zgredziak 21.06.05, 04:09 TP SA to i tak najdroższa sieć telefoniczna w kraju.Dla osób mało rozmawiających droższa nawet od komórek. Po prostu zło..ieje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adamp_314 Podzielić TP SA. 21.06.05, 06:38 Najlepiej było podzielić TP SA na trzy niezależne firmy i niech robią co chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Podzielić TP SA. 21.06.05, 06:49 > Najlepiej było podzielić TP SA na trzy niezależne firmy > i niech robią co chcą. no niekoniecznie bo Era, Plus i Idea właśnie robią co chcą i zbyt piękne to nie jest. Choć oczywiście lepszy oligopol niż monopol. Odpowiedz Link Zgłoś
przemjod Re: Podzielić TP SA. 21.06.05, 07:01 spokojnie, niedługo może nie będzie czego dzielić. Francuzi wstawili już w TP solidnie gliniane nogi... Odpowiedz Link Zgłoś
poczta.artur Re: Abonament TP SA pod lupą 21.06.05, 08:56 "Poza tym oferta może uderzyć w konkurencję." No dobre. Już widzę jakąkolwiek firmę, która wprowadza rzeczy dogadzając przyjemnie konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
menuet1 sprzecznośc interesów ? 21.06.05, 09:32 Myślę ,że Graboś powinien działać dla mojego dobra a nie TELE2.Chyba ,ze są powody ,żeby 'szweda' promowac, wbrew interesom polskiego klienta.Te powody powinien wtedy 'rozpatrzyć' prokurator. Dla mnie 'ryczałt' 50zl/60min/m-c jest korzystny. TELE2 takiej oferty nie ma. Na marginesie to problem telekomunikacyjny jest problemem sztucznym bo: -niedlugo tradycyjna telefonia to bedzie w muzeum -jeśli już tradycja to przecież ,tak jak w Energetyce, mozna wydzielić SIECI i każdy z operatorów korzysta na równych prawach - kwestią czasu jest jedna jedyna sieć telekomunikacyjno-dystrybucyjna energii elektrycznej.Dochodzi wszędzie i myślę ,będzie najtańsza. Niepotrzebne staja się centrale.Wystarczy nr IP. Odpowiedz Link Zgłoś
anika1983 Re: sprzecznośc interesów ? 21.06.05, 09:35 Ja osobiście uważam, że największą niesprawidliwością jest to, że Dialog mógł wprowadzić taką ofertę, a TP nie. A Tele2 teraz mówi, że oferta jest sprzeczna z prawem, a sam z chęcią by ją już dziś wprowadził u siebie Odpowiedz Link Zgłoś
anika1983 Re: sprzecznośc interesów ? 21.06.05, 09:37 Co do internetu z gniazdka, nie wiem, czy się orientujesz w najnowszych postępach w tej dziedzinie, a właściwie w ich braku. Idea ta już praktycznie upadła i raczej ma marne szanse się podnieśż, ponieważ zbyt dużo jest problemów nie do obejścia obecnie. Jak technologia na świecie pójdzie w górę na tyle, żeby temu podołać, to już pewnie wszędzie będzie bezprzewodowy internet typu Edge lub coś jeszcze nowszego Odpowiedz Link Zgłoś
bajbek Zdzierstwo zabojadow 21.06.05, 09:47 Dlatego ja juz od 2 miesiecy nie jestem klientem tepsy ani innego pseudkonkurencyjnego operatora telefonii stacjonarnej. Wystarczy mi komorka i 25 zł abonmentu z czego calosc idzie na rozmowy. Jak dla mnie to niech abonament tepsy kosztuje nawet 500 zł i tak z tego juz nie skorzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Tylko Skype!!! www.skype.pl Za darmo!!! Całkiem!!! 21.06.05, 10:06 Tylko Skype!!! www.skype.pl Za darmo!!! Całkiem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mat56 to jest ciagle zenujace... 21.06.05, 11:17 Tutaj gdzie meiszkam rozmowa z usa kosztuje tyle co polaczenie lokalne, jak dzwonie do Polski to place przynjamniej 10 razy wiecej i jest to ciagle drogie (nawet na te kieszen tutaj) polaczenie. To samo polaczenie: Polska---tutaj. Naprwade trudno mi sobie wyobrazic dlaczego rozmowy w naszym kraju sa drozsze od rozmow w wiekszosci krajow europy zachodniej, abonament ma kosztowac w Polsce 115 zl? Przeceiz to jest drozej niz gdziekolwoek indziej, i do tego jak on sie ma do zarobkow w Polsce... To jest zenujace i skandaliczne!!! XXI w., 100 lat po Grey'u i Bell'u a tu ciagle ceny ktore nalezy brac pod powazna uwage w momencie podpisywania kontraktu... smieszne. Ale taki to jest ten glupi kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
mat56 zreszte to samo jest z komorkami... 21.06.05, 11:23 Mamy tutaj do czynienia z pseudo konkurencja gdzie udzialy 3 (a moze wiecej) firm sa skupione w kraju a wszystkie firmy zwyczajnie sie dogaduja co do ceny polaczen: dajmy klienta poczucie pewnej formy konkurencji... nie mysla ze moga wybierac, owszem moga ale tylko w nazwach i image. Ceny polaczen komorkowych w naszym kraju to koplejna po tpsa zenada! I znowu - jak to sie ma do zarobkow? Zenujace!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mrlusiek właśnie wypowiedziałem im umowę 21.06.05, 12:46 czas na realne oceny w stosunku do naszych zarobków Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator777 Re: Abonament TP SA pod lupą 21.06.05, 14:13 odsylam zainteresowanych na strony firmy MediaTel SA www.mediatel.pl - tam w nowosciach wiecej informacji na temat abonamentu TPSA Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 Re: Abonament TP SA pod lupą 21.06.05, 22:12 Jakieś głupie rozumowanie. Jak oferta konkurencji uderza w TP to cacy ale jak odwrotnie to paskudnie. Dla ludzi płacących majątek za telefony a dzwoniących ze stac na stac to i tak dobra oferta! Ja bym wziął z pocałowaniem ręki. Wykonuję dużo dosyć krótkich połączeń i z rachunkiem nie mieszczę się w 400 zeta. 115?? BIORĘ!! Odpowiedz Link Zgłoś