Dodaj do ulubionych

Dwa lata za hit internetu. Pussy Riot do łagru

18.08.12, 07:04
Pan" redaktór" pisząc o hicie internetu miał na myśli ten godny Oscara film:
www.liveleak.com/view?i=a4d_1204458756
Obserwuj wątek
    • ulairi27 Kelner! 18.08.12, 09:06
      To samo dla Środy, Nowickiej i Szczuki proszę!
      • 0kostek Wyborcza obraża pamięc ofiar łagrów 19.08.12, 12:30
        Dając taki tytuł.

To smutne do jakiego poziomu mogą się zniżyć "dziennikarze" realizujący wytyczne swoich zleceniodawców dla politycznych celów.
      • marek-wait Re: Kelner! 19.08.12, 22:12
        Ironizujesz? Jeśli nie, to nie masz pojęcia nieuku o historii mojego tolerancyjnego kraju. Mój kraj to Polska. Twój nie wiem, ale z pewnością nic z cywilizacją to nie ma wspólnego.
        • skilt maruś: chyba sobie żartujesz z tym "tolerancyjnym" 19.08.12, 22:32
          krajem czyli RPobojętniejakinumer. Żydom wolno mniej. Lewicy wolno mniej. Ślązakom nie wolno nic. LGT tyż nie wolno nic. Tak że przestań się wygłupiać z tym "moim tolerancyjnym" krajem.
          • marek-wait Re: maruś: chyba sobie żartujesz z tym "tolerancy 19.08.12, 23:06
            Taka już jest polska tradycja. Jesteśmy tolerancyjni! Żydom i Lewicy nie wolno mniej, a jeśli chodzi o Ślązaków, to nie mogę być obiektywny, gdyż jestem narodowości śląskiej. Się nie wygłupiam i nie żartuję . Skąd pochodzisz skilciusiu?
            PS. Co to jest LGT?. DOPÓTY, DOPÓKI SIĘ NIE DOWIEM, nie będę ich tolerował!!! (może węgierska grupa rokowa- tych lubię!)
    • marek1846 Smutne jest to, że za dobrymi intencjami 18.08.12, 09:22
      obrońców Zbuntowanych Cipek, stoi ich natura, czyli niepohamowana chęć manipulacji. Te Zbuntowane Cipki nie zostały skazane za hit internetu ale za to o czym można przeczytać w wyroku. Hitami internetu są też zdjęcia z zamachów ale żaden dziennikarz nie napisze, że terroryści zostali skazani za hit, tyle, że natura silniejsza od rozumu, zwłaszcza gdy tego nie za dużo.
    • myslacy45 Dwa lata dla wariatek 18.08.12, 11:26
      Ja bym je skazał na 5 lat łagru za gigantyczną głupotę i brak jakichkolwiek zasad i zahamowań.
      • zdybka Re: Dwa lata dla wariatek 18.08.12, 16:55
        myslacy45 napisał:

> Ja bym je skazał na 5 lat łagru za gigantyczną głupotę i brak jakichkolwiek zas
        > ad i zahamowań.

A ile dasz ksiedzu pedofilowi ??????? .... bo przeciez nie powiesz ,ze on ma jakiekolwiek
        zasady czy pohamowania .
        • refleksyjny DODY wam nie żal? 18.08.12, 18:34
        • marek-wait Re: Dwa lata dla wariatek 19.08.12, 22:30
          Przepraszam. A czy ksiądz dobrodziej (pedofil?) WYKRZYKIWAŁ COŚ ZŁEGO NA KOŚCIÓŁ, CERKIEW, ALBO PUTINA? Jeśli nie to, stary, się odczep:)
          • zdybka Re: Dwa lata dla wariatek 19.08.12, 23:50
            marek-wait napisał:

> Przepraszam. A czy ksiądz dobrodziej (pedofil?) WYKRZYKIWAŁ COŚ ZŁEGO NA KOŚCIÓ
            > Ł, CERKIEW, ALBO PUTINA? Jeśli nie to, stary, się odczep:)

Ty jak widac calkiem szurniety jestes .
            • marek-wait Re: Dwa lata dla wariatek 19.08.12, 23:55
              Ironia przecież, wyluzuj.
      • marek-wait Re: Dwa lata dla wariatek 19.08.12, 22:07
        [u]A ja bym Cie skazał za to samo na 59 lat milczenia. Ale do łagru bym Ciebie nie wysłał, bo to kara dla przestępców. A Ty jesteś po prostu niemądrym fundamentalistą!!!
      • marek-wait Re: Dwa lata dla wariatek 19.08.12, 22:08
        A ja bym Cię skazał za to samo na 59 lat milczenia. Ale do łagru bym Ciebie nie wysłał, bo to kara dla przestępców. A Ty jesteś po prostu niemądrym fundamentalistą!!!
    • rozwado Re: Osobiście bym ich nie karał 18.08.12, 12:49
      Co za bestialstwo. Jestes zwolennikiem lagrow i sowieckiego terroru? Bo jak mozesz przeczytac powyzej, przestepstwo bluznierstwa nie istnieje nawet w Rosji (choc w Polsce efektywnie istnieje, skoro skazano bezprawnie Dode, Nieznalska i scigano Nergala).
      • marek-wait Re: Osobiście bym ich nie karał 19.08.12, 22:16
        Nie tylko Ty. W żadnym cywilizowanym kraju nie karze się (łagrem) za poglądy, albo wygłupy. Rosja jest inna i wielu Polaków też (wyrok na Dodę!). Widać to po tym forum.
        • skilt maruś: nie rżnij głupa bo wychodzisz na idiotę!!! 19.08.12, 22:38
          Panienki miały w Rosji wystarczającą ilość miejsca do swoich "występów" a wybrały cerkiew i to był zły wybór bo swoją ekspresję wolności (nie wiem jakiej: artystycznej, politycznej?) wybrały miejsce gdzie naruszyły wolność innych. Na ulicy, placu - prosze bardzo. W obiekcie mającym szczególne znaczenie dla innych NIE. No chyba że się jest katolickim Polakiem (czyli 90%) i wtedy ma się w pogardzie zarówno Rosję, Rosjan a także cerkiew (jako religia).
          • marek-wait Re: maruś: nie rżnij głupa bo wychodzisz na idiot 19.08.12, 22:58
            One nie naruszyły wolności innych! Dopuściły się nadużycia, wykroczenia. Dwa lata więzienia, które (jak rozumiem popierasz) oznacza, że wychowałeś się skilciku w jakimś zamordystycznym kraju. Z CAŁA PEWNOŚCIĄ JEDNAK ominęły Ciebie pewne rzeczy ważne, o które walczyłem przed laty z takimi jak ty zamordystami i komuchami. Teraz robiąc z mojego kraju fundamentalistyczną twierdzę "rżniesz głupa i wychodzisz na idiotę".
    • iwasntborntofollow Putin is a pus.y 18.08.12, 13:03
    • zec Dwa lata za hit internetu. Pussy Riot do łagru 18.08.12, 13:42
      W założeniu był to super pomysł na sławę i pieniądze. Obawiam się jednak, ze gdy wyjdą za parę miesięcy, wszyscy o nich już dawno zapomną i żniwa mogą się nie udać.
      Ciekawy jestem, ile by dostały w Polsce za taki numer? Oczywiście nie z Putinem, ale z Tuskiem np.
    • sir_fred Buce 18.08.12, 15:09
      A ja się zastanawiam, jak wielkim, sku...ałym Bucem (przez duże B) trzeba być, żeby pochwalać wysyłanie kogoś do obozu pracy, za to tylko, że wypowiedział swoje zdanie...
      • gregoson Re: Buce 18.08.12, 17:22
        Wypowiadanie swojego zdanie nie jest niczym złym ale w UE za wypowiadanie swojego zdania również można mieć problemy - przykładów jest mnóstwo. Te ,,pływające" paragrafy za poniżanie innych narodowości czy obrazę uczuć religijnych to bat na niepokornych.
        Sam tego doświadczyłem i to za taka pierdołę, że przesłuchujący mnie policjanci łapali się za łepetyny ze zdziwienia, że ktoś im doopy zawraca idiotyzmami.
        Brzydule z Rosji przegięły wparowując ze swoim ,,wypowiadaniem zdania" do świątyni. I teraz uprzedzając idiotów, którzy będą wrabiać mnie w ,,pisizm" - jestem agnostykiem, osobą wolną od zabobonów, a nie żadnym katooszołomem czy talibem ale uważam, że podobne wygłupy jakich dokonały Rosjanki, nie powinny mieć miejsca w świątyniach.
        Wyrok jest oczywiście zbyt surowy - dwa lata łagru za debilny popis to przesada ( według mnie) - no, ale pomyślmy co by się u nas działo gdyby jakaś ekipa wparowała do kościoła i zaczęła wygłupy. To samo z muzułmanami - za takie coś to dziewczęta byłyby ukamienowane.
        Kościoły, meczety albo cerkwie to nie miejsca na takie polityczne happeningi, choćby z szacunku dla osób wierzących.
        A pan Michnik jak zwykle - musi upominać się o pedziów, lewaków i innych nieprzystosowanych. Nie trzeba było zawezwać niemieckich bandziorów żeby oprotestowali to spotkanie Cyryla z naszymi czerwonymi beretami? Chyba, że młode szkopy z antify boją się, że im policja będzie śpiewać ,,dojczland, dojczland " i zabierze im tabletki antykoncepcyjne ? A może szykują się na 11 listopada żeby powalczyć z ,,faszystami" ? Myślę, że pan Michnik powinien skonsultować to z panem Blumsztajnem.
        • herr7 gazeciane "łagry" i "polskie obozy koncentracyjne" 19.08.12, 09:54
          Żurnaliści Wyborczej uwielbiają słowo "łagier" gdy piszą o rosyjskich więzieniach, ale chyba nie zdają sobie sprawę z tego że w ten sposób zrównują je z prawdziwymi łagrami, jakie istniały w ZSRR do śmierci Stalina. W łagrach zginęło kilka milionów ludzi, a w rosyjskich więzieniach ludzie masowo nie giną.

Co raz oburzamy się, gdy jakiś dziennikarski idiota pisze o polskich obozach koncentracyjnych, ale używanie określenia "łagier" do więzień we współczesnej Rosji jest takim samym nadużyciem, tym razem przez polskiego dziennikarza-idiotę...
          • psineczek Re: gazeciane "łagry" i "polskie obozy koncentrac 19.08.12, 15:58
            Szanowny Herr7 piszesz<"Żurnaliści Wyborczej uwielbiają słowo "łagier" gdy piszą o rosyjskich więzieniach, ale chyba nie zdają sobie sprawę z tego że w ten sposób zrównują je z prawdziwymi łagrami, jakie istniały w ZSRR do śmierci Stalina."> Pragne Ci przypomniec, ze w Rosji mozna byc skazanym w dalszym ciagu tak na iles lat wiezienia lub na iles lat lagru, czyli obozu. Nie wiem jakiego terminú uzyla sedzia skaujaca te dziewczyny. Jesli uzyla slowa na dwa lata lagru to znaczy na dwa lata obozu, a jesli dwa lata tiurmy to znaczy na dwa lata wiezienia. Warunki tak w jednym jak i drugim sa straszne nie za bardzo rozniace sie od obozow smierci. Tuberkuloza tam jest nagminna. Wiezienia w Polsce to raj na ziemi w porownaniu z tymi w Rosji. Pozdrawiam
          • marek-wait Re: gazeciane "łagry" i "polskie obozy koncentrac 19.08.12, 22:24
            Mam problem. Naprawdę. Jakiego słowa użyto po rosyjsku?
      • marek-wait Re: Buce 19.08.12, 22:21
        :)
      • skilt fredziu: wpadnij do kościoła i wyraź swoje zdanie 19.08.12, 22:40
        i trzaśnij freda. Wtedy zobaczysz róznicę między "bucami" rosyjskimi a polskimi - ŻADNA.
        • marek-wait Re: fredziu: wpadnij do kościoła i wyraź swoje zd 19.08.12, 23:20
          No i tutaj niestety racja.
    • makar4 To dziennikarstwo czy kłamstwo ? 18.08.12, 15:51
      Dostały po dwa lata więzienia a nie łagru. to nie to samo co by o tym nie pisał pewien łysy z bródką.
      Podczas wystąpienia nie wykrzykiwały nic o polityce. Jak się zorientowały, że bedzie źle, to dorobiły tekst o Putinie, rozmieściły w inecie, żeby występek nabrał politycznego kolorytu.

Obiecanki macanki a głupcy się podniecają.

Brawo Panie Wacławie. Zeszmaciał się waść ostatecznie.
    • vdziwny Dwa lata za hit internetu. Pussy Riot do łagru 18.08.12, 18:18
      Wychodzi, że w końcu władze Rosji dojdą do wniosku, że owe panie katorżniczą pracą przez owe dwa lata nie uratują kraju przed kryzysem. Bog z pewnością na nie się nie pogniewał, z całą pewnością ma poważniejsze sprawy na tapecie!
    • jtysz Dwa lata za hit internetu. Pussy Riot do łagru 18.08.12, 22:35
      "są winne chuligaństwa motywowanego nienawiścią religijną" "
      Ogromne zdziwienie budzi reakcja przedstawicieli masmediów, którzy uwierzyli i POWIELAJĄ rosyjską interpretację wyroku.
      Przecież wyrok mówi o "chuligaństwie motywowanym NIENAWIŚCIĄ RELIGIJNĄ".
      Czy nie widzicie, że jest to "perfidia plusquam Punica" ???
      Przecież tu nie chodzi o religię !! Chodzi o wołanie aby kagebowca PUTINA odsunąć od władzy.
      Tylko sąd, będący na pasku tego cwanego człowieka, wynalazł te religijną motywację, na którą, o dziwo nabrali się polscy dziennikarze i powielają bezrozumnie werdykt posłusznego sądu rosyjskiego.
      Co się dzieje z polskimi dziennikarzami ??? Po prostu : brak słów !!!
    • henryk_49 Dwa lata za hit internetu. Pussy Riot do łagru 18.08.12, 22:41
      Wielka rzecz, a u nas się nasyła na internautę , gryzmolącego coś na swoim blogu, uzbrojonych po zęby antyterrorystów, i co to jest lepsza demokracja?
      • fiu-bzdziu2010 Re: Dwa lata za hit internetu. Pussy Riot do łagr 18.08.12, 22:48
        i jakoś ten Twój bohater w areszcie nie siedzi, a tyle czasu minęło
    • serwolatka5 Dwa lata za hit internetu. Pussy Riot do łagru 19.08.12, 06:36
      Pyski paskudne kara sprawiedliwa.
      • zdybka Re: Dwa lata za hit internetu. Pussy Riot do łagr 19.08.12, 09:34
        serwolatka5 napisała:

> Pyski paskudne kara sprawiedliwa.

To za co sa skazane ? Za " pyski " ?
        • marek-wait Re: Dwa lata za hit internetu. Pussy Riot do łagr 19.08.12, 22:02
          Pogląd jest ciekawy. Za pysk można pójść do łagru? Nie wiem jak wygląda pysk serwolatki5. serwolatko5, pokaz swój pysk, a my ci damy karę;)
    • glion Dwa lata za hit internetu. Pussy Riot do łagru 19.08.12, 12:28
      Tytul artykulu: "Dwa lata za hit internetu. Pussy Riot do łagru"

A ja myslalem ze to wyrok jest za zbeszczeszczenie i profanacje miejsca religijnego o szczegolnej wadze historycznej dla narodu Rosyjskiego + zaklucenie spokoju publicznego + obraze uczuc religijnych oraz narodowych + szerzenie wyuzdania seksualnego i niemoralnych zachowan.

Ok, moze i wyrok mocny (pewnie troche zelzeje w wyniku odwolan i innych dzialan) ale mysle ze po takim wyroku mniej bedzie potencjalnych nasladowcow i beda protestowac w sposob mniej wulgarny w bardziej odpowiednich miejscach.
      • marek-wait Re: Dwa lata za hit internetu. Pussy Riot do łagr 20.08.12, 00:38
        glion napisał: Ok, moze i wyrok mocny
        No i na tym to polega. Wyrok mocny? Przejaw zwykłego faszyzmu i w sprawie niezrozumienia niestosowności kary toczy się dyskusja. Liberałowie jej nie popierają, a zamordyści, komuchy i fundamentaliści są za. Podstawowe prawo do wolności jest ograniczone! Za wygłupy, obrazę innych, zakłócenie spokoju i (ew) wyuzdanie odpowiada się w procesach cywilnych. W Polsce od wieków była tolerancja. Zawsze, oczywiście znajdowali się tacy jak na tym forum (w latach 1945-1989) było ich mnóstwo. Teraz najpoważniejszym zagrożeniem podstawowych wartości są religijni fundamentaliści, niedouczeni sędziowie i nierozważni posłowie stanowiący prawo bez zrozumienia istoty kary pozbawienia wolności. Dla mnie błędem tego państwa w ciągu ostatnich 20 lat jest brak edukacji historycznej, bo skąd normalnym ludziom wpada do głowy, że za poglądy można iść do więzienia!!!
        • glion Re: Dwa lata za hit internetu. Pussy Riot do łagr 20.08.12, 10:45
          Masz w pewnym sensie racje, ale tez trzeba wziac pod uwage ze one dzialaly w warunkach recydywy (slynny "incydent" jakis czas temu z "atakiem na zoo" i publicznym uprawianiem seksu tamze). Wczesniej im poblazano a one stawaly sie tylko coraz bardziej agresywne w swjej "tworczosci". Ja nie analizowalem teej sprawy w detalach wiec trudno mi byc sedziom w tej sprawie ale nie ulega watpliwosci ze one maja "swoje za uszami". Co mnie tez oburza ze wszyscy tylko ich bronia i napadaja na Rosje a niewielu publicznie broni Asagna od Wikiliks choc w jego przypadku tez dzieja sie dziwne rzeczy i to na cywilizowanym zachodzie. Po prostu podwojne standarty.
    • zwyczajny_zjadacz_chleba Re: Dwa lata za hit internetu. Pussy Riot do łagr 19.08.12, 16:47
      chris666_1 napisał:

> Pan" redaktór" pisząc o hicie internetu miał na myśli ten godny Oscara film:
      > www.liveleak.com/view?i=a4d_1204458756
      _________
      Konia temu kto rozumie "rządzących" Rosją
    • marek-wait Re: Dwa lata za hit internetu. Pussy Riot do łagr 20.08.12, 00:41
      Wyrok mocny? Przejaw zwykłego faszyzmu i w sprawie niezrozumienia niestosowności kary toczy się dyskusja. Liberałowie jej nie popierają, a zamordyści, komuchy i fundamentaliści są za. Podstawowe prawo do wolności jest ograniczone! Za wygłupy, obrazę innych, zakłócenie spokoju i (ew) wyuzdanie odpowiada się w procesach cywilnych. W Polsce od wieków była tolerancja. Zawsze, oczywiście znajdowali się tacy jak na tym forum (w latach 1945-1989) było ich mnóstwo. Teraz najpoważniejszym zagrożeniem podstawowych wartości są religijni fundamentaliści, niedouczeni sędziowie i nierozważni posłowie stanowiący prawo bez zrozumienia istoty kary pozbawienia wolności. Dla mnie błędem tego państwa w ciągu ostatnich 20 lat jest brak edukacji historycznej, bo skąd normalnym ludziom wpada do głowy, że za poglądy można iść do więzienia!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka