hawkmoon Dziewczyna mówi prawdę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.08.05, 20:21 Porównajcie charakter pisma w oświadczeniach, tego z 2002 roku na 100 proc nie napisał Cimoszewicz. Gołym okiem widać, że to inny charakter pisma!!! Szczególnie wiidać przy pisaniu 9. Cimoszewicz rysuje kółko i prostą kreskę w dłó. Dziewczyna kaligrafuje fajeczkę.Duże G - Cimoszewicz podkresla G kreska, asystentka zaokragla. Duze E u Cimoszki odwrocona 3, u dziewczyny kanciaste Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 I po prezydenturze towarzyszu cimoszenko. 11.08.05, 20:29 Toniecie towarzyszu cimoszewicz. Z tego będzie większa draka niż wam się wydaje. Jak tak dalej pójdzie to mafia z krakowskiego przedmieścia będzie musiała postawić na borowskiego. Ale dzięki Bogu już nie mają czasu na wykreowanie następnego "bezpartyjnego". Odpowiedz Link Zgłoś
broetje Re: I po prezydenturze towarzyszu cimoszenko. 11.08.05, 20:33 zgadzam się całkowicie Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: I po prezydenturze towarzyszu cimoszenko. 11.08.05, 20:33 Pozwole sobie zacytowac Kataryne: Jeśli to wszystko prawda i asystentka Cimoszewicza rzeczywiście na jego prośbę zmieniła oświadczenie majątkowe to nasz ponadpartyjny kandydat jest skończony i powinien zacząć się modlić o łagodny wyrok (fałszywe oświadczenie majątkowe i krzywoprzysięstwo). Podobno oryginał oświadczenia jest w depozycie ABW, która kilka miesięcy temu przeszukała mieszkanie pani Jaruckiej. Włos się jeży na głowie, jeśli to się potwierdzi, cały misterny plan Prezia diabli wezmą. Było zadzierać z Millerem? Miller nie daje sobą pomiatać i można było przewidzieć, że upokorzenie go zsyłką do Senatu źle się skończy. Dla zsyłającego. Pięknie rozegrane, przecież nie przypadkiem takie rewelacje akurat dzień po "wyjaśniającej" konferencji Cimoszewicza, kiedy nie da się już nic odkręcić :))) Nawet odpowiedzieć nie może bo wczoraj zadeklarował: "Dlatego proszę się nie dziwić, że tę konferencję traktuję jako pierwszy i ostatni przypadek polemizowania z tymi, którzy chcą podważyć w oczach obywateli to co dla mnie jest szczególnie ważne: uczciwość" a przecież znany jest z tego, że nigdy nie zmienia zdania. Tchórz zasłonił się kobietą i zamiast reakcji samego zainteresowanego mamy histeryczne oświadczenie szefowej jego sztabu. Żałosne to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Dokładnie tak moze być. 11.08.05, 20:41 W tej pstkomunistycznej mafii każdy ma kwity na każdego. Czekamy na ruch gangu z pałacu. Dla nas napewno szykuje się dużo fajnych kawałków do omówienia :). Odpowiedz Link Zgłoś
kunozagiel Re: Dokładnie tak moze być. 11.08.05, 20:48 mam nadzieje, ze tow. Cimoszewicz spanikuje i broniac sie zrobi jakis blad (a wtedy 'czlowiek zwany koniem' i jego chlopcy z MW dobija go jak psa)... w chwilach stresowych jest naprawde slaby (widac to bylo przed komisja)... ale jego elektoratowi te nowe informacje na pewno nie przeszkadzaja - to przeciez ludzie, ktorym slowa uczciwosc, moralnosc czy honor sa zupelnie obce... Odpowiedz Link Zgłoś
avin Re: Dokładnie tak moze być. 11.08.05, 21:04 smok5 napisał: > W tej pstkomunistycznej mafii każdy ma kwity na każdego. Czekamy na ruch gangu > z pałacu. Dla nas napewno szykuje się dużo fajnych kawałków do omówienia :). Kazdy ma na kogos haka i tak zahaczeni wzajemnie trzymaja sie kupy. Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Towarzysz Miller, to facet, ktory... 11.08.05, 21:06 ...jeszcze nie skonczyl. Prezio nastepny? Czy tylko zdaza z "rozliczeniami" przed wyborami? Odpowiedz Link Zgłoś
qc Ale ubaw, nie? 11.08.05, 21:11 Fajnie jest. AWS, "prawica niepodleglosciowa" nie byla w stanie rzadzic. Teraz "komuchy" rozpirzaja ojczyzne. Co za satysfakcja. Polacy nie zasluguja na wlasny kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Ale ubaw, nie? 11.08.05, 21:16 qc napisał: > Fajnie jest. > AWS, "prawica niepodleglosciowa" nie byla w stanie rzadzic. > Teraz "komuchy" rozpirzaja ojczyzne. > Co za satysfakcja. Polacy nie zasluguja na wlasny kraj. A moze jednak zasluguja ? Tak jest satysfakcja . Dosc juz klamstw, matactw, mafii , agentow. Powoli sie to bagnoa osuszy.I moze przestanie byc ten kraj posmiewiskiem z jego fasadowo- operetkowym gangsterstwem . Odpowiedz Link Zgłoś
qc Tak zaczniemy od nowa. 11.08.05, 21:29 Przyjdzie Nowa Ekipa. Nowiutenki Rezim. Krystaliczne charaktery, genetycznie czysty material. Obawiam sie jednak ze tylko przefiltrowany i szkoda ze ciagle jednak z watpliwego odzysku. Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Tak zaczniemy od nowa i tak trzeba. 11.08.05, 21:53 qc napisał: > Przyjdzie Nowa Ekipa. Nowiutenki Rezim. > Krystaliczne charaktery, genetycznie czysty material. > Obawiam sie jednak ze tylko przefiltrowany i szkoda ze ciagle jednak z > watpliwego odzysku. Nie badz pesymista qc. Po tych 60-ciu z gora latach sku..ania narodu, jedynie co moze byc w okresie post-komunizmu w Polsce to swiezy podmuch prawdziwej wolnosci i praworzadnosci. I to wystarczy w pezencie dla Polski na 25 lecie Wielkiego Lipca i Sierpnia 1980-go. Glowa do gory - to tylko komunisci wysiadaja na przystanku "wolnosc, sprawiedliwosc i uczciwosc" Odpowiedz Link Zgłoś
kunozagiel Re: Tak zaczniemy od nowa i tak trzeba. 11.08.05, 21:56 pelna zgoda - ale smutne jest to, ze na tym przstanku chce wysiasc tak wielu, ktory biografie wcale nie zmuszaja do wysiadania... qc nie brzmi jak esbek czy idiota, a jednak zastanawia sie nad wysiadka - dziwne, prawda?. fromwindsor napisał: > qc napisał: > > > Przyjdzie Nowa Ekipa. Nowiutenki Rezim. > > Krystaliczne charaktery, genetycznie czysty material. > > Obawiam sie jednak ze tylko przefiltrowany i szkoda ze ciagle jednak z > > watpliwego odzysku. > > Nie badz pesymista qc. Po tych 60-ciu z gora latach sku..ania narodu, jedynie > co moze byc w okresie post-komunizmu w Polsce to swiezy podmuch prawdziwej > wolnosci i praworzadnosci. > I to wystarczy w pezencie dla Polski na 25 lecie Wielkiego Lipca i Sierpnia > 1980-go. > Glowa do gory - to tylko komunisci wysiadaja na przystanku "wolnosc, > sprawiedliwosc i uczciwosc" Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Tak zaczniemy od nowa i tak trzeba. 11.08.05, 21:57 fromwindsor napisał: > qc napisał: > > > Przyjdzie Nowa Ekipa. Nowiutenki Rezim. > > Krystaliczne charaktery, genetycznie czysty material. > > Obawiam sie jednak ze tylko przefiltrowany i szkoda ze ciagle jednak z > > watpliwego odzysku. > > Nie badz pesymista qc. Po tych 60-ciu z gora latach sku..ania narodu, jedynie > co moze byc w okresie post-komunizmu w Polsce to swiezy podmuch prawdziwej > wolnosci i praworzadnosci. > I to wystarczy w pezencie dla Polski na 25 lecie Wielkiego Lipca i Sierpnia > 1980-go. > Glowa do gory - to tylko komunisci wysiadaja na przystanku "wolnosc, > sprawiedliwosc i uczciwosc" Wiesz Fromwinsor ze mnie tez tak wychodzi. Ja stary jestem i malo mnie diabli nie porwaly jak sie te scierwa w rocznicowe uroczystosci wladowaly. Zobacz \ rzepy dzisiaj: Kwestia smaku i przyzwoitości Nie wszystkie przejawy życia, nie wszystkie zachowania i postępki podlegają przepisom. Jest jeszcze kwestia smaku i bariera przyzwoitości. Nie gra się marsza żałobnego na ślubie i nie przychodzi w szortach na pogrzeb. Nie pisze się odezw wyborczych grypserą, nawet gdy są skierowane do lumpów, nie dlatego, że mogłyby być nieskuteczne, tylko dlatego, że nie wypada. To nie wstyd zmienić poglądy, ale nieprzyzwoitością jest uroczyście świętować obce racje i cudze poświęcenia, nie zmieniwszy ani na jotę własnych przekonań i afiliacji. Parlamentarnym uroczystościom 25. rocznicy Sierpnia i powstania "Solidarności" będą przewodniczyć marszałkowie Sejmu - Włodzimierz Cimoszewicz i Senatu - Longin Pastusiak. Formalnie mają do tego prawo, a nawet mogą je zinterpretować jako obowiązek, skoro zostali wybrani na swoje funkcje przez parlament, wybrany przez naród. Formalnie wszystko jest w porządku. Pozostaje jeszcze tylko kwestia smaku. Pewnej elegancji w postępowaniu. Zdolności do usunięcia się w cień, aby nie podważać znaczenia uroczystości dwuznacznością własnej osoby i postawy. Obu panom, którzy 25 lat temu, a i później, krzepko dzierżyli drzewce czerwonego sztandaru, którym ich towarzysze walili po głowach sprawców Sierpnia i twórców "Solidarności", brakuje smaku i nie dostaje wstydu. Marszałkowi Cimoszewiczowi, który nie zgodził się na przewodnictwo w uroczystościach Władysława Bartoszewskiego, najwspanialszego z żyjących Polaków, dodatkowo brak jest poczucia przyzwoitości. Być może powodem tych niesmacznych zachowań są obie kampanie wyborcze. To tym gorzej. Ludzie, którzy nie odcięli się od dawnych konformizmów, uprawiają teraz okazjonalnie nowe, licząc na uwiąd pamięci zbiorowej i doraźne korzyści. Chcą rządzić wszystkim, także historią. Dlatego urządzą nam niegodne i niesmaczne obchody rocznicy dni, w których Polacy upomnieli się o swoją godność. Maciej Rybiński Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 przeczytaj sobie mangold biedactwo, chociaz tekst 11.08.05, 22:02 traktuje o czyms, o czym nie masz pojecia. alfredkujot napisał: > fromwindsor napisał: > > > qc napisał: > > > > > Przyjdzie Nowa Ekipa. Nowiutenki Rezim. > > > Krystaliczne charaktery, genetycznie czysty material. > > > Obawiam sie jednak ze tylko przefiltrowany i szkoda ze ciagle jedna > k z > > > watpliwego odzysku. > > > > Nie badz pesymista qc. Po tych 60-ciu z gora latach sku..ania narodu, jed > ynie > > co moze byc w okresie post-komunizmu w Polsce to swiezy podmuch prawdziwe > j > > wolnosci i praworzadnosci. > > I to wystarczy w pezencie dla Polski na 25 lecie Wielkiego Lipca i Sierpn > ia > > 1980-go. > > Glowa do gory - to tylko komunisci wysiadaja na przystanku "wolnosc, > > sprawiedliwosc i uczciwosc" > > Wiesz Fromwinsor ze mnie tez tak wychodzi. > Ja stary jestem i malo mnie diabli nie porwaly jak sie te scierwa > w rocznicowe uroczystosci wladowaly. > Zobacz \ rzepy dzisiaj: > Kwestia smaku i przyzwoitości > > > Nie wszystkie przejawy życia, nie wszystkie zachowania i postępki podlegają > przepisom. Jest jeszcze kwestia smaku i bariera przyzwoitości. > > Nie gra się marsza żałobnego na ślubie i nie przychodzi w szortach na pogrzeb. > Nie pisze się odezw wyborczych grypserą, nawet gdy są skierowane do lumpów, nie > > dlatego, że mogłyby być nieskuteczne, tylko dlatego, że nie wypada. > > To nie wstyd zmienić poglądy, ale nieprzyzwoitością jest uroczyście świętować > obce racje i cudze poświęcenia, nie zmieniwszy ani na jotę własnych przekonań i > > afiliacji. > > Parlamentarnym uroczystościom 25. rocznicy Sierpnia i powstania "Solidarności" > będą przewodniczyć marszałkowie Sejmu - Włodzimierz Cimoszewicz i Senatu - > Longin Pastusiak. Formalnie mają do tego prawo, a nawet mogą je zinterpretować > jako obowiązek, skoro zostali wybrani na swoje funkcje przez parlament, wybrany > > przez naród. Formalnie wszystko jest w porządku. > > Pozostaje jeszcze tylko kwestia smaku. Pewnej elegancji w postępowaniu. > Zdolności do usunięcia się w cień, aby nie podważać znaczenia uroczystości > dwuznacznością własnej osoby i postawy. Obu panom, którzy 25 lat temu, a i > później, krzepko dzierżyli drzewce czerwonego sztandaru, którym ich towarzysze > walili po głowach sprawców Sierpnia i twórców "Solidarności", brakuje smaku i > nie dostaje wstydu. Marszałkowi Cimoszewiczowi, który nie zgodził się na > przewodnictwo w uroczystościach Władysława Bartoszewskiego, najwspanialszego z > żyjących Polaków, dodatkowo brak jest poczucia przyzwoitości. > > Być może powodem tych niesmacznych zachowań są obie kampanie wyborcze. To tym > gorzej. Ludzie, którzy nie odcięli się od dawnych konformizmów, uprawiają teraz > > okazjonalnie nowe, licząc na uwiąd pamięci zbiorowej i doraźne korzyści. Chcą > rządzić wszystkim, także historią. Dlatego urządzą nam niegodne i niesmaczne > obchody rocznicy dni, w których Polacy upomnieli się o swoją godność. > > Maciej Rybiński > > Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Tak, zaczniemy od nowa i tak trzeba. 11.08.05, 22:28 alfredkujot napisał: > fromwindsor napisał: > > > qc napisał: > > > > > Przyjdzie Nowa Ekipa. Nowiutenki Rezim. > > > Krystaliczne charaktery, genetycznie czysty material. > > > Obawiam sie jednak ze tylko przefiltrowany i szkoda ze ciagle jedna > k z > > > watpliwego odzysku. > > > > Nie badz pesymista qc. Po tych 60-ciu z gora latach sku..ania narodu, jed > ynie > > co moze byc w okresie post-komunizmu w Polsce to swiezy podmuch prawdziwe > j > > wolnosci i praworzadnosci. > > I to wystarczy w pezencie dla Polski na 25 lecie Wielkiego Lipca i Sierpn > ia > > 1980-go. > > Glowa do gory - to tylko komunisci wysiadaja na przystanku "wolnosc, > > sprawiedliwosc i uczciwosc" > > Wiesz Fromwinsor ze mnie tez tak wychodzi. > Ja stary jestem i malo mnie diabli nie porwaly jak sie te scierwa > w rocznicowe uroczystosci wladowaly. > Zobacz \ rzepy dzisiaj: > Kwestia smaku i przyzwoitości Dobry artykul, brawo Rybicki. Jeszcze wsrod dziennikarzy jest sporo "chrakteru" i to jest nadzieja na swiezosc w obszarze tzw. czwartej wladzy. Regionalni prokuratorzy zaczynaja pokazywac "warszawce", jak nalezy interpretowac przestrzeganie przepisow prawa. To na taki skromny poczatek wielkich przemian w obszarze kontroli przestrzegania prawa - tzw. trzeciej wladzy. Wybory do Sejmu pozwola oczyscic ten budynek i przywrocic tej instytucji po 60- ciu latach jej chwale tzw. pierwszej wladzy. I ten nowowybrany Sejm, wybierze najbardziej nadajacych sie sposrod siebie przedstawicieli do pelnienia funkcji czlonkow rzadu IV RP i to bedzie ta druga wladza. Wybory prezydenta pozwola zas na postawienie na tym stanowisku osobe godna miana glowy Panstwa - na co Polska czeka tak dlugo. Ten, nowowybrany prezydent, nie bedzie psul, w imie swych partyjnych i prywatnych interesow tego co jest przyszloscia kraju. Bedzie temu krajowi sluzyl. I tak bedzie . I tak trzeba zrobic. A kiedys, co sie robilo z nieproszonymi goscmi na weselu? Dawalo im sie wodki, tyle azeby sie uchlali na umor. I dla Cimoszewicza i Pastusiaka sesja Sejmu poswiecona 25-leciu Solidarnosci bedzie tym chlaniem na umor. Bo bedzie to jednoczesnie stypa ich politycznych karier. Kiedys Jaruzelski nie poszedl do kosciola na pogrzeb swej matki, stal na zewnatrz, gdy otrzymywala ostatnia posluge kosciola swej wiary, bo on tej wiary nie wyznawal. I jak to kiedys general Patton powiedzial o Stalinie " ze to sku..syn...ale swoj" i mial tu na uwadze stalosc pogladow tego satrapy. Cimoszewicz i Pastusiak? Nie da sie nawet o nich nawet powiedziec za Pattonem, czyje oni sa skur..syny Odpowiedz Link Zgłoś
qc Bullshit 11.08.05, 22:08 Zadowolony jestem z tej wolnosci ktora mam ! Juz przechodzilismy przez "demokracje socjalistyczna", teraz chca nam zaserwowac "prawa i sprawiedliwa". FUCK IT. Obawiam sie falszywych prorokow. Nie chce wolnosci od Giertycha i Kaczynskiego. Period. Nie chce mi sie znow wracac za ocean na nastepne 20 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Kwestia gustu 11.08.05, 22:37 qc napisał: > Zadowolony jestem z tej wolnosci ktora mam ! > Juz przechodzilismy przez "demokracje socjalistyczna", teraz chca nam > zaserwowac "prawa i sprawiedliwa". > FUCK IT. > Obawiam sie falszywych prorokow. > Nie chce wolnosci od Giertycha i Kaczynskiego. Period. > Nie chce mi sie znow wracac za ocean na nastepne 20 lat. No coz, kwestia gustu drogi qc. Niektorzy wola stary smrod, bo do niego przywykli. Aktorzy przemijaja - pozostaja dramaty, w ktorych grali role. I tu nie chodzi o "twoje 20 lat", tu chodzi o przyszlosc Polski i to jest ten wspolczesny jej dramat grany w naszej obecnosci. A aktorzy dotychczasowi? Juz dawno przekroczyli czas na ich zaproszeniu. They well overstayed their welcome, my dear qc. Odpowiedz Link Zgłoś
qc Prowokacja to bolszewickie narzedzie 11.08.05, 20:32 Do PiS i LPR pasuja jak ulal. Pani asystentka zwlekala dosc dlugo. Wymagala "masazu" czy to wszystko rozpisany w czasie scenariusz ? Odpowiedz Link Zgłoś
broetje Re: Prowokacja to bolszewickie narzedzie 11.08.05, 20:34 odważna kobieta gdyby milczała zabiliby ją w koncu jesli nie nasi to ruscy Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Prowokacja to bolszewickie narzedzie 11.08.05, 20:38 broetje napisał: > odważna kobieta > > gdyby milczała zabiliby ją w koncu > > jesli nie nasi to ruscy No Karp z instytutu badan wschodnich zostal starnowany przez bialoruskiego tira. W ciezkim stanie odwieziono go do szpitala . Po miesiacu stan zdrowia byl zadawalajacy i w dniu opuszcenia szpitala nagle zmarl. Przed wypadkiem szukal kontaktu z komisja - robiono z niego mitomana Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Lubię jak bolszewicy wyzywają od bolszewików. 11.08.05, 20:38 To nasze historyczne zwycięstwo. Miłośnik komunisty wyzywa prawicę niepoległościową od bolszewików. Niezłe. Znaczy towarzyszu qc wy jesteście świadomi,że służyliście i służycie złu. Odpowiedz Link Zgłoś
qc Prawica niepodleglosciowa ? 11.08.05, 20:47 Pan komunistyczny prokurator z PiS? A moze 5 kolumna sowiecka, powracajaca na ojczyzny lono z UK? Zapowiadane czasy szpiclow, szybkich wyrokow i marszu za stodole, to bolszewizm w mojej ksiazce. Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Książkę o czym napisałeś? 11.08.05, 20:55 O szpiclach co przyjechali z Anglii i wyprowadzają ludzi za stodoły? Swietne,świetne. Ja rozumiem,że wam już się wszystko pokręciło. Nawet to że cimoszewicz zakładał Solidarność i dlatego musi przewodniczyć obradom parlamentu, ale dlaczego pis i lpr przyjechało z Anglii? Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor qc- nowy Nostradamus? 11.08.05, 21:56 qc napisał: > Pan komunistyczny prokurator z PiS? > A moze 5 kolumna sowiecka, powracajaca na ojczyzny lono z UK? > Zapowiadane czasy szpiclow, szybkich wyrokow i marszu za stodole, to bolszewizm w mojej ksiazce. Czyzbys ta "twoja ksiazka" chcial sprawic konkurencje Nostradamusowi? Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Jak szukasz Bolszewikow to spytaj WC o tatusia-on 11.08.05, 20:40 ich bardzo dobrze znal. Odpowiedz Link Zgłoś
stj46 Re: Asystentka Cimoszewicza zmieniła jego oświadc 11.08.05, 20:44 nic nowego.jestem przekonany ze 90% aktywistów z PZPR=SDRP=SLD jest umoczonych w róznych aferalno-kryminalnych sprawach.Wydaje im się że w dalszym ciągu są właścicielami PRL-u Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator999 Re: LENIN WIECZNIE ZYWY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.08.05, 21:26 stj46 napisał: > nic nowego.jestem przekonany ze 90% aktywistów z PZPR=SDRP=SLD jest umoczonych > w > róznych aferalno-kryminalnych sprawach.Wydaje im się że w dalszym ciągu są > właścicielami PRL-u Stara szkoła,marksizmu-leninizmu O przodującej roli partii. Pamietacie rząd sie wyżywi,rekę podniesioną na Partię odetniemy. nauczyli sie ze naród to partia,partia to naród a więc co narodu to partii!!!!!!!!!!!!!!! ONI NIE KRADNĄ ONI BIORĄ TO CO ICH.ONI TOWARZYSZE SIĘ NIE ZMIENIĄ ONI TACY JUŻ SĄ Odpowiedz Link Zgłoś
unamatita Re: Asystentka Cimoszewicza zmieniła jego oświadc 11.08.05, 20:58 Jest szansa, aby WC znalazł swoje miejsce w życiu - proponuję WC. u. Odpowiedz Link Zgłoś
qc Kto pociaga za te sznurki ? 11.08.05, 20:59 Ta cala rozpedzajaca sie destabilizacja panstwa wewnatrz i na zewnatrz, na Wschodzie. Glownym rozgrywajacym jest bez watpienia Giertych. A wiec jednak... Moskwa ? Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Te sznurki to pajęczyna z Krakowskiego Przed. 11.08.05, 21:05 Ta czerwona pajęczyna coś się rwie. Towarzysze się chyba pogubili. Ale ten "głupi" Giertych was przekręcił. A miał być tak fajnie . Poparcie dla towarzysza z Białowieży rosło prawie do 110 %. A teraz klapa. Kto by pomyślał,że tak to się zakończy. Odpowiedz Link Zgłoś
avin Re: Kto pociaga za te sznurki ? 11.08.05, 21:16 qc napisał: > Ta cala rozpedzajaca sie destabilizacja panstwa wewnatrz i na zewnatrz, na > Wschodzie. > Glownym rozgrywajacym jest bez watpienia Giertych. > A wiec jednak... > Moskwa ? Tak wlasnie jest. Teraz Giertych za posrednictwem Alganowa planuje z Putinem destabilizacje Mongolii Wewnetrznej sprzedajac wodociagi z pustyni Gobi bialoruskim tancerkom. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 [...] 11.08.05, 21:53 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Cos mi to przypomina qc 11.08.05, 22:56 qc napisał: > Ta cala rozpedzajaca sie destabilizacja panstwa wewnatrz i na zewnatrz, na > Wschodzie. Glownym rozgrywajacym jest bez watpienia Giertych. > A wiec jednak...Moskwa ? 24 lata temu, jak mnie wprowadzali do wiezienia, jako internowanego, widzialem na korytarzach plakaty dokladnie z tymi tekstami, ktore podajesz. Jedyna roznica bylo okreslenie "centrum dyspozycyjnego", tam bylo o "zachodnich imperialistach" Czyzbys byl autorem tych plakatow, drogi qc, czy tez paplesz bezwiednie te czerwone dyrdymaly? Odpowiedz Link Zgłoś
me-e CZY CIMOSZEWICZ NIE POWINNIEN BYC ZAWIESZONY... 11.08.05, 21:01 ...aresztowany do wyjasnienia sprawy...czy moze cimoszewicza chroni immunitet...postuluje wiec wprowadzic imunitety na terytorium calego kraju dla wszystkich obywateli...zapobieze to kapromitacj i osmieszaniu sie wymiartu sprawiedliwosci w polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
avin Re: CZY CIMOSZEWICZ NIE POWINNIEN BYC ZAWIESZONY. 11.08.05, 21:20 Na suchej galezi. Odpowiedz Link Zgłoś
smokpz Tak się cieszę że czerwoni znów skompromitowani! 11.08.05, 21:04 hurrrraa! Odpowiedz Link Zgłoś
normalny.normals Re: SKANDAL! SKANDAL! SKANDAL! 11.08.05, 21:19 Za takie "numery" Cimoszewicz powinien siedzieć, a nie kandydować w wyborach! Odpowiedz Link Zgłoś
avin Re: SKANDAL! SKANDAL! SKANDAL! 11.08.05, 21:34 normalny.normals napisał: > Za takie "numery" Cimoszewicz powinien siedzieć, a nie kandydować w wyborach! Teraz zaczynam rozumiec dlaczego SLD nie przyznawala sie do swego kandydata na prezydenta - musieli przeczuwac ze notowan im nie poprawi. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 tak.to jest rzeczywiście skandal,jeżeli to jest... 11.08.05, 21:41 prawda co mówi była asystentka Cimoszewicza. Cimoszwicz winien wtedy wycofać się z wyborów. A organa państwa wszcząć dochodzenie. Dzisiaj podano,że także Tusk kłamie w swoich spotach wyborczych-zmusił córkę do kłamstwa=na zdjęciu z robót wysokościowych występuje nie Tusk,tylko ktoś inny= brat tego człowieka to potwierdził. Smierdzi także sprawa kasy organizowanej przez Schetynę-nazwanego dzisiaj na forum dyskusyjnym "bogiem wrocławskiej koszykówki"-organizująć kasę dla klubu sportowego-kasa sponsorów jest wpłacana na konto firmy reklamowej prowadzonej od lat przez żonę posła Schetyny=szefa sztabu wyborczego Tuska/PO-ale część tej kasy w/g uznania tejże firmy w postaci prowizji pozostaje w prywatnej kieszeni Schetynów-to jest głowny powód napięć Tuska z Rokitą.Czekam na rozwój wydarzeń. Na Cimoszewicza,jak to się okaże prawdą co dzisiaj ujawniono nie oddam głosu. Czeekam na kolejne sondaże opinii po tym jak Tusk wyretuszował spoty-po dzisiejszych doniesieniach.Niestety kolejny raz się potwierdza,że polityka to największa k..wa.Dlatego min.rodacy w naszym kraju w liczbie 54 procent nie chodzi na wybory parlamentarne/na prezydenckie ok.37 procent.Makabra. Odpowiedz Link Zgłoś
avin Re: tak.to jest rzeczywiście skandal,jeżeli to je 11.08.05, 21:48 tadeuszosinski48 napisał: > prawda co mówi była asystentka Cimoszewicza. > Cimoszwicz winien wtedy wycofać się z wyborów. > A organa państwa wszcząć dochodzenie. > Dzisiaj podano,że także Tusk kłamie w swoich spotach wyborczych-zmusił córkę do > kłamstwa=na zdjęciu z robót wysokościowych występuje nie Tusk,tylko ktoś inny= > brat tego człowieka to potwierdził. > Smierdzi także sprawa kasy organizowanej przez Schetynę-nazwanego dzisiaj na > forum dyskusyjnym "bogiem wrocławskiej koszykówki"-organizująć kasę dla klubu > sportowego-kasa sponsorów jest wpłacana na konto firmy reklamowej prowadzonej > od lat przez żonę posła Schetyny=szefa sztabu wyborczego Tuska/PO-ale część tej > kasy w/g uznania tejże firmy w postaci prowizji pozostaje w prywatnej kieszeni > Schetynów-to jest głowny powód napięć Tuska z Rokitą.Czekam na rozwój wydarzeń. > Na Cimoszewicza,jak to się okaże prawdą co dzisiaj ujawniono nie oddam głosu. > Czeekam na kolejne sondaże opinii po tym jak Tusk wyretuszował spoty-po > dzisiejszych doniesieniach.Niestety kolejny raz się potwierdza,że polityka to > największa k..wa.Dlatego min.rodacy w naszym kraju w liczbie 54 procent nie > chodzi na wybory parlamentarne/na prezydenckie ok.37 procent.Makabra. Skoro tak Tadziu myslisz to przekonaj posla Gruszke by wystartowal w wyborach jako przadstawiciel ponadpartyjny polaczonej lewoprawicy, to bedzie dopiero maz stanu ze Gadomski kucnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 Re: tak.to jest rzeczywiście skandal,jeżeli to je 11.08.05, 21:52 posla Gruszki nie znam-podobno jest nadal chory. A o którym Gadomskim mowisz? Odpowiedz Link Zgłoś
qc Makabra 11.08.05, 21:58 To nie to "ze polityka to najwieksza k.wa" Tylko to ze taka rzeczywistosc istnieje na kazdym innym poziomie. Kazdy rodak probowany przez okazje bez namyslu "prywatyzuje" przestrzeni wokol siebie. Spoleczenstwo juz dawno zatracilo sie w hiperinflacji wartosci autorytetu. Lekarze, sedziowie, straznicy mienia i porzadku.... Nie rzucajmy pierwsi kamieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Makabra 11.08.05, 22:08 qc napisał: > To nie to "ze polityka to najwieksza k.wa" > Tylko to ze taka rzeczywistosc istnieje na kazdym innym poziomie. > Kazdy rodak probowany przez okazje bez namyslu "prywatyzuje" przestrzeni wokol > siebie. Jesli sie tworzy prawo, ustawy w ten sposb ze zeby zyc trzeba je obchodzic to kiepskie prawo -znamy z prl-u . Kryminalizowac daloby sie kazdego. Panstwo ktore upokarza swoich obywateli pozbawia godnosci i kryminalizuje z powodu byle bzdury a reprezentanci prawa okazuja sie aferzystami politycy zwykla mafia to dziwi cie ze : > Spoleczenstwo juz dawno zatracilo sie w hiperinflacji wartosci autorytetu. > Lekarze, sedziowie, straznicy mienia i porzadku.... > Nie rzucajmy pierwsi kamieniem. I to jest to co ma pozwolic temu stanowic trwac . "nie rzucajmy kamieniem" jakbym sluchl pzpr-sld - z jakis niewiadomych przyczym poslugujacych sie cyt z bibli Odpowiedz Link Zgłoś
qc Nowa odnowa moralna. 11.08.05, 22:34 To w ktorym miejscu zacznie sie ta wasza "odnowa moralna" ? Skoro w punkcie wyjscia slyszymy ze jezeli prawo nie pasuje to tym gorzej dla prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Nowa odnowa moralna. 11.08.05, 22:36 qc napisał: > To w ktorym miejscu zacznie sie ta wasza "odnowa moralna" ? > Skoro w punkcie wyjscia slyszymy ze jezeli prawo nie pasuje to tym gorzej dla > prawa. Od nazywania rzeczy i spraw po imieniu np. Odpowiedz Link Zgłoś
pacal2 Dobra - nazywajmy. Ja zacznę. 11.08.05, 23:08 Kaczyński (jeśli wygra) będzie fatalnym prezydentem. Jako minister sprawiedliwości nie zrobił nic dla polepszenia systemu prawno-karnego w Polsce. Jedyne co potrafi to puste gesty pod publiczkę (ach te dramatyczne interwencje ministra w głośnych śledztwach kryminalnych). Wolałbym żeby usprawnił sądownictwo zamiast podwyższać kary, ale to znacznie trudniejsze do zrobienia - widocznie przewyższało to jego możliwości... Czego oczekiwać w takim razie po jego prezydenturze? Zacznie pewnie od wytargania Putina za włosy, to nam na pewno przysporzy plusów na świecie... Wolę Cimoszewicza, albo Tuska, nawet jeśli kłamią - Cimoszewicz już raz powiedział co naprawdę myśli w czasie powodzi - od razu go banda hipokrytów obskoczyła. Inteligentny gość, więc więcej tego błędu nie powtórzył. Wam nie przeszkadzają motywacje asystentki, mi nie przeszkadzają kłamstwa WC czy DT. To polityka a nie małżeństwo - ważna jest skuteczność działania. Pokażcie mi w czym do diabła Kaczyński był skuteczny? Heh nawet nie udało mu się do końca zablokować Parady Równości :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Dobra - nazywajmy. Ja zacznę. 11.08.05, 23:18 pacal2 napisał: No ale my tu kolego tego siego i owego nie o Kaczynskim a o kandydacie na prezydenta co sie Cimoszewicz nazywa. Co to by bylo gdybysmy go wybrali a mozna byloby go szantazowac ? > Kaczyński (jeśli wygra) będzie fatalnym prezydentem. Jako minister > sprawiedliwości nie zrobił nic dla polepszenia systemu prawno-karnego w Polsce. > > Jedyne co potrafi to puste gesty pod publiczkę (ach te dramatyczne interwencje > ministra w głośnych śledztwach kryminalnych). Wolałbym żeby usprawnił > sądownictwo zamiast podwyższać kary, ale to znacznie trudniejsze do zrobienia - > widocznie przewyższało to jego możliwości... > > Czego oczekiwać w takim razie po jego prezydenturze? Zacznie pewnie od > wytargania Putina za włosy, to nam na pewno przysporzy plusów na świecie... > > Wolę Cimoszewicza, albo Tuska, nawet jeśli kłamią - Cimoszewicz już raz > powiedział co naprawdę myśli w czasie powodzi - od razu go banda hipokrytów > obskoczyła. Inteligentny gość, więc więcej tego błędu nie powtórzył. > > Wam nie przeszkadzają motywacje asystentki, mi nie przeszkadzają kłamstwa WC cz > y > DT. To polityka a nie małżeństwo - ważna jest skuteczność działania. > > Pokażcie mi w czym do diabła Kaczyński był skuteczny? Heh nawet nie udało mu si > ę > do końca zablokować Parady Równości :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
pacal2 to było a propos tej odnowy moralnej i nazywania 11.08.05, 23:42 rzeczy po imieniu. Zrozumiałem że nazywać po imieniu będzie PiS=Kaczyński, więc dodałem też swoje. O Cimoszewiczu też napisałem na końcu, ale powtórzę. Was nie obchodzą motywacje asystentki, mnie nie obchodzą motywacje przyszłego prezydenta. Myślę że się okaże że "dzielna, praworządna kobieta" to mini-Dochnal, ale poczekamy, zobaczymy. Może nie... Skoro sprawa już wypłynęła na jaw to szantażować nią WC nikt już nie będzie. W każdym razie ad rem - prezydent ma być skuteczny a nie nieskazitelny - to polityka a nie małżeństwo. Również zdolny do przeprowadzenia dogłębnych reform a nie populistycznych zmian. Kandydatów w tej chwili jest w grze trzech. Swoją skuteczność Kaczyński pokazał na poprzednich stanowiskach państwowych, więc jest dla mnie skreślony. Zostają Tusk i Cimoszewicz, bo reszta nie ma szans na 2 turę. Cimoszewicz co by o nim nie mówić skuteczny jest. Tusk to złoty chłopiec i wielka niewiadoma - ale poglądy ma bliższe mi niż WC. Czekam na coś więcej niż ładne billboardy, żaby zdecydować, chociaż przy tym poziomie kampanii nie ma co liczyć na przedstawienie jakichś konkretów, wszystko będzie się toczyć wokół gierek personalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
kunozagiel Re: Dobra - nazywajmy. Ja zacznę. 11.08.05, 23:23 Wygrana Cimoszewicza to dopiero bedzie katastrofa - jest teraz jedyna i niepowtarzalna szansa na rozpieprzenie ukladu postkomunistycznego. On zas bedzie go utrwalac - jesli wygra, to tak jak by dalej prezydentem byl ten spaslak bez dyplomu, za ktorego musze sie wstydzic od 10 lat (nie wmowisz mi, ze uwazasz, ze tow. Aleksander K. jest dobrym prezydentem - bo jesli tak uwazasz, to faktycznie nie ma o czym z Toba dyskutowac). A swoja droga to ciekawe, ze nie przeszkadza Ci klamliwosc prezydenta - sam pewnie tez jestes osoba uczciwa inaczej... pacal2 napisał: > Kaczyński (jeśli wygra) będzie fatalnym prezydentem. Jako minister > sprawiedliwości nie zrobił nic dla polepszenia systemu prawno-karnego w Polsce. > > Jedyne co potrafi to puste gesty pod publiczkę (ach te dramatyczne interwencje > ministra w głośnych śledztwach kryminalnych). Wolałbym żeby usprawnił > sądownictwo zamiast podwyższać kary, ale to znacznie trudniejsze do zrobienia - > widocznie przewyższało to jego możliwości... > > Czego oczekiwać w takim razie po jego prezydenturze? Zacznie pewnie od > wytargania Putina za włosy, to nam na pewno przysporzy plusów na świecie... > > Wolę Cimoszewicza, albo Tuska, nawet jeśli kłamią - Cimoszewicz już raz > powiedział co naprawdę myśli w czasie powodzi - od razu go banda hipokrytów > obskoczyła. Inteligentny gość, więc więcej tego błędu nie powtórzył. > > Wam nie przeszkadzają motywacje asystentki, mi nie przeszkadzają kłamstwa WC cz > y > DT. To polityka a nie małżeństwo - ważna jest skuteczność działania. > > Pokażcie mi w czym do diabła Kaczyński był skuteczny? Heh nawet nie udało mu si > ę > do końca zablokować Parady Równości :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
pacal2 przeszkadza. Ale nie tak bardzo jak 11.08.05, 23:48 nieudolność. Wolę prezydenta kłamliwego i skutecznego od uczciwego fajtłapy. Do cholery przecież 99% polityków to kawał ch..a, który zrobi wszystko dla zdobycia paru punktów w sondażach, tylko ładnie sobie kreują wizerunki. Uczciwość cenię w interesach, w polityce chcę tylko uczciwości w wypełnianiu wyborczych obietnic. PS. O moją uczciwość się nie martw, ja swoje zeznania podatkowe moge przybić na drzwiach urzędu skarbowego a inspektorzy mogą mi siedzieć w mieszkaniu 24h/dobę, ciekawe czy można to powiedzieć o Tobie? Odpowiedz Link Zgłoś
muszalik20051973 Re: Dobra - nazywajmy. Ja zacznę. 11.08.05, 23:25 Wiesz masz racje. Niestety poznalem dokladnie otoczenie L.Kaczynskiego.Sklada sie ono z ponizszych paczek: a) grupa PC zwiazana z akcja Express Wieczorny i budynki Al.Jerozolimskie/Srebrna b) grupa Opusdeistow Obie paczki ostro leja sie miedzy soba. Niestety Kaczynski jest na dodatek nieudolnym prezydentem W-wy-centalizacja zarzadzania miastem, przerost biurokracji, dzielnice staly sie lupem politycznym sitw PiS-u i LPR-u w calego kraju-vide Zoliborz-pomorski PiS, Wilanow-lodzki PiS, Srodmiescie-PiS Suwalki,wojna Kaczora z pozarzadowkami i tak dalej Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Dobra - nazywajmy. Ja zacznę. 11.08.05, 23:33 muszalik20051973 napisał: > Wiesz masz racje. Niestety poznalem dokladnie otoczenie L.Kaczynskiego.Sklada > sie ono z ponizszych paczek: Dobra jest. Wyobraz sobie ze my tzn wyborcy jestesmy pracodawcami tzw politykow. Sa zatrudnieni -mamy z nimi umowe na cztery lata . Jesli beda dobrze pracowac -jest OK . Jesli beda okradac tych ktorzy ich zatrudnili to won.Najpozniej po czterech latach, jesli okazac sie mialoby ze instytucje prokurator, sad , komisje etyczne nie funkcjonuja. Zatrudniamy nastepnych ktorzy prezentuja sie nam jako kredytobiorcy spolecznego zaufania. Naduzywaja to won. "Dialektyka" pzpr -sld pt "mniejsze zlo" mozesz sobie nosek zatkac zeby smrodu nie czuc. > a) grupa PC zwiazana z akcja Express Wieczorny i budynki > Al.Jerozolimskie/Srebrna > b) grupa Opusdeistow > Obie paczki ostro leja sie miedzy soba. Niestety Kaczynski jest na dodatek > nieudolnym prezydentem W-wy-centalizacja zarzadzania miastem, przerost > biurokracji, dzielnice staly sie lupem politycznym sitw PiS-u i LPR-u w calego > kraju-vide Zoliborz-pomorski PiS, Wilanow-lodzki PiS, Srodmiescie-PiS > Suwalki,wojna Kaczora z pozarzadowkami i tak dalej Odpowiedz Link Zgłoś
muszalik20051973 Re: Dobra - nazywajmy. Ja zacznę. 11.08.05, 23:49 Nie pisalem o zadnym tak zwanym mniejszym zle-pisale mtylko ze L.Kaczynski to bardzo nieciekawa postac. Nie jestem wyborca W.Cimoszewicza!Nie chce jednak aby Polska rzadzili koledzy z UOP i Opus Dei. Trudno to zrozumiec? Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Dobra - nazywajmy. Ja zacznę. 12.08.05, 00:03 muszalik20051973 napisał: > Nie pisalem o zadnym tak zwanym mniejszym zle-pisale mtylko ze L.Kaczynski to > bardzo nieciekawa postac. Nie jestem wyborca W.Cimoszewicza!Nie chce jednak aby > > Polska rzadzili koledzy z UOP i Opus Dei. Trudno to zrozumiec? Jesli juz w tej chwili wiesz to wypada zapytac skad ? A moze jesli Kaczynski taki bee to "cimoszko"taki swoj chlopina ? Odpowiedz Link Zgłoś
muszalik20051973 Re: Dobra - nazywajmy. Ja zacznę. 12.08.05, 00:15 Chcesz nawisk? Oto nazwiska: K.Miodowicz-posel PO-pracownik UOP od 1990 B.Sienkiwicz-doradca PO-pracownik UOP od 1990 M.Jurek-czlonek OPus Dei K.M.Ujazdowsaki-czlonek Opus Dei C.Mech-czlonek Opus Dei P.Krzywicki-czlonek Opus Dei M.Kaminski-czlonek Opus Dei T.Merta-doradca PiS-czlonek OPus Dei M.Cichocki-doradca PiS/PO-czlonek Opus Dei J.Polaczek-PiS-czlonek Opus Dei R.Giertych-czlonek Opus Dei H.Gronkiewicz-Waltz-czlonek Opus Dei J.Leski-czlonek Opus Dei W.Walendziak-czlonek Opus Dei Wiesz nie chce mi sie przepisywac ksiazki telefonicznej Opus Dei. wiesz nie chce mi sie prz Odpowiedz Link Zgłoś
muszalik20051973 Re: Dobra - nazywajmy. Ja zacznę. 12.08.05, 00:17 zapytasz pewnie skad wiem? wiesz sa takie imprezy Opus DEi na ktorych spotykaja sie bracia. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Dobra - nazywajmy. Ja zacznę. 12.08.05, 00:23 muszalik20051973 napisał: > zapytasz pewnie skad wiem? wiesz sa takie imprezy Opus DEi na ktorych spotykaja > > sie bracia. I sa "nieformalne spotkania informacyjne" i jest "ordynacka"albo np klub "milosnikow wloskiej opery" twu "wielbicieli cygar" czy jakos tak albo szkockiej lury. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Dobra - nazywajmy. Ja zacznę. 12.08.05, 00:20 Trudno - jak sie nie da inaczej to niech i Opus Dei ;-) muszalik20051973 napisał: > Chcesz nawisk? Oto nazwiska: > K.Miodowicz-posel PO-pracownik UOP od 1990 > B.Sienkiwicz-doradca PO-pracownik UOP od 1990 > M.Jurek-czlonek OPus Dei > K.M.Ujazdowsaki-czlonek Opus Dei > C.Mech-czlonek Opus Dei > P.Krzywicki-czlonek Opus Dei > M.Kaminski-czlonek Opus Dei > T.Merta-doradca PiS-czlonek OPus Dei > M.Cichocki-doradca PiS/PO-czlonek Opus Dei > J.Polaczek-PiS-czlonek Opus Dei > R.Giertych-czlonek Opus Dei > H.Gronkiewicz-Waltz-czlonek Opus Dei > J.Leski-czlonek Opus Dei > W.Walendziak-czlonek Opus Dei > Wiesz nie chce mi sie przepisywac ksiazki telefonicznej Opus Dei. > wiesz nie chce mi sie prz > Odpowiedz Link Zgłoś
pacal2 ooo no proszę, rozsądnie, rozsądnie 11.08.05, 23:53 dokładnie, tylko dlaczego poza pierwszą ekipą, przepełnioną etosem pierwszej Solidarności, każda kolejna, bez względu na barwy walki, wymagała kopa w d... po 4 latach? A nawet tą pierwszą wyborcy przepędzili bo im się ciemne strony kapitalizmu nie spodobały... ale to jest jak nasi mądrzy wyborcy chcą mieć kraj dynamiczny, rozwijający się a jednocześnie niskie podatki i bezpłatną służbę zdrowia, dobrą policję, straż, celników. Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Re: Nowa odnowa moralna. 11.08.05, 22:49 qc napisał: > To w ktorym miejscu zacznie sie ta wasza "odnowa moralna" ? > Skoro w punkcie wyjscia slyszymy ze jezeli prawo nie pasuje to tym gorzej dla > prawa. Zbyt dlugo przebywales na tym zachodzie- 20 lat? aby zdac sobie sprawe z ogromu zniszcen moralnych tego spoleczenstwa, mimo iz jak wynika wrociles tam. To skur..nie narodu zaczelo sie w 44-tym za przyczyna czerwonych i trwa do tej pory w wykonaniu synow tych co to ten ustroj "umacniali" ( vide Cimoszewicz senior i Cimoszewicz junior- kandydat - jeszcze- na prezydenta). To oni najpierw uchwalali to cale prawo, lacznie z konstytucja a pozniej byli tymi pierwszymi, ktore to prawo, w jego szczatkowych okruchach przyzwoitosci lamali. Skoro wiec bandyci ustanawiali prawo- top jest to bandyckie prawo. Skoro zas wola Polakow jest posiadanie prawa bez zadnych "przymiotnikow", to od zmiany tego prawa nalezy zaczac i przestrzegac stosowania tego prawa. Tak wiec, wolisz nadal ten "zbojecki porzadek" w Polsce, ktora, jak domyslam sie jest ci droga, czy tez oddasz swoj glos na jasna przyszlosc? Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 nie.w 1944/45 to USA i UK dali nas w łapy Stalina 11.08.05, 23:01 to Churchill i Roosevelt a pożniej ich nastepcy w Poczdamie premier UK Clement Attlee(bo Churchill przegral wybory)i prezydent USA Harry Truman(Roosevelt umarl oddali nas w lapy Stalina - pozwolili Stalinowi dokonac wyzwolenia Polski i wyznaczyli nasze granice bez naszego udzialu/bali sie Stalina - jakby chcieli ginac za nas jak dzisiaj gina za wolny Irak-to Polska w upadku Hitlera bylaby nadal panstwem kapitalistycznym czyli sprzed napasci 1 wrzesnia 1939 przez Niemcow i 17 wrzesnia 1939 przez ZSRR. Prawda historyczna jest taka wlasnie. A ze boli.Trudno. A prawdziwych komunistów z KPP,to Piłsudski wsadzal do wiezienia w Berezie. Odpowiedz Link Zgłoś
martino Re: Makabra 12.08.05, 00:27 > Spoleczenstwo juz dawno zatracilo sie w hiperinflacji wartosci autorytetu. > Lekarze, sedziowie, straznicy mienia i porzadku.... ...Posłowie, premierowie, ministrowie, marszałkowie > Nie rzucajmy pierwsi kamieniem. ale jesteś obłudny Odpowiedz Link Zgłoś
muszalik20051973 Re: Asystentka Cimoszewicza zmieniła jego oświadc 11.08.05, 21:24 Fantastycznie ale chcialbym uzyskac odpowiedzi na nastepujace pytania: -od kiedy to pracownikom urzedow panstwowych wolno kolekcjonowac sluzbowe papiery w domu? ja podczas praktyk w Kancelarii Senatu w 1996 musialem podpisac specjalne zobowiazanie co do zachowania w tajemnicy wszelkich apraw z jakimi zaponalem sie podczas pracy, czy pani asysent nie rozumiala co podpisuje? -jakie jeszcze inne dokumenty zabezpieczyla ABW w mieszkaniu tej pani? -- dlaczego kontakt z owa pania posiada jedynie posel Konstanty Miodowicz?, -czy prawda jest ze jeszcze w latach 1997-2001 posel K.Miodowicz mieszkal w mieszkaniu sluzbowym bylego UOP? -czy prawda jest ze posel K.Miodowicz oraz doradca PO B.Sienkiewicz w 1990 uczestniczyli w naradach z owczesnym KGB w/s dzialan wymierzonych w SdRP? -czy prawda jest ze posel K.Miodowicz w 1995 uczestniczyl w akcji bylego UOP w/s Olina? -czy prawda jest ze B.Sienkiewicza gdy odchodzil z OSW zegnali tacy "cywile" jak funcjonariusze bylego UOP, rezydent CIA, oraz pan Z.Siemiatkowski? -czy prawda jest ze posiadanie dokumentow niejawnych do ktorych posiadania nie ma sie prawa jest w Polsce karalne? -czy prawda jest ze wynoszenie przez urzednika panstowego dokumentow niejawnych jest w Polsce karalne? -dlaczego aresztowano bylego komendanta wojewodzkiego policji w w Katowicach gen.K. ,skoro kolekcjonowanie dokumentow panstwowych nie jest wedlug Giertycha karalne? -jaki jest zyciorys bylej asystentki W.Cimoszewicza, kiedy podjela prace dla pana Marszalka, jakie byly okolicznosci jej odejscia z pracy w MSZ? Bez odpowiedzi na powyzsze pytania nie uwierze w oswiadczenie tej pani. Pos. K.Miodowicz nie ma prawa wypowiadac sie w tej sprawie dopoki nie wyjasni kiedy tak naprade rozstal sie z bylym UOP w 1996 czy tez pozniej? Odpowiedz Link Zgłoś
sajuz33 Re: Asystentka Cimoszewicza zmieniła jego oświadc 11.08.05, 21:31 muszalik20051973 napisał: czy prawda jest ze posiadanie dokumentow niejawnych do ktorych posiadania nie > ma sie prawa jest w Polsce karalne? > -czy prawda jest ze wynoszenie przez urzednika panstowego dokumentow niejawnych > > jest w Polsce karalne? Dziwne jest, dlaczego oświadczenie majątkowe, które przecież jest jawne, bo jest do wglądu na stronach sejmowych, jest jednocześnie poufne, prawda?:) same pytania..ale nie przejmuj sie, prawda wyjdzie na jaw. Odpowiedz Link Zgłoś
muszalik20051973 Re: Asystentka Cimoszewicza zmieniła jego oświadc 11.08.05, 21:48 ABW potwierdza ze w ywniku przesluchania znalazla w mieszkaniu Pani J. dokumenty ktorych nie powinna posiadac-proste! Dziennikarze sa tak glupi ze nie chacialo im sie przeczytac jakie dokumenty po za orginalem oswiadczenia pana Marszalka zabezpieczono u pani J.Byc moze kolekcjonowala sobie kwity dot. MSZ? A tak dla ciekawskich marszalek najprawpopodobniej skladal dwa oswiadczenia majatkowe-sejmowe i jako minister spraw zagranicznych a de facto trzy bo to trzecie to odpowiedz na ankiete w/s dopuszczenia do informacji niejawnych Odpowiedz Link Zgłoś
muszalik20051973 Re: Asystentka Cimoszewicza zmieniła jego oświadc 11.08.05, 21:55 sorry za beldy powinno byc przeszukania Odpowiedz Link Zgłoś
sajuz33 Re: Asystentka Cimoszewicza zmieniła jego oświadc 11.08.05, 22:04 Powiedzmy, że jest prawdą, że owa Pani posiadała bezprawnie określone dokumenty. Pewne jest, że odpowiednie służby zajmą się wyjaśnieniem tych niejasności. Ale najważniejsze jest, że dzięki tej kobiecie dowiedzieliśmy się niezmiernie ważnych rzeczy o byc może przyszłym (oby niedoszłym) prezydencie. A tak swoją drogą, informacje od tej Pani wypłynęły dopiero teraz, bo być może dowiedziała się, że toczy sie wobec niej jakieś postępowanie za posiadanie poufnych materiałó i żeby sobie jakoś pomóc ogłasza takie rewelacje. Jeśli okaże się to prawdą, jet szansa, że prawica odwdzięczy sie kobiecie i sprawę jakoś zatuszuje. Odpowiedz Link Zgłoś
muszalik20051973 Re: Asystentka Cimoszewicza zmieniła jego oświadc 11.08.05, 22:16 I tu sie mylisz. Prokuratura nadzoruje sladztwo wlasne ABW od stycznia 2005. rzecza oczywista jest to ze ta pani weszla w posiadanie dokumetow ktorych nie powinna wynosic z miejsca pracy. I tyle i az tyle. Ujawnienie dzisiaj sledztwa moze byc spowodowane: a) funkcjonariusze ABW zwiazani z prawica postanowili zagrac kwitami w mysl zasady-kazdy byle nie Cimoszewicz, b) jest to akcja ludzi zwiazanych z poprzednim lokatorem malego palacu tj. L.Miilerem c) jest to akcja pani J. gdy dowiedziala sie ze moze nie znalesc juz nigdy zatrudnienia w instytucjach panstwowych (byla pracownica ABiEA, UNUZ, MSZ) Odpowiedz Link Zgłoś
klkak Zamulasz sprawe. To nie byly dokumenty, bo te sa w 11.08.05, 22:28 archiwum Sejmu. Sa one za to najprawdopodobniej (jezeli, to co mowi ta pani jest prawda) swiadectwem matactw dra praw i kandydata. Odpowiedz Link Zgłoś
muszalik20051973 Re: Zamulasz sprawe. To nie byly dokumenty, bo te 11.08.05, 22:34 do mnie pijesz? Ta pani weszla w posiadanie dokumentow ktoryc hnie powinna posiadac, w archiwum sejmu znajduja sie oswidczenia majatkowe poslow, nie znajdziesz tam oswiadczen majatowych funkcjonariuszy panstwowyc (prezydenta RP, Prezesa RM, wicepresa RM, ministra resortowego, minisrtra bez teki, szefa urzedow centalnych, wojeowdy i tak dalej). Marszalek W.Cimoszewicz skladal dwa oswiadczenia-ministerialne (i to najprawdopodobniej znalazla ABW u pani J.) i poselskie plus ankiete dla ABW. Odpowiedz Link Zgłoś
klkak To ciekawe... 11.08.05, 22:37 wedlug Ciebie oswiadczenie majatkowe posla Cimoszewicza i ministra Cimoszewicza moga byc rozne? Genialne! Odpowiedz Link Zgłoś
muszalik20051973 Re: To ciekawe... 11.08.05, 22:42 nie ale zgodnie z prawem oswiadczenie majatkowe ministra jest niestety niejawne, Odpowiedz Link Zgłoś
klkak Re: To ciekawe... 11.08.05, 22:54 ale oswiadczenie posla jest za to jawne. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: To ciekawe... 11.08.05, 22:59 muszalik20051973 napisał: > ale bez adresu zamieszkania! A to dlaczego nie ? W demokratycznym kraju ? Przez spoleczenstwo wybrani? Dlaczego nie ? Moze nalezalaby im sie ochrona ale wiedziec gdzie zyja i jak to przeciez norma - wybrancy narodu mieliby sie przed wyborcami ukrywac ? A dlaczego ? Odpowiedz Link Zgłoś
muszalik20051973 Re: To ciekawe... 11.08.05, 23:05 tp proste, osoba publiczna ma prawo do imtmnosci, naprawde nie musimy wiedzec ze domu X mieszka minister C Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: To ciekawe... 11.08.05, 23:08 muszalik20051973 napisał: > tp proste, osoba publiczna ma prawo do imtmnosci, naprawde nie musimy wiedzec > ze domu X mieszka minister C pudlo . Odpowiedz Link Zgłoś
muszalik20051973 Re: To ciekawe... 11.08.05, 23:16 wiesz, pelne ujawnienie ze budynku A mieszka minister C. Lub inny moze ( i zawyczaj powoduje) ze musimy wydac wiecej na jego ochrone, naprawde dla bezpieczenstwa panstwa bedzie lepiej jak pewne dane pozostan niejawne Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: To ciekawe... 11.08.05, 23:23 muszalik20051973 napisał: > wiesz, pelne ujawnienie ze budynku A mieszka minister C. Lub inny moze ( i > zawyczaj powoduje) ze musimy wydac wiecej na jego ochrone, naprawde dla > bezpieczenstwa panstwa bedzie lepiej jak pewne dane pozostan niejawne Wiecej ? Wydac ? Tzn ze wiesz ze jest ochrona i kosztuje- ale z jakiej racji uwazasz ze jest to zwiazane z wiekszymi kosztami? Rozmydlasz klonie. Odpowiedz Link Zgłoś
muszalik20051973 Re: To ciekawe... 11.08.05, 23:29 gdy wiedza o tym nie jest powszechna ochrona moze byc skuteczna choc niewielka gdy kazdy o ty mwie t oniestety musimy wydac wiecej, po prostu ochrona musi byc wtedy widoczna Odpowiedz Link Zgłoś
klkak Daj se spokoj. To dobry sposob, zeby odwrocic uwag 11.08.05, 23:32 e od meritum sprawy, jakim jest podejrzebie matactwa w wykonaniu dra praw. Odpowiedz Link Zgłoś
pacal2 hihi a Giertych na Jasnej Górze nie mataczył? 11.08.05, 23:55 a teraz innego matacza sam ocenia... Mentalność Kalego - Cimoszka do dymisji, ale ja??? Dlaczego??? Przecież nie zrobiłem nic złego :) Odpowiedz Link Zgłoś
klkak A u was bija murzynow? Ta metoda juz jest stara i 12.08.05, 00:01 niewielu da sie na to nabrac. To, ze Giertych cos tam nabroil nie znaczy, ze nie nalezy zajmowac sie podejrzanymi zachowaniami Cimoszewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: A u was bija murzynow? Ta metoda juz jest sta 12.08.05, 00:05 klkak napisał: > niewielu da sie na to nabrac. To, ze Giertych cos tam nabroil nie znaczy, ze > nie nalezy zajmowac sie podejrzanymi zachowaniami Cimoszewicza. Bingo ! Jesli Gietrych zacznie pajacowac to spotka go los pajacy. Mysle ze mozna zaczac sie powoli delektowac tzw demokracja. Odpowiedz Link Zgłoś
pacal2 ależ należy, należy, nie przeczę 12.08.05, 00:41 ale Długi Romek jest ostatnią osobą jeśli chodzi o moralne kwalifikacje do lustrowania innych... To, i tylko to napisałem. Nie szukaj dziury w całym i szpiegów po kątach. Wybacz klkak, ale jeśli dla Ciebie wypominanie komuś mentalności Kalego jest równoznaczne z odwracaniem kota ogonem, to chyba nie ma sensu dyskusja z Tobą. No chyba że nie znasz genezy powiedzonka "A u was biją Murzynów..." i ma ono dla ciebie inne znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: ależ należy, należy, nie przeczę 12.08.05, 00:44 pacal2 napisał: > ale Długi Romek jest ostatnią osobą jeśli chodzi o moralne kwalifikacje do > lustrowania innych... No bo tych ktorzy takie mieli udalo sie "zalatwic" No to jest ...dlugi Romek. To sie nazywa chyba ironia losu...ironia lubi Polske... Odpowiedz Link Zgłoś
pacal2 mnie się marzyła kiedyś taka komisja 12.08.05, 01:00 jaka była w RPA (była bo niedawno zakończyła działanie). Zasiadali w niej ludzie co do których nikt nie miał cienia zarzutu, żadnych polityków. Czytałem kiedyś reportaż jak to się tam odbywało - przychodzili winni i ofiary lub ich rodziny, i winni opowiadali w jaki sposób niszczyli człowieka. Albo opowiadali rodzinie jak zabili ich krewnego. Co dowodzi, że Afrykanie są bardziej cywilizowani w leczeniu demonów przeszłości od Polaków niestety... Gdyby u nas coś takiego powstało nie byłoby teraz tego bezsensownego podziału na postkomunę i "prawicę" która jest bardziej na lewo od PPS (nic dziwnego, przecież wywodzi się ze związków zawodowych). A tak ludzie urodzeni w 1980 nadal mają łatkę komuchów jesli tylko są w partii lewicowej :( Odpowiedz Link Zgłoś
pacal2 btw jeszcze jedno pytanie 12.08.05, 00:50 Czy byłeś równie aktywny na forum gdy pojawiła się sprawa RG i Kulczyka na Jasnej Górze? Pytam bo ciekawi mnie psychika ludzi, którzy zmieniają kwalifikację czynu w zależności od poglądów politycznych osoby, która je popełnia. Bo ja się za swoje poglądy wstydzić nie muszę. RG oceniam jednoznacznie jako kłamcę w żywe oczy, mimo wielu świadków idącego w zaparte (ale czego się można spodziewać po prawniku i to niedouczonym). Jeśli casus asystentki każe się pradziwy, to WC zarobi u mnie identyczną opinię. PS. Nie traktuj tego jako zmiany tematu, na temat WC powiedziano już na forum wszystko, a to mnie również interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: btw jeszcze jedno pytanie 12.08.05, 00:59 pacal2 napisał: > Czy byłeś równie aktywny na forum gdy pojawiła się sprawa RG i Kulczyka na > Jasnej Górze? No , jesli mnie pytasz. > > Pytam bo ciekawi mnie psychika ludzi, którzy zmieniają kwalifikację czynu w > zależności od poglądów politycznych osoby, która je popełnia. Spojrz w lustro .Zaspokoisz swoja ciekawosc. > > Bo ja się za swoje poglądy wstydzić nie muszę. A jakie niby ty poglady masz ?Co to sie ich nie wstydzisz ? > RG oceniam jednoznacznie jako kłamcę w żywe oczy, mimo wielu świadków idącego w > zaparte (ale czego się można spodziewać po prawniku i to niedouczonym). No nie wiem o kim mowisz ? Ekspertach od ekspertyz?"Prawnikow" od rywina? Tych ktorzy teraz staraja sie o zwolnienie tego z ulicy Cichej w Lodzi ? i innych "diamentach""mini-strach" > Jeśli casus asystentki każe się pradziwy, to WC zarobi u mnie identyczną opinię Biedactwo , moze mamy sadzic ze bylo jak z asystentem Gruszki ? Taki tam numerek. > . > > PS. Nie traktuj tego jako zmiany tematu, na temat WC powiedziano już na forum > wszystko, a to mnie również interesuje. Oj chyba nie wszystko. Najlepszy bedzie deser. Odpowiedz Link Zgłoś
pacal2 ale skoro już mnie wywołałeś do tablicy to odpowie 12.08.05, 01:11 m > > Pytam bo ciekawi mnie psychika ludzi, którzy zmieniają kwalifikację czynu w > > zależności od poglądów politycznych osoby, która je popełnia. > > Spojrz w lustro .Zaspokoisz swoja ciekawosc. Nie zaspokoję bo nie należę do tej kategorii, jak zresztą napisałem, proponuję czytać uważniej. Czyn, niezależnie od tego czy popełni go Romek czy Włodek, będzie miał dla mnie takie samo zabarwienie. > > Bo ja się za swoje poglądy wstydzić nie muszę. > > A jakie niby ty poglady masz ?Co to sie ich nie wstydzisz ? Ooo, mam mnóstwo poglądów, w każdej sprawie jeden. Pytasz o moje poglądy dotyczące jakiej sprawy? Chętnie się określę bo nie mam powodu się ich wstydzić. > > RG oceniam jednoznacznie jako kłamcę w żywe oczy, mimo wielu świadków idą > > cego w > > zaparte (ale czego się można spodziewać po prawniku i to niedouczonym). > No nie wiem o kim mowisz ? Ekspertach od ekspertyz?"Prawnikow" od rywina? > Tych ktorzy teraz staraja sie o zwolnienie tego z ulicy Cichej w Lodzi ? > i innych "diamentach""mini-strach" Nie, o organizatorze spotkania, przełożonym zakonu paulinów w Polsce. Dla mnie to wiarygodny świadek. > Oj chyba nie wszystko. Najlepszy bedzie deser. Zapewne, ale deseru nie dostarczą forumowicze bo ich wiedza o sprawie jest żadna, dlatego napisałem że tu już nic więcej się nie pojawi. Niemniej czekam na kolejne artykuły o sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
klkak Najwazniejsze jest wyjasnienie sprawy kandydata na 12.08.05, 01:18 prezydenta - czy mowil prawde i czy nie mataczyl, albo i co wiecej. I mowienie, ze ktos nie moze tego robic (tu: Giertych) jest moze i prawdziwe, ale ma znamiona wlasnie dzialan "A u was bija murzynow". I to wlasnie mialem na mysli - to sa calkiem inne sprawy i kazda trzeba wyjasnic oddzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pacal2 właśnie, ale za Romcia powinien inny przedstawicie 12.08.05, 01:37 l LPR wejść do komisji, jako że on stracił, nie tylko wg mnie, prawo do zasiadania w niej. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: To ciekawe... 11.08.05, 23:35 muszalik20051973 napisał: > gdy wiedza o tym nie jest powszechna ochrona moze byc skuteczna choc niewielka > gdy kazdy o ty mwie t oniestety musimy wydac wiecej, po prostu ochrona musi byc > > wtedy widoczna. Ale jaja - sama to wymyslasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
klkak Ona weksluje dyskusje na manowce. Cwane. 11.08.05, 23:38 Tak jest najlepiej - przeciez nie ma argumentow merytorycznych na obrone dra praw. Wiec lepiej wypuscic weza. Odpowiedz Link Zgłoś
muszalik20051973 Re: To ciekawe... 12.08.05, 00:08 kolego, jestem facetem, z polityka jestem zwiazany juz od 1989 roku (KO"S"-UP- no wiesz te klimaty, teraz jestem bezpartyjnym analitykem pracujacym dla jednej z firm doradztwa strategicznego), powtarzam nie jestem wyborca Pana Marszalka ale nie znosze klamstwa i opowiadania bajek jak to dzielna kobieta ujawnila kwit ze Marszalek nakazal jej zmienic oswiadczenie majatkowe. Bajka-bowiem a) pani J. kolekcjonowala pappiery ktorych nie powinna, b)sledztwo w sprawie pani J.toczy sie od stycznia 2005 a pani sobie dopiero w sierpniu przypominiala o sprawie. Odpowiedzi sa trzy do wyboru. Pania J. inspiruja pracownicy sluzb specjalanych-obecni. Dwa-inspiruja byli pracownicy-paczka Miodowicz-Sienkiewicz- Nowek. Trzy-do lepetynki osobki ktora zawsze pracowala w panstwowej instytucji dotarlo wreszcie ze kolekcjonowanie kwitow w domu to jednak orzestepstwo i moze na zawsze stacic mozliwosc pracy na panstwowym wiec sie pani J. ratuje w ramach handlu-ja wam na Marszalka wy mi pozostawicie mozliwosc pracy. Czy tak trudno to zrozumiec? Odpowiedz Link Zgłoś
klkak Afere Watergate tez ujawnil facet o niejasnych in- 12.08.05, 00:11 tencjach. Wazne jest to, zeby prawda wychodzila na jaw. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: To ciekawe... 12.08.05, 00:16 muszalik20051973 napisał: > kolego, jestem facetem, z polityka jestem zwiazany juz od 1989 roku (KO"S"-UP- > no wiesz te klimaty, teraz jestem bezpartyjnym analitykem pracujacym dla jednej > > z firm doradztwa strategicznego), Serio ? To kto korzystal z twojego nika wczesniej ? powtarzam nie jestem wyborca Pana Marszalka > ale nie znosze klamstwa Wybiorczo :-) i opowiadania bajek jak to dzielna kobieta ujawnila > kwit ze Marszalek nakazal jej zmienic oswiadczenie majatkowe. Bajka-bowiem a) > pani J. kolekcjonowala pappiery ktorych nie powinna, To nie bajka kolego strategu a sposob funkcjonowania ...pewnych kregow jesli sie je zna to istnieje tendencja ,sklonnosc "posadzania" o taka dzialalnosc ....innych b)sledztwo w sprawie pani > J.toczy sie od stycznia 2005 a pani sobie dopiero w sierpniu przypominiala o > sprawie. Zobaczymy, nie musiala sobie przypominac a byc skutecznie zastraszna. Kolego strategu :-) Odpowiedzi sa trzy do wyboru. Pania J. inspiruja pracownicy sluzb > specjalanych-obecni. Dwa-inspiruja byli pracownicy-paczka Miodowicz- Sienkiewicz > - > Nowek. Trzy-do lepetynki osobki ktora zawsze pracowala w panstwowej instytucji Na co stawiasz ? Innej mozliwosci nie ma ? > > dotarlo wreszcie ze kolekcjonowanie kwitow w domu to jednak orzestepstwo i moze > > na zawsze stacic mozliwosc pracy na panstwowym wiec sie pani J. ratuje w ramach > > handlu-ja wam na Marszalka wy mi pozostawicie mozliwosc pracy. Czy tak trudno > to zrozumiec? Ja rozumiem pojelem twoja strategie kolezko :-) Odpowiedz Link Zgłoś
muszalik20051973 Re: To ciekawe... 12.08.05, 00:22 muszalik20051973 jest tylko moim nickiem-mylisz mnie chyba z muszlikiem czy muszal3 ale to niestety nie ja. Nie jestem wyborca Cimoszewicza-wiesz glosuje na Borowskiego.Zadowolony. Kto kogo zastraszal? Panni J. popelnila jedno z powaznejszych przestepstw urzedniczych-wynoszenie kwitow. Wiesz zbliza sie kampania wyborcza i pani J uznala pewnie ze mozna sie jakosc wyplatac z afery handlujac kwitami. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: To ciekawe... 12.08.05, 00:24 muszalik20051973 napisał: > muszalik20051973 jest tylko moim nickiem-mylisz mnie chyba z muszlikiem czy > muszal3 ale to niestety nie ja. Nie jestem wyborca Cimoszewicza-wiesz glosuje > na Borowskiego.Zadowolony. > Kto kogo zastraszal? Panni J. popelnila jedno z powaznejszych przestepstw > urzedniczych-wynoszenie kwitow. Wiesz zbliza sie kampania wyborcza > i pani J uznala pewnie ze mozna sie jakosc wyplatac z afery handlujac > kwitami. To bylo czym handlowac ? Odpowiedz Link Zgłoś
muszalik20051973 Re: To ciekawe... 12.08.05, 00:26 kwitami-ukradla dokumenty poczym dodaje legende i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: To ciekawe... 12.08.05, 00:27 muszalik20051973 napisał: > kwitami-ukradla dokumenty poczym dodaje legende i tyle. A moze jest inaczej ? Kto tworzy tu legendy -kolego strategu ? Odpowiedz Link Zgłoś
muszalik20051973 Re: To ciekawe... 12.08.05, 00:30 przeczytaj co pisze jars5-kwity sie zwedzilo-wpadka-legenda-aby szansy na panstowa posade nie stacic Odpowiedz Link Zgłoś
klkak Re: To ciekawe... 11.08.05, 23:27 a co to ma wspolnego ze stanem majatkowym, o ktory cala rzecz idzie? On powinien i w jdnym i w drugim byc taki sam. Odpowiedz Link Zgłoś
eu2005 Re: Asystentka Cimoszewicza zmieniła jego oświadc 11.08.05, 22:42 Oświadczenie oryginalne jest poufne bo zawiera wszystkie dane osobowe i adresowe, który zgodnie z przepisami nie są ujawniane w wersji publikowanej w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Asystentka Cimoszewicza zmieniła jego oświadc 11.08.05, 22:46 eu2005 napisał: > Oświadczenie oryginalne jest poufne bo zawiera wszystkie dane osobowe i > adresowe, który zgodnie z przepisami nie są ujawniane w wersji publikowanej w > internecie. W perwersyjnie interpretowanej ustawie tak jest , pewnie interepretowanej przez "ekspertow". Cimoszewicz jest osoba publiczna . Albo sa ujawnione dane albo nie. Ustawa o ktorej mowisz ma dotyczyc "zwyklych zjadaczy chleba " a nie politykow i urzednikow. Odpowiedz Link Zgłoś
klkak Re: Asystentka Cimoszewicza zmieniła jego oświadc 11.08.05, 23:36 ale obydwa dokumenty stworzyl i podpisal Cimoszewicz!!!! I to on odpowiada za to, zeby nie trafily w niepowolane rece. Wiec moze nalezy zaczac sledztwo w sprawie wyniesienia przez niego tajnych dokumentow? Odpowiedz Link Zgłoś
kunozagiel Re: Asystentka Cimoszewicza zmieniła jego oświadc 11.08.05, 21:44 a co do tego wszystkiego ma ob. Miodowicz Konstanty (o ktorym przeciez od dawna mowi sie, ze to czlowiek o mocno agenturalnej przeszlosci)? to, ze jeden skur..syn szkodzi drugiem skur..synowi to akurat bardzo dobra rzecz - trzeba to popierac - niech sie to cale czerwono-rozowe barachlo nawzajem potopi w teczkowo-agenturalnym gownie... czekam az wyciagna cos na tego zafajdanca bez dyplomu, za ktorego od dziesieciu lat sie musze wstydzic... albo na jego zdzirowata zone, ktora sie ponoc puszczala z jakims agentem nieruchomosci w mieszkaniu na Muranowie... muszalik20051973 napisał: > Fantastycznie ale chcialbym uzyskac odpowiedzi na nastepujace pytania: > -od kiedy to pracownikom urzedow panstwowych wolno kolekcjonowac sluzbowe > papiery w domu? ja podczas praktyk w Kancelarii Senatu w 1996 musialem podpisac > > specjalne zobowiazanie co do zachowania w tajemnicy wszelkich apraw z jakimi > zaponalem sie podczas pracy, czy pani asysent nie rozumiala co podpisuje? > -jakie jeszcze inne dokumenty zabezpieczyla ABW w mieszkaniu tej pani? -- > dlaczego kontakt z owa pania posiada jedynie posel Konstanty Miodowicz?, > -czy prawda jest ze jeszcze w latach 1997-2001 posel K.Miodowicz mieszkal w > mieszkaniu sluzbowym bylego UOP? > -czy prawda jest ze posel K.Miodowicz oraz doradca PO B.Sienkiewicz w 1990 > uczestniczyli w naradach z owczesnym KGB w/s dzialan wymierzonych w SdRP? > -czy prawda jest ze posel K.Miodowicz w 1995 uczestniczyl w akcji bylego UOP > w/s Olina? > -czy prawda jest ze B.Sienkiewicza gdy odchodzil z OSW zegnali tacy "cywile" > jak funcjonariusze bylego UOP, rezydent CIA, oraz pan Z.Siemiatkowski? > -czy prawda jest ze posiadanie dokumentow niejawnych do ktorych posiadania nie > ma sie prawa jest w Polsce karalne? > -czy prawda jest ze wynoszenie przez urzednika panstowego dokumentow niejawnych > > jest w Polsce karalne? > -dlaczego aresztowano bylego komendanta wojewodzkiego policji w w Katowicach > gen.K. ,skoro kolekcjonowanie dokumentow panstwowych nie jest wedlug Giertycha > karalne? > -jaki jest zyciorys bylej asystentki W.Cimoszewicza, kiedy podjela prace dla > pana Marszalka, jakie byly okolicznosci jej odejscia z pracy w MSZ? > Bez odpowiedzi na powyzsze pytania nie uwierze w oswiadczenie tej pani. > Pos. K.Miodowicz nie ma prawa wypowiadac sie w tej sprawie dopoki nie wyjasni > kiedy tak naprade rozstal sie z bylym UOP w 1996 czy tez pozniej? Odpowiedz Link Zgłoś
muszalik20051973 Re: Asystentka Cimoszewicza zmieniła jego oświadc 11.08.05, 21:54 pan K>Miodowicz ma do tego tyle ze: a) jest czlonkiem komisji sledczej b) jako jedyny jej czlonek ma kontakt z pania J c) jest osoba ktorej zwiazki z bylym UOP nie zostaly wyjasnione d) doradca komisji na wniosek pos. K.Miodowicza i A.Macierewicza zostal pan Nowek szef UOP 97-01, w latach 1990-2001 funkcjonariusz UOP e) pan K.MIOdowicz w latach 1990 do ? uczestniczyl w conajmniej trzech akcjach sluzb specjalnych wymierzonych w leglanie dzialajaca partie polityczna oraz Prezesa Rady Ministrow I tyle i az tyle. Bez tych wyjasnien sprawa pani J. moze ale nie musi oznaczac akcji bylych i aktualnych funkcjonariuszy sluzb specjalnych. Nie chce zyc w Polsce w ktorej premierow odwoluja i powoluja tajni agenci. Odpowiedz Link Zgłoś
kunozagiel Re: Asystentka Cimoszewicza zmieniła jego oświadc 11.08.05, 22:08 To wszystko prawda, ale jaki to ma wplyw na kretactwa towarzysza Cimoszewicza (czy ktoregokolwiek z bylych towarzyszy)? Broniac go ustawiasz sie w jednym szeregu z ludzmi bez honoru, podlymi szumowinami, esbecja, Michnikiem i jego klika. Punktem honoru kazdego pozadnego obywatela powinno byc w tej chwili dobicie czerwono-rozowej hydry. Jest slaba (jak w 1990 roku), ale co wazniesze nieswiadoma swojej slabosci (wtedy srali ze strachu - wcale nie byli pewni tego, ze ktos ich nie powiesi na latarni - por. 'My' Toranskiej, np. wywiad z 'duzym' Kaczynskim). Teraz im sie wydaje, ze sa bezkarni - tym latwiejsza beda zwierzyna... Pora sie o nich upomniec, bo inaczej chlopcy Romana zepsuja cala zabawe... Na pohybel czerwonym! muszalik20051973 napisał: > pan K>Miodowicz ma do tego tyle ze: > a) jest czlonkiem komisji sledczej > b) jako jedyny jej czlonek ma kontakt z pania J > c) jest osoba ktorej zwiazki z bylym UOP nie zostaly wyjasnione > d) doradca komisji na wniosek pos. K.Miodowicza i A.Macierewicza zostal pan > Nowek szef UOP 97-01, w latach 1990-2001 funkcjonariusz UOP > e) pan K.MIOdowicz w latach 1990 do ? uczestniczyl w conajmniej trzech akcjach > sluzb specjalnych wymierzonych w leglanie dzialajaca partie polityczna oraz > Prezesa Rady Ministrow > I tyle i az tyle. Bez tych wyjasnien sprawa pani J. moze ale nie musi oznaczac > akcji bylych i aktualnych funkcjonariuszy sluzb specjalnych. Nie chce zyc w > Polsce w ktorej premierow odwoluja i powoluja tajni agenci. Odpowiedz Link Zgłoś
muszalik20051973 Re: Asystentka Cimoszewicza zmieniła jego oświadc 11.08.05, 22:24 Nie bronie Marszalka W.Cimoszeiwcza gdyz to co zrobil to byl jedynie blad techniczny, chodzi mi o to ze nie chce aby moim panstwem rzadzili funkcjonariusze sluzb specjalnych, po prostu nie wierze bandzie Miodowicza&Sienkiewicza&Nowka to tak trudno zrozumiec? Pzypominam: 1990/91 -akcje UOP wymierzone w SdRP -legalna partie polityczna, 1991-"afera" moskiewskiej pozyczki, 1994/95-operacja Obiad Drawski, 1995-akcja premier Pawlak-premiera odwolal UOP, 1995-akcja Olin-odwolany premier Oleksy, 2004-wotum zaufania dla Belki-poslowie mniejszosci Niemieckiej glosuja za po zatrzymaniu i upokorzeniu liderow mniejszosci bialoruskiej Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Asystentka Cimoszewicza zmieniła jego oświadc 11.08.05, 22:30 muszalik20051973 napisał: > Nie bronie Marszalka W.Cimoszeiwcza gdyz to co zrobil to byl jedynie blad > techniczny, Nie bronisz a bronisz rozumiem. chodzi mi o to ze nie chce aby moim panstwem rzadzili > funkcjonariusze sluzb specjalnych, A ja myslalem ze rzadzi belka , kwasniewski , olin ... po prostu nie wierze bandzie > Miodowicza&Sienkiewicza&Nowka to tak trudno zrozumiec? No same bandy . > Pzypominam: 1990/91 -akcje UOP wymierzone w SdRP -legalna partie polityczna, No , legalna ... > 1991-"afera" moskiewskiej pozyczki, 1994/95-operacja Obiad Drawski, 1995- akcja > premier Pawlak-premiera odwolal UOP, 1995-akcja Olin-odwolany premier Oleksy, > 2004-wotum zaufania dla Belki-poslowie mniejszosci Niemieckiej glosuja za po > zatrzymaniu i upokorzeniu liderow mniejszosci bialoruskiej Dobra - a co stalo na przeszkodzie sie oczyscic z zarzutow ? Wyjasnic kto po co i dlaczego "legalna" partie chcial "umoczyc" No same intrygi -biedne pzpr-sld. Odpowiedz Link Zgłoś
muszalik20051973 Re: Asystentka Cimoszewicza zmieniła jego oświadc 11.08.05, 22:51 Powtarzam. Nie jestem wyborca W.Cimoszewicza. Nie chce jednak aby sluzby specjalne rzadzily moja ojczyzna. I tyle i az tyle. Czy naprawde nie widzisz zwiazku z aktywnoscia pos.A.Macierewicza (MSW XII 91-VI 92) i K.Miodowicza (funkcjonariusza UOP 1990-?)na forum Komisji z ich poprzednim miejscem pracy i kontaktami? SdRP-byla legalna partia polityczna zarejestrowana w 1990 przez SW w W-wie -Wydzial Cywilny Rejestrowy. Prokurastutra trzykrotmnie umorzala postepowania wobec niestwierdzenia przestepstwa w/s tak zwanej moskiewskiej pozyczki, prokuratura takze potwierdzila ze J.Oleksy nie byl szpiegiem KGB notatki UOP w/s prowakacji w/s SdRP znajduja sie w aktach sprawy Olina, a na koniec pelana kontrole nad UOP SdRP uzysklala dopoiero w 1996 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Asystentka Cimoszewicza zmieniła jego oświadc 11.08.05, 22:56 muszalik20051973 napisał: Glupia sprawa nie ? Agenci tu agenci tam agentem moze jestes sam. > Powtarzam. Nie jestem wyborca W.Cimoszewicza. Nie chce jednak aby sluzby > specjalne rzadzily moja ojczyzna. I tyle i az tyle. Czy naprawde nie widzisz > zwiazku z aktywnoscia pos.A.Macierewicza (MSW XII 91-VI 92) i K.Miodowicza > (funkcjonariusza UOP 1990-?)na forum Komisji z ich poprzednim miejscem pracy > i kontaktami? SdRP-byla legalna partia polityczna zarejestrowana w 1990 przez > SW w W-wie -Wydzial Cywilny Rejestrowy. Prokurastutra trzykrotmnie umorzala > postepowania wobec niestwierdzenia przestepstwa w/s tak zwanej moskiewskiej > pozyczki, prokuratura takze potwierdzila ze J.Oleksy nie byl szpiegiem KGB > notatki UOP w/s prowakacji w/s SdRP znajduja sie w aktach sprawy Olina, a na > koniec pelana kontrole nad UOP SdRP uzysklala dopoiero w 1996 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
muszalik20051973 Re: Asystentka Cimoszewicza zmieniła jego oświadc 11.08.05, 23:00 nie niestem Odpowiedz Link Zgłoś
klkak To bylo jedynie "klamstwo techniczne", tak? 11.08.05, 22:31 Gratuluje wprowadzenia do obiegu nowego pojecia prawniczego, pewnie zrobi taka kariere jak "pomrocznosc jasna" jednego z synow bylego prezydenta W. Odpowiedz Link Zgłoś
muszalik20051973 Re: To bylo jedynie "klamstwo techniczne", tak? 11.08.05, 22:39 nie jest to zaden nowy termin prawniczy-marszalek tak samo jak 2/3 poslow blednie wypelnil osiwadczenie majatkowe w roku 2002-tak naprawde to do konca malo kto wiedzial ze dotyczy ono stanu posiadania na koniec XII 2001-proste-we wrzesniu 01/pazdzierniku 01 poslowie wypelniali pierwsze oswiadczenie, wiec jezeli wypelnima kolejne w IV to moglo sie wydawac ze dotyczy ono wiosny 2002 i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
klkak I znowu zamulasz. 2/3 poslow nie wpisalo diet, a 11.08.05, 23:04 nie akcji o wartosci 3/4 mln zl i zyskow od tego. Odpowiedz Link Zgłoś
muszalik20051973 Re: I znowu zamulasz. 2/3 poslow nie wpisalo diet 11.08.05, 23:06 tak? posel Giertych zanizyl zyski swojej kancelarii o 2/3, i tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
kunozagiel wstyd 11.08.05, 23:16 Jest mi wstyd, ze marszalkiem polskiego Sejmu jest taki kretacz. Zreszta wstyd mi za prezydenta tego kraju, premiera, wielu ministrow itd. I wstyd za tych, ktorzy walczyli o to, zeby bylo normalnie, nierzadko placili za to wysoka cene, a potem dali sie czerwonym wyruchac po frajersku, bez mydla (patrz przyklad Michnika, Frasyniuka i calej udecji). Teraz, kiedy ta czerwona zaraza dotknela juz prawie wszystkich (bo przeciez AWS i UW bylyby inne, gdyby nie komunistyczne otoczenie) nie pozostaje nic innego jak tylko cala te czerwono- rozowa zaraze wypalic zelazem... Szczerze wspolczuje moim rodakom i sobie, bo to malo prawdopodobne... Odpowiedz Link Zgłoś
klkak Re: I znowu zamulasz. 2/3 poslow nie wpisalo diet 11.08.05, 23:30 no to zglos to do prokuratury, skoro wiesz, ze popelnil przestepstwo. To Twoj obywatelski obowiazek. Odpowiedz Link Zgłoś
martino Re: I znowu zamulasz. 2/3 poslow nie wpisalo diet 12.08.05, 00:45 Cholera, jak na nie-wyborcę Cimoszewicza strasznie dużo czasu poświęcasz na jego obronę i obrzucanie otoczenia błotem. Meritum sprawy niezależnie od intencji i przyczyn jest takie, czy facet chciał sobie dorobić na cynku o zmianach w Orlenie czy nie. To go pogrąża przede wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
muszalik20051973 Re: I znowu zamulasz. 2/3 poslow nie wpisalo diet 12.08.05, 00:51 bajka, z wolnym czasem czlowiek ma prawo roic co chce? Tak czy nie? A czy wiesz co to takiego jak urlop? Nie wiesz? Biedny jestes. Ja obrzucam blotem przeciwnikow? Ciekawe, pytac sie juz nie wolno? Odpowiedz Link Zgłoś
martino Re: I znowu zamulasz. 2/3 poslow nie wpisalo diet 12.08.05, 01:27 muszalik20051973 napisał: > Ciekawe, pytac sie juz nie wolno? No to argument jak Leppera ostatnio, on też pytał :-) Odpowiedz Link Zgłoś
muszalik20051973 Re: I znowu zamulasz. 2/3 poslow nie wpisalo diet 12.08.05, 01:31 wiesz sa politycy prawicy o ktorych wiadomo ze naleza do Opus Dei ale nie chca powiedzec tak naleze Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: I znowu zamulasz. 2/3 poslow nie wpisalo diet 12.08.05, 01:34 muszalik20051973 napisał: > wiesz sa politycy prawicy o ktorych wiadomo ze naleza do Opus Dei ale nie chca > powiedzec tak naleze No te te 2/3 ktore nie wpisalo diet :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
muszalik20051973 Re: I znowu zamulasz. 2/3 poslow nie wpisalo diet 12.08.05, 01:36 nie rozumiesz czy udajesz? sa w Polsce wazni politycy PiS czy PO ktorzy sa wrecz fukcjonariuszami Opus Dei ale odmawiaja podania informacji ta naleze do tej organizacji Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: I znowu zamulasz. 2/3 poslow nie wpisalo diet 12.08.05, 01:43 muszalik20051973 napisał: > nie rozumiesz czy udajesz? sa w Polsce wazni politycy PiS czy PO ktorzy sa > wrecz fukcjonariuszami Opus Dei ale odmawiaja podania informacji ta naleze do > tej organizacji A chlopaki z pzpr tez sie nie lubia przyznawac do organizacji ... Tak maja u nas ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: I znowu zamulasz. 2/3 poslow nie wpisalo diet 12.08.05, 01:40 martino napisał: > muszalik20051973 napisał: > > > Ciekawe, pytac sie juz nie wolno? > > No to argument jak Leppera ostatnio, on też pytał :-) Ale mnie dzisiaj radosci kloniki dostarczyly. caly ten cyrk, oni chca sie pozbyc emerytow :-) Peknac ze smiechu pewnie maja;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 niestety.tak jest jak napisałeś=służby rządzą... 11.08.05, 22:16 tak to agenci/słuzby specjalne rządzą światem/także zmieniają premierów/prezydentów etc. przykładem jest zastepca szefa FBI-niejaki Marek Felt,potwierdził niedawno,że obalił Nixona-dostarczał jako urzędujący wiceszef FBI materiały dziennikarzom Washington Post,by ujawnili aferę Watergate.Powód-chciał po smierci swego szefa,także szantażowanego przez cały czas jak prowadził FBI,za swój ukryty ale czynny homoseksualizm,zając jego miejsce.Nixon mianował innego człowieka. Szefem FBI był wtedy do swej smierci 2 maja 1972 i ciagle szantażowany przez mafie niejaki John Edgar Hoover. Podobnie zachowały się polskie słuzby w polskiej aferze FOZZ-przekręt na setki milionów złotych. Siła wszelakich służb specjalnych bierze się z tego że wszystko wiedzą o osobach na świecznikach-szpicluja także wszystkich dyplomatów/szefów firm.etc - znają słabości tych ludzi czyli maja na nich haki.Ponadto budżety służb w swej lwiej części są i muszą być poza wszelka kontrolą=wystarczy,że tajny agent napisze w swym raporcie,że dał informatorowi kasę/każda kwotę,bez jego pokwitowania i już mamy lewą kasę.Wielka lewa kasa służb przepływa przez organizowane przez siebie firmy,gdzie kasa idzie w dzisiatki milionów dolarów. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: niestety.tak jest jak napisałeś=służby rządzą 11.08.05, 22:24 tadeuszosinski48 napisał: > tak to agenci/słuzby specjalne rządzą światem/także zmieniają > premierów/prezydentów etc. No do konca to tez ludzie tez maja jak wiesz slabosci albo wrecz przeciwnie. Nie biora sie z powietrza. Sa tez kontrolowani. W Polsce biora sie za lby rozni z roznymi i dobrze. Jeszcze nie jedna niespodzianka nas czeka. Reszte sobie daruje . Cimoszewicz to zdrajca i agent . > przykładem jest zastepca szefa FBI-niejaki Marek Felt,potwierdził niedawno,że > obalił Nixona-dostarczał jako urzędujący wiceszef FBI materiały dziennikarzom > Washington Post,by ujawnili aferę Watergate.Powód-chciał po smierci swego > szefa,także szantażowanego przez cały czas jak prowadził FBI,za swój ukryty > ale czynny homoseksualizm,zając jego miejsce.Nixon mianował innego człowieka. > Szefem FBI był wtedy do swej smierci 2 maja 1972 i ciagle szantażowany przez > mafie niejaki John Edgar Hoover. > Podobnie zachowały się polskie słuzby w polskiej aferze FOZZ-przekręt na setki > milionów złotych. > Siła wszelakich służb specjalnych bierze się z tego że wszystko wiedzą o osobac > h > na świecznikach-szpicluja także wszystkich dyplomatów/szefów firm.etc - znają > słabości tych ludzi czyli maja na nich haki.Ponadto budżety służb w swej lwiej > części są i muszą być poza wszelka kontrolą=wystarczy,że tajny agent napisze w > swym raporcie,że dał informatorowi kasę/każda kwotę,bez jego pokwitowania i już > mamy lewą kasę.Wielka lewa kasa służb przepływa przez organizowane przez siebie > firmy,gdzie kasa idzie w dzisiatki milionów dolarów. Odpowiedz Link Zgłoś
mtb77 Prowokacja.Oszolomy bez zasad.Wszystkie chwyty doz 11.08.05, 21:24 Bardzo ciekawe, pierwszy raz slysze, zeby to ASYSTENTKA wypelniala oswiadczenie. Moze jeszcze podpisala sie sama heheheh Ciekawe, ze Marszalek bylby tak glupi, ze nie zniszczylby "podmienionego" oswiadczenia, tylko dalby jakiejs babie do domu na przechowanie. Pracy nie ma, a tu zmiana rzadow sie szykuje - babka pomyslala ze mozna zaistniec. Najsmieszniejsze jest to, ze Giertych, Wassermann, Miodowicz juz wiedza kto mowi prawde. Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Kontrofensywa cimoszenkowców? 11.08.05, 21:33 Zbudzili was towarzysze? Kazali wam odpisywać? Dużo i bez sensu? Nic wam to nie da -towarzysz cimoszenko już jest politycznym trupem. Odpowiedz Link Zgłoś
mtb77 To teraz bierzecie sie za Tuska czy Relige ? 11.08.05, 22:31 > Zbudzili was towarzysze? Kazali wam odpisywać? Dużo i bez sensu? Nic wam to nie > > da -towarzysz cimoszenko już jest politycznym trupem. Swoja droga, ciekawe, ze Miodowicz tak duzo wie o tej pani... Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Z zyczeniami...dla wszystkich pobolszewikow ))) 11.08.05, 21:32 ...prawica.net/old/modules.php?name=NukeJokes&func=JokeView&jokeid=77 Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 [...] 11.08.05, 21:46 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodar1 Re: Asystentka Cimoszewicza zmieniła jego oświadc 11.08.05, 22:09 Jakby to określić, gdyby to bylo trochę wcześniej to nazwałbym to niezlą sensacją, ale teraz przed wyborami uważam, że jest to tylko i wyłącznie zemsta na dawnym szefie albo też, a co nie może być?, że pani b. asystentka została podpuszczona żeby to TERAZ powiedzieć przez kogoś. Komuś bardzo zależy na wyeliminowaniu Cimoszewicza z gry o prezydenturę. Odpowiedz Link Zgłoś
lusia39 Re: Asystentka Cimoszewicza zmieniła jego oświadc 11.08.05, 22:23 To jest brudna kampania juz sie zaczyna w tym kraju nic sie nie zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 jak masz brudne nogi - zakładasz ciemne rajstopy ? 11.08.05, 22:30 czy myjesz te nogi ? Odpowiedz Link Zgłoś
chrz Re: Asystentka Cimoszewicza zmieniła jego oświadc 11.08.05, 22:26 Najbardziej lubię brak reakcji. Prawdę trzeba przygotować. Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 najprawdziwsza jest prawda prawdziwa ? 11.08.05, 22:32 nieeeeeee. nasza prawda jest prawdziwa. Odpowiedz Link Zgłoś
brysiulek Pie.....cie takie banialuki jakich nigdy nie 11.08.05, 22:35 słyszałam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jeszcze nigdy nie spotkałam się z żadnym UCZCIWYM politykiem. Wcześniej ktos napisał, że trzeba wszystkich staruchów wywalić i wprowadzić nowych w miarę uczciwych ludzi, może to i prawda ale od władzy i im odbije!!!!!!!!!!!!! Na całym świecie są robione przekręty i to nie takie malutkie jak u nas!!!!!! A na prawdę myślicie, że jakiś kandydat jest dobry??????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 u nas przekręty małe ale dotyczą wszystkiego i ... 11.08.05, 22:38 dlatego są olbrzymie.... Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Pie.....cie takie banialuki jakich nigdy nie 11.08.05, 22:39 brysiulek napisała: > słyszałam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! > Jeszcze nigdy nie spotkałam się z żadnym UCZCIWYM politykiem. A ja owszem. > Wcześniej ktos napisał, że trzeba wszystkich staruchów wywalić i wprowadzić > nowych w miarę uczciwych ludzi, może to i prawda ale od władzy i im > odbije!!!!!!!!!!!!! Zobaczymy - narazie obserwujemy staruchow pozbawionych odpowiedzilnosci. > Na całym świecie są robione przekręty i to nie takie malutkie jak u nas!!!!!! No i co i raz ktorys zlapany za morde z polityka sie musi porzegnac..... > A na prawdę myślicie, że jakiś kandydat jest dobry??????????????? To mamy nie probowac, zostawic tak jak jest ? Czy tz czasem nie jestes z PZPN ? Im tez tak wyszlo. > Odpowiedz Link Zgłoś
brysiulek Re: Pie.....cie takie banialuki jakich nigdy nie 11.08.05, 22:42 i co myślisz że Tusk albo Kaczor są lepsi od Cimoszewicza albo innych? Jak oni by wygrali, co mam nadzieję się nie stanie to wszyscy się posramy!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Pie.....cie takie banialuki jakich nigdy nie 11.08.05, 22:52 brysiulek napisała: > i co myślisz że Tusk albo Kaczor są lepsi od Cimoszewicza albo innych? > Jak oni by wygrali, co mam nadzieję się nie stanie to wszyscy się > posramy!!!!!!!!!!!!! No ja ciebie rozumiem.....a moze tak do USA ?Corka cimoszewicza juz tam jest... Odpowiedz Link Zgłoś
brysiulek Re: Pie.....cie takie banialuki jakich nigdy nie 11.08.05, 23:01 To co tu robicie na tym forum, zaczyna się robić niesmaczne!!! Halo czy są tu ludzie choć trochę obyci?! Na całym świecie nie ma czystej polityki, a my musimy wybierać "lepsze zło" i to jest najsmutniejsze! Nie walczę z Tobą na słowa, czy coś w tym stylu, a Ty ze mnie robisz od razu wroga! To śmieszne i dobre dla małolatów! I właśnie u nas w Polityce to się często zdarza, u Romusia i innych jego pokroju - nie ma dialogu i słuchania i rozważania argumentów innych, tylko on ma racje, a wszyscy inni to DNO... też jesteś tak ograniczony? Chociaż my-szaraczki pokażmy swoją kulturę ą nie takie żałosne cwaniakowanie! Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Pie.....cie takie banialuki jakich nigdy nie 11.08.05, 23:03 brysiulek napisała: > To co tu robicie na tym forum, zaczyna się robić niesmaczne!!! > Halo czy są tu ludzie choć trochę obyci?! > Na całym świecie nie ma czystej polityki, a my musimy wybierać "lepsze zło" i > to jest najsmutniejsze! Mow koles za siebie. wybieraj lepsze zlo indywidualnie. Nie jestes na "nieoficjalnym spotkaniu infoemacyjnym " > Nie walczę z Tobą na słowa, czy coś w tym stylu, a Ty ze mnie robisz od razu > wroga! > To śmieszne i dobre dla małolatów! I właśnie u nas w Polityce to się często > zdarza, u Romusia i innych jego pokroju - nie ma dialogu i słuchania i > rozważania argumentów innych, tylko on ma racje, a wszyscy inni to DNO... > też jesteś tak ograniczony? > Chociaż my-szaraczki pokażmy swoją kulturę ą nie takie żałosne cwaniakowanie! > A po co szaraczki mialyby pokazywac "kulture"? Co chcesz przez to powiedziec ? Odpowiedz Link Zgłoś
brysiulek Re: Pie.....cie takie banialuki jakich nigdy nie 11.08.05, 23:08 Widzę, że jesteś DNEM!!! Nie mam co tu robić i szargać sobie nerwów, takimi jak Ty! Takich niestety i nasza piękna Matka Polska urodziła, czasami zdarzają się odrzuty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Pie.....cie takie banialuki jakich nigdy nie 11.08.05, 23:14 brysiulek napisała: > Widzę, że jesteś DNEM!!! > Nie mam co tu robić i szargać sobie nerwów, takimi jak Ty! Brysiulek nie denerwuj sie , jest taka tradycja -chlopaki zalewaja sobie geby - alkoholizuja sie . Strzel sobie pol litra. Tylko nie wsiadaj do samochodu bo mozesz innym krzywde zrobic. Niewinnym. > Takich niestety i nasza piękna Matka Polska urodziła, czasami zdarzają się > odrzuty!!! > A to to bys musial-a wytlumaczyc . Czy moze juz masz w czubie ? Odpowiedz Link Zgłoś
brysiulek Re: Pie.....cie takie banialuki jakich nigdy nie 11.08.05, 22:45 ja widzę, że jeśli ktoś ma inne zdanie niż Ty to musi być już tym najgorszym, podłym itd. Jeśli tak wszystkich o to podejrzewasz to pewnie sam coś ukrywasz!!!!!!! Bezpartyjna, matka Polka! Odpowiedz Link Zgłoś
martino Re: Pie.....cie takie banialuki jakich nigdy nie 12.08.05, 00:49 brysiulek napisała: > ja widzę, że jeśli ktoś ma inne zdanie niż Ty to musi być już tym najgorszym, > podłym itd. Masz problemy osobowościowe? To się zdarza na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
asz70 Kiedy zmienili? ha ha ha 11.08.05, 22:38 Oświadczenie majątkowe Włodzimierza Cimoszewicza z kwietnia 2002r. Plik PDF utworzono 15.05.2002r. godzina 16:28. Zeskanowane dane wprowadzono do pliku 16.05.2002r.godzina 12:14. Kiedy rzekomo podmieniono oświadczenie? Wiecej www.cimoszewicz.hk.pl Odpowiedz Link Zgłoś
klkak Od 1 stycznia do 15 maja jest ile dni? Duuuzo. 11.08.05, 23:01 Bo mogl je zlozyc teoretycznie 1 stycznia. Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 Ania szuka sławy Moniki(Lewinski).... 11.08.05, 22:53 Ciekawe czy taka sama,,ładna''?. Odpowiedz Link Zgłoś
jakarta Re: Asystentka Cimoszewicza zmieniła jego oświadc 11.08.05, 22:55 Wredna robota Giertycha i sprzedajnych pismaków trwa! Robią ludziom wodę z mózgu licząc, że jak Cimoszewicza obrzucą gównem to zawsze coś przylgnie. I mają rację, bo to jest możliwe tylko w tym kraju, gdzie kłamstwo i potwarz uchodzi za cnotę nawet wśród formalnie największych i najgorliwszych katolików jak właśnie Giertych. Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 WC - wyborca ! to brzmi zachęcająco....... 11.08.05, 23:00 do oddania głosu czy moczu ? Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 Re: WC - wyborca ! to brzmi zachęcająco....... 11.08.05, 23:29 Ciebie moderator nie kasuje toś waść prowokator . Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 ja nie uprawiam propagandy dla przstępców z SLD... 11.08.05, 23:42 no a ty torobisz. za darmo ? Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 [...] 11.08.05, 23:01 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Asystentka Cimoszewicza zmieniła jego oświadc 11.08.05, 22:59 Nieładnie, pani asystentko! ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny Z kandytada na Prezydenta 11.08.05, 22:59 mamy kandydata na oszusta, widzisz wlodziu, a nie tak nie chciales kandydoweac, ale cie uprosili, a ty dales sie zlapac na wedka jak plotka. Ale to dobrze ze nie bedziesz preziem, Polska nie potrzebuje plotek. Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 jak rybka jest mniejsza od płotki ? 11.08.05, 23:07 prawilna tawariści - rybka eseldowska....... Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 [...] 11.08.05, 23:00 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 zrobimy wszystko co napisałeś - ,już się bój.... 11.08.05, 23:03 a nie ty sie już boisz . cuś na sumieniu ? Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 [...] 11.08.05, 23:05 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
androx Już po nim 11.08.05, 23:25 jeśli to okaże się prawdą. Będziemy wybierać coś z kaczorów. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Cimoszewicz do Ameryki , Piekarska do fryzjera ! 11.08.05, 23:25 to propozycje haseł wyborczych dla sld i sdpl Odpowiedz Link Zgłoś
wesolek11112 Re: Asystentka Cimoszewicza zmieniła jego oświadc 11.08.05, 23:25 no to prosze panstwa mamy nowa monike lewinski czyli podkladke innej parti tak trzymac i brac wzor z usa Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Nie chcę wolności od Giertycha i Kaczyńskiego 11.08.05, 23:57 Ten, który to napisał, nie rozumie, co się w Polsce dzieje. Połakomił się na parę groszy, żeby zostać tubą Sojuszników Lewych Działań. Powiem Wam jedno. Najlepiej będzie jak w wyborach do Sejmu wygra PiS z taką przewagą, że sami utworzą rząd, bez PO. Natomiast dla równowagi prezydentem niech zostanie Donald Tusk. Jeżeli nawet po roku będziemy mieli ich dość, to zapewniam Was, że rok w zupełności wystarczy, żeby wyrugować przede wszystkim z prawodawstwa i z życia gospodarczego i politycznego wszelkie zwyrodnienia. Takie są ich wyborcze obietnice. Sprawdzimy. Odpowiedz Link Zgłoś