Dodaj do ulubionych

PBS: Polacy nie wierzą w pomyłkę Cimoszewicza

• retiro1 Re: PBS: Polacy nie wierzą w pomyłkę Cimoszewicza 14.08.05, 21:50
      No więc jak to, towarzyszu Beylin? Zawiodła czujność klasowa, że taki materiał
      puszczacie? A przecież jeszcze w sobotę pisaliście w propagandowym
      wypracowaniu, że posądzenia Cimoszenki o matactwo to oszczerstwa, a sam
      marszałek "broni się z godnością". A jakże, tylko ten naród głupi nabiera się
      na takie plewy - trza naród wymienić, towarzyszu!
      • niezapowiedziany Re: PBS: Polacy nie wierzą w pomyłkę Cimoszewicza 15.08.05, 00:03
        bo spoleczenstwo nie doroslo! nie rozumiecie??? ;)
    • chaos1024k Kłamstwa i arogancja 14.08.05, 21:51
      Nie chce, aby pod takim szyldem mineło nastepnych 5 lat w Polsce. Dlatego na
      pewno nie zaglosuje na Cimoszenke...
    • silesius.monachijski dlugosc "zycia" artykulu na stronie 14.08.05, 21:54
      Nie wiem, jak dlugo ten artykul bedzie na 1 stronie. Napewno nie tak dlugo,
      jak "podkladane" przez gw do kazdego artykulu o Giertychu
      zdjecie "wodzowskie": "dyktator" Giertych na tle orla. To juz "leci" chyba od 2
      tygodni: po prostu gw popiera cimoszenke i nowe "kwasowate" sld (z bialym
      Murzynem od czarnej roboty, czyli olejniczakiem). Taka to juz zawsze
      byla "obiektywnosc" michnikowskiej gadzinowki. Oczywiscie, ze poszukaja "hakow"
      na Kaczynskiego i Tuska, bo im nie "pasuja" do polityczno-biznesowego ukladu.
      Pewnie lizut ("lizus") cos wyskrobie, tak jak przeciwko Kobylanskiemu. To nic,
      ze cytowani przez niego ludzie potem publicznie w mediach zaprzeczali, za
      mowili to, co napisal lizut: grunt, ze falszywa informacja poszla w swiat.
      Bender nazwal kiedys urbana "goebbelsem stanu wojennego". GW przejela w III RP
      paleczke od urbana.
      A cimoszko? oczywiscie, ze MUSI byc nowym preziem: na inne rozwiazanie nie
      tylko gw, kwach, ale i putin nie pozwola! Przynajmniej juz teraz wiadomo, o co
      idzie walka: albo Polska zachowa jakas - choc napewno ograniczona suwerennosc -
      , albo pozostanie juz na zawsze "priwislanskim krajem"
    • eva15 Cimoszewicz udręczony 14.08.05, 22:05
      Biedny Cimoszewicz ma urwanie glowy z tym przypadkowym społeczeństwem.
      Dobrze, że taki cierpliwy i TYM razem nie wycofuje się urażony z życia
      politycznego. Znów by go naród prosić musiał, co GW by wykazywała różnymi
      badaniami opinii publicznej złaknionej Cimoszewicza jak kania dzżu.
    • mrlusiek TVN pewnie kupił ten sondaż 14.08.05, 22:05
      telewizja TVN komitetem wyborczym Tuska, a to musi być za tym jakiś interes.
      Przeraża mnie fakt że, obcy kapitał może doprowadzić swego łepka na prezia !
      Wynika niezbicie iż, partia TVN kładzie łape na stołku prezydenta. fiu fiu
      Ciekawe kto z nazwiska jest właścicielem TVN-u.
      • silesius.monachijski Re: TVN pewnie kupił ten sondaż 14.08.05, 22:11
        z tego, co mi wiadomo, jest nim pan walter, ktory tomasza lisa "wywalil na
        zbity pysk" z tvn-u, po tym, jak niektore media podaly, ze moze
        zagrozic "preziowej" kwasniewskiej w wyborach prezydenckich (bylo to jeszcze
        rok temu, kiedy "prezio" kombinowal, czy nie wystawic "first lady" w wyborach).
        nie sadze wiec, ze tvn walczy z obozem "prezia". no chyba, ze walter teraz cos
        inego knuje
    • interaktywny [...] 14.08.05, 22:15
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • brlink jak maja wierzyc Cimoszewiczowi 14.08.05, 22:19
      jak maja wierzyc Cimoszewiczowi skoro media robia z tego afere na skale
      watergate... widac po tym sondazu jak bardzo sa podatni na manipulacje medialna.
      Jest to bardzo niepokojace zjawisko.
      niech mi teraz ktos madry wytlumaczy po co inteligentny facet odstawial by ten
      caly cyrk i falszowal oswiadczenia zeby zataic cos co ujawnil rok wczesniej? czy
      na prawde nie ma nic ciekawszego do zarzucenia Cimoszewiczowi?
      • mrlusiek Re: jak maja zwalczać Cimoszewiczowi 14.08.05, 22:26
        a jak inaczej zwalczać Cimoszewicza, brak argumentów więc "i ława jest dobra jak
        nie ma na czym puknąć" /taki język jacy forumowicze/
        • marekmarek44 Re: jak maja zwalczać Cimoszewiczowi 14.08.05, 22:35
          A ja to bym chciał orżnąć urząd skarbowy na pół balona zł.
          Może uwierzyliby,że się pomyliłem,ostatecznie Polacy to naród wierzący.
          • rozowykot Re: jak maja zwalczać Cimoszewiczowi 14.08.05, 23:14
            marekmarek44 napisał:

> A ja to bym chciał orżnąć urząd skarbowy na pół balona zł.
            > Może uwierzyliby,że się pomyliłem,ostatecznie Polacy to naród wierzący.
            A ja to bym chciała , żeby normalny Polak nie półanalfabeta odróżniał PIT do
            urzędu skarbowego od oświadczenia majątkowego, ktore nie pociąga za sobą
            żadnych opłat, ma tylko charakter informacyjny , sejmowe dla elektoratu i jest
            jawne, rządowe dla premiera i jest tajne.Ale ani jedno ani drugie nie jest
            PITem do skarbówki. Z tego co prasa pisze i nie pisze Urząd Skarbowy się nie
            czepia, zatem państwo nie zostało okradzione z podatku W.Cimoszewicza.
            • piotr228 Analogia z PITem jest dobra 15.08.05, 07:42
              Analogia z PITem nie jest taka zla. W przypadku oswiadczenia majatkowego
              polityka, wyborcy sie dowiaduja ile i skad dany polityk ma. W tym przypadku ja
              sie zapytuje gdzie jest 5 000 000zl. Tyle bowiem musial miec (nie wnikam w
              corke) aby mogl dostac tyle ile dostal. Bylo bowiem 90% redukcji. Zatem to co
              pisal w tym oswiadczeniu ma ogmone znaczenie. Skad bowiem u polityka taka gora
              pieniedzy.
              Piotr
              rozowykot napisała:

> marekmarek44 napisał:
              >
              > > A ja to bym chciał orżnąć urząd skarbowy na pół balona zł.
              > > Może uwierzyliby,że się pomyliłem,ostatecznie Polacy to naród wierzący.
              > A ja to bym chciała , żeby normalny Polak nie półanalfabeta odróżniał PIT do
              > urzędu skarbowego od oświadczenia majątkowego, ktore nie pociąga za sobą
              > żadnych opłat, ma tylko charakter informacyjny , sejmowe dla elektoratu i
              jest
              > jawne, rządowe dla premiera i jest tajne.Ale ani jedno ani drugie nie jest
              > PITem do skarbówki. Z tego co prasa pisze i nie pisze Urząd Skarbowy się nie
              > czepia, zatem państwo nie zostało okradzione z podatku W.Cimoszewicza.
              • rs_gazeta_forum Re: Analogia z PITem jest dobra 15.08.05, 12:06
                piotr228 napisał:
                > ... W tym przypadku ja
                > sie zapytuje gdzie jest 5 000 000zl. Tyle bowiem musial miec (nie wnikam w
                > corke) aby mogl dostac tyle ile dostal. Bylo bowiem 90% redukcji.

Możesz podać źródło swoich rewelacji o tej redukcji?
                Bo Komisja Papierów Wartościowych podaje, że kupił je na rynku wtórnym od innego
                udziałowca.
      • niemiec.niemiec Re: jak maja wierzyc Cimoszewiczowi 14.08.05, 22:47
        "jak maja wierzyc Cimoszewiczowi skoro media robia z tego afere na skale
        watergate... widac po tym sondazu jak bardzo sa podatni na manipulacje medialna"

Ciekawe jakie przestepstwo musialby popelnic Cimoszewicz, zeby to byla dla
        Ciebie powazna afera? Czy przypadkiem nie jestes jednym z tych wyborcow, ktorym
        nie przeszkadzalo klamstwo Kwasniewskiego na temat jego wykszatalcenia?

Dam Ci jeden przyklad z Niemiec za co znika sie z polityki i to raz na zawsze -
        byl sobie minister obrony Rudolph Scharping. Poza tym mial mocna pozycje w
        swojej partii SPD. Kiedy prasa wyniuchala, ze od pewnej firmy przyjal korzysc
        majatkowa (garnitury za 5 tys. €) i nie wykazal tego w swoim oswiadczeniu
        majatkowym to w krotkim czasie po tym zostal zdymisjonowany przez Schrödera.
        Tak jest na Zachodzie, te same reguly sa dla wszystkich nie tylko dla
        przecietnego Schmidta. Polityk sprawujacy czy kandydujacy na najwyzsze
        stanowiska musi byc krysztalowo czysty.
        W Polsce problemem jest chyba jednak przeszlosc i wzajemne powiazania, ktore
        przechodza z rodzicow na dzieci. Jezeli tata byl z ukladu i mial z tego wymierne
        korzysci to i syn zaglosuje na Cimoszewicza, bo to gwarantuje zachowanie
        przywilejow. W takim gronie zadne afery nie zmienia preferencji wyborczach.
        • silesius.monachijski Re: jak maja wierzyc Cimoszewiczowi 14.08.05, 22:59
          Male uscislenie: Scharping "dostal prezenty" na sume 50 tys. € od
          frankfurckiego "goscia od mody" (notabene ubierala sie tam tez jego owczesna
          kochanka). A poza tym Scharping rozkazal wosjkowemu pilotowi samolotu rzadowego
          miedzylodowanie na Majorce, zeby moc sobie poplywac w basenie luksusowego
          hotelu ze swoja kochanka, hrabina zreszta. Poza tym wszystko sie zgadza: nie
          tylko Scharping dostal "kopa". Duzo wczesniej wylecial ze stanowiska owczesny
          premier rzadu Badenii-Wirtembergii, Spaeth, bo polecial do Ameryki Poludniowej
          samolotem, sponsorowanym przez znanego biznesmena. Wszyscy wiedzieli, ze to
          zadna wielka afera, bo Spaeth nic mu za to nie obiecal, ala sam Spaeth
          zrezygnowal, bo uwazal, ze zle postapil. Podobnie skonczyl kariere owczesny
          szef rzadu w Monachium, Stroibl, kiedy okazalo sie, ze syn jakis interes
          zrobil, powolujac sie na koneksje ojca. A w Polsce: kwach latal po usa (w
          czasie olimpiady w atlancie) z gosciem, ktory staral sie o przejecie polskiego
          totalizatora sportowego (przetarg wygral). I co? i nic. a alganow, i jego
          kontakty z calym klanem kwacha (chocby przez takich "posrednikow", jak kuna,
          zagiel i kulczyk)? czy cos sie "preziowi" stalo? oczywiscie, ze nic. a teraz
          cimoszko. rzeczywiscie, potrzeba wielkiej, ogromej miotly, zeby te smieci raz
          na zawsze wymiesc
          • brlink Re: jak maja wierzyc Cimoszewiczowi 15.08.05, 11:14
            ok ale co ma do tego oswiadczenie majatkowe Cimoszewicza? Gdzie tu jest ta osoba
            trzecia, ktora mialaby go kupowac? nie rozumiem twojego toku myslenia.
            Nie znam sie na politykach niemieckich, ale wiem ze np. we Francji tak
            sympatycznie juz nie jest. Sam Czyrak jest zamieszany w kilka malo sympatycznych
            afer. a Wlochy? ... Wcale tego nie pochwalam. i oby Cimoszewicz nie zostal
            preziem jesli ma cos powaznego na sumieniu. natomiast jesli zle wypelnione
            oswiadczenie jest jedynym zarzutem pod jego adresem, to jak o mnie chodzi - nie
            jest to zaden problem. jak na razie nie widze zadnych innych zarzutow...
            • brlink Re: jak maja wierzyc Cimoszewiczowi 15.08.05, 11:27
              jesli mialabym rzeczywiscie cos do zarzucenia Cimoszewiczowi obecnie, to
              poparcie dla wojny w Iraku, ignorowanie tego, ze mlodziez wyjezdza masowo za
              granice - tak nie widzi w tym zadnego problemu, ze inteligencja z kraju ucieka i
              rzadko wraca z powrotem... No ale do tego potrzebna jest merytoryczna informacja
              w mediach - a my dostajemy "papke medialna" a nie informacje.
              • rs_gazeta_forum Re: jak maja wierzyc Cimoszewiczowi 15.08.05, 12:11
                brlink napisała:
                > jesli mialabym rzeczywiscie cos do zarzucenia Cimoszewiczowi obecnie, to ...
                > ...
                > No ale do tego potrzebna jest merytoryczna informacja
                > w mediach - a my dostajemy "papke medialna" a nie informacje.

Skoro większości to odpowiada...
                • brlink Re: jak maja wierzyc Cimoszewiczowi 15.08.05, 17:37
                  > Skoro większości to odpowiada...

sadze, ze owa wiekszosc (paradoksalnie dzisiaj) nie bardzo ma w tym wzgledzie
                  jakis wybor.
      • fxvi Re: jak maja wierzyc Cimoszewiczowi 15.08.05, 02:54
        np. zeby nie polaczono go na teraz Orlengate....

brlink napisała:
        > jak maja wierzyc Cimoszewiczowi skoro media robia z tego afere na skale
        > watergate... widac po tym sondazu jak bardzo sa podatni na manipulacje
        medialna
        > .
        > Jest to bardzo niepokojace zjawisko.
        > niech mi teraz ktos madry wytlumaczy po co inteligentny facet odstawial by ten
        > caly cyrk i falszowal oswiadczenia zeby zataic cos co ujawnil rok wczesniej?
        cz
        > y
        > na prawde nie ma nic ciekawszego do zarzucenia Cimoszewiczowi?
    • oswiecony2005 Re: PBS: Polacy nie wierzą w pomyłkę Cimoszewicza 14.08.05, 22:31
      SWIETE SLOWA KTORE POWINNY BYC WYRYTE I NAPISANE NA KAZDYCH DRZWIACH KAZDEJ
      KOMISJI WYBORCZEJ..............."NIGDY NIE WIERZ KOMUNISCIE"!!! KONIEC KROPKA
      • marekmarek44 Re: Nie wierz nigdy kobiecie, dobrą radę ci dam 14.08.05, 22:42
        Nic gorszego na świecie nie przydaża się nam.
        I gejowi zwłaszcza w W.C.
      • avin Wstydliwie ukrywany czlonek SLD 14.08.05, 22:44
        W ojczyznie z wyboru dzieci WC - USA glownym celem partii politycznych jest
        prowedzenie kampanni wyborczej i nie wyobrazam sobie by jakikolwiek z
        kandydatow na prezydente wstydzil sie swjej partii.
    • papa_s Re: PBS: Polacy nie wierzą w pomyłkę Cimoszewicza 14.08.05, 22:39
      To właściwie dostał za coś te akcje czy robił interes? Bo jak to drugie to po
      cholerę mu jakiś PKN Orlen? Na dodatek: tylko? Jednak jak to pierwsze to czemu
      nie opchnął je jak był na to czas? Bo w takim razie dupek i na prezydenta na
      pewno się nie nadaje bo na tym stołku lepiej trzeba umieć kręcić.

Poza tym zasadnicze pytanie: czy polityk nie może lokować pieniędzy w akcje?
      Dlaczego?
      • chaos1024k Re: PBS: Polacy nie wierzą w pomyłkę Cimoszewicza 14.08.05, 23:04
        > Poza tym zasadnicze pytanie: czy polityk nie może lokować pieniędzy w akcje?
        > Dlaczego?
        moim zdaniem nie powinien ze wzgledu na insiding, czyli wykorzystanie
        informacji niejawnych. Zamiast akcji moze wybrac fundusze inwestycyjne, ktore
        zapewnia mu walory o zblizonym stosunku przychodu do ryzyka.

Rzadko to sie zdarza, ale w kwestii akcji jestem zgodny z wiekszoscia naszego
        spoleczenstwa:

Z ankiety PBS wynika także, że większość Polaków jest przeciwna kupowaniu akcji
        spółek giełdowych przez polityków. Za niewłaściwe uznało to 64 procent
        ankietowanych, a za właściwe 24 procent.
      • rodosek TOWARZYSZU CIMOSZEWICZ 14.08.05, 23:07
        prezydentem nie będziecie :) :)
      • obserwator999 Re: PBS: Polacy nie wierzą w pomyłkę Cimoszewicza 14.08.05, 23:08
        Polityk nie powinien pośiadać akcje,ponieważ majac wpływ na gospodarke moze nie
        obiektywnie podejmować decyzje gospodarcze sprzyjac tym sektorom w które
        zaiwestował.
    • czerwony_zlodziej Re: PBS: Polacy nie wierzą w pomyłkę Cimoszewicza 14.08.05, 23:04

Polacy nie wierzą ale Wyborcza wierzy. I tak, że napisali coś
      takiego należy uznać za przejaw... No czego? Sam nie wiem!!!
      A w sprawie kłamał tak jak zawsze robią to moi koledzy z PZPR.

• ja99999 Re: PBS: Polacy nie wierzą w pomyłkę Cimoszewicza 14.08.05, 23:09
      I CO WY (CZER GW) TERAZ BIEDNA PRZECHOWALNIO UBEKÓW ZROBICIE. OSTATNIA NADZIEJA
      KŁAMIE AROGANCKO. PANIE MICHNIK WYROLOWALI PANA NA 17 BANIEK BAKSÓW I STRACIŁ
      PAN UBECKI INSTYNKT Z ŻALU.
    • ja99999 DO e.v.q.a 14.08.05, 23:14
      CO ZNACZY SKRÓT e.v.q.a
      • e.v.q.a Re: DO e.v.q.a 14.08.05, 23:20
        pewnie jak sie wysilicie to stwierdzicie ze znaczy cos o sbkach czerwonych itp
        bo juz mnie tu jeden na forum od jakiegos kolesia wyzywa, ale to tak na marginesie

to nie jest zaden skrot, tak wyszlo, ze mam na imie ewa i taki nick sobie
        wymyslilam, tylko tyle, chociaz jak ktos zechce to przypnie mi jakas latke ;)
        • ja99999 Re: DO e.v.q.a 14.08.05, 23:21
          aaaaCHA
          PODZIEKOWAŁ
          • e.v.q.a you're welcome 14.08.05, 23:24

• jethrox e.v.q.a nie rób błędu naiwności i nie dyskutuj na 14.08.05, 23:53
          serio z maniackimi oszołomami, których tu pełno.
          To się mija z celem. Dla nich centrowy liberał gospodarczy Cimoszewicz
          jest "komunistą" a prawicowy Kaczyński "socjalistą".
          Jeżeli chcesz znaleźć gdzie ukrywają sie te typy to idź do Sejmu, podejdź pod
          lewą ścianę od strony sali posiedzeń, tam gdzie siedzi skrajna prawica i
          zapukaj w tę ścianę.
          Za chwilę oni odpukają Ci zza tej ściany :-)
          Bo ci obsesjonaci nawet w sejmowej prawicy już się nie mieszczą. Dlatego siedzą
          za ścianą :-)

• e.v.q.a :) 15.08.05, 00:00
            ano wlasnie blad naiwnosci dosc duzy popelnilam i z jednym z tych oszolomow
            weszlam w 'dyskusje' ale to nauczka na przyszlosc :)
            • silesius.monachijski Re: :) 15.08.05, 00:07
              e.v.q.a napisała:

> ano wlasnie blad naiwnosci dosc duzy popelnilam i z jednym z tych oszolomow
              > weszlam w 'dyskusje' ale to nauczka na przyszlosc :)
              >
              .
              poczytaj sobie artykul z gazety polskiej na temat stosunku twojego idola do
              sprawy Polakow na bialorusi, i na temat wietnamu. wtedy moze zrozumiesz, ze to
              wlasnie wc zdaje sie byc na scenie politycznej najwiekszym oszolomem. niestety,
              on nie dziala w polityce od wczoraj, a mnie wydaje sie byc pewnym, ze jego
              przeszlosc dosc mocno warunkuje jego terazniejsze wybory i opinie. Zas tekst
              lysiaka z gp jest po prostu majsterszykiem. to oczywiscie zlosliwy pamflet, ale
              jak bardzo prawdziwy.

Pozdrawiam
              • e.v.q.a Re: :) 15.08.05, 00:11
                czytalam akurat, ale nie we wszystko wierze od razu - czy dobrze, to sie okaze :)

ja jednak mysle, ze przeszlosc 'cimoszenki' az tak mocno nie zawazy na jego
                przyszlej polityce - az tak glupi mimo wszystko, wedlug mnie, nie jest

rowniez pozdrowionka
              • e.v.q.a jeszcze jedno 15.08.05, 00:12
                moim idolem to on z pewnoscia nie jest a kandydatem na prezia, tylko tyle.

tak nisko jeszcze nie upadlam :P:P
                wszystko zweryfikuje czas, tych dobrych, zlych i cala reszte posrodku
                • silesius.monachijski Re: jeszcze jedno 15.08.05, 00:18
                  e.v.q.a napisała:

> moim idolem to on z pewnoscia nie jest a kandydatem na prezia, tylko tyle.
                  >
                  > tak nisko jeszcze nie upadlam :P:P
                  > wszystko zweryfikuje czas, tych dobrych, zlych i cala reszte posrodku
                  .
                  zycze Ci udanego i trafnego wyboru. Przemysl sobie to wszystko raz jeszcze:
                  cimoszko byl, jest i pozostanie czlowiekiem post-pzpr-owskiego ukladu: nie sie
                  co ludzic. Gdybym juz mial/musial oddac glos na lewice, to bardziej "czytsy"
                  wydaje mi sie Borowski. Ale on i tak nie ma szans:kwas sam go "utopil", kiedy
                  zwietrzyl szanse na ochrone swoich "biznesow" w wystawieniu cimoszki. Naprawde:
                  ten wybor, to nie przelewki: po 15 latach Polska ma szanse na to, zeby stac sie
                  normalna. Cimoszko te nadzieje napewno unicestwi
              • jethrox Jeżeli ktoś z nich wypowie słowa: Gazeta Polska 15.08.05, 00:25
                uciekaj....
                To wariat.
                • silesius.monachijski Re: Jeżeli ktoś z nich wypowie słowa: Gazeta Pols 15.08.05, 00:36
                  jethrox napisał:

> uciekaj....
                  > To wariat.
                  .
                  no, wiekszego od ciebie, to i lupa trudno byloby znalezc. wiem: bardziej
                  pasowala cie gp pod kontrola michnika, i za pieniadze agory. ale: "teraz juz
                  koniec, nie ma juz nic; jestesmy wolni, trzeba juz isc". tak sobie niedawno
                  podspiewywali piotr wierzbicki (niestety, przykro mi, ale na koniec zbzikowal)
                  i niejaka pani isakiewicz, kiedys redaktorka pod kuratela kwacha w stanie
                  wojennym.
                  • jethrox To fałszywe podejrzenia oszołomów z GP - ja nie 15.08.05, 03:15
                    znosze Michnika i GW.
                • piotr228 ja znam tylko Jethro Tull 15.08.05, 08:04
                  jethrox napisał:

> uciekaj....
                  > To wariat.

Ten akurat artykul z GP o sytuacji na Bialorusi zawiera duzo prawdziwych
                  stwierdzen. To ze Cimoszewicz dopuscil do takiej sytuacji jest faktem. To ze
                  byl zwolennikiem nie zadrazniania z Lukaszenka tez jest prawda. Ta polityka sie
                  nie sprawdzila i trzeba to jasno powiedziec. Nie mozna chowac glowy w piasek.
                  Nie przypisuje tu zlych intencji Cimoszewiczowi, ale jesli zaczal by sie
                  zachowywac agresywnie, tak jak w przypadku akcji Orlenu, wtedy nabralbym
                  podejrzen.

PS. Mam nadzieje ze muzycy Jethro Tull nie sa jakimis lewicowymi
                  antyglobalistami. Wtedy strace resztki szacunku dla muzyki rockowej
          • piotr228 Socjalizm wynika z programu 15.08.05, 07:52

jethrox napisał:

> serio z maniackimi oszołomami, których tu pełno.
            > To się mija z celem. Dla nich centrowy liberał gospodarczy Cimoszewicz
            > jest "komunistą" a prawicowy Kaczyński "socjalistą".
            > Jeżeli chcesz znaleźć gdzie ukrywają sie te typy to idź do Sejmu, podejdź pod
            > lewą ścianę od strony sali posiedzeń, tam gdzie siedzi skrajna prawica i
            > zapukaj w tę ścianę.
            > Za chwilę oni odpukają Ci zza tej ściany :-)
            > Bo ci obsesjonaci nawet w sejmowej prawicy już się nie mieszczą. Dlatego
            siedzą
            >
            > za ścianą :-)
            >
            >
            Cimoszewicz i Kaczynski sa socjalistami, dlatego ze zapowiadaja blokowanie
            reform podatkowych. W ich programach duzo miejsca jest poswieconego tzw.
            sprawiedliwosci spolecznej - temu aby wszyscy czerpali profity ze wzrostu
            gospodarczego. Jest to wg. mnie najlepsza droga do tego aby zdusic ten niezbyt
            dynamiczny wzrost jaki jest pomimo (a nie dzieki) rzadom SLD.
          • abyss Centrowy liberał gospodarczy?! 15.08.05, 09:53
            > Dla nich centrowy liberał gospodarczy Cimoszewicz
            > jest "komunistą" a prawicowy Kaczyński "socjalistą".

Jethrox, stosujesz normalne określenia do określenia orientacji politycznej WC.
            Taka naiwność to już głupota...
            Naprawdę, nie trzeba być "oszołomem", żeby tego pana nazwać kłamcą.
    • lukasz_kozak Re: PBS: Polacy nie wierzą w pomyłkę Cimoszewicza 14.08.05, 23:29
      cale szczescie to nie "Polacy" decyduja o tym czy C. popelnil pomylke. Liczy sie
      to, czy on NAPRAWDE sie pomylil.
      • avin Re: PBS: Polacy nie wierzą w pomyłkę Cimoszewicza 14.08.05, 23:43
        lukasz_kozak napisała:

> cale szczescie to nie "Polacy" decyduja o tym czy C. popelnil pomylke. Liczy
        si
        > e
        > to, czy on NAPRAWDE sie pomylil.
        Znikomy wplyw na fakty dokonane skompensuja sobie Polacy w wyborach.
    • brynk Polacy nie wierzą zadnemu komuniscie .... 14.08.05, 23:31
      ...nawet Borowskiemu , nie mówiac juz o Kwasniewskim , Belce i innych z
      czerwonej zarazy eseldowsko-sdplowskiej . To przestepcze czerwone kretynstwo
      winno zdechnąc na wieki wieków Amen
    • brynk WC- czyscioszek , czyste ręce , inteligencik .... 14.08.05, 23:34
      ...czerwony a szuja pod skórą > NIE WIERZCIE KOMUNISTOM <
    • brynk zauwazyliscie? wszyscy kumple go opuscili , tylko 14.08.05, 23:39
      .... tylko pani z warkoczykiem stanęła w obronie WC ...przed rozebraniem , czy
      rozgrabieniem , hihihih. WC - -gdzie twój Kwaśniewski , gdzie Jolka , gdzie
      Miller , Oleksy , Janik , Dyduch , GTW, Belka .... olali ciebie , widzisz jak
      maja ciebie w ..... . Moja rada - spadaj jak najszybciej do córeczki ....
      • avin Re: zauwazyliscie? wszyscy kumple go opuscili , 14.08.05, 23:58
        brynk napisał:

> .... tylko pani z warkoczykiem stanęła w obronie WC ...przed rozebraniem ,
        cz
        > y
        > rozgrabieniem , hihihih. WC - -gdzie twój Kwaśniewski , gdzie Jolka , gdzie
        > Miller , Oleksy , Janik , Dyduch , GTW, Belka .... olali ciebie , widzisz jak
        > maja ciebie w ..... . Moja rada - spadaj jak najszybciej do córeczki ....
        Wspomieni przez Ciebie prominenci mieli sekundowac WC z ukrycia, nie moga wiec
        wystapic otwarcia w obronie swego idola. Z socjotechnicznych kalkulacji jasno
        wynika ze WC lansowany jako kandydat ponadpartyjny ma wieksze szense, stad
        milczenie trzonu sztabu wygorczego.
    • brynk Cimoszewisz - czy sie ubezpieczyłeś od przegranej 14.08.05, 23:48
      ...w wyborach ? Jezeli tak to gdzie ? .... w PZU ?
      • avin Re: Cimoszewisz - czy sie ubezpieczyłeś od przegr 15.08.05, 00:00
        brynk napisał:

> ...w wyborach ? Jezeli tak to gdzie ? .... w PZU ?
        Po co sie ubezpieczac, lepiej sprzedac akcje we wlasciwym momencie.
        • agtom11 ReOdpowiedz ;awi,brynk-słabo zorientowaniiii 15.08.05, 23:52
          O tym że Cimoszewicz sprzedał akcje to jesteś ;bratku; słabo poinformowany
          przejrzyj cedułe giełdy i się zorientujesz że w tym czasie gdy on sprzedawal
          swoje akcje były średnie notowania które po tym fakcie jeszcze troszkę spadły
          ale za to za niecały miesiąc poszły do góry i to znacznie co podnioslo ich
          atrakcyjność ale już Cimoszewicz niemiał tych akcji co świadczy że niebyło jego
          intencją wykorzystanie poufnych informacji o zawirowaniach z akcjami Orlenu,bo
          gdyby sprzedał akcje trochę pózniej to by zyskal dużo więcej niż w czasie gdy
          sprzedawał .
          Nie rozumie że tyle spekulacji jest na temat tych jego akcji a nikt trzeżwo nie
          bierze pod uwage że z tą sprzedażą jego akcji w tym terminie niebyło znow tak
          różowo,bo łatwo sprawdzić dla zorientowanych że niecały miesiąc akcje
          zwyzkowały i gdyby wtenczas sprzedał to by dużo wiecej zyskał, co każe
          stwierdzić że Cimoszewicz niebył mocno poinformowany o zmianach w Orlenie.
          Panowie z prawicy mocno podnosili w swoim czasie ten fakt jakoby marszałek
          wiedział o planowanych akcjach personalnych w Orlenie i mogących być tego
          konsekwencją mocny spadek akcji.
          Ale gdy oszołomony z prawicy że w te zarzyt jest fałszywy i łatwy do
          obalenia,wzieli morde w kubeł i zatakowali z innej beczki wywlekając bardziej
          skomplikowaną sytuacje związaną z jego oświadczeniem majątkowym a taka sprawa
          to kwestia interpretacji przepisów co dały do zrozumienia liczne w tej sprawie
          ekspertyzy specjalistów od tych spraw.
          Ale dla prawiczków nie liczy się różna interpletacja przez rózne autorytety
          prawnicze dla was liczy sie tylko taka ekspertyza ktora chocby częsciowo jest
          niekorzystna dla Cimoszewicza i w zapiekly sposób ją interpretują aby już bez
          ostatecznego rozsztrzygniecia przez niezawisły sąd do tego powołany rostrzygać
          że zostało popełnienie przez marszałka przestrzepstwo,a tylko dla tego że
          odważył się pomieszac tym zapalencą do władzy szyki startując na stanowisko
          głowy państwa co by było najrosądniejszym wyjściem aby choć częściowo zapobieć
          ewentualnym harcom tym prawicowym oszołomonom ,którzy już dziś dają próbke
          jakie by sprawowali rządy gdyby obieli wszelką władze w tym kraju.
          Oprócz urządzania przez dzisiejszą prawice spektualnych igrzysk podsycanych
          przez służalcze sobie media niemają rozsądnych rozwiązań dla Polski,i doskonale
          wiedzą że tej częsci mało zorientowanej społeczności można wcisnąc różne
          kretynskie sprawy i to odniesie skutek dla nich pozytywny i takimi absurdami
          uwalą najgrożniejszego przeciwnika który chce im pomieszać szyki i nie dopuścić
          do ich opetanych planów wladzy absolutnej która nieważne co będzie znaczyła dl
          nas wszystkich -ważne że będzie dla nich absolutna i znając ich przypadłości do
          kłótni i chorobliwego braku kompromisu między sobą którego już teraz jesteśmy
          świadkami skonczy to się poparzeniami całego narodu i naród dopiero jeszcze raz
          się przekona że znów znalazł się z reką w nocniku jak już to dowiodła kilka
          razy ta skłócona prawica.
    • szlomcio1 Re: PBS: Polacy nie wierzą w pomyłkę Cimoszewicza 15.08.05, 00:03
      FAKTYCZNIE !!! Komunisci nigdy w Boga nie wierzyli,dlaczego wiec mamy im
      wierzyc? TYM SKORWISYNOM ???
      • witek_j23 Ach ci Polacy ! nie wierzą w pomyłkę Cimoszewicza 15.08.05, 00:14
        to komu tutaj
        do cholery wierzyc !
        jezeli nie
        najuczciwszemu z uczciwych ! -
        ponadpartyjnemu, ponadludzkiemu,
        ponadpodejrzanemu
        tow. Cimoszence !!!
    • silesius.monachijski boj to jest ich ostatni 15.08.05, 00:44
      zauwazyliscie, ze gw w tym wydaniu zamiescial dwa "znamienne" glosy przeciwko
      lustracji? felieton "nowonarodzonego" po kurycji michnika i wywiad z
      modzelewskim. to juz chyba ich ostani boj: czuja, ze grunt pali sie pod nogami,
      i probuja ratowac, co sie da. przede wszytskim "gnoja" lustracje i ipn. gleboko
      gdzies maja problemy ludzi, ktorych kapusie z bliskiego otoczenia niszczyli.
      tak juz mawial sartre o stalinie: "i co, ze byly zbrodnie? droga byla sluszna,
      i to sie liczy". tak samo michnik i modzelewski: oni wyszli na swoje. o ofiary,
      ktore do dzisiaj cierpia? a g.... nas to obchodzi. trzeba ratowac uklad z
      magdalenki! vimoszko musi byc preziem! ipn do piachu! oto moralnosc kalego
      michnika, i kalego modzelewskiego!
      • kroczak [...] 15.08.05, 18:50
    • milton.friedman KILKA FAKTÓW - odpowiedź na list andrzej'a_75 15.08.05, 01:01
      andrzej_75 napisał 14.08.2005 09:52:

> Ludzie, dajecie się wciągać w coś czego będziecie kiedyś żałować. Ktoś was
      > jawnie urabia, a wy tego nie widzicie.

Postanowiłem odpowiedzieć. Nie dlatego, żeby Ciebie przekonać, bo widzę, że nie
      przyjmujesz argumentów, ale żeby takie listy jak Twój nie "urabiały" innych,
      którzy mogą czuć się zagubieni w tym chaosie informacyjnym.

> (...) Zakupione akcje wpisał do oświadczenia
      > majątkowego w październiku 2001r (na początku kadencji Sejmu), ale nie wpisał
      > do oświadczenia majątkowego wypełnianego na początku 2002roku. Więc popełnił
      > błąd polegajacy na tym, że wpisał stan majątkowy na dzień wypełniania
      > oświadczenia, a nie na koniec 2001 roku (jak powinien). (...) Przyznał się,
      że popełnił błąd.
      > (...) Z takiego o to wydarzenia zrobiono aferę wszechczasów - z powodu błędu
      formalnego."

To nie był błąd, ale świadome pominięcie akcji Orlenu. Dowód:
      "Dnia 31 G R U D N I A ubiegłego roku moje oszczędności dewizowe wynosiły 608
      dolarów
      32 centy. Mam nadzieję, że tym razem poziom precyzji jest wystarczający.
      Natomiast byłem W T E D Y posiadaczem 700 szt. akcji spółki Agora, które wedle
      Ó W C Z E S N E G O kursu notowań giełdowych miały wartość 35 tys. 980 zł"

Marszałek Cimoszewicz pytany o jego oświadczenie majątkowe doskonale zdawał
      sobie sprawę, że pytany jest o stan posiadania na dzień 31.12.2001. Przeliczał
      nawet wartość akcji Agory na ten dzień!
      Wówczas miał okazję złożyć sprostowanie i wpomnieć o akcjach Orlenu, które
      wówczas jeszcze posiadał zamiast besztać w sposób arogancji Marszałka
      Stefaniuka.
      Wówczas miał szansę przyznać się do błędu, a nie teraz po wykryciu przestępstwa.

> Kwestia jest w tym, czy Przewodniczący Komsji Etyki pytał o stan na dzień 6
      > listopada, czy dzień zgłoszenia oświadczenia, czy też 31 grudnia 2001r.
      > Komisja zapytala słowami: "...czy posiada Pan...", a nie "...czy posiadał
      Pan....".

Tu ręce mi opadły! :P
      Ale przyjmuję, że p. Cimoszewicz również miał problemy ze
      zrozumieniem "zawiłego" pytania.
      To dlaczego akcje Agory wycenił na 31.12.1001 a nie 6.11.2002 ?
      Tylko proszę nie tłumacz, że Marszałek pytał Cimoszewicza o stan posiadania
      akcji Orlenu na dzień 6.11.2002, a reszty majątku na 31.12.2001 :D

> Gdyby na którymś etapie zaczął kombinować to łatwo można byłoby
      > wychwycić sprzeczności w jego postępowaniu lub zeznaniach.

Czytaj wyżej.
      W jednej rzeczy zgadzam się z Tobą - łatwo można wychwycić kombinacje i
      sprzeczności.

> Wróćcie uwage na proporcje pomiędzy skalą błędu Cimoszewicza i aferą, która
      > została z tego zrobiona.

Dobrze, że o tym wspomniałeś.
      Przestępstwo insidingu w USA karane jest wyrokami od kilku do kilkudziesięciu
      lat więzienia.
      W tej sprawie jest dużo przesłanek ku temu, że takie przestępstwo zostało
      dokonane (patrz mój post z wczoraj).
      I to jest klucz do odpowiedzi na pytanie, dlaczego akcje Orlenu zostały inaczej
      potraktowane w zeznaniu majątkowym niż akcje Agory.

I to jest problem Polski. U nas podchodzi się do takich sytuacji z
      przymrużeniem oka - że błahe, nieistotne.

W rozwiniętych demokracjach są niedopuszczalne!

"W USA głośny stał się proces Marthy Stewart, znanej w USA gwiazdy
      telewizyjnej, która wykorzystała informację poufną, a następnie utrudniała
      dochodzenie wymiarowi sprawiedliwości. Stewart sprzedała akcje firmy
      farmaceutycznej ImClone na jeden dzień przed ich znacznym spadkiem. Chociaż
      skala uzyskanych w ten sposób korzyści była niewspółmierna do posiadanego przez
      nią majątku, doprowadzono do jej oskarżenia i dowiedziono jej winę."
      ( cytat za: www.gazetaprawna.pl/dzialy/28.html?
      numer=1174&dok=1174.28.3.2.9.2.0.1.htm )
      Została skazana na 5 miesięcy więzienia oraz 5 miesięcy aresztu domowego (
      pl.wikipedia.org/wiki/Martha_Stewart )

To teraz zestaw to z informacją:
      "Wniosek Urzędu Ochrony Państwa o postawieniu zarzutów prezesowi PKN Orlen
      Andrzejowi Modrzejewskiemu został podpisany i skierowany od prokuratury 8
      stycznia 2002 r. Pan Cimoszewicz sprzedał główny pakiet swoich akcji 9 stycznia
      2002 r. i ta sytuacja powoduje uzasadnione podejrzenia, że informacja o
      postawieniu zarzutów stała się jedną z przyczyn, dla których zdecydował się on
      sprzedać swoje akcje"

Alan Greenspan (sprawdź kto to) nie może samemu decydować, w jakie akcje i
      instrumenty finansowe lokuje swoje pieniądze.
      Jego oszczędnościami zarządza niezależny fundusz powierniczy. Wszystko po to,
      żeby nie mógł korzystać z przywilejów władzy i być podejrzanym o insiding -
      wykorzystywanie informacji niedostepnych dla innych uczestników rynku.

U nas jest to normalne, że ludzie władzy są ponad zwykłymi śmiertelnikami.

I właśnie o to chodzi w tych wyborach, żeby raz na zawsze zmienić ten układ i
      znieść większość przywilejów władzy!

Cimoszewicz tego nie zrobi - jego życiorys pokazuje, że zawsze z nich korzystał.

> Powiedzcie mi dlaczego jest tak, że przed każdymi wyborami ujawniane sa afery
      w
      > ilości zdecydowanie odstającej od standardu? Czy to nie jest tak, że jest
      pewna
      > grupa ludzi, którzy zbierają "haki" na wszystkich i wykorzystują je np. przed
      > wyborami, ale co gorsza również w bierzącym życiu politycznym?

Masz zupełną rację. Dowodem na to jest próba wykreowania "afery" godzącej w
      Donalda Tuska.
      Nieistotna informacja, która nie znalazła się nawet w serwisie PAP-u wisiała na
      pierwszej stronie portalu Gazety przez ponad 24 godziny. Nagłówek
      krzyczał "Tusk wykorzystał cudze zdjęcie?".
      W tym przypadku Gazeta Wyborcza nie wątpiła w wiarygodność informatora.
      W przypadku Cimoszewicza natomiast bardzo szybko z informatora zrobiono "złą
      kobietę".

> I nie chodzi tu o Cimoszewicza, on już w zasadzie poległ w tych wyborach, ale
      o
      > zasady. Zwóćcie uwagę że teraz żeby wygrał określony kandydat (jest między
      nimi
      > mała różnica w sondażach) wystarczy rzucić hasło o nieoprawości drugiego
      > kontrkandydata. A to dlatego, że na forum internetowym taka informacja bez
      > sprawdzenia uznana będzie za pewnik.

Patrz wyżej. Na szczęście ludzie myślą i widzą te smutne zabiegi.

Cimoszewicz idzie na dno i ciągnie za sobą Gazetę Wyborczą niestety :(

• golota20 Re: KILKA FAKTÓW - odpowiedź na list andrzej'a_75 15.08.05, 11:29
        milton.friedman napisał:

> andrzej_75 napisał 14.08.2005 09:52:
        >
        > > Ludzie, dajecie się wciągać w coś czego będziecie kiedyś żałować. Ktoś wa
        > s
        > > jawnie urabia, a wy tego nie widzicie.
        >
        >
        > Postanowiłem odpowiedzieć. Nie dlatego, żeby Ciebie przekonać, bo widzę, że nie
        >
        > przyjmujesz argumentów, ale żeby takie listy jak Twój nie "urabiały" innych,
        > którzy mogą czuć się zagubieni w tym chaosie informacyjnym.
        >
        >
        >
        > > (...) Zakupione akcje wpisał do oświadczenia
        > > majątkowego w październiku 2001r (na początku kadencji Sejmu), ale nie wp
        > isał
        > > do oświadczenia majątkowego wypełnianego na początku 2002roku. Więc popeł
        > nił
        > > błąd polegajacy na tym, że wpisał stan majątkowy na dzień wypełniania
        > > oświadczenia, a nie na koniec 2001 roku (jak powinien). (...) Przyznał si
        > ę,
        > że popełnił błąd.
        > > (...) Z takiego o to wydarzenia zrobiono aferę wszechczasów - z powodu bł
        > ędu
        > formalnego."
        >
        >
        > To nie był błąd, ale świadome pominięcie akcji Orlenu. Dowód:
        > "Dnia 31 G R U D N I A ubiegłego roku moje oszczędności dewizowe wynosiły 608
        > dolarów
        > 32 centy. Mam nadzieję, że tym razem poziom precyzji jest wystarczający.
        > Natomiast byłem W T E D Y posiadaczem 700 szt. akcji spółki Agora, które wedle
        > Ó W C Z E S N E G O kursu notowań giełdowych miały wartość 35 tys. 980 zł"
        >
        > Marszałek Cimoszewicz pytany o jego oświadczenie majątkowe doskonale zdawał
        > sobie sprawę, że pytany jest o stan posiadania na dzień 31.12.2001. Przeliczał
        > nawet wartość akcji Agory na ten dzień!
        > Wówczas miał okazję złożyć sprostowanie i wpomnieć o akcjach Orlenu, które
        > wówczas jeszcze posiadał zamiast besztać w sposób arogancji Marszałka
        > Stefaniuka.
        > Wówczas miał szansę przyznać się do błędu, a nie teraz po wykryciu przestępstwa
        > .
        >
        >
        >
        > > Kwestia jest w tym, czy Przewodniczący Komsji Etyki pytał o stan na dzień
        > 6
        > > listopada, czy dzień zgłoszenia oświadczenia, czy też 31 grudnia 2001r.
        > > Komisja zapytala słowami: "...czy posiada Pan...", a nie "...czy posiadał
        >
        > Pan....".
        >
        >
        > Tu ręce mi opadły! :P
        > Ale przyjmuję, że p. Cimoszewicz również miał problemy ze
        > zrozumieniem "zawiłego" pytania.
        > To dlaczego akcje Agory wycenił na 31.12.1001 a nie 6.11.2002 ?
        > Tylko proszę nie tłumacz, że Marszałek pytał Cimoszewicza o stan posiadania
        > akcji Orlenu na dzień 6.11.2002, a reszty majątku na 31.12.2001 :D
        >
        >
        >
        > > Gdyby na którymś etapie zaczął kombinować to łatwo można byłoby
        > > wychwycić sprzeczności w jego postępowaniu lub zeznaniach.
        >
        >
        > Czytaj wyżej.
        > W jednej rzeczy zgadzam się z Tobą - łatwo można wychwycić kombinacje i
        > sprzeczności.
        >
        >
        >
        > > Wróćcie uwage na proporcje pomiędzy skalą błędu Cimoszewicza i aferą, któ
        > ra
        > > została z tego zrobiona.
        >
        >
        > Dobrze, że o tym wspomniałeś.
        > Przestępstwo insidingu w USA karane jest wyrokami od kilku do kilkudziesięciu
        > lat więzienia.
        > W tej sprawie jest dużo przesłanek ku temu, że takie przestępstwo zostało
        > dokonane (patrz mój post z wczoraj).
        > I to jest klucz do odpowiedzi na pytanie, dlaczego akcje Orlenu zostały inaczej
        >
        > potraktowane w zeznaniu majątkowym niż akcje Agory.
        >
        > I to jest problem Polski. U nas podchodzi się do takich sytuacji z
        > przymrużeniem oka - że błahe, nieistotne.
        >
        > W rozwiniętych demokracjach są niedopuszczalne!
        >
        > "W USA głośny stał się proces Marthy Stewart, znanej w USA gwiazdy
        > telewizyjnej, która wykorzystała informację poufną, a następnie utrudniała
        > dochodzenie wymiarowi sprawiedliwości. Stewart sprzedała akcje firmy
        > farmaceutycznej ImClone na jeden dzień przed ich znacznym spadkiem. Chociaż
        > skala uzyskanych w ten sposób korzyści była niewspółmierna do posiadanego przez
        >
        > nią majątku, doprowadzono do jej oskarżenia i dowiedziono jej winę."
        > ( cytat za: www.gazetaprawna.pl/dzialy/28.html?
        > numer=1174&dok=1174.28.3.2.9.2.0.1.htm )
        > Została skazana na 5 miesięcy więzienia oraz 5 miesięcy aresztu domowego (
        > pl.wikipedia.org/wiki/Martha_Stewart )
        >
        > To teraz zestaw to z informacją:
        > "Wniosek Urzędu Ochrony Państwa o postawieniu zarzutów prezesowi PKN Orlen
        > Andrzejowi Modrzejewskiemu został podpisany i skierowany od prokuratury 8
        > stycznia 2002 r. Pan Cimoszewicz sprzedał główny pakiet swoich akcji 9 stycznia
        >
        > 2002 r. i ta sytuacja powoduje uzasadnione podejrzenia, że informacja o
        > postawieniu zarzutów stała się jedną z przyczyn, dla których zdecydował się on
        > sprzedać swoje akcje"
        >
        > Alan Greenspan (sprawdź kto to) nie może samemu decydować, w jakie akcje i
        > instrumenty finansowe lokuje swoje pieniądze.
        > Jego oszczędnościami zarządza niezależny fundusz powierniczy. Wszystko po to,
        > żeby nie mógł korzystać z przywilejów władzy i być podejrzanym o insiding -
        > wykorzystywanie informacji niedostepnych dla innych uczestników rynku.
        >
        > U nas jest to normalne, że ludzie władzy są ponad zwykłymi śmiertelnikami.
        >
        > I właśnie o to chodzi w tych wyborach, żeby raz na zawsze zmienić ten układ i
        > znieść większość przywilejów władzy!
        >
        > Cimoszewicz tego nie zrobi - jego życiorys pokazuje, że zawsze z nich korzystał
        > .
        >
        >
        >
        > > Powiedzcie mi dlaczego jest tak, że przed każdymi wyborami ujawniane sa a
        > fery
        > w
        > > ilości zdecydowanie odstającej od standardu? Czy to nie jest tak, że jest
        >
        > pewna
        > > grupa ludzi, którzy zbierają "haki" na wszystkich i wykorzystują je np. p
        > rzed
        > > wyborami, ale co gorsza również w bierzącym życiu politycznym?
        >
        >
        > Masz zupełną rację. Dowodem na to jest próba wykreowania "afery" godzącej w
        > Donalda Tuska.
        > Nieistotna informacja, która nie znalazła się nawet w serwisie PAP-u wisiała na
        >
        > pierwszej stronie portalu Gazety przez ponad 24 godziny. Nagłówek
        > krzyczał "Tusk wykorzystał cudze zdjęcie?".
        > W tym przypadku Gazeta Wyborcza nie wątpiła w wiarygodność informatora.
        > W przypadku Cimoszewicza natomiast bardzo szybko z informatora zrobiono "złą
        > kobietę".
        >
        >
        >
        > > I nie chodzi tu o Cimoszewicza, on już w zasadzie poległ w tych wyborach,
        > ale
        > o
        > > zasady. Zwóćcie uwagę że teraz żeby wygrał określony kandydat (jest międz
        > y
        > nimi
        > > mała różnica w sondażach) wystarczy rzucić hasło o nieoprawości drugiego
        > > kontrkandydata. A to dlatego, że na forum internetowym taka informacja be
        > z
        > > sprawdzenia uznana będzie za pewnik.
        >
        > Patrz wyżej. Na szczęście ludzie myślą i widzą te smutne zabiegi.
        >
        > Cimoszewicz idzie na dno i ciągnie za sobą Gazetę Wyborczą niestety :(
        >

Gazeta pewno sie przestraszy i poda sie do dymisji.
        Czyzby???
        Prasa w polsce Rzadzi juz 3 latka...
        Kogo wytypuje na prezydenta, to ten wygra!!!!!!!!!!!!!
        Tak bedzie.
        Chyba ze Lepper wygra to bedzie niespodzianka???
    • grek77 Proroctwo Wolskiego: "szakal cimoszenko" i tyle... 15.08.05, 01:11
      Widac trafonosc prorocza Wolskiego: "szakal cimoszenko" i tyle...
      • fxvi trupem kgbowskiej PZPR chcial szakal cimoszko sie 15.08.05, 02:49
        najesc a tu same osci...
    • gogorz76 Re: PBS: Polacy nie wierzą w pomyłkę Cimoszewicza 15.08.05, 01:12
      Wole zaufac komuniscie niz katolikowi
      • golota20 Re: PBS: Polacy nie wierzą w pomyłkę Cimoszewicza 15.08.05, 11:09
        gogorz76 napisał:

> Wole zaufac komuniscie niz katolikowi

czyzby ??
        a moze lepper jest wiekszym komunista. to ja mu daje szance
        Lepper do boju
        Lepper na prezydenta

• me-e 22 PROC...WIERZY 15.08.05, 01:23
      ...mam was pobolszewicy...tylu was jeszcze jest wpolsce...to wiecej niz
      atakowalo nas bolszewikow w bitwie o warszawe...
      • szlomcio1 [...] 15.08.05, 02:25
    • linski4 A JACY TO POLACY NIE WIERZĄ? 15.08.05, 01:51
      CHYBA TO SĄ CI Z LISTY WILDSTEINA i to liceni kilkakrotnie. Przy okazji warto
      wspomieć, że żydzi skończyli okupację Palestyny. A kiedy skończą okupację Polski
      i pozwolanam wybrać sobie własny rząd i rządzić sobą i nie pozwolić na żydowski
      rabunek i dewastację, a także uwolnić się od żydowskiej jaskiniowej i chamskiej
      apokalipsy?
      • szlomcio1 [...] 15.08.05, 02:33
      • studioturos [...] 15.08.05, 14:20
    • fromwindsor Cimoszewicz pieknie...WYSIADA 15.08.05, 05:13
      Wierzylem, ze w koncu "przelamiecie sie" w tej Gazecie Wybiorczej i zaczniecie
      myslec i o swojej przyszlosci - juz bez idola.
      No i na poczatek, to to z czym wyszliscie da sie jakos przyjac.
      Ta fotografia jest swietna!!!

Takie niewinne pokazanie ludziom, ze Cimoszewicz...WYSIADA.

Teraz czekamy na kolejna sugestie ze strony GW, gdzie bedzie... SIEDZIAL

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka