Dodaj do ulubionych

Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie

19.09.12, 07:22
"...zostawił w mieszkaniu Seredyńskiego 10 tys. zł. Przekonywał go niezbyt subtelnymi słowami: "Nie leć w ch... i bierz kasę". (...)
Wręczył torbę, gdzie było 100 tys. zł, tłumacząc, że to honorarium za wielomiesięczną współpracę."

Co to, do cholery w ogóle ma wspólnego z "prowokacją policyjną"?!

Prowokacja polega na tym, że jest osoba podejrzana o branie łapówek - więc jej się taką łapówkę wręcza w sposób kontrolowany. Czyli - ta osoba mówi "załatwię wam cośtam" i dostaje za to kasę.

Tu mamy sytuację, w której d żadnego "załatwiania" nie doszło, a kasa została tym ludziom wepchnięta tylko po to, żeby można było ich wsadzić.
Obserwuj wątek
    • michal-emeryt Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie 19.09.12, 07:23
      Poszkodowanemu należy się odszkodowanie ale zapłacić powinni z własnej kieszeni "agenci",którzy zachowali się jak zwykli smarkacze.
      • koloratura1 Re: Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie 19.09.12, 08:23
        michal-emeryt napisał:

> Poszkodowanemu należy się odszkodowanie ale zapłacić powinni z własnej kieszeni "agenci"

...pospołu z szefem.
        • kontest_two Re: Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie 19.09.12, 08:54
          oczywiście ten Twój pogląd dotyczy wszystkich urzędników, funkcjonariuszy, sędziów, prokuratorów, których działania naraziły skarb państwa na odszkodowania ? Jak rozumiem pan Tusk powinien wziąć na klatę odszkodowania, które przyjdzie nam zapłacić przedsiębiorstwom branży hazardowej ?
          • l.m123 Re: Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie 19.09.12, 09:17
            Chłoptasie z CBA działali, niestety, w imieniu Państwa i to Państwo jest odpowiedzialne za szkody, które wyrządzili.
            Inna sprawa, że po zapłaceniu zasądzonej kwoty, państwo powinno pozwać misiów o wyrównanie straty. Jeśli z postępowania karnego czy wewnętrznego postępowania wyniknie że strata powstała w wyniku umyślnego działania funkcjonariuszy (a wszystko na to wskazuje) to można będzie żądać zwrotu tej kwoty w pełnej wysokości.
            Ograniczenie odpowiedzialności funkcjonariusza do wysokości 3 miesięcznych pensji odnosi się tylko do strat spowodowanych ich nieumyślnym działaniem.
            Ciekawi mnie tylko, czy skarb państwa wystąpi z takim pozwem.
            • grzech_pierworodny Re: Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie 19.09.12, 11:30
              Ile jeszcze namiesza ten agent Sromek?
              • kontest_two Re: Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie 19.09.12, 12:30
                zapewniam cię, że mniej niż haratacz w gałe donek i jego kompetentni kolesie.
                • koloratura1 Re: Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie 20.09.12, 08:10
                  kontest_two napisał:

> zapewniam cię, że mniej niż haratacz w gałe donek i jego kompetentni kolesie.

Nie - mniej, ale - w ogóle.
                  Bo już nigdy więcej - jemu i jego kolesiom - mieszać w czymkolwiek dane nie będzie.
          • maaac Re: Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie 19.09.12, 09:59
            Kto rozpoczął hucpę z tą pseudo "aferą" hazardową? Tusk? Dlaczego ma więc on płacić a nie ci co to zorganizowali?
            • rodzaj_konta Re: Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie 19.09.12, 10:14
              maaac napisał:

> Kto rozpoczął hucpę z tą pseudo "aferą" hazardową? Tusk? Dlaczego ma więc on pł
              > acić a nie ci co to zorganizowali?

Chodzi ci o Rysia fajnego chłopaka?
              • koloratura1 Re: Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie 20.09.12, 08:15
                rodzaj_konta napisał:

> maaac napisał:
                >
                > > Kto rozpoczął hucpę z tą pseudo "aferą" hazardową? Tusk? Dlaczego ma więc
                > on płacić a nie ci co to zorganizowali?
                >
                > Chodzi ci o Rysia fajnego chłopaka?

Nie.
                O całkiem niefajnego wymoczka - Marianka z ówczesnego CBA.
            • rodzaj_konta Re: Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie 19.09.12, 10:16
              maaac napisał:

> Kto rozpoczął hucpę z tą pseudo "aferą" hazardową? Tusk? Dlaczego ma więc on pł
              > acić a nie ci co to zorganizowali?

Chodzi ci o Ryśka fajnego chłopaka?
              • maaac Re: Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie 19.09.12, 10:33
                To on poleciał do prasy i Sejmu, że jest jakaś "afera"?
                pl.wikipedia.org/wiki/Afera_hazardowa
                • rodzaj_konta Re: Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie 19.09.12, 10:59
                  maaac napisał:

> To on poleciał do prasy i Sejmu, że jest jakaś "afera"?
                  > pl.wikipedia.org/wiki/Afera_hazardowa

Aaaa, to tak się robi aferę? A ja myślałem, że aferę się robi przewalając kasę, a jak ktoś poleci do prasy to aferę ujawnia, a nie robi.

No proszę, jak to w różnych środowiskach różne słowa znacą coś innego.
                  Ty to chyba z 3miasta, co?
                  • maaac Re: Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie 19.09.12, 12:39
                    > Aaaa, to tak się robi aferę? A ja myślałem, że aferę się robi przewalając kasę,
                    > a jak ktoś poleci do prasy to aferę ujawnia, a nie robi.
                    Nie. Aferę się robi jak ktoś poleci do prasy i nakłamie im, że jest afera, chociaż jej nie było. Aferą "hazardową" było twierdzenie, że była jakaś afera. Co zresztą sam potwierdziłeś domagając się od Tuska odszkodowań dla firm hazardowych za to, ze Tusk w panice zaczął wykonywać działania zgodne z życzeniami tych co twierdzili, że byłą jakaś "afera".

> No proszę, jak to w różnych środowiskach różne słowa znacą coś innego.
                    > Ty to chyba z 3miasta, co?
                    To akurat prawda. Tyle, ze ta granica przebiega zupełnie inaczej - pomiędzy lewakami zwanymi "prawicą" oraz resztą obywateli RP. Np dla nich "walka z korupcją" to coś co inni nazywają "UBeckimi prowokacjami z by zniszczyć opozycję i niesfornych koalicjantów. "Prawica mówi" "zamach" - reszta Polaków - "wypadek z powodu niekompetencji licznych osób". "Prawica mówi "bohater" - pozostali Polacy najgorszy prezydent RP, który doprowadził do śmierci wielu niewinnych a cennych dla Polski osób. No i najbardziej klasyczne - "prawica" mówi "białe" a reszta osób czarne, "prawica" mówi "czarne" a reszta osób białe. Bo wiadomo, ze nikt "prawicowca nie przekona, że.... :)
                    • rodzaj_konta Re: Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie 19.09.12, 13:18
                      Jakoś nie widzę mojego postu domagającego się odszkodowań dla firm hazardowych.

To jest zresztą pomylenie DWÓCH afer
                      -Afera hazardowa — "wydarzenia związane z ujawnieniem lobbingu politycznego w trakcie prac nad nowelizacją ustawy z dnia 29 lipca 1992 r. o grach i zakładach wzajemnych. Aferę ujawniono 1 października 2009 po opublikowaniu przez "Rzeczpospolitą" stenogramów nagrań rozmów szefa klubu parlamentarnego Platformy Obywatelskiej Zbigniewa Chlebowskiego z biznesmenem z branży hazardowej Ryszardem Sobiesiakiem, które prawdopodobnie zostały uzyskane z Centralnego Biura Antykorupcyjnego.................itd."

-Afera z odszkodowaniem - "Firmy hazardowym mają podstawę do ubiegania się o odszkodowania za ograniczenie ich działalności - wynika z czwartkowego wyroku Europejskiego Trybunału Sprawiedliwości. Trybunał zastrzegł jednak, że to polski sąd musi uznać roszczenia tych firm." a rzecz dotyczy ustawy z 2009.

Przy okazji
                      "Opublikowany w lipcu 2010 raport Julii Pitery zdecydowanie negatywnie ocenił sposób prowadzenia prac nad ustawą przez zaangażowane w nią ministerstwa i wykazał po stronie ministerstw biorących udział w pracy nad ustawą zarówno szereg naruszeń przepisów Regulaminu pracy Rady Ministrów, jak i działań nierzetelnych i niecelowych. Pomimo, że nie udało się udowodnić celowego zaciemniania procesu legislacji, w opinii autorów proces legislacyjny był spowolniony i nieprzejrzysty"

Tej części o tym co mówią "prawicowi" a co "prawdziwi pozostali/reszta Polaków" jakoś nie mogę rozsupłać.
                      Poza tym, że takie pejoratywne etykietowanie "pozostałej reszty" jest pewnie dla tej "reszty" niemiłe.
                      • maaac Re: Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie 19.09.12, 13:55
                        > Jakoś nie widzę mojego postu domagającego się odszkodowań dla firm hazardowych.
                        Fakt. Moja pomyłka. Nie zauważyłem, ze to dzieło innego leminga - "kontest_two". Za mało się od siebie różnicie. Te same poglądy, ta sama argumentacja, taka sama budowa nicka - człowiekowi łatwo lemingi ze sobą pomylić - wszystkie mają takie same futerka i leca w tą samą stronę.

> To jest zresztą pomylenie DWÓCH afer
                        Jedna jest konsekwencją idiotycznych działań na skutek drugiej. Niestety Tusk ma zwyczaj działania "pod publiczkę" bez względu na sensowność tego co robi. "Lud rząda krwi" to Tusk im ją dostarcza. Robi głupie ustawy lub zwalnia lub krytykuje ludzi niewinnych.

Przy okazji "ujawnieniem lobbingu politycznego w trakcie prac nad nowelizacją ustawy" - toż to absurd z definicji. Wszyscy zainteresowani mają zagwarantowaną przez konstytucję PRAWO do lobbingu politycznego w czasie nowelizacji ustaw. Mogą jak chcą i gdzie chcą (byle nie przez czyny niezgodne z prawem np zastraszenie) wpływać na "decydentów" - członków rządu i parlamentu. Nie wolno wpływać na urzędników sejmowych i ministerialnych.

> Przy okazji
                        Genialne odkrycie - w polskim urzędzie panuje bałagan..... no szok.

> Tej części o tym co mówią "prawicowi" a co "prawdziwi pozostali/reszta Polaków"
                        > jakoś nie mogę rozsupłać.
                        Kwestia nie umiejętności czytania ze zrozumieniem - współczuję.

> Poza tym, że takie pejoratywne etykietowanie "pozostałej reszty" jest pewnie dl
                        > a tej "reszty" niemiłe.
                        Ustawienie kontrastu - głupcy i reszta; złodzieje i reszta - jest dla "reszty" niemiłe? Hmm dla mnie nie. No ale widac i tu posługujesz się innym rozumieniem słowa.
                        • rodzaj_konta Re: Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie 19.09.12, 14:15
                          Ustawiasz kontrast czegoś pozytywnego ("prawicowi") z "resztą" czyli przypisujesz im cechy negatywne.

A generalnie "reszta", "pozostali" to synonimy negatywnego wykluczenia (wg GW) lemingu.
                          BTW, ja to mogę być bezreflekyjnym kato-patriotycznym moherem. Ale lemingiem :)))))))))))))))))))))) gdzie ty żyjesz???????

• maaac Re: Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie 19.09.12, 14:44
                            > Ustawiasz kontrast czegoś pozytywnego ("prawicowi") z "resztą" czyli przypisujesz im cechy
                            > negatywne.

Mylisz się pozytywny to prawicowy.
                            "Prawicowy" zaś oznacza kłamcę albo/i głupca, który wierzy że lewacka ideologia z dodatkiem klerykalizmu i nacjonalizmu to prawicowość.
                            Jeżeli ktoś jest kłamczuchem i/lub głupcem wierzącym lub deklarującym kłamstwa to co robi trudno określac jako "pozytywne".

> A generalnie "reszta", "pozostali" to synonimy negatywnego wykluczenia (wg GW)
                            > lemingu.
                            I znów błędy. W przeciwieństwie do "prawicy" nie jestem wyznawcą "wzorców moralnych" (kolejna sprawa którą "prawicowcy" zarzucają innym a sami na co dzień wykazują).
                            To co twierdzi GW mi zwisa i powiewa. Oni nie są i nigdy nie byli dla mnie wyrocznią - nie tak jak dla "prawicowców" ich publicyści. Mogę się z nimi zgodzić lub nie. Poza tym gdzie ty tu widzisz "negatywne wykluczenie"?!!
                            Kolejny błąd to "lemingi". Lemingami "prawicowcy" nazywają swoich oponentów podczas gdy podstawowe cechy "lemingowatości" wykazują własnie ci "prawicowcy". Np podążanie na ślepo za poglądami wtłaczanami im przez ich "wzorce moralne". Jednym z przykładów tego "lemingowatego" ślepego biegu jest używania różnych zwrotów narzucanych im przez "wzorce". Kiedyś wśród "prawicy" był modny odmieniany przez wszystkie przypadki "wykształciuch" dzisiaj moda mówi - używaj słowa "leming".

> BTW, ja to mogę być bezreflekyjnym kato-patriotycznym moherem. Ale lemingiem :)
                            > ))))))))))))))))))))) gdzie ty żyjesz???????
                            Nie - ty jesteś cynikiem z domieszką lemingowatego powtarzania bajek "wzorców moralnych". Cynikiem posługujacym się nacjonalistyczno (to coś innego niz patriotyzm) klerykalną (to zaś co innego niż katolicki) "moherową" frazeologią.
                          • koloratura1 Tak - po ludzku... 20.09.12, 08:25
                            rodzaj_konta napisał:

> BTW, ja to mogę być bezreflekyjnym kato-patriotycznym moherem.

A nie wystarczy Ci, że jesteś zwyczajnym bałwanem?
                        • kontest_two Re: Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie 19.09.12, 17:58
                          dzięki. wstyd by mi było, gdyby taka bezmózga kreatura nazwała mnie inaczej.
                          P.S.: w sierpniu - wg TNS OBOP 70% respondentów źle oceniało pracę rządu Donalda Tuska, a samego Donalda Tuska - 65 %.
                          Cieszę się, że jest tak dużo nas, lemingów.
                          • maaac Re: Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie 19.09.12, 18:59
                            kontest_two napisał:

> dzięki. wstyd by mi było, gdyby taka bezmózga kreatura nazwała mnie inaczej.
                            Prosze bardzo.

> P.S.: w sierpniu - wg TNS OBOP 70% respondentów źle oceniało pracę rządu Donald
                            > a Tuska, a samego Donalda Tuska - 65 %.
                            > Cieszę się, że jest tak dużo nas, lemingów.

Gdybyś nie był lemingiem to byś wiedział, że negacja posunięć Tuska bynajmniej nigdy nie oznaczała chęci głosowania na jego oponentów z "prawicy". Tylko "prawicowym" lemingom moze się wydawać, że to to samo.
                            Zdradzę ci "straszną" tajemnicę. Wiele osób głosuje na Tuska (w tym ja) mimo, że go tak naprawdę nie lubią i nie akceptują (hehe ale to nie znaczy, że wszyscy za to samo) ale bardziej obawiają się władzy PiSu czy nawet SLD lub RP.
                            Niestety lemingom z "prawicy" wydaje się, że poparcie dla Tuska (również to ze strachu przed jego konkurentami) to jakś miłość do tego typai cały czas chcą "nam" (tym co go popierają mimo niechęci) obrzydzić. Postępowanie jest całkowicie bez celu. Nawet to idiotyczne gdzie się próbuje udowadniać, że PiS i PO to to samo (bo a nuż ktoś zagłosuje wtedy na PiS).
                  • koloratura1 Re: Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie 20.09.12, 08:18
                    rodzaj_konta napisał:

> A ja myślałem, że aferę się robi przewalając kasę,

Kto i jaką kasę (ile) przewalił w aferze hazardowej?
            • kontest_two Re: Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie 19.09.12, 12:41
              podwładni tuska.
          • koloratura1 Re: Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie 20.09.12, 05:52
            kontest_two napisał:

> oczywiście ten Twój pogląd dotyczy wszystkich urzędników, funkcjonariuszy, sędz
            > iów, prokuratorów, których działania naraziły skarb państwa na odszkodowania ?
            > Jak rozumiem pan Tusk powinien wziąć na klatę odszkodowania, które przyjdzie na
            > m zapłacić przedsiębiorstwom branży hazardowej ?

Czemu pan Tusk?
    • wanda43 Re: Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie 19.09.12, 08:33
      Gdyby odszkodowania dla osob pokrzywdzonych przez policje wszelkiej masci i alfabetu, przez nieudolnosc i fantazje prokuratorow, przez widzimisie panienki sędziny bez doswiadczenia zyciowego szly w miliony i z roszczeniem zwrotnym naprawienia wyrządzonych krzywd i zmarnowania zycia, to ktos moze puknął by sie w pusty łeb i nie tworzyl fikcyjnych oskarzen. Nie pakowali by ludzi na wiele miesiecy lub lat do aresztow, nie doprowadzali do ruiny calych rodzin.
      Niestety, polski aparat bezmiaru niesprawiedliwosci robi co chce i jest absolutnie bezkarny i nie do ruszenia.
      • brudno Re: Ofiara agenta Tomka 19.09.12, 09:55
        Jest brak odpowiedzialności pracowników państwa za ich działania, decyzje. W ostateczności niech państwo płaci a urzędnika ruchem konika szachowego przeniesie się gdzieś na dyrektora, posła...
    • rodzaj_konta Przykrywamy towarzysze przykrywamy, szybciutko!! 19.09.12, 08:35
      Dzisiejsze, nówka sztuka

"Wojskowa Prokuratura Okręgowa w Warszawie wszczęła śledztwo w sprawie inwigilacji posła PiS Tomasza Kaczmarka – dowiedziała się „Rz". Śledczy sprawdzają, czy szef Służby Kontrwywiadu Wojskowego gen. Janusz Nosek, dyrektor Biura Pełnomocnika Ochrony i Bezpieczeństwa Wewnętrznego SKW wraz z grupą funkcjonariuszy wojskowego kontrwywiadu stworzyli „związek przestępczy" i dopuścili się m. in. fałszerstwa dokumentów, inwigilacji posła PiS i jego społecznego asystenta."

"To już nie postępowanie sprawdzające, ale „śledztwo w sprawie". Jak jednak wynika z materiałów, do których dotarła „Rz", postępowanie dotyczy podejrzenia „przekroczenia uprawnień przez szefa SKW i dyrektora Biura Ochrony i Bezpieczeństwa Wewnętrznego SKW oraz podległych im funkcjonariuszy i żołnierzy" aż w ośmiu przypadkach."

wpolityce.pl/wydarzenia/36558-czy-kontrwywiad-nielegalnie-rozpracowywal-posla-tomasza-kaczmarka-prokuratorzy-wojskowi-prowadza-sledztwo
      • maaac Re: Przykrywamy towarzysze przykrywamy, szybciutk 19.09.12, 09:36
        :)
        A efektem śledztwa będzie to, że rozpracowywano jak najbardziej legalnie, za to SKW ma u siebie agenta "obcych służb", który działa na rzecz "siatki przestępczej" z byłych pracowników CBA?
        • rodzaj_konta Śledztwo śledztwo i po śledztwie 19.09.12, 11:02
          maaac napisał:

> :)
          > A efektem śledztwa będzie to, że rozpracowywano jak najbardziej legalnie, za to
          > SKW ma u siebie agenta "obcych służb", który działa na rzecz "siatki przestępc
          > zej" z byłych pracowników CBA?

"Rzecznik rządu Paweł Graś uważa, że śledztwo Wojskowej Prokuratury Okręgowej w Warszawie - w sprawie ewentualnej inwigilacji posła PiS Tomasza Kaczmarka - pokaże, że Służba Kontrwywiadu Wojskowego (SKW) działa wyłącznie w granicach prawa."

A ile pieniędzy rząd zaoszczędzi, na takim króciutkim śledztwie. Pewnie sobie ze 2 miliony premii wypłacą.
          • maaac Re: Śledztwo śledztwo i po śledztwie 19.09.12, 12:58
            Jak widac mamy "dobre śledztwa" te w wyniku, których "prawica" jest zadowolona jak i "złe śledztwa" które dają wynik nie po ich myśli. Dokładnie tak samo jak mamy dobre i złe sondaże czy dobre i złe sądy.
            • rodzaj_konta Re: Śledztwo śledztwo i po śledztwie 19.09.12, 13:22
              maaac napisał:

> Jak widac mamy "dobre śledztwa" te w wyniku, których "prawica" jest zadowolona
              > jak i "złe śledztwa" które dają wynik nie po ich myśli. Dokładnie tak samo jak
              > mamy dobre i złe sondaże czy dobre i złe sądy.

A gdzie to wyczytałeś? Masz takie wyobrażenie o "drugiej stronie" robiąc na nią projekcję swoich doświadczeń ze swojej strony.
              • maaac Re: Śledztwo śledztwo i po śledztwie 19.09.12, 14:12
                Naprawdę musisz rżnąć głupa, że wcześniej nie ironizowałeś? Co ci to da?
                Naprawdę nie widziałeś tych wpisów o "przekupnych i dyspozycyjnych polskich sądach" jakoś dziwnie występujących wyłącznie gdy "prawica" przegrywa? Nie widziałeś wpisów o "sfałszowanych" badaniach opinii publicznej wyłącznie wtedy gdy wyniki dla prawicy niekorzystne? Nagle wyciąga się wtedy "brak lustracji sedziów" oraz "agenturalne pochodzenie włąscicieli firm badania opinii publicznej". Wszystko to znika gdy "prawica" jest usatysfakcjonowana.
                • rodzaj_konta Re: Śledztwo śledztwo i po śledztwie 19.09.12, 14:20
                  Widziałem. Ale widziałem rownież cały obrazek, czyli symetrię wpisów.
                  Chociaż symetria jest złamana poziomem chamskiego języka jaki dołuje niesymetrycznie posty sił Postepu i Miłości.

Prawo Godwina obowiązuje, ale jest różnica progów wyzwolenia zależnie od strony pyskówki (na forum GW zasadniczo nie ma dyskusji).
                  • maaac Re: Śledztwo śledztwo i po śledztwie 19.09.12, 15:08
                    rodzaj_konta napisał:

> Widziałem. Ale widziałem rownież cały obrazek, czyli symetrię wpisów.
                    Podaj mi te liczne wpisy mówiące o "sfałszowanych" badaniach czy "dyspozycyjnych" sądach gdy mowa o wyrokach niekorzystnych dla przeciwnimków "prawicy". Bez nich gdzież ta twoja symetria.

Niestety legenda o symetrii działań to kolejny mit rozpowszechniany przez "prawicę". Pojawia się zawsze wtedy gdy "prawicowcy" już nie mogą zaprzeczyć faktom o jakiś złych dziąłaniach popełnianych przez innych zwolennikó "prawicy". Wtedy nagle "wszyscy są umoczeni" i próbuje się te złe zjawiska "tłumaczyć" tym, że wszyscy to robią, a co najmniej ci co "prawicę" krytykują.

> Chociaż symetria jest złamana poziomem chamskiego języka jaki dołuje niesymetry
                    > cznie posty sił Postepu i Miłości.
                    Oczywiście. Z tym, że te "siły Postępu i Miłości" to "prawica". Zawsze jestem zaskoczony poziomem chamstwa "prawicy" i poziomem ślepoty na to chamstwo tych spośród "prawicowców" co chcą być "ą" "ę" i krtykywać swoich oponentów za chamstwo.

> Prawo Godwina obowiązuje, ale jest różnica progów wyzwolenia zależnie od strony
                    > pyskówki (na forum GW zasadniczo nie ma dyskusji).
                    Czy wiesz czego dotyczy prawo Godwina? Co ono ma mieć wspólnego z obrażaniem się nawzajem?
                    pl.wikipedia.org/wiki/Prawo_Godwina
                    Tu musze wtrącić jedną sprawę - to prawo zakłada, że NIE istnieją naziści. Oni niestety istnieją. Czasem więc oskarzenie o nazizm NIE jest efektem prawa Godiwina a stwierdzeniem faktu na podstawie określonych cech identycznych z cechami działania i pogladów NSDAP.
      • man_sapiens Re: Przykrywamy towarzysze przykrywamy, szybciutk 19.09.12, 11:42
        rodzaj_konta napisał:

> nariuszy wojskowego kontrwywiadu stworzyli „związek przestępczy" i dopuśc
        > ili się m. in. fałszerstwa dokumentów, inwigilacji posła PiS i jego społecznego
        > asystenta."

To w polskim prawie jest zakaz inwigilowania posłów PiS?
        SKW ma szukać szpiegów, także w Sejmie. Jeżeli jest podejrzenie o szpiegostwo, to powinna inwigilować posła, wszystko jedno z jakiej partii.
        • rodzaj_konta Ty, weź mi dopasuj gdzieś tu Tomka 19.09.12, 12:29
          "Art. 1.
          Tworzy się Służbę Kontrwywiadu Wojskowego, zwaną dalej „SKW”, jako służbę
          specjalną i służbę ochrony państwa, właściwą w sprawach ochrony przed zagrożeniami
          wewnętrznymi dla obronności Państwa, bezpieczeństwa i zdolności bojowej
          Sił Zbrojnych Rzeczypospolitej Polskiej, zwanych dalej „SZ RP”, oraz innych jednostek
          organizacyjnych podległych lub nadzorowanych przez Ministra Obrony Narodowej."

"Art. 6.
          1. Do zadań SWW należy:

1) uzyskiwanie, gromadzenie, analizowanie, przetwarzanie i przekazywanie
          właściwym organom informacji mogących mieć istotne znaczenie dla:
          a) bezpieczeństwa potencjału obronnego Rzeczypospolitej Polskiej,
          b) bezpieczeństwa i zdolności bojowej SZ RP,
          c) warunków realizacji, przez SZ RP, zadań poza granicami państwa;
          2) rozpoznawanie i przeciwdziałanie:
          a) militarnym zagrożeniom zewnętrznym godzącym w obronność Rzeczypospolitej
          Polskiej,
          b) zagrożeniom międzynarodowym terroryzmem;
          3) rozpoznawanie międzynarodowego obrotu bronią, amunicją i materiałami
          wybuchowymi oraz towarami, technologiami i usługami o znaczeniu strategicznym
          dla bezpieczeństwa państwa, a także rozpoznawanie międzynarodowego
          obrotu bronią masowej zagłady i zagrożeń związanych z rozprzestrzenianiem
          tej broni oraz środków jej przenoszenia;
          4) rozpoznawanie i analizowanie zagrożeń występujących w rejonach napięć,
          konfliktów i kryzysów międzynarodowych, mających wpływ na obronność
          państwa oraz zdolność bojową SZ RP, a także podejmowanie działań mających
          na celu eliminowanie tych zagrożeń;
          5) prowadzenie wywiadu elektronicznego na rzecz SZ RP oraz przedsięwzięć
          z zakresu kryptoanalizy i kryptografii;
          6) współdziałanie w organizowaniu polskich przedstawicielstw wojskowych za
          granicą;
          7) uczestniczenie w planowaniu i przeprowadzaniu kontroli realizacji umów
          międzynarodowych dotyczących rozbrojenia;
          8) podejmowanie innych działań przewidzianych dla SWW w odrębnych
          ustawach, a także umowach międzynarodowych, którymi Rzeczpospolita
          Polska jest związana."
    • jimir Zacząć składkę od Tomka-kapusia pijaczyny atomka ! 19.09.12, 08:36
      Mam nadzieję ze wygra !!!
      Ale koszty odszkodowania powinien pokryć temu człowiekowi PiS, które postanowiło za swoich rządów niszczyć ludzi, którzy nie liżą dupy Kaczyńskiemu.
      Najlepiej byłoby zdelegalizować tą szmacianą partię !
      Ziobro też płaci i Kurski.
      • mignik Re: Zacząć składkę od Tomka-kapusia pijaczyny ato 19.09.12, 09:12
        Też mam nadzieję, że wygra i że beknie Tusk, który rządzi od pięciu lat i trzy lata temu (gdy doszło do tego zdarzenia) również odpowiadał za CBA. To samo CBA, które stworzył razem z Kaczyńskim.
        • w_goroncej_wodzie_company Re: Zacząć składkę od Tomka-kapusia pijaczyny ato 19.09.12, 10:57
          [...]To samo CBA, które stworzył razem z Kaczyńskim[...]

Nie jest to prawda! CBA powstało jako instytucja wskutek głosowania sejmowego, w którym "za" glosowało zgodnie PiS i PO. Ale ostatecznie to wyłącznie PiS stworzył CBA za swoich rządów jako realną służbę...
          • mignik Re: Zacząć składkę od Tomka-kapusia pijaczyny ato 19.09.12, 11:33
            Ale ostatecznie to wyłącznie PiS stworzył CBA za swoich rządów jako realną służbę..., a Tusk ją przejął i bez zmian ma do dziś. Ma swoje dziecko, które począł razem z Kaczyńskim w jednym i tym samym łożu...
          • rodzaj_konta Re: Zacząć składkę od Tomka-kapusia pijaczyny ato 19.09.12, 11:36
            w_goroncej_wodzie_company napisał:

> [...]To samo CBA, które stworzył razem z Kaczyńskim[...]
            >
            > Nie jest to prawda! CBA powstało jako instytucja wskutek głosowania sejmowego,
            > w którym "za" glosowało zgodnie PiS i PO. Ale ostatecznie to wyłącznie PiS stwo
            > rzył CBA za swoich rządów jako realną służbę...

Ustawa weszła w życie lipiec 2006. Tusk został płemielem w październiku 2007.

PiS stworzył w parę miesięcy. PO nic przez parę lat nie zrobiło, ponieważ.... było zajęte, patrz 3 miasto.
    • jurber1 Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie. Chc... 19.09.12, 08:38
      Tę tragedię życiową i wiele innych z czasów "IV RP" należy przypominać - najlepiej przed Trybunałem Stanu, lub Komisją Śledczą - tym którzy chcieli by powrotu do władzy Kaczyńskiego, Ziobry, Kamińskiego, Macierewicza i całej plejady ich "wspólników" !
      • rodzaj_konta Tu i teraz 19.09.12, 08:50
        "Przerażające w całej sprawie są jednak nie tylko koszty inwigilacji, ale jej skala. W 2009 r. służby prosiły o billingi milion razy! To naprawdę zawrotna liczba podsłuchiwanych Polaków. W 2010 roku funkcjonariusze założono 1,3 miliona podsłuchów telefonicznych obywatelom 38-milionowej Polski. Dla porównania: w 80-milionowych Niemczech w tym samym czasie założono aż 32 razy mniej podsłuchów."

wpolityce.pl/dzienniki/dziennik-lukasza-adamskiego/36559-inwigilacja-polakow-kosztuje-miliony-zlotych-i-placa-za-to-sami-polacy-w-2009-r-sluzby-prosily-o-billingi-milion-razy
        • rilley Re: Tu i teraz 19.09.12, 09:13
          Billing a podsłuch to dwie zupełnie różne rzeczy. Także pan "redaktor", który to pisał popisał się dyskwalifikującą go niewiedzą, skoro używa tych pojęć zamiennie. Billingów żąda najczęsciej policja przy normalnych sprawach kryminalnych - bo każdy dzisiaj używa komórki, a to najprostszy sposób sprawdzenia, czy ktoś był w danym miejscu.
          • rodzaj_konta Re: Tu i teraz 19.09.12, 10:14
            "Na początku tego roku Gazeta Wyborcza pisała natomiast, że Polska jest unijnym liderem w sięganiu przez służby, policję i wymiar sprawiedliwości po informacje od operatorów telefonicznych. Rocznie, bez żadnej kontroli i ograniczeń, 1 mln 60 tys. razy pobrały billingi, dane abonentów i dane o przemieszczaniu się właścicieli telefonów (BTS). To oznacza 27,5 "sprawdzeń" na tysiąc dorosłych Polaków. Drugie w klasyfikacji Czechy miał 10 sprawdzeń na tysiąc. Wielka Brytania i Francja - ok. 8,5, Niemcy - 0,2 na tysiąc mieszkańców (35 razy mniej niż w Polsce)."

Oczywiście chodzi tylko o bilingi. Redaktorkowi się pokręciło, ale nie zmieniło to rzeczywistości i danych podanych przez GW.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,126765,10288913,Billingi_trudniej_dostepne_dla_sluzb___Od_trzech_lat.html
            • maaac Re: Tu i teraz 19.09.12, 10:47
              Fajnie. Tylko o ile można spokojnie podać nazwiska osób, które padły ofiarą działań specsłużb za IV RP zwanych żartobliwie "walką z przestępczością" (komuna też walczyła z opozycją w imię niszczenia przestępców) to gdzież te ofiary działań Tuska? Jeden właściciel strony Antykomorr? Osoby, których naturalną śmierć lub działania morderców przypisuje się "seryjnemu samobójcy"?
              • rodzaj_konta Re: Tu i teraz 19.09.12, 11:04
                maaac napisał:

> Fajnie. Tylko o ile można spokojnie podać nazwiska osób, które padły ofiarą dzi
                > ałań specsłużb za IV RP zwanych żartobliwie "walką z przestępczością" (komuna t
                > eż walczyła z opozycją w imię niszczenia przestępców) to gdzież te ofiary dział
                > ań Tuska? Jeden właściciel strony Antykomorr? Osoby, których naturalną śmierć l
                > ub działania morderców przypisuje się "seryjnemu samobójcy"?

Czyli po kolei - nazwiska tych gnębionych i nie skazanych z IV RP
                -....................
                • maaac Re: Tu i teraz 19.09.12, 12:40
                  Nie zauwazyłeś pod jakim artykułem tu dyskutujemy?
                  • rodzaj_konta Re: Tu i teraz 19.09.12, 13:24
                    maaac napisał:

> Nie zauwazyłeś pod jakim artykułem tu dyskutujemy?

Nazwiska
                    1..............
                    2................
                    3...............
                    4.............
                    5................
                    6................
                    7................

Pozostańmy na razie przy szczęśliwej siódemce
                    • maaac Re: Tu i teraz 19.09.12, 14:13
                      Ok rozumiem. Podam je jak podasz mi nazwiska poszkodowanych przez rząd Tuska. Może też być 7.
                      • rodzaj_konta Re: Tu i teraz 19.09.12, 14:33
                        maaac napisał:

> Ok rozumiem. Podam je jak podasz mi nazwiska poszkodowanych przez rząd Tuska. M
                        > oże też być 7.

No nie. To ty zacząłeś więc się nie wymiguj.

Od siebie na szybko mogę ci podrzucić RAZa.

"Skazanie przez gomułkowski sąd Janusza Szpotańskiego za operetkę „Cisi i Gęgacze” Marian Hemar skomentował: „I czemu się tu dziwić/Taki kraj, z takim rządem/Gdzie sąd jest operetką/Tam operetka jest sądem!”.

W III RP wiele zmieniano, żeby nic się nie zmieniło, i w dziedzinie sądownictwa się udało. Polski sąd, w którym często nadal orzekają ci sami sędziowie co w stanie wojennym, według tych samych co w PRL paragrafów, nadal jest operetką. Ponurą.

Szefowie mafii uzyskują w nim świadectwa niewinności, podobnie jak seryjnie dostawali je kapusie SB, nawet gdy zachowały się ich odręczne zobowiązania, donosy i pokwitowania odebranych za kapowanie pieniędzy. Procesy komunistycznych zbrodniarzy z Grudnia ’70 czy kopalni Wujek zamieniono w farsy.

Za to dzielnie skazują sądy za podskakiwanie władzy: ucznia, który napisał obelżywy dla premiera napis na murze szkoły, twórcę strony internetowej, zawierającej żarty z prezydenta, kibica za transparent „Donald ma Tolę”, dziennikarza, który napisał, że Stefan Niesiołowski stoczył się do poziomu żula spod budki z piwem…

Osobnym, mniej znanym, a bardzo szkodliwym dla państwa przejawem degeneracji wymiaru sprawiedliwości (?) III RP jest orzekanie w sprawach gospodarczych - na milę śmierdzi w naszych sądach korupcją, klientyzmem, w najlepszym wypadku niekompetencją, co opisują zgodnie i przedsiębiorcy, i rankingi Banku Światowego oraz innych międzynarodowych instytucji.

„Rozgrzany” (określenie Bronisława Komorowskiego) przewodniczący sądu, który wierząc, że dzwonią do niego z Kancelarii Premiera - pal już diabli okazywane przez niego służalstwo - chce skorzystać z okazji do ustalenia z premierem jakichś spraw cywilnych (!), powinien być przez środowisko stanowczo odrzucony. A jest broniony. Dno."
                        • maaac Re: Tu i teraz 19.09.12, 15:15
                          O wzorzec moralny coś napisał to trzeba powtórzyć? Tylko gdzie te nazwiska? :)
                          Przy okazji - za co naprawdę byli skazani specjaliści od mazania haseł po szkolnym murze? Przypadkiem nie za niszczenie mienia? Jaki wyrok był na tegoż kibica? Za co był skazany naprawdę i w jakim trybie ten co obrażał Niesiołowskiego? Co nie wolno już się procesować o zniesławienie? Przecież sam RAZ tym groził tym co mu wytykali obłudę z KRUSem.

No i jeszcze jedno gdzież to rola tych strasznych tuskowych podsłuchów (od nich zaczęliśmy)? No gdzie? Gdzie prowokacje specsłużb? Gdzie w ogóle działania specsłużb? W kulturalnej wizycie u osoby prowadzącej "antykomora"? Sam podkreślał, że byli kulturalni.
              • rodzaj_konta OBWE a sprawa polska 19.09.12, 11:16
                Nie wiem kiedy te cholerne wpisy się wreszcie wyświetlą więc w międzyczasie.

Nie przypominam sobie żeby za Kaczora międzynarowe instytucje jak OBWE, ustami swoich przedstawicieli "ds. wolności mediów" krytykowały Polskę za ograniczanie wolności słowa.

A Teflon dał radę
                • maaac Re: OBWE a sprawa polska 19.09.12, 12:50
                  wyborcza.pl/1,76842,4369926.html
                  Organizacja Bezpieczeństwa i Współpracy w Europie o skazaniu dziennikarza "Gazety": Polska łamie międzynarodowe standardy
                  Jacek Brzuszkiewicz, dziennikarz lubelskiej redakcji "Gazety Wyborczej", został skazany za teksty o sędzim sądu administracyjnego w Lublinie Macieju Kierku. Sąd orzekł sześć miesięcy więzienia z zawieszeniem na trzy lata, 5 tys. zł grzywny. Dziennikarz ma też przeprosić sędziego na łamach kilku gazet. Cały proces był tajny. W poniedziałek swoje stanowisko w tej sprawie skierował do ministra sprawiedliwości Zbigniewa Ziobry Miklos Haraszti, przedstawiciel OBWE

Skleroza? Wystarczyło "cofnać się w czasie" i jest. Amnezja najlepszym przyjacielem "prawicowca".
                  • rodzaj_konta Re: OBWE a sprawa polska 19.09.12, 13:49
                    Niestety bezpłatne było tylko 22% artykułu, więc poza zgodą, że coś było na rzeczy nie mam co napisać.
                    • maaac Re: OBWE a sprawa polska 19.09.12, 14:14
                      Ta część tekstu ci nie wystarcza? Mam szukac dalej? Czy dalej będziesz rznać głupa?
                      • rodzaj_konta Re: OBWE a sprawa polska 19.09.12, 14:22
                        maaac napisał:

> Ta część tekstu ci nie wystarcza? Mam szukac dalej? Czy dalej będziesz rznać gł
                        > upa?

Nigdy mi nie wystarcza część treści. Reklama to nie produkt, trailer to nie film, lead to nie artykuł itd.
              • kontest_two Re: Tu i teraz 19.09.12, 12:39
                Czy ofiarą Kaczyzmu był Lis, który za kaczorów dostał swój program autorski w tv publicznej ? Czy przejawem miłości, tolerancji było odebranie przez donkowców programu Pospieszalskiemu ? Nie rozsmieszaj mnie porównując zwykłągo szarego obywatela (od antykomaora) z kręcącymi lody prominentnymi politykami, których ścigały kaczory. A może podasz jakiś analogiczny do antykomora przykład z tych czasów strasznego terroru 2005 - 2007 ? Tylko nie opowiadaj mi o urojonych lękach jakichś pier....lonych celebrytów. A to, w jaki sposób donkowcy "piętnowali" afery ludzi z establishmentupokazuje parodia, jaką była komisja śledczw w sprawie afery hazardowej. Ja rozumiem, że kochasz donka i nienawidzisz kaczora ale trochę szacunku dla faktów.
                • maaac Re: Tu i teraz 19.09.12, 12:53
                  Prominentów? Kręcących lody? Jakoś okazało się, że żadnego "kręcenia lodów" prócz tych, za którymi stało w całości CBA nie było. No oczywiście były, tyle, że nie lizusy PiSu je wykrywały.

Nie nie kocham Tuska. Faktycznie darzę sporą niechęcią Kaczyńskich za to co robią i robili. I darzył bym wszystkich innych co tak postępowali i będą postępować. Nie lubie po prostu ludzi fałśzywych i UBeków.
                  • rodzaj_konta Re: Tu i teraz 19.09.12, 14:03
                    maaac napisał:

> Prominentów? Kręcących lody? Jakoś okazało się, że żadnego "kręcenia lodów"

"Kręcenie lodów" dopiero się zaczyna. Skazanie Beatki to nawet nie była przygrywaka.
                    Klocki są ustawiane w układzie:
                    przekształcenie szpitala w spółkę -> zadłużenie -> restrukturyzacja długu przez konwesję na udziały/akcje.

Mamy już obecnie wszystkie 3 etapy na różnym poziomie zaawansowania. A przy kompletnym braku pomysłu na służbę zdrowia (chyba z indolencji nie ze sprytu) będzie tylko przyśpieszało.

> Nie nie kocham Tuska. Faktycznie darzę sporą niechęcią Kaczyńskich za to co rob
                    > ią i robili. I darzył bym wszystkich innych co tak postępowali i będą postępowa
                    > ć. Nie lubie po prostu ludzi fałśzywych i UBeków.

Nie kocham Kaczyńskiego, ale wolę wariata który dba nawet na swój ułomy sposób o moje i mojego kraju interesy, od Teflona który sprzeda moją ostatnią koszulę, żeby wkręcić się w d.... za pogłaskanie po głowie i cukierka, a "działką" od sprzedania tej koszuli skasuje ekipa burłaków w żółtych kurteczkach.

Na razie nie ma innych opcji do wyboru. Niestety.
                    • maaac Re: Tu i teraz 19.09.12, 14:30
                      > "Kręcenie lodów" dopiero się zaczyna. Skazanie Beatki to nawet nie była przygrywaka.
                      Możesz mi powidzieć CO "Beatka" przekręciła? Poza próbą prywatyzacji prywatnego szpitala?

> Klocki są ustawiane w układzie: przekształcenie szpitala w spółkę -> zadłużenie ->
                      > restrukturyzacja długu przez konwesję na udziały/akcje.
                      Masz nadzieje, ze ci się uda zrobić taki przekręt? Złąpią cię - nie radze.

> Mamy już obecnie wszystkie 3 etapy na różnym poziomie zaawansowania. A przy
                      > kompletnym braku pomysłu na służbę zdrowia (chyba z indolencji nie ze sprytu) będzie
                      > tylko przyśpieszało.
                      Niestety trudno pogodzić socjalistyczne oczekiwania społeczeństwa z kapitalistycznymi wymogami rozsądku ekonomicznego. Rząd Buzka pojął kroki w kierunku zrobienia z tym porządku. Niestety po wstępnym bałaganie - obecnym zawsze po reformie zaczął się okres lewackiej kontreformy zapoczątkowanej przez lekko lewicowe SLD, a mającej mieć finał w postaci pełnego upaństwowienia wszystkiego w wykonaniu ultralewackiego PiS. Na szczęście PiS wolał zajmować się innym lewackim hobby - UBeckimi akcjami przeciwko obywatelom, opozycji i koalicjantom.
                      Tusk będacy lekkim lewakiem i lekkim liberałem trwa w rozkroku. Ani realizacji liberalnej myśli rządu Buzka ani realizacji komunistycznej mysli PiSu z kampanii 2005 roku.

> Nie kocham Kaczyńskiego, ale wolę wariata który dba nawet na swój ułomy sposób
                      > o moje i mojego kraju interesy, od Teflona który sprzeda moją ostatnią koszulę,
                      > żeby wkręcić się w d.... za pogłaskanie po głowie i cukierka, a "działką" od s
                      > przedania tej koszuli skasuje ekipa burłaków w żółtych kurteczkach.
                      No i mylisz się. Kaczyński nie dość, że wariat to działa wyłącznie na rzecz SWOJEGO dobra. Tak daleko, że wystarczy że ktoś go nazwie "kartoflem" a gotów jest zrywać miedzynarodowe sojusze gwarantujące Polsce bezpieczeństwo. Gdzie ty widzisz w jego czynach jakikolwiek ślad działąnia na rzecz Polski nie wiem. No w słowach to ho ho hooo! Ale w czynach?

Tusk za cukierka coś "sprzedaje"? Też bzdura. Ta "sprzedajna" polityka Tuska dała nam znacznie więcej niz to co wszystko zawalił rząd PiSu. Całą polityka zagraniczna PO zaczęła się od naprawiania strat po "genialnej" polityce zagranicznej PiSu. Nie wszystko udało się im naprawić to co tamci popsuli.

> Na razie nie ma innych opcji do wyboru. Niestety.
                      No cóż jak wolisz wybierać wariata, który dla swoich szaleństw jest zdolny zniszczyć kraj, w którym żyjesz zamiast cwaniaka, który wie jak strzyć kraj jak owcę ale go nie zarzynać to tylko ci współczuję.

Zabawne, ze ci co najgłośniej innym zarzucają wiarę w propagandę tak sami potrafią dawać się oszukiwac przez propagandę PiSu wciskającą im kit o działaniu na rzecz ich dobra.
                    • kontest_two Re: Tu i teraz 19.09.12, 18:02
                      nie cham faceta, który nie wywiązuje się ze złozonych obietnic, nie kocham faceta, który grzebie przy mojej emeryturze, nie kocham faceta, który udaje, że rządzi. Przypadkowo tak się składa, że to Donald Tusk.
                      • kontest_two Re: Tu i teraz 19.09.12, 18:02
                        oczywiście "kocham" a nie "cham".
                        • maaac Re: Tu i teraz 19.09.12, 19:03
                          Ja też go "nie kocham" za wiele spraw. Tylko czy jest to wystarczający powód by głosowac na faceta, który niszczył Polskę i Polaków co mu nie "chcieli klaskać"?
                • koloratura1 Kpisz czy o drogę pytasz? 20.09.12, 09:11
                  kontest_two napisał:

> A może podasz jakiś analogiczny do antykomora przykład z tych czasów
                  > strasznego terroru 2005 - 2007 ? Tylko nie opowiadaj mi o urojonych lękach
                  > jakichś pier....lonych celebrytów.

Chociażby o doktorze G. i Barbarze Blidzie słyszałeś?
      • kontest_two Re: Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie. C 19.09.12, 08:58
        W 2009 roku - 1 mln podsłuchów, w 2010 - 1,3 mln. Dynamika jak drut, 30%. Czy to Macierewicz z Kaczorem zakładali te podsłuchy ?
        • l.m123 Re: Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie. C 19.09.12, 09:23
          Bilingi. Nie podsłuchy.
          Naucz się czytać ze zrozumieniem a potem się wypowiadaj.
          • kontest_two Re: Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie. C 19.09.12, 18:07
            masz w 50% rację. W przytoczonym tekście raz jest mowa o bilingach a raz o podsłuchach. Jakby na to nie patrzeć - rośnie. Rośnie nie w czasie krawego teroru kaczorów ale podczas rządów miłości i grillowania pana donalda.
            Nie będę - w ślad za Tobą - namawiał Cię do czytania ze zrozumieniem, bo to argument na poziomie gimnazjum. Nie sprowadzisz mnie na swój poziom.
        • w_goroncej_wodzie_company Re: Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie. C 19.09.12, 11:04
          jeszcze raz dla wszystkich "myślących inaczej":

billing = wykaz połączeń bez dostępu do ich treści

podsłuch = rejestrowanie treści połączeń i dostęp do niej
    • szczypopasku Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie. Chc... 19.09.12, 08:55
      za dobrą robotę Tomek agent został przez PIS uchonorowany na posła tej partii.A więc widać kto kierował zamykaniem niewinnych ludzi.Kto poniesie kosekwencje nie tylko prawne,polityczne ale finansowe????Napewno nie ci ,którzy noszą hasła ,prawo i sprawiedliwość.
      • zewszad_i_znikad Re: Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie. C 19.09.12, 09:16
        Słuszna uwaga, ale nauczże się pisać słowo "honor" i prawidłowo stawiać znaki przestankowe!!
      • mignik Re: Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie. C 19.09.12, 09:16
        Za dobrą robotę Tusk dał agentowi Tomkowi wcześniejszą emeryturę, wysoką odprawę. Za dobrą robotę chroni też teraz innego agenta, który razem z agentem Tomkiem rozpracowywał sprawę, o której pisze Gazeta Wyborcza. Tusk, Tusk, Tusk - nie udawaj, że nie pamiętasz - trzy lata temu rządził i agent Tomek był jego funkcjonariuszem.
      • koloratura1 Konsekwencje. 20.09.12, 09:21
        szczypopasku napisał:

> Kto poniesie kosekwencje ... Napewno nie ci ,którzy noszą hasła, prawo i sprawiedliwość.

Już ponieśli, bo ich wynieśli.
        Na dobre.
    • maczimo Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie. Chc... 19.09.12, 09:04
      "Ładna" bajeczka
    • mignik Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie. Chc... 19.09.12, 09:08
      Trzy lata temu, a więc za Tuska. Tuska budującego IV RP. Tuska, który - bez dwóch zdań - ma się świetnie.
    • net-widz Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie. Chc... 19.09.12, 09:14
      Może być i dwa miliony - w cudzą kieszeń nie patrzę ale niech płaci AGENT TOMEK. Przy okazji wysłałbym tego Pana Tomka K. na wakacje do celi z reflektorem, w której siedział (bez wyroku) Seredyński - tak w ramach reedukacji .
      • mignik Re: Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie. C 19.09.12, 09:20
        Jak pisze Gazeta Wyborcza, agent Tomek rozpracowywał tę sprawę razem z innym agentem i nie robili tego na własną rękę: mieli swoich szefów, a ci zaś nad sobą mieli Tuska. Dlaczego więc tylko agent Tomek miałby płacić? A ten drugi agent chroniony przez Tuska to co? A szefowie tych agentów, który dali im rozkaz i dziś nadal (jak i trzy lata temu) pracują dla Tuska?
        • pantanal Re: Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie. C 19.09.12, 10:10
          Nie udawaj głupiego, fanie PiS!
          • mignik Re: Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie. C 19.09.12, 14:29
            Nie udawaj idioty: trzy lata temu nie rządził Kaczyński, ale Tusk. Nie jestem fanem pisu, bo dla mnie Tusk i Kaczyński to tacy sami imbecyle niczym się od siebie nieróżniący. Najlepszy dowód na to: Tusk wysługiwał się tym samym agentem Tomkiem, co Kaczyński, i stosował te same metody, co Kaczyński. Obaj są siebie warci.
          • koloratura1 Re: Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie. C 20.09.12, 09:24
            pantanal napisał:

> Nie udawaj głupiego, fanie PiS!

On nie udaje...
    • iskram Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie. Chc... 19.09.12, 09:15
      Należy się odszkodowanie za straty moralne i psychiczne ,natomiast czy poszkodowany wytrwa i otrzyma to zależy od niego.
    • henryk57 Lowelas warty funta kłaków 19.09.12, 09:21
      Nikt nie ma wątpliwości poza "agentem" Tomkiem i M.Kamińskim że CBA była przestępczą strukturą służb.Brali przykład z działalności UB-eków dla których słowo człowiek nie istniało w słowniku.Lowelas który zasiada w Sejmie narusza powagę instytucji państwa.Po nim mogą zasiadać nawet najwięksi szubrawcy pod warunkiem że mają "czyste papiery".W tym miejscu nasuwa się pytanie które stawiają ofiary pana Plichty,ofiary "wesołej" działalności CBA,gdzie jest podobno niezależna prokuratura i sądy.
      • mignik Re: Lowelas warty funta kłaków 19.09.12, 09:36
        Tusk nie ma wątpliwości, że stworzone przez niego CBA NIE było przestępczą strukturą służb biorącą przykład z działalności UB-eków. Z tego powodu Tusk posługuje się CBA tak samo dziś, jak i trzy lata temu, gdy dwaj jego agenci rozpracowywali sprawę opisaną przez Gazetę Wyborczą. Dwaj agenci Tuska (dziś jeden jest w pisie i w Sejmie, a drugiego chroni Tusk i nawet nazwiska nie pozwala upublicznić). Dwaj agenci Tuska. Dwaj!
        • w_goroncej_wodzie_company Re: Lowelas warty funta kłaków 19.09.12, 11:09
          [...]Dwaj agenci Tuska (dziś jeden jest w pisie i w Sejmie[...]

To Tusk ma swojego kreta w towarzystwie wzajemnej adoracji JarKacza? A to ci dopiero!
          • mignik Re: Lowelas warty funta kłaków 19.09.12, 11:35
            A skąd wiesz, że nie ma?
    • schaffhausen Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie. Chc... 19.09.12, 09:33
      branie lapowek to glowne zadanie tych ,ktorzy "demokratycznie" sprawuja wladze w bantustanie nad Wisla.
      Patrzec juz nie mozna na te przepite,nabrzmiale ryje(foto).
      A mlodzi po studiach za najnizsza krajowa.Tak trzymac,animal farm
    • ador43 Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie. Chc... 19.09.12, 09:34
      Ci przestepcy juz nigdy nie powinni nikogo skrzywdzic.Powinno sie to bydlo pozbawic immunitetow,wszyscy je maja,a kto,najwieksi przestepcy w tymtym czasie,zydkaczynski,ziobro ,kaminski i ta gnida tomek.
      • mignik Re: Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie. C 19.09.12, 09:39
        A co z drugim agentem razem z agentem Tomkiem trzy lata temu rozpracowującym sprawę opisaną przez Gazetę Wyborczą? Tego drugiego chroni Tusk, nawet nazwiska nie pozwala ujawnić. Ten drugi nadal pracuje dla Tuska i nadal rozpracowuje sprawy tak samo, jak to robił z agentem Tomkiem. Co z tym drugim?
        • 25cz Re: Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie. C 19.09.12, 09:43
          Ten drugi, ma teraz pseudonim mignik i jest na usługach abwery.
          • mignik Re: Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie. C 19.09.12, 09:55
            Ja cię, rozpracowałeś mnie!!! Jesteś lepszy! Pracujesz dla NKWD? Jak się Tusk dowie, że jesteś lepszym ode mnie agentem, to cię zatrudni, a mnie wyleje na zbity pysk.
            • koloratura1 Re: Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie. C 20.09.12, 09:35
              mignik napisał:

> Ja cię, rozpracowałeś mnie!!! Jesteś lepszy! Pracujesz dla NKWD? Jak się Tusk d
              > owie, że jesteś lepszym ode mnie agentem, to cię zatrudni, a mnie wyleje na zbi
              > ty pysk.

Wiesz, co to jest wielkie, siwe i leży na śmietniku? - Twój kawał z taaaką brodą!
              • mignik Re: Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie. C 20.09.12, 12:54
                A wiesz, co to jest: niewielkie, zaróżowione i kwiczy? - Twój .... z taaaaką ...
                • koloratura1 Re: Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie. C 21.09.12, 05:39
                  mignik napisał:

> A wiesz, co to jest: niewielkie, zaróżowione i kwiczy? - Twój .... z taaaaką ..

Daruj, ale z piaskownicy ja już dawno wyrosłam.
    • 25cz Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie. Chc... 19.09.12, 09:40
      Ci sprostytuowani ,,agenci,, którzy jeździli po Polsce z workami pieniędzy i wpychali je na chama tym, których nie lubił Kaczyński i jego sekta, powinni trafić do pierdla. Tak się kończy, gdy do władzy dochodzi narodowo-socjalistyczna hołota.
    • 3henryk Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie. Chc... 19.09.12, 09:41
      Ej! MIGNIK, ale z ciebie liżydup kaczora. Leć po wazelinę, bo stępisz sobie jęzor.
      • mignik Re: Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie. C 19.09.12, 11:38
        Ej, 3henryk, ale z ciebie liżydup kaczora: nawet CBA, które tworzył Tusk, nawet agenta Tomka, którym się wysługiwał Tusk, przypisujesz kaczorowi. Leć po wazelinę, bo stępisz sobie jęzor.
    • 3henryk Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie. Chc... 19.09.12, 09:49
      A może uważasz, że "czekolada" jest lepszym smarem.To działaj w w należytym skupieniu byś nie został wyautowany przez speców w tej dziedzinie, czyli hoffmanków, płaszczaków, bruxdzińskich.....
      • mignik Re: Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie. C 19.09.12, 11:41
        A może uważasz, że "czekolada" jest lepszym smarem.To działaj w w należytym skupieniu byś nie został wyautowany przez speców w tej dziedzinie,jak Kluzik Rostkowska...
    • 6.smiech Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie. Chc... 19.09.12, 09:55
      Nie ma watpliwosci ze odszkodowanie sie nalezy. Jest z czego sciagac bo ani ajent siusiak
      ani jego mocodawcy nie sa biedni. Zbafca ma glebokie kieszonki.
    • frey8b Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie. Chc... 19.09.12, 10:05
      Odszkodowanie się należy i to duże, tu niema dyskusji , lecz nie z pieniędzy podatników , tylko Maryusza Kamińskiego i Agenta Tomka ewentualnie z kasy PiS-u. Rujnowali życie ludzi w imię władzy Kaczyńskich, powinni za to zapłacić.
    • robokopo Ten cały agent nie ma żadnych skrupułów... 19.09.12, 10:09
      Ten cały agent nie ma żadnych skrupułów... Dla mnie to jakaś miernota, która rozpycha się łokciami, żeby nachapać się jeszcze więcej. Ta morda, ten fryz, ta bezczelność, ta dykcja... Odpychający typek...
    • wojtek-gdansk Tomku K., czy MIGNIK to twoja kolejna tożsamość? 19.09.12, 10:21
      Państwo powinno zapłacić, a Państwo to my. Jak długo różne służby tajne jawne i dwupłciowe będą się nami zbawiały za nasze własne pieniądze?
    • boykotka Agent Tomek - przyszły premier ;) 19.09.12, 10:28
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12493832,_Agent__Tomek_na_tropie_nowej_specsluzby__Posel_PiS.html
      Według jego słów oczywiście ;)
      • rodzaj_konta Re: Agent Tomek - przyszły premier ;) 19.09.12, 11:13
        boykotka napisała:

> wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12493832,_Agent__Tomek_na_tropie_nowej_specsluzby__Posel_PiS.html
        > Według jego słów oczywiście ;)

W pierwszym Graś niechluj (głupek?) się pomylił.
        W drugim "Nie znaleziono strony o podanym adresie."

A tak generalnie to o co to miało być?
    • lionold No to niech płaci ssqrvysyn, dlaczego 19.09.12, 10:28
      mam za to płacić ja z moich podatków zamiast dać chorym lub głodnym dzieciom.
      • rodzaj_konta Re: No to niech płaci ssqrvysyn, dlaczego 19.09.12, 11:29
        jakieś dzieci głoduja na zielonej wyspie powszechnej miłości?
        • lionold Re: śmieci 19.09.12, 19:13
          do kosza
    • stux Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie. Chc... 19.09.12, 10:42
      Niezaprzeczalnym faktem jest że cała ta opcja polityczna z Kaczyńskim na czele ma ciągotki do rozwiązań godnych bolszewików.
    • sromanes Ofiara agenta Tomka walczy o odszkodowanie. Chc... 19.09.12, 10:57
      W tym całym bałaganie stworzonym przez ludzi i szczucia na drugich, tworzenie bohaterów i ja ma też w tym swój udział bo piszę o czymś co kiedyś było karane (dzisiaj zajmuje się tym IPN), gloryfikacja agenta. Jeżeli w aferze gruntowej można było bezkarnie podrobić znaki instytucji państwowych ( nie znam się na stanie prawnym) ale fałszerstwo będzie fałszerstwem. Jeszcze się w tej sprawie nie wypowiedzieli eksperci czy pieniądze użyte do prowokacji były fałszywe czy też prawdziwe. Może to był drugi etap prowokacji jak by pierwszy dał się obalić a w tym kierunku zmierza. Jeżeli pieniądze użyte do prowokacji są fałszywe to dopiero jest prowokacja (tylko przez kogo i dla kogo?). Historia zna takie przypadki z okresu II wojny, płacenie podrobionymi pieniędzmi za usługi szpiegowskie. Myślę że i ten watek powinien być wyjaśniony w postępowaniu , chyba że dowody zostały wydane a nie zabezpieczone! Pożyjemy, zobaczymy kto na jakim sznurku chodzi i u kogo!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka