Dodaj do ulubionych

Macierewicz za Czyżewskim: Agora związana z maf...

24.03.05, 20:11
Jeżeli jest coś na rzeczy to łatwo to będzie sprawdzić. Do tej pory uważałem
że zangażowanie Wyborczej w promowanie konkretnych ludzi i środowisk typu
Kwach , Belka ,Pedecja to efekt manii Wielkiego Redaktora. Od jakiegoś czasu
pojawiają się nieśmiałe wątki że związki Wyborczej z tym środowiskiem moga
mieć charakter nie tylko ideologiczny. Przypomnę że o związkach wyborczej z
Klubem Krakowskiego Przedmieścia mówił Wieczerzak. Oczywiście został obśmiany
jako osoba niewiarygodna bo oskarżona w procesie karnym. Przypominam tak na
marginesie, że osoba skazana, a zwłaszcza taka wobec której toczy się
postępowanie jest zainteresowana mówieniem prawdy ponieważ po pierwsze
zeznaje pod przysięgą, a za skłądanie fałszywych zeznać groża dodatkowe 3
lata więzienia. Po wtóre chce poprawić swoją sytuację procesową, co stanie
sie tylko w tym wypadku gdy sąd uzna że jej zeznania, wyjaśnienia przyczyniły
się do wyjaśnienia sprawy.
Ciekawe czy dane nam będzie oglądać przed obliczem Komisji prezes Wandę
Rapaczyński a możę i nawet samego Adama.

gdanszczanin

<link>http://gdanszczanin.blox.pl</link>
Obserwuj wątek
    • Gość: ruda Re: Macierewicz za Czyżewskim: Agora związana z m IP: 213.199.198.* 24.03.05, 20:23
      Kto komisją wojował (Rywina) od komisji (Orlenu) zginie.
      • Gość: tutu Przecież to jeden układ Agora-Kwas-szemrany biznes IP: *.crowley.pl 24.03.05, 20:52
        Kogo to jeszcze dziwi? Warszawskie salony jakoś się muszą finansować.
        • Gość: pytajacy Czyzby Wyborcza sugerowala ze to nieprawda? IP: *.tpgi.com.au / *.tpgi.com.au 25.03.05, 03:29
          • john_wayne Pacewicz mówi prawdę tak, by wyglądała na żart 25.03.05, 22:51
            Blefuje. Może kogoś jeszcze ten "żart" ubawi. W podobnym stylu, chociaż
            poważniej, komentował "rewelacje" Rywina.

Komentarz Piotra Pacewicza odnośnie "rewelacji" Czyżewskiego:

Dla ukrycia naszych powiązań z mafią paliwową zbudowaliśmy imperium Michnika na
            terenie dawnej stacji benzynowej przy ul. Czerskiej 8/10 w Warszawie

Ale skoro prawda wyciekła, przyznajmy, że od czasów Okrągłego Stołu finansował
            nas ośrodek wiedeński, a zasłoną tej operacji był udział w budowie tejże
            siedziby Agory paliwowej firmy stryja pana Kuny bądź też Żagla, skądinąd
            tajnego współpracownika (TW) prowadzonego przez Władimira Ałganowa.

Przetransferowane z Wiednia pieniądze przeznaczone były dla Lwa Rywina, ale ten
            nas niestety zdemaskował.

Komentarz Piotra Pacewicza odnośnie "rewelacji" Rywina:

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,42985,2435394.html

W ogóle niezły żartowniś z niego...

www.ceo.org.pl/dokument.php?dzial=1988&id=33194
            No właśnie, jakimś sposobem byłby śmiech. Obśmiać Wildsteina z jego zadęciem i
            jego listą. Czy powstaną dowcipy typu: "Przychodzi agent do Wildsteina..."
            albo: "Wchodzi kowal do internetu i widzi swoje nazwisko na liście..."?

Albo: Zagląda strażnik przez wizjer do celi i mówi: "Dzień dobry Panie
            Redaktorze!"
        • dziecina.betlejemska Re: Czy to już koniec Macierewicza? 25.03.05, 10:54
          Kolejne żenujące występy biednego, chorego psychicznie człowieka - to już chyba wystarczy, by pogrzebać jego dalszą karierę polityczną. Tym samym po raz kolejny cała Komisja dokonuje kolejnego seppuku - już dawno powinan paść po tylu razach, ale jeszcze dycha...
          • speev Re: Czy to już koniec Macierewicza? 25.03.05, 14:54
            Niw widzisz, że to dopiero jego początek?
        • the.bill.europy Re: Przecież to jeden układ Agora-Kwas-szemrany b 25.03.05, 22:53
          nagle okrągłostołowe towarzystwo zamilkło... Pewnie oburzyli się święci....
      • niki27 Re: Macierewicz za Czyżewskim: Agora związana z m 25.03.05, 09:29
        > jako osoba niewiarygodna bo oskarżona w procesie karnym. Przypominam tak na
        > marginesie, że osoba skazana, a zwłaszcza taka wobec której toczy się
        > postępowanie jest zainteresowana mówieniem prawdy ponieważ po pierwsze
        > zeznaje pod przysięgą, a za skłądanie fałszywych zeznać groża dodatkowe 3
        > lata więzienia.

I tak to sie kończy, jak mówimy o rzeczach, o których nie mamy zielonego
        pojęcia. Zgodnie z polskim prawem, osoba oskarżona może łgać ile tylko chce, bo
        w ten sposób korzysta z konstytucyjnego prawa do obrony.
        Oskarżony NIE ZEZNAJE pod przysięgą i nawet jak zostanie złapany na kłamstwie,
        za sam fakt kłamstwa nie otrzymuje dodatkowej kary (sąd może jedynie zastanowić
        się, czy nie uznać tego za okolicznośc obciążająca przy wymierzaniu wysokości
        kary).
        Obowiązek mówienia prawdy dotyczy ŚWIADKÓW. I to oni są nareżeni na pakę za
        poświadczenie nieprawdy.

Prościej nie umiem. Mam nadzieję, że prawnicy wybaczą mi takie trywializowania
        kodeksów.

Pozdrawiam
        • kropekuk Niki, Czyzewski jest przeciez SWIADKIEM. A 25.03.05, 10:38
          wypominanie mu "poszukiwania listem gonczym" to jawnie Wybiorcza proba
          DYSKREDYTACJI SWIADKA. Nie sadzisz?
      • dziecina.betlejemska Macierewicz realizuje polecenia z Moskwy 25.03.05, 11:03
        W ten oto sposób Macierewicz realizuje polecenia z Moskwy. Cel jest jasny: odkąd wyszło na jaw, że Radio Maryja zostało stworzone przez rosyjskie służby specjalne, werbujące szmalcowników, zdrajców Polski, pospolite męty i szumowiny, trzeba pogrążyć Gazetę, która ten fakt ujawniła.
        Pozostaje tylko pytanie: czy świadek Czyżewski też jest na liscie płac Moskwy, czy został przekupiony za moskiewskie pieniadze przez Macierewicza. W sumie wychodzi na to samo, ale warto wyjaśnić.
        • desspo70 Re: hehe zagubilo sie dziecie w koszernej mgle 25.03.05, 14:43
          klamastw i pomowien z g...wybiorczego
          • john_wayne Koszerna mgła... Świetne! 25.03.05, 22:56
    • krzychut Re: Macierewicz za Czyżewskim: Agora związana z m 24.03.05, 20:33
      Wielki Guru różowego salonu leczy się chyba gdzieś poza granicami naszego
      pieknego kraju.
      • desspo70 Re: czyzby jakas wstydliwa choroba rewolucjonistow 25.03.05, 14:45
        przenoszona droga swobodnych stosunkow miedzyludzkich
        :-P
    • pociopotek Re: Macierewicz za Czyżewskim: Agora związana z m 24.03.05, 20:56
      No to mamy klops ...
    • Gość: Janusz Re: Macierewicz za Czyżewskim: Agora związana z m IP: *.net.autocom.pl 24.03.05, 22:16
      Panie MACIAREWICZ i Wasserman -
    • kataryna.kataryna Re: Macierewicz za Czyżewskim: Agora związana z m 24.03.05, 22:43
      "Helena Łuczywo, która z ramienia zarządu Agory nadzorowała budowę siedziby
      firmy, skomentowała: - Uważam, że komentowanie Macierewicza i Czyżewskiego nie
      ma najmniejszego sensu. Ale dla porządku powiem, że żadna Wera GmbH w budowie
      naszej siedziby nie uczestniczyła. Czyżewski z Macierewiczem mogliby się
      chociaż wysilić i nadać swoim wymysłom jakiś pozór prawdopodobieństwa.

"Czyżewski z Macierewiczem"? Czy pani Łuczywo sugeruje, że oni jakoś
      współpracują? Bo ja zrozumiałam, że Macierewicz tylko powołuje się na
      Czyżewskiego. Tak jak w komisji Rywina wszyscy powoływali się na zeznania pani
      Łuczywo i nikt nie komentował, że "Rokita z Łuczywo" to czy tamto.

Ja w te rewelacje Czyżewskiego nie wierzę ale też nie podoba mi się zastosowany
      przez panią Łuczywo zabieg sugerujący, że tu Macierewicz i Czyżewski kombinują
      coś przeciwko Agorze.
      • adax4 Re: Macierewicz za Czyżewskim: Agora związana z m 24.03.05, 22:56
        Kataryna:Ja w te rewelacje Czyżewskiego nie wierzę ale

Ja też mam do tego dystans. W tym wypadku trzeba poczekać do przyszłego
        tygodnia, kiedy członkowie komisji pojadą do Niemiec żeby zobaczyć dokumenty.
        Z drugiej strony jeżeli teza o powiązaniach politycznych i gospodarczych jest
        prawdziwa/ a coraz więcej dowodów za tym przemawia/ to powiązania tego układu z
        mediami, a zwłaszcza z Agorą która konsekwentnie tego układu broni, musi kiedys
        nastąpić. Pytanie czy teraz
        • Gość: nikt Re: Macierewicz za Czyżewskim: Agora związana z m IP: *.attu.pl / 85.128.90.* 25.03.05, 06:07
          adax4 napisał:

> Kataryna:Ja w te rewelacje Czyżewskiego nie wierzę ale
          >
          > Ja też mam do tego dystans. W tym wypadku trzeba poczekać do przyszłego
          > tygodnia, kiedy członkowie komisji pojadą do Niemiec żeby zobaczyć dokumenty.
          > Z drugiej strony jeżeli teza o powiązaniach politycznych i gospodarczych jest
          > prawdziwa/ a coraz więcej dowodów za tym przemawia/

Dowodów? Nie ma żadnych dowodów. Jedynie mętne zeznania kompletnie
          niewiarygodnych ludzi i polityczne manipulacje oszołomów z LPR.
          To że GW przedstawia rózne punkty widzenia (nie zawsze zgodne z Jedynie
          Słusznymi) nie znaczy że broni korupcyjnych układów, a tym bardziej, że w nich
          uczestniczy.
          Ale spiskowe teorie są fajne, a kłamstwo powtarzane wielokrotnie staje się
          prawdą. Smutne.
          • jeremiaszpolak [...] 25.03.05, 07:41
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • maaac smutne 25.03.05, 09:38
              Niestety wyglada na to że jedną "czerwoną bandę" - SLD ma zamiara zminić
              inna "czerwona banda" - LPR&Samoobrona. :(
            • Gość: normalny Re: Zbliza sie wasz koniec czerwona bando IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 10:17
              To okropne, chore brednie, jeremiaszu nibypolaku!!!
            • Gość: witus Re: Zbliza sie wasz koniec czerwona bando IP: *.student.UU.SE 25.03.05, 10:19
              "Zrobimy wam soprawiedliwe procesy, po ktorych czesc z was w majestacie prawa
              zawisnie na szubienicach." No to powodzenia, uwazaj tylko zebys sam na jakims
              krzaczku nie zawisl, antypolska tepa mordo. Wypraszam sobi,e po raz n-ty,
              insynuowanie ze Polacy to narod idiotow czy zgraja niewyksztalconych i opetanych
              inteligencja tlumu matolkow. Zmien nicka kmiocie.
              • dziecina.betlejemska [...] 25.03.05, 11:45
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • jeremiaszpolak Re: Zbliza sie wasz koniec czerwona bando 25.03.05, 18:43
                To ty jestes antypolski. Widac, ze nie masz polskich korzeni skoro popierasz
                te czerwona mafie z GoWnem na czele,
            • jeremiaszpolak Czerwoni cenzorzy 25.03.05, 17:18
              no pewnie, najlepiej zatkac komus usta, jesli mowi cos co jest dla was
              niewygodne, wy czerwona mafio spod znaku Michnika. Niedoczekanie wasze, prawda
              zwyciezy, a wy staniecie przed trybunalami.
            • jeremiaszpolak stosujecie wobec mnie cenzure prewencyjna 25.03.05, 17:46
              usuneliscie moje trzy posty w tym watku, a w innych tez kilka. Myslicie, ze
              wzorem waszych bohaterow z PZPR mozecie zamykac ludziom usta bo glosza poglady
              z ktorymi sie nie zgadacie? Bedziecie mieli odpowiednia odplate, juz niedlugo,
              czerwona bando z GoWna zwanego gazeta wyborcza
      • the.bill.europy Re: kataryna.kataryna 25.03.05, 22:44
        kataryna.kataryna napisała:
        "Czyżewski z Macierewiczem"? Czy pani Łuczywo sugeruje, że oni jakoś
        współpracują? Bo ja zrozumiałam, że Macierewicz tylko powołuje się na
        Czyżewskiego. Tak jak w komisji Rywina wszyscy powoływali się na zeznania pani
        Łuczywo i nikt nie komentował, że "Rokita z Łuczywo" to czy tamto.

Ja w te rewelacje Czyżewskiego nie wierzę ale też nie podoba mi się zastosowany
        przez panią Łuczywo zabieg sugerujący, że tu Macierewicz i Czyżewski kombinują
        coś przeciwko Agorze.
        WŁĄŚNIE CHODZI O TO, ŻE ŁUCZYWO NIE OBCHODZĄ SUBTELNOŚCI. ONA DZIELI ŚWIAT NA
        SWOICH - AGORAKÓW I OBCYCH. TO OBJAW MENTALNOŚCI PLEMIENNEJ.
        PRZEZ TO ŁUCZYWO STAJE SIE WŁASNIE MIAŁKA I W ISTOCIE LEKCEWAŻĄCO - AROGANCKA.
        TO TAKA CECHA ŚRODOWISKA AGORY.
    • oszolom.z.radia.maryja Re: Macierewicz za Czyżewskim: Agora związana z m 25.03.05, 01:18
      kto wie ..być może już niedugo Rapaczyńska Michnik i ŁLuczywo przywdzieją
      więzienne pasiaki..to będzie symboliczny koniec III RP!
      • Gość: nikt Re: Macierewicz za Czyżewskim: Agora związana z m IP: *.attu.pl / 85.128.90.* 25.03.05, 06:03
        oszolom.z.radia.maryja napisał:

> kto wie ..być może już niedugo Rapaczyńska Michnik i ŁLuczywo przywdzieją
        > więzienne pasiaki..to będzie symboliczny koniec III RP!

Michnik już siedział. Za twoją Wolność oszołomie.
        • Gość: mariuszek Dlatego Adaś nie pije przed sumą IP: *.homenett.pl / 195.205.3.* 25.03.05, 08:49
          he he .
          A. Michnik był więziony dwa razy 1968-69 , potem w latach 80 -tych , nie lubili go ówcześni .
          Ale trzeba pamiętać ,że nawet z hipisów powstali potem najbardziej krwiożerczy kapitaliści , no i mamy tu przykład okazany --
          • Gość: eber Re: Dlatego Adaś nie pije przed sumą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 12:13
            A to, że ojciec Michnika był prokuratorem za komuny to taki pikuś, tak? Tak
            Michnik walczył o moją wolność, że teraz na obiadki zapie.. z Urbanem,
            Jaruzelskim, Kiszczakiem...Z tymi, którzy go do pierdla wsadzali. A przypomnę -
            w 1968 z Polski wygnano mnóstwo Żydów. Michnik został...To o czymś świadczy.
            • desspo70 Re: ojciec nie ale brat tak ale sedzia skazujacym 25.03.05, 14:52
              na smierc wiezniow politycznych prl-u
              ojciec byl donosicielem w procesie
              przedwojennych komunistow na ukrainie
              oraz wieziony bodaj za napady
              przez te donosy ojciec nie zrobil wielkiej kariery
              ale jako zydokomuniscie nie dano mu zginac bez urzedowej posady
        • polonic Strasznie mu tam było...ze pisał ksiązki 25.03.05, 09:10
          a dzisiaj swojego "oprawcę" nazywa "czlowiekiem honoru".
        • Gość: zib Re: Macierewicz za Czyżewskim: Agora związana z m IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.05, 09:28
          Adaśko nie tylko "siedział",również stał,chodził,leżał,spał,jadł i chlał(z
          urbanem)tylko że nie za wolność,ale w imię własnego partykularnego interesu-co
          pokazała historia.
        • niestaly_czytelnik Ludzie honoru. 25.03.05, 17:28
          A wsadzili go do pierdla "ludzie honoru" nieuku.
    • Gość: realista jasne IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 25.03.05, 02:37
      siedziba agory powstała ze składek mocherowych beretów, a wybiórcza to głos
      prawdy.
    • Gość: Janko Walski fajne... IP: *.task.gda.pl 25.03.05, 02:46
      ... "GW" i Adam M. finansowali szkolenia talibów w Klewkach, oczywiście
      wiadomo, że stoją za tym izraelscy komuniści którzy sponsorują również
      Prezydenta Francji (wiadomo) i Jelcyna (prawdopodobnie). Pan Maciarewicz jest
      bardzo inteligentny i spostrzegawczy. Brawo! Precz z wojną o ropę! Precz z żydo-
      komuną i Unią Europejską! Precz z Wałęsą - precz, precz, precz! Nie będzie
      Niemiec pluł nam w twarz... Bój to jest nasz ostatni. Gó... Fajny poziom?
      • polonic Re: fajne... 25.03.05, 11:44
        to są twoje przemyslenia a Macierewicz mowił to na podstawie zeznań
        Czyzewskiego...i to co mowi zaczyna nabierac sensu na wasze nieszczescie :D
    • Gość: Ignacy Agora odpowiedzialna za wybuch w Czernobylu. IP: *.fastres.net 25.03.05, 03:12
      adax4 mylisz sie co do skladania zeznan, oskarzony nie ma obowiazku mowic prawdy. Poza tym
      postaraj sie spojrzec na sprawe z obydwu stron (nie chce mi się dalej pisać, chyba zrozumiesz co to
      znaczy). Rozumiem, że gazety można nie lubić, ale to nie powód, żeby uskuteczniać spiskowe teorie;
      jak na razie faktów, które przemawiały by za jakimikolwiek finansowymi relacjami między Agorą a
      Kwaśniewskim, Belką czy tym bardziej mafią paliwową nie ma żadnych. A i kataryna za bardzo się
      prężysz na anty-gazetowość, trochę to dziwne, ale chyba w ogóle ostatnio dzięki Panom Kaczyńskiemu
      i Rokicie nasze społeczeństwo odjeżdża w otchłań spiskowych teorii. Jak dla mnie to podobny to news
      do Kosmitów w Klewkach. Pozdrawiam, Ignacy
      PS.
      Tak mi się nasunęło właśnie takie stwierdzenie, że w Polsce jak się z kimś nie zgadzamy w kwestii
      polityki i przekonań to od razu oskarżamy go o nieuczciwość. Można mieć inne zdanie i nadal być
      uczciwym. Naprawdę.
      • desspo70 Re: w polsce skorumpowanych jest 90% 25.03.05, 14:58
        osob u wladzy
        o demokracji nie ma co mowic mowic
        mafia ma zawsze wiekszosc :-P
        a zarzucenie nieuczciwosci jest prawdziwe z prawdopodobienstwem 0,9
        przy uwzglednieniu prostego wywiadu i obserwacji zachowania i dzialan
        danego osobnika ze swiecznika wladzy prawdop0odobienstwo siega 0,999999999999
        :-P
    • Gość: rekin Re: Macierewicz za Czyżewskim: Agora związana z m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 07:55
      W świetle tych wszystkich rewelacji znamienne jest nagłe zniknięcie
      A.Michnika /choroba/.Czyżby Wielki Adam zaliczył wpadkę?Człowiek który w wieku
      12-tu lat toczył dyskusje z dorosłymi intelektualistami jak równy z równym tym
      razem okazał się za mało sprytny? Oj Adaś,czas na emeryturę twój nos cię
      zawodzi.To starość!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: czunia Re: Macierewicz za Czyżewskim: Agora związana z m IP: *.bj.uj.edu.pl 25.03.05, 09:14
        Gosciu,Michnik jest powaznie chory na gruzlice i wogole przebywa poza Polska po
        dlugim leczeniu w Klinice Chorob Pluc w Warszawie.Nie ma sil fizycznych zeby
        sie babrac w tym wszystkim.Najbardziej mnie smieszy jak niedoinformowani rodacy
        wyobrazaja sobie ze jest to znikniecie taktyczne.Mozna roznie patrzec na osobe
        Michnika ktory podal reke swoim dawnym przesladowcom mam na ten temat swoje
        zdanie,ale ten kraj cos mu zawdziecza -a wostatnich czasach to,ze naglosnil
        sprawe Rywina co okazalo sie poczatkiem konca formacji,ktora z anim stala.I
        to,ze powstaly tez inne komisje naswietlajace patologie polskiego zycia
        publicznego.
        • desspo70 Re: zawdziecza ciaglosc zydokomuny przy wladzy 25.03.05, 15:02
          w efekcie stworzenie polski na wzor lodzkiego judenratu
          patrzcie i podziwiajcie swoich oprawcow
          jak rosna w sile i dostatek
    • Gość: smok04 Re: Macierewicz za Czyżewskim: Agora związana z m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 08:06
      Może i Czyżewski nie ma dowodów, ale podaje mechanizmy rządzące naszym
      państwem.Korupcja na najwyższych szczeblach, sprzedajny wymiar sprawiedliwości.
      Media milczące przez lata. Wyborcza przez lata wpisywała się w ten układ
      promując polityków z jednej postkomunistycznej opcji. Każdy kto miał inne
      zdanie od niej był oszołomem. Dzisiaj dzięki komisjom śledczym odsłonił się ten
      układ. Głosowałem kiedyś na UW i nie mogę tego odżałować,że mam swój udział w
      budowaniu tego imperium zła. Za to gorąco przepraszam.
    • Gość: Andrzej.A Re: Macierewicz za Czyżewskim: Agora związana z m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 08:33
      Wystarczy się przejechać pod siedzibę "AGORY" aby mieć pewne zdanie na ten
      temat. Jak spojrzymy od strony ul. Czerniakowskiej w kierunku siedziby "AGORY"
      to najpierw zobaczymy olbrzymi napis: "CENZIN". Budynek ten jest zresztą
      częściowy zajęty przez "AGORĘ", a w każdym razie był jeszcze około roku temu.
      Jak ktoś nie wie co to "CENZIN", to jest to "firma" taka jak "DAL"
      i "INŻYNIERIA", a zajmują się handlem "dziurami oblanymi metalem"
    • Gość: kelo Re: Macierewicz za Czyżewskim: Agora związana z m IP: *.ceti.pl 25.03.05, 08:53
      Dziwę się ,że się słucha takich nieudaczników jak Czyżewski czy nasz senator,
      który sam się podsłuchuje.
      • m15 Agora umoczona 25.03.05, 09:00
        Nic w tym dziwnego,wszak jest to przechowalnia ubeków ,czerwonych i tym
        podobnych.Adam larum graja a ty nie wstajesz, pióra nie chwytasz,ubecji nie
        bronisz.
    • Gość: H56 Macierewicz miele łozorem, ostrzegając przestepców IP: *.comnet.krakow.pl 25.03.05, 08:54
      nie mogę tego zrozumieć, dlaczego materiały z przesłuchania, jeszcze przed ich
      analiza w prokuraturze, są ujawniane przez głupiego i żadnego sławy, oszołoma
      Antka od Macierewiczów ?
      Co do Agory, to kto wie czy nie uniewinnią Rywina, a wsadzą Michnika.
      • m15 Re: Macierewicz miele łozorem, ostrzegając przest 25.03.05, 09:03
        Gość portalu: H56 napisał(a):

> nie mogę tego zrozumieć, dlaczego materiały z przesłuchania, jeszcze przed
        ich
        > analiza w prokuraturze, są ujawniane przez głupiego i żadnego sławy, oszołoma
        > Antka od Macierewiczów ?
        > Co do Agory, to kto wie czy nie uniewinnią Rywina, a wsadzą Michnika.
        --------------------------------------------------------------------------
        Powinni ich wsadzic do jednej celi,mieli by o czym pogadac!
        • rydzyk_fizyk Re: Macierewicz miele łozorem, ostrzegając przest 25.03.05, 16:09
          Mogliby dokończyć rozmowę, którą potem transmitowano by jako serię słuchowisk w radiu ;))

> > Co do Agory, to kto wie czy nie uniewinnią Rywina, a wsadzą Michnika.
          > --------------------------------------------------------------------------
          > Powinni ich wsadzic do jednej celi,mieli by o czym pogadac!
    • Gość: normalny kraj dla normalnych!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 09:01
      Po prostu rzygać się chce czytając niektóre komentarze do artykułów.
      Z jednej strony korupcja władzy a z drugiej prawicowo-pseudokatolicki fanatyzm
      i nienawiść. Marzę o tym by ten kraj stał się wreszcie miejscem dla normalnych
      ludzi, którzy chcą uczciwie pracować nie musząc przejmować się lepperami,
      rydzykami i byłymi sb-kami.
    • polonic Agora i ten cały chłam... 25.03.05, 09:02
      Agora jest spółką czystą jak łza. W aferze Rywin-Michnik była oczywiscie
      poszkodowana bo czerwoni rozowym nie chcieli za darmo nic dac wiec biedna Agora
      musiała posłuzyc sie szantażem. Wiemy jak powstawała Agora - zupełnie
      transparentnie, zgodnie z prawem i uczciwie. wiemy jaka prowadzi politykę
      (TAK!). Wiemy ze agora nie ma zadnych układów w rządach i nigdy nie miała, nie
      wywierała zadnych nacisków a pan Michnik nigdy nie był gosciem zadnego waznego
      polityka. Agora jest jakby z Księżyca, tak uczciwa ze az nie moze byc polską
      spółką. agora przypadkowo w 1989 roku przejeła maszyny i druk po Trybunie ludu,
      tez zupełnie przypadkiem i zupełnie przypadkiem broni kazdego komucha z
      niesamowitą pasją.

Jednym słowem przedstawia sie Agora jako spółka przejrzysta i prawa. A to tylko
      ułamek jej zalet.
    • Gość: czunia Re: Macierewicz za Czyżewskim: Agora związana z m IP: *.bj.uj.edu.pl 25.03.05, 09:03
      a ja raczej bym sadzila ze tonacy brzytwy sie chwyta Taki wWieczerzak sypie
      oskarzeniami na lewo i prawo bo sam jest zagrozony dla mnie to czlowiek
      niewiarygodny,taka taktyke na pewno podpowiedzial mu jego obronca,rzucac rozne
      tropy wymagajace sprawdzenia ,tworzyc wrazenie,ze co prawda samemu bylo sie
      umaczanym w sliskim blocie,ale coz-inni tez byli,a w towarzyswie zawsze
      razniej,bloto sie przyklei do kazdego,kazdy jest podejrzany,a taki Wieczerzak-
      coz,byl plotka,jedna z wielu,byli inni,wazniejsi,a nikt ich nie oskarza.Stary
      numer.A Macierewicz ma obsesje,to fanatyk,a ja nie znosze fanatyzmu-KAZDEGO.
    • Gość: malaszaramysz Re: Macierewicz za Czyżewskim: Agora związana z m IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 25.03.05, 09:03
      Znowu gdzieś Talibowie wylądowali? Agora to spółka giełdowa , tam się
      przekrętów nie robi , bo i po co? Na spadku kursu można stracić ze trzy takie
      budynki:-))
    • Gość: Puchatek Re: Macierewicz za Czyżewskim: Agora związana z m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 09:14
      Ach, przywalić Gazecie Wyborczej, udowodnić jej oszustwo... choćby takie
      najmniejsze, trzeciej klasy... A co dopiero współpracę z mafią (...choćby
      paliwową...) - oto marzenie Macierewicza i jemu podobnych.

Jest tylko jeden kłopot - każdy, kto poza czytaniem fantastycznych teorii
      spiskowych postarał się kiedyś poszukać jakichkolwiek rzetelnych informacji (a
      choćby w Internecie tylko) wie, że akurat tego typu rewelacje są naprawdę łatwe
      do sprawdzenia.

Byłoby naprawdę pięknie, gdyby wszystki firmy w tym kraju (że przez grzeczność
      nie wspomnę o kilku partiach politycznych i jednej rozgłośni radiowej...) miały
      finanse tak przejrzyste i otwarcie prowadzone, jak Agora. Wszystko jest
      dostępne, wszystko jest jawne. To nie Radio Maryja, finansowane lewymi kanałami
      przez sowieckich szpiegów i broniące tajemnicy swoich finansów.

Ale, jak wiadomo, najskuteczniejszą metodą w "polityce" jest obrzucić kogoś
      g..nem. Zawsze się trochę przyklei. Choćby wykazano, że wszystko to brednie,
      choćby nawet Agora wytoczyła i wygrała proces o zniesławienie - i tak Moherowe
      Berety będa dzwonić do swojego ukochanego Radyja i "wiedzieć swoje". Bo przecież
      "wiadomo", że MIchnik jest be a GW kłamie. Skąd wiadomo? Ano, nie wiadomo skąd
      wiadomo, ale skoro ojciec dyrketor tak powiedział, to to musi być prawda. A jak
      jeszcze Wielki ANtoni M. swoje trzy grosze dodał...

Ech, żeby w tym kraju przeprowadzono wreszcie PRAWDZIWĄ dekomunizacją. Żeby
      wreszcie uczciwie poszukano i wyksowano z życi apublicznego wszystkich agentów
      Moskwy destabilizujących nasze życie społeczne i polityczne przy zachwyconym
      aplauzie paru nawiedzonych idiotów...

Marzenia...
    • xpcia Maciora+giertych+rydzyk=MOSAD/ 25.03.05, 09:20
      tandem emerytów chcących doprowadzić Polskę do ruiny gospodarczej.
    • xpcia Maciora+giertych+rydzyk=MOSAD 25.03.05, 09:20
    • xpcia Maciora+giertych+rydzyk=MOSAD//.// 25.03.05, 09:22
    • niki27 Wypowiedzi kury o życiu słoni 25.03.05, 09:22
      > jako osoba niewiarygodna bo oskarżona w procesie karnym. Przypominam tak na
      > marginesie, że osoba skazana, a zwłaszcza taka wobec której toczy się
      > postępowanie jest zainteresowana mówieniem prawdy ponieważ po pierwsze
      > zeznaje pod przysięgą, a za skłądanie fałszywych zeznać groża dodatkowe 3
      > lata więzienia.

I tak to sie kończy, jak mówimy o rzeczach, o których nie mamy zielonego
      pojęcia. Zgodnie z polskim prawem, osoba oskarżona może łgać ile tylko chce, bo
      w ten sposób korzysta z konstytucyjnego prawa do obrony.
      Oskarżony NIE ZEZNAJE pod przysięgą i nawet jak zostanie złapany na kłamstwie,
      za sam fakt kłamstwa nie otrzymuje dodatkowej kary (sąd może jedynie zastanowić
      się, czy nie uznać tego za okolicznośc obciążająca przy wymierzaniu wysokości
      kary).
      Obowiązek mówienia prawdy dotyczy ŚWIADKÓW. I to oni są nareżeni na pakę za
      poświadczenie nieprawdy.

Prościej nie umiem. Mam nadzieję, że prawnicy wybaczą mi takie trywializowania
      kodeksów.

Pozdrawiam
      • 77qwerty Re: Wypowiedzi kury o życiu słoni 25.03.05, 09:49
        A kto tak ciekawe prawo skonstruował
        i powszechny strach swiadkow o swoje bezpieczenstwo
        i złe zdrowie na odsiedzenie kary
        i mienie pochodzace z przestepstwa pozostawic przestepcy ????????????????
        I po co mowicie ze w sejmie głupcy siedzą ??
      • Gość: kasia Re: Wypowiedzi kury o życiu słoni IP: 80.72.34.* 25.03.05, 11:04
        A dla Niemców widelec, to też ona.
    • m15 Co ma AGORA do mafii paliwowej? 25.03.05, 10:13
      To samo co Gazeta do afery RYWINA!
      • Gość: kasia Re: Co ma AGORA do mafii paliwowej? IP: 80.72.34.* 25.03.05, 11:07
        Czy GTW wysłała L. Rywina czy wezwała?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka