Dodaj do ulubionych

Sylwetki kandydatów na prezydenta

06.06.05, 07:17
Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • niezapowiedziany PERFIDNA MANIPULACJA ZNOW W GW! 06.06.05, 12:35
      dlaczego biografia Pani Heni zaczyna sie w 1990 roku? Co ona wczesniej nie dzialala nigdzie? A jej wstapienie do PZPR w 1978 roku i trwanie w tej partii az do konca - do 1990 roku (a wiec juz po przemianach w Polsce!).

a co z chlubna funkcja I Sekretarza w Odzialowej Organziacji Zakladowej PZPR w latach stanu wojennego i w okresie po nim (1981-1985)? GRATULUJE!

a co do rzetelnosci jeszcze: czy autor nawet nie zauwazyl ze na pierwszy rzut oka te informacje sa zdecydowanie przedstawione TENDENCYJNIE? jednym siega sie nawet do rodzicow (choc wcale nie chce, zeby wygral), wszystkim innym ktorzy nalezeli wpisuje sie te przynaleznosc ze szczegolami, a tu takie przeoczenie ;)
      Czy to proba wybielenia?? nie, no gdziez by w GW cos takiego mieli robic...
      • rozenkranc Re: PERFIDNA MANIPULACJA ZNOW W GW! 06.06.05, 13:18
        Gazeta Wybiórcza - organ manipulacyjny
        "Manipulatorezy wszystkich krajów świata - łączcie się!"
      • 48matrix Re: PERFIDNA MANIPULACJA ZNOW W GW! 06.06.05, 17:17
        niezapowiedziany napisał:

> dlaczego biografia Pani Heni zaczyna sie w 1990 roku? Co ona wczesniej nie
        dzia
        > lala nigdzie? A jej wstapienie do PZPR w 1978 roku i trwanie w tej partii az
        do
        > konca - do 1990 roku (a wiec juz po przemianach w Polsce!).
        >
        > a co z chlubna funkcja I Sekretarza w Odzialowej Organziacji Zakladowej PZPR
        w
        > latach stanu wojennego i w okresie po nim (1981-1985)? GRATULUJE!
        >
        > a co do rzetelnosci jeszcze: czy autor nawet nie zauwazyl ze na pierwszy rzut
        o
        > ka te informacje sa zdecydowanie przedstawione TENDENCYJNIE? jednym siega sie
        n
        > awet do rodzicow (choc wcale nie chce, zeby wygral), wszystkim innym ktorzy
        nal
        > ezeli wpisuje sie te przynaleznosc ze szczegolami, a tu takie przeoczenie ;)
        > Czy to proba wybielenia?? nie, no gdziez by w GW cos takiego mieli robic...
        >
        się orotodoksyjnymi liberałami (patrz tow. J. Hausner).
        Co do pani Heni mam dokładnie takie same zastrzeżenia jak do J. Hausnera.
        Po prostu uważam tych ludzików za obrzydliwych koniunkturalistów.
        Taka moja uroda, że nie lubię szmat moralnych.
        I np. imponuje mnie odważna postawa Pana generała Wojciech Jaruzelskiego,
        którzy - jak sam twierdzi był, jest i będzie komunistą. Pomimo, że ja na samą
        myśl o komuniźmie dostaję wysypki.
      • mikka74 Bochniarz się nadaje 06.06.05, 22:40
        Moim zdaniem przesadzasz. Właśnie w innym miejscu napisałam, że moim zdaniem
        Bochniarz jak najbardziej się nadaje na Prezydenta. I nie dlatego że Wyborcza
        tak mówi, WYborcza niech pisze co chce, na szczęście można mieć własne poglądy.
        Ja po prostu uważam, że Bochniarz na razie reprezentowała interesy
        przedsiębiorców, bo tym się zajmowała, ale wiedzę z obecnej pracy na pewno da
        się przełożyć na funkcjonowanie całej gospodarki a wtedy skorzystają wszyscy a
        nie tylko przedsiębiorcy. A sięganie do biografii owszem jest ważne, ale myślę,
        że za bardzo skupiamy się na negatywach a za mało na pozytywach - Bochniarz ma
        na swoim koncie dużo sukcesów i sądzę że liberalny rynek miał w niej wielką
        opokę (więc nie ma co mówić tu o poglądach komunistycznych)
        • niezapowiedziany Re: Bochniarz się nadaje 07.06.05, 00:00
          ona nie ma pogladow liberalnych. to jest liberalizm w krzywym zwierciadle (przynajmniej tak wynika z jej wypowiedzi. to jest powod dla ktorego liberalizm w Polsce kojarzy sie z wynaturzeniem, ze zlodziejstwem, z polaryzacja pracobiorca-pracodawca, a uklad powinien byc oparty na kooperacji). a powiazania jakie wychodza z Dochnalem, to ze czerpala za posrednictwem swojej firmy z budzetowej kasy, swiadczy o tym, ze pod haslami libertynskimi, kryje sie poparcie dla gospodarki koncesjonowanej (na zasadzie: najciemniej pod latarnia, zlodziej krzyczy: lapaj zlodzieja). przykro mi, ale fakty, ktore wychodza na temat Pani Bochniarz, dyskredytuja ja.

dla mnie podejrzany jest tez jej koniunkturalizm. jezeli z jednej strony mowi, ze jej blizej do PO, a gdy jej nie zaproponowano stanowiska, to juz jej dalej, to z calym szacunkiem, ale ja nie wierze w czyste intencje. to juz nawet nie trzeba siegac do przeszlosci, chociaz watek z momentem wstapienia do PZPR (1978), wstapienie do Solidarnosci po porozumieniach sierpniowych, ale i rezygnacja z Solidarnosci po 13 grudnia i przyjecie funkcji I sekretarza partyjnego w stanie wojennym i pelenienie jej przez 4 lata, wskazuja, ze chodzi o odpowiednie ustawienie sie. Mi duzo bardziej odpowiada uczciwa postawa Tuska.
      • a_s_i_m_o Re: A Tusk? 08.06.05, 00:14
        Co to znaczy absolwent historii? Ktorego uniwesytetu?

I co to znaczy absolwent, wyksztalcenie prezydenckie?
    • nonprofit Re: Sylwetki kandydatów na prezydenta 06.06.05, 13:15
      > Maria Szyszkowska i tylko ona!

Słusznie! Nareszczcie mam kandudatkę, bo już myśłałem, że nie będęmiał w ogóle
      na kogo głosować i nie pójdę na wybory.
      • myzeszwagrem Re: Sylwetki kandydatów na prezydenta 06.06.05, 13:25
        Szwagier mówią, że trza by w końcu kobitę na prezydenta, może będzie jakościć
        spokojniej, bo teraz to kłonnice bez przerwy w ruchu. Ino co pani Bochniarz
        jakoś nie bardzo nam obu pasuje, bo silnie skumana z tymi, jak im tam,
        oligarchami, a my proste chłopy, choć szwagier ma technikum.
        Tylko gdzie możemy co przeczytać o tej pani Szyszkowskiej jak nic o niej nie
        piszo? Pewnie nie zakumana z Gazetą.
        • henryk.log Czołem szwagroszczaki!! - fajnie piszecie :)) n/t 06.06.05, 17:54

• milek_pl Maria Szyszkowska 07.06.05, 16:50
      Maria Szyszkowska też zamierza kandydować na prezydenta. Na pewno ma szanse
      większe od Henryki Bochniarz czy Płażyńskiego, pominięcie jej w "Poczcie
      kandydatów" jest po prostu nierzetelnością!
      • nonprofit Re: Maria Szyszkowska 07.06.05, 20:00
        Nie bez powodu GW nazywana jest powszechnie Gazetą Wybiórczą. Ten typ już tak
        ma!
        • julianna Re: Maria Szyszkowska 14.06.05, 10:13
          Wybiórcza, TVN i TVP od początku pomijają Marię, tak bardzo im nie w smak, boją
          się jej pokazać ?
          • julianna Re: Maria Szyszkowska 20.06.05, 21:11
            nie dosyć, że pomijają Marię to teraz całkiem (nawet małym druczkiem) nie ma
            jej w poczcie kandydatów, ciekawostka taka
    • 1968ap [...] 08.06.05, 02:04
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka