trajkotek 12.09.12, 01:21 to chyba wcześniej zrobił Korwin - Mikke? ________________________________ z archiwum sportowego: Polska - Ameryka 4:2 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marek1846 Wreszcie ! 12.09.12, 07:27 Już nie mogłem słuchać tego piania z zachwytu. To prawda, że wśród paraolimpijczyków jest sporo ludzi szlachetnych ale są też "łowcy talentów", dla nich czyjaś ułomność jest szansą na zaistnienie i zarobienie. Wystarczą dwa przykłady, skoczek z minimalnie krótszą nogą w normalnym życiu nie może liczyć na żadne ułatwienia, z oczywistych powodów. Lekkoatletka z minimalnym opóźnieniem w rozwoju w normalnym życiu nie może liczyć na żadne przywileje. Z oczywistych powodów. W "sporcie" paraolimpijskim, uzyskując wyniki na poziomie juniorów, są kreowani na gwiazdy. W dodatku dziennikarze którzy w życiu nie byli na zawodach sportowych, zmuszają mnie do wyrażania podziwu. Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui Odbrązawiam paraolimpiadę 12.09.12, 08:20 Autor zapomniał tylko dodać ze o ile zdrowienie sportsmenowi potrzeba tylko stroju i butów do biegania np to takiemu bez nóg protez kosztujacych tyle co samochód za sztukę, stad żaden polski takowych nie posiadał i większość polskich paraolimpijczykow występowała w dziedzinach gdzie koszty na sprzęt są minimalne lub żadne Odpowiedz Link Zgłoś
pn-ski Re: Odbrązawiam paraolimpiadę 12.09.12, 11:39 <Autor zapomniał tylko dodać ze o ile zdrowemu sportsmenowi potrzeba tylko stroju i butów do biegania np to takiemu bez nóg protez kosztujacych tyle co samochód za sztukę, stad żaden polski takowych nie posiadał i większość polskich paraolimpijczykow występowała w dziedzinach gdzie koszty na sprzęt są minimalne lub żadne> paraolimpiada z tego oczywistego powodu całkowicie dyskryminuje Afrykę. Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui Re: Odbrązawiam paraolimpiadę 12.09.12, 20:42 pn-ski napisał: > paraolimpiada z tego oczywistego powodu całkowicie dyskryminuje Afrykę. No jeśli komuś Afryka kojarzy sie tylko z murzynkami w szalasach i dzikimi zwierzatkami to tak to po pierwsze, po drugie są dziedziny sportowe w których sprzętu za wiele nie trzeba np pływanie :P, bieganie czy skoki w dał słabo lub niewidzacych w ogóle Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Odbrązawiam paraolimpiadę 12.09.12, 08:20 > to chyba wcześniej zrobił Korwin - Mikke? Nie to samo, ale to trzeba rozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac "Walka z prostytucją" 12.09.12, 08:25 Zawsze twierdzę, że pod tym hasłem może kryć się: - bicie prostytutek, wywożenie ich z miasta i ogólnie poniżanie; - prowadzenie akcji uświadamiających i pomocy w zakresie zmiany zawodu na mniej powiedzmy "niewygodny społecznie". Hasło jedno a jakże różne treści? Przedtem używałem tego przykładu gdy dyskusja była o "walce z korupcją". Używałem po to by wytłumaczyć, że "walka" PiSu była bliższa pierwszemu modelowi. Tym razem widać, że zarówno autor tekstu jak i JKM "walczą z gloryfikacją paraolimpiad". Z tym że JKM jak to u "prawicy" zgodnie z modelem numer 1. Odpowiedz Link Zgłoś
gate.of.delirium Politycznie poprawny festiwal hipokryzji 12.09.12, 08:51 maaac napisał: > Hasło jedno a jakże różne treści? Przedtem używałem tego przykładu gdy dyskusja > była o "walce z korupcją". Używałem po to by wytłumaczyć, że "walka" PiSu była > bliższa pierwszemu modelowi. Tym razem widać, że zarówno autor tekstu jak i JK > M "walczą z gloryfikacją paraolimpiad". Z tym że JKM jak to u "prawicy" zgodnie > z modelem numer 1. W niczym to nie zmienia faktu, że TVP odcięła się od paraolimpijczyków, link: www.sport.pl/sport/10,67450,12461668,Zloci_paraolimpijczycy_krytykuja_TVP.html ...a Lis i Olejnik zauważyli te igrzyska po wypowiedzi JKM, a nie przed. A to, że JKM zaczyna "odbijać", to już inna sprawa... Odpowiedz Link Zgłoś
marek1846 Re: Politycznie poprawny festiwal hipokryzji 12.09.12, 09:35 Polacy są mistrzami świata w piłce nożnej, tyle, że bezdomnych. Są takie mistrzostwa, i tych "mistrzostw' też nie pokazywano, nawet Lis ich nie zauważył. Co łączy te "mistrzostwa" i paraolimpiadę? Powszechna tabloidyzacja wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
pn-ski Re: Politycznie poprawny festiwal hipokryzji 12.09.12, 11:50 Zamiast Paraolimpiady polecam muzykę zespołu Benda Bilili. Czy ich zaproszono do Londynu? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Politycznie poprawny festiwal hipokryzji 12.09.12, 12:10 Dlaczego "zamiast"? Głupie jest "dekretowanie zachwytu" nad określonymi sprawami czy też ukrywanie prawdy, że i niepełnosprawni mogą trzepac kasę czy oszukiwać (również w czasie paraolimpiady). Głupie jest też twierdzenie, ze ci ludzie mają zniknąć z widoku "zdrowego społeczeństwa" (wersja JKM). Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Politycznie poprawny festiwal hipokryzji 12.09.12, 09:43 Przepraszam a co ma to do mojego postu potwierdzającego, że krytyka zachwytów nad parolimpiadą JKM jest zupełnie innego rodzaju niż tekst pod którym dyskutujemy? Odpowiedz Link Zgłoś
marek1846 Re: Politycznie poprawny festiwal hipokryzji 12.09.12, 09:53 Przecież ja nie odpowiadałem na pański post, to widać na liście postów. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Politycznie poprawny festiwal hipokryzji 12.09.12, 10:39 Hmmmmm. Nie bardzo rozumiem skąd pretensje. Tym bardziej ja nie odpowiadałem na pański. Odpowiedz Link Zgłoś
airborell Re: Politycznie poprawny festiwal hipokryzji 12.09.12, 10:36 Zaczyna??? Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Paraolimpiady zaczynają powoli przypominać... 12.09.12, 09:46 technologiczny wyścig zbrojeń w "normalnym" zawodowym, komercyjnym sporcie. Odpowiedz Link Zgłoś
pn-ski Coś tu śmierdzi, jak szewcu spod pachy. 12.09.12, 12:07 gorzej, jest dużo wiecej mozliwosci do robienia kantów. Zwłaszcza te tabele, wspominane przez JKM, jak i sama ocena niepełnosprawności. Parcie na rekordy, wyniki i kase zupełnie wypaczyło idee. No i ordynarne parcie na szkło. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Coś tu śmierdzi, jak szewcu spod pachy. 12.09.12, 12:44 pn-ski napisał: > No i ordynarne parcie na szkło. A to już domena JKM. Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek parcie ... mam i ja! 13.09.12, 19:31 to nie JKM prze na szkło, ale szkło bardzo chce pokazać coś ciekawego, więc pokazuje "parapolityka" - ja też mam parcie na szkło, ale jakoś we szkle siebie nie oglądam ... samo parcie z jednej tylko strony, to za mało! _________________________ Wybieram denaturat Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Odbrązawiam paraolimpiadę 12.09.12, 12:55 Zgadzam się, że rozsądny i nikogo nie obraża. Patrząc bez emocji, sport sprawnych i niepełnosprawnych to w gruncie rzeczy taka sama zabawa, a w zabawie można i oszukiwać, i robić na niej pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui Re: Odbrązawiam paraolimpiadę 12.09.12, 20:49 echtom napisała: > Zgadzam się, że rozsądny i nikogo nie obraża. Patrząc bez emocji, sport sprawny > ch i niepełnosprawnych to w gruncie rzeczy taka sama zabawa, a w zabawie można > i oszukiwać, i robić na niej pieniądze. A mnie sie wydaje ze autor jest wręcz oburzony ze niepełnosprawni sportowcy dostają za uprawianie sportu kase, ze maja sponsorów, ze z tego czesto żyją. I ze moze lepiej byłoby aby ta lekko uposledzona była tylko uposledzona Odpowiedz Link Zgłoś
wiechuta Odbrązawiam paraolimpiadę 12.09.12, 11:08 Pan redaktor wyłamał się chóru śpiewającego peany ku czci niepełnosprawnych, a pisze bardzo mądrze. Obawiam się, że zostanie zaatakowany jak Profesor Mikołejko. Przecież obydwaj okazali się niepoprawni politycznie. Takie czasy nastały. Odpowiedz Link Zgłoś
buba13 Re: Odbrązawiam paraolimpiadę 12.09.12, 11:49 hmmm, prof. Mikołejko kicha na metodologię, która jest dobra dla badaczy odnóży owadów, a swoje badanie prowadzi na podstawie obserwacji z balkonu (cytuję z pamięci, więc mogą wkraść się nieścisłości). TO chyba nie jest kategoria poprawności politycznej. Albo się jest profesorem i jak (i jako) profesor wypowiada, albo publicystą (no i tu nie ma takich restrykcji metodologicznych). Co do paraolimpijczyków, natura ludzka jest niezmienna, ale ci akurat ludzie w większości musieli się wykazać hartem ducha nieporównywalnie większym niż ludzie pełnosprawni. Czy w związku z faktem, że jakaś ich część nie jest do końca uczciwa, mam zmienić opinię o paraolimpijczykach jako takich? To tak, jakbym miała oceniać profesorów w ogóle na podstawie publicznych wypowiedzi prof. Mikołejki... Odpowiedz Link Zgłoś
rwakulszowa Odbrązawiam pismaka 12.09.12, 17:10 Nie masz racji. Autor jest niepełnosprawną dziennikarzyną, a jego artykuł w powaznej redakcji poleciałby do kosza, zaś redaktor na pysk z roboty. Nie podał zadnych powaznych argumentów, ani merytorycznych, ani faktycznych, nie zna sie ani na sporcie dla pełno, ani niepełnosprawnych - kompletna żenada, z która nie warto dyskutowac ani polemizowac. Zastanawiam sie skad oni w GW biora takich grafomanów i dlaczego sa na poziomie Faktu i Superexpressu ? Odpowiedz Link Zgłoś
pn-ski Re: Odbrązawiam paraolimpiadę 12.09.12, 11:55 <to chyba wcześniej zrobił Korwin - Mikke?> Powoli dotrze do ludzi, ze on mówił z sensem. Ale najpierw trzeba zgnoić, na fali entuzjazmu po "gradobiciu medalowym". Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Odbrązawiam paraolimpiadę 12.09.12, 12:13 Nie, nie mówił z sensem. Coś tam racji miał. Jednak "coś" to nie znaczy wszystko. Dokładnie tak samo można twierdzić, że człowiek organizujący bicie prostytutek ma rację, że należy coś zrobić z prostytucją w centrach miast. Oczywiście coś nalezy z nią zrobić ale NIE poprzez bicie ani nie przez twierdzenie, że paraolimpiada powinna w ogóle zniknąć, a w TV powinno się pokazywać wyłacznie młodych-zdrowych-szczęśliwych. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac C.D. 12.09.12, 12:15 To właśnie jest standardowy problem z JKM. Facet zauważa problemy, o których warto mówić. Potem za nie się tak zabiera, że kompromituje zarówno siebie jak i cały temat. No i sprawa zdycha bo jest w wyniku jego "interwencji" bardziej ośmieszana niż poddawana dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
gate.of.delirium Re: Odbrązawiam paraolimpiadę 12.09.12, 14:15 pn-ski napisał: > Powoli dotrze do ludzi, ze on mówił z sensem. Ale najpierw trzeba zgnoić, na fa > li entuzjazmu po "gradobiciu medalowym". Zgadza się, fanów igrzysk niepełnosprawnych sportowców jest tak mało, że TVP odmówiło transmisji: www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/paraolimpiada-bije-rekordy-popularnosci-ale-w-tvp-transmisji-nie-zobaczysz,273863.html Przekaz jest prosty - brak fanów, brak sponsorów, brak misji. Niepełnosprawnych olimpijczyków olali wszyscy, od Prezydenta do recenzenta. Gdyby nie fatalna w formie wypowiedź JKM, nikt dzisiaj by o tym nie pamiętał. Teraz trwa festiwal obłudy i hipokryzji ze strony politycznie poprawnych... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Odbrązawiam paraolimpiadę 12.09.12, 14:38 Bzdura. Paraolimpiadą (przynajmniej na portalu Gazety) interesowano się PRZED wyskokiem JKM. Odpowiedz Link Zgłoś
gate.of.delirium Re: Odbrązawiam paraolimpiadę 12.09.12, 14:44 maaac napisał: > Bzdura. > Paraolimpiadą (przynajmniej na portalu Gazety) interesowano się PRZED wyskokiem > JKM. Jasne mądralo - wszyscy kibice czytają tylko GW..., a Olejnik i Lis zamieszczali na ten temat non stop felietony. Przed... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Odbrązawiam paraolimpiadę 12.09.12, 14:59 Niczego takiego nie twierdziłem. Za to ty na odwrót sugerowałeś jakoby zainteresowania paraolimpiadą wynikało WYŁĄCZNIE z wypowiedzi JKM, a wszyscy (więc zapewnie i GW) sprawę olali. Tak dla przypomnienia: Przekaz jest prosty - brak fanów, brak sponsorów, brak misji. Niepełnosprawnych olimpijczyków olali wszyscy, od Prezydenta do recenzenta. Gdyby nie fatalna w formie wypowiedź JKM, nikt dzisiaj by o tym nie pamiętał. Teraz trwa festiwal obłudy i hipokryzji ze strony politycznie poprawnych... Nie śledze Lisa czy Olejnik czy się paraolimpiadą interesowali. Wiem jednak, że gdy mowa o olaniu przez wszystkich to kłamiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
gate.of.delirium Ple, ple, ple... 12.09.12, 15:20 maaac napisał: > Nie śledze Lisa czy Olejnik czy się paraolimpiadą interesowali. Wiem jednak, że > gdy mowa o olaniu przez wszystkich to kłamiesz. Te sztuczki erystyczne godne komiwojażera prezentuj głupszym od siebie. Fakty: "Tusku, musisz! (przywitać sportowców wracających z paraolimpiady) Polskich władz nie było na otwarciu paraolimpiady. Naszym sportowcom, poza Joanną Muchą, nikt z najważniejszych polityków nie pojechał kibicować. 10 i 11 września powitanie polskich paraolimpijczyków organizuje jedna z fundacji, która zaprosiła na nią Dorotę Zawadzką. Gdzie wtedy będą czołowi politycy? Apelujemy do Donalda Tuska: premierze, musisz tam być! "Mam wielki żal za ślubowanie przed odlotem do Londynu. Nie było prezydenta, premiera. Nie było ministra sportu. Jestem zawiedziona. Jak można nas tak potraktować. Jesteśmy tacy sami, jak ci, którzy startowali w olimpiadzie …" – pokazana dziś przez TVN24 "setka" Barbary Niewiedział, złotej medalistki w biegu na 1500 m w paraolimpiadzie, miała być sympatyczna i ciepła. Radość z medalu zmieniła się jednak w gorzkie wyznanie sportowca, który czuje się odbierany jako gorszy, mniej doceniany. Nie dlatego, że nie osiąga sukcesów, ale ze względu na to, jaki jest [...]", całość: natemat.pl/30181,tusku-musisz-przywitac-sportowcow-wracajacych-z-paraolimpiady Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Bezczelny kłamca z ciebie. 12.09.12, 15:39 - Napisałeś, że WSZYSCY olali paraolimpiadę? No napisałeś. Mamy dowód. - Napisałeś, że dyskutuje się o niej tylko dlatego, że napisał JKM. Też napisałeś. Mamy dowód. - GW pisała o paraolimpiadzie (i to IMHO znacznie wiecej niż 4 lata temu) wcześniej niż JKM poruszył ten temat? Też można to sprawdzić. Mamy dowód. Logika jest zabójcza. Mamy czarno na białym, że kłamałeś. Możesz sobie pleplac. Wyciągać jakieś cytaty, zbaczać z dyskusją nie wiadomo gdzie i po co ale DALEJ będziesz kłamcą. Tyle, że coraz bardziej bezczelnym. Odpowiedz Link Zgłoś
gate.of.delirium Ple,ple,ple... w infolini się zatrudnij... 12.09.12, 16:08 ... to zrobisz karierę maaac. Wszyscy, od Prezydenta do recenzenta, olali te igrzyska ciepłym m.o.c.z.e.m. Takie są fakty, powszechnie znane i możesz sobie drobny krętaczu plumkać do woli, że było inaczej. Teraz trochę za późno na moralizowanie... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Kłamca z ciebie. Zatwardziały kłamca. 12.09.12, 19:23 No cóż. Widać tyś jeden z tych co nigdy nie uwierzą, że białe jest białe, a czarne jest czarne. Nawet mimo oczywistych dowodów. I będziesz w swoje kłamstwo brnął coraz głębiej. Odpowiedz Link Zgłoś
gate.of.delirium Ple,ple,ple... w infolini się zatrudnij... 12.09.12, 19:45 ... to zrobisz karierę maaac, duuuużo więcej niż tutaj... Wszyscy, od Prezydenta do recenzenta, olali te igrzyska ciepłym m.o.c.z.e.m. Takie są fakty, powszechnie znane i możesz sobie drobny krętaczu plumkać do woli, że było inaczej. Teraz trochę za późno na moralizowanie... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Kłamca z ciebie czy głupiec? 13.09.12, 09:32 > Wszyscy, od Prezydenta do recenzenta, olali te igrzyska ciepłym m.o.c.z.e.m. Takie są > fakty, powszechnie znane i możesz sobie drobny krętaczu plumkać do woli, że było > inaczej. > Teraz trochę za późno na moralizowanie... No cóż, albo nie rozumiesz znaczenia słowa "wszyscy" (a oznacza ono to, że obejmujesz swoim kategorycznym stwierdzeniem również portal Gazeta.pl) albo nie rozumiesz tego, że portal Gazeta.pl pisał o paraolimpiadzie jeszcze przed wyskokiem JKM. Pisał i się paraolimpiadą interesował wbrew twoim kategorycznym stwierdzeniom. Nie tyle co olimpiadą ale jednak. Może wiec nie całość publicystów GW ma prawo do moralizatorstwa ale sam portal jako taki MA do tego prawo. szukaj.gazeta.pl/wyszukaj/artykul?&query=paraolimpiada&navservice=londyn2012&sortMode=SCORE&pageNumber=1 Ile razy jesze mam ci to powtarzać? Naprawdę nie chcesz przyjąć tego do wiadomości? Nie wierzysz, że GW pisała o tym? Musisz tak pluć na wszystkich? Gdzie jest problem? Co z tobą nie tak? By było śmieszniej specjalnie sprawdzałem czy GW coś napisze. Zainteresowało mnie to po zarzutach względem Smoleńskiego, który z kolei czepiał się firmy odzieżowej szyjącej ubrania dla olimpijczyków, że nie chcieli szyć dla paraolimpijczyków za jakąś kulturalną cenę. Zarzuty były wobec GW, że sami olewają paraolimpiadę, a innych się czepiają, że nie chcą sponsorować. No to chciałem sprawdzić jak się zachowają w tym roku - GW sprawę oleje czy jednak coś będzie podawała. No i informacje BYŁY - na pierwszej stronie a jakże. Nie tak dużo jak względem olimpiady ale było ich dość sporo. No to jeszcze raz powtórzę - były informację i INTERESOWALI się - mają więc moralne prawo do krytyki JKM. Odpowiedz Link Zgłoś
gate.of.delirium Plum,plum... drobny krętaczu... 13.09.12, 10:40 Zatrudnij się w telemarketingu i wciskaj babciom abonamenty neostrady. Tam zrobisz prawdziwą karierę... maaac napisał: > No cóż, albo nie rozumiesz znaczenia słowa "wszyscy" (a oznacza ono to, że obej > mujesz swoim kategorycznym stwierdzeniem również portal Gazeta.pl) Z tłumaczenie listu, jaki do prezydenta Bronisława Komorowskiego wysłał prezydent USA Barack Obama: "Jak wszyscy wiemy, naród polski doznał straszliwych cierpień pod brutalną nazistowską okupacją podczas drugiej wojny światowej..." www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/616986,Co-Barack-Obama-napisal-w-liscie-do-prezydenta Znam osobiście wiele osób z Polski (a i USA), które nie mają o tym zielonego pojęcia, nawet nie zdają sobie sprawę z tego, że II WŚ miała miejsce. Czy Pan Prezydent USA jest kłamcą, czy też użył obiegowego zwrotu ? A może miał w liście dopisać: "...z wyjątkiem niżej wymienionych osób" i wymieniać wszystkie, podając dokładne dane osobowe, aby nikogo nie pominąć ? Jesteś maaac drobnym krętaczem, takim telemarketerem na polityczne zamówienie, który wiedzę i inteligencję (tego ci akurat nie odmawiam) wykorzystuje do manipulacji forumowiczów na rzecz jednej opcji politycznej. Na wszelki wypadek powtórzę jeszcze raz (być może ktoś inny jeszcze to czyta): Wszyscy, od Prezydenta do recenzenta, olali te igrzyska ciepłym m.o.c.z.e.m. Takie są fakty, powszechnie znane i możesz sobie drobny krętaczu plumkać do woli, że było inaczej. Teraz trochę za późno na moralizowanie... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Plum,plum... drobny krętaczu... 13.09.12, 13:59 > Zatrudnij się w telemarketingu i wciskaj babciom abonamenty neostrady. Tam zrob > isz prawdziwą karierę... To twoje marzenie? Niestety nie potrafię tak kłamać i rżnąć durnia jak ty. No ale ad rem: Mało mnie interesuje co Barack uważa lub czego nie uważa. Dla mnie nie jest on autorytetem w zakresie słownictwa. Tak samo nie jest autorytetem tłumacz, który przygotował polskie tłumaczenie jego wypowiedzi - bo to w nim pada polskie słowo "wszyscy" a nie w oryginale wypowiedzi Baracka. No ale faktycznie używa się tego słowa nie tylko w rozumieniu "każdy bez wyjątku" ale i w znaczeniu "przeważająca większość" lub "osoby/czynniki które się liczą". Tu zgoda. Tyle, że jakiekolwiek ujęcie by nie wziąć portal GW "się liczy". To nie jest jakaś tam mały niszowy portalik czy lokalna gazetka. To jeden z kilku największych wortali informacyjno rozrywkowych w Polsce. Ile jest jemu równych? Ilu jest od niego większych? Mających więcej "wejść", więcej czytelników, więcej treści? Czy faktycznie mówiąc "wszyscy" spokojnie go można zaniedbać? Zwłaszcza, ze wypowiadasz się na JEGO forum i odwiedzasz jego łamy w miarę regularnie (nieprawdaż?) no i polemizujesz z treścią zawartą NA JEGO stronach? Skoro słusznie chcesz kopnąć czołowych polityków koalicji rządzącej i opozycji (a chcesz tych też skoro mówisz wszyscy?). Chcesz kopnąć czołowych komentatorów, czołowe media itp. itd. to dlaczego nie raczysz zauważyć, że GW się wyłamała z tego trendu? Bo to boli? Nie pasuje do tezy? Bo jesteś kłamcą? > Jesteś maaac drobnym krętaczem, takim telemarketerem na polityczne zamówienie, > który wiedzę i inteligencję (tego ci akurat nie odmawiam) wykorzystuje do manipulacji > forumowiczów na rzecz jednej opcji politycznej. Tylko, której :). Obawiam się, że sprecyzowanie tego na podstawie moich wypowiedzi było by dla ciebie bardzo ciężkie. Tak jestem - tyle, że to moja własna prywatna "opcja polityczna" i bynajmniej nie manipuluję bo cały czas PODAJĄC fakty (no gdzie tu widzisz jakąś manipulację?) chcę od ciebie byś przyznał, że przegiąłeś z tym "wszyscy". > Wszyscy, od Prezydenta do recenzenta, olali te igrzyska ciepłym m.o.c.z.e.m. > Takie są fakty, powszechnie znane i możesz sobie drobny krętaczu plumkać do woli, > że było inaczej. > Teraz trochę za późno na moralizowanie... No i jest to ewidentne kłamstwo co można sprawdzić po ilości newsów na stronie Gazeta.pl. Gazeta nie olała i spokojnie sobie może moralizować pana JKM. Kłamstwo tym gorsze, że już dawno mogłeś się z niego "z honorem" wycofać stwierdzając, że z tego ogólnego trendu w sposób pozytywny wyłamała się Gazeta.pl (a być może i inni) i tylko "z rozpędu" o tym nie napisałeś. Ty jednak w imię nie wiem czego - uporu? Nienawiści do GW musisz dalej w to kłamstwo brnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
grey-sky Odbrązawiam paraolimpiadę 12.09.12, 21:37 Z Wikipedii : "Pierre de Coubertin... uważał sport nie tylko za środek hartowania ciała, ale przede wszystkim za uniwersalną metodę wychowania współczesnego człowieka w duchu pokoju". Tak się zastanawiam co wspólnego ma współczesny przemysł olimpijski czy paraolimpijski , i zawodowi sportowcy z ideą de Coubertina. Czemu służy ten wyścig? Hartowanie ciała? Wychowanie? Nie! Gdyby o to chodziło, ministerstwo sportu zajęło by się sportem zwykłych ludzi. Te miliony przeznaczone na przygotowanie olimpijczyków byłyby dużo lepiej zainwestowane gdyby przeznaczyć je na sport masowy na prawdziwych sportowców AMATORÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek sport to zdrowie 13.09.12, 19:37 nie tylko idee, ale i FAKTY są zastanawiające ... do jakich urazów dochodzi w organizmach tych, którzy poświęcają się olimpijskim ideom ... życie emerytowanego sportsmena to, niejednokrotnie, jedno wielkie pasmo walki z widmem kalectwa Odpowiedz Link Zgłoś