Dodaj do ulubionych

Zgłaszam Ziobrę do hieny roku

30.08.12, 08:45
Za Giertycha przestępczość w szkołach malała. I to wyraźnie. Jak jest teraz, nie pan redaktor sprzwdzi sam. I niech poszuka w spisie lektur czegoś Gombrowicza...
Obserwuj wątek
    • jotembi Zgłaszam Ziobrę do hieny roku 30.08.12, 09:05
      zbynio jako hiena...?
      ok, może być
      ale dla zbynia to ja bym specjalnie założyła osobny ranking - padalec roku, dekady, tysiąclecia...
      • spokojny.zenek Re: Zgłaszam Ziobrę do hieny roku 30.08.12, 09:22
        Ziobro jest bezkonkurencyjny - musi miec osobną kategorię, bo wygrywałby co roku.
        • gnom_opluwacz Re: Zgłaszam Ziobrę do hieny roku 30.08.12, 13:11
          Jednak poważną zaletą Ziobry jest to, że nie rządzi i rządzić nie będzie. Natomiast jakiś honorowy tytuł należałby się Gowinowi za jego dzisiejsze projekty zmian w kodeksie karnym.

No, ale o tych "zmianach"... co tam zmianach, "reformach" raczej Maziarski nie wspomni. W sumie słusznie, bo przecież wiadomo, że tylko w PiS są populiści.
          • lux-ex-silesia Jestem za 30.08.12, 15:20
            Jestem za, ale Antek Macierewicz zasłużył sobie na tytuł "Hieny Dziesięciolecia".
            Nikt zaś nie przebije Ojca z Torunia. Nie ma on konkurencji w kategorii "Hieny Stulecia".
      • antropoid Re: Zgłaszam Ziobrę do hieny roku 30.08.12, 16:14
        jotembi napisała:

> zbynio jako hiena...?
        > ok, może być
        > ale dla zbynia to ja bym specjalnie założyła osobny ranking - padalec roku,
        > dekady, tysiąclecia...
        --------------------------

Z tym tysiącleciem bym nie przesadzał, co do dekady - bardzo słusznie, choć w tej kategorii miałby cholernie mocną konkurencję ze swojej byłej partii, poczynając od jej szczytów...

• 0721x Re: Zgłaszam Ziobrę do hieny roku 30.08.12, 16:55
          moim zdaniem porównanie tej drobnej szui do jakiegokolwiek zwierzątka to dla niego nobilitacja
    • spokojny.zenek Re: Zgłaszam Ziobrę do hieny roku 30.08.12, 09:16
      quasi-nazi napisał:

> Za Giertycha przestępczość w szkołach malała.

Jakieś dane na ten temat?
    • golumek.konfucjusz.kurt Mazairski dziekowal bbc za reportaz przed euro.. 30.08.12, 09:22
    • chmara Re: Ale się z Maziary zrobił pistolet... 30.08.12, 09:32
      Co dwa dni atak na Kaczory i Ziobry....istotnie od 5 lat mają w ręku WSZYSTKIE INSTRUMENTY by kształtować rzeczywistość:))
      • golumek.konfucjusz.kurt usunmy wreszcie tego kaczora od wladzy!!! 30.08.12, 09:38
        !!!
    • golumek.konfucjusz.kurt czy wojciech m. napisal cos madrego/ciekawego? 30.08.12, 09:40
      ???
    • antobojar Po Zerro Wszechczasów, nic go nie usatysfakcjonuje 30.08.12, 09:40
      ..
      Nieinteligentny, ponury przeciętniak..
    • kriso13 Panie Maziarski 30.08.12, 09:49
      pan jest dla mnie stałym kandydatem do tej "nagrody" tylko nie wiem w jakiej kategorii bo dziennikarzem raczej trudno pana nazwać.
    • rikol12 Zgłaszam Ziobrę do hieny roku 30.08.12, 10:04
      Panie redaktoru dlaczego ubliża Pan stworzeniom bożym.?Co ma to stworzenie ,padlinożerne do faceta ,który przyczyniał się do tworzenia umarłych i do dziś nie został osądzony.Chroni pan go dziś ,niby atakując, aby ludzie zapomnieli o czynach krwawego zbynia.
    • maxixxx Zgłaszam Ziobrę do hieny roku 30.08.12, 11:15
      Ziobro to jest kandydat jako oskarżony do Trybunału Stanu - niestety w Sejmie broni go koalicja PO-PiS-PSL-SP i nie ma nawet możliwości głosowania takiego wniosku ( PO olewajac wniosek SLD obiecała swój ale widzieli go tylko ludzie wielkiej wiary w PO czyli ludzie ślepi )

Wyskoków tego moim zdaniem nieudacznika komentować nie będę bo szkoda i czasu i nerwów
    • boykotka Hiena roku ? Gazeto nie kompromituj się 30.08.12, 11:21
      co przeczytałam w niniejszym artykule ??? Proszę bardzo :

[i]Mają dziennikarze ''nagrodę'' hieny roku, przydałaby się i politykom. Wprawdzie ta dziennikarska zeszła, że tak powiem, na psy (o ile hiena może zejść na psy) i przestała być traktowana w środowisku poważnie. Stało się tak za...
      Zostało jeszcze 92% treści.
      Kliknij, żeby czytać dalejMam już konto Piano

Pozostała część artykułu jest dostępna dla czytelników, którzy zarejestrowali się w systemie Piano.

Zarejestruj się już dziś bezpłatnie (bez żadnych zobowiązań)! Będziesz miał dostęp do artykułów premium za darmo przez okres promocyjny.
      Czym jest Piano?
      Piano to abonamentowy dostęp do najlepszych treści "Gazety Wyborczej", oraz wielu innych najlepszych stron w polskim internecie.

Za 19,90 złotych miesięcznie Piano umożliwia dostęp do doskonałych tekstów i zdjęć w polskim internecie w łatwy i wygodny sposób - wystarczy jedna płatność i jedno logowanie aby mieć dostęp do treści płatnych we wszystkich serwisach systemu.

Wykupienie dostępu daje dostęp na określony czas jednemu użytkownikowi, można się logować z dowolnej liczby komputerów.
      • wojmaziarski Re: Hiena roku ? Gazeto nie kompromituj się 30.08.12, 11:27
        Tu całość jest dostępna:
        wyborcza.pl/1,75968,12387411,Zglaszam_Ziobre_do_hieny_roku.html
        • boykotka Podziękowała :) 30.08.12, 12:33

• wozi-woda Re: Hiena roku ? Gazeto nie kompromituj się 30.08.12, 19:04
        I jest jakiś związek logiczny między "hieną roku?" a "gazeto nie kompromituj się".
        Jezu, głupiaś jak but.
      • lai21 Re: Hiena roku ? Gazeto nie kompromituj się 31.08.12, 08:26
        > [b]Za 19,90 złotych miesięcznie Piano umożliwia dostęp do doskonałych tekstów

buhahah mam jeszcze placic za wynaturzenia maziarskiego?

ale jest tez dobra strona zrobienia z GW platnej. mniej ludzi w necie poprostu bedzie to czytac.
    • kirdan1 Oko Maziara 30.08.12, 11:42
      Hehe, odezwał się... najobiektywniejszy, widzący na wszystkie oczy, ani lewicowy ani prawicowy, Totalnie Centralny Maziar :-P
      Obawiam się, że w użyciu tego felietonisty jest tylko jedno oko - kakaowe, w stosunku do PO i RP.
    • golumek.konfucjusz.kurt "wprowadzenie w szkołach koszarowego drylu"? czy 30.08.12, 11:45
      "wprowadzenie w szkołach koszarowego drylu"?
      czy to news z wszechswiata rownoleglego?
    • gnom_opluwacz A propos hien i gimnazjalistki 30.08.12, 13:27
      Skromność p. Maziarskiego powala - bo ja na przykład dobrze pamiętam, jaką nagonkę na "sprawców" urządziła sobie wówczas, zupełnie niehienowa, rzetelna i bezstronna Wyborcza. I właśnie na takich nagonkach żerował wówczas Giertych.
      • spokojny.zenek Re: A propos hien i gimnazjalistki 30.08.12, 15:30
        To niestety prawda.
    • normalniejszy2 Mam inną moralność niż Maziarski: zdrową. 30.08.12, 14:07
      Dla mnie dziennikarz, który grzebie w prywatnych sprawach rodziców nielubianego polityka, w oczywistym celu wystawienia jego brudów na widok publiczny, jest hieną. Nie ważne jakiej opcji politycznej, bo to jest zasada wyższa, regulowana przez kulturę osobistą a nie przez sympatie polityczne.

Takie szukanie brudów uzasadniałby tylko interes publiczny. W przypadku ojca Kaczyńskiego nie ma o tym mowy, bo snucie domniemań czy był gejem czy nie, albo czy zdradzał żonę czy nie, w oparciu nawet nie o fakty tylko o plotki, nie ma nic wspólnego z interesem publicznym. To zwykłe rynsztokowe dziennikarstwo, to poziom Pudelka.

Rozumiem rozgoryczenie Maziarskiego, który płacze, że tylko jeden dziennikarz z GW został wyróżniony, a przecież tylu innych dziennikarzy i polityków postępuje podobnie, choćby Kurski z "dziadkiem z wehrmachtu". Oczywiście, nie jest sprawiedliwe karać jedną wybraną osobę, spośród wielu które zachowują się równie skandalicznie. Ale w takiej sytuacji mówi się co innego. Nie mówi się o koledze "nie należała mu się kara, on nic nie zrobił". Mówi się "kara się należała, a teraz rozejrzyjmy się komu jeszcze należy ją dać".
      • antropoid Re: Mam inną moralność niż Maziarski: zdrową. 30.08.12, 16:20
        normalniejszy2 napisał:

> Dla mnie dziennikarz, który grzebie w prywatnych sprawach rodziców nielubianego
        > polityka, w oczywistym celu wystawienia jego brudów na widok publiczny, jest
        > hieną.

Też uważam, że branie przykładu z (niektórych) prawicowych polityków chluby nie przynosi. Nawet jeśli syn tego opisanego rodzica dostał w tym przypadku własną bronią :)
    • demetria11 Zgłaszam Ziobrę do hieny roku 30.08.12, 20:44
      Bardzo dobry pomysł, ale zgadzam się z tymi, którzy uważają, że to mało, aby uczcić zasługi tego wybitnego Zera. Stanowczo należy stworzyć dla niego nagrodę specjalną, za całokształt.
    • helguera Hiena nie moze wskazywac kandydatow do tytułu 30.08.12, 20:59
      Maziarski znowu w majakach,znowu chce byc wazny i wymyslil sobiie że to on bedzie wskazywal kandydatow do tytulu hieny.Ot taka szczeniacka zabawa,kazdemu wolno,nawet komus takiemu jak maziarski ktorego nikt powaznie nie traktuje,ktoremu fobie rozne i nienawisc do innaczej myslacych nie pozwala na racjonalizm i obiektywizm.
      • antropoid Re: helguera: a głuptas nie powinien komentować... 31.08.12, 12:04
        komentować artykułów w prasie, skoro żadnego z nich nie rozumie :)
    • lechu733 Re: Zgłaszam Ziobrę do hieny roku 31.08.12, 07:32
      O zmiany! Atakujących opozycję można czytać bezpłatnie. Plujących na opozycję płatnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka