Dodaj do ulubionych

Cioto, pokazuj bilet!

10.08.12, 14:18
Kierowca to widocznie wielbiciel Palikota i Biedronia, he he Palikot wyraził sie o ministrze sprawiedliwości Gowinie "katolicka ciota" a Biedroń tłumaczył, ze to normalne w tym środowisku i wcale nie obraźliwe! Tak, że nie rozumiem obrazy i pretensji Trząsaka! he he
Obserwuj wątek
    • amethystos1966 Re: Cioto, pokazuj bilet! 10.08.12, 14:44
      Nie musisz rozumiec, rozumowanie musi cie bardzo bolec...
      • magisterzmywak Re: Cioto, pokazuj bilet! 10.08.12, 15:39
        Tego okreslenia moze uzywac jeden gej do drugiego ale nie hetero do geja. Podobnie jest ze slowem "nigga". Jesli jestes czarny to mozesz tak mowic do innych ale bialasom nie wolno go uzywac bo jest rasistowskie.

Dyskusyjne jest czy gej albo czarny powinien mowic "cioto" lub, odpowiednio, "czarnuchu" do heteryka lub/i bialego. Ale to juz osobna dyskusja.
        • sverir Re: Cioto, pokazuj bilet! 10.08.12, 22:02
          Mój sąsiad mówi do swojej żony "kochanie". Kiedy ja tak mówię, to sąsiad się wścieka. Dlaczego?
        • kriso13 Re: Cioto, pokazuj bilet! 15.08.12, 13:36
          Najpierw się zastanów, a potem pisz. Przecież słowo nie może być rasistowskie w zależności od tego kto je mówi. Albo jakieś słowo jest obraźliwe, albo nie, niezależnie, czy wypowiada je pedał czy murzyn.
      • georgia241 Co to? Pokazuj bilet! 10.08.12, 17:22
        Tak powiedział kierowca.
        • 33qq Re: Co to? Pokazuj bilet! 10.08.12, 19:06
          nie za to, do takich jak ty mówią: cw...u, pokaż bilet"
    • oryginalnystahustah Cioto, pokazuj bilet! 10.08.12, 15:09
      Prawdziwa twarz Polski.
      • alfalfa Re: Cioto, pokazuj bilet! 10.08.12, 18:05
        Nie, raczej nie spotyka się obściskujących się i całujących facetów. Ten koleś ma wyjątkowe szczęście, z pracy go wyrzucają, z autobusu... Z całą pewnością to całkowity przypadek.
        A.
        • sy-g Re: Cioto, pokazuj bilet! 10.08.12, 18:35
          No nie, właśnie taka jest twarz polski - prowincjonalna, ordynarna, wykrzywiona wściekłością homofobia.
          • alfalfa Re: Cioto, pokazuj bilet! 10.08.12, 19:07
            nie, to twarz Polski jaką uparcie kreuje GW, jak nie geje to kelnerzy plują do zupy. Zawsze źle albo gorzej. Teraz przypadki jakiegoś gejowskiego Piszczyka mają być normą?
            A.
            • kretyno-fob Re: Cioto, pokazuj bilet! 10.08.12, 19:49
              To nie wyborcza kreuje taką twarz.Robią to typy twojego pokroju.
              • alfalfa Re: Cioto, pokazuj bilet! 10.08.12, 20:24
                Twój post to tylko dowód na udaną manipulację. Słabe umysły łatwo się jej poddają. Potem już tylko kalka i zero samodzielnego myślenia.
                A.
                • kretyno-fob Re: Cioto, pokazuj bilet! 10.08.12, 20:29
                  Samodzielnym myśleniem nazywasz pogardę do wszystkiego co inne?Nie bądź żałosny.
                  • alfalfa Re: Cioto, pokazuj bilet! 10.08.12, 21:38
                    W dyskusji, żeby nie wypaść żałośnie, wypada argumentować a nie rzucać hasła: podaj przykład "pogardy do wszystkiego co inne" w moich postach.
                    A.
                    • kretyno-fob Re: Cioto, pokazuj bilet! 10.08.12, 22:34
                      Jakoś nie widzę u ciebie argumentów.
                      • watersnakes2 Re: Cioto, pokazuj bilet! 11.08.12, 11:08
                        A ja nie widze w postach alfyalfy ani pogardy do wszystkiego co inne ani oznak żałości, a tylko stwierdzenie, ze cały czas sączy nam sie w oczy smutny a nieraz agresywny obrazek Polaka.
                        Przyznaj, pamietasz kiedy ostatnio czytałes na Gazeta.pl artykuł chwalacego zwyklego Polaka (nie olimpijczyka, nie artyste) ktory zrobil cos niestandartowego, cos pozytywnego?

alfaalfa, wiem ze adwokat Ci tu niepotrzebny, ale musialam;)
                  • ebenizer03 Re: Cioto, pokazuj bilet! 11.08.12, 01:15
                    A czy jest tutaj mowa o wszystkich innych rzeczach, czy tylko o jednej? Wlasnie wydaje mi sie, ze tylko jedna inna rzecz, ktora nie jest wszystkim.
          • anaisanais96 Re: Cioto, pokazuj bilet! 10.08.12, 23:55
            po co gadasz takie bzdury. homofobia jest na całym świecie. W każdym kraju geje są dyskryminowani, obejrzyj sobie filmy dokumentalne na ten temat.mInie jeszce wiele lat zanim wszyscy będą tolerować homo. Polska nie jest odosobnionym przypadkiem
        • janczar42 Re: Cioto, pokazuj bilet! 10.08.12, 20:53
          @alfalfa:masz świętą rację,bo chociaż jest mi zupełnie obojętne co i co z kim robi,to takie zachowania gejów są wstrętne.!!!!!!!!!!!!
          • rlnd Re: Cioto, pokazuj bilet! 10.08.12, 23:13
            No to, w koncu, jest ci to obojetne czy nie ?
          • a-thomek Re: Cioto, pokazuj bilet! 12.08.12, 10:34
            Takie zachowania?
            Czyli to samo co robi co druga para hetero, trzyma się na rękę albo całuje w policzek?
            Na tym właśnie polega homofobia.
      • wielokropek12344 Re: Cioto, pokazuj bilet! 10.08.12, 19:05
        oryginalnystahustah napisał:

> Prawdziwa twarz Polski.
        a czy pedał jest prawdziwą twarzą Polski?
        • 33qq Re: Cioto, pokazuj bilet! 10.08.12, 19:10
          A czy burak nią jest?
        • asraz Re: Cioto, pokazuj bilet! 10.08.12, 20:56
          wielokropek12344 napisał:

> oryginalnystahustah napisał:
          >
          > > Prawdziwa twarz Polski.
          > a czy pedał jest prawdziwą twarzą Polski?
        • asraz Re: Cioto, pokazuj bilet! 10.08.12, 21:00
          wielokropek12344 napisał:

> oryginalnystahustah napisał:
          >
          > > Prawdziwa twarz Polski.
          > a czy pedał jest prawdziwą twarzą Polski?

Prawdziwą twarzą Polski jest zapijaczony katolik leżący pod płotem, oczywiście hetero....... .
          • anaisanais96 Re: Cioto, pokazuj bilet! 10.08.12, 23:59
            no popatrz, na moim osiedlu większość to katolicy, praktykujący i jakoś nikt z nich nie jest pijakiem. Także twoje obserwacje które prowadzisz u siebie na melinie nie odzwierciedlają obrazu całej POlski katolickiej
        • sy-g Re: Cioto, pokazuj bilet! 10.08.12, 22:22
          Na pewno jest lepszą twarzą polski niż wstrętny bucowaty burak
      • goove Re: Cioto, pokazuj bilet! 10.08.12, 19:23
        Polska twarz? Polska bez Śląska!
    • kotek.filemon Re: Cioto, pokazuj bilet! 10.08.12, 15:13
      "na przystanku jeden z pasażerów przytula swojego przyjaciela"

Swoją drogą facet jest dość odważny i abstrahuje chyba od układu odniesienia. Gratulacje!
      • tymon99 Re: Cioto, pokazuj bilet! 10.08.12, 15:17
        śląsk ma jednak trochę inny układ odniesienia niż, powiedzmy, wyżyna kielecko - sandomierska..
        • weatherwax Re: Cioto, pokazuj bilet! 10.08.12, 15:40
          Sosnowiec to nie jest Śląsk.

Wypowiedzi na temat "układu odniesienia" nie rozmumiem.
          • tymon99 Re: Cioto, pokazuj bilet! 10.08.12, 21:20
            zapewne wielu rzeczy nie 'rozmumiesz'.
            a katowice to nie sosnowiec.
    • ali3n7 Poważnie ? 10.08.12, 16:03
      "Zapewnia, że kierowcy autobusów co jakiś czas przechodzą szkolenia i uczą się, jak rozmawiać z klientami"

Musicie uczyć kierowców, kultury ? To jakiś absurd.
    • tratwa100 Cioto, pokazuj bilet! 10.08.12, 16:20
      Wygląda na to ,że na Śląsku nie za bardzo lubią "cioty" i żydów.
      • bopos Re: Cioto, pokazuj bilet! 10.08.12, 16:34
        tratwa100 napisała:
        > Wygląda na to ,że na Śląsku nie za bardzo lubią "cioty" i żydów.
        ===
        Jedyne na co to wygląda to to, że nie wiesz, że Sosnowiec to Zagłębie (czyli rdzenna Polska) a nie Śląsk
        • jacekzwawy Re: Cioto, pokazuj bilet! 10.08.12, 17:30
          A już najbardziej na Śląsku nie lubią chyba żydowskich pedałów hihi
          • laux Re: Cioto, pokazuj bilet! 10.08.12, 18:32
            www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,12149930,Obcych_wyzywa_frustrat__Wyksztalcona_elita_szczyci.html
    • karolciarz90 Cioto, pokazuj bilet! 10.08.12, 16:44
      Kierowca to palant, zresztą jak większość kierowców pojazdów mpk.
      Sama niedawno byłam świadkiem jak kierowca-cham potraktował straszą kobietę i przy okazji mnie. Nie wiedziałam że autobus którym jechałam wywiezie mnie na skraj miasta na pętlę. Bo nigdy nim nie jeździłam i nieszczęśliwie dojechałam na tą pętlę, razem z tą panią i kierowcą. Wysiadłyśmy z niego, ja umęczona po pracy. Do odjazdu tego autobusu z pętli było jakieś 15 min, Pan życzliwy" kierowca nas poinformował . Więc czekamy, był okropny upał praktycznie w szczery polu. Więc ta Pani pyta kulturalnie kierowcę czy możemy wsiąść, bo mpka zostawił otwartego. A kierowca na to że to nie jes przystanek, i żebyśmy sobie poszły na następny ktory jest pod górkę 300 metrów stąd. Skończyło sie na tym że babka dostała białej gorączki zrypała kierowce, a ten o mało jej dywanu nie wyłożył do wejscia do mpka.
      • pozytywny77 Re: Cioto, pokazuj bilet! 11.08.12, 10:01
        tak merytorycznie to niby czemu w opisanej przez Ciebie sytuacji kierowca jest palantem ?
        Skoro wylądowałyscie przez swoją nieuwage na pętli to skąd pretensje do kierowcy. Sama piszesz ze do przystanku 300 metrów a pętla to nie przystanek. Pomyliłas się , twoja wina to idziesz z buta na najbliższy przystanek a nie wymyślasz kierowcy by pozwolił Ci siedzieć w autobusie na jego 15-to minutowej przerwie.

karolciarz90 napisała:

> Kierowca to palant, zresztą jak większość kierowców pojazdów mpk.
        > Sama niedawno byłam świadkiem jak kierowca-cham potraktował straszą kobietę i p
        > rzy okazji mnie. Nie wiedziałam że autobus którym jechałam wywiezie mnie na skr
        > aj miasta na pętlę. Bo nigdy nim nie jeździłam i nieszczęśliwie dojechałam na
        > tą pętlę, razem z tą panią i kierowcą. Wysiadłyśmy z niego, ja umęczona po prac
        > y. Do odjazdu tego autobusu z pętli było jakieś 15 min, Pan życzliwy" kierowca
        > nas poinformował . Więc czekamy, był okropny upał praktycznie w szczery polu. W
        > ięc ta Pani pyta kulturalnie kierowcę czy możemy wsiąść, bo mpka zostawił otwar
        > tego. A kierowca na to że to nie jes przystanek, i żebyśmy sobie poszły na nas
        > tępny ktory jest pod górkę 300 metrów stąd. Skończyło sie na tym że babka dosta
        > ła białej gorączki zrypała kierowce, a ten o mało jej dywanu nie wyłożył do wej
        > scia do mpka.
    • martica a mial bilet? 10.08.12, 16:49
      Bo jakos o najwazniejszej kwestii calego zamieszania zapomniano?? Bo jak nie mial, to mu sie nalezalo. Ciota, nie ciota, hetero, nie hetero ma miec bilet.

Bo byc moze nam kolejny cwaniaczek rosnie po tym niewidomym sluchajacym muzyki, ktory naciagnal panstwo na 500 000 PLN i zmusil miasto do zamontowania gzukow, na ktorych przerwacaja sie ludzie seryjnie.
      • joanna_can Re: a mial bilet? 10.08.12, 17:19
        Widocznie bilet mial, skoro dalej jechal tym autobusem. Dalsze twoje gdybanie to mozesz sobie o kant d---y rozstrzaskac. Ale to nie pierwszy twoj post, w ktorym poslugujesz sie bardzo swoista logika i prezentujesz wrodzona swobode piora.
        • ebenizer03 Re: a mial bilet? 10.08.12, 18:24
          Nikt wlasciwie nie porusza tutaj waznego watku, a to jest, ze Ariel mogl potencjalnie deprawowac mlodziez jadaca ( o ile) w tym autobusie i to on powinnien byc pociagniety przez prawo za zlamanie go. Prawnie jego zachowanie jest uwazane za nie moralne ( nie zaleznie od wyznia itd) i moglo miec ujemny wplyw na mlodych pasazerow. To jest powazna sprawa, ktora powinien zajac sie prokurator i Ariel powinin zostac pociagniety do odpowiedzialnosci prawnej, a kierowca, coz jest zmuszony przez pracodawce do utrzymywania porzadku w autobusie oraz do tego aby pasazerowie nie jezdzili na gape.
          • rlnd Re: a mial bilet? 10.08.12, 19:11
            Rozumiem ze jak jedziesz autobusem to potencjalnie deprawujesz mlodziez plci przeciwnej ?
      • wirusx Re: a mial bilet? 10.08.12, 19:04
        martica napisała: mu sie nalezalo. Ciota
        ---------------------
        Do ciebie powinien powiedzieć: "qrvo, pokaż bilet" ?
      • rlnd Re: a mial bilet? 10.08.12, 19:08
        A ile to razy seryjnie sie przewrocilas na tych guzkach ?
    • jogar Cioto, pokazuj bilet! 10.08.12, 17:20
      To jest właśnie Polska katolicka! Czy ktoś ma jeszcze wątpliwości?
      • majk64 Re: Cioto, pokazuj bilet! 11.08.12, 07:00
        Nie rozumiem o co ci chodzi ? Na jakiej podstawie twierdzisz, że Arielek jest katolikiem ?
    • georgia241 Re: Cioto, pokazuj bilet! 10.08.12, 17:21
      Kierowca powiedział: Co to? Pokazuj bilet!
      • laux Re: Cioto, pokazuj bilet! 10.08.12, 18:25
        Był z nim na ty?
    • 36m2 Re: Publiczne karesy pederastów budzą obrzydzenie 10.08.12, 17:37
      Kierowca miał najwyraźniej słabe nerwy. Publiczne ekscesy ciotek go wzruszyły i nie mógł się pohamować.
      • myslacyszaryczlowiek1 Re: Publiczne karesy pederastów budzą obrzydzenie 10.08.12, 22:38
        Mój podobny post został skasowany. I nie było w nim nic obraźliwego. Oto wolność Michnika.
        • nicalbonic Re: Publiczne karesy pederastów budzą obrzydzenie 11.08.12, 02:34
          Określenia ciota, pedryl, pederasta, pedał uważam za obrazliwe. Nie toleruję ich zarówno w języku homoseksualistów jak i niehomoseksualistów. Jestem zadowolony, jeśli pracownicy Gazety usunęli Twój komentarz.
          • eryk2 Re: Publiczne karesy pederastów budzą obrzydzenie 11.08.12, 02:45
            nicalbonic napisała:

> Określenia ciota, pedryl, pederasta, pedał uważam za obrazliwe. Nie toleruję ic
            > h zarówno w języku homoseksualistów jak i niehomoseksualistów.

Do osób, które uważają, że określenia 'ciota', 'pedał', 'pedryl' nie są obraźliwe ani wulgarne, mam trzy pytania:
            1. jeżeli są to określenia neutralne, czemu nie są używane w szkole np. na lekcjach biologii, gdy mowa o zjawisku homoseksualizmu i o osobnikach homoseksualnych (albo np. na języku polskim, gdy mowa jest o biografii Platona, Szekspira, Iwaszkiewicza, Czechowicza, Gombrowicza, Andrzejewskiego, Białoszewskiego)?
            2. jeżeli są to określenia neutralne, to czy uważają, że należy ich używać przy dzieciach i czy sami ich używają?
            3. jeżeli są to określenia neutralne, czemu nie są używane z ambony w kościołach podczas kazań, w gazetach, radiostacjach i innych mediach (nie tylko lewicowych czy centrowych, ale także prawicowych)?
            • gl67 Re: Publiczne karesy pederastów budzą obrzydzenie 11.08.12, 14:43
              a dlaczego maja być neutralne "bezpłciowe" i nijakie ??? Mowa nasza POLSKA jest piękna i soczysta jak brzoskwinka . Zatem nie należy ograniczać naszego bogatego słownictwa bo to nietolerancyjne . Inne nacje powinny szanować nas Polaków zwłaszcza jak mieszkają w Naszej Pięknej Ojczyźnie .
              • eryk2 Re: Publiczne karesy pederastów budzą obrzydzenie 11.08.12, 15:39
                Jeśli bowiem nie są to określenia neutralne, to znaczy, że są nacechowane negatywnie i służą do obrażenia tak nazywanych osób. A to oznacza, że kierowca chciał obrazić pasażera - więc teraz beknie odszkodowanie w procesie cywilnym.

Inne nacje powinny szanować nas Polaków
                > zwłaszcza jak mieszkają w Naszej Pięknej Ojczyźnie

Nazywając innego Polaka ciotą, pedrylem albo pedziem nie okazujesz mu w ten sposób szacunku - przeciwnie, obrażasz go.
    • elem901 Kierowco, trzymaj się! 10.08.12, 17:44
      Zdaniem Roberta Biedronia "ciota" to nic obraźliwego. Z kolei reakcja większości ludzi pokazuje że większość ludzi nie akceptuje takich zachowań. Cieszę się - raz na jakiś czas jest okazja by zauważyć że społeczeństwo jest pod jakimś względem zdrowe ;)
      • nicalbonic Re: Kierowco, trzymaj się! 11.08.12, 02:56
        "Gowin zachowuje się jak katolicka ciota" powiedział Palikot.
        Określenie ciota Biedroń toleruje nie wobec każdego a wobec homoseksualisty lub niehoseksualisty zakłamanego (nie o kobiecość geja mu chodzi) który by być lubianym w towarzystwie wpisuje się w homofobię by było mu łatwiej, na zasadzie by mnie lubili to też wybiję gejowi zęby, też go wyśmieję, udowodnię swoją męskość, poczuję się lepiej gdy kogoś poniżę, wyżyję się na kimś. Są homoseksualiści, który na ile może postara się by sprowadzić do rynsztoka homoseksualistę który jest idealistą, jest wrażliwy, zrobi wszystko by zabić w nim marzenia i zrobić z niego świnię jaką sam jest. Kler katolicki to w dużej mierze tacy ludzie. Ludzie poniżej krytyki.

Czy lepiej nie rozróżniać i nigdy nie tolerować słowa ciota?
    • grzybniazpatatajnia Re: Cioto, pokazuj bilet! 10.08.12, 17:45
      komix1 napisał:

> "Uściskaliśmy się, pocałowałem go w policzek, a gdy wsiadaliśmy do autobusu, tr
      > zymaliśmy się za ręce."
      >
      > Matko Boska, nie przy jedzeniu!

A kto Ci każe jadać na przystanku ?
    • elem901 Ten cały Trząski to jakiś prowokator 10.08.12, 17:46
      Szef go wyrzuca z pracy, kierowca mówi do niego "cioto" - no pechowiec straszny.
    • myszan Cioto, pokazuj bilet! 10.08.12, 17:47
      Czy Pan Trząski czasem ze swojej orientacji nie chce mieć źródła utrzymania?
      Biedny wszędzie prześladowany i tam można domagać się odszkodowania.....
    • czesiu.wisniak Cioto, pokazuj bilet! 10.08.12, 17:52
      Janusz Palikot oficjalnie podał do wiadomości publicznej, że wyraz "ciota" nie jest już obraźliwy. Pan Ariel nie jest na czasie.
    • elem901 Cioto, pokazuj bilet! 10.08.12, 17:55
      www.youtube.com/watch?v=ASCDkH1__rc
      sam też wywaliłbym go z roboty, a i jako kierowca autobusu mógłbym nie wytrzymać ;)
    • pryszcze.duszy Cioto, pokazuj bilet! 10.08.12, 17:55
      polska w czystej formie
    • nostalgiczna.emigrantka Chrzescijanie? 10.08.12, 18:03
      Ucza sie na lekcjach religii: miluj blizniego. Nie osadzaj, abys sadzonym nie byl. Kochaj nieprzyjaciol swoich. Ze juz nie wspomne o innych biblijnych kwiatkach.

A potem wychodza na ulice, i ziona nienawiscia do wszystkich.

Nie, to nie tylko Polska. To, niestety, caly swiat.

Smutne.
    • ch3heg Biedny pedał. 10.08.12, 18:04
      Czy dla kochającego normalnie obrazą byłoby powiedzenie do niego: "ty heteryku"?
      • davee Re: Biedny pedał. 10.08.12, 18:16
        ch3heg napisał:

> Czy dla kochającego normalnie obrazą byłoby powiedzenie do niego: "ty heteryku"
        > ?
        nie ale gdyby powiedział ty pieprz....katoliczku pokazuj bilet!!oo to by była afera
        • anaisanais96 Re: Biedny pedał. 11.08.12, 00:03
          mylisz ise właśnie wtedy Gazeta na ten temat by sie nawet nie zająknęła.
        • asmok6 Re: Biedny pedał. 11.08.12, 19:15
          davee napisał:

> ch3heg napisał:
          >
          > > Czy dla kochającego normalnie obrazą byłoby powiedzenie do niego: "ty het
          > eryku"
          > > ?
          > nie ale gdyby powiedział ty pieprz....katoliczku pokazuj bilet!!oo to by była a
          > fera
          >
          ale on nie powiedzial pieprz... cioto
    • fackir a bilet pokazał? 10.08.12, 18:06
      przyjaciel, partner czy kochanek?
      swoją drogą afiszowanie się z pieszczotami w miejscach publicznych nawet pomiędzy osobami różnej płci może budzić niesmak.
      • kretyno-fob Re: a bilet pokazał? 10.08.12, 19:55
        Tylko u idioty,któremu wszystko się z jednym kojarzy.
      • joanna_can Re: a bilet pokazał? 10.08.12, 22:51
        Pamietam te nauki z glebokiego dziecinstwa. Udzielala ich moja babcia. Tez nie byla pieszczoszka, podobnie jak ty.
    • gogo2012 hi hi ha ha he he :D 10.08.12, 18:10
      Cóż, kierowca był zmęczony, zobaczył jak się jacyś miziają i całują no to nie wytrzymał i wygarnął.... :D

Ech, nie każdy dzisiaj potrafi być szczery w swoich wypowiedziach :D
      Za dużo wśród nas obłudnych i kłamliwych obyczajów :D

A trzeba po męsku i konkretnie - ale do tego potrzebne są ....

Niektórzy internauci nawet nie będą wiedzieli o co chodzi :D
      • ada3333 Re: hi hi ha ha he he :D 10.08.12, 18:49
        czysto po męsku ci odpowiem "spie...j" "kmiocie"
        • czarnymaczupikczu Re: hi hi ha ha he he :D 11.08.12, 08:56
          to się nie liczy widać że nie zrozumiałaś :]
    • seipsam "cioto pokazuj bilet" 10.08.12, 18:13
      Ten homoseksualista ewidentnie poluje na jakies odszkodowanie, prowokuje na lewo i prawo jakimis obscenicznymi gestami, a potem dziwi sie komentarzom. Nie powinien mizdrzyc sie w miejscu publicznym. Takie zachowanie tylko gorszy!
      • sy-g Re: "cioto pokazuj bilet" 10.08.12, 18:39
        Powinien się mizdrzyć, ma do tego prawo jak każdy obywatel Polski
    • stasiek-the-best Cioto, pokazuj bilet! 10.08.12, 18:14
      "nothing has happened, guys, nothing happened!"
    • bzychnur Cioto, pokazuj bilet! 10.08.12, 18:16
      1. sa tacy co potwierdzaja opisany przebieg zdarzenia, z zastrzezeniem, ze to co na przystanku zaszlo miedzy obu panami slowo "przytulal" oddaje jedynie w przyblizeniu.
      wlasciwym slowem byloby w tym miejscu "penetrowal".
      2.nie rozumiem skad przypuszczenie, ze pasazerowie udawali, ze nic nie zaszlo...
      dlaczego to niby udawali? a co tam mialo zajsc? pasazera manifestujacego swoja odmiennosc seksualna kierowcy poprosil o okazanie biletu uzywajac zamiast modnego obecnie anglicyzmu "gej" staropolskiego slowa "ciota" ktore oznacza dokladnie to samo.
      w czym problem?
      • kalowiec Szacunek dla kierowcy! Duży kozak! 10.08.12, 18:20
        bo w dzisiejszych czasach przeciwstawić się fali wielbicieli anusa jest naprawdę postawą godną pochwały!!!!!
        • kretyno-fob Re: Szacunek dla kierowcy! Duży kozak! 10.08.12, 19:58
          Ciekawe co byś powiedział gdybyś pod swoim adresem usłyszał-ch...u pokaż bilet.Co zresztą by ci się należało.
        • antybosman Przecież jesteś kałowcem, więc jaki problem? 10.08.12, 22:32
          Przecież jesteś kałowcem, więc jaki masz problem?
      • gulasz_z_turula Re: Cioto, pokazuj bilet! 10.08.12, 18:26
        W tym problem, że kierowcę w pracy obowiązuje profesjonalizm zawodowy, który m.in. zabrania wyzywania pasażerów. Może sobie myśleć co chce i na spacerze z pieskiem może sobie pozwolić na uwagi (które tylko świadczą i jego prymitywizmie), ale nie jak jest w pracy. Mnie też denerwują klienci w pracy, zwłaszcza jak mam zły dzień, ale za takie coś po 5 minutach miałbym wypowiedzenie na stole. No ale to prywatna firma...
        • bzychnur Re: Cioto, pokazuj bilet! 10.08.12, 19:34
          slowo "ciota" byloby w obelga w stosunku do pasazera nie bedacego ciota,
          na tej samej zasadzie, co nazywanie zlodziejem czlowieka, ktoremu nie udowodniono kradziezy, prawda? czlowiek skazany za kradziez, nie wygra procesu o znieslawienie za nazwanie go zlodziejem. podobnie w tym przypadku nie doszlo do zadnego wyzywania.
          mlodzieniec zamanifestowal swoje upodobania seksulne. nie musial tego robic.
          nikt ngo do tego nie zmuszal grozbami czy torturami. on to zrobil, bo najwidoczniej
          chcial, zeby otoczenie to zauwazylo. wiec otoczenie zauwazylo i dano mu do zrozumienia, ze zauwazono i ze moze juz przestac. no to pobiegl z tym do gazety zeby udowodnic w jakim to zlym kraju zyjemy. a to co sie stalo to tak na prawde ciag nastepujacych po sobie logicznych reakcji. zero przemocy (nikt go nie zlal), zero wyzywania( nikt go nie nazwal zlodziejem).
          prawda jest taka, ze na dupie np. taki pan Biedron sie dorobil. zostal politykiem sowicie oplacanym z naszych podatkow, mimo ze ma bernadziejne wyksztalcenie predestynujace do ciagania palet w bierdonce, albo drutow (zbrojeniowych) na budowie. mimo, ze nie ma wlasciwie zadnego politycznego programu... u niego wszystko zbudowane jest na orientacji seksualnej. czy ktos sobie wyobraza normalnego heteroseksualnego faceta, ktory zostaje poslem, bo se lubi pohedozyc? nigdy w zyciu! a Biedron w naszym, ach jakze homofobijnym panstwie tego dokonal. nic dziwnego, ze jacys mlodziency bez perspektyw w pograzajacej sie w kryzysie polsce caluja sie na ulicach sniac o lepszym jutrze i jesli ktokolwiek nie zareaguje biegna z tym do gazety, ze skarga, ze oni tu sie gimnastykuja, a ludzie udaja ze nie widza.
          znamienne jest to, ze nikt nie ma pretensji do kierowcy, ktory zauwazyl. i dal temu upust. oskarzenie gazety brzmi: pasazerowie udawali ze nie widza!
          • bromba_bez_glusia Re: Cioto, pokazuj bilet! 10.08.12, 20:09
            slowo "ciota" byloby w obelga w stosunku do pasazera nie bedacego ciota
            =================
            Czyli kierowca może:
            -do łysiejącego zawołać "łysa pało"
            -do grubego "ty świnio"
            -do niskiego "krasnalu"
            -do kobiety w wielkim biustem "cycata"
            -do starszej kobiety "starucho"
            Zawsze mówi prawdę, wszak nie obraża wg twojej logiki
            • sy-g Re: Cioto, pokazuj bilet! 10.08.12, 22:24
              on nie ma logiki, jest tylko bezrozumnym kretynem, co go nie obraża, oczywiście, bo jest zgodne z faktami
      • cehaem Re: Cioto, pokazuj bilet! 10.08.12, 18:33
        > dlaczego to niby udawali? a co tam mialo zajsc? pasazera manifestujacego swoja
        > odmiennosc seksualna kierowcy poprosil o okazanie biletu uzywajac zamiast modne
        > go obecnie anglicyzmu "gej" staropolskiego slowa "ciota" ktore oznacza dokladni
        > e to samo.
        > w czym problem?

Nie wiem, co orientacja seksualna, ma do czynienia z uzyciem wlasciwego zwrotu grzecznosciowego. Kiedy policjant zatrzymuje kierowce i widze, ze ten ma krzyzyk na szyji, tez nie zwraca sie do niego per "katolu, pokaz prawo jazdy".

• bzychnur Re: Cioto, pokazuj bilet! 10.08.12, 19:45
          prawde mowiac prawdziwy "katol z przekonania" nie pobieglby do gazety, za uzycie przez policjanta takich slow. potraktowalby je co najwyzej jako spelnienie proroctwa "bedziecie przesladowani z powodu mojego imienia" i okazje do powstrzymania sie od podnoszenia publicznego halasu "blogoslawieni cisi...."
          i to glowna roznica miedzy katolami i ciotami. ci pierwsi nie potrzebuja manifestowac tego ze sie bzykaja. ci drudzy nie moga sie bzykac bez manifestowania tego kazdemu napotkanemu kierowy.
          • rlnd Re: Cioto, pokazuj bilet! 10.08.12, 20:20
            > ci pierwsi nie potrzebuja manife
            > stowac tego ze sie bzykaja.

Jestes pewien ? Katolicy sie nie caluja na ulicy i nie trzymaja za reke ?
            A co z manifestacja swojej religii np. w procesjach czy pielgrzymkach ?
      • damiann_38 A kto będzie sprzątał 11.08.12, 08:56
        Jeżeli mamy pozwalać na homoseksualny erotyzm w miejscach publicznych to trzeba ustalić kto posprząta wymiociny, będące naturalną reakcją zdrowych obywateli na taki widok.
        • tymon99 Re: A kto będzie sprzątał 12.08.12, 13:37
          zdrowi nie wymiotują. wymiotują chorzy.
      • a-thomek Re: Cioto, pokazuj bilet! 12.08.12, 10:43
        bzychnur napisał:

> 1. sa tacy co potwierdzaja opisany przebieg zdarzenia, z zastrzezeniem, ze to c
        > o na przystanku zaszlo miedzy obu panami slowo "przytulal" oddaje jedynie w prz
        > yblizeniu.
        > wlasciwym slowem byloby w tym miejscu "penetrowal".
        > 2.nie rozumiem skad przypuszczenie, ze pasazerowie udawali, ze nic nie zaszlo..
        > .
        > dlaczego to niby udawali? a co tam mialo zajsc? pasazera manifestujacego swoja
        > odmiennosc seksualna kierowcy poprosil o okazanie biletu uzywajac zamiast modne
        > go obecnie anglicyzmu "gej" staropolskiego slowa "ciota" ktore oznacza dokladni
        > e to samo.
        > w czym problem?

1. Czytaj uważnie - panie mądry: nikt nie reagował na to, że jakaś banda kolesi go obrażała. Przykre, ale przypadki, gdy ktoś jest bity w pełnym autobusie, gdzie nikt nie reaguje, też się zdarzają. Taki niestety jest gatunek ludzki.
        2. Zapewne ty używasz określenia "elektroniczna maszyna licząca, a nie tego okropnego anglicyzmu "komputer"?

WYSTARCZYŁABY ODROBINA ODWAGI ZE STRONY PASAŻERÓW I ODROBINA DOBREJ WOLI. I BYŁOBY DOBRZE.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka