jest na głowie
        > ksiedza...

No łosiu dałeś pokaż niesamowitej buty w myśleniu ,. Łupać nie patrzeć ze jutro znowu co do garnka ten bezrobotny bedzie nie miał co wsadzić ,ale był kiedyś taki jeden typ w Izraelu on mówił o takich :)) .

I nauczając dalej mówił: Strzeżcie się uczonych w Piśmie. Z upodobaniem chodzą oni w powłóczystych szatach, lubią pozdrowienia na rynku, (39) pierwsze krzesła w synagogach i zaszczytne miejsca na ucztach. (40) Objadają domy wdów i dla pozoru odprawiają długie modlitwy. Ci tym surowszy dostaną wyrok.
    • the_rapist Tępe kałtolickie barany. 20.06.12, 13:33
      Wiecie co? Wcale mi tych ludzi nie żal. Klecha krzyknął siedem stów i arogancko dodał, że jeśli nie mają to niech się rodzina dorzuci. I co? Rodzina się dorzuciła. Barany położyły uszy po sobie i poszły kombinować kasę. Klecha przecież im tych pieniędzy nie ukradł, ręki do kieszeni nie włożył. Wystarczyła dobra tresura i wpojenie mentalności niewolnika. Serce mi krwawi, gdy czytam historie staruszków, którzy się zastanawiają co kupić w tym miesiącu: leki czy żywność. To są prawdziwe dylematy. Tych kretynów mi absolutnie nie żal. Kałtolicy z mózgami wypranymi przez szamanów w sukienkach mają bulić do swojej usranej śmierci, bo do niczego innego się nie nadają. Po ich śmierci bulić będzie rodzina.
    • yves1940 Czy ksiądz może wziąć od bezrobotnego 700 zł za... 20.06.12, 13:36
      Moja ciotka, nie majaca bliskiej rodziny, zmarla w domu opieki spolecznej w wieku 96 lat. Pogrzebem zajmowal sie dom opieki, ksiadz zazadal 800 zl - 700 zl dla niego a 100 dla organisty - obowiazkowo!! Pogrzeb byl w Warszawie. O tym zeby sie zmiescic w 4000 zl, niemozliwe, osoby w dobrym domu opieki, w takim co nie okradaja staruszkow, oszczedzaja bo odklada im sie jakis procent z emerytury i w ten sposob mogl to byc pogrzeb normalny, bez trumny za 2500 z (kosztowala 1000zl). Zaznaczam ze bylo juz miejsce na cmentarzu. Mysle ze 2500 zl za wykopanie grobu nie jest przesada, bo na pewno przy okazji wymurowano grob. Uwazam ze kosciol w Polsce stal sie ohydna pijawka zerujaca na przywiazaniu i glupocie Polakow. Zyje za granica, kosciol jest madry i milosierny, ale nie koscioly polskie, niestety kontunuuja okropny proceder wyludzania pieniedzy.
      • zomozadwa Re: Czy ksiądz może wziąć od bezrobotnego 700 zł 20.06.12, 14:16
        ksionc może wzionć od bezrobotnego tyle ile zechce
        i ile bezrobotny zdoła mu dać.
        amen.
    • smarek3 Czy ksiądz może wziąć od bezrobotnego 700 zł za... 20.06.12, 14:19
      Pognać kormoranów , zboczeńców z naszego kraju , jak by łajdak sam dostawał dziadowiznę od państwa to pewnie miałby trochę sumienia , a tak to za 1 godz posługi liczy sobie tyle , że bezrobotny może tylko pomażyć otakiej kwocie na miesiąc.
      Jestem wierzący , ale nie muszę praktykować jak takie kanalje mają kierować moim życiem i rozliczać mnie z moich uczynków. Pewnie księdza nie wpuszczę po kolendzie czyż by się acz nie poczuł obrażony moją ofiarą . Najpewniej go pogonię i basta .
    • alinar2 Czy ksiądz może wziąć od bezrobotnego 700 zł za... 20.06.12, 14:52
      Kiedy zmarl moj ojciec poszlam do ksiedza i dalam mu 50zl odpowiadajac, ze jesli chce wiecej, to niech sobie podliczy te wszystkie zlotoweczki, ktore babcia wrzucala przez cale zycie kazdego dnia do koscielnych skarbonek. Z tego pokrylaby pewnie z latwoscia koszty pochowkow polowy parafii. Wzial kase i o wiecej nie pytal.
    • tornson Nie może!! Jak długo ta banda jest na garnuszku 20.06.12, 15:01
      państwa i obywateli tak długo klechy mają psi obowiązek służyć tym obywatelom którzy sobie życzą odprawienia takiego czy innego gusła i liczyć co najwyżej na dobrowolne datki.
      Kiedy oderwiemy tą czarną pijawkę od państwa, wtedy będą sobie mogli ustanawiać opłaty wyłącznie wedle własnego uznania.
    • nerwus0 Czy ksiądz może wziąć od bezrobotnego 700 zł za... 20.06.12, 15:12
      To jest nie w porządku. Taki kopacz dołu zwany kopidołem
      bierze 2,5 tyś. a ksiądz, który się ciężko napracuje tylko 7 stówek.
      Swoją ścieżką to kopidoł bierze jakieś 6oo euro czyli
      tyle ile na zachodzie za godzinę pracy minikoparki. Ciut za dużo.
      20 nieboszczyków na miesiąc to wychodzi coś jak pensja
      prezesa Polskiego Związku Palantów Niedorobionych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka