docsnugg 14.08.12, 22:25 Ciekaw jestem czy pan Michał Tusk jako dziennikarz też sam sobie napisał pytania i odpowiedzi w wywiadach dla wprost i newsweeka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mignik Premier pogrążył siebie, rząd i syna - internau... 14.08.12, 22:27 Tusk z narodem, naród z bąkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kwasenbrau Jesteśmy kiepscy. 14.08.12, 22:56 Czy tego chcemy, czy nie. I dlatego synek kiepskich będzie tylko TROCHĘ mniej kiepski od rodziców. Mamy dłuuuuuuuugą droge do wyzwolenia z obłędu. Odpowiedz Link Zgłoś
ropuch1pincet Premier pogrążył siebie, rząd i syna - internau... 14.08.12, 23:34 ja pier... komentarze do komentarzy, jak idzie sprzedaz abonamentu? a ja debil (kopyrajt Misiek T.)wydalem dzis 3zł na wydanie papierowe. Odpowiedz Link Zgłoś
dublin24 Re: Premier pogrążył siebie, rząd i syna - intern 15.08.12, 11:40 Jeżeli kupujesz wyborczą to faktycznie jesteś debilem. Odpowiedz Link Zgłoś
4dagome1 Premier pogrążył siebie, rząd i syna - internau... 14.08.12, 23:37 Częstochowa godz 13 Plac Daszynskiego .Aleje w przebudowie .niesamowite korki .Karetka na sygnale nie ma się jak przebić .Ale to nie problem dla WAŻNYCH GOŚCI .Cała kawalkada czarnych limuzyn wjeżdza sobie w ulicę Krakowską pod prąd .Policjanci wyskakują blokują ulice przeganiają samochody .a WAŻNI sobie wysiadają .WYBRANCY NARODU mają sobie w nosie zamieszanie jakie robią .Oni są ważni a reszta to plebs .przeciez spokojnie mogli wjechac w srodkowy pasaż i nie zrobili by korków ,Ale gdzie tam . Une są ważne ,,,,,I na to idą moje podatki Odpowiedz Link Zgłoś
drmuras Re: Premier pogrążył siebie, rząd i syna - intern 15.08.12, 13:18 Warszawa , śmigłowiec LPR startuje w wieczornej mgle nie po to aby ratować rannego w wypadku ale by szybko przetransportować do Wawy urzędnika bo samoloty nie latają ... Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku urzekła mnie twoja opowieść 15.08.12, 18:46 jeszcze NIGDY nie spotkałem się z sytuacją by w korku karetka jakoś się nie przebiła Odpowiedz Link Zgłoś
cmazui Opinie 15.08.12, 00:09 To, ze polacy wokol siebie wszystkich obrzucaja gnojem , mnie nie dziwi. Trole zawsze maja wziecie Odpowiedz Link Zgłoś
dublin24 Re: Opinie 15.08.12, 11:41 Dokładnie , skąd ta niechęć polaków do wybrańców narodu ? Powinni się cieszyć z wysokiego poziomu życia jaki zapewnia im IIIRP imienia Gen.Kiszczaka. Odpowiedz Link Zgłoś
pioro111 Premier pogrążył siebie, rząd i syna - internau... 15.08.12, 00:11 Modlitfa Lemingaaaa .....Wierzę w jednego Tuska , Ojca Wszech-uwielbianego, Stworzyciela Zielonej Wyspy i Autostrad, wszystkich dotacji z Unii- widzialnych i niewidzialnych i w szczerego prawdomównością syna jego jedynego. I w jednego pana Rostkowskiego, ministra tuska prawdomównego, który z balcerowicza jest zrodzony przed wszystkimi długami. Tusk z Tuska, Europejskość z Europejskości Fakty prawdziwe z TVN-u prawdziwego. Przez Lisa stworzone , po dziś dzień mówione. Współistotne Tuskowi. A przez niego wszystko sie stało. On to dla nas Lemingów i dla naszego zgłupienia zstąpił z Kaszub. I za sprawa mitu o Dziadku z Wermahtu przyjął miliardy z Unii i stał sie Premierem. pomógł Grecji za Nas i pod namowa Angeli. Został przez nia poklepany, pochwalony i nagrodzony. I ponownie wybrany Dnia Wyborczego jak przewidział OBOP. Wstapił do Rządu, Siedzi po prawicy Bronka. I powtórnie przyjdzie w chwale na następna kadencję. A kurestwu jego nie bedzie końca. Wierzę w Donka Sondażowskiego, Pogromcę Kiboli, który z nocnej Zmiany pochodzi. Który z Niesiołowskim i Kopacz wspólnie odbiera uwielbienie i chwałę. Który mówi ustami Olejnik, Durczoka i Miecugowa. Wierzę w jedną wielką powszechna, aferalna Platforme Obywatelską. Wyznaje drożyzne, brak emerytury i podwyżki podatkow aby lepiej sie żyło. I oczekuję powrotu gumy Donald w Kiosku RUCHU, oraz wprowadzenia ACTA oraz GMO i mianowania kasi Tusk naczelna ONET-u.........he he Odpowiedz Link Zgłoś
pn-ski Re: Premier pogrążył siebie, rząd i syna - intern 15.08.12, 00:49 Fajne. Język KK jak bym w kościele był. Rzeczywiście była kiedyś guma Donald... ach młodości... Odpowiedz Link Zgłoś
w_r_e_d_n_y ModlitFa PISmatołka !!!!! 15.08.12, 05:17 pioro111 napisał: > Modlitfa Lemingaaaa ..... jaki wyznawca (PISu) taka modlitFa uuuhahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
eggerger Re: ModlitFa PISmatołka !!!!! 15.08.12, 07:49 Tak to bywa, jak do wklejki dodaje sie coś od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
gl67 Re: ModlitFa PISmatołka !!!!! 15.08.12, 08:00 w_r_e_d_n_y ty masz chyba cos z logiką , wszak leming to wyznaFca PO nie PIS-u hehehehe. To lemingowi nie przeszkadza państwo bezprawia gdzie można dowolnie kręcić lody i robić ludzi w wała , to lemingom cały czas wydaje się że PIS jest u władzy heheh i za wszystko ponosi odpowiedzialność. Prawda jest taka że jak nie pogrążył Donka spadający samolot i układy z sąsiadami za plecami głowy państwa to taki bzdet tym bardziej mu nie zaszkodzi . Dlaczego ??? Bo większość społeczeństwa (tego niegłosującego również ) to lemingi. A leming jak to leming zawsze ma przerażenie w oczach gdy widzi bilbord z nadrukiem PIS . Leming to taki gość o mentalności drobnego złodziejaszka. Myśli że skoro inni kradną to i jemu coś tam też skapnie oby tylko nikt nie patrzył na rączki. Niestety są rekiny i płotki drogi lemingu . Rekinów przybywa a ławica coraz mniejsza. Szkoda tylko że ucierpią przy okazji Prawdziwi Polacy . Heheheheh Ten ostatni zwrot tak dla ożywienia dyskusji heheheh. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: ModlitFa PISmatołka !!!!! 15.08.12, 09:30 gl67 Ten ostatni twój zwrot, drogi LENINGU, żywcem jakby z Leppera wzięty... " Czy można zgwałcić prostytutkę ? Heheheheh " Odpowiedz Link Zgłoś
frey8b Re: ModlitFa PISmatołka !!!!! 15.08.12, 11:35 Prawdziwi polacy to Kaczyński, Macierewicz itd. Odpowiedz Link Zgłoś
dublin24 Re: ModlitFa PISmatołka !!!!! 15.08.12, 11:49 Prawdziwi Polacy to ci którzy nie chcą dłużej żyć w państwie bezprawia gdzie całe sektory gospodarki są kontrolowane przez post-PRLowskie służby specjalne i ich rodziny, w państwie gdzie cały kapitalizm jest tak zaprojektowany żeby nie dopuścić nikogo spoza uprzywilejowanej nomenklatury do rynku. Gdzie czołowi dziennikarze wysługują się tym właśnie możnym i bogatym dbając o to aby ludzie nie potrafili wskazać przyczyny obecnego stanu rzeczy. Całe "elity" w Polsce są do wymiany , jeżeli Kaczyński, Macierewicz czy ktokolwiek inny to zrobi (a wściekłość "salonu" na to wskazuje" to ma mój głos. Mogą być dobrym narzędziem na drodze do naprawy Polski, ich postawa pokazuje że nie da się ich kupić ani zastraszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
trzy.14 Resentyment pożywką PiSu 15.08.12, 14:50 Drogi dublinie24, to czego pragniesz, to rewolucja a nie sanacja. Źródłem tego pragnienia nie jest racjonalny namysł, tylko wściekłość, poczucie przegranej i poszukiwanie winnych wśród INNYCH. Jesteś więc łatwym celem manipulacji różnych paranoików tudzież zwykłych cyników. Za wikipedią: Resentyment - pojęcie filozoficzne, oznaczające zjawisko tworzenia iluzorycznych wartości oraz ocen moralnych jako rekompensaty własnych niemocy i ograniczeń. Teorię resentymentu sformułował niemiecki filozof Fryderyk Nietzsche. Pojęcie resentymentu jest najczęściej ilustrowane znaną bajką Ezopa o lisie i kwaśnych winogronach. Lis, który nie zdołał dosięgnąć winogron, odchodzi mówiąc, że I tak były kwaśne. W psychologii tego typu zachowanie jest nazywane dziecięcą reakcją na motywy, których realizacja została zablokowana. W filozofii Nietzschego resentyment jest cechą charakterystyczną moralności niewolniczej. Wiąże się on z urazą wobec świata, żalem do życia, które nie spełnia oczekiwań. Moralność niewolnicza jest reaktywna, gdyż za dobre uznaje własne cnoty moralne, a za złe cnoty, których nie może osiągnąć. W ten sposób pozwala ona słabym uszlachetnić swoją słabość i zemścić się na silnych jednostkach. Jej wcieleniem jest, według Nietzschego, moralność chrześcijańska. Słowo resentyment pochodzi od francuskiego ressentiment. Słownik Wyrazów Obcych PWN definiuje je jako niezadowolenie, niechęć, uraza. Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Tak, tak sam sobie winny 15.08.12, 15:25 Dlaczego twierdzisz, że źródłem nie jest racjonalny namysł. To co napisał to są przemyślenia wynikające z prawidłowej diagnozy sytuacji. Te przemyślenia podziela bardzo dużo jednostek w społeczeństwie. Szkoda, że w wolnej Polsce i w dobie internetu tak trudno zorganizować się tym jednostkom. A ten chwyt, że jednostka jest sama sobie winna, że nie osiągnęła sukcesu to możesz głosić w USA. W Polsce dzięki Bogu, żyją jeszcze ludzie wykształceni za komuny, który tą tezę olewają ciepłym moczem. Można sobie wygooglać, 10 sposób manipulowania społeczeństwem, gdzie to jest dokładnie omówione. Odpowiedz Link Zgłoś
frey8b Re: ModlitFa PISmatołka !!!!! 15.08.12, 11:44 A prawdziwi Polacy to Kaczyński i Macierewicz no i łociec Rydzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
alik444 Re: ModlitFa PISmatołka !!!!! 15.08.12, 13:27 To oczyeiwsta oczywistość! Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monter-christo Re: ModlitFa PISmatołka !!!!! 16.08.12, 03:23 gl67 napisał: > w_r_e_d_n_y ty masz chyba cos z logiką , wszak leming to wyznaFca PO nie PIS-u > hehehehe. to jest raczej kwestia wiedzy (niewiedzy) a nie logiki, wiec nie masz pojecia co to logika poza tym - co widac na odleglosc - chodzilo mu o "f" w slowie "modlitfa" a nie o to, kto sie tak modli hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
frey8b Re: Premier pogrążył siebie, rząd i syna - intern 15.08.12, 11:30 Poeta tylko głowa nie ta. Odpowiedz Link Zgłoś
attilius Premier pogrążył siebie, rząd i syna - internau... 15.08.12, 00:25 tytuł treści przeczy Odpowiedz Link Zgłoś
kontest_two Re: Premier pogrążył siebie, rząd i syna - intern 15.08.12, 07:47 absolutnie nie masz racji: przecież to gw ! Odpowiedz Link Zgłoś
r1234_76 Premier pogrążył siebie, rząd i syna - internau... 15.08.12, 01:25 Sprawa Tuska dla sprawy Amber Gold jest prawie bez znaczenia. Natomiast jeśli chodzi o samego Tuska młodszego, to jest niestety człowiek o mentalności oszusta. To nie jest problem tego, że pracował dla nieodpowiedniego człowieka. Każdemu może zdarzyć się zostanie oszukanym. Np. Kmicicowi też się zdarzyło. Ale Tusk młodszy świadomie robił coś, co etyczne nie jest. Pracował dla GW i AG jednocześnie, sam sobie pisał wywiady prezentujące AG w korzystnym świetle... Jeśli nie wiedział, że to nieuczciwe, to był zwyczajnie głupi. Ale ja nie wierzę, żeby mógł być aż tak głupi... Zaufalibyście komuś takiemu? Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis A Jarek i PISuary spia? 15.08.12, 07:10 az dziwne, ze nie potrafia tego wkorzystac..... Dalej "siedza" w Smolensku? Odpowiedz Link Zgłoś
eggerger Re: A Jarek i PISuary spia? 15.08.12, 07:46 1zorro-bis napisał: > az dziwne, ze nie potrafia tego wkorzystac..... > Dalej "siedza" w Smolensku? Nie śpią. Opracowują sposób na wykończenie premiera rękami "dziennikarzy" i swoich sympatyków. Problem jest w tym, by nie dokonano >skoku< na parabanki. I je prześwietlano. Tego bardzo nie chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
gl67 Re: A Jarek i PISuary spia? 15.08.12, 08:12 1zorro-bis napisał: > az dziwne, ze nie potrafia tego wkorzystac..... > Dalej "siedza" w Smolensku? nie kopie się leżącego to nie honorowo . PIS-owcy zawsze kierowali się honorem zatem zapewne poczekają aż przeciwnik wstanie na chwiejnych nóżkach aby przywalić z półobrotu. Kurcze tu przy obecnej władzy naprawdę nie potrzeba żadnego kopania dołów, podkładania świń . Oni sami się kompromitują coraz bardziej i nawet chyba nic sobie z tego nie robią bo lemingi i tak trzęsą porami przed PIS-em. Zapewne musi przyjść jeszcze mocniejsze doświadczenie . Samolot, powódź, upadki firm i transfery pieniędzy, to wszystko jeszcze za mało dla społeczeństwa. Izrael zanim opuścił Egipt miał 10 plag. Jeszcze trochę przed nami. Egipt w sensie niewolę. A wyjście niekoniecznie musi oznaczać emigrację a jedynie wyjście z mentalnej niewoli. Ostatnie zdanie gwoli wyjaśnienia dla lemingów . Odpowiedz Link Zgłoś
eggerger Re: A Jarek i PISuary spia? 15.08.12, 08:25 gl67 napisał: > 1zorro-bis napisał: > > > az dziwne, ze nie potrafia tego wkorzystac..... > > Dalej "siedza" w Smolensku? > > > nie kopie się leżącego to nie honorowo . PIS-owcy zawsze kierowali się honorem Zakrztusiłem się kawą !!!!! Ty to znasz dowcipy !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eggerger Re: A Jarek i PISuary spia? 15.08.12, 08:27 Reszty już nie czytałem, bo pewnie umarłbym ze smiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
gl67 Re: A Jarek i PISuary spia? 15.08.12, 08:44 doczytaj - śmiech to zdrowie - będzie Ci "poczebne" już niedługo heheheh . Na naszych kabaretach jakoś nie za bardzo jest się z czego pośmiać to przynajmniej mój wpis niech ci będzie na zdrowie heheheh. Odpowiedz Link Zgłoś
eggerger Re: A Jarek i PISuary spia? 15.08.12, 09:26 Napisałeś "poczebne". Czyżbyś coś insynuował? Wprawdzie mieszkam i pracuję od dwudziestu lat za dwiema granicami, ale o język staram się dbać. A może jest to zawoalowana ocena mojej inteligencji? Więc ulżyj sobie. A ja się pośmieję. Masz na myśli rozwijający się kryzys? Tusk jemu nie zapobiegnie, ale "Pan Wieczny PREMIER" Kaczyński już przebimbał koniunkturę. Z propozycji >doczytania< nie skorzystam. Za co nie przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
leming.nr1 Re: A Jarek i PISuary spia? 15.08.12, 12:55 eggerger napisał: > Reszty już nie czytałem, bo pewnie > umarłbym ze smiechu. Ja przeczytałem, dalej nie było już tak śmiesznie. Odpowiedz Link Zgłoś
cornice Re: dalej nie było już tak śmiesznie 15.08.12, 15:37 - jak nie, jak tak? "trzęsą porami przed PIS-em" - to ta zgraja mitomanow mysli, ze ktos sie ich boi?! -owszem, staramy sie Was nie dopuscic do wladzy (a Wy robicie co w waszej mocy zeby w tym dopomoc), ale ze strachem ma to tyle wspolnego, co ostroznosc, zeby nie wdepnac w g. Odpowiedz Link Zgłoś
ttoorroo05 Premier pogrążył siebie, rząd i syna - internau... 15.08.12, 03:13 Przeciez plemiel sie pograzy jak zostanie wybrany na nastepna kadencje. Przed Polska ciezkie czasy nadchodza,po co mu sepuku.Ja bym na jego miejscu dokradl jeszcze ile sie da i spier.dalal na Kajmany,a potem zyl dlugo i szczesliwie, Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Premier pogrążył siebie, rząd i syna - intern 15.08.12, 09:42 ttoorroo05 napisał: ....Ja bym na jego miejscu dokradl jeszcze ile sie da i spier.dalal na Kajmany,a potem zyl dlugo i szczesliwie, Bardzo to ładnie wywiodłeś - wynika z tego jednoznacznie że gdybyś był premierem (prezydentem, ministrem czy kimś takim) kradłbyś ile się da a potem spierd. na Kajmany i .... Taka pisowska mentalność (Telegraf, FOZZ, Art-B itd.) Na szczęście nikt ci takich funkcji nie powierzy, więc jedynie możesz ukraść łopatę którą kopiesz rowy, ew. spinacze z biura (jeśli pracujesz w jakimś biurze co mało prawdopodobne). Może jeszcze rower sąsiadowi albo pranie z ogródka. Odpowiedz Link Zgłoś
gobi05 Re: Premier pogrążył siebie, rząd i syna - intern 15.08.12, 22:31 > olska ciezkie czasy nadchodza,po co mu sepuku.Ja bym na jego miejscu dokradl je > szcze ile sie da i spier.dalal na Kajmany,a potem zyl dlugo i szczesliwie, Bo nie umiesz kombinować. Plemiel wybiera się do Brukseli i uda mu się to. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekd38 Premier pogrążył siebie, rząd i syna - internau... 15.08.12, 05:56 Wypowiedzi sa nie tylko glupie ale obrazliwe dla Premiera.Mlody TUSK nic zlego nie zrobil Jakie tajemnice lotniska mogl znac pracownik za 3 tys. zl.???? Czy ceny biletow LOT u sa tajne? A przeciez wywiad z dyrektorem byl autoryzowany !!!!!!!!!!!! Ludzie troche rozsadku !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lechujarek_wolski Re: Premier pogrążył siebie, rząd i syna - intern 15.08.12, 06:26 Jarucki? wyborcza.biz/biznes/1,101562,7776719,Z_wyrokiem_za_przywlaszczenie_prowadzi_firme_posrednictwa.html Odpowiedz Link Zgłoś
eggerger Re: Premier pogrążył siebie, rząd i syna - intern 15.08.12, 08:21 Nawet jeśli dostałby u p. Plichty posadę sprzątacza(a nadaje się na inne?), to wyglądałoby podejrzanie. Casus Pompei. Z drugiej strony gdynianie mają swoje zdanie na temat jego kompetencji "dziennikarskich". Gdy o Gdyni pisał źle, albo wcale. Dał plamę wyśmiewając węzeł drogowy, który później wyróżniono. Podklęcznik klęcznika >Budynia<. Mnie go nie żal. PS. Mieszkam przeszło 1200 km od Gdańska. Odpowiedz Link Zgłoś
1.zhyvilla Premier pogrążył siebie, rząd i syna - internau... 15.08.12, 07:54 W moich oczach ci internauci pogrążają sami siebie. Tak naprawdę to ludzie, którym rozsądek i oczy zalała chciwość powierzyli swe pieniądze jeszcze bardziej chciwemu i cwanemu facetowi. Pretensje kierowane do premiera rządu są czystym idiotyzmem. Najlepiej zarobiły na tym wszystkim media, przez długi czas nadając niemal non stop reklamy Amber Gold i OLT. Te same media teraz podnoszą wrzask, że winny syn premiera i sam premier, a część polskiego społeczeństwa gładko daje się przewrotnym mediom zmanipulować, żałosne ... Odpowiedz Link Zgłoś
rych33 Re: Premier pogrążył siebie, rząd i syna - intern 15.08.12, 10:43 Prawda w wersji " 1.zhywilla" jest tak oczywista,jak to że jest sezon ogórkowy.A media muszą z czegoś żyć.Internauci /zwłaszcza ci trochę Kiepscy/,prawnicy,komentatorzy,politycy,Kurski i inne mastalerki teraz mogą się wykazać. A gdzie byli oglądając- kilka miesięcy temu- reklamy Amber G.??? Odpowiedz Link Zgłoś
pelikan1969 skopiowano z salon.24 15.08.12, 08:12 Opowiadano mi, no dobrze, konkretnie opowiadał mi Adam Michnik, że swojego czasu podczas kolegium redakcyjnego „Wyborczej”, ktoś wspomniał, być może żartobliwie, o “aferze Rywina i Michnika”. „Nie mieszaj w to Rywina” – wciął się do rozmowy Adam. I tak trochę jest teraz: afera Amber Gold, która zaczęla się jako sprawa Plichty, powoli przekształca się w „sprawę Plichty i Michała Tuska”, a niedługo stanie się aferą Tuska, już wszystko jedno którego. Na plan drugi zejdzie kryminalna działalność polskiego Madoffa – kluczowe stanie się, dzięki pracowitym zabiegom prawicowej prasy i blogosfery, niemądre i czasem nierzetelne, ale w końcu nie przestępcze, zachowanie syna premiera, na obrzeżu Amber Gold, OLT, gdańskiego lotniska i trójmiejskiego wydania GW. Plichta zaczyna już odgrywać rolę autorytetu dla prasy, która przeprowadza z nim wywiady (jak na razie - jeden wywiad na szczescie), dając mu platformę oblewania błotem mlodego Tuska dla wybielania siebie. Dlatego trzeba pamiętać o proporcjach winy, o różnicach między działaniem nierozważnym a przestępczym, o rozróżnieniu między wchodzeniem w interesy z człowiekiem marnej reputacji a byciem takim człowiekiem. Tworzenie jakiejś symetrii między Plichtą a Michałem Tuskiem jest przejawem zacietrzewienia, na mocy którego każdy kij jest dobry, by uderzyć nim w nielubianego przez siebie polityka. Odpowiedz Link Zgłoś
gl67 Re: skopiowano z salon.24 15.08.12, 08:24 pelikanie a gdzie są służby spec. aby uchronić płemieła przed takimi pomówieniami . Przepraszam źle się wyraziłem. Aby ZAPOBIEC wikłaniu premira i jego rodziny w afery ???? Są? czy nie istnieją ?? Jeżeli są , a na to pozwoliły to skąd te odznaczenia ??? Jeżeli nie ma to w jakim / czyim państwie żyjemy ? Polska to jeszcze ?? Odpowiedz Link Zgłoś
pelikan1969 Re: gl67 15.08.12, 09:46 > pelikanie a gdzie są służby spec. aby uchronić płemieła przed takimi pomówienia > mi . Przepraszam źle się wyraziłem. Aby ZAPOBIEC wikłaniu premira i jego rodzin > y w afery ???? To nie jest afera Tuska.....sprawa zaczeła sie z momentem utraty płynności finansowej przez Amber Gold a nie z momentem ujawnienia miejsca pracy Michała Tuska. Swoją drogą potrafie sobie wyobrazić działanie podobnej "firmy" w poprzednich rządach teraz jak znam życie będą "intensywne prace" zmierzające do zmiany prawa która po upływie czasu okaże sie zmianą naprędce robioną a wiec nieprzemyślaną. Czy to wina PO że ludzie w podeszłym wieku w ten sposób pieniądze "inwestują?" Jeśli mamy wątpliwość co do miejsca zamieszkania to przecież teraz paszportów do wyjazdów nie trzeba...są tacy co nie będą płakać. Problemem tego kraju jest to że każdy szewc zna sie tu lepiej od rządzących na polityce każdy baran wie wiecej od ministra o ekonomii ale kiedy przyjdzie do wyborów to na miernoty trzeba głosować Odpowiedz Link Zgłoś
guzikiewicz Daniel Kalemba 15.08.12, 12:18 Michał Tusk pojawił się wcześniej.W chwili kiedy p.premier zlecił Pawlakowi zmianę miejsca pracy młodego Kalemby-Daniela.Już po paru sekundach usłużny dziennikarz wrzasnął:a młody Tusk!Haki w tym kraju mają długą historię i jeszcze dłuższą przyszłość.Ale nikt nie pobije Kurskiego z jego dziadkiem z Wehrmachtu.To był cały PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_busters Re: Polska to jeszcze ?? A to Polska właśnie !!! 15.08.12, 10:33 Polska to jeszcze ?? A to Polska właśnie !!! Przekręty, przekupny wymiar sprawiedliwości, nieudolne służby i urzędnicy itd. itp. To jest właśnie Polska od co najmniej 500 lat! Trudno znaleźć drugi taki kraj w Europie, w którym panuje taki bajzel, typowo polski bajzel. Nieprzestrzeganie prawa i złe jego stanowienie to nasza wszak specjalność !!! Odpowiedz Link Zgłoś
dublin24 Re: skopiowano z salon.24 15.08.12, 11:57 Służby specjalne w Polsce są zajęte dojeniem przeróżnych gałęzi gospodarki i transferowaniu pieniędzy do rajów podatkowych. Pieniędzy do rabowania jest coraz mniej więc i walka pomiędzy wywiadem cywilnym i wojskowym się zaostrza (np. aresztowanie gen. Czempinskiego i "samobójstwo" Petelickiego) Oni się żrą na śmierć i życie a ty chcesz żeby łazili za Michałkiem T. i go pilnowali ? Jego tatuś jest tylko marionetką w ich rękach a ty sobie ubzdurałeś że to Oni pracują dla niego ?! Odpowiedz Link Zgłoś
guzikiewicz generał 15.08.12, 12:25 W swoim czasie minister od służb specjalnych-Janusz Pałubicki usiłował okiełznać specsłużby.Pamiętamy.Wypowiedź pewnego esbeckiego generała:nie będzie jakiś facet w brudnym swetrze rządził moim podwórkiem.Esbecka prostytuta miała swoje podwórko.i tak jest do dzisiaj.Plichta miał też swoje podwórko.I sześć wyroków.Musi być siódmy,i to bez nawiasów. Odpowiedz Link Zgłoś
gl67 Re: skopiowano z salon.24 15.08.12, 12:47 dublin24 napisał "> Służby specjalne w Polsce są zajęte dojeniem przeróżnych gałęzi gospodarki i tr > ansferowaniu pieniędzy do rajów podatkowych. .............. Oni się żrą na śmierć i życie a ty chcesz żeby łazili za Michałkiem T. i go pil > nowali ? Jego tatuś jest tylko marionetką w ich rękach " własnie liczyłem że dojdziesz do takiej właśnie konkluzji . Dzięki że nie muszę tego Ci wyjaśniać. Święta prawda dublinie. Niczego sobie nie ubzdurałem . Zapytam jeszcze raz . Czy to Polska jeszcze ??? Bo z tym że służby decydują chyba obaj sie zgadzamy - tylko czyje ??? :D Polskie ??? czy Rosyjskie ??? Izraelskie ??? Niemieckie ??? a może Internacjonalistyczne po prostu ??? Służby ponad podziałami . A wracając do transferowania pieniędzy dobrze byłoby sobie przypomnieć np. Aferę FOZZ o której mało kto juz pamięta. Odpowiedz Link Zgłoś
gl67 Re: skopiowano z salon.24 15.08.12, 12:50 i jeszcze jedno. To że coś wisi w powietrzu i że atmosferka się zagęszcza też czujesz - inie chodzi mi tylko o nasze podwórko - bardziej globalnie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
malina510 Internauci - kto to taki? + sedno afery 15.08.12, 08:17 Czy ktoś mi powie., kto to są "internauci"? ludzie, których łączy tylko dostęp do klawiatury i netu. Żadna wspólnota poglądów, opinii, wartości. A tu takie artykulasy. Śmieszne, widać brak paliwa. NB o sprawie młodego Tuska: naczelny Trójmiejskiej GW sprytnie odwrócił uwagę od tego, że zaakceptowali i pytania współtworzone przez MT, i udzielone odpowiedzi. Nie dociskali, zgodzili sie, jak rozumiem, na mejlowy wywiad (mejlowy, czyli taki, w którym nie ma m miejsca na dociskanie, powracanie do jakiejś kwestii, taki, w którym dziennikarz nie fatyguje się porozmawiać z wywiadowanym. Na to zgodziła sie REDAKCJA). Cała ta "afera" jest śmieszna i dęta. Tak naprawdę mamy do czynienia z aferą... wymiaru sprawiedliwości i tu trzeba upatrywać porażki oraz żądać od Państwa szybkich i zdecydowanych reform sądów! Odpowiedz Link Zgłoś
guzikiewicz A mi się marzy 15.08.12, 08:27 Komisja Sejmowa.Tylko tam,w wyniku kilkuletnich dochodzeń przekonamy się,że Plichta to "słup" premiera,któremu /premierowi/ brakło na waciki.Szefem komisji MUSI być p.Kempa,viceszefem Brudziński na zmianę z Hofmanem.Sekretarką komisji mogłaby zostać wschodząca gwiazda pisowskiej sekty,p.Pawłowicz.Akredytować wszystkie stacje telewizyjne,CNN również.Sprowadzić łazik Celebrity.Niech relacjonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
romp6 WP.pl Tusk junior zarabiał 10 470 złotych! 15.08.12, 08:41 Syn premiera, Michał Tusk nie tylko dostał etat na gdańskim lotnisku podległym samorządowi rządzonemu przez Platformę. Nie tylko związał się w tym samym czasie lukratywnym kontraktem z OLT Express, ale na dokładkę dorabiał jeszcze... jako doradca prywatnej kancelarii prawnej. Miesięcznie na rękę młody Tusk dostał aż 10 470 złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Re: WP.pl Tusk junior zarabiał 10 470 złotych! 15.08.12, 08:59 romp6 napisał(a): > Miesięcznie na rękę młody Tusk dostał aż 10 470 złotych. Nie wiem w jakim świecie żyjesz - to raczej normalny dochód młodego biznesmena. To, że niektórym się w życiu nie powiodło, nie wykształcił się jak należy lub nie skorzystał z okazji, nie oznacza, że wszyscy mają w ten sposób czynić. Po za tym Michał Tusk wykonywał swoją pracę, za którą należy mu się wynagrodzenie, nie pobierał apanaży za zasiadanie w radzie nadzorczej tak jak syn Leszka Milera. Odpowiedz Link Zgłoś
gl67 Re: WP.pl Tusk junior zarabiał 10 470 złotych! 15.08.12, 09:09 boykotko ja tez nie wiem w jakim ty świecie żyjesz heheheh - pewnie wirtualnym i dla ciebie to wszystko normalne . Mnie też nalezy sie takie wynagrodzenie bo wykształcony jestem i wyspecjalizowany znacznie bardziej niż MT i to w różnych dziedzinach . hahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Re: WP.pl Tusk junior zarabiał 10 470 złotych! 15.08.12, 11:25 gl67 napisał: > boykotko ja tez nie wiem w jakim ty świecie żyjesz heheheh - pewnie wirtualnym > i dla ciebie to wszystko normalne . Mnie też nalezy sie takie wynagrodzenie bo > wykształcony jestem i wyspecjalizowany znacznie bardziej niż MT i to w różnych > dziedzinach . hahahahah A to już należy do oceny innych - jak na razie oceniłeś sam siebie. Rynek najwyraźniej zrobi to lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
eggerger Re: WP.pl Tusk junior zarabiał 10 470 złotych! 15.08.12, 09:35 Częściowo masz rację, ale "żona Cezara ...", itp. Już piasałem, że nie jest mi go żal. Przeczytaj wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
paw73 Re: Socjolog M.Tusk po 7 latach studiów geniusz? 15.08.12, 12:06 Ciekawe dlaczego młody Tusk, otrzymywał tak lukratywne kontrakty? Młodzi ludzie niekiedy z dwoma fakultetami po bdb uczelniach, nie może w ogóle znaleźć pracy na Podkarpaciu czy Warmii i Mazurach a nawet w Trójmieście. Młody Tusk z wykształcenia socjolog, który studiował siedem lat, nie pięć lat jak należy. Dlaczego nikt nie zechciał zapytać, w czym tak dobry stał się nagle, marny student socjologii. Człowiek ,który stał się socjologiem stał się z dnia na dzień, prawnikiem PR-owcem , specjalistą od wszelkiego rodzaju transportów. Geniusz to mało można rzec, może tylko synek notabla z PO,któremu załatwią wszystko kolesie tatusia z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
leming.nr1 Re: Socjolog M.Tusk po 7 latach studiów geniusz? 15.08.12, 13:07 paw73 napisał: > Ciekawe dlaczego młody Tusk, otrzymywał tak lukratywne kontrakty? Bo się nazywał Tusk. To by się tyczyło każdego dziecka jakiegokolwiek premiera (no, oprócz jednego). Zawsze znajdą się tacy, którzy nazwisko przedłożą nad kompetencje. Odpowiedz Link Zgłoś
paw73 Re: Socjolog M.Tusk po 7 latach studiów geniusz? 15.08.12, 14:15 PO=PiS jedni i drudzy leżą plackiem przed byle jakim pajacem w sutannie czy habicie! Wszystkie ustawy rządowe czy sejmowe ,od czasów PiS LPR Samoobrona po dziś dzień PO PSL,najpierw są zanoszone do episkopatu{ustawa o in vitro, czy o związkach partnerskich}. Tusk i jego ekipa, wykazuje się największym nepotyzmem od czasów AWS i UW. Synek Tuska, był jednym z najgorszych studentów na wydziale socjologii UG, wystarczy ,że studiował siedem lat! Poza synem i całą rodziną Tuska,żadne dzieci czy reszta rodziny nie mogłyby liczyć na takie wsparcie i opiekę mediów. Młody Tusk nie zna się na niczym, a za swą niewiedzę i ignorancję dostaje 10tyś taka Polska pod rządami kołtunów z prawicy PO PiS itp.! Odpowiedz Link Zgłoś
gl67 Re: Socjolog M.Tusk po 7 latach studiów geniusz? 15.08.12, 14:59 pawiu PO nie równa się PIS a twoja wypowiedź to zwykła manipulacja. Bliższe mi są pomysły JKM niż PIS-u ale na takie zmiany nikt w naszym kraju mentalnie nie jest gotowy - Homo-sowietikus . Mentalność niewolnicza - niestety. Może kiedyś jak to wszystko pierdyknie jak biblijna wieża Babel , może ..... Odpowiedz Link Zgłoś
paw73 Re:@gl67 JKM to obrzydlistwo, jak gnijąca rana 15.08.12, 16:42 @gl67 Gratuluję wyboru mentora o faszystowskich antysemickich i homofobicznych poglądach, i współpracownika służb specjalnych PRL! Korwin Mikke,tzw konserwatysta katolik,który miał cztery konkubiny, o czym mówił w rozmowie z Hołdysem. Nazwijmy to haremem konserwatywnego katolika Korwina Mikke. Ten,ze Mikke w 1977 dzięki służbom PRL pojechał sobie do Francji i wrócił zapewne z informacjami o Polkach tam żyjących. JKM facet,który podziwia niejakiego Dmowskiego,który całe życie był ateistą a dla władzy stał się gorliwym katolikiem-hipokryta. Ten,że Dmowski to typ ,który chciał budować Polskę w ramach autonomii Imperium Rosyjskiego. Dmowski to ten typ,który gotów był lizać tyłek Leninowi, aby zwalczyć Piłsudskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
gl67 Re:@gl67 JKM to obrzydlistwo, jak gnijąca rana 17.08.12, 00:31 pawiu napisałem bliższe nie 100 % takie same. A bliższe dla mnie znaczy mniej biurwy a więcej autonomii i dla jednostki ze wszystkim co to oznacza . Chodzi mi o podmiotowość człowieka , o prawo własności , generalnie o mniej państwa tam gdzie go być nie powinno. Silna armia i sprawna policja i wymiar sprawiedliwości no i strategiczne gałęzie gospodarki - to wszystko czym powinno zajmować się państwo reszta to wolna amerykanka w myśl zasady jak sobie pościelesz tak się wyśpisz. Pracowici ludzie z pomysłami znajdą sobie miejsce , nieudacznicy siedzący teraz w biurze i przekładający kwitki też będą musieli się rozwijać bo zgłodnieją . Nie wiem jakie tam masz poglądy ale ja wiem że jedyną skuteczną metodą walki z silniejszym przeciwnikiem są zasady SUN TZU ale do tego trzeba mieć naród spójny a nie skłócony oraz u władzy ludzi którzy mają kręgosłup a nie są chorągiewkami na wietrze. Dlatego powtarzam jeszcze raz bliższe ale na razie i tak głos swój będę oddawał tam gdzie widzę realną siłę mogącą coś zmienić. Niestety nie ma takiej opcji w tej chwili która byłaby idealna możemy jedynie wybrać sobie coś z oferty dostępnej na rynku. Obecna ekipa chyba wyczerpała swoje możliwości i chyba już wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
guzikiewicz Piłkarzyk 15.08.12, 09:18 To mniej niż przeciętny trzecioligowy piłkarz nożny.Różnica taka,że MT forsę tę ulokuje na przyszłość,a piłkarzyka Rzeczpospolita będzie utrzymywać do końca życia. Odpowiedz Link Zgłoś
paul_kemp POwczaki oraz sam tatuś nic nie wiedzieli pewnie.. 15.08.12, 09:20 ... przecież to oczywiste, że POwczaki kręcą lody gdzie się tylko da. Szkoda, że faszystowskie media typu GW jakoś nie potrafią tego rozgłosić. Słowo 'Afera' to synonim PO i pewnie jeszcze nie jedno lodziarze z PO z samym konDonkiem na czele mieliby nam do pokazania i powiedzenia. No, ale jak się ma służalcze media na każde skinienie, to można kręcić prawie (jak pokazał ten przypadek) do woli. Odpowiedz Link Zgłoś
jogar Premier pogrążył siebie, rząd i syna - internau... 15.08.12, 09:33 A mnie premier nie musiał przekonywać bo ja nie winię za pracę w OLT Michała Tuska. Nie sądzę by zrobił coś złego. Tym bardziej, że to była praca dla OLT a nie Amber do tego za dość kiepskie pieniądze- zdecydowanie lepsze mają rodziny PSL w agencjach tzw rolnych. Wszyscy krzyczą ale OLTem latali, zamieszczali reklamy i OLT(cały ogrom) i Amber(wszystkie dzienniki, tygodniki, portale), Polacy szli do OLT po pracę i do Amber również- ale M.Tusk jest winien. Opamiętajcie się bo napad na Michała Tuska jest zwyczajnie żałosny, to tak jak by on wręcz osobiście brał kasę od tych naiwnych Polaków a nie oszust Plichta. Odzywają się głównie jacyś nieudacznicy, którzy kasę 6000zł m-cznie uważąją za szczyt świata uzyskaną do tego po znajomości. Dla mnie taka kasa to też dużo ale ludzie tak zarabiają. A was zwykła zawiść zżera i to wszystko. Znamy takich, którzy siedzą gdzieś tam na stołkach i całe lata na zwolnieniu lekarskim a zus im płaci 6tyś co miesiąc. A to juz idzie z naszej kasy. OLT jest czy był prywatną firmą i zarobki tam nie powinny nas interesować. Do tego jeszcze raz zwracam uwagę, że wy "pożeracze" Michała Tuska raczej zwróćcie się w stronę Plichty i wymiaru sprawiedliwości, który mu tak zwyczajnie pozwolił działać i w stronę waszego nietylaknego kościoła, dla którego Plichtowie są "dobrymi ludźmi" (wywiad w TVN24), bo dostali od nich darowiznę w wys miliona złotych!!!! Czy to was nie bulwersuje żałośni ludzie?!!! Bo mnie tak! Bo nie widzę tu działania nikogo powołanego do takiego działania np Urzędu Skarbowego. Że nie wspomnę o tym, że kościół nie miał żadnych oporów w przyjęciu kasy od oszusta Polaków. Mało tego ten kościół zapomniał, że żyje z nas Polaków wszystkich, nie tylko katolików ale i ateistów, i powinien odmówić przyjęcia darowizny od oszusta. Wiadomo, ze taka kasa to z krzywdy innych. A tu zero reakcji z kościoła- idźcie więc sie pomodlić i dajcie na tacę i dalej uważajcie, że wszystko ok. Odpowiedz Link Zgłoś
michelange75 Premier pogrążył siebie, rząd i syna - internau... 15.08.12, 09:38 Nie oszukujmy sie Tusk nic nie zrobi, poniewaz PO z Pomorza i nie tylko jest tak umoczona w te afere ze musialby sie poddac do dymisji. Cala ta afera ma taki szeroki wymiar, poniewaz wielu z nich i nie tylko z tej opcji politykow zostalo przez pewnego cwaniaczka wydymanych na zero. Az dziw bierze jak mamy niesprawne panstwo, ktore pozwala swobodnie zlodziejom operowac i wodzic za nos jego struktury.W nie jednym panstwi afera tak skonczylaby sie byc moze dymisja. kilkadziesiat tysiecy lub wiecej mieszkancow tego panstwa, placacych podatki i liczacych na opieke i ochrone panstwa ma o juz inne zdanie, mimo iz wykazali sie naprawde nieroztropnoscia. Chronienie syna i zrzucanie calej odpowiedzialnosci na innych odbije sie Tuskowi czkawka. Jego panstwo jest dziurawe jak sito, a glowna zasada wydaje sie byc: Kradnij poki morzesz, poki Plaforma jest u wladzy.Pozniej bedzie to mozliwe, ale bedzie zdecydowanie trudniej. Odpowiedz Link Zgłoś
keppra Re: Premier pogrążył siebie, rząd i syna - intern 15.08.12, 10:06 TO WSZYSTKO TO LUDZIE PLATFORMY. POLACY-OBUDŹCIE SIĘ. PLICHTA JEST CHRONIONY PRZEZ PLATFORME. DUZO TAM SKORZYSTAŁO OSÓB Z PLATFORMY. NIE DZIWCIE SIE POLACY, ŻE NIEMCY I ROSJANIE NAS NIE LUBIĄ. RYWIN SIEDZI ZA 1 TYLKO ŁAPÓWKE. A TEN ZAKŁADA SOBIE NOWA FIRME. SYNEK TUSKA MYSLI GDZIE TU TOBIE NASTEPNE MIEJSCE W JAKIEJŚ FIRMIE ZAŁATWIC. ŻAŁUJĘ ZE JESTEM POLAKIEM. RZYGAĆ SIE CHCE. TO JEST MAFIA PLATFORMOWA. Odpowiedz Link Zgłoś
leming.nr1 Re: Premier pogrążył siebie, rząd i syna - intern 15.08.12, 13:09 keppra napisał: > TO WSZYSTKO TO LUDZIE PLATFORMY. POLACY-OBUDŹCIE SIĘ. PLICHTA JEST CHRONIONY PR > ZEZ PLATFORME. DUZO TAM SKORZYSTAŁO OSÓB Z PLATFORMY. NIE DZIWCIE SIE POLACY, Ż > E NIEMCY I ROSJANIE NAS NIE LUBIĄ. RYWIN SIEDZI ZA 1 TYLKO ŁAPÓWKE. A TEN ZAKŁA > DA SOBIE NOWA FIRME. SYNEK TUSKA MYSLI GDZIE TU TOBIE NASTEPNE MIEJSCE W JAKIEJ > Ś FIRMIE ZAŁATWIC. ŻAŁUJĘ ZE JESTEM POLAKIEM. RZYGAĆ SIE CHCE. TO JEST MAFIA PL > ATFORMOWA. Uff, wykrzyczałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
alik444 Re: Premier pogrążył siebie, rząd i syna - intern 15.08.12, 20:29 Patrzcie państwo, nowy trybun się objawił! Na barykady wzywa! Odpowiedz Link Zgłoś
jurber1 Premier pogrążył siebie, rząd i syna - internau... 15.08.12, 10:16 Bardzo trafnie ujął to Tomasz Lis: Plichta&Co próbują zamienić "Plichtagate" w "Tuskgate". Dodam "a Jarek nakazał uaktywnić się "internetowo" swoim codziennym półinteligentom" - co się uwidacznia w liczbie, formie i treści wielu powyższych postów. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Obłuda 15.08.12, 10:52 Jak jakiś czas temu w odniesieniu do działań CBA pisałem na forum, że obowiązkiem specsłużb NIE JEST podejmowanie prób kompromitowania tych polityków poprzez "próbowanie" ich odporności na korupcję ale CHRONIENIE ich przed takimi "testami" to się ze mnie śmiano. Teraz nagle okazuje się, że większość ma pretensję do Tuska, że działając na takiej zasadzie specsłużby nie ochroniły go przed współpracą jego syna z OLT. Ludzie czy wy w ogóle myślicie co piszecie? Gdzie się podziewała ta wasza mądrość, którą dziś świecicie, gdy wam pisałem, że CBA to przestępcy? No do cholery, gdzie??!!! Inna sprawa, że Tuskowi się należy. Zamiast kunktatorstwo chronić i poprzedni zarząd CBA (bo PiS mu potrzebny do straszenia obywateli) i samo CBA (ciekawe do czego Tusk wykorzystuje ludzi, dla których działanie przeciwko konstytucyjnym władzom RP nie stanowi problemu?) powinien zrobić tam porządek. Zrobiłby - spec służby dostały by jasny sygnał co jest a co nie jest ich obowiązkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
polganebydlolzeiszczekanapis Polska jest rozkradana przez POstUBecką szajkę 15.08.12, 11:24 niepoprawni.pl/blog/54/500-afer-i-przekretow-po Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Re: Obłuda 15.08.12, 11:41 "Wina" Tuska - nie potrafię inaczej tego skomentować. Cokolwiek by nie zrobił, będzie winny. Nie chcę tu go bronić, bo jest wiele co mogę Tuskowemu rządowi zarzucić, niemniej ta sprawa idzie w bardzo złym kierunku. Niedawno parlament uchwalił ustawę o zgromadzeniach publicznych, gdzie wprowadzono kilka zakazów ( w tym zakrywania twarzy ) - ile było krzyku o łamanie praw obywateli ? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Obłuda 15.08.12, 12:18 Jestem zły. Tuskowi można wiele zarzucać. Można i trzeba. Można i bardzo trzeba. Tyle, że jak się mu zarzuca skończenie kretyńskie zarzuty, to wtedy trzeba go przed nimi bronić. Jak tych zarzutów jest wiele, to wiele razy trzeba go bronić. No i nie ma czasu na merytoryczne zarzuty. Tuskowi jest też fajniej jak się go o kretynizmy pyta, a nie o sprawy istotne. Wtedy łatwo mu mówić o kretynizmach mówiąc, ze to kretynizmy zamiast odnosić się do spraw istotnych. Co bardziej wkurzające przedstawiciele tych samych grup osobników co "spamują" władze kretyńskimi zarzutami, mają pretensję, że Tusk się nimi zajmuje zamiast istotnymi. To już mnie całkiem wyprowadza z równowagi - najpierw SAMI Tuskowi głupotami głowę zawracają, a potem mają do niego pretensję, że się nimi zajmuje. Aghrrrrrrrr. Co do ustawy o zgromadzeniach publicznych - nie nie podoba mi się ona. Można by o niej podyskutować, co w niej złe, a co dobre. Tylko jak do tego znaleźć czas gdy człowiek zajmuje się prostowanie kłamstw o Tusku juniorze pracującym dla LOTu czy opowieściami o "biciu" staruszek na Krakowskim Przedmieściu? Aghrrrrrr!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tony.c Syn Kalemby z innej bajki. Niestety w PO synów 15.08.12, 11:06 wielu. Jakich? Odpowiedz sobie sam Odpowiedz Link Zgłoś
25cz Premier pogrążył siebie, rząd i syna - internau... 15.08.12, 11:11 Jak tak dalej pójdzie, niedługo oskarżymy Tuska, że żona Kaczynskiego się puszcza, a niektórzy księża uganiają się, w niezdrowym podnieceniu, za dzieciakami. My Polacy, mamy specyficzne podejście do demokracji - demokracja jest ok. ale ludzie powinni czuć władze - czytaj, powinni być prowadzeni na krótkiej smyczy. W takich sytuacjach, jak afera z tym cwaniakiem, który złowił sporą część, naiwnych i chciwych głupków, którzy/ teraz chcą się podzielić swoją stratą z rodakami/ zawsze uaktywniają się naganiacze narodowo-socjalistycznej demokracji, która rozwiąże wszystkie problemy zwykłych ludzi. Stare przysłowie mówi- na ludzkiej głupocie, zarabia się krocie. Tę dewizę znają i stosują cwaniaczki typu Plichta, ale i o wiel groźniejsi cwaniacy typu Kaczyński i jego brunatni druhowie. I na koniec - rodzice nie odpowiadają za dorosłych dzieci - no chyba że w Chinach, Korei Północnej, czy w dawnych dobrych czasach za dyktatury proletariatu i narodowo-socjalistycznych kurewek. Odpowiedz Link Zgłoś
polganebydlolzeiszczekanapis POlskojęzyczne bydło łże i szczeka na PiS 15.08.12, 11:26 "POgłowie bydła POważnie wzrasta, Widać to zwłaszcza PO miastach!" Odpowiedz Link Zgłoś
polganebydlolzeiszczekanapis III RP vel UBekistan to jeden wielki Amber Gold 15.08.12, 11:18 Około 20 lat temu "obalono" w Polsce komunizm. Obalono tak skutecznie, że żadnemu z czerwonych nie spadł nawet włos z głowy, czołowi komuniści stali się nagle socjaldemokratami, trockiści przeobrazili się w działaczy społecznych, reżyserzy, którzy udowadniali, dlaczego AKowcy byli straconym pokoleniem, w opozycyjnych intelektualistów, PRLowscy prawnicy, stali się prokuratorami , sędziami i konstytucjonalistami,redaktorzy PRL-owskiej TV właścicielami prywatnych TV, członkowie ZMS,PZPR, UBecy i kapusie - stali się kapitalistami pełną gębą i ludźmi roku Forbesa. A robotnicza hołota przemieniła się w robotniczą bezrobotną hołotę. Mieliśmy szansę zaobserwować, jak to można w naszym demokratycznym państwie prawa bezkarnie zastrzelić generała policji i jak do tej pory nie udało się ustalić mocodawców. Mogliśmy zaobserwować, jak po kolei są umarzane wszelkie procesy w sprawach gospodarczych, gdzie Polskę okradano na miliardy dolarów. Jak rozpadały się samochody inspektorów NIKu, jak odwoływano kolejnych sędziów, jak ginęli świadkowie, jak z komisji śledczych robiono medialną szopkę ( komisja hazardowa ). Zaprawdę, polscy autorzy książek sensacyjnych powinni zostać uznani za grupę zawodową, którą dotknęło strukturalne bezrobocie - jak tu cokolwiek sprzedać w takich warunkach? Jak miałaby sobie poradzić Agatha Christie ze swoim Orientexpressem, kiedy w polskich więzieniach "wiesza się" trzech kolejnych światów w sprawie Olewnika ? Dzisiaj taki Lem ze swoją wirtualną rzeczywistością, lub iluzjami wywołanymi chemicznymi substancjami z "Kongresu futurologicznego" miałby miażdżącą konkurencję ze strony miłościwie nam panującego (Pijarującego, jak kto woli) premiera Tuska i sztabu jego socjotechników oraz szpeniów od marketingu politycznego, którzy co dzień fundują nam taką matrixową rzeczywistość, że firmy informatyczne powinny podkupować od nich licencje i wdrażać, wdrażać, wdrażać. Natomiast od pamiętnego kwietnia dosłownie czuję, że jestem naocznym świadkiem, jak Wielka Historia wylewa (nomen omen) ze swoich utartych od kilkunastu lat szlaków, zatacza koło i miażdży niepokornych i pechowców. Miażdży na śmietniku smoleńskiego lotniska. Widzimy, jak po tej miazdze "nasz rząd" jest w zasadzie ekspozyturą woli Rosji i Niemiec. Widzimy jak coraz bardziej uzależniamy się od rosyjskiego gazu, widzimy jak możni Unii Europejskiej świetnie dogaduje się z Rosją naszym kosztem (Nord Stream). Koncesje na gaz łupkowy praktycznie już rozdane obcemu kapitałowi. Widzimy jak "nasze elity intelektualne" wypisują wazeliniarskie i wiernopoddańcze odezwy do bratniej potęgi. Widzimy rosnącą potęgę Chin, obudowanie imperium przez Rosję rywalizującej z chinami, widzimy wycofanie się USA z obecności w Europie W Polsce nadal rządzą POplecznicy tych, którzy dorobili się na Narodzie w dyktaturze PRLu, uwłaszczeni przez Okrągły Stół. Tajemnica Okrągłego Stołu ,to gwarancja nietykalności oraz uwłaszczenie się śmietanki PZPR na Narodzie , oraz dopuszczenie do koryta elity ówczesnej solidarności i przerzucenie kosztów długu na szarych Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
dublin24 Re: III RP vel UBekistan to jeden wielki Amber Go 15.08.12, 12:02 Nic dodać , nic ująć. Teraz tylko czekać aż forumowicze wyborczej "odniosą" się do faktów zawatych w twoim poście za pomocą bluzgów. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: III RP vel UBekistan to jeden wielki Amber Go 15.08.12, 12:24 Tiaaaaaa >>>A Kaczyński jest pedałem - teraz tylko czekać aż "prawicowcy" odniosą się do tego faktu bluzgami.<<< Jest? Nie jest? Kto tam wie. Tyle, że to taki mechanizm - najpierw się bluzga błotem, potem się to błoto nazywa "faktem" i w sposób napuszony oczekuje się by ktoś z tym błotem merytorycznie dyskutował. Wybacz, ale błoto dalej pozostaje błotem, kłamstwo kłamstwami, nawet jak tysiąc razy je powtórzycie. No i za tysiąc pierwszym razem już się nie chce to tysiąc razy prostowane kłamstwo jeszcze raz prostować. Wtedy się pisze krótko - "znów bełkoczesz". Odpowiedz Link Zgłoś