Dodaj do ulubionych

Strach rodziców, strach nauczycieli

12.11.13, 10:58
Czemu znowu o nauczycielach? Piszcie o sanitariuszach, ratownikach medycznych, paniach pielęgniarkach - oni też w końcu dotykają małych dzieci :) A jak tak dalej pójdzie, to nauczyciel będzie musiał zostawić w lesie dziecko które skręciło kostkę - bo ani on, ani przewodnik nie podniesie dziecka z obawy przed oskarżeniami. Niech się dziecko czołga, ale prawnie będzie wszystko w porządku :)
Obserwuj wątek
    • potykacz Strach rodziców, strach nauczycieli 12.11.13, 12:31
      Zawsze twierdziłem, że w Polsce idiotyzm jest zaraźliwy. Szkoda.
    • allochtonka Strach rodziców, strach nauczycieli 12.11.13, 13:13
      Miejmy nadzieję, że sytuacja za parę lat się unormuje. Bo tak też być nie może, że wszyscy są opętani strachem. Ja osobiście cieszę się, że moje dzieci chodziły do niemieckiego przedszkola, gdzie wychowawczynie mogą dzieci spokojnie przytulać. Dla dwu- czy trzylatka cały dzień bez przytulania, zwłaszcza jeśli dzieje się coś nieprzyjemnego (np. upadek) musi być nie do zniesienia. Życie bez krztyny zaufania musi być bardzo trudne. Owszem, zgadzam się na stosowanie zasady "ufaj i sprawdzaj" (leninowskiej chyba?!), to już lepsze niż "sprawdzaj stale, nie ufaj nigdy". A tak to działa niestety ostatnio w Polsce - to całe podglądanie i podsłuchiwanie opiekunek oraz przedszkola z monitoringiem w systemie online są nie do zniesienia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka