jasiek19 Re: Wystawimy rachunek za krzywdy 22.05.05, 01:20 Geje i lesbijki mogą manifestować pod warunkiem że robią to jako obywatele, ale nie jako homoseksualiści, Jaruzelskiemu możne odebrać prawa nabyte, ponieważ powiedział coś co się nie spodobało Kaczyńskiemu, przecież ten człowiek nie ma pojęcia na czym polega demokratyczne państwo prawa! Według mnie to on ma prawo startować na prezydenta Polski jako obywatel, ale jako bufon Lech Kaczyński to nadaje się co najwyżej na prezydenta jakiejś postradzieckiej azjatyckiej republiki. Odpowiedz Link Zgłoś
seawolfie Re: Wystawimy rachunek za krzywdy 22.05.05, 01:30 ziutek/kazik/jasiek/szaman/witek/+++++........., to znowu ty? To juz naprawde robi sie nudne. To prawdziwa obsesja. Adminie, czy mozna by przy postach odsłonic IP, tak jak kiedyś? Ale by pewien gościu miał głupia mine, "nakryty" na pisaniu pod 10 nickami i samopopieraniu sie, czyli robieniu fałszywej frekwencji. Że tez mu sie chce, swoją drogą... Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly Re: Wystawimy rachunek za krzywdy 22.05.05, 01:54 mietek, to ty jeszcze nie spisz? czy masz 3 zmiane na portierni jak ja. Chodz se tak pogadamy o dziewczynach, albo o jakims hobby, bo polityki juz spia, wiec nie ma sensu juz skrobac. Admin spi tez, a co to ten IP numer? Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek19 Re: Wystawimy rachunek za krzywdy 22.05.05, 02:19 > ziutek/kazik/jasiek/szaman/witek/+++++........., to znowu ty? To juz naprawde > robi sie nudne. To prawdziwa obsesja. Nie wiem czy obsesja, ale na pewno pudło, na forum GW konsekwentnie trzymam się jednego nicka. Odpowiedz Link Zgłoś
and-j1 A CO ON ZROBIŁ DLA POLSKI A TERAZ TOTALITARYZM 22.05.05, 07:33 ZNAKOMITY PUBLICYSTA ALE NIE POLITYK CZYLI WSZYSTKO BĘDZIE JAK ZWYKLE PUBLICYSTYCZNIE ...............A WY LUDU DALEJ GNIJCIE BO U NIEGO TEZ HOŁDUJE ZASADA "CZŁOWIEK BRZMI DUMNIE ALE NIE U MNIE" Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 Moze by nakrecic nowa wersje,O dwoch takich co.... 22.05.05, 13:03 ukradli Ksiezyc.(dalsze losy) Odpowiedz Link Zgłoś
kaganowski Re: Moze by nakrecic nowa wersje,O dwoch takich c 22.05.05, 14:04 Dalsze losy zlodziei Kaczynskich! Odpowiedz Link Zgłoś
kaganowski Re: Wystawimy rachunek za krzywdy 22.05.05, 14:03 ten "spiq" to oczywiscie jaroslaw kaczynski... Odpowiedz Link Zgłoś
sopel55 Przestępstwo 22.05.05, 14:19 Jak można popierać kogoś kto z wykształceniem prawniczym łamie prawo i mówi że wszystko jest w porządku. Poseł Jarosław Kaczyński zgodnie z aktualnym Kodeksem Karnym art 135 paragraf 2 znieważył Prezydenta nazywając generała Jaruzelskiego I prezydenta RP zdrajcą. Zrobił to z rozmysłem i publicznie. Tym samym naruszył również art 133 kk znieważając Naród polski. W kodeksie przewidziano za to karę do lat 3. Jak prawnik z tytułem doktora może dopuszczać się tego typu działania. Wydaje mi się że sięganie po władzę za wszelką cenę jest niegodne dobrego polityka i Polaka. Odpowiedzialnośc za wypowiedziane słowa jest taka sama jak za czyny. Szczególnie jeżeli się ktoś tytułuje doktorem nauk prawnych. O ile pamięć mnie nie myli jest to przestępstwo ścigane z urzędu. Odpowiedz Link Zgłoś
seawolfie Re: Przestępstwo 22.05.05, 15:04 Ja tez nazywam Jaruzelskiego zdrajcą. Nie nazwanie go zdrajcą byłoby zatajeniem informacji mającej znaczenie dla obronności kraju, a na to też jest paragraf. ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
sopel55 Re: Przestępstwo 24.05.05, 15:23 seawolfie, chyba pomyliłeś pojęcia. Mnie się rozchodzi o to, że polityk wygłaszający publicznie pewne oświadczenie powinien zważać na to co mówi. Nazwanie publicznlie generała Jaruzelskiego zdrajcą nawet jeżeli się go nielubi tak czy inaczej jest naruszeniem kodeksu karnego (art. 135). Poza tym przyzwoitość polityka chcącego odgrywać znaczącą rolę w państwie wymaga tego aby w dyskusji politycznej nie posługiwał się językiem nienawiści i rynsztokowym. Co do oceny postawy Generała Jaruzelskiego, jest to postać tragiczna w swoim wymiarze. Aby oceniać jego czyny należy brać pod uwagę miejsce w którym się znajdowała Polska. Nazwanie WJ zdrajcą to tak jakby powiedzieć ludziom którzy odbudowywali kraj po II wojnie światowej że są zdrajcami ponieważ budowali w kraju komunizm. A tak wbrew Rosji powstał w Polsce udawany socjalizm z udawanym społeczeństwem któremu przewodziła udawana partia komunistyczna. Wystarczy, że przez 45 lat była jedyna słuszna PZPR która wiedziała lepiej co społeczeństwo myśli i co chce. Dosyć kaczyzacji i giertychzacji państwa. Ja chcę żyć w normalnym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
marlub1 Re: Wystawimy rachunek za krzywdy 22.05.05, 15:24 Bracia Kaczyńscy za nic mają Konstytucję RP, kodeksy prawne, itp. itd. To ONI są PRAWEM, PRAWDĄ, etc. ONI decydują, co jest dobre, jak należy postępować, co pisać, co mówić, co MYŚLEĆ. "Kto nie jest z nami - ten przeciw nam". Czysty bolszewizm. Straszne jest to, że wielu ludzi nie widzi ich obłudy, zakłamania, uzurpacji. Odpowiedz Link Zgłoś
revoy Re: Wystawimy rachunek za krzywdy 23.05.05, 14:41 - Ale w życiu publicznym bardzo potrzebna jest prawda. My przecież nie walczymy tylko w swojej sprawie. Wielu skrzywdzonym osobom potrzebna jest satysfakcja. Np. taki "biznesmen z Borów Tucholskich", w 1992 r wyrzuciłem go z gabinetu, kiedy zaproponował mi SAMOCHÓD za odstapienie drewna- jakie w ramach umów ciążyło do mojej - państwowej firmy. Po roku czasu, po wyborach 1993 r do Lasów Państwowych( w RDLP w Toruniu) wrócili jego " KOMPANI-z SLD-owa " i... zaczęło się na całego "dojenie" skarbu Państwa za przyzwoleniem Państwowych funkcjonariuszy. Pisały o tych praktykach Gazeta Pomorska, Nowości i Gazeta Wyborcza( ta ostatnia najmniej- to rzeczywiście dziwne). Do dziś ciągną się kolejne śledztwa( I-szy wyrok w zawieszeniu w Sadzie w Chojnicach zapadł a " bohater" na wolności),w wyjątkowo-obstrukcyjnym tempie. Od kolejnej apelacji minęło 2 lata gdyż: przy drugim wyroku skazującym nasz " bohater" niestety musiałby się spakować i do "pierdla"! Z drugiej strony- Skarbu Państwa winę ponosi B. Dyr RDLP -, którego po odkryciu afery w 2002 r "szybciutko przesunięto na placówkę k. Olsztyna! ( na przeczekanie- kolejne). Takich aktów bezprawia wobec swoich-kolesiów Polska zna tysiące. My oczekujemy od PIS-u, że wreszcie zapanuje prawo i sprawiedliwość wg kanonów prawa- jakie panuje od starożytnego Rzymu: " Często wybaczając, dajesz sposobność do krzywdy".Oraz , żę -" Wszyscy ludzie są równi". Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisbis Re: Wystawimy rachunek za krzywdy 24.05.05, 23:51 Po obliczeniu za ciężkie pieniądze strat wojennych Kaczyńsiu ma wynik finansowy czyli kwotę jaką musiał wyłoąyć Naród Polski by odbudować stolicę Warszawę wystawiamy Wam Kaczyńscy ten rachunek oddajcie społeczeństwu te pieniądze.Wystawiamy rachunek za ofiary wojny które są w co drugiej rodzinie polskiej tylko nie w rodzinie Kaczyńskich/pytanie dleczego?/i za tych co polegli i uratowali przed całkowitym wymordowaniem przez Niemców narodu polskiego.W wystawionym rachunku niech będzie również ta kwota którą płacili obywatele tego kraju za naukę dwóch nygusów kosztem swojego obniżonego poziomu życia.Rozliczenia krzywd to spłacenie przez tych nienawistnych w stosunku do przeciętnych Polaków i zwykłych ludzi materilnych kosztów które zawłaszczyli,skonsumowali i dalej chcą konsumować. Odpowiedz Link Zgłoś
pjpb Re: Wystawimy rachunek za krzywdy 27.05.05, 00:24 o ile poglady gospodarcze panow kaczynskich niekoczniecznie mi odpowiadaja, chyle czolo przed ich wizja polskiej racji stanu i dla niej zagrozen - oceny niezmiennej od 1989 i coraz powszechniej akceptowanej jako trafna. mamy w polsce politykow i politykierow. panowie kaczynscy naleza do pierwszej grupy. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek3142 CZY W PIS JEST MIEJSCE DLA WARIATA? 20.06.05, 12:36 Kazimierz Michał Ujazdowski ma 41 lat. Jest jednym z bardzo ważnych liderów PiS. Zaraz po bliźniakach i na pewno przed Dornem, Ziobrą i Gosiewskim. Oficjalnie ma wariackie papiery.W 25. roku życia, gdy po studiach decydowała się jego wojskowa kariera, kilka dni po historycznych wyborach, w czerwcu 1989 r., Rejonowa Wojskowa Komisja Lekarska napisała mu w papierach: psychoza reaktywna zwalniając tym samym wzorowego przyszłego pisuara ze służby wojskowej na zawsze. Psychoza reaktywna – „Mała encyklopedia zdrowia” (PWN): Psychodzy reaktywne stanowią chorob-liwą reakcję osobowości na szczególnie trudne sytuacje życiowe. Obraz tych psychoz odpowiada często zespołowi depresyjnemu, zdarzają się też zespoły urojeniowe, osłupieniowe i in. Wbrew pozorom psychozy tego rodzaju nie są częste.Skoro ma zielone papiery to jak może zajmować tak ważne funkcje. Jeżeli to było fauszerstwo(przekupienie komisji lekarskiej) to tym bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek3142 DZIWI SIĘ L.KACZYŃSKI,ŻE NAZYWANI SĄ OSZUSTAMI 20.06.05, 12:45 Spółka telegraf została założona 29 września 1990 r. przez Jarosława Kaczyńskiego, Mariana Parchowskiego i Macieja Zalewskiego. W radzie nadzorczej zasiadał Lech Kaczyński, więc brat kontrolował brata. Wymienieni panowie w większości stanowili nomenklaturę Porozumienia Centrum (PC) przekształconego po latach w Prawo i Sprawiedliwość. Spółkę telegraf zasiliły hojnie państwowe firmy. Między innymi Bank Przemysłowo- Handlowy (1,1 mln zł), Budimex (0,55 mln zł) i Metalexport. W zamian inwestorzy dostawali papierowe akcje telegrafu, praktycznie bez prawa głosu, gdyż pozycja założycieli spółki była uprzywilejowana. Wymiana akcji bez wartości na pieniądze wygląda na ukryte darowizny o posmaku korupcyjnym.Czym telegraf mamił swoich dobroczyńców? Stworzeniem koncernu medialnego (skąd my to znamy?), w którego skład miała wejść ogólnopolska gazeta i telewizja. Gwarancją udanego przedsięwzięcia miała być wpływowa wówczas partia braci Kaczyńskich Porozumienie Centrum. Adam Glapiński, minister budownictwa z PC, złożył nawet wtedy właśnie jako minister budownictwa (sic!) swój podpis pod listem motywacyjnym telegrafu do włoskiej firmy w sprawie uruchomienia ogólnopolskiej stacji telewizyjnej.Prezes zarządu Metalexportu Jerzy Zieliński nie krył motywów zakupu akcji telegrafu: Ludzie związani z telegrafem mieli wpływ na procesy decyzyjne: byli w Kancelarii Prezydenta, czyli tam, gdzie te decyzje się kształtowały („Gazeta Wyborcza” 18–19 maja 1996). Korzystając z cennego wsparcia Zalewski poszukiwał intensywnie kolejnych dobroczyńców. W 1997 r. w „Przeglądzie Tygodniowym” Dariusz Przywieczerski (skazany teraz w aferze FOZZ) ujawnił, że Maciej Zalewski w czerwcu 1991 r. chciał wyciągnąć od niego pieniądze na spółkę telegraf. Forsa czerwonego pochodzenia wtedy im nie śmierdziała, tylko kusiła. Już jako minister z Kancelarii Prezydenta Zalewski zainicjował cykl spotkań z szefami Art-B. Spółki, która osiągnęła olbrzymi sukces finansowy, często działając na granicy prawa (oscylator bankowy). Naradzali się między innymi w będącym wówczas siedzibą Art-B pałacyku w Pęcicach k. Warszawy. Jak twierdzą Gąsiorowski i Bagsik, wpakowali w interes mający wspomóc PC – partię Kaczyńskich – blisko 6 mln zł. Planowali dalsze przedsięwzięcia. W grę wchodziły miliony, a nawet miliardy dolarów i uwaga... miliony ton ropy. W zamian Zalewski (czytaj PC) miał im zapewnić bezpieczeństwo. Do realizacji planów jednak nie doszło. Uprzedzeni o aresztowaniu biznesmeni zwiali za granicę.Czy Zalewski działał sam, czy też ktoś nad nim sprawował pieczę? Odpowiedź na to najważniejsze pytanie pada w autoryzowanym wywiadzie, jakiego udzielił Maciej Zalewski Annie Bikont i Jerzemu Jachowiczowi z „Gazety Wyborczej” 17 lipca 1992 r. Zalewski przyznaje, że przebieg spotkań z Gąsiorowskim i Bagsikiem „referował” swojemu bezpośredniemu szefowi, ministrowi ds. bezpieczeństwa Lechowi Kaczyńskiemu. Prezesi Art-B proponowali sfinansowanie inwestycji rzędu 2 czy nawet 3 miliardy dolarów – dodaje Zalewski. Wielkie fundusze zgromadzone przez telegraf rozpłynęły się w tajemniczych okolicznościach. Część spółka wydała na swoje potrzeby, część źle zainwestowała. Niektórzy wskazują, że jej rolę przejęła założona przez Jarosława Kaczyńskiego, Sławomira Siwka i Macieja Zalewskiego Fundacja Prasowa „Solidarność”.Ją również wspierał finansowo Bank Przemysłowo-Handlowy. PiS ogłasza „rewolucję moralną”, ale właśnie to towarzystwo dało początek politycznej korupcji w III RP Odpowiedz Link Zgłoś