Dodaj do ulubionych

Michał Tusk o zarzutach szefa Amber Gold: Nie s...

12.08.12, 19:34
Naiwny, glupi czy tez wyrachowany???? A moze wszystko naraz?????
Obserwuj wątek
    • lisol25 Ludzie odsuńmy wreszcie PO od władzy 12.08.12, 19:41
      chce powrotu do normalności.
      • grundol1 Re: Ludzie odsuńmy wreszcie PO od władzy 12.08.12, 19:53
        Jakiego powrotu? Niby kiedy było lepiej?
        • maaac Re: Ludzie odsuńmy wreszcie PO od władzy 12.08.12, 19:59
          :) Zależy co kto definiuje za normalność lub co dla kogo jest "lepiej".
          Ja tam nie narzekam - oczywiście wyłącznie "w porównaniu". Jednak ci którym lepiej pasuje socjalizm albo inna wersja władzy, która "wie lepiej jak się troszczyć o obywatela" mogą narzekać. Dla nich to "lepiej" już bywało.
          • rewolucja_wisi_w_powietrzu Re: Ludzie odsuńmy wreszcie PO od władzy 12.08.12, 20:09
            Przecież nic się nie zmieniło. Nadal wadza wie lepiej, tyle tylko, że więcej kradnie. Masz co do tego jakies wątpliwości?
            • maaac Re: Ludzie odsuńmy wreszcie PO od władzy 12.08.12, 20:14
              Mam wątpliwości - zmieniło się.
              • andrzej.pluta3 Re: Ludzie odsuńmy wreszcie PO od władzy 12.08.12, 20:20
                w sumie fakt, teraz jest wiecej przekretow :) przeciez to cale PO to socjalistyczna partia :)
                • mcgi Lepsza socjalistyczna PO 12.08.12, 21:22
                  niż bolszewicki PiS z całym tym swoim zapleczem aparatczyków PZPR i ZSMP.
                  • tekameka sam zadawał sobie pytania - jest taki dowcip 13.08.12, 06:33
                    Arabski przygotował Donku odpowiedzi na pytania dziennikarzy.
                    Na konferencji dziennikarze zadają pytania:
                    - "Kto zostanie Prezydentem RP" ?
                    - "Jarosław Kaczyński, oczywiście" - odPOwiada zdumiony Donku.
                    - "Kto będzie samodzielnie rządzić w Sejmie ?"
                    - "Prawo i Sprawiedliwość" !!! - odpowiada coraz bardziej wzburzony Donku
                    - "A która partia przyniosła najwięcej szkody Polsce" ?
                    - "To chyba jasne, że PO" !!!! - krzyczy Donku i dodaje: "Koniec konfełencji !!!!
                    O (peeeep ....), POmyliłem kałtki z odPOwiedziami,
                    a w dodatku mikłofonu nie wyłączyli" !!!!
                    • refleksyjny Kiedy wreszcie zamkną Plichtę? 13.08.12, 08:07
                      • puzonik48 Re: Kiedy wreszcie zamkną Plichtę? 13.08.12, 08:11
                        Plichtowie wyjdą na swoje :(:(800 osób pracujących w ich spółkach będzie musiało szukać innej pracy ,ale najważniejsze ,że syn premiera zostanie zgnojony !Większość uzna ,że cel został osiągnięty !
                        • pogromca_mrowek Młody Tusk ma parcie na kasę 13.08.12, 09:56
                          Pomijając wszystko nie da się ukryć że młody Tusk ma duże parcie na kasę przy okazji podejmując się pracy (w sumie 3) dla pracodawców ze sprzecznymi interesami
                          Konflikty interesów

1. Praca jako dziennikarz dla GW i jako PRowiec dla OLT - aż się prosi by swemu pracodawcy nr 3 pisać piękne artykuły w GW (tym razem jako dziennikarz). Ciekawe że GW się na to godzi (mają aż takie zaufanie do swoich pracowników czy po prostu syn premiera ma specjalne wzgjędy?). Poza tym trudno być obiektywnym wobec firmy i pisać dobre arty o OLT JEDNOCZESNIE otrzymując od niej pieniądze za PR
                          2 Praca dla OLT i dla lotniska w Gdańsku które było jednym z głownych kontrahentów OLT. To nawet nie taki cynik jak Plichta ale każdy normalnie myślący człowiek się zastanawia czy Tusk nie podszeptuje OLT w jakiej kondycji jest lotnisko (czyt. na jakie upusty pójdzie wobec przewoznika)
                          3. Niezbyt fortunne jest że syn premiera pracuje w państowej/samorzadowej spółce (Port Lotniczy) ale to już niech będzie że czepialstwo.
                          Natomiast dwa pierwsze przypadki pokazują że młody Tusk się trochę pogubił. A może i nie trochę. W biznesie takie działania są co najmniej niejednoznaczne i należy ich unikać.
                          • puzonik48 Re: Młody Tusk ma parcie na kasę 13.08.12, 10:49
                            nie znam takich ,którzy by takiego parcia nie mieli ,więc młody Tusk mający rodzinę na utrzymaniu nie jest jakimś wyjątkiem .Pracy mu ojciec nie załatwiał,tak jak to w PSL swoim braciom ,siostrom ,żonom i pociotkom ,albo jak niejaki Tomaszewski ,pociotek Kaczyńskiego ,któremu doby zabrakło ,na tylu etatach pracował.Ten skończył pracę w gazecie i zaczął w locie a potem złapał fuchę ,sam się nie spodziewał ,że ta fucha wyjdzie mu czubkiem głowy :(:( Czy tylko on tam pracował ?Czy poza nim pracowało tam 800 osób z prawnikami włącznie ?
                  • alfalfa Re: Lepsza socjalistyczna PO 13.08.12, 11:52
                    mcgi napisał:

> niż bolszewicki PiS z całym tym swoim zapleczem aparatczyków PZPR i ZSMP.

W czym lepsza?
                    A.
                • and-j1 Tak to jest,w szkole zamiast ekonomii jest religia 13.08.12, 18:48
                  andrzej.pluta3 napisał:

> w sumie fakt, teraz jest wiecej przekretow :) przeciez to cale PO to socjalisty
                  > czna partia :)
              • lechujarek_wolski Re: Ludzie odsuńmy wreszcie PO od władzy 12.08.12, 20:23
                Siur - ZSL zmienił nazwę na PSL, hehe ... nawet Piskorek w tydzień po zawitaniu do "nowego" SD chciał ich okraść ... nieosuszalne BAGNO !!!
              • rewolucja_wisi_w_powietrzu Re: Ludzie odsuńmy wreszcie PO od władzy 12.08.12, 20:24
                A nie wydaje Ci się, że ludzi dobrej woli jest coraz mniej? Ludzi honorowych? Prawdziwych facetów..? Wypomadowane fircyki... Gotowe dla kasy pierdnąć w podskoku...
              • azsxdcf Re: Ludzie odsuńmy wreszcie PO od władzy 12.08.12, 21:22

ojej ale kibel
                świerzak Tusk nie załapał o co w tym wszystkim biega i chlapnął za dużo, zaczynam go nawet lubić,

Michał Majewski, Sylwester Latkowski we "Wprost":12 kwietnia Tusk junior na łamach Gazety Wyborczej w Gdańsku publikuje pożegnalny felieton. Od niespełna miesiąca jest piarowcem linii lotniczej należącej do Amber Gold. Tymczasem 23 marca w „Magazynie Trójmiejskim” „Gazety Wyborczej” ukazuje się duży wywiad z Jarosławem Frankowskim, dyrektorem OLT. W rozmowie nie ma dociskania, trudnych pytań. Tusk w rozmowie z nami przyznaje, że to on sam zadawał pytania i na nie odpowiadał w imieniu dyrektora Frankowskiego. Natomiast materiał w gazecie sygnowany jest nazwiskiem jego redakcyjnego kolegi.

Michał Tusk obnaża tym samym - o ile to prawda - nie tylko konflikt interesów, niezmiernie ciekawy, w jakim brał udział, ale standardy dziennikarskie, jakich się trzymał on i tytuł, w którym pracował. Niesłychane - dziennikarz robi z kimś znajomym wywiad i wymyśla sobie odpowiedzi, wcielając się jednocześnie w rozmówcę. Czy tego typu "dociekliwych" żurnalistów jest w "Gazecie Wyborczej" więcej? Nie musimy jednak czekać na odpowiedź osób, odpowiedzialnych za zatrudnienie młodego Tuska, którzy czują się...oszukani:

Jan Grzechowiak w "GW": Stanowczo zaprzeczam, jakoby Michał Tusk sam napisał pytania i odpowiedzi do wywiadu z dyrektorem OLT. Pomysłodawcą i autorem tekstu jest nasz redakcyjny ekspert od komunikacji i ówczesny przełożony Tuska Michał Jamroż. A opublikowana rozmowa to rzetelna analiza rynku krajowych przewozów lotniczych po wejściu OLT. (...)Michale, nie tak wyobrażałem sobie koniec Twojej przygody z "Gazetą".
                Kłamie więc albo Michał Tusk albo przedstawiciel środowiska gazety. Gdyby się okazało, że ten pierwszy "chlapnął" prawdę, byłby to niezwykły hit. Na połajankach stracą z pewnością za to nie tylko obie strony.
                • ww-77 Re: Ludzie odsuńmy wreszcie PO od władzy 12.08.12, 22:03
                  Zdziwisz się, ale gdy wywiad ma charakter informacyjny (tj. gdy chodzi o prezentację jakiejś firmy na łamach gazety, nie o śledztwo dziennikarskie), to takie praktyki są dość często stosowane. Żeby nie zabierać panu prezesowi czasu na opowiadanie banałów, dziennikarz przedstawia mu pytania i gotowe odpowiedzi, a pan prezes je akceptuje albo nie, koryguje lub uzupełnia, i na tej podstawie powstaje ostateczna wersja materiału, którą (przynajmniej tak nakazują dobre praktyki) przekazuje się rozmówcy do autoryzacji. Wbrew temu, co wydaje się wielu laikom, wywiad nie może być prostą transkrypcją tekstu mówionego nagranego na dyktafonie, bo czegoś takiego najczęściej nie dałoby się czytać.
                  • jacekzwawy Re: Ludzie odsuńmy wreszcie PO od władzy 12.08.12, 23:34
                    Debilu chyba takie standardy znasz ze stazu w Trybunie Ludu, zeby samemu sobie odpowiadac na pytania w wywiadzie.
              • afeu Re: Ludzie odsuńmy wreszcie PO od władzy 12.08.12, 22:21
                ale konkretnie - co?
            • cree-is-me Złodziej myśli, że wszyscy kradną - stara prawda 12.08.12, 20:32
              Nie myśl sobie, że inni robią tak samo jak ty, wolaczku.
              • rewolucja_wisi_w_powietrzu Re: Złodziej myśli, że wszyscy kradną - stara pr 12.08.12, 20:38
                ha ha ha ha ha ha ha! Skądżeś się urwoł?
                • maaac Re: Złodziej myśli, że wszyscy kradną - stara pr 12.08.12, 20:39
                  Szok są jeszcze uczciwi ludzie w Polsce. No chociaż starający się żyć uczciwie.
                  • rewolucja_wisi_w_powietrzu Re: Złodziej myśli, że wszyscy kradną - stara pr 12.08.12, 20:46
                    Są. Znam kilku. Ty nie znasz? Współczuję... Serio.
                    • maaac Re: Złodziej myśli, że wszyscy kradną - stara pr 12.08.12, 21:03
                      :) Ty pewnie z obrazków wyłącznie.
                      No i czytać nie umiesz.
                      • rewolucja_wisi_w_powietrzu Re: Złodziej myśli, że wszyscy kradną - stara pr 12.08.12, 21:19
                        Dobra, niech Ci będzie...:)
                        • smokpz A mówiłem w innym poście. Nie gadaj z frajerami :) 12.08.12, 21:24
                          .
                          • maaac Re: A mówiłem w innym poście. Nie gadaj z frajera 12.08.12, 21:29
                            Frajer to ktoś kto chce być uczciwy? :P
                          • rewolucja_wisi_w_powietrzu Re: A mówiłem w innym poście. Nie gadaj z frajera 12.08.12, 21:36
                            Czasem odnoszę wrażenie, że wielu frajerów swędzi sraka, więc...;)
                            • anifilacja TerAZ tez SAm sobie UKLadal pytania 12.08.12, 22:09
                              znowu sam ukladal sobie pytania i odpowiedzi?
            • smokpz Nie gadaj z frajerami 12.08.12, 21:16
              .
        • poborowy102 Re: Ludzie odsuńmy wreszcie PO od władzy 12.08.12, 20:00
          nigdy nie było gorzej, wyborcza i PO rządzą i obsadzają stanowiska synalkami. Trąbią o własności prywatnej jako najwyższym dobru, o prywatyzacji, jednocześnie wszstkie te liberały w kolejce do posadek państwowych.
          • cree-is-me Jesteś naiwny jak dziecko we mgle 12.08.12, 20:37
            Myślisz, że pisiactwo robiło co innego? Robili dużo więcej i gorzej, tyle że nikt tego nie wyciągał na światło dzienne, w końcu ręka rękę myje. Tak było i ze SKOK-ami, tak było ze spółkami SP, skąd przepompowano do prywatnych kieszeni miliardy i... cisza, nawet specjalnie niewiele się o tym wie i mówi. A wszystko w granicach tzw. prawa.
            "Gdybyśmy trzymali się zasad moralnych, to byśmy nigdy nic nie mieli" - wiesz kto to powiedział? ;)
            • rewolucja_wisi_w_powietrzu Re: Jesteś naiwny jak dziecko we mgle 12.08.12, 20:43
              Co było ze SKOK-ami? Konkretnie.
              • poborowy102 Re: Jesteś naiwny jak dziecko we mgle 12.08.12, 21:00
                no właśnie, co było z tymi SKOKami? Bo ciągle jakieś demonizmy lemingowców o SKOKach czytam, a SKOKi ciągle są, sam tam miałem konto i kredyty brałem i wszystko ok., co z tymo SKOKami, skoczyły na łeb młodemu, biednemu, naiwnemu Tuskowi czy co się wydarzyło?
                • maaac Re: Jesteś naiwny jak dziecko we mgle 12.08.12, 21:04
                  Amber Gold też działało sprawnie. Pieniądze brali i obiecany zysk wypłacali. Niestety tylko do czasu.
                  • poborowy102 Re: Jesteś naiwny jak dziecko we mgle 12.08.12, 21:20
                    ale SKOKi są już co najmniej od dwudziestu lat...
                    • maaac Re: Jesteś naiwny jak dziecko we mgle 12.08.12, 21:27
                      Bo NIE są obliczone na przestępstwo TYLKO są na nie znacznie bardziej wrażliwe - nie mają zabezpieczeń takich jak banki. Póki ich zarządy tylko uprawiają politykę, zwiększają ich obroty ale prowadzą cały biznes uczciwie to nie ma strachu.
                      Jedyne co jest w nich podejrzane to fakt, że się boją tej kontroli KNF. Tak jakby coś chcieli ukryć. Nie wiemy co i wolałbym się, żebyśmy nigdy się nie dowiedzieli. Bo jak nie raz pisałem - upadek SKOKów nieźle by w Polskę uderzył.
                      • poborowy102 Re: Jesteś naiwny jak dziecko we mgle 12.08.12, 21:39
                        acha, czyli jednak w GetinBankul epiej lokować, bo UB i SB zabezpiecza w razie czego?
                        • maaac Re: Jesteś naiwny jak dziecko we mgle 12.08.12, 21:48
                          Pod warunkiem, że umiesz czytać umowy to tak.
                          Ale nie UB i SB - bo wszystkich co jeszcze potrafili cokolwiek robić zatrudniły SKOKi.
                        • wiesniak70 Re: Jesteś naiwny jak dziecko we mgle 12.08.12, 21:49
                          Bingo. Sluzby na forum zakrzycza te biedne SKOKi mimo, ze nie ma obowiazku trzymac tam pieniedzy. Ja np. konta nie mam w SKOK, mam w ING i Aliorze, a w Gettin lokaty do pozdz. wtedy zamkne po tych nieetycznych zagrywkach.
                          • maaac Re: Jesteś naiwny jak dziecko we mgle 12.08.12, 21:51
                            A był obowiązek trzymania kasy w Amber Gold?
                            • poborowy102 Re: Jesteś naiwny jak dziecko we mgle 12.08.12, 22:09
                              ja tam nie trzymałem, ale warto, bo synek Tuska w tym siedział, więc była gwarancja, skoro synek premiera siedzi w tym to wiadomo, że interes pewny.
                              • maaac Re: Jesteś naiwny jak dziecko we mgle 13.08.12, 05:30
                                Inwestowałeś w samoloty?
            • chakal85 Re: Jesteś naiwny jak dziecko we mgle 12.08.12, 21:43
              taaa i dlatego, PO jedyne co znalazło to zdefraudowany dorsz za 7 zł. Ja tam się za PISU nie bałem, ze mi o 6 rano wejdą do domu. A ty się bałeś? A jeśli tak, to odpowiedz sobie sam czy nie mialeś powodów?
              • maaac Re: Jesteś naiwny jak dziecko we mgle 13.08.12, 05:58
                chakal85 napisał:

> taaa i dlatego, PO jedyne co znalazło to zdefraudowany dorsz za 7 zł.
                Bo nie chcieli znaleźć. PO PiS jest potrzebny jako skuteczny straszak na obywateli. Zrobienie porządku z PiSem to ostatnie na czym by im zależało.

> Ja tam się za PISU nie bałem, ze mi o 6 rano wejdą do domu. A ty się bałeś? A jeśli tak,
                > to odpowiedz sobie sam czy nie mialeś powodów?
                Wiesz ile osób spokojnie spało i w czasie panowania III Rzeszy i w czasie PRLu? Oni tak samo jak ty nie mieli powodu by się bać. Czy to znaczy, że winy tych co się bali były obiektywnie słuszne? Jak się nie bałeś za PiSu to albo byłeś ich działaczem (o swojaków dbali by im włos z głowy nie spadł) albo pilnowałeś by władzy broń Boże czymś nie podpaść.
            • alfalfa Re: Jesteś naiwny jak dziecko we mgle 13.08.12, 12:10
              Dlaczego to, że PiS było i jest do dupy, miałoby tłumaczyć PO? Dlaczego ciągle jest stawiane takie porównanie, czy PiS to jakaś prawa noga PO? Obie ekipy wyborcy mieli okazję poznać i obie okazały się do bani - ma rządzić ta druga bo ... PiS?? To ma być ciągłe wytłumaczeniem i powód ich wybierania? Kompletna paranoja.
              A.
              • maaac Re: Jesteś naiwny jak dziecko we mgle 13.08.12, 15:22
                Tak obie okazały się do bani ale dla wielu osób, w tym dla mnie, jedna okazała się nie dość, że do bani ale i niebezpieczna dla Polski. Oczywiście nie oznacza to, że należy wybierać tą drugą. Tyle, że wybory większościowe - no cóż taka mamy ordynację (JOW to najbardziej większościowe wybory jakie można sobie wyobrazić - to byś mnie nie przekonywał, że trzeba "głosować na osoby nie partie") - powodują, że sensowny jest tylko wybór partii, która ma szansę dostać się do Sejmu. Fakt - o tej szansie "mówią nam" badania opinii publicznej - co zniekształca swobodę decyzji. Jednak nawet zakładając, że ktoś miałby przy nich manipulować, jednak NIE są aż tak zafałszowane by bez nich np szansę na większość parlamentarną miała partia JKM. Coż nam więc pozostaje? PO, PiS, SLD, PSL no i Palikotowcy. Jezeli nie chcę PiSu, nie jestem zwolennikiem związku zawodowego rolników, komunizm lekko mi nie leży, a ludziom Palikota nie za bardzo ufam to na kogo mogę oddać głos? I tak właśnie głosuje spora cześć Polaków.

Także NIE jest to paranoja. Nie chcesz PiSu, nie lubisz SLD i PSL, nie ufasz partii Palikota? Głosujesz na PO. Proste. PiS zniknie. Pojawi się sensowniejsza alternatywa dla PO - stracą głosy. Tak samo jak się zmieni ordynacja wyborcza (hehe tylko kto ją ustala - oni, ci co już z niej korzystają :P).
                • alfalfa Re: Jesteś naiwny jak dziecko we mgle 13.08.12, 16:07
                  Kolego, Ty piszesz nie o wyborach a o "nie zmarnowaniu głosu". W tej wersji głosowania nie pojawi się żadna "sensowniejsza alternatywa". Ja wybieram wg tego co proponuje w programie dana ekipa i, jeśli miała okazję, po wynikach działania a nie żeby wygrała ta, do której czuję najmniejszą antypatię - to jest dla mnie paranoja (nadal).
                  A.
                  • maaac Re: Jesteś naiwny jak dziecko we mgle 14.08.12, 09:21
                    Mylisz się. Piszę o REALNYCH wyborach. O szacowaniu tego co można REALNIE osiągnąć, a nie o naiwnych marzeniach. Popatrz - obaj zaplanujemy wycieczkę - ty na Księżyc ja do Berlina. Czy twoja nie jest ambitniejsza, nie spełnieniem marzeń większości ludzi w tym i moich? Jest. Oczywiście, że jest. Tyle, że szansa byś tam pojechał jest mniejsza niż to że spadnie ci na głowę w drewnianym kościele cegła. Czy nie lepiej REALNIE posiadać wspomnienia z wycieczki do Berlina, Pragi, Paryża zamiast wyłącznie marzeń o Księżycu? Ja wolę REALNY zysk w postaci odsunięcia najbardziej dla mnie niewygodnej partii niż marzenia o zwycięstwie tej, która mi się najbardziej podoba.

Tu pojawia się jeszcze jeden aspekt sprawy - zbierając pieniądze na wycieczkę na Księżyc tracisz tylko to, że na nią nie pojedziesz. W głosowaniu oddając głos na partię marzeń, która tradycyjnie nie dostaje się do Sejmu, nie dość, że masz wyłącznie "moralne zwycięstwo" (yes, yes, yes!!! tym razem 0,01% zamiast 0,005% pokazaliśmy tym z partii Z - oni mają tylko 0,001%!) to brak twojego głosu dla konkurenta partii, której najbardziej NIE lubisz może dać tej partii, która tak nie lubisz władzę. Naprawdę dla iluzorycznego poczucia "zwycięstwa" chcesz oddać władzę tym co najbardziej nie lubisz? Ja nie.

Także to TWOJA postawa jest paranoją. Tą paranoją, która wielokroć pchała Polaków do licznych "moralnych zwycięstw" zamiast kalkulować jak akceptowalnym kosztem uzyskiwać REALNE zwycięstwa.
        • lechujarek_wolski Re: Ludzie odsuńmy wreszcie PO od władzy 12.08.12, 20:05
          Dobre! Kiedy w Księstwie Warszawskim było normalanie ... KIEDY &%$
        • donek.com Re: Ludzie odsuńmy wreszcie PO od władzy 12.08.12, 20:40
          Oj dajcie spokój, co zarobił to jego, ustawił się, wsadzić go nie wsadzą, bo ma wtyki w GW i w rządzie, jedyne co to można powiedzieć, że młody (zaledwie 30 lat), głupi, dał się wkręcić, no wiadomo, rodzinne.
          • wiesniak70 Re: Ludzie odsuńmy wreszcie PO od władzy 12.08.12, 21:52
            Plichta moze powiedziec to samo - kuzyn prawa reka Premiera, nie wyszlo po prostu ma pecha w interesach, wtyki w wyborczej ma bo bez jego reklam pewnie zaczna sie zwolnienia, ktorych Michal sie bal
      • szczemirek Re: Ludzie odsuńmy wreszcie PO od władzy 12.08.12, 20:10
        Jakiej normalności? Powrotu?
      • dyskootantka Re: Ludzie odsuńmy wreszcie PO od władzy 12.08.12, 21:09
        Odsuńcie się sami pisiaki, nikt was nie chce.
      • mcgi Za krótcy jesteście. 12.08.12, 21:19
        Jakiej normalności?
        Tej pisowskiej, eseldowskiej, peerelowskiej czy może od razu bolszewickiej.
        Normalnie jest właśnie teraz, na pewno nie do końca, ale w sposób najbardziej w ciągu ostatnich lat zbliżony.
        • klip-klap naiwnys 12.08.12, 22:10

• rewolucja_wisi_w_powietrzu Który to Bąk-Żak? 12.08.12, 19:44
      Plichta, Tusk, Bąk, Stefański, Solorz, Żak... O co chodzi z tymi nazwiskami? Ludzie uczciwi nazwisk nie zmieniają...
      • lechujarek_wolski Solosz-Dżak-Krock-Pogdórski? 12.08.12, 20:08
        Łot de fak? To jest bardzo uczciwy człowiek ...
      • dyskootantka Re: Który to Bąk-Żak? 12.08.12, 21:14
        a Tusk zmieniał nazwisko? Czy wymieniasz go z tymi co zmieniali na zasadzie "a nuż g..o rzucone i do niego się przyklei"? To rzeczywiście w stylu wolackim...
        • rewolucja_wisi_w_powietrzu <a href="http://wiadomosci.onet.pl/kraj/syn-tuska-vel-jozef" targe 12.08.12, 21:26
        • rewolucja_wisi_w_powietrzu do dyskootantki 12.08.12, 21:27
          wiadomosci.onet.pl/kraj/syn-tuska-vel-jozef-bak-ukrywal-tozsamosc,1,5215567,wiadomosc.html
          • maaac Re: do dyskootantki 12.08.12, 21:32
            Ile miałeś punktów za rozumienie tekstu w teście 6-klasisty?

Przeczytaj ten tekst jeszcze raz. Przeczytaj potem, że Tusk sam z siebie powiedział, że używał tej skrzynki pocztowej założonej jeszcze jak był licealistą.
            • rewolucja_wisi_w_powietrzu Re: do dyskootantki 12.08.12, 21:40
              maaac, litości! Nie zniżaj się... Nie obrażaj... Bo i po co? Tusk junior wije się jak piskorz, taka jest moja ocena tego złotego bigosu.
              • maaac Re: do dyskootantki 12.08.12, 21:51
                >>Ty obrażać dobrze ciebie obrażać źle?<<

Jeszcze raz - Tuska należy winić za to czego jest winny. Wmawianie durnot świadczy tylko źle o wmawiającym durnoty.

I jeszcze jedno Amber Gold na zimno okradł swoich klientów a my dyskutujemy o Tusku zatrudnionym przez OLT Ekspres - linie lotnicze. Facet musi mieć niezły ubaw.
                • rewolucja_wisi_w_powietrzu Re: do dyskootantki 12.08.12, 21:56
                  W którym momencie obraziłem Cię?
                  Ja twierdzę, że młody Tusk coś kręci; Ty uważasz inaczej. OK. Bronisz PO jak niepodległości. Masz do tego prawo. Mam tylko nadzieję, że robisz to bezinteresownie i że jesteś jednym z tych, którzy starają się żyć uczciwie. Nara!
                  • maaac Re: do dyskootantki 13.08.12, 05:47
                    > W którym momencie obraziłem Cię?
                    Tylko obrażanie mnie się liczy? Obrażasz Tuska i zupełnie tego nie zauważasz.

> Ja twierdzę, że młody Tusk coś kręci; Ty uważasz inaczej. OK.
                    Nie. :) Ja uważam, że NIE kręci w niektórych sprawach. W TYLKO wybranych sprawach - np tej z kontem mailowym. Nigdy nie twierdziłem, że jest całkowicie niewinny. Jednak jego winy mają się nijak do głównej kwestii merytorycznej - naciągania klientów Amber Gold.

> Bronisz PO jak niepodległości.
                    :) Prawidłowo to powiedzenie brzmi "Bronisz jak Kuba socjalizmu", wzięło się to z hasła władz Kuby - "socjalizm albo śmierć". No i nie bronię PO. Bronię tego co uważam, za zdrowy rozsądek. Sporo zarzutów wobec jednego czy drugiego Tuska jest zwyczajnie śmiesznych. Wynikają ze złej woli lub braku obycia (braku wiedzy) oskarżających.

> Mam tylko nadzieję, że robisz to bezinteresownie i że jesteś jednym z tych, którzy starają
                    > się żyć uczciwie. Nara!
                    Nie. Nie robię tego bezinteresownie. Robię to bo staram się żyć uczciwie. Nie zawsze jest to w tym kraju możliwe - np istnieją dwa przepisy wzajemnie sprzeczne i wykluczające się - musisz choć jeden złamać. Uczciwość nakazuje mi prostować te oskarżenia wobec Tusków, które wydają mi się idiotyczne. Np te, że celowo podawał się w mailach za kogoś innego.

Pamiętaj też, że kiedyś mogą twoje oskarżenia obrócić się przeciwko tobie - jeśli dziś krytykujesz Tuska juniora za Józefa Bąka, ktoś kiedyś ci może zarzucić, że udawałeś kogoś innego posługując się kontem "rewolucja_wisi_w_powietrzu".
          • wiesniak70 Re: do dyskootantki 12.08.12, 21:57
            Tusk juz w liceum zalozyl ta skrzynke, by ukrywac swoja prawdziwa tozsamosc. Byc moze powinien isc w kierunku - wstydzilem sie ojca, nie chcialem byc z nim kojarzony. No ale dlaczego w prowadzeniu interesow uzywal tej skrzynki ...
            • maaac Re: do dyskootantki 13.08.12, 05:53
              wiesniak70 napisał:

> Tusk juz w liceum zalozyl ta skrzynke, by ukrywac swoja prawdziwa tozsamosc. By
              > c moze powinien isc w kierunku - wstydzilem sie ojca, nie chcialem byc z nim ko
              > jarzony.

A ty dlaczego nie podpisujesz się swoim nazwiskiem i imieniem na forum? Dlaczego ukrywasz się pod nickiem wiesniak70? Jesteś dzieckiem polityka i się go wstydzisz? To co tobie wolno używać "zmyślonej" tożsamości, a jemu nie? Nie pomyślałeś ani sekundy, ze robisz to samo?

> No ale dlaczego w prowadzeniu interesow uzywal tej skrzynki ...
              Bo głupi. Gorzej, za tą głupotę odpowiadają i jego byli koledzy redakcyjni z GW - oddział Trójmiasto. Do nich też z niej pisywał i nikt mu nie zwrócił uwagi na niestosowność.
        • alfalfa Re: Który to Bąk-Żak? 13.08.12, 12:16
          dyskootantka napisała:

> To rzeczywiście w stylu wolackim...

Wszystko co nie pasi jest "w stylu wolackim". Kup se mózg kobito.
          A.
    • chakal85 Re: Michał Tusk o zarzutach szefa Amber Gold: Nie 12.08.12, 19:44
      Spoko Michał, wierzymy ci!

LOL!
      • lechujarek_wolski Re: Michał Tusk o zarzutach szefa Amber Gold: Nie 12.08.12, 20:15
        Yebać Kielce!
      • miroo Katolik złodziej i katolik "łamiący dobre zasady" 12.08.12, 21:15
        jeden wart drugiego...
    • joankb Re: Michał Tusk o zarzutach szefa Amber Gold: Nie 12.08.12, 19:45
      I nie piszcie o nim "młody". Piszecie tak, jakby te błędy popełniał maturzysta.
      Facet jest od dawna dorosły ( 30 lat), ma dwoje dzieci. "Młody" był dawno temu.
      • tam96 Re: Michał Tusk o zarzutach szefa Amber Gold: Nie 12.08.12, 19:56
        8lat podobnoz na studiach tancowal :D chyba fizyke atomowa z doktoratem robil haha
        • leming.nr1 Re: Michał Tusk o zarzutach szefa Amber Gold: Nie 12.08.12, 20:09
          tam96 napisała:

> podobnoz tancowal fizyke atomowa robil

Widząc twój wpis wnioskuję, że ledwo ci się udało skończyć podstawówkę :D
          • mieczyslawg Re: Michał Tusk o zarzutach szefa Amber Gold: Nie 12.08.12, 20:18
            leming.nr1 --
          • alfalfa Re: Michał Tusk o zarzutach szefa Amber Gold: Nie 13.08.12, 12:19
            No, to mu dałeś. Tuskowi z 8 zrobiło się 5lat w ten sposób. Brawo.
            A.
      • poborowy102 Re: Michał Tusk o zarzutach szefa Amber Gold: Nie 12.08.12, 20:01
        Piszcie o nim Michaś, tak jak o córce piszecie Kasia.
    • forex.test Michał Tusk o zarzutach szefa Amber Gold: Nie s... 12.08.12, 19:48
      Tusk po kaszubsku to pies. W tym przypadku, kundel.
    • gall.anonim.pn Michał Tusk o zarzutach szefa Amber Gold: Nie s... 12.08.12, 19:49
      W naiwność to ja nie wierzę, bo cała rodzina premiera z zasady jest objęta osłoną wywiadowczą, a interesy Plichty śmierdziały na kilometr co można znaleźć w różnych blogach dawno, dawno temu. Trudno więc opowiadać bajki "nie wiedziałem". Ciekaw jestem czy to lekceważenie "a może się uda" czy też buta "jestem Michał Donaldowicz i obojętnie co nafikam to wykręcę się pomrocznością jasną".
      Ciekaw jestem czy się dowiemy, bo ww. artykuł to dla mnie ofensywa PRowa, a nie rzeczowe wyjaśnienie sprawy.
      • maaac Polska NIE MA specsłużb. 12.08.12, 19:56
        gall.anonim.pn napisał:

> W naiwność to ja nie wierzę, bo cała rodzina premiera z zasady jest objęta osłoną
        > wywiadowczą,

I gdzie była według ciebie ta osłona gdy CBA wrabiało Leppera? POWINNA BYĆ tak, ale najwyraźniej NIE JEST.

Takich spraw, które wydaje się nam że nasze służby robią, a NIE robią jest znacznie więcej. Patrz wszystko co się działo wokół lądowania w Smoleńsku - dla mnie np. zaskoczenie, że w wieży lotniska nie było perfect znającego rosyjski polskiego oficera - obserwatora. Ba nawet całą załoga nie znała doskonale rosyjskiego.

TO JEST PRAWDA o Polsce a nie twoje podejrzenia. Jeżeli coś u nas idzie nie tak w 99% stoi za tym lenistwo, indolencja i niekompetencja a nie jakiś spisek.

• gall.anonim.pn Re: Polska NIE MA specsłużb. 12.08.12, 20:10
          Napisz jeszcze na czyje polecenie "wrabiało Leppera", a stanie się jasne że jedno nie wyklucza drugiego.
          Dla mnie jest oczywiste, że w otoczeniu Tuska świetnie wiedziano jaka jest natura działalności Michała Tuska, ale przecież nikt nie będzie chyba przypuszczać, że służby nie posuną się na polecenie czy za wiedzą premiera Tuska aby robić smród wobec jego syna.
          Natura służb jest taka, że wiedzą daleko więcej niż organa ścigania tyle że często jak to się eufemistycznie określa "jest to wiedza operacyjna nie przekładająca się na materiały dowodowe". Zresztą nie musi, bo służby nie są od tego - tym trudnią się inne organa państwowe, obojętnie czy to Polska, USA, Rosja czy Egipt. Dla mnie sztandarowym przykładem był kiedyś ostrowski "Wagon", gdzie w radzie nadzorczej były trzy osoby związane jasno z ówczesnymi służbami, a mimo wszystko nie zapobiegło to wyprowadzaniu majątku. Dlaczego? Bo jak jeden z owych ludzi przyznał, był tam od szukania haków, które w przyszłości miały się ewentualnie przydać, a nie od zapobiegania przestępstwu gospodarczemu. Czyli wiedza tak, ale cel tej wiedzy jest zupełnie inny niż to się większości obywateli wydaje.
          • maaac Re: Polska NIE MA specsłużb. 12.08.12, 20:21
            gall.anonim.pn napisał:

> Napisz jeszcze na czyje polecenie "wrabiało Leppera", a stanie się jasne że jed
            > no nie wyklucza drugiego.
            ABW ma obowiązek służyć Polsce, a nie aktualnej władzy. Jeżeli władza działa wbrew prawu powinni to ujawnić. Nie ujawnili.

> Dla mnie jest oczywiste, że w otoczeniu Tuska świetnie wiedziano jaka jest natu
            > ra działalności Michała Tuska, ale przecież nikt nie będzie chyba przypuszczać,
            > że służby nie posuną się na polecenie czy za wiedzą premiera Tuska aby robić s
            > mród wobec jego syna.
            Jeżeli ktoś miał więcej rozsądku 9znając to co dziś wiemy) to by wiedział, że to musi się rypnąć. I w kontekście tego NIE wycofali by stamtąd syna premiera? Przecież wiedząc, że on tam pracuje i wiedząc czym jest Amber Gold takie zakończenie jakie mamy dziś było 100% pewne. Więc albo nie wiedzieli albo chcieli młodego Tuska wrobić. Innego wyjścia nie widzę.

> Natura służb jest taka, że wiedzą daleko więcej niż organa ścigania tyle że czę
            > sto jak to się eufemistycznie określa "jest to wiedza operacyjna nie przekładaj
            > ąca się na materiały dowodowe". Zresztą nie musi, bo służby nie są od tego - ty
            > m trudnią się inne organa państwowe, obojętnie czy to Polska, USA, Rosja czy Eg
            > ipt. Dla mnie sztandarowym przykładem był kiedyś ostrowski "Wagon", gdzie w rad
            > zie nadzorczej były trzy osoby związane jasno z ówczesnymi służbami, a mimo wsz
            > ystko nie zapobiegło to wyprowadzaniu majątku. Dlaczego? Bo jak jeden z owych l
            > udzi przyznał, był tam od szukania haków, które w przyszłości miały się ewentua
            > lnie przydać, a nie od zapobiegania przestępstwu gospodarczemu. Czyli wiedza ta
            > k, ale cel tej wiedzy jest zupełnie inny niż to się większości obywateli wydaje
            No taaaaaak... Ale nie zlikwidować 100% pewnej afery z synem premiera? Tylko głupota, ślepota albo celowa dywersja. Tak czy inaczej dla mnie to dowód na to, że powinniśmy "coś" z tymi służbami zrobić.
    • ccc-bbb Czy Michaś znowu kłamie? 12.08.12, 19:51
      Jeden wywiad już był, POdobno trochę w nim nakłamał.....

(....)
      Tusk dla Gazety Wyborczej:
      Miałem zdalnie zajmować się obsługą prasową oraz analizą ruchu lotniczego z Gdańska.(...) Miałem za to dostawać miesięcznie 5500 zł plus VAT.
      Wg zapisów w umowie dostawał 5950 + koszty realizacji umowy + VAT. Taka "drobna" nieścisłość...

Jak to możliwe? OLT Express ogłosiło upadłość, nie płaci chyba nikomu?

- Miałem podpisaną umowę akurat z jedną z tych spółek z grupy OLT (OLT Express sp. z o.o.), która upadłości jeszcze nie ogłosiła. Pierwszy raz w życiu byłem autentycznie wkurzony, że dostałem przelew.
      A to ciekawe, wszak w umowie, jako "strona", widnieje po prostu OLT Express sp. z o.o., a nie "jedna ze spółek grupy OLT". Taka "drobna" nieścisłość...

Poznałeś Marcina Plichtę, właściciela Amber Gold i OLT Express?

- W zeszłym roku zrobiłem z nim wywiad na temat jego dziwnych inwestycji w lotnictwo. Rozmawialiśmy w siedzibie Amber Gold w Gdańsku. Miałem mieszane odczucia. Sprawiał wrażenie, jakby autentycznie chciał zbudować wielką linię lotniczą. Nie wiem, czy chodziło mu o prestiż, czy uwiarygodnienie swoich interesów. W tym roku dwa razy był przy moich rozmowach z Frankowskim i na tym koniec.
      A to ciekawe, że mimo wielu wątpliwości Tusk podpisał z Plichtą właśnie umowę o współpracę... Taki "drobny" brak logiki...
      (...)

Skan umowy Tusk - OLT

arnie.salon24.pl/440062,pisemna-umowa-tuska-z-plichta-foto
      • szulgus Re: Czy Michaś znowu kłamie? 12.08.12, 19:56
        U Tusków kłamstwo to norma. Jednak rude to wredne.
    • carpediem87 Bąk się pląta, tuskoli 12.08.12, 19:52
      Cała machina PRowa PO ruszyła pomóc się bronić ze współpracy z przekrętasem..
      • wiesniak70 Re: Bąk się pląta, tuskoli 12.08.12, 22:52
        W niedziele ludziom nie daja odpoczac, ale fakt Junior czuje sie bezkarny, ponad prawem, mysli ze moze powiedziec wszystko bez konsekwencji
    • linton22 Michał Tusk o zarzutach szefa Amber Gold: Nie s... 12.08.12, 19:52
      I co mu zrobią? Q...wa q...rwie łba nie urwie.
    • szulgus Michal nie przejmuj się, masz to po ojcu. 12.08.12, 19:52
      Twój tata tez wiele razy złamał zasady, wiele razy złamał prawo, nie dotrzymywał słowa, okłamywał Polaków, a i tak ma najwieksze POpoarcie. Idziesz więc dobrą drogą. Fotel premiera jest ci pisany.
      Zadbaja o to TVN24 i GW, Wprost, Polityka i inne gadzinówki. Głupi naród uwierzy.
    • ontos2 Balansowało się 12.08.12, 19:56
      na granicy prawa i bezprawia, zresztą przykład płynie z góry. Fajnie prawda? A teraz niefajnie, a niefajnie ma gros z Polaków i muszą milczeć.
    • clk 5000 z hakiem... 12.08.12, 19:56
      Naprawdę, dla niego to tylko '5000 z hakiem...?' co jak co, ale kwota niemała dla każdego i podejrzewam, iż wielu osobom ciężko byłoby zapomniec o tym haku :)

Tym bardziej osobie która powinna byc przygotowana do wywiadu w którym się broni.

Widzę, ze Tusk na wyłączność udziela wywiadów do GW...
      • szulgus Re: 5000 z hakiem... 12.08.12, 19:57
        Ktoś chłopaka musi bronić, no nie? GW na straży III RP i panującego nepotyzmu.
      • polskirozlamacz Udzielał "wywiadów" i Gazecie Polskiej i Wprostowi 12.08.12, 20:19
        i obie te gazety go obsmarowały. Sam udostępnił Wprostowi swoją skrzynkę emailową, a Wprost oczywiście powyciągał z niej trefne emaile.

Powiedzieć, że jest głupi - to mało.
    • kirsti4 Michał Tusk o zarzutach szefa Amber Gold: Nie s... 12.08.12, 19:56
      Pieniądz mnie śmierdzi. Na wymioty mnie bierze...
      • szulgus Re: Michał Tusk o zarzutach szefa Amber Gold: Nie 12.08.12, 19:58
        Żebys sie dobrze wyrzygał to spójrz sobie i posłuchaj nowego ministra rolnictwa :))) typowy gość z PZPR.
    • ww-77 Michał Tusk o zarzutach szefa Amber Gold: Nie s... 12.08.12, 19:56
      Premierowi gratulujemy syna. Zatrudnił się w OLT, wiedząc, że OLT jest powiązane z Amber Gold, o którym było już powszechnie wiadomo, że jest przedmiotem zainteresowania KNF i ABW. Nie dostrzega konfliktu interesów między swoją pracą na lotnisku a zleceniami dla OLT. Gdyby miał choć trochę olej w głowie, nie robiłby tego chociażby ze względu na ojca. Wpadka z wycieczką do Chin na koszt PKP niczego go nie nauczyła.

PiS jak zwykle się ośmiesza, robiąc z tej ofiary cwanego aferzystę. Gdyby Michał Tusk nie był synem premiera, w najlepszym razie skończyłby na zmywaku w Dublinie.
      • poborowy102 Re: Michał Tusk o zarzutach szefa Amber Gold: Nie 12.08.12, 20:11
        pierwsze pytanie to co socjolog robi na lotnisku?
      • brysio76 Re: Michał Tusk o zarzutach szefa Amber Gold: Nie 12.08.12, 20:32
        Przecież wyraźnie mówi że to sama dyrekcja lotniska nagrała mu tę robotę. No chyba że mi9ja się tu z prawdą.
    • poborowy102 Michał Tusk o zarzutach szefa Amber Gold: Nie s... 12.08.12, 19:58
      strzeżcie się lemingi, strzeżcie, bo jeśli stwierdzi kolo, że ma chęć latać samolotami rejsowymi LOTu do Nowego Jorku to będzie latał i to jako pierwszy pilot. Nie ma żartów, synek premiera może wszystko.
      • dyskootantka Re: Michał Tusk o zarzutach szefa Amber Gold: Nie 12.08.12, 21:21
        a ty i tak tylko poborowym pozostaniesz, rozumu ci brak na więcej ;-D
        • poborowy102 Re: Michał Tusk o zarzutach szefa Amber Gold: Nie 12.08.12, 21:41
          a weźmiesz do buzi? POważnie pytam!
          • poborowy102 Re: Michał Tusk o zarzutach szefa Amber Gold: Nie 12.08.12, 21:46
            zerżnę Cię w pupę, nie będzie Ci źle, będziesz wrzeszczala ile wlezie, dajemy radę, co?
    • wojtas71 Michał Tusk o zarzutach szefa Amber Gold: Nie s... 12.08.12, 19:59
      a co na to pracodawca, Port Gdański? Człowiek postapił nie w porządku, sam sie przyznał że złamał zasady. PRECZ WYPOWIEDZENIE BEZ ZACHOWANIA OKRESU WYPOWIEDZENIA!!!
      • wiesniak70 Re: Michał Tusk o zarzutach szefa Amber Gold: Nie 12.08.12, 22:18
        Skoro tata nie widzi konfliktu interesow we wspolpracy z Rosja, to skad mlody mial czerpac wzorce?
    • ladychapel Ja piełdolę!!! 12.08.12, 20:00
      Kułwa!
      Łewołweł :-)
      • prawniczka30 Kiedy dymisja Tusku?? koncz Was, wstydu oszczedz. 12.08.12, 21:21
        kompromitacja totalna rzadu Tuska i rodzonego jego syna ...
        • poborowy102 Re: Kiedy dymisja Tusku?? koncz Was, wstydu oszc 12.08.12, 21:50
          2 olimpiady były za rządów tego rudego dupka i dwie kompromitacje. Mucha i Drzewiecki, tych pacanów dupek mianował i efekty są takie, że jeden medal kosztował Polskę 14 milionów, bo 140 melonów dupek wyłośył, ale bez nadzoru fachowego, przepierniczona kasa z głupkowatą Muchą w tle.
    • easy-joncio Michał Tusk o zarzutach szefa Amber Gold: Nie s... 12.08.12, 20:03
      To wcale nie jest śmieszne, kiedy drobny cwaniaczek i aferzysta nabija w butelkę tych, którzy uważają, że należą do tzw "elity" decydującej o losach nas wszystkich. Sorry Michałku, ale jesteś pacanem, który trafił na większego cwaniaczka. Rachunek za ciebie zapłaci tatuś, ale to normalna kolej rzeczy. Skoro pozwolił ci się wpakować w ten pasztet to są tylko dwa wnioski: albo wiedział o wszystkim i miał to gdzieś, albo nic nie wiedział, bo nie panuje nad niczym.
      • maaac Re: Michał Tusk o zarzutach szefa Amber Gold: Nie 12.08.12, 20:13
        Bliżej do wariantu 2. Chociaż to NIE oznacza, że nie panuje nad niczym - bliżej, tego że nie panuje nad zbyt wieloma sprawami nad którymi powinien panować - patrz np wnioski z katastrofy w Smoleńsku.

Swego czasu - dla niektórych to już prehistoria taka firma Art-B w czasie wyborów wspomagała Wałęsę i Mazowieckiego. Potem okazało się skąd mieli pieniądze - jednak ani jeden ani drugi (tzn. ich komitety wyborcze) nie odmawiały.

Jak jakiś dziennikarz jest uczciwy polecałbym pogrzebać na jakie konta przelewała - kogo wspierała firma Amber Gold. Nie zdziwiłbym się, że jak ich poprzednicy płacili wszystkim - Kościołowi również.
    • maaac Michał Tusk głównym winnym afery Amber Gold. 12.08.12, 20:05
      Jak widać szef Amber Gold dobrze zrozumiał jak myślą Polacy. Jeszcze parę tygodni a już będzie dyskusją o tym ile Donald z Michałem ukradli Polakom via pseudo bank. O Plichcie wszyscy zapomną - do nowego przekrętu pod nowym nazwiskiem. Co będzie znów ogromnym szokiem i będą towarzyszyły temu pytania "gdzie było państwo".

Oczywiście Tusk junior jest winny tego czego jest winny i nie należy zapominać o jego winach. Tylko szum wokół Tuska w stosunku do szumu wokół Plichty jest jakąś kpiną. Nagle wychodzi że główny winowajca staje się najpoważniejszym świadkiem oskarżenia w zupełnie drugorzędnej sprawie wobec jego win.
      • pompompom Re: Michał Tusk głównym winnym afery Amber Gold. 12.08.12, 23:00
        maaac napisał:

> Jak widać szef Amber Gold dobrze zrozumiał jak myślą Polacy. Jeszcze parę tygod
        > ni a już będzie dyskusją o tym ile Donald z Michałem ukradli Polakom via pseudo
        > bank. O Plichcie wszyscy zapomną - do nowego przekrętu pod nowym nazwiskiem. C
        > o będzie znów ogromnym szokiem i będą towarzyszyły temu pytania "gdzie było pań
        > stwo".
        >
        > Oczywiście Tusk junior jest winny tego czego jest winny i nie należy zapominać
        > o jego winach. Tylko szum wokół Tuska w stosunku do szumu wokół Plichty jest ja
        > kąś kpiną. Nagle wychodzi że główny winowajca staje się najpoważniejszym świadk
        > iem oskarżenia w zupełnie drugorzędnej sprawie wobec jego win.
        Dobrze powiedziane.
      • vegas Re: Michał Tusk głównym winnym afery Amber Gold. 13.08.12, 01:49
        Zgadzam się z tym co piszesz.
      • szpila-3 Re: Michał Tusk głównym winnym afery Amber Gold. 13.08.12, 02:31
        Q...... A , JA NIE LUBIE NP. USA , ALE JEDNO W TYM KRAJU MI SIE PODOBA , ZE KAZDY MOZE KUPIC SPLUWE ( DO SAMOOBRONY ! ---przed wladza np. )
    • chronoxs Gdzie były tajne służby? 12.08.12, 20:05
      Czy tajne służby nie potrafią ochronić naszego Państwa kosztem poszczególnych osób? Powinny chwycić za d.. młodego Tuska i "wytłumaczyć" mu dobitnie w co gra. Powinny również skopać dla zasady tyłek premierowi, żeby wyjaśnił synkowi, ze nie jest zwykłym obywatelem naszego Państwa. A tak... to Państwo dostaje w d..
      • maaac Ich nie ma niestety. 12.08.12, 20:08
        Inaczej całe CBA dawno było by w kiciu.

Cholera, a jak pisałem, że zadaniem specsłużb jest między innymi chronienie ludzi władzy przed przestępcami to mnie brano za wariata. Ba nawet niektórzy uważali, że obowiązkiem specsłużb jest próbowanie czy nie ulegną korupcji.

I niestety to JEST wina Tuska.
      • poborowy102 Re: Gdzie były tajne służby? 12.08.12, 20:08
        ocipiałeś? Tajne służby chcesz na grupę trzymającą tajne służby nasyłaś, jhaha.
        Ja przypomnę, niejaki Godlewski z PO zatrudnił lekarza na stanowisku dyrektora ./... Muzeum Etnograficznego. Wcześniej tego Godlewskiego wepvhnął na stanowisko marszałek województwa z PO.
      • pikkollo Również mnie to dziwi 12.08.12, 22:05
        > Czy tajne służby nie potrafią ochronić naszego Państwa kosztem poszczególnych o
        > sób? Powinny chwycić za d.. młodego Tuska i "wytłumaczyć" mu dobitnie w co gra.
        > Powinny również skopać dla zasady tyłek premierowi, żeby wyjaśnił synkowi, ze
        > nie jest zwykłym obywatelem naszego Państwa. A tak... to Państwo dostaje w d..

Nikt nie doniósł premierowi, że jego syn robi interesy z przekrętasem ?
        A gdyby np. syn premiera nawet nieświadomie robił biznes z mafiozami, a córka premiera np. zakochała się w rosyjskim szpiegu, to też Premier nie dowiedziałby się o tym od służb ? czy milcząco przyzwalałby na to ?
        Jak to państwo może dobrze działać skoro przeciętny aferzysta wodzi za nos KNF i prokuraturę, wciągając w to najbliższą rodzinę Premiera
        • poborowy102 Re: Również mnie to dziwi 12.08.12, 22:19
          ojojoj, premierek nic nie wiedział, haha, to wszystko takie dzine, ten cały przekręt, jakie to niespodziewane! Nie wiedzieli, patrz pan, nie wiedzieli!
    • patriot.wr Wstyd Panie Tusk! 12.08.12, 20:06
      Nie dziwie się Panom Tuskom, że popełniają błędy, ale dziwię się tym przygłupom, którzy bronią ich złego i niemoralnego postępowania!
    • zawsze-prawda Michał Tusk o zarzutach szefa Amber Gold: Nie s... 12.08.12, 20:07
      Jaką wiarygodność ma złodziej recydywista?
      • stenrw Re: Michał Tusk o zarzutach szefa Amber Gold: Nie 12.08.12, 20:16
        zawsze-prawda napisał:

> Jaką wiarygodność ma złodziej recydywista?
        Ujemną. Dlaczego miałbym wierzyć Plichcie? Przecież wyraźnie szuka poparcia dla swoich teorii u pana posła M., specjalisty od spisków.
        • klip-klap znow ktos przestawil wajche 12.08.12, 22:36
          Dobre, mlody Tusk kreci i to jest wina...pisu. Hehehe. Wy z tych politycznych mlodziezowek to macie poczucie humoru. O ile macie jakikolwiek wybor w tym co wpisujecie na forach.

Jaka wiarygodnosc ma 'dziennikarz' co pisze odpowiedzi na pytania wlasnej redakcji? Wyglada na to, ze trafil cwaniak na cwaniaka.
    • maniakon Michał Tusk o zarzutach szefa Amber Gold: Nie s... 12.08.12, 20:10
      trudno porownywac recydywiste kryminaliste Plichte, ktory nawet wymiar sprawiedliwosci sobie kupil z chlopcem, ktory ukradl lizaka, caly sektor prywatny szuka w Polsce dojsc do politykow chociazby przez ich rodziny - bez tego nie dostaniesz zadneg odobrego zlecenia, kazde jest okupione wielka lapowa dla polityka, politykow, politykow i urzednikow itd. itp.
      • poborowy102 Re: Michał Tusk o zarzutach szefa Amber Gold: Nie 12.08.12, 20:13
        trzydziestoletni "chłopiec"...
        • antyforumowiczka Re: Michał Tusk o zarzutach szefa Amber Gold: Nie 12.08.12, 22:19
          Bujda. Każdy, kto choć trochę liznął media, to wie ze Tusk - junior kłamie. Żaden dziennikarz nie pracuje w ten sposób, że kolega pisze mu zręby wywiadu i ten kolega wysyła pytania do rozmówcy.
          Albo Jamroż napisał i wysłał wszystko sam do prezesa (czytaj Tuska Juniora),albo Tusk Junior napisał i wysłał do siebie i prosił Jamroża o podpisanie się.
          Czyli albo GW się wybiela i poświęca Juniora, albo w tej redakcji są wałki. Czyli czytasz tekst i nie wiesz kto jest autorem.
    • antybiurokrata Styropianowcy uwazaja sie za arystokracje. 12.08.12, 20:10
      Na tym polega problem.

Tatuś ważny to synuś kase musi mieć. A jak synus Premiera pracuje dla OLT to w naszym systemie gdzie nie ma prawdziwego sądownictwa urzędnicy muszą OLT całować tyłek bo jak nie to haki zadziałają i urzędas straci prace nawet nie wiedząc dlaczego.

Nie zaprzeczam ze synuś może byc na tyle głupi ze nie wie ze tak to działa. Jeżeli tak, to bardzo mi przykro bo po raz kolejny okazuje sie ze nasze "elity" i ich potomstwo to najgłupsi z najgłupszych.

Wolny kraj zaczyna sie od niezawisłych sadów które chronią interesy obywateli. W naszym stalinowskim systemie sprawiedliwości sędziowie i prokuratorzy sa mianowani przez elity polityczno-biurokratyczne i tylko im służą.

Bez niezawisłych sądów każdy urzędas musiał całować dupę OLT i Amber Gold na wszelki wypadek, no bo nigdy nie wiadomo czy to nie jest zakamuflowany projekt samego Premiera. Ktory polityk poszedł siedzieć za uklady korupcyjne tego typu?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka