Dodaj do ulubionych

Wolność zakazu zgromadzeń

28.06.12, 14:31
Szczać na PO i strażnika żyrandola

Tusk ( zwracam się do szefa prywatnej partii o nazwie Platforma Obywatelska a nie premiera, żeby żaden tuman z służb nie wparował mi o 6 rano do chałupy ) Ty durniu, masz szczęście że na Ciebie nie głosowałem bo od razu wiedziałem, że od zamordyzmu Kaczyńskiego różni Cię tylko lepszy garnitur a tak naprawdę jesteś takim samym złośliwym i mściwym kretynem

Obserwuj wątek
    • r1111111 Wolność zakazu zgromadzeń 28.06.12, 14:35
      Ta ustawa, to kolejny dowód na to, że PO dąży do dyktatury - zarzucanej uprzednio PIS.
      To PO jest partią dyktatury.
      • 6burakow Re: Wolność zakazu zgromadzeń 28.06.12, 16:22
        zgoda, PO to prawackie buce ktore nie maja pojecia o demokracji.
        • dlugpubliczny Re: Wolność zakazu zgromadzeń 29.06.12, 13:34
          Nie ma czegoś takiego jak 'prawactwo'

Jest za to lewactwo, które notabene nie ma nic wspólnego z lewicą. Jest jednak prawdą, że na tzw. lewicy jest więcej lewactwa niż na tzw. prawicy.

Lewactwo to religia - wiara w 'naprawę' świata poprzez ograniczanie swobód, praw osobistych i ingerowania w procesy zachodzące w społeczeństwie i gospodarce. Lewacy nie mogą pogodzić się z tym, że istnieją 'nierówności' i że świat jest 'niesprawiedliwy' i 'niebezpieczny'. Lewactwo wprowadza mini-dyktatury na każdym poziomie życia społecznego. Lewactwo uwielbia biurokrację i decydowanie za innych. Lewactwo karze całe społeczeństwa ustanawiając odpowiedzialność zbiorową.
          Np. ktoś zaatakował z użyciem noża? Zakażmy wszystkim możliwości posiadania noża. Świat stał się bezpieczniejszy? Nie - przestępcy i tak z definicji mają prawo w dupie i dalej noszą noże ale dziesiątki tysięcy grzybiarzy itd. mogą pójść do więzienia w imię lewackiego naprawiania świata. Ludzie zamiast czuć się bezpieczniej czują się zagrożeni prawem.
          Ci sami lewacy chcą by ktoś, kto zaatakował nożem nie szedł do więzienia, a jeśli nawet to na niezbyt długo. Bo to nie on jest winny tylko 'społeczeństwo'.

Lewacy niestety nie potrafią uczyć się na błędach innych, nie znają historii i przez to nie mogą przewidywać do czego mogą prowadzić ich działania.

Lewactwo to forma religii, lewacki fanatyk stwierdzi np. że pływanie w okularkach na basenie zagraża bezpieczeństwu więc wprowadza zakaz pływania w okularkach na basenie (prawdziwy przykład z UK).

Lewak twierdzi, że skoro mama przytula za długo dziecko to coś musi być nie tak i wszczyna procedurę odebrania dziecka i przekazania do adopcji. Ma możliwość bo parlament ustanowił prawo, które mu na to pozwala (prawdziwy przykład).

Lewak twierdzi, że używanie kosiarki na pochyłościach jest niebezpieczne i wprowadza zakaz używania kosiarki (prawdziwy przykład).

Lewacy chcą 'dobrze' ale środki, którymi się posługują tylko oddalają od celu.

W polskim parlamencie nie ma partii, które nie są w mniejszym lub większym stopniu lewackie. Najbardziej lewackie są PO, P. Palikota, PSL, SLD i PIS. Prawicy w Sejmie też nie ma - to co nazywają prawicą to fanatyczna katolicka lewica.
    • goral27 Marsz Równości niesłuszny? W POlsce? 28.06.12, 14:44
      Od kiedy? Czy bufetowa zmieniła front?
    • kotwkaloszach Jednego nie rozumiem 28.06.12, 14:44
      Jak w "prorzadowej" GW mozliwe sa "antyrzadowe" artykuly? Cenzor na urlopie?
      :-)
    • grenlandzki-opos Re: Wolność zakazu zgromadzeń 28.06.12, 14:57
      Albo bigosowi wdrukował się gejdż wąsatego ziemianina marzącego o strzelaniu do ulicznej hołoty, albo PO jest faktycznie partią proPiSowską.
      Przypominam jedynie, że wyroki motłochu bywają przewrotne i za kilka lat to PO może być opozycją płacącą za wybryki prowokatorów z solidarnych2020.
    • mignik Wolność zakazu zgromadzeń 28.06.12, 15:02
      Naród z Tuskiem, Tusk z narodem. Naród z Tuskiem, Tusk z narodem. Kto tam znów się wychyla? Pałą go i kwita. Tusk, Tusk, Tusk, wódz, prawdziwy wódz IV RP.
    • adess09 Wolność zakazu zgromadzeń 28.06.12, 16:09
      Proszę poprawić "pod kontem" na "pod kątem" - trzeci akapit od końca!! Bo oczy bolą.

A co do meritum, to oczywiście widzimy, że PO urządza nam IV Rzeczpospolitą.
      Szokuje mnie wysokie poparcie dla Komorowskiego - ja nie lubię go i nie ufam mu i nie zagłosuję już na niego.
      • r1111111 Re: Wolność zakazu zgromadzeń 28.06.12, 16:30
        adess09 napisała:
        > ... Szokuje mnie wysokie poparcie dla Komorowskiego - ja nie lubię go i nie ufam mu
        > i nie zagłosuję już na niego.

Zagłosuje Sz.P. na Tego Pana, zagłosuje.
        I na PO zagłosuje.
        A jeżeli nie Sz.P., to za Sz.P. to zrobią, na konto Sz.P. Gwarantuję.
      • mol_chemiczny Re: Wolność zakazu zgromadzeń 28.06.12, 21:19
        > Proszę poprawić "pod kontem" na "pod kątem" - trzeci akapit od końca!! Bo oczy
        > bolą.

Wczoraj w innym artykule - to samo. I nie, nie mówię o Gazeta.pl, ale właśnie o Wyborcza.pl. Ja wiem, że strona WWW to nie to samo co właściwy dziennik, ale bez przesady, po co aż taki pośpiech? Rywalizujecie z Onetem czy jak?
    • ubiquitousghost88 Obywatele! Rozejść się!... 28.06.12, 16:16
      ...O co wam jeszcze chodzi, do kurrrny nędzy!
      Kiełbasa dowieziona, cytryny rzucone, papieru w bród!
      Komu sie nie podoba tej... wolności smród?
    • raj001 Wolność zakazu zgromadzeń 28.06.12, 17:59
      A liczyłem na to, że to jednak nie wejdzie, w końcu tyle organizacji broniących praw obywatelskich wypowiadało sie jednoznacznie przeciwko temu projektowi...
      Jednak jak widać rządzący w Polsce mają prawa obywatelskie gdzieś. Przykre to :(
    • przekorny_plus Wolność zakazu zgromadzeń 28.06.12, 20:41
      Nie "pod kontem", ale "pod kątem".
    • marek-lipski Pani Ewo.Dziekuje.Turysci z EU,mlodziez i straty 29.06.12, 05:36
      dla gospodarki..w milionach.To jest efekt
      tych przepisow.Pani Ewo,dziekuje za informacje.
      Rodziny z dziecmi musza
      teraz uwazac odwiedzajac Polske.
      Rodzina najblizsza ktora w jednym
      miejscu,bedzie robic zdjecia,w ciagu
      okolo 15 minut moze sie spodziewac
      reakcji policjantow,gdyz to juz jest
      zgromadzenie(12-30 osob).Goscie weselni
      przed ratuszem(100-200 osob)nie
      beda mogli filmowac uroczystosci,
      gdyz ryzykuja kontrola organow
      scigania a msze koscielne (500-1000 osob)
      jak w PRL beda pod kontrola
      rowniez organow scigania czyli milicjii
      sorry,policjii.Ten przepis jest znany z..PRL.

Wladza izoluje mieszkancow Polski i
      chce aby mieszkancy opuscili Polske.
      Przykra wiadomosc.Co na to lewica?
      • norbert2225 Re: Pani Ewo.Dziekuje.Turysci z EU,mlodziez i str 29.06.12, 08:59
        ja mieszkam za granica wiele lat ale za to wam Polakom sie podobalo jak wasz polski hitler kaczynski wprowadzal CZYSTOSC RASY POLSKIEJ a na granicach jaby to bydlo doszlo do wladzy to bylyby tabilce wjazd dla czystej rasy polakow
    • norbert2225 Wolność zakazu zgromadzeń 29.06.12, 08:42
      i bardzo dobrze ze zostalo to ukrocone moze wreszcie mozna bedzie zapanowac przedewszystkim nad tymi SZUMOWINAMI SMOLENSKIMI i im podobnym Bandom politycznym PRZYNOSZACYM WSTYT POLSCE
    • norbert2225 Re: Wolność zakazu zgromadzeń 29.06.12, 08:54
      od wpadania i przymusowych samobojstw to Polacy maja bande PIS pod dowodztwem fühera KACZYNSKIEGO ci sa juz wyspecjalizowani ,Kaczynski przeciez wyniosl najleprze wzorce SB z domu ,takie polaczki /nie Polacy /jak ty to cale szczescie ze za wiele do powiedzenia nie maja bo przenisly by Polske pod wzgledem rozwoju do epoki kamienia lupanego to jest wlasnie etap na ktorym zatrzymali sie PISOWCY i to pod kazdym wzgledem mozgi te same tylko chodza na 2 nogach i koczynki przednie zwane rekami maja krotsze niestety tez futerk na ich ciele brak ale reszta bez zmian
    • imanust Poznanska masa krytyczna dzis o 18 w tej sprawie 29.06.12, 13:07
      zapraszamy na dzisiejszą Poznańska Mase Krytyczną. która dziś zabierze glos w ramach zgromadzenia publicznego wlasnie w sprawie nowelizacji ustawy o zgromadzeniach. Pojedz rowerem z nami dzis, odjazd o 18.30 ze starego rynku w Poznaniu.

przypominamy,ze nadal czekamy na wyrok w ETPCz Strasburgu w zakresie skutecznosci odwolania od zakazanych zgromadzen, ktory to wyrok bedzie mial podstawowe znaczenie dla zapewnienia wolnosci zgromadzen wobec przyjetej nowelizacji
    • zoil44elwer Re: Wolność zakazu zgromadzeń 29.06.12, 13:28
      Demokracja ruska,buta władzy pruska to owoce rządów Duce Tuska!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka