trajkotek Polak potrafi ! 09.09.12, 17:54 pewnie do tego krypto-ateista ... a już prawie na pewno antyklerykał. Dlaczego judaizm odrzucił homoseksualizm? 2 gajs in paradajs Odpowiedz Link Zgłoś
zosima Polak, biskup-homoseksualista? Tak, święcenia p... 09.09.12, 17:55 Co ma wspólnego Zjednoczony Ekumeniczny Kościół Katolicki i Zjednoczonego Kościół Chrześcijański? To, że nie są zarejestrowane w Polsce. Co ma wspólnego biskup Niemiec z biskupami, którzy go wyświecili? To, że to sami geje. Po prostu te kościoły to gejowska hucpa. Jeśli tego nie widzi Isakowicz, to niewiele widzi. Swoją drogą ja też jestem biskupem. Wyświęciłem się wczoraj. Nazwy kościoła jeszcze nie znam, jak poznam to napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
piano_barti Re: Polak, biskup-homoseksualista? Tak, święcenia 09.09.12, 18:26 > Co ma wspólnego Zjednoczony Ekumeniczny Kościół Katolicki i Zjednoczonego Kości > ół Chrześcijański? To, że nie są zarejestrowane w Polsce. Co ma wspólnego bisku > p Niemiec z biskupami, którzy go wyświecili? To, że to sami geje. Po prostu te > kościoły to gejowska hucpa. Jeśli tego nie widzi Isakowicz, to niewiele widzi. > Swoją drogą ja też jestem biskupem. Wyświęciłem się wczoraj. Nazwy kościoła jes > zcze nie znam, jak poznam to napiszę. Nie wiem co bierzesz, ale bierz połowę:) Odpowiedz Link Zgłoś
zosima Re: Polak, biskup-homoseksualista? Tak, święcenia 09.09.12, 18:46 A coś w temacie? Argument z braniem jakieś dwa lata temu wygrał z Hitlerem, jesteś na fali. Odpowiedz Link Zgłoś
mentice Re: Polak, biskup-homoseksualista? Tak, święcenia 10.09.12, 00:17 Rejestracja to nie problem. Zaden. Roznica jest taka w Kosciele Rzymsko-katolickim geje sie ukrywaja. To tez kosciol gejowski i do tego pedofilski. Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: Szatan tez malpuje Boga 09.09.12, 17:57 Głupiś..właśnie że linie sukcesji jego kościoła pochodzą od biskupów katolickich......O czym pisze.....Można uznać że te święcenia są niegodziwe -ale nie różni się to niczym od sytuacji dowolnego pastora protestanckiego czy biskupa.....a ci są traktowani przez katolstwo jak partnerzy :D A to z XV wiekiem to kłamstwo z twojej strony i to kłamstwo "szatańskie" :D....On tam pisze jasno że WSZYSCY biskupi (także katoliccy) nie mogą prześledzić swoich linii sukcesji dalej niż do XVI wieku...Zatem jego sukcesja jest nie bardziej zagrożona niż sukcesja jakiegokolwiek innego biskupa :D.......Oj manipulujesz i kłamiesz.... włąśnie po "diabelsku" :D Odpowiedz Link Zgłoś
bratabrat Re: Szatan tez malpuje Boga 09.09.12, 19:20 m_16 napisał: > Głupiś..właśnie że linie sukcesji jego kościoła pochodzą od biskupów katolickich Nie maja zadnej sukcesji i miec nie beda. Nie ma to zadnego znaczenia. Koscioly ewangelikalne wogole nie maja tej tak zwanej "sukcesji apostolskiej" a sa jak najbardziej chrzescijanskie. Pan Niemiec moze czynic swoje szol i nazywac sie jak mu sie podoba. To juz inna sprawa > Można uznać że te święcenia są niegodziwe -ale nie róż > ni się to niczym od sytuacji dowolnego pastora protestanckiego czy biskupa..... > a ci są traktowani przez katolstwo jak partnerzy :D Partnerzy, zapomniales tylko dodac do czego partnerzy. Do rozmow ekumenicznych i tylko tyle. Nie ma to nic wspolnego z rownowaznoscia. Musisz jednak wiedziec, ze w kosciolach protestanckich tez sie przestrzega przez sektami, ktore rzekomo opieraja swoja nauke na Biblii. Cyrk pana Niemca nie jest i nie bedzie uznany za kosciol przez Luteran czy Reformowanych a dla wielu kosciolow ewangelikalnych to po prostu kolejna sekta. Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: Szatan tez malpuje Boga 09.09.12, 19:45 Ale oni NIE SĄ kościołem ewangelikalnym :D I na stronie podają pewne argumenty które uzasadniają dlaczego mają tę sukcesję....:D...Jeśli katolstwo przestrzega pewnych reguł to może być zobowiązane do uznania że oni sukcesję posiadają..... > Partnerzy, zapomniales tylko dodac do czego partnerzy. Ale co to znaczy -tylko..:D....nikt nie mówił o uznaniu go za biskupa katolskiego :d...Istotne jest jednak to że jeśli ich argyumenty są poprawne a katole przestrzegają reguł to będą musieli uznać że to kosćiół.... Musisz jednak wiedziec, > ze w kosciolach protestanckich tez sie przestrzega przez sektami, ktore rzekom > o opieraja swoja nauke na Biblii. Ale na jakiej podstawi mieliby tak postanowić? że wyswięcają gejów? Anglikanie też tak czynią a nie odmawia im się bycia kościołem :D.... Cyrk pana Niemca nie jest i nie bedzie uznany > za kosciol przez Luteran czy Reformowanych a dla wielu kosciolow ewangelikalny > ch to po prostu kolejna sekta. To nie jest jego cyrk...kościół założył duchowny bodajże protestancki...a to czy ma sukcsję zależy od tego czy linia wyświęcania zawierała kiedyś katolickiego biskupa...... A to czty inne kościoły go uznają? To zależy od tego czy przestrzegają pewnych reguł uznawania sukcesji.....Natomiast Niemiec na pewno jest w nie mniejszym stopniu księdzem chrześcijańskim niż dowolny pastor protestancki......A nikt nie sugeruje że miałby być kapłanem katolskim.... Odpowiedz Link Zgłoś
euro67 Re: Szatan tez malpuje Boga 09.09.12, 22:04 Nie znasz ssie zupelnie a piszesz "mardorsci"... Sukcesje przekazuje biskup biskupowi i kaplanom, a nie kaplan kaplanowi. Bycie kaplanem wyswieceonym przez biskupa z sukcesja nie sprawai ze kaplan moze przekazac swoja sukcesje dalej, bo nie jest biskupem i nie moze wyswiecac nastepnych kaplanow. Pastorzy nie maja sukcesji i nie sa kaplanami bo w protestanyzmie nie uznaje sie sakramentu kaplanstwa (w sekcie Niemca wyczytaalem ze tez nie) wiec nie ma ani kaplanow ani biskupow, wiec ten pan nie moze byc ani kaplanem ani tym bardziej biskupem, a jedynie udawaczem. Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: Szatan tez malpuje Boga 09.09.12, 22:24 Nigdzie nie napisałem że kapłani mogą wyświać kapłanów - jak zwykle uroiłeś coś sobie w swym chorym katolskim łbie.... Z faktu że nie uznają kapłaństwa jako sakramentu nie oznacza że nie uznają go w ogóle :D Podobnie z biskupstwem....Zacytuj mi zresztą fragment z jego strony i podaj linka..... Jak mówię -jeśli on jest udawaczem jest nim KAŻDY protestant - a to czyni twoje plucia pustymi Odpowiedz Link Zgłoś
djrm Re: Szatan tez malpuje Boga 10.09.12, 06:22 m_16 napisał: > zwykle uroiłeś coś sobie w swym chorym katolskim łbie.... > O... super tolerancja i szacunek! Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: Szatan tez malpuje Boga 10.09.12, 09:13 Ileż razy mam powtarzać że na tolerancję zasługują jedynie ci co sami tolerują? euro jeżdzi po ateistach i gejach więc żadnego szacunku ani tolerancji ode mnie nie dostanie....Natomiast będę obalał jego bzdurne argumenty jeśli takie znajdę..... Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: Szatan tez malpuje Boga 09.09.12, 19:58 Co jest dla mnie niezrozumiałe to to na jakiej zasdzie wy katole możecie mówić "cyrk pana Niemca".....oczywiście jeśli uznajecie że tylko wasz kościół jest kościołem jedynym to ma to sens..wtedy i cały protestantyzm jest "Cyrkiem Lutra".... Jeśli jednak uważacie że termin kościół dotyczy też wspólnot niekatolskich ( a nawet Dominus Iesus stwierdza że niektórych dotyczy -tych właśnie co mają sukcesję apostolską) to gość MOŻE być -zgodnie z waszymi regułami -prawdziwym (cokolwiek to znaczy :D) kapłanem -acz nie katolskim rzecz jasna.......Być może nie można nazwać go fałszywym księdzem tak jak nie można nazwać fałszywym klechą księdza anglikańskiego......Comprende? PRzynajmniej przy założeniu że jego argumenty są poprawne -ale na razie nie pokazaliście że jest inaczej...... Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: Szatan tez malpuje Boga 09.09.12, 20:05 Jeszcze jedno: Dawid C. Strong najpierw był pastorem ALE potem został biskupem w Apostolic Catholic Church który powstał z odłączenia od katolstwa....Tym samym gość może posiadać sukcesję apostolską i jeśli katolicy przestrzegają reg€ł własnych dokumentów muszą uznawać ważność święceń.... Odpowiedz Link Zgłoś
euro67 Re: Szatan tez malpuje Boga 09.09.12, 22:17 zaden Pastor nie ma waznych swiecen, a chocby jakis mial jako odstepca od wiary, to nie moze ich przekazywac dalej, bo musialby miec wazne swiecenia biskupie. Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: Szatan tez malpuje Boga 09.09.12, 22:26 Nic nie rozumiesz kretynie....Strong dostał sakrę biskupą od patriarchy AC który był katolickim biskupem......Oczywiście podług katolstwa to może być nadal mało -ale to osobna kwestia prowadząca do absurdów...jeśli zaś Strong był biskupem to święcenia Niemca są ważne i możliwe że sakra też -nie wiem dokładnie jak ją otrzymał..... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Szatan tez malpuje Boga 09.09.12, 22:28 euro67 napisał: > zaden Pastor nie ma waznych swiecen, a chocby jakis mial jako odstepca od wiary > , to nie moze ich przekazywac dalej, bo musialby miec wazne swiecenia biskupie Masz klapki na oczach jak prawdziwy walach :) co to a debilizm te świecenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
cehaem Re: Szatan tez malpuje Boga 09.09.12, 20:47 > Partnerzy, zapomniales tylko dodac do czego partnerzy. Do rozmow ekumenicznych > i tylko tyle. Nie ma to nic wspolnego z rownowaznoscia. Musisz jednak wiedziec, > ze w kosciolach protestanckich tez sie przestrzega przez sektami, ktore rzekom > o opieraja swoja nauke na Biblii. Cyrk pana Niemca nie jest i nie bedzie uznany > za kosciol przez Luteran czy Reformowanych a dla wielu kosciolow ewangelikalny > ch to po prostu kolejna sekta. Moj drogi, nie ma "luteran", tak samo, jak i nie ma "reformowanych". Prosze przestan przenosic wodzowska strukture kosciola rk na reszte swiata. Kto kogo gdzie i godzien czego uzna, to nie sprawa stosunkow, jakie panuja jak u pontifexa maximusa w Watykanie. Gene Robinson jest biskupem kosciola episkopalnego USA, pelnoprawnego czlonka wspolnoty anglikanskiej. Gdyby byl biskupem w Nigerii, juz by chyba nie zyl. Polowa kosciolow wspolnoty anglikanskiej nie uznaje kobiet-ksiezy, kilka uznaje (z zastrzezeniami), a kilka ma je za pelnoprawnych czlonkow. Odpowiedz Link Zgłoś
euro67 Re: Szatan tez malpuje Boga 09.09.12, 21:54 To co on pisze o sukcesji katolickei to wlasnie jest wierutne klamstwo zupelnie wyssane z gejwskiego palca, bo prawdziwa sukcesja jest nawet na obrazach papiezy na Laterniue wstepjaca az do sw. Piotra Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Szatan tez malpuje Boga 09.09.12, 21:59 euro67 napisał: > To co on pisze o sukcesji katolickei to wlasnie jest wierutne klamstwo zupelnie > wyssane z gejwskiego palca, bo prawdziwa sukcesja jest nawet na obrazach papie > zy na Laterniue wstepjaca az do sw. Piotra Tzw sukcesję apostolską wymyśli papieże w V wieku , kiedy już prawie samodzielnie w Rzymie rządzili. Pomijając już to ze zmarły w 202 Ireneusz z Lyonu wyliczył biskupów Rzymu i wyraźnie napisał ze pierwszym biskupem Rzymu był Linus mianowany na ten stołek przez Piotra i Pawła . Piotr nigdy nie był pierwszym papieżem ,głową kościoła po śmierci Jezusa był Jakub. Odpowiedz Link Zgłoś
euro67 Re: Szatan tez malpuje Boga 09.09.12, 22:14 'Ty jetes Piotr - Opoka i na tobie zbuduje moj Kosciol a bramy piekielne go nie przemoga" Przykro mi, ale nigdy nie dacie rady... Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: Szatan tez malpuje Boga 09.09.12, 22:20 gó... prawda :D....Jakby nie można było dać rady to by nie było reformacji :D....Jeszcze kilkaset lat i to się skończy ...A twoje opieranie się na słowach żydowskiego zombi traktowanego przez ciebie jako głos prawdy absolutnej mówi więcej o twojej kondycji psychicznej niż o rzeczywistości :D..... PS. Z góry informuję że możesz pie...ć się z tekstami w rodzaju "obrażasz moje uczucia religijne"...ty nie szanujesz uczuć ateistów i gejów -nie licz zatem na jakąkolwiek wzajemność kato-ch...u :D....... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Szatan tez malpuje Boga 09.09.12, 22:26 euro67 napisał: > 'Ty jetes Piotr - Opoka i na tobie zbuduje moj Kosciol a bramy piekielne go nie > przemoga" > > Przykro mi, ale nigdy nie dacie rady... Nie? To poczytaj co jest zapisane dosłownie 5 wersetów dalej :))) 18 tóż i Ja tobie powiadam: Ty jesteś Piotr [czyli Skała], i na tej Skale zbuduję Kościół mój, a bramy piekielne go nie przemogą. (19) I tobie dam klucze królestwa niebieskiego; cokolwiek zwiążesz na ziemi, będzie związane w niebie, a co rozwiążesz na ziemi, będzie rozwiązane w niebie. (20) Wtedy surowo zabronił uczniom, aby nikomu nie mówili, że On jest Mesjaszem. (21) Odtąd zaczął Jezus wskazywać swoim uczniom na to, że musi iść do Jerozolimy i wiele cierpieć od starszych i arcykapłanów, i uczonych w Piśmie; że będzie zabity i trzeciego dnia zmartwychwstanie. (22) A Piotr wziął Go na bok i począł robić Mu wyrzuty: Panie, niech Cię Bóg broni! Nie przyjdzie to nigdy na Ciebie. (23) Lecz On odwrócił się i rzekł do Piotra: Zejdź Mi z oczu, szatanie! Jesteś Mi zawadą, bo nie myślisz o tym, co Boże, ale o tym, co ludzkie. Poczytaj co mówił do innych apostołów Zaprawdę, powiadam wam: Wszystko, co zwiążecie na ziemi, będzie związane w niebie, a co rozwiążecie na ziemi, będzie rozwiązane w niebie. Pierwszą osoba w zborze był Jakub . on to zakończył tzw sobór w Jerozolimie w 49 roku i on był kimś kogo bał się Piotr i uznawszy daną mi łaskę, Jakub, Kefas i Jan, uważani za filary, podali mnie i Barnabie prawicę na znak wspólnoty, byśmy szli do pogan, oni zaś do obrzezanych,(...)Gdy następnie Kefas przybył do Antiochii, otwarcie mu się sprzeciwiłem, bo na to zasłużył. (12) Zanim jeszcze nadeszli niektórzy z otoczenia Jakuba, brał udział w posiłkach z tymi, którzy pochodzili z pogaństwa. Kiedy jednak oni się zjawili, począł się usuwać i trzymać się z dala, bojąc się tych, którzy pochodzili z obrzezania. (13) To jego nieszczere postępowanie podjęli też inni pochodzenia żydowskiego, tak że wciągnięto w to udawanie nawet Barnabę." Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: Szatan tez malpuje Boga 09.09.12, 22:09 Bzdura :D To jest sukcesja PAPIEŻY a nie biskupów :D....Oj katolu, katolu -cienko uciebie z wiedzą na temat własnych zabobonów..... twój przykład nadto nie obala jego słów bowiem jemu szło o to że w tym XVI wieku miało dojść do zerwania ciągłości W SAMYM kościele katolickim.....A z drugiej strony nawet jeśli nie miało to miejsca to i jego sukcesja apostolska jest niezagrożona -bowiem on czerpie swoją sakrę od katolickich biskupów....biskupa który jego wyświęcił wyświęcił były biskup katolicki....Z tego punktu widzenia jego sukcesja ciemny katolu jest zupełnie w porządku.... Oczywiście katole mogą zakwestionować taką mechaniczną sukcesję -tyle że wtedy "prawdziwymi księżmi" nie będą też kapłani anglikańscy i protestanccy pastorzy.....oraz ich kongregacje nie będą kościołami......Tak zresztą ponoć stanowi "Dominus Iesus"......Jeśli jednak tak to jeśli -jak sugerowałeś Niemiec jest z uwagi na to "szatańskim pomiotem" to cały protestantyzm też nim jest....A na to już twój katolski kościółek się nie godzi :D... Mówiąc jaśniej Niemiec jest nie bardziej fałszywym duchownym niż protestancki pastor...I to nawet może niezależnie od kwestii sukcesji......A skoro szanujemy pastorów no to i jego powinniśmy :D...Prawda? :D Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: Szatan tez malpuje Boga 09.09.12, 22:16 Żebyś jeszcze nie pie...ł...Otóż rzecz w tym że 95 % katolickich hierarchów w tym papież ma sukcesję pochodzącą od jednego biskupa którego sukcesja NIE BYŁA poświadczona dokumentami :D.......I to jest fakt...I twoi papieże z katedry na lateranie nic tu nie zmieniają :D....Bo jeśli ten biskup był lipny to i większość sakramentów sprawowanych w katolstwie jest również lipna względnie "valid but illicit"...O to chodziło Niemcowi -że jego prawo do posługi jest nie gorsze niż większośći biskupów w tym prawdopodobnie wszystkich tych z posługi których TY korzystasz :D Przeczytaj: en.wikipedia.org/wiki/Scipione_Rebiba Odpowiedz Link Zgłoś
ulebyk Przebieraniec i zawodowy homoś... 09.09.12, 18:00 ...któremu trafiło się ta,ie pajacowanie zamiast prawdziwej kariery zawodowej ofiary jak w przypadku Biedronia. Biedroń robi kariere i pieniądze będąc Oberpedałem III RP a Niemcowi zostało przebieranie się w sutannę. Żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
tom.plamka Skoro tolerują pedofili, to .... 09.09.12, 18:01 Skoro tolerują pedofili, to powinni też pedałów. Odpowiedz Link Zgłoś
quamtsa ok. 100 osób w Polsce? 09.09.12, 18:02 biskup ma naprawdę liczną owczarnię. w sam raz, by ogólnopolskie medja o tym trąbiły. podejrzewam, że wyznawców kultu Jedi jest odrobinę więcej, a GW o nich nie informuje. brak tolerancji u warszawskich inteligentów? Odpowiedz Link Zgłoś
donmarek Re: ok. 100 osób w Polsce? 09.09.12, 20:11 ...medja - o ile wiem, to w języku polskim(ojczystym???) pisze się MEDIA. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Chory człowiek. 09.09.12, 18:03 No a o kiedy stwierdzono ze ciotkowanie to choroba ?? > Ciekawe kiedy ogłosi się samozwańczym królem Polski... Boisz się ze Jezusa wygryzie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max To żaden biskup 09.09.12, 18:04 Zwykli poganie, którzy bawią się w kościół. Jak chcą to mogą sobie nawet mówić do siebie jako o papieżu Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: To żaden biskup 09.09.12, 18:05 three-gun-max napisał: > Zwykli poganie, którzy bawią się w kościół. Jak chcą to mogą sobie nawet mówić > do siebie jako o papieżu Poganami są katoliccy wiec w czym problem ?? Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: To żaden biskup 09.09.12, 18:09 Mogę wiedzieć czym róznią się od takich np Angikanów? Co anglikanie to też poganie? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: To żaden biskup 09.09.12, 18:29 m_16 napisał: > Mogę wiedzieć czym róznią się od takich np Angikanów? Co anglikanie to też poganie? Każdy kto wierzy w krzyż, Jezusa boga jest poganinem . Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: To żaden biskup 09.09.12, 18:38 Jeśli tak stawiasz sprawę to......Well, whatever ;D........ Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: To żaden biskup 09.09.12, 18:53 m_16 napisał: > Jeśli tak stawiasz sprawę to......Well, whatever ;D........ Krzyż dał kościołowi Konstantyn pogański cesarz Rzymu. Jezus został bogiem bo Konstantyn wierzył w Mitrę boga zrodzonego z dziewicy 25 grudnia . Sobotę Konstantyn zamienił na niedzielę . Czas świąt wielkanocnych też Konstantyn ustalił . Ani jeden katolicki dogmat nie ma uzasadnienia w biblii ITP. ITD Osobiście mi to zwisa ale lubię sie pośmiać z tego . Odpowiedz Link Zgłoś
elkate-2 Re: To żaden biskup 09.09.12, 21:19 kolter-xl napisał: > Krzyż dał kościołowi Konstantyn pogański cesarz Rzymu. "Nie daj Boże, abym miał się chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa" (św. Paweł) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: To żaden biskup 09.09.12, 21:23 elkate-2 napisał: > kolter-xl napisał: > > Krzyż dał kościołowi Konstantyn pogański cesarz Rzymu. > > "Nie daj Boże, abym miał się chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana na > szego Jezusa Chrystusa" (św. Paweł) Konstanty dał wam krzyż około 313 roku a tekst biblii zredagowano ostatecznie na soborze trydenckim w XVI wieku . Rozumiesz ?? Odpowiedz Link Zgłoś
chynek Sługa diabła, opętany, nieszczęśliwy, oszukany 09.09.12, 18:08 W sam raz na motto: "Ubrał się diabeł w ornat i ogonem na mszę dzwoni". No ale dla diabelskiej wybiorczej to gratka nie lada. Pewnie jakaty załatwił niemcowi "święcenia" u swego ojca diabła w Anglii Odpowiedz Link Zgłoś
tomtg123 Prawdę mówiąc, to chyba nie ma żadnej różnicy 09.09.12, 18:13 czy biskup Kościoła Katolickiego jest homoseksualistą czy heteroseksualistą, jeśli nie utrzymuje on stosunków seksualnych (a biskup KK chyba nie powinien być aktywny seksualnie, niezależnie od jego orientacji - powinien zachowywać wstrzemięźliwość seksualną). Natomiast tego pana Niemca nie znam i niespecjalnie mnie on obchodzi - napisałem ogólnie o problemie "orientacja seksualna księdza". Odpowiedz Link Zgłoś
cezar85 hahahaha 09.09.12, 18:19 komu jawnie i z uśmiechem, a komu po kryjomu i z grymasem ch.j w d.pę? Odpowiedz Link Zgłoś
rozwado Re: Polska staje sie krajem marginalnym. 09.09.12, 18:28 Ta sama mentalnosc co w Watykanie i w Ugandzie, gdzie homoseksualistow zatlukuje sie kijami. Polska nie ratyfikowala nawet unijnych przciw przmocy wobec kobiet z powodu paru bigotow w PO. Wszystko odtad bedzie sie decydowalo poza marginesem Polski Odpowiedz Link Zgłoś
xyzpawel Nie dość, że Niemiec, to jeszcze homoseksualista:P 09.09.12, 18:29 no straszne :) ------------------------------ xyzpawel.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
papa_s Re: Polak, biskup-homoseksualista? Tak, święcenia 09.09.12, 18:33 Wybrali brata do rządzenia w tym kościele. Oficjalnie homoseksualistę. Pewnie za jakiś czas i w kościele rzymskokatolickim też będą oficjalnie wyświęcać biskupów homoseksualistów. Odpowiedz Link Zgłoś
cd81 Re: Polak, biskup-homoseksualista? Tak, święcenia 09.09.12, 18:33 Katolicki Paetz z miasta miłości chlopiecej był dobry, a Niemiec nalezacy do innego kościoła sie nie podoba? Czy homoseksualisci są dobrzy, tylko kiedy są naszej wiary? To nie jest ekumeniczne. Pogubilem sie w sprawach polskiego kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
szczemirek Polak, biskup-homoseksualista? Tak, święcenia p... 09.09.12, 18:46 "Polak, biskup-homoseksualista? Tak, święcenia przyjął w Anglii" No i co w tym niecodziennego?! Iluż icvh w Polsce?! Biskupów i zwykłych księży. Tylko tyle, że Ci u Nas to tacy partyzanci raczej. No i jak skrzywdzą to pokryjomu i za cholerę się nie przyznają. Odpowiedz Link Zgłoś
a.ba Polak, biskup-homoseksualista? Tak, święcenia p... 09.09.12, 18:47 Zjednoczony Kościół Chrześcijański istnieje na pięciu kontynentach. W Polsce przynależy do niego mniej niż sto osób. Te 100 osób to najlepsza ocena - 1 biskup i 98 proboszczów i jeden świecki? Odpowiedz Link Zgłoś
roowwe Re: Łomatko Szymon ! 09.09.12, 21:44 Nie nawiedzony tylko pedał hucpiarz. Odpowiedz Link Zgłoś
rozwado To akurat zrobil katolik Gorski 09.09.12, 18:53 oglosil Chrystusa krolem Polski a Artur Gorski premierem Jego, Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Pedały szaleją... 09.09.12, 18:55 i_ona_wie_o_co_chodzi napisała: Fakt ,kler ma o czym gadać . Odpowiedz Link Zgłoś
free.mind Re: Pedały szaleją... 09.09.12, 19:54 No więc właśnie, przecież wśród duchownych katolickich też są homoseksualiści. Na czym więc polega "wina" Szymona Niemca? Że nie ukrywa swojej orientacji seksualnej? Odpowiedz Link Zgłoś
euro67 Re: Pedały szaleją... 09.09.12, 22:12 Na tym ze jest homoseksualistaa praktykujacym. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekzwawy Re: Pedały szaleją... 09.09.12, 23:18 A taki arcybiskup Paetz na ten przyklad to jakim jest gejem? Przeciez praktykujacym. Nie mowiac juz o tysiacach ksiezy.... Wina Niemca polega tylko na tym, ze nie klamie jak katoliccy kaplani. Odpowiedz Link Zgłoś
ramzes0187 Re: Pedały szaleją... 10.09.12, 00:20 Tak, akurat euro67, typowy katolicki polaczek, to zrozumie :) Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Pedały szaleją... 10.09.12, 00:52 Czy teraz zamiast parady równości będzie procesja? Odpowiedz Link Zgłoś
ggen67 Poczucie winy? 10.09.12, 00:31 Od dawna zastanawiam się PO CO różnym "homosiom" (słowa "gej"nie będę używał, bo jest niepolskie, "homoseksualista" niepoprawne, a na "pederasta" się obrażają...) takie instytucje jak małżeństwo czy rodzicielstwo - których, z racji swej ułomności NIE SĄ i NIGDY NIE BĘDĄ w stanie udźwignąć (na tej samej zasadzie, jak niewidomy nigdy nie będzie np. malarzem czy kierowcą). Bo NATURY zmienić nie można. Można kota nazwać psem, ale mimo to, nie zaszczeka (chyba, że zmienimy definicję szczekania, tak jak WHO zmienia definicje choroby). Do tych wszystkich kwiatków dochodzi jeszcze kapłaństwo! Brrrrr.... ciarki przechodzą..... No cóż, wszyscy politycy mądrością nie grzeszą, więc tu i ówdzie jakieś absurdalne legalizacje uchwalili (na zasadzie: prawo i tak nie jest dobre, więc niech mają....). Teraz KOŚCIÓŁ (formalnie) może założyć nawet kilkanaście osób i już! Mogą sobie ordynować księży, prezbiterów, diakonów, starszych, biskupów a nawet kardynałów. Pytanie tylko PO CO? Moja hipoteza jest taka, że jest to pewna ekspiacja, mająca załagodzić poczucie winy głęboko tkwiące w tych ludziach. No właśnie, a prościej byłoby stanąć w prawdzie i nazwać te skłonności GRZECHEM. Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: Poczucie winy? 10.09.12, 01:07 Głupiś po wielekroć...Geje na zachodzi żyją w stabilnych związakch i wychowują dzieci -mit geja rozpustnika to efekt ich wyklucznia....A problem "skąd wziąć nasienie?" nie jest problemem w dobie in vitro.... Nie mam żadnego (realnego) poczucia grzechu -jest poczucie wykluczenia które mija gdy zmieni się społeceństwo -na zachodzie nawet konserwa przestaje być antygejowska (Cameron)..... I jakim trza być dutrniem by -skłonności uznać za "grzech" ...przecież ich sobie nie wybieramy...I niby czemu miałyby być grzeszne -bo się tobie nie mieszczą w pale?....Kiedyś europejczykom nie mieściło się w głowie człowieczeństwo indian i Afrykańczyków..... Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz.4 Re: Poczucie winy? 10.09.12, 01:27 ggen67 napisał: > Od dawna zastanawiam się PO CO różnym "homosiom" (słowa "gej"nie będę używał, b > o jest niepolskie, "homoseksualista" niepoprawne, a na "pederasta" się obrażają > ...) Czy mogę się dowiedzieć, od kiedy słowo 'homoś' jest polskie? Pochodzi przecież z greki. I dlaczego 'homoseksualista' jest słowem niepoprawnym? Niepoprawne to by było 'chomoseksualista'. takie instytucje jak małżeństwo czy rodzicielstwo - których, z racji swej > ułomności [b]NIE SĄ i NIGDY NIE BĘDĄ w stanie udźwignąć Do t > ych wszystkich kwiatków dochodzi jeszcze kapłaństwo! Dlaczego homoseksualiści nie będą w stanie udźwignąć kapłaństwa? Bo Kościół rzymsokatolicki tak sobie wykoncypował? Otóż ten Kościół wykoncypował sobie też, że słabe istotki, jakimi są kobietki, też nie są w stanie udźwignąć kapłaństwa, choć w historii religii setki lat (a nawet tysiące lat) przed powstaniem Kościoła rzymskokatolickiego, znana była instytucja kapłanek. I cóż się stało? Ano mamy kobiety-księży (np. w Kościele Katolickim Mariawitów), kobiety-pastorów (np. w Kościele Reformowanym w Rzeczypospolitej Polskiej), kobiety-biskupów (np. w Kościele luterańskim w Niemczech). Jakoś dźwigają to ciężkie brzemie na wątłych barkach, niegorzej niż wyrzekający się danego od Boga błogosławionego daru prokreacji ich koledzy z Kościoła rzymskokatolickiego... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Poczucie winy? 10.09.12, 08:39 ggen67 napisał: >Teraz KOŚCIÓŁ (formalnie) może założyć nawet kilkanaście osób i już! No i dobrze , jest wolność czemu jedna sekta ma mieć z tego tylko korzyść ? > Mogą sobie ordynować księży, prezbiterów, diakonów, starszych, biskupów a nawe > t kardynałów. Pytanie tylko PO CO? Bo ten największy pełen pogardy i pychy oraz hipokryzji uch odrzucił . > Moja hipoteza jest taka, że jest to pewna ekspiacja, mająca załagodzić poczu > cie winy głęboko tkwiące w tych ludziach. No właśnie, a prościej byłoby sta > nąć w prawdzie i nazwać te skłonności GRZECHEM. Grzechem (dla was oczywiście) jest to co wyprawia wasz kler .60% księży ma baby a 15 dzieci ,30% to cioteczki Odpowiedz Link Zgłoś
elkate-2 Re: Pedały szaleją... 09.09.12, 21:16 Skąd ten homoseksualizm? Paweł (Rzym 1) tlumaczy, czym się skończyło u pogan odrzucenie prawdy o Bogu: "To, co o Bogu można poznać, jawne jest wśród nich... Ale choć Boga poznali, nie oddali mu czci jako Bogu, ani mu nie dziękowali. Podając się za mądrych, stali sie głupimi... Prawdę Bożą przemienili w kłamstwo... Dlatego to Bóg wydał ich na pastwę bezecnych namiętności: mianowicie kobiety przenieniły pożycie agodne z naturą na przeciwne naturze. Podobnie też i mężczyźni, porzuciwszy normalne współżycie z kobietą, zapałali wzajemnie żądzą ku sobie, mężczyźni z mężczyznami uprawiając bezwstyd, i na samych sobie ponosząc zapłatę należną za zboczenie. A ponieważ nie uznali za słuszne zachować prawdziwe poznanie Boga, wydał ich Bóg na pastwę do niczego już niezdatnego rozumu, tak że czynili te niegodziwości". “Ani rozpustnicy (...), ani złodzieje, ani męzczyźni współżyjący ze sobą nie posiądą Królestwa Bożego!” (1Kor 6,9-10). Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Pedały szaleją... 09.09.12, 21:21 elkate-2 napisał: > Skąd ten homoseksualizm? > Paweł (Rzym 1) tlumaczy, czym się skończyło u pogan odrzucenie prawdy > o Bogu: > "To, co o Bogu można poznać, jawne jest wśród nich... Ale choć Boga po > znali, nie oddali mu czci jako Bogu, ani mu nie dziękowali. Podając się za mądr > ych, stali sie głupimi... Prawdę Bożą przemienili w kłamstwo... > Dlatego to Bóg wydał ich na pastwę bezecnych namiętności: mianowicie k > obiety przenieniły pożycie agodne z naturą na przeciwne naturze. > Podobnie też i mężczyźni, porzuciwszy normalne współżycie z kobietą, z > apałali wzajemnie żądzą ku sobie, mężczyźni z mężczyznami uprawiając bezwstyd, > i na samych sobie ponosząc zapłatę należną za zboczenie. > A ponieważ nie uznali za słuszne zachować prawdziwe poznanie Boga, wyd > ał ich Bóg na pastwę do niczego już niezdatnego rozumu, tak że czynili te niego > dziwości". > “Ani rozpustnicy (...), ani złodzieje, ani męzczyźni współżyjący Zapomniałeś najważniejszego :)) sam to wyciąłeś czy tak ci opakowano ?? Cytujesz list do rzymian 1 rozdział tam jest podana przyczyna skąd to zboczenie . Ponieważ, choć Boga poznali, nie oddali Mu czci jako Bogu ani Mu nie dziękowali, lecz znikczemnieli w swoich myślach i zaćmione zostało bezrozumne ich serce. (22) Podając się za mądrych stali się głupimi. (23) I zamienili chwałę niezniszczalnego Boga na podobizny i obrazy śmiertelnego człowieka, ptaków, czworonożnych zwierząt i płazów. (24) Dlatego wydał ich Bóg poprzez pożądania ich serc na łup nieczystości, tak iż dopuszczali się bezczeszczenia własnych ciał. (25) Prawdę Bożą przemienili oni w kłamstwo i stworzeniu oddawali cześć, i służyli jemu, zamiast służyć Stwórcy, który jest błogosławiony na wieki. Amen. (26) Dlatego to wydał ich Bóg na pastwę bezecnych namiętności: mianowicie kobiety ich przemieniły pożycie zgodne z naturą na przeciwne naturze. (27) Podobnie też i mężczyźni, porzuciwszy normalne współżycie z kobietą, zapałali nawzajem żądzą ku sobie, mężczyźni z mężczyznami uprawiając bezwstyd i na samych sobie ponosząc zapłatę należną za zboczenie. (28) A ponieważ nie uznali za słuszne zachować prawdziwe poznanie Boga, wydał ich Bóg na pastwę na nic niezdatnego rozumu, tak że czynili to, co się nie godzi. Jakoś teraz nie dziwi ze np w USA 30 % kleru jest homoseksualne , obrazki to domena katolików :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ggen67 Re: Pedały szaleją... 10.09.12, 00:51 Biblia mówi prawdę, ale ty piszesz bzdury. Konkretnie bzdurna jest interpretacja. Katolicy: 1. Oddają cześć Bogu jako Bogu w Trójcy Jedynemu 2. Nie zamienili "Boga na podobizny" - szanują jedynie Jego Świętych i zachowują o nich pamięć. 3. "Obrazy i podobizny" - np. jako rzeźby były już obecne na Arce Przymierza Bezmyślnie powielasz płytką protestancką propagandę. Tymczasem tylko KK trzyma się prawdy - m.in. nie zgadzając się na zabijanie nienarodzonych (aborcje), stanowczo nie zgadzając się na jakiekolwiek związki homo..., nie uznając kapłaństwa kobiet itd. Drzewo poznacie po owocach... pamiętasz? W Niemczech, Szwecji, Holandii - bastionach i prekursorach ewangelikalizmu - kościoły są PUSTE. Z całego chrześcijaństwa trwały jest JEDYNIE katolicyzm. Na koniec: nie twierdzę, że KK jest idealny, bo księża też są ludźmi i też popełniają błędy. Twierdzę tylko, że żadnego innego - bardziej wiarygodnego kościołą chrześcijańskiego - NIE MA! Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz.4 Re: Pedały szaleją... 10.09.12, 01:39 W Niemczech, Szwecji, Holandii > - bastionach i prekursorach ewangelikalizmu - kościoły są PUSTE. Z całego chrze > ścijaństwa trwały jest JEDYNIE katolicyzm. Dokładnie rok temu byłem w północnych Włoszech. W Forli zwiedzałem były klasztor męski, obecnie muzeum miejskie z galerią obrazów średniowiecznych z różnych kościołów (BTW ciekawe, co sie stało z dziesiątkami tych budynków, z których owe obrazy przeniesiono...). W Wenecji byłem w dwóch kościołach, które zostały zeświecczone (jeden jest muzeum instrumentów muzycznych, z gablotami i stoiskiem płytowym, a w drugim jest sala koncertowa - i to mimo przybywania do Wenecji 100 tysięcy turystów dziennie, nie udało się utrzymać parafii w tych dwóch świątyniach w centrum miasta). Dodam dla porządku, że kiedyś były to wszystko świątynie KATOLICKIE, w kraju, w którym 90% ludności deklaruje przynależność do wyznania rzymskokatolickiego... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Pedały szaleją... 10.09.12, 08:58 ggen67 napisał: > Biblia mówi prawdę, ale ty piszesz bzdury. Konkretnie bzdurna jest interpretacja. Katolicy: > 1. Oddają cześć Bogu jako Bogu w Trójcy Jedynemu No to skoro biblia mówi prawdę to wskaż mi cytat z którego wynika ze Jezus czy duch są równi ojcu ?? > 2. Nie zamienili "Boga na podobizny" - szanują jedynie Jego Świętych i zachowuj o nich pamięć. Przy okazji oddając im bałwochwalcza cześć . > 3. "Obrazy i podobizny" - np. jako rzeźby były już obecne na Arce Przymierza > Był i wąż miedziany były i płaskorzeźby w świątyni do których nikt z prawowiernych żydów nie kierował modłów. > Bezmyślnie powielasz płytką protestancką propagandę No o ile biblia jest protestancką propagandą:)) >Tymczasem tylko KK trzyma się prawdy - Faryzeusze i Saduceusze tez tak mówili zabijając Jezusa > m.in. nie zgadzając się na zabijanie nienarodzonych (aborcje), No chyba ze ksiądz musiałby płacić alimenty :)) wtedy aborcja jest miła jego sercu . >stanowczo nie zgadzając się na jakiekolwiek związki homo... Nie ? to czemu Benek cofnął zakazy wojtyły w sprawie julka paetza ?? ?>nie uznając kapłaństwa kobiet itd. Patriarchat istniał od czasów kiedy facet zrozumiał ze jest silniejszy od kobiety , to jedyne uzasadnienie tego stanu . > Drzewo poznacie po owocach... pamiętasz? W Niemczech, Szwecji, Holandii > - bastionach i prekursorach ewangelikalizmu - kościoły są PUSTE. Z całego chrze > ścijaństwa trwały jest JEDYNIE katolicyzm. No tak masz rację skandale nieustane skandale z udziałem kleru katolickiego ,dowodzi ze nie jest to drzewo posadzone przez Jezusa i pielęgnowane przez apostołów . > Na koniec: nie twierdzę, że KK jest idealny, bo księża też są ludźmi i też popełniają błędy. No popatrz a ja myślałem ze skoro sam bóg ich powołał to im się to nie zdarza :)) Twierdzę tylko, że Fakt nie ma żadnego kościoła chrześcijańskiego. Bo nie darmo chrześcijan,katolicy wybijali od około IV wieku do VIw Odpowiedz Link Zgłoś
okjidoki Rzymian 1 10.09.12, 02:18 To co dotyczy fragmentu z 1 Rzymian dotyczy najpierw Żydów: najpierw Żyda, [Rz 1:16] i w tym kontekście należy rozważać historię judaistycznego tłumienia prawdy, którą żydostwo zna ze swoich pism: Albowiem gniew Boży z nieba objawia się przeciwko wszelkiej bezbożności i nieprawości ludzi, którzy przez nieprawość tłumią prawdę. [Rz 1:18] Nie żydzi byli wówczas z dala od wiedzy o Najwyższym, nie mogli tłumić prawdy, której nie znali. I dalej o żydach: dlatego że poznawszy Boga, nie uwielbili go jako Boga i nie złożyli mu dziękczynienia, lecz znikczemnieli w myślach swoich, a ich nierozumne serce pogrążyło się w ciemności. Mienili się mądrymi, a stali się głupi. I zamienili chwałę nieśmiertelnego Boga na obrazy przedstawiające śmiertelnego człowieka, a nawet ptaki, czworonożne zwierzęta i płazy; dlatego też wydał ich Bóg na łup pożądliwości ich serc ku nieczystości, aby bezcześcili ciała swoje między sobą, ponieważ zamienili Boga prawdziwego na fałszywego i oddawali cześć, i służyli stworzeniu zamiast Stwórcy, który jest błogosławiony na wieki. Amen. Dlatego wydał ich Bóg na łup sromotnych namiętności; kobiety ich bowiem zamieniły przyrodzone obcowanie na obcowanie przeciwne naturze, podobnie też mężczyźni zaniechali przyrodzonego obcowania z kobietą, zapałali jedni ku drugim żądzą, mężczyźni z mężczyznami popełniając sromotę i ponosząc na sobie samych należną za ich zboczenie karę. A ponieważ nie uważali za wskazane uznać Boga, przeto wydał ich Bóg na pastwę niecnych zmysłów, aby czynili to, co nie przystoi; są oni pełni wszelkiej nieprawości, złości, chciwości, nikczemności, pełni są również zazdrości, morderstwa, zwady, podstępu, podłości; potwarcy, oszczercy, nienawidzący Boga, zuchwali, pyszni, chełpliwi, wynalazcy złego, rodzicom nieposłuszni; nierozumni, niestali, bez serca, bez litości; oni, którzy znają orzeczenie Boże, że ci, którzy to czynią, winni są śmierci, nie tylko to czynią, ale jeszcze pochwalają tych, którzy to czynią. Rz 1:21 - Rz 1:32 Natomiast nie jestem pewien, czy każdy Niemiec jest żydem. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Rzymian 1 10.09.12, 09:17 okjidoki napisała: > To co dotyczy fragmentu z 1 Rzymian dotyczy najpierw Żydów: Nie, tam mowa o wszystkich którzy poznali boga czyli Żydach , prozelitach i już wtedy chrześcijanach . >Nie żydzi byli wówczas z dala od wiedzy o Najwyższym, nie mogli tłumić prawdy, której nie znali. Żydzi znali pisma ST to ze ich nie szanowali nie znaczy ze ich nie znali . > Natomiast nie jestem pewien, czy każdy Niemiec jest żydem. No a w ogóle wiesz im jesteś bo piszesz jak facet a tu mamy takie coś :)) okjidoki napisała Odpowiedz Link Zgłoś
redchilipeper Re: Pedały szaleją... 10.09.12, 01:38 Czyli ateistę można nazwać głupkiem bo 'tak mówi pismo', ale katolika już nie, bo to obraza uczuć religijnych? Mam nadzieję że wszystkie Twoje grzechy zostaną zgodnie z twoją religią surowo osądzone. Odpowiedz Link Zgłoś
szampon67 Polak, biskup-homoseksualista? Tak, święcenia p... 09.09.12, 18:58 co się te wszystkie cymboły tak rzuciły na ten Kościół Katolicki.Taka moda teraz ? Jeszcze 20-15 lat temu wszyscy byli taaacy katolicy, a teraz srają na ten Kościół.Oj nie ładnie nie ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Polak, biskup-homoseksualista? Tak, święcenia 09.09.12, 19:04 szampon67 napisał: > co się te wszystkie cymboły tak rzuciły na ten Kościół Katolicki.Taka moda tera > z ? Jeszcze 20-15 lat temu wszyscy byli taaacy katolicy, a teraz srają na ten K > ościół.Oj nie ładnie nie ładnie. Ja s-ram na ta sektę od 35 lat jako 11 latek stwierdziłem ze nie smakuje mi konserwa z opłatka :)). www.youtube.com/watch?v=8hvYLWoZH0k Odpowiedz Link Zgłoś
calmy Re: Chory człowiek. 09.09.12, 18:59 Chory? Na co? Zastanawia mnie skąd w naszym społeczeństwie bierze się tyle nienawiści do odmienności. Przecież jest rzeczą dowiedzioną, że mokultura prowadzi do upadku i zaniku. Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytorstarszy Re: Chory człowiek. 09.09.12, 20:59 calmy napisała: > Chory? Na co? > > Zastanawia mnie skąd w naszym społeczeństwie bierze się tyle nienawiści do odmi > enności. Przecież jest rzeczą dowiedzioną, że mokultura prowadzi do upadku i za > niku. ??? > Nie wiesz skąd ? Ze strachu, że tamten się nie boi być innym niż wszyscy, bo może jest mądrzejszy ode mnie... Więc go trzeba zwalczać... Odpowiedz Link Zgłoś
stanluk Polak, biskup-homoseksualista? Tak, święcenia p... 09.09.12, 19:03 Cóż można powiedzieć , Zeleski jest po prostu zazdrosny, że nie jest i nigdy nie zostanie biskupem a Niemiec już nim jest!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Polak, biskup-homoseksualista? Tak, święcenia 09.09.12, 19:07 stanluk napisał: > Cóż można powiedzieć , Zeleski jest po prostu zazdrosny, że nie jest i nigdy n > ie zostanie biskupem a Niemiec już nim jest!!!!!!! No bo głupi nie wie ze za młody mógł biskupowi loda zrobić albo dupy nadstawić ??No a on woli opowiadać ze loby pedalskie rządzi watykanem :)) Odpowiedz Link Zgłoś
123jna Re: Polak, biskup-homoseksualista? Tak, święcenia 09.09.12, 20:35 o ile sie nie myle to Isakowicz-Zaleski jest katolikiem obrzadku ormianskiego? Widzi wiec, ze sa rozni katolicy - nie wszyscy musza byc tak zacofani jak Polscy czy Ormianscy. Nadazaja za swoim czasem rozumiejac, ze ich wariant chrzescijanstwa nie ma juz racji bytu, nalezy go unowoczesnic. Sam Chrystus by to swietnie rozumial, on byl przed swoim czasem nasz Kosciol jest dzis gleboko w tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Polak, biskup-homoseksualista? Tak, święcenia 09.09.12, 21:16 123jna napisał: Sam Chrystus by to swietni > e rozumial, on byl przed swoim czasem nasz Kosciol jest dzis gleboko w tyle. Nasz kosciol i w tyle ? Haaaaaa.... Wszystko zalezy od tego jak na to spojrzysz . Ja widze dwie strony .Otoz ta pierwsza ,ktora kler nakazuje nam zyc w sredniowieczu i ta druga strona kleru ,jakze moderna .Ale im wolno przeciez ,bo oni maja odpust od Boga .Boki zrywac nic wiecej . Odpowiedz Link Zgłoś
tsuranni Ks. Tadeusz Isakowicz-Zaleski powinien się zdrowo 09.09.12, 19:05 pie...ąć młotkiem. Gówno mu do tego kogo wyswięca autonomiczny kościół. A klecha ma być pokorny. Kawał katolickiego gnoja - pełna arogancja, czyli po katolicku. Odpowiedz Link Zgłoś