Dodaj do ulubionych

Śmiertelny wypadek w skate parku

14.08.05, 16:11
Pokolenie JP2 jak zwykle nie próżnuje.
Obserwuj wątek
    • users To może popróżnuj trochę i idź na spacer... 14.08.05, 16:20
      ...zamiast tak prostacko komentować tragedię. Bo jej przyczyna nie jest ważna -
      zginęło dziecko. To tragedia.
      • bykkk I po cholere to sie tak wydurniać?! 14.08.05, 16:42
        I po cholere to sie tak wydurniać?! Rower służy do jeżdżenia spacerowego a nie
        do "wykonywania akrobacji". Rodzice chyba dzieciakowi tego nie wytłumaczyli. W
        ogóle zastanawia czemu i po co tak głupio trwonią energię. To naprawdę
        zastanawiające, że ktoś na tyłku nie umie usiedzieć. Ogólnie ta śmierć się
        nadaje do nagrody Darwina.
        • muklo No trochę inne rowery niż spacerowe. 14.08.05, 16:57
          Robione specjalnie po to żeby się wydurniać.
          Chociaż nie znam statystyk, mogę się założyć, że więcej osób zginęło od
          narkotyków, bijatyk, utopiło się niż właśnie od takiego wydurniania się.

Jest to w zasadzie pierwszy przypadek o jakim słyszałem.

Wypadki zdarzają się nawet na równym chodniku. Nie ma co oceniać.
          Wyrazy współczucia dla rodziny.
        • ciastkociastko Re: I po cholere to sie tak wydurniać?! 14.08.05, 17:30
          Chyba jesteś jakiś teges ... rower do jeżdżenia po płaskim to rower do
          jeżdżenia po płaskim a rower do akrobacji to do akrobacji .. ludzie robią to ,
          co lubią ...
          i nie trwonia bezsensu energi.. tylko porzytkują ją na coś co kochają robić ...
          ;/ a mówisz ze smierc nadaje sie do nagrody Darwina... a skad wiesz ? widziales
          jak to było ? Jacy ludzie są z dópy ;/ zamiast jakieś wyrazy współczucia ..
          troche ludzkich uczuć to jeszcze pojeżdżają kogoś ...... ;/ sporty ekstremalne
          nie są bez sensu mają taki sam sens jak składanie modeli albo granie w szachy ..
          joł pozdro
          • rafiozzo Weź słowniczek ortograficzny i ucz się dziecko ucz 14.08.05, 17:39
            Weź słowniczek ortograficzny i ucz się dziecko ucz
      • rob11111 Re: To może popróżnuj trochę i idź na spacer... 14.08.05, 20:19
        Widzisz <users>, Panu z nickiem <cham_i_prostak> chodzi o rozpropagowanie ...
        sygnaturki. Tak, sygnaturki. "Gratuluję" wrażliwości na sprawy bliźniego swego
        Panu z nickiem <cham_i_prostak>. Zapewne taką samą prezentuje On na codzień,
        rozprowadzając "Strażnicę". "Gratuluję". Mam nadzieję, że cudzysłów właściwie
        Pan zrozumie.
    • hektor_wektor Śmiertelny wypadek w skate parku 14.08.05, 16:22
      Cóż, zdarza się. Zawsze jest coś za coś.

Czym ma być to pokolenie JP2? To jakiś kolejny chory
      wymysł po pokoleniu X.

• monster1972 to byla kwestia czasu... 14.08.05, 16:29
      chodze tamtedy do pracy od marca 2004...

czasem zatrzymuje sie i patrze na nich...

na desce czy na rolkach czy na rowerach

te dzieciaki ryzykuja i nawet nie wiedza jak bardzo

wielu nawet kaskow nie ma

----------

przykro, ale czy reszta zmadrzeje?

[']

wroclawiak

• v4ski Re: to byla kwestia czasu... 14.08.05, 18:04
        Ludzie, jeżeli takie emocje wzbudza w was wypadek nieodpowiedzialnego małolata,
        nie chcę wiedzieć, co piszecie o tym samolocie z 119 ofiarami.. To był i jest
        problem rodziny chłopaka - wszystko. Homo sapiens giną w dużo głupszych
        okolicznościach.
        • w.osmialowski Denerwuje mnie... 14.08.05, 18:44
          ...ze wiekszosc postow tylko krytykuje, krytykowac jest latwo, wezcie sie jeden
          z drugim za tylki i wyjdzcie z domu, wiele rzeczy ekscytuje bardziej niz GTA, a
          przeciez tyle sie dzieje dookola!! Sporty ekstremalne wziely swoja nazwe z
          ekstremum, wiec nie ma sie co dziwic ze sa niebezpieczne. I kazdy kto zaczyna
          sie w to bawic podejmuje ryzyko i powinien byc go swiadomym. Wiec przestancie
          narzekac, ludzie, mam wrazenie ze kazdy jeden Polak jest medrcem ze swietej
          gory. Nie pierwszy to taki wypadek i nie ostatni, wspolczuje mocno rodzinie,
          ale teksty typu "nie moga usiedziec na tylkach" nic tu nie zdzialaja.
          • dona.a Re: Denerwuje mnie... 14.08.05, 19:16
            mój nastoletni syn zaczynał od łyżworolek, potem była deskorolka z kilkoma
            kontuzjami, po tym jak dostał deskorolką w twarz przerzucił się na ... skoki na
            rowerze właśnie.W zasadzie nie mam na to wpływu, jeździ w kasku i
            ochraniaczach, wiem, że to uwielbia. Oczywiście, że martwię się o niego ,a on
            powtarza- mama wyluzuj,szachy mnie nie interesują. Duża tragedia,rodzinie
            należy współczuć a nie pouczać.Pzdr dla rafiozzo.
          • monster1972 a mnie denerwuje... 14.08.05, 20:10
            jak ktos bredzi....

sam uprawialem sport .. pilke nozna, wiele lat (10)

mialem kontuzje, byly faule, niektore specjalne itp... niewazne
            byl i gips i siniaki i uszkodzone wiezadla

ale co innego miec siniaki na boisku

a co innego byc glupolem, ktory rozpedza rower, skacze 3-4 metry ponad
            powierzchnie (asfalt) i sie zabija, bo np nie ma kasku

nie wiem jak bylo w tej sytuacji, ale jak pisalem.... widzialem tam
            takich "twardzieli", ktorzy bez ochraniaczy i kaskow skakali na kilka metrow
            ponad beton.. brawo:-(

---

a dla niełapiacych aluzji... wspolczuje rodzinie

wroclawiak

• at_work No to jest pierwszy... 14.08.05, 19:05
      A na górce Kazoorce, są harce, o których jeszcze się wielu nie śniło.
      Zastanawiałem się nieraz kto będzie pierwszy?

Warszawka, czy reszta świata?

Wrocław na razie górą...
      ___
      tak serio, to dzieciaki na tych stołkach i hopkach szukają śmierci, albo
      kalectwa, ale nie widziałem, aby kiedykolwiek ktokolwiek (nie wliczając w to
      legalnych zawodów, gdy karetka z lekarzem czeka pod górką obok sponsorów
      liczących zyski z imprezki) zainteresował się tym co się dziele na stoku.

Oby na Wrocławiu się skończyło.
    • puuchatek Re: Śmiertelny wypadek w skate parku 14.08.05, 19:41
      cham_i_prostak napisał:

> Pokolenie JP2 jak zwykle nie próżnuje.

No cóż, nick stosowny do poziomu wypowiedzi... Nieszczęśliwy wypadek to
      nieszczęsliwy wypadek. Zamiast krytykować zastanówcie się, gdzie ginie więcej
      rowerzystó - w skate-parkach, czy na zwykłych, "płaskich" drogach potrąconych
      przez pijanych kierowców?

• iposek Re: Śmiertelny wypadek w skate parku 14.08.05, 20:02
        Przyznam się szczerze że nie wiem gdzie tu tragedia. Tragiczne jest gdy ktoś
        ginie bo komuś innemu się nudziło, potrzebował na browca czy też schlał się i
        nie chciało mu się zostawić auta itd.. W tym przypadku koleś sam podjął ryzyko,
        przeliczył się i poległ (dosłownie nawet), pech ale nie tragedia. Tylko
        konsekwencje błędnych decyzji, bywa.
      • gadery Re: Śmiertelny wypadek w skate parku 14.08.05, 20:16
        Mnie najbardziej irytują rowerzyści-samobójcy jadący bez jakichkolwiek odblasków
        w środku nocy.
    • patman Welcome to Jackass 14.08.05, 20:35
      Trzeba było się uczyć od najlepszych, żeby wymienić tylko Bama Margerę czy Dave'a Englanda - oni jeszcze żyją, chociaż nie wiadomo jakim cudem im się udało to przetrwać.

Johny Knoxville forever!
      • hektor_wektor Re: Welcome to Jackass 14.08.05, 21:40
        Kvrde jak ten czas leci. Niespelna kilka lat temu byc moze tez bym cos takiego
        napisal. Poogladalem sobie troche szalenstw tych panow i najgorsze jest to ze
        niektorzy nastolatkowie wierza, ze tez tak moga. To jest dopiero zwal. No ale
        mniejsza o to. Szkoda, ze moc oddzialywania MTV i tym podobnych stacji jest tak
        duza w przypadku nastolatkow i niektorych slabo dojrzalych "doroslych". :>
        • patman Albowiem napisane jest: WARNING 14.08.05, 22:01
          This video features stunts performed either by professionals or under the supervision of professionals. Accordingly, MTV and the producers must insist that no one attempt to recreate or reenact any stunt or activity performed on this show.

Napisano również:

The following show features stunts performed by professionals and/or total idiots under very strict control and supervision. MTV and the producers insist that neither you or anyone else attempt to recreate or perform anything you have seen on this show.

Trzebało czytać instrukcję obsługi...
          • hektor_wektor Re: Albowiem napisane jest: WARNING 14.08.05, 22:54
            MTV zabezpiecza sie od strony prawnej i to jest dosc oczywiste. Napisz mi tylko
            ilu ludzi to czyta i bierze to pod uwage? Zreszta co jest wazniejsze: to co w
            disklejmerze napisze MTV czy to co zrobi kilku-kilkuset glupkow i nie tylko?
            Wiadomo, ze emocje zawsze goruja nad rozsadkiem. Nowych rzeczy nie odkrywam.
    • seirios Re: Śmiertelny wypadek w skate parku 19.08.05, 20:50
      Zbyt wiele niepotrzebnych słów... Dzisiaj był pogrzeb... [']
    • nahwile Re: Śmiertelny wypadek w skate parku 20.08.05, 00:57

Aczy ten dzieciak jeździł w kasku? Skoro to teren przeznaczony do "wygłópów" to
      czy ktoś czuwa nad bezpieczeństwem tych dzieci? Policjant "zwracał uwagę...." a
      czy zwracał uwage na zabezpieczenia?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka