axenrolle 13.08.12, 16:59 Jeśli pani Kosel będzie pilnowała interesów skarbu państwa tak jak swoich to jestem spokojny Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
axenrolle Minister Kalemba: Mam czyste ręce 13.08.12, 17:02 min Kalemba "Groszek? Pan Groszek chyba nie jest członkiem PSL, z tego co wiem" a to dziwne bo nazwisko ma idealne dla członka PSL Odpowiedz Link Zgłoś
lechujarek_wolski Re: Minister Kalemba: Mam czyste ręce 16.08.12, 19:53 A ja w Photo Shop dodałem Kalębie jarmułkę - wygląda wyśmienicie :) Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 System. Do końca września? Nie ma szansy... 13.08.12, 18:33 Tamten "system" 20 lat budowaliście i raptem, jak mu już nic zagrozić nie może, jamnikiem pod szafą chowanym poszczuć go chcecie? A kto otrzyma zadanie wywożenia cwaniaków na Sybir? Z Putinem lub chociaż Cyrylem dogadane? Teraz za darmochę nie wożą... Odpowiedz Link Zgłoś
thebird2 Re: Minister Kalemba: Mam czyste ręce 13.08.12, 20:20 Kiedy minister (obojetnie, który w kolejnosci ) rozliczy ukrywanie w elewatorze braków zboża przez likwidacje protokołu ( dokumentów źródłowych w załączeniu ) kontroli, zfabrykowanie nowego protokołu. Inspektorzy ustalili brak 70 tys to zboża ,za które pobierano pieniadze od państwa. Ludzie' opiekujacy' się elewatorem pracują w Głównym inspektoracie i Inspekcji Wojewódzkiej (lubuskie) i są podległymi pana ministra. Mają sie dobrze . Sprawę opisywały gazety ,a ja chciałbym zobaczyc finał tzn co stało sie z dokumentacją kontroli i dlaczego nie powiadomiono prokuratury. Przyczyna : własciel elewatora to koles jednego z poprzednich ministrów rolnictwa . Wpływowy do dnia dzisiejszego . Do tego stopnia ,że nie liczę ,że obecny minister rozwikła choćby część wątku dotyczących działań korupcyjnych pracowników Inspekcji Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Ptaszku, nigdy tego nie załatwicie. To jest Polska 13.08.12, 21:10 ...U nas nie od dziś się kradnie. Elewatory są okradane od pół wieku. Z wielkim hakiem, zahaczającym za okres naszego wysławionego SZABROWNICTWA, początkowo w nimbie "walki z okupantem", a przerodzonego szybko w "walkę ze wstrętnymi wyzwolicielami". Kradło się w PRL aż dymiło, zboże ciężarówkami wywoziło się i w dzień, i w nocy w tzw. "pizdu matier", bazy paliwowe okradało się w biały dzień, a jak tego cwaniakom było już za mało, to zrobili Solidarność, żeby położyć łapę i na tym, nad czym (jako tako) czuwały SB i MO. I od lat 20-tu: HULAJ DUSZA! Odpowiedz Link Zgłoś
axenrolle Minister Kalemba: Mam czyste ręce 13.08.12, 21:00 Widzę że minister to taki peeselowski człowiek renesansu , cytuje z pamięci JPII, jest w temacie in vitro i aborcji porusza się z gracją po polsko-niemieckiej historii ma pojęcie o"systemach" ciekawe czy na zakończenie wywiadu zatańczył przed dziennikarkami kujawiaka... Odpowiedz Link Zgłoś
thebird2 Re: Minister Kalemba: Mam czyste ręce 16.08.12, 18:48 nie liczę ,że obecny minister rozwikła choćby część wątku.... Nie zada pytania do ówczesnych wojewodów i wicewojewodów m.in Fedak, Madej jakie kroku poczyniono do zaprzestania ukrywania faktów . Temat jak najbardziej aktualny dla CBA może min. Kalemba zgłosi doniesienie o ustalenie co sie działo za jego poprzedników w tej Inspekcji Głównej i wojewódzkiej. Materiały znajdują się (?) w archiwach Ministerstwa Rolnictwa. Nie jest to duża kasa ale jak policzyć 70 tys ton, za którego fikcyjne przechowywanie państwo płaciło po 7 zł od tony dziennie to okradano nas dziennie .... proszę sobie policzyć i zdziwić sie ,że jeszcze nikt w tej sprawie nie jest za kratami. Ba , dostali nagrody! Odpowiedz Link Zgłoś
thebird2 Re: Minister Kalemba: Mam czyste ręce 18.08.12, 07:57 Dziwimy sie przekrętom w AmberGold. "Niezauważonych" 7 skazań ... Dzielimy się na równych i równiejszych Odpowiedz Link Zgłoś