wwf1 04.04.05, 16:42 Jak w temacie , wystarczy dowód czy potrzebny będzie paszport do przekroczenia granicy. Jedziemy całą rodziną i dziadkowie nie mają wyrobionych paszportów Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
as31 A po co ci paszport- jesteś Europejczykiem,dzięki 04.04.05, 16:50 JPII. Gdyby nie on, byłbyś dalej sowieckim poddanym... Odpowiedz Link Zgłoś
greengreengrass raczej potrzebny 04.04.05, 18:05 www.poltax.waw.pl/europa.htm pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
elde23 Re: Paszport czy dowód 04.04.05, 18:40 Zeszłego lata dojechałem do Francji przez Czechy,Austrię i Włochy. Ja i żona pokazywaliśmy paszporty,a para naszych znajomych dowody osobiste starego wzoru.Przejechaliśmy w obie strony bez trudności. Kontrole są na granicy polsko-czeskiej i czesko-austriackiej,dalej nie ma granic.Ale jeśli chcecie jechać przez Szwajcarię,to paszport obowiązkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Na dowod mozna wjechac i do UK, a Wlosi podpisali 04.04.05, 22:42 przeciez traktat z Schegen - w teorii powino byc jeszcze latwiej niz na Wyspach. Niestety, ja za carabinieri nie recze - bakczysz moze byc potrzebny;) Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: Na dowod mozna wjechac i do UK, a Wlosi podpi 05.04.05, 01:39 Ja do Włoch jechałam 2 razy ostatnio na sylwestra 2003/2004 i na granicy włoskiej nie ma żadnych kontroli, z prostej przyczyny po prostu nie ma granicy. Dokumenty sprawdzaja tylko Polacy i Czesi, a tutaj dowód wystarczy, ale najlepiej nowy i z aktualnym zdjęciem. Odpowiedz Link Zgłoś
misae Re: Na dowod mozna wjechac i do UK, a Wlosi podpi 05.04.05, 09:56 Kontrole: granica polsko-czeska, czesko-austriacka, polsko-niemiecka, polsko-- slowacka, slowacko-austriacka. W starej UE nie ma juz zadnych kontroli. Choc moze przy zwiekszonym ruchu moga wprowadzic jakies kontrole na wloskiej granicy. Zatrzymuja samochody ale nie wszystkie. Moze byc paszport lub dowod osobisty, ale dowod musi byc nowy, na stary sie nie przejedzie. Wiem bo juz nie raz przekraczalam granice czesko-austriacka na dowod i nie mialam problemow. Odpowiedz Link Zgłoś
misae Re: Na dowod mozna wjechac i do UK, a Wlosi podpi 05.04.05, 10:13 doczytalam ze na stary tez mozna, ale sa pewne zasady mozna je sciagnac z www.msz.gov.pl Odpowiedz Link Zgłoś