Dodaj do ulubionych

Minister Kalemba: Mam czyste ręce

13.08.12, 16:59
Jeśli pani Kosel będzie pilnowała interesów skarbu państwa tak jak swoich to jestem spokojny
Obserwuj wątek
    • axenrolle Minister Kalemba: Mam czyste ręce 13.08.12, 17:02
      min Kalemba "Groszek? Pan Groszek chyba nie jest członkiem PSL, z tego co wiem" a to dziwne bo nazwisko ma idealne dla członka PSL

• lechujarek_wolski Re: Minister Kalemba: Mam czyste ręce 16.08.12, 19:53
        A ja w Photo Shop dodałem Kalębie jarmułkę - wygląda wyśmienicie :)
    • ubiquitousghost88 System. Do końca września? Nie ma szansy... 13.08.12, 18:33
      Tamten "system" 20 lat budowaliście i raptem, jak mu już nic zagrozić nie może, jamnikiem pod szafą chowanym poszczuć go chcecie?
      A kto otrzyma zadanie wywożenia cwaniaków na Sybir?
      Z Putinem lub chociaż Cyrylem dogadane?
      Teraz za darmochę nie wożą...
    • thebird2 Re: Minister Kalemba: Mam czyste ręce 13.08.12, 20:20
      Kiedy minister (obojetnie, który w kolejnosci ) rozliczy ukrywanie w elewatorze braków zboża przez likwidacje protokołu ( dokumentów źródłowych w załączeniu ) kontroli, zfabrykowanie nowego protokołu.
      Inspektorzy ustalili brak 70 tys to zboża ,za które pobierano pieniadze od państwa.
      Ludzie' opiekujacy' się elewatorem pracują w Głównym inspektoracie i Inspekcji Wojewódzkiej (lubuskie) i są podległymi pana ministra.
      Mają sie dobrze .
      Sprawę opisywały gazety ,a ja chciałbym zobaczyc finał tzn co stało sie z dokumentacją kontroli i dlaczego nie powiadomiono prokuratury. Przyczyna : własciel elewatora to koles jednego z poprzednich ministrów rolnictwa . Wpływowy do dnia dzisiejszego .
      Do tego stopnia ,że nie liczę ,że obecny minister rozwikła choćby część wątku dotyczących działań korupcyjnych pracowników Inspekcji
      • ubiquitousghost88 Ptaszku, nigdy tego nie załatwicie. To jest Polska 13.08.12, 21:10
        ...U nas nie od dziś się kradnie.
        Elewatory są okradane od pół wieku.
        Z wielkim hakiem, zahaczającym za okres naszego wysławionego SZABROWNICTWA, początkowo w nimbie "walki z okupantem", a przerodzonego szybko w "walkę ze wstrętnymi wyzwolicielami".
        Kradło się w PRL aż dymiło, zboże ciężarówkami wywoziło się i w dzień, i w nocy w tzw. "pizdu matier", bazy paliwowe okradało się w biały dzień, a jak tego cwaniakom było już za mało, to zrobili Solidarność, żeby położyć łapę i na tym, nad czym (jako tako) czuwały SB i MO.
        I od lat 20-tu: HULAJ DUSZA!
    • axenrolle Minister Kalemba: Mam czyste ręce 13.08.12, 21:00
      Widzę że minister to taki peeselowski człowiek renesansu , cytuje z pamięci JPII, jest w temacie in vitro i aborcji porusza się z gracją po polsko-niemieckiej historii ma pojęcie o"systemach" ciekawe czy na zakończenie wywiadu zatańczył przed dziennikarkami kujawiaka...
      • thebird2 Re: Minister Kalemba: Mam czyste ręce 16.08.12, 18:48
        nie liczę ,że obecny minister rozwikła choćby część wątku....

Nie zada pytania do ówczesnych wojewodów i wicewojewodów m.in Fedak, Madej jakie kroku poczyniono do zaprzestania ukrywania faktów .
        Temat jak najbardziej aktualny dla CBA może min. Kalemba zgłosi doniesienie o ustalenie co sie działo za jego poprzedników w tej Inspekcji Głównej i wojewódzkiej.
        Materiały znajdują się (?) w archiwach Ministerstwa Rolnictwa.
        Nie jest to duża kasa ale jak policzyć 70 tys ton, za którego fikcyjne przechowywanie państwo płaciło po 7 zł od tony dziennie to okradano nas dziennie ....
        proszę sobie policzyć i zdziwić sie ,że jeszcze nikt w tej sprawie nie jest za kratami.
        Ba , dostali nagrody!
        • thebird2 Re: Minister Kalemba: Mam czyste ręce 18.08.12, 07:57
          Dziwimy sie przekrętom w AmberGold.
          "Niezauważonych" 7 skazań ...

Dzielimy się na równych i równiejszych
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka