Dodaj do ulubionych

Lamanie prawa

06.04.05, 21:16
Pozwole sobie zacytowac obowiazujace na forach GW prawo:
(forum.gazeta.pl/forum/1,47474,1919896.html)

Czy forum jest cenzurowane?
[...]Wątki lub wiadomości (posty) łamiące Regulamin forum mogą być kasowane lub przenoszone do Oślej Ławki.

Co to jest Ośla Ławka?
Ośla Ławka to forum, do którego przenosimy wątki łamiące Regulamin. Można je tam znaleźć przez trzy dni, po czym przestają być widoczne dla użytkowników. Nie można się tu dopisywać do wątków. Link do Oślej Ławki znajduje się na Forum o Forum.

Które wątki kasujecie, a które przesuwacie do Oślej Ławki?
Kasujemy jedynie wątki łamiące prawo (na przykład zawierające groźby karalne lub ujawniające cudze dane osobowe) lub tzw. spam (np. wątki powtarzające się, reklamowe). W przypadku rażących naruszeń Netykiety, administracja forum może usunąć wszystkie posty sprawcy z okresu, w którym naruszanie wystąpiło.

Dlaczego wprowadzacie cenzurę?
Pozwalamy na publikację dowolnych poglądów, o ile ich głoszenie nie jest niezgodne z prawem (jak poglądów rasistowskich). Nie ingerujemy w wolność słowa, chcemy tylko, żeby na forum było mniej spamu i wulgaryzmów. Jeśli treść prezentowanych pogladów nie narusza Regulaminu i Netykiety, wpisy nie są usuwane.

I tak dalej.

Na forum "Osla Lawka"
(forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=396)
nie ma watku o "Papiezu w oknie", a pochodzacego z forum "wiadomosci".
W watku o "Papiezu w oknie" nie bylo wulgaryzmow tresci faszystowskich, rasistowskich i innych tego typu rzeczy ze spamem wlacznie
Podobnie jak i w innych watkach i postach dzisiaj usunietych przez admina (spolecznego?) forum "Wiadomosci.

Tym samym Admin wykonal naruszenie obowiazujacego prawa
Za naruszenie prawa sa sankcje.
Jakie sankcje groza adminowi za takie postepowanie?
Kto moze wyciagnac konsekwencje wobec admina?
Obserwuj wątek
    • nokata Re: Lamanie prawa 06.04.05, 21:22
      heheh jasssne, a ja mam cycki jak Marylin Manson
    • wilma.flinstone Re: Lamanie prawa 06.04.05, 21:40
      Z tego co wiem to na tym akurat forum admini sa gazetowi, a nie - spoleczni.
      Wiem, bo jeden z nich kiedys oglosil konkurs na admina spolecznego na innym
      forum piszac, ze oni nie wyrabiaja z wewnetrzna moderacja. I to byl ten sam
      gosc co tu - jabbur.
    • arcyfioletowy Re: Lamanie prawa 06.04.05, 22:06
      >Jakie sankcje groza adminowi za takie postepowanie?
      >Kto moze wyciagnac konsekwencje wobec admina?

W obecnym czasie panowania KATOkomuny ten admin może liczyć na pochwałe swojego
      proboszcza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka