Dodaj do ulubionych

Moskal nie zyje, nareszcie jest szansa na normalne

22.03.05, 16:35
-dzialanie kongresu, ten stary endek blokowal wszystko,
kongres nie powinien zajmowac sie tylko zydami, syjonizmem,
nie jestem zydem ani komuchem, kocham PIS, i PO
jestem za lustracja, i dekomunizacja,
Obserwuj wątek
    • p.e.d.r.o Re: Moskal nie zyje, nareszcie jest szansa na nor 22.03.05, 18:48
      Szans może jest, ale boję się, że wynajdą i wybiorą jeszcze większego oszołoma,
      ostatnio dobry na nich sezon w Polsce i Ameryce. A swoją drogą, to że ktoś z
      takim nazwiskiem był prezesem Polonii jest niezłym żartem historii.
    • kawamarago Re:To ten niedobry człowiek był? 22.03.05, 19:18
      Ale Drda nie przewidzial takiej postaci.
    • adam81w nareszcie ! 22.03.05, 21:05
      po informacji ze zmarl jak mnie tutaj zainspirowano powinno sie puscic tego
      lekarza z reklamy actimela ktory takim chorym wzrokiem mowi " to doooobra
      wiadommosc !!! " eeee
    • lolo11 Byl Polakiem 22.03.05, 23:09
      I to jest najwazniejsze! Polacy maja w d.... jaka opinie maja o nim zydzi.
      Byl czlowiekiem ktoremu najwazniejsze byly przede wszystkim POLSKIE sprawy
      • barbara44 Re: Byl Polakiem 22.03.05, 23:37
        Edward Moskal byl dobrym prezesem.
        Ten smierdzacy Kwach jezdzil do syjonistow a zawsze pomijal Moskala.

On reprezentowal wyborcow polskich w USA a to byla wieksza sila niz bandycka
        komuna Kwacha i Stozmanow i reszty.
        • 9mm Re: Byl Polakiem 22.03.05, 23:59
          Jak mial reprezentowac, skoro byl persona non grata w bialym domu?

Ale o zmarlych nie powinno sie mowic zle, wiec zamilcze, tylko swieczke postawie.

[`]
        • wlodek35 Re: Byl Polakiem 23.03.05, 06:34

barbara44 napisał:

> Edward Moskal byl dobrym prezesem.
          > Ten smierdzacy Kwach jezdzil do syjonistow a zawsze pomijal Moskala.

Bo szanowal Moskala i nie chcial go zasmierdzic.
          Nie mozna tego natomiast powiedziec o "barbarze44"

(...)

• stabom Re: Byl Polakiem 23.03.05, 10:27
          basienko-semper fidelis, bierz przyklad ze swego idola ! Im szybciej tym lepiej
          A my Tobie tego marsza chetnie zagramy !
      • stabom Re: Byl Polakiem 23.03.05, 10:33
        lolo11 napisała:

> I to jest najwazniejsze! Polacy maja w d.... jaka opinie maja o nim zydzi.
        > Byl czlowiekiem ktoremu najwazniejsze byly przede wszystkim POLSKIE sprawy

a wyobraz sobie, ze wilu polakow ze mna wlacznie , maja o takich jak ty
        jeszcze gorsze mniemanie niz to, o zydach, twoje.
      • stabom Re: Byl Polakiem 23.03.05, 10:54
        lolo11 napisała:

lolo11 zakuta palo. ty chyba na podstawowce skonczyles, bo i z pisaniem nie za
        bardzo....
    • jachoo85 No tak same dobre rzeczy GW pisze o Moskalu 23.03.05, 01:27
      Jak Nasz Dziennik napisał o kilku mniej chwalebnych sprawach z życia Miłosza to
      odrazu go zahukano i wyzwano od faszystów i nienawistnych fanatyków .A tu
      proszę GW ta co lubi wszystkich pouczac robi teraz to samo , ot czysta
      hipokryzja.
    • mis22 Szansa dla Polakow w USA 23.03.05, 03:18
      Wynika z tego, ze pojawila sie teraz szansa dla Polakow w USA aby odzyskac sile
      polityczna. Jest nas tutaj kilka milionow, a przez brak jednosci znani jestesmy
      glownie z dowcipow o delikatnie mowiac miernej inteligencji.
      • csso Re: Szansa dla Polakow w USA 23.03.05, 08:06
        GW pisze :"Kongres jest jedyna polonijna organizacja w USA,ktora posiada
        jakikolwiek majatek"-to kompletna bzdura,wyssana z palca,swiadczy o malej
        znajomosci tematu.
        W tej chwili w US jest wiele roznego rodzaju organizacji polonijnych ktorych do
        biednych absolutnie zaliczyc nie mozna. Kongres Polonii Amerykanskiej nie byl
        jakims magnesem laczacym je,ale teraz jest szansa na chociazby czesciowe
        zjednoczenie tych grup.To prawda.Tylko czy tak sie stanie?
        Najnowsze pokolenie emigracyjne,sam do niego naleze, (poczatek lat 80tych)w
        zdecydowanej wiekszosci nawet nie staralo sie rozumiec stanowiska KPA i dlatego
        nie wstepowalo do niego.Pokolenie to tez osiagnelo w tak krotkim czasie
        najwiecej-jest to z moich obserwacji prawdziwie bogata czesc Polonii w USA i
        zawsze z politowaniem patrzylem na wysilki cymbalow i idiotow z Warszawy
        opisujacych celowo to srodowisko w nieprawdziwy sposob.Boli ich, ze ta wielo
        milionowa grupa ludzi doszla do czegos,jest praktycznie calkowicie
        niezalezna,zamozna,-stad np. te idiotyzmy z podwojnymi paszportami,tylko po to
        aby w bezczelny sposob wyciagnac od nas pieniadze.
        "USA i Polonia to Greenpoint i nic wiecej"-nastepna warszawska bzdura wpajana
        spoleczenstwu polskiemu od lat.Swoja droga trzeba miec doze szacunku dla ludzi,
        ktorzy ruszyli dupe z Polski i pomimo ze robili to w nielegalny sposob dorobili
        sie czegos nie czekajac na zmilowanie Panow z Wiejskiej.Ci zapewniaja uczciwym
        ludziom tylko duze bezrobocie i zycie w nedzy-bylem w Polsce kilka razy to sam
        widzialem co sie dzieje.
        Wracajac do tematu KPA to chyba bedzie musiala ona zmienic swoj sposob kontaktu
        z najnowsza emigracja, bo ta jest juz dosc dobrze zorganizowana na szczeblach
        lokalnych i nie wiadomo czy Ci ustawieni tu juz dobrze ludzie tesknia za czyms
        takim jak jakas Centrala, ktora ma ich reprezentowac.Bedzie to mialo swoje
        plusy i minusy.Jestem businessmanem juz od wielu lat i za zadna centralizacja
        nigdy nie przepadalem i nie przepadam.Wielu Polakow osiagnelo tu bardzo wiele i
        dlatego nasz obraz w spoleczenstwie amerykanskim wyglada dzisiaj inaczej niz
        ten z niedalekiej jeszcze przeszlosci-25 lat.
        Szansa dla Polakow w USA.......szansa na co?
        Wizy-moze to zabrzmi szokujaco,ale duza czesc Polonii zdecydowanie nie popiera
        tego pomyslu,a jeszcze wieksza udaje ze popiera-wie o tym dobrze Bush, dlatego
        niewiele robi w tym kierunku.Zreszta tu zawalil sam Kwasniewski-bo najpierw sie
        egzekwuje swoje warunki,a potem dopiero wysyla chlopakow do Iraku.
        Jeszcze kilka slow o p. Moskalu-nic nie usprawiedliwia oszczerczych postow
        dotyczacych jego osoby.Byl President KPA, wybrany,dzialal w taki czy inny
        sposob,i w tym dniu naleza mu sie slowa szacunku, a nie oszczerstwa.
        • remik.bz Re: Do Csso 23.03.05, 14:21
          Piszesz dużo , mądrze i ciekawie . Pytanie tylko po co ? Dla nas mieszkających
          w Polsce właściwie jest nieistotne jak się tam gdzieś organizujecie , czy Wam
          się powiodło , jakie macie perspektywy . Dla nas i tak nic praktycznego z tego
          nie wynika . Owszem , rzeczywiście Polonia raz pokazała klasę lobbując za
          NATO . Szczerze mówiąc nie wiem czemu to robiliście . Z Twojego postu
          wynika ,że raczeju nasze sprawy tu nad Wisłą Was nie interesują , a tu nagle
          taka "bezinteresowność". Bez względu na to kto tam u Was będzie Wam
          teraz "prezesował", to i tak my w Krakowie , Warszawie , Poznaniu itd liczymy
          tylko i wyłącznie na siebie a nie na kogoś z zewnątrz np Polonię. Bardzo powoli
          ale idziemy "do przodu", robiąc przy okazji wiele błedów. Ale to normalne ,
          przecież mamy zaledwie 15 lat wolności i demokracji. Bardzo łatwo jest "załapać
          się na gotowe", na 200 letnią demokrację . I później z pozycji tego "mądrego" z
          wyższoscią pouczać "głupiutkich", ktorzy to nad Wisłą z wielkim trudem coś dla
          siebie i dla kraju konstruktywnego robią. Jak na razie to ja nie widzę ( poza
          NATO ) , aby Polonia chciała cokolwiek dla starego kraju robić. Stąd moja
          prośba - chcesz autentycznie pomóc , chętnie skorzystamy , chcesz wyłącznie
          pouczać , drwić i kpić - zajmij się Swoimi sprawami i nie wtrącaj w nasze . My
          i tak sobie poradzimy. Bo sprawy Polski są rozstrzygane nad Wisłą , a nie
          za "wielką wodą".
          Ps Czy Ty naprawdę myślisz ,że my tu w Polsce czekamy na "zmiłowanie panów z
          Wiejskiej" , czy napisałeś to tak "dla jaj" ?
          • csso Re: Do Remika.bz 24.03.05, 17:11
            1) Odpisywalem na wypowiedz Mis22-z jego slow wynika,ze mieszka w US.Moja
            wypowiedz nie dotyczy Polakow w Polsce, zwraca tylko uwage na stronniczosc
            polskich mass media.
            2)Nikogo nie pouczam, z nikogo nie drwie ani nie wystepuje z pozycji "madrego"
            wobec"glupiutkich",nigdy tego nie robilem-napisac cos takiego to bzdura.
            3)"Zalapac sie na gotowe,na 200 letnia demokracje"-to stalo sie mozliwe
            dzieki "uprzejmosci" owczesnych wladz-wszystkich nas,a bylo nas duzo w pociagu
            z Berlina Zach. cofnieto z granicy i odmowiono wjazdu do kraju w czasie stanu
            wojennego.To byla przyslowiowa kropka nad i po ktorej podjelem najwazniejsza
            decyzje mojego zycia.Swoja droga nie zachowywalismy sie poprawnie (bylismy
            pijani-bledy mlodosci)ale przy okazji jak widac mielismy duzo szczescia.
            4)Bardziej niz w pomoc ogolna od Polonii dla starego kraju jak to okreslasz
            wierze w pomoc indywidualna, bo tylko taka daje prawdziwe efekty.Nie warto
            pchac duzej ilosci pieniedzy do "Centrali"(jakiejkolwiek)-bo i tak
            sie "rozejda" zanim trafia do ludzi,ktorzy tego naprawde potrzebuja.
            Dlategotez,od wielu lat, razem z zona opiekujemy sie 2 ma bardzo chorymi
            osobami w Polsce (nikt z rodziny-Alzheimer i porazenie mozgowe)zapewniajac
            lekarstwa i czesciowo pieniadze na zycie.Bralem udzial w aukcjach
            charytatywnych w Polsce przekazujac wszystko to co kupilem z powrotem na aukcje
            na pomoc dla bardzo chorych dzieci.Od 2 ch lat tu w USA nasza grupa polonijna
            opiekuje sie bardzo chorym polskim dzieckiem-efekt-dziecko,ktore nie chodzilo w
            ogole,chodzi-to sa prawdziwe rezultaty, ktore do mnie przemawiaja,a nie
            ststystyki,lobby,liczby i jakies tam sztuczne apele o wiez Polonii ze starym
            jak to okreslasz krajem.Znam dziesiatki ludzi ze swojego srodowiska, ktore
            postepuja dokladnie w ten sam sposob.Stac nas na to,bo poprzez ciezka prace
            doszlismy do tego statusu,ze jestesmy w stanie pomoc innym.
            5)Piszesz: "zajmij sie swoimi sprawami i nie wtracaj sie w nasze-my i tak sobie
            poradzimy"- nie watpie, ze tak bedzie.
            Czy powinienem i wszyscy mi podobni mieszkajacy tu w US przeprosic was za to co
            do tej pory zrobilismy?
            Get real,dude.
            Chris.
            • remik.bz Re: Do Remika.bz 25.03.05, 09:44
              csso napisał:
              Nikogo nie pouczam, z nikogo nie drwie ani nie wystepuje z pozycji "madrego"
              > wobec"glupiutkich",nigdy tego nie robilem-napisac cos takiego to bzdura.

Rzeczywiście masz rację. To ja się zagalopowałem i "nadinterpretowałem" Twoją
              wypowiedź. Sorry.
              A zagalopowałem się , gdyz podeszłem do Twojej wypowiedzi zbyt emocjonalnie a
              nie racjonalnie. To niestety taka nasza narodowa cecha. Czasem się
              przydaje ,jak na Ukrainie w czasie tamtejszych sfałszowanych wyborów. Gdybyśmy
              na chłodno kalkulowali jak "stara Unia", a nie działali emocjonalnie pod
              wpływem chwili , to pewnie Ukraina straciłaby szansę na zbliżenie sie do
              demokracji.
              I właśnie to podejście do problemu "demokracji" w Polsce było powodem mojego
              ostrego i niesprawiedliwego stanowiska wobec Ciebie. Napisałeś " panowie z
              Wiejskiej zapewniaja uczciwym ludziom bezrobocie i życie w nędzy". Odebrałem to
              jako kpiny z nas - wyborców , którzy całkowicie dobrowolnie tak głupio wybrali
              swoich przedstawicieli. I na dodatek mam pełną świdomość faktu ,że rzeczywiście
              głupio wybraliśmy. Ale dla mnie "demokracja" to sprawa bardzo ważna , dająca
              nam perspektywę na rozwój gospodarczy i lepsze jutro. Nawet ,gdyby Polacy
              powołali na prezydenta Leppera , to chociaż "jasna krew mnię zalewała" z tego
              powodu , to bym bronił takiej suwerennej decyzji wyborców. Dlatego pewnie
              jestem zbyt przewrażliwiony i doszukuję się ataków na tą naszą młodą ,ułomną i
              słabiutką demokrację tam , gdzie ich nie ma. No cóż , "sztandarowa demokracja"
              ( USA ) potrzebowała ok. 80 lat na zniesienie niewolnictwa i ok następnych 100
              lat na zniesienie segregacji rasowej . A my mamy za soba zaledwie 15 lat
              wolności i swobody wyboru. Pewne popełnimy jeszcze wiele, wiele błędów , ale
              takie to juz są "uroki" demokracji .
              Jescze raz "sorry" za moje niesprawiedliwe słowa wobec Ciebie.
              • csso Re: Do Remika.bz 27.03.05, 01:57
                No hard feelings, buddy.Just an exchange of views.
                Wesolych Swiat.
    • abba14 mmm20 podcierasz zydowskie dupy i bierzesz kase 23.03.05, 03:29
      mmm20 napisał:

> JEDYNY KTORY NIE BAL SIE ZYDOWSKIEGO KLANU.NIE BYL ZAPRASZANY DO BIALEGO DOMU
      > BO NIE CALOWAL ZYDOWSKICH TYLKOW,DZISJAJ STOLZMANY MILLERY CIMOSZKI SA
      > ZAPRASZANE A MOWIA ZE JEST ICH W POLSCE 6 TYS. HEHEHE
    • ubu_roy Re: Moskal nie zyje, nareszcie jest szansa na nor 23.03.05, 04:33
      Jednej mendy mniej. Normalnosc zapanuje sama, od nia kiedy tego smiecia ze
      zgnilym mozgiem diabli wzieli. Piekny dzien i piekny rok nastal dla polonii.
    • goldstueck wreszcie!!! 23.03.05, 11:17
      odchodzi epoka starych endekow, popieprzonych antysemitow. mam nadzieje ze
      wybiora kogos sensownego i kogo nie bedzie trzeba sie wstydzic.
      • stabom Re: wreszcie!!! 23.03.05, 12:05
        goldstueck, masz racje, to samo przed chwila zaczalem stukac, ale sie komputer
        zwalil.
        Ps. Ale co bedzie jak w maju znowu barana wybiora ?
    • jtb Re: Moskal nie zyje, nareszcie jest szansa na nor 23.03.05, 13:34

Szansa jest ale czy będzie wykorzystana to wątpie. Cały KPA w Chicago to jest
      Park Jurajski . Wywodzą się oni ze starej emigracji. Obraz wspolczesnej Polski
      jaki omi mają ksztaltowny jest przez polityków zbliżonych do RM. Tylko tacy
      ludzie jak Maciarewicz, Rydzyk, Olszewski, Pająk, J R Nowak, Jaroszyński z KUL
      tam jeżdżą, organizują spotkania z Polonią w pomieszczeniach koscielnych
      opowiadając to co się słyszy w kraju na antenie RM. Na tych spotkaniach
      większość to są "moherowe berety". Mlodsza emigracja bardziej wykształcona w
      pracach na rzecz Polonii wcale nie bierze udziału bo woli robic swoje własne
      biznesy. Popularna stacja radiowa pani Śliwy na 1490 AM też jest duplikatem
      RM
      • bodziuvv Re:Szansa dla lizydupow i oportunistow bez kregosl 24.03.05, 18:23
        Gratuluje, tak juz sie stalo w niektorych krajach ze zarowno organizacje
        polonijne, stacje radiowe jak i media drukowane sa opanowane przez bylych ZMS-
        PZPRowcow. Przybyli bo jakos psim swedem przeszli przez urzednikow
        emigracyjnych jako uchodzcy polityczni gdy walila sie PRL,kilka lub kilkanascie
        lat posiedzieli cicho a obecnie znow rzadza, np 2-3 lata temu taka "odnowa"
        kadr zdarzyla sie w Australii. Jakos tak sie porobilo ze teraz "brak wlasnego"
        zdania jest postrzegany w naszym spoleczenstwie zaleta.
        • kropekuk Wolales STAREGO MOCZAROWCA? Coz, rzecz 27.03.05, 03:49
          gustu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka