Dodaj do ulubionych

Cimoszewicz: podpis pod dokumentem Jaruckiej to...

• worgules Re: Cimoszewicz: podpis pod dokumentem Jaruckiej 16.08.05, 20:36
      Jest to jawna,wredna prowokacja. Na taką wredność niewielu stać, ws zasadzie
      tylko prawicowów typu Miodowicz czy Wassermann.Pazernych,chciwych,już niestety
      otumanionych przez żądzę władzy.Psycholi stosując terminologię Wałęsy. a co
      będzie jeśli ją dostaną?Obozy karne itp..Patrz elektoracie co cię czeka.
    • rgjan Brudna kampania 16.08.05, 20:38
      Dlaczego Cimoszewicz i jego otoczenie próbuje nam wmówić, że wszyscy pozostali
      kandydacji zmówili się i chcą go zdyskredytować ?

Czy asystentka mówi prawdę czy nie - fakt jest faktem, że Cimoszewicz
      namieszczał w oświadczeniu majątkowym i nie jest wiarygodny w swoich tłumaczeniach.
      • snajper55 Re: Brudna kampania 16.08.05, 20:46
        rgjan napisał:

> Dlaczego Cimoszewicz i jego otoczenie próbuje nam wmówić, że wszyscy pozostali
        > kandydacji zmówili się i chcą go zdyskredytować ?

Nie wszyscy. Jedynie niektórzy.

> Czy asystentka mówi prawdę czy nie - fakt jest faktem, że Cimoszewicz
        > namieszczał w oświadczeniu majątkowym i nie jest wiarygodny w swoich tłumacze
        > niach.

Dla Ciebie nie jest wiarygodny, dla innych - jest.

S.
        • rgjan Re: Brudna kampania 16.08.05, 20:51
          snajper55 napisał:

> rgjan napisał:
          >
          > > Dlaczego Cimoszewicz i jego otoczenie próbuje nam wmówić, że wszyscy pozo
          > stali
          > > kandydacji zmówili się i chcą go zdyskredytować ?
          >
          > Nie wszyscy. Jedynie niektórzy.
          >
          Posłuchaj dobrze.

> > Czy asystentka mówi prawdę czy nie - fakt jest faktem, że Cimoszewicz
          > > namieszczał w oświadczeniu majątkowym i nie jest wiarygodny w swoich tłum
          > acze
          > > niach.
          >
          > Dla Ciebie nie jest wiarygodny, dla innych - jest.
          >
          Nie tylko dla mnie. Zauważyłem, że w ostanim czasie wiele osób w moim otoczeniu
          "przekonało się" do Cimoszewicza. (Żeby nie było wątpliwości to napiszę, że bez
          mojego udziału.)
          • alfredkujot Re: Brudna kampania 16.08.05, 21:09
            Cimoszewicz uznal ze nic do stracenia nie ma.
            Cimoszewicz jeszcze chyba nie zauwazyl ze sam jest wielkim falszerstwem.
            Nie wiem kim jest ten czlowiek ktory wypiera sie swoich korzeni-pzpr-sld.
            Nie wiem kim jest czlowiek ktorgo dzieci nie mieszkaja w tym kraju.
            Nie wiem kim jest czlowiek mieskajacy , przebywajacy chetnie w lesniczowce
            ktora podobno nie jest jego wlasnoscia. Nie wiem kim jest czlowiek
            kandydujacy na prezydenta Polski . Nie wiem kim jest aktualny prezydent.
            Nie wiem wg mnie nie reprezentuje interesow Polski,
            nie rozumiem jego postepowania-polityki. Nie rozumiem informacji-przekazu
            wyborczej , mie rozumiem dlaczego zona kwasniewskiego nie chciala mowic
            o swojej fundacji, jesli mialoby to byc cos dobrego to po co cokolwiek ukrywac?
            Nie wiem skad sie wziol kulczyk .Nie rozumiem dlaczego bandziory sa na wolnosci.
            Nie rozumiem dlaczego w Polsce nie zbudowano drog i autostrad mimo wysokiego
            podatku drogowego, nie rozumiem
            dlaczego gloduja dzieci w srodku europy.
            Nie wiem , nie rozumiem dlaczego mimo wysilkow wielu ludzi w tym kraju nic nie
            moze sie udac.Nie rozumiem dlaczego mlodzi ludzie po studiach nie znajduja
            zatrudnienia w kraju w ktorym zatrudnienie zanjduja i zatrudnieni sa ludzie
            niewykwalifikowani na wysokich stanowiskach.
            Nie rozumiem dlaczego niektorzy w sposob ewidentny lamia prawo i nie tylko
            i sa bezkarni . Co to za kraj ? co to za ludzie ?
            • fromwindsor Gdyby wyjac z tego swojskie nazwiska i Europe, 16.08.05, 22:12
              alfredkujot napisał:

> Cimoszewicz uznal ze nic do stracenia nie ma.
              > Cimoszewicz jeszcze chyba nie zauwazyl ze sam jest wielkim falszerstwem.
              > Nie wiem kim jest ten czlowiek ktory wypiera sie swoich korzeni-pzpr-sld.
              > Nie wiem kim jest czlowiek ktorgo dzieci nie mieszkaja w tym kraju.
              > Nie wiem kim jest czlowiek mieskajacy , przebywajacy chetnie w lesniczowce
              > ktora podobno nie jest jego wlasnoscia. Nie wiem kim jest czlowiek
              > kandydujacy na prezydenta Polski . Nie wiem kim jest aktualny prezydent.
              > Nie wiem wg mnie nie reprezentuje interesow Polski,
              > nie rozumiem jego postepowania-polityki. Nie rozumiem informacji-przekazu
              > wyborczej , mie rozumiem dlaczego zona kwasniewskiego nie chciala mowic
              > o swojej fundacji, jesli mialoby to byc cos dobrego to po co cokolwiek
              ukrywac?
              > Nie wiem skad sie wziol kulczyk .Nie rozumiem dlaczego bandziory sa na
              wolnosci
              > .
              > Nie rozumiem dlaczego w Polsce nie zbudowano drog i autostrad mimo wysokiego
              > podatku drogowego, nie rozumiem
              > dlaczego gloduja dzieci w srodku europy.
              > Nie wiem , nie rozumiem dlaczego mimo wysilkow wielu ludzi w tym kraju nic
              nie
              > moze sie udac.Nie rozumiem dlaczego mlodzi ludzie po studiach nie znajduja
              > zatrudnienia w kraju w ktorym zatrudnienie zanjduja i zatrudnieni sa ludzie
              > niewykwalifikowani na wysokich stanowiskach.
              > Nie rozumiem dlaczego niektorzy w sposob ewidentny lamia prawo i nie tylko
              > i sa bezkarni . Co to za kraj ? co to za ludzie ?

..to byloby mozna przypasowac to do jakiegos bantustanu w Afryce- raju
              wymarzonym Kwasniewskich, Cimoszewiczow, Czarzastych, Ungierow, Oleksych,
              Jaskierniow, Jagiellow,Jakubowskich, Rywinow ..., snajperow55, mangoldow i
              nawet tych, co to udalo im sie wychowac "ptaki- kameleony" (to ostatnie, to z
              wczorajszego forum, wypowiedz jakiegos anty-klerykala).
              Rzeczywistosc jest taka iz..na nieszczescie dla Polski , jak do tej pory NIE
              DAJA SIE ODDZIELIC.
      • amrra Re: Brudna kampania 16.08.05, 20:49
        rgjan napisał:

> Czy asystentka mówi prawdę czy nie - fakt jest faktem, że Cimoszewicz
        > namieszczał w oświadczeniu majątkowym i nie jest wiarygodny w swoich tłumaczeni
        > ach.

może jeszcze dwa, trzy słowa o wiarygodności(i innych cechach charakteru)
        szanownej Komisji i paniJ.?
        • rgjan Re: Brudna kampania 16.08.05, 20:55
          amrra napisała:

> rgjan napisał:
          >
          > > Czy asystentka mówi prawdę czy nie - fakt jest faktem, że Cimoszewicz
          > > namieszczał w oświadczeniu majątkowym i nie jest wiarygodny w swoich tłum
          > aczeni
          > > ach.
          >
          > może jeszcze dwa, trzy słowa o wiarygodności(i innych cechach charakteru)
          > szanownej Komisji i paniJ.?
          >
          Niestety, nie miałem okazji posłuchać pani J. Więć nie ma wyrobionego zdania na
          jej temat. A co Komisji (tej i tych poprzednich) - trudno je pozytywnie, ale
          trochę "ciekawostek" wyciągnęły na światło dziennne i to trzeba i zaliczyc na plus.
    • brokowisko MY POLACY !? 16.08.05, 20:44
      Nie lubie politycznej obłudy! A my Polacy przekraczamy wszystkie możliwe
      bariery!
      A uczestniczą w tym nie tylko politycy /tzw/ , ale również środki masowego
      przekazu w zależności od zabarwienia!Proszę mi pokazać choć jeden tytuł
      - niezależny!Raz opluwa się Pana Wałęsę!Innym razem Michnika ! Później
      akualnego Prezydenta! Opluwa się polityków niewygodnych lub za partyjne
      pochodzenie!
      I to bez możliwości obrony!A kłamstwa idą w świat/99%/
      I proszę nie myśleć , że to tylko przed wyborami.
      Opluwano się w AWS . Robi się to w SLD , PO i w PiSie!
      Nie wspomne o Samoobronie i LPR! Jest to nasz znak Narodowy!Po tym poznaję , że
      jesteś Polakiem! Tak postępują nasi rodacy na wschodzie i zachodzie!Całkowity
      brak HONORU! Pod pozorami narodowymi
      gramy swoje małe gry /partyjne , poselskie itd./
      Robi to lewica , środek i prawica!Proszę znaleść w Polsce wizerunek Męża
      Stanu!? Fizycznie, intelektualnie lub moralnie - nic , nic!Jan -Paweł II na
      nasze nieszczęście był duchownym! Inni , ktorzy mogli by podołć odeszli! I
      zostali nam Ci , których mamy! Jaki to przykład dla młodzieży i przyszłych
      pokoleń!Na Boga - zróbmy wysiłek i znajdżmy kilku -którzy będą wzorcem dla
      przyszłych pokoleń Polaków! Jest to nasz moralny obowiązek wobec Ojczyzny!
      • viscaelbarsa Re: GW gorsza od FAKTU i SE 16.08.05, 20:55
        Nie mogę już znieść "obiektywizmu" GW. Wczorajsze info o tym ze Cimoszce nie
        wierz 70%Polaków zechali gdzieś na margines, a dzisiaj cały dzień odsiecz dla
        tego komunisty. Porażka ta GW - normalnie śmieje sie z tych dla których GW jest
        wyznacznikiem obiektywizmu i wyważonych opinii. W ogóle są jeszcze takie osoby?
        Do rezerwatu z nimi.
      • wuetend Re: MY POLACY !? 16.08.05, 21:14
        brokowisko napisał:

> Nie lubie politycznej obłudy! A my Polacy przekraczamy wszystkie możliwe
        > bariery!
        > A uczestniczą w tym nie tylko politycy /tzw/ , ale również środki masowego
        > przekazu w zależności od zabarwienia!Proszę mi pokazać choć jeden tytuł
        > - niezależny!Raz opluwa się Pana Wałęsę!Innym razem Michnika ! Później
        > akualnego Prezydenta! Opluwa się polityków niewygodnych lub za partyjne
        > pochodzenie!

MAMONKA :P

Tu sie ja kocha jak tradycja nakazuje..
      • jerzy.kosecki Re: MY POLACY !? 16.08.05, 21:27
        Wzruszył mnie Twój post- więc Cie proszę daj przeto sobie więcej luzu. To
        tylko zabawa ! A PT Rodaków nie zmienisz ! Tak było od zarania naszych dziejów -
        Polacy to dzielny, ale bardzo głupi naród. Rób swoje. Jakie społeczeństwo taka
        władza - zobacz Samoobrona ma 15 %, a LPR aż 11 % poparcia !
    • jm19 Cimoszewicz to obrzydliwy kłamca!!! 16.08.05, 20:54
      1.
      Jak śmie w ogóle ten Cimoszewicz podawać w wątpliwość prawdomówność tej
      odważnej kobiety, która pomimo zastraszania i szykan ze strony ABW, zdecydowała
      się powiedzieć prawdę!.

2.
      Każdy czerwony i nie tylko czerwony kłamca, gdy tylko niewygodna prawda
      wychodzi na wierzch zaraz twierdzi, że to "fałszywka" i prowokacja. Co za
      bzdury i co za brak charakteru!!! - Czysta flanela!!!

3.
      Zwróćcie Państwo uwagę, że nasz koszmarny prezydent-kłamca, zaraz pośpieszył z
      oświadczeniem, że jest to prowokacja i działanie na szkodę podobno poważnego
      kandydata na prezydenta!?

4.
      Obecny prezydent RP jako patentowany kłamca (informacja o swoim wykształceniu!)
      jest ostatnią osobą, która mogłaby się wypowiadać na temat "prawdomówności"
      towarzysza Cimoszewicza!!!

5.
      Odważna koobieta nie ma absolutnie żadnego interesu by kłamać na temat
      Cimoszewicza. jej z oczu patrzy uczciwość, zaś z "lisich oczek" Cimoszewicza
      wyłazi zakłamanie i fałsz!!!

6.
      Mam nadzieję, że Komisja nie da się nabrać na kolejną bezczelność towarzysza
      Cimoszewicza i zrobi wszystko by udowodnić temu koszmarnemu facetowi jego
      kłamstwo i pogardę dla obywateli. Jak takie indywiduum może być w ogóle
      marszałkiem Sejmu RP. Nie do wiary!!!
      • erg_samowzbudnik Re: Cimoszewicz to obrzydliwy kłamca!!! 16.08.05, 21:13
        jm19 napisał:

> 1.
        > Jak śmie w ogóle ten Cimoszewicz podawać w wątpliwość prawdomówność tej
        > odważnej kobiety, która pomimo zastraszania i szykan ze strony ABW, zdecydowała
        >
        > się powiedzieć prawdę!.
        >
        > 2.
        > Każdy czerwony i nie tylko czerwony kłamca, gdy tylko niewygodna prawda
        > wychodzi na wierzch zaraz twierdzi, że to "fałszywka" i prowokacja. Co za
        > bzdury i co za brak charakteru!!! - Czysta flanela!!!
        >
        > 3.
        > Zwróćcie Państwo uwagę, że nasz koszmarny prezydent-kłamca, zaraz pośpieszył z
        > oświadczeniem, że jest to prowokacja i działanie na szkodę podobno poważnego
        > kandydata na prezydenta!?
        >
        > 4.
        > Obecny prezydent RP jako patentowany kłamca (informacja o swoim wykształceniu!)
        >
        > jest ostatnią osobą, która mogłaby się wypowiadać na temat "prawdomówności"
        > towarzysza Cimoszewicza!!!
        >
        > 5.
        > Odważna koobieta nie ma absolutnie żadnego interesu by kłamać na temat
        > Cimoszewicza. jej z oczu patrzy uczciwość, zaś z "lisich oczek" Cimoszewicza
        > wyłazi zakłamanie i fałsz!!!
        >
        > 6.
        > Mam nadzieję, że Komisja nie da się nabrać na kolejną bezczelność towarzysza
        > Cimoszewicza i zrobi wszystko by udowodnić temu koszmarnemu facetowi jego
        > kłamstwo i pogardę dla obywateli. Jak takie indywiduum może być w ogóle
        > marszałkiem Sejmu RP. Nie do wiary!!!
        Już?
      • wuetend Re: Cimoszewicz to obrzydliwy kłamca!!! 16.08.05, 21:23

jm19 napisał:

> 1.
        > Jak śmie w ogóle ten Cimoszewicz podawać w wątpliwość prawdomówność tej
        > odważnej kobiety, która pomimo zastraszania i szykan ze strony ABW,
        zdecydowała
        >
        > się powiedzieć prawdę!.
        >

a ma inne wyjscie??

> 2.
        > Każdy czerwony i nie tylko czerwony kłamca, gdy tylko niewygodna prawda
        > wychodzi na wierzch zaraz twierdzi, że to "fałszywka" i prowokacja. Co za
        > bzdury i co za brak charakteru!!! - Czysta flanela!!!
        >

kazdy polski polityk raczej - bez znaczenia czy to komuch z lewa czy komuch z
        prawa :D

> 3.
        > Zwróćcie Państwo uwagę, że nasz koszmarny prezydent-kłamca, zaraz pośpieszył
        z
        > oświadczeniem, że jest to prowokacja i działanie na szkodę podobno poważnego
        > kandydata na prezydenta!?
        >

czyli AK jednak popiera WC...???? Odkrycie na miare Ameryki przez Kolumba. Tez
        przypadkiem, jak zakladam..? ;)

> 4.
        > Obecny prezydent RP jako patentowany kłamca (informacja o swoim
        wykształceniu!)
        >
        > jest ostatnią osobą, która mogłaby się wypowiadać na temat "prawdomówności"
        > towarzysza Cimoszewicza!!!
        >

Dorzuć jeszcze słynną charkowską goleń i AK jest po raz kolejny zatopiony.

> 5.
        > Odważna koobieta nie ma absolutnie żadnego interesu by kłamać na temat
        > Cimoszewicza. jej z oczu patrzy uczciwość, zaś z "lisich oczek" Cimoszewicza
        > wyłazi zakłamanie i fałsz!!!

O tak, argument z lisimi oczkami nie do obalenia :D

ktos ja do tego extra naklonil? a moze niespelnione ambicje zaistnienia w
        mediach?

>
        > 6.
        > Mam nadzieję, że Komisja nie da się nabrać na kolejną bezczelność towarzysza
        > Cimoszewicza i zrobi wszystko by udowodnić temu koszmarnemu facetowi jego
        > kłamstwo i pogardę dla obywateli. Jak takie indywiduum może być w ogóle
        > marszałkiem Sejmu RP. Nie do wiary!!!

wybiera go parlament, ktory wybierasz TY :D

Podsumowując: farsa sie dzieje
    • panteo Re: Cimoszewicz: podpis pod dokumentem Jaruckiej 16.08.05, 20:58
      Giertych i cała ta komisja robi co chce a Nasz kochany naród daje się wciągać
      tą zabawę. Obraza i intrygi mają jednak krótkie nóżki. Wybierajcie ludzie PIS i
      LPR a będziecie mieli kolejne igrzyska. Życzę Państwu premiera Kaczyńskiego,
      prezydenta Kaczyńskiego albo szalenie znanego na dyplomatycznych salonach
      europy chłopczyka Tuska. Ja przy takim układzie spadam w rozsądniejsze strony
      świata. Ostatnio w telewizji emitowali Cabaret. Wiele analogii ze
      współczesnością Polski.
      • karol63 Re: Cimoszewicz: podpis pod dokumentem Jaruckiej 16.08.05, 21:07
        Trafiony zatopiony
    • maskazorro Relacja na cimoszewicz.pl 16.08.05, 20:59
      HAHAHA Ta sama relacja w gazecie i na stronie cimoszenki (nie opatrzona
      komentarzem, że pochodzi z gazety.pl). Pewnie pisała ta sama osoba
    • e.v.q.a do adminow :) 16.08.05, 21:10
      nie wywalajcie laskawie moich postow do majka688 :)
      zostawcie chociaz znaczek [...] a nie tak cala wypowiedz :) sladu nawet po mnie
      nie ma :)

i tak na marginesie:
      ironia - ukryta drwina, utajone szyderstwo w wypowiedzi pozornie aprobujacej
      (slownik jezyka polskiego)

pozdrawiam :)
      • tow1sekr [...] 16.08.05, 21:18
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • e.v.q.a [...] 16.08.05, 21:22
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • e.v.q.a za co??????????? 16.08.05, 21:27
            ktos mi powie za co??????
            bo juz nie kapuje?

1) jezyk byl nienaganny
            2) zadnych nazwisk i wyzwisk
            3) uprzejmie do kolegi sie zwrocilam

wiec za co sie pytam??????????????????????????????????????????
          • mlodygniewny1 cenzorze/moderatorze/administratorze co Wy dzisiaj 16.08.05, 21:32
            wyczyniacie?
            dlaczego kasujecie posty? przecież pierwszy sekretarz nic takiego nie napisał
            tyle co odwołał się do EVCI/maleszka - i co z tego?
            przecież publicznie wiadomo,że Maleszka adiustuje teksty w GW - i dobrze,to
            prawo Gazety,ze daje mu przeżyć.EVCIA odpisała rzeczowo=posty EVCI czytam z
            wielka przyjemnoscia,sa zawsze umotywowane i daja do myslenia.
            opamietajcie się panstwo na portalu:gazeta.pl
            • e.v.q.a Re: cenzorze/moderatorze/administratorze co Wy dz 16.08.05, 21:40
              chwala Ci za to ;)
              tamten kolega notorycznie mnie maleszka nazywa, ale jego prawo
              za to dzisiaj jakies trzesienie ziemi chyba mialo miejsce w redakcji ;) bo mnie
              wycieli 2 razy nawet nie zostawiajac znaczka [...] no ale moge to zrozumiec, bo
              tam za duzo pewnych nazwisk figurowalo ;)

pozdrowienia o ile to przeczytasz zanim wytna (moze nie, nie wiem?)
              • mlodygniewny1 niniejszym wyrażam mój szacunek dla:e.v.q.a 16.08.05, 21:59
                tak potwierdzam:mó głęboki szacunek dla Ciebie.
                możesz być Maleszką/księżną Grace z Monako.
                ja patrzę na poziom dyskusji= czytam Twoje posty z niekłamaną przyjemnością.
                ja nie jestem miłośnikiem Cimoszewicza,nie należę do żadnych partii/religii etc.
                ale nie chcę by w pałacu prezia zasiada/po lub pis - i w parlamencie to samo
                mieliby rządzić po+pis.dla zdrowia nas wszystkich będzie lepiej jak będą sobie
                nawzajem patrzyli na ręce=Cimoszewicz w pałacu a po+pis w sejmie.
                Nie wierzę sensacjom owej Pani Asystentki.
                Żle zrobił Cimoszewicz,że broni swojej ewidentnej pomyłki z oświadczeniem
                majatkowym dla sejmu=winien ciągle powtarzć-tak żle wypełniłem,przepraszam,
                jestem gotów ponieść konsekwencje - i tyle.ale jego niestety pycha/niepotrzebna
                mu na to nie pozwala.Ze wszystkich zgłoszonych kandydatów wybieram Cimoszewicza
                - On jeden ma obycie na salonach polityki globalnej etc.
                Jeżeli nawet dalej będzie obrzucany błotem/rynsztokiem,to nadal oddam głos na
                niego-chyba,że coś poważnego./wiarygodnie się wydarzy przeciw niemu.
                Cimoszewicz nie był i nie jest umoczony w żadne afery III RP - żle że sobie
                Jolkę K. wziął na szefową komitetu - ale to jego wybór - ja to uszanuję -
                Kwaśniewscy pod żadnym względem mi się nie podobają - od kłamstwa nt.magisterium
                do afery/skandalu z prawą ręką ministrem Ungierem.Ale pamietam,jak Cimoszewicz
                był premierem - to się nie bratał z biznesem/kulczykami etc.=żona Cimoszewicza
                Pani z klasą i skromnością była zawsze w cieniu premiera/swego męża.O takiej
                Pierwszej Damie mi się marzy=z wielką klasą,skromna i w cieniu prezydenta.
                Szanse jednak chyba maleją - ale co tam...poczekamy/zobaczymy.
    • karis21 Re: Cimoszewicz: podpis pod dokumentem Jaruckiej 16.08.05, 21:16
      Brawo Cimoszewicz ta banda miodowicz waserman obydwa giertychy grzesik i
      przydupas aumiler włacznie z tą aktorką z spalonego teatru pseudo damą jarucką
      przed prokuratorem za spreparowanie i fałszywe oskarżenie nie winnego człowieka
      panie Cimoszewicz niech pan złoży doniesienie do prokuratury o popełnieniu
      przestepstwa przez tych poszarpanych śledczych i tą artystkę żeby wyjaśniła kto
      ją do tego namówił i co jej w zamian obiecano.A TE NAZWISKA SĄ NAPISANE MAŁĄ
      LITERĄ BO BYM SIĘ MÓGŁ PORZYGAĆ JAK BYM PISAŁ Z DURZEJ LITERY ONI NIE ZASŁUGUJĄ
      NA SZACUNEK.BRRRRRRRRRRR
    • kubek44 Po co te dyskusje? Czerwony zawsze kłamie!!! 16.08.05, 21:22
    • wicurpix Re: Cimoszewicz: podpis pod dokumentem Jaruckiej 16.08.05, 21:26
      Jedno trzeba Cimoszewiczowi przyznać: rzeczywiście na swoja kampanie wyborcza nie płaci wiele. Tyle szumu wokol jego osoby ze najlepsza reklama by tego nie spowodowala.
      -
      Homo Sapiens
    • co.ty.powiesz Super film doczepiony do artykułu (Multimedia) 16.08.05, 21:29
      Film jak film: hieny z GW naśmiewają się z atakowanej przez dziennikarzy
      kobiety. A do tego jaki piękny, aluzyjny tytuł: "Wakacyjny deser: Niezły
      Numer." Mam pytanie: kto jest tym "numerkiem": A. Jarucka czy W. Cimoszewicz?
      Pytanie w zasadzie retoryczne, bo przecież wg GW pan Cimoszewicz jest zbawcą
      Narodu Polskiego i jedynym godnym miana Prezydenta Rzeczypospolitej,
      więc "numerkiem" być nie może.
      Wiele rzeczy mogłem w GW ścierpieć, ale takiego chamskiego zachowania się wobec
      kobiety - nie.
    • legrange Re: Cimoszewicz: podpis pod dokumentem Jaruckiej 16.08.05, 21:36
      Kto nie jest oślepiony nienawiścią, ten od razu widzi nieudolnie przygotowaną
      prowokację (zemstę) tego babska. Oczywiście, że prawica,a zwłaszcza Romuś z
      grzywką na wysokim czole, takiej gratki nie przepuści. Ale jeśli nie żyjemy w
      bantustanie to babsko poniesie karę, a komisja( pożal się boże) zamknie kacze i
      weszpolskie dzioby.
      • pan_krokodyl Re: Cimoszewicz: podpis pod dokumentem Jaruckiej 16.08.05, 21:53
        Taa, już się komisja rozpędziła, zwłaszcza Giertych. Jego komentarz w TVN
        odnośnie konferencji prasowej Cimoszewicza to była perełka. Bełkot nieskładny w
        oderwaniu od faktów. Ale jak mu ktoś wytknie że białe jednak nie jest czarne to
        pewnie pogna do prokuratury z "zawiadomieniem o możliwości". Palant
    • nessuno Nie wierzę.... 16.08.05, 21:40
      ....Panu,Panie Cimoszewicz.Choć przyznam szczerze,że nigdy Pańskim zwolennikiem
      nie byłem,to tak po cichu podobało mi się to,że stał Pan jakoś tak zawsze z
      boku,wydawać by się mogło,że Pan jeden z grona wielu komuchów jest nie
      umoczony.A tu co?Po kiego wała były Panu kulczykowe akcje?warto było?dałeś Pan
      ciała.A tak się fajnie zapowiadało.Niestety,ja Panu nie wierzę Panie Cimoszewicz.
    • ezpa7z9 Jak wygląda Jarucka czy jest podobna do Moniki ... 16.08.05, 21:45
      Tow.Cimoszewicz należy do partii mercedesów,,full wypas''.whisky i cygar.Cygara
      ,szczególnie,byly by na miejscu.W końcu Bill C.,jako demokrata, ma blisko do
      demokratów.pl.A do demokratów.pl uciekają ostanie szczury z wraku p.t. SLD.A
      mówiłem ,żeby się zabezpieczał.Wolał na golaska i....baba szuka kasy dla
      cimoszki z nieprawego.Macica mózg zastapiła,normalne.
      • ezpa7z9 Re: Jak wygląda Jarucka czy jest podobna do Monik 16.08.05, 21:46
        jeszcze nie wycieliście?Czekacie na ,,zdrowy głos protestu ''waszych stałych
        oczu i uszu na forum.Do boju GW>
    • olgierd.tomczorek Zawiadomienie do prokuratury 16.08.05, 21:46
      Jeżeli jest pan taki pewny siebie to proszę to udowodnić składając zawiadomienie
      do prokuratury. Zamiast straszyć dziennikarzy i wyborców proszę swoje święte
      słowa zamienić wreszcie w czyn.
      • ezpa7z9 Re: Zawiadomienie do prokuratury 16.08.05, 21:49
        Witam pierwszy ,,głos obywatelskiego oburzenia''.
      • mlodygniewny1 olgierd.tomczorek-zamień swoje słowa w czyn i... 16.08.05, 22:53
        podaj nam na forum jak to Pani Asystentka podmieniła oświadczenie majątkowe
        swojego szefa ministra spraw zagranicznych Cimoszewicza w kancelarii premiera
        złożone w styczniu 2002 roku - przypominam,że domniemane upoważnienie pokazała
        nam dzisiaj w swojej kserokopii jest datowane na kwiecień 2002 - jak to zrobiła
        jak weszła w posiadanie kserokopii.dlaczego wynosiła z msz dokumenty do swojego
        domu,dlaczego w styczniu 2005 roku po przeszukaniu Jej mieszkania nie zwiadomiła
        prokuratury na piśmie za potwierdzeniem odbioru,że jest w posiadaniu "kwitów"
        na swojego b.szefa? czekam i czekam,a Ty udajesz,że nie wiesz o co chodzi =
        taki Jesteś wiarygodny jak owa Pani Asystentka? Nie,Ty jesteś przecież rzetelny
        i zaraz nam wszystko wyjaśnisz.
    • jan62 Re: Cimoszewicz: podpis pod dokumentem Jaruckiej 16.08.05, 21:49
      Towarzysze chcielibyście z-a-t-a-i-ć p-r-a-w-d-ę.Od 1945-r.z ofiar robiliście i robicie p-s-y-c-h-i-c-z-n-i-e chorych.Jak nie to wysyłaliście do łagrów,a teraz giną P-A-T-R-I-O-C-I w nieszczęśliwych wypadkach.Jak się ma całą bezpiekę za sobą to wszystko wolno,zatańczyć-zaśpiewać wykpić i poniżyć ale czas betii w końcu minie.

• jan62 Re: Cimoszewicz: podpis pod dokumentem Jaruckiej 18.08.05, 20:38
        jan62 napisał:

> Towarzysze chcielibyście z-a-t-a-i-ć p-r-a-w-d-ę.Od 1945-r.z ofiar robiliście i
        > robicie p-s-y-c-h-i-c-z-n-i-e chorych.Jak nie to wysyłaliście do łagrów,a tera
        > z giną P-A-T-R-I-O-C-I w nieszczęśliwych wypadkach.Jak się ma całą bezpiekę za
        > sobą to wszystko wolno,zatańczyć-zaśpiewać wykpić i poniżyć ale czas betii w ko
        > ńcu minie.
        >
        >
        >
        >
        >
        >
    • ezpa7z9 Opublikujcie zdjęcie Jaruckiej...Polska czeka 16.08.05, 22:01
      Najlepiej gdy trzyma się za rączki z Gertychem,Wasermanem i Miodowiczem.Albo jak
      siedzi na brzuchu w Witaszka.Wyślijcie swoich paparazich do posiadłości Cimoszki
      i zróbcie zdjęcia jak Cimoszkowa bije po gębie przyszłego predzia z okrzykiem z
      reklamy komórek ,,ach ty podły''.
    • szwabacha Re: Cimoszewicz: podpis pod dokumentem Jaruckiej 16.08.05, 22:04
      czy wszyscy oszalelilscie? przecież każdy, a więc również Cimoszewicz, ma prawo
      kupić akcje. Kiedy przestaniecie myśleć jak buraki z kołchozu pod wiażmą, dla
      dla których wszystko czego nie rozumieją jest przestępstwem?
      • ezpa7z9 To jest sex afera nie pieroły o akcjach ORLEN 16.08.05, 22:07
        Mamy naszą polską Monikę Lewinski.I tak trzymać.Są wakacje,lato.Trzeba się bawić
        a nie p...lić o polityce i aferach.
      • co.ty.powiesz No, nie zupełnie... 16.08.05, 22:10
        szwabacha napisała:

> czy wszyscy oszalelilscie? przecież każdy, a więc również Cimoszewicz, ma
        > prawo kupić akcje.

Kupić miał prawo. Ale jako członek rządu nie powinien posiadać akcji spółki, w
        której decydujący głos ma państwo, reprezentowane oczywiście przez rząd. Chodzi
        po prostu o możliwy konflikt interesów a także możliwość wykorzystywania
        informacji na własną korzyść. Co zresztą w wypadku Cimoszewicza
        najprawdopodobniej miało miejsce: sprzedał akcje Orlenu tuż przed spodziewanym
        spadkiem ich cen.
        Tak to już jest: jeden fałszywy krok pociąga za sobą następny i w ten sposób z
        afery Orlenu robi się afera Cimoszenki...
        • a.gajewski1 Dokladnie dzien po naradzie ws. zatrzymania Modrze 16.08.05, 22:15
          jewskiego
      • a.gajewski1 Re: Cimoszewicz: podpis pod dokumentem Jaruckiej 16.08.05, 22:13
        Córka miała ogromny amerykański rynek, a zainwestowala akorat w Polsce i to w
        Orlen 750tys zl. przy redukcji 90%
        • ezpa7z9 Odkrycie Ameryki!!!! 16.08.05, 22:18
          Kapitał spekulacyjny nie robi interesów na Wall Street w NYC tylko na Ksiązęcej
          w Warszawie.A potem na kawę do knajpy na ul.Rozbrat(fotoreporterów nie
          wpuszczają od czasu jak ochrona zapiła i minister z wice zdrowia musieli
          interweniować).
    • quasimodos1 Re: Cimoszewicz: podpis pod dokumentem Jaruckiej 16.08.05, 22:06
      ze stenogramów Jaruckiej rysuje się ponury obraz polskiego urzędu:
      1.nieznajomość prawa
      2.nieprzestrzeganie (ścisłe) procedur
      3.dyspozycyjność urzędów - ABW działa tu jak gangsterka na zlecenie
      4.ciągłe stosowanie ubeckich metod-vide telefon człowieka z ABW do siostry
      Jaruckiej i poinformowanie jej, że Jarucka jest podejrzana o szpiegostwo.

Jedna sprawa zastanawia - dowcip Cimoszewicza na temat akcji Agory - "dostałem
      je w prezencie" nie jestem pewien czy to była tylko przenośnia - wiele zdaje
      się to zdanie wyjaśniać - szczególnie w aspekcie przyjętej linii gazety w jego
      sprawie.
      • ezpa7z9 Re: Cimoszewicz: podpis pod dokumentem Jaruckiej 16.08.05, 22:11
        Cemu smucisz.Wiadomo ,że kazdy komuch to złodziej i pijak.Po co udawadniać to co
        każdy wie.Potrzeba nam afery seksualnej.Spotkania na mównicy sejmowej,po
        godzinach.Randki w ciszy gabinetów.Trzeba sie bawić nie smucić.
    • ezpa7z9 Stanowczo wolam o zdjęcie Ani na wstępniaku. 16.08.05, 22:14
      Polska chce poznać Annę Jarucką.Ja napewno.
      • a.gajewski1 Gazeto!! 16.08.05, 22:19
        Jesli macie jeszcze resztki przyzwoitosci i widzicie co wyprawia Cimoszewicz
        wraz z plk Bieszynskim to przestancie go promowac. Zaatakowaliscie kobiete ktora
        stracila dziecko po przesluchaniu ABW, ktore mialy dotyczyc jakis niby
        dokumentow. A wielce szanownemu Panu Cimoszewiczowi po aferze z dyskami MSZ
        znalezionymi na smietniku nic sie nie stalo. Opamietajcie sie.
        • ezpa7z9 Re: Gazeto!! 16.08.05, 22:22
          Show must go on ,smutasie.
          • mlodygniewny1 ezpa7z9: pikantne szczegóły dawaj jak Ci cenzor 16.08.05, 22:31
            nie wytnie - czekam podaj coś pikantnego o seksie elit.
            a spekulacjach na giełdzie daj sobie spokój=giełdy na globie to jeden wielki
            hazard dopuszczający kapitał spekulacyjny vide George Soros swoją kasę zarabia
            tylko i wyłącznie na spekulacjach giełdowych=np.na zdestabilizowaniu funta
            szterlinga zarobił na czysto w "kilka godzin" półtora miliarda dolarów-aby
            zapłacić mniejszy podatek rozdziela na lewo i prawo datki na różniaste fundacje
            na globie w tym dla fundacji batorego w naszym kraju - uchodzi przeto Soros
            za największego filantropa świata-ale o tym więcej innym razem.
            teraz dawaj te pikantne szczegóły.
            • ezpa7z9 Nasi biznesmeni to klasa powiatowa... 16.08.05, 22:46
              Daleko im do Solosa.Ale mają i tak duze osiągnięcia.W 15 lat złupili ,wcale
              niemały .kraj nad Wisła i Odrą.Oczywiście musieli zadowolic się ochłapami ,duzi
              wieli całośc.Ale i ochłapów dobrze sobie żyją.Na skalę III RP ,,gra giełdowa
              ''Cimosza to jak operacja Solosa na funcie.A co do pikantnych spraw polityki to
              tylko mogę się domyslać ,bo w polityce nie robię.Motywuję dziennikarzy żeby szukali.
              • mlodygniewny1 Re: Nasi biznesmeni to klasa powiatowa... 16.08.05, 23:10
                dobre i tyle.dziękuję.
                a politycy wszędzie i wszyscy to robią.nie tylko czerwoni.także niebiescy,
                zieloni,czarni,różowi,granatowi,żółci i wszelcy inni.
                premier Włoch Berlusconi,nadal urzędujący na żywca robi swój naród-nawet
                wysmarował ustawy,by prokuartor nie mógł dobrać mu się do skóry,za łapówy jakie
                dawał politykom/wymiarowi sprawiedliwości i aparatowi śigania-nawet swego czasu
                za jego łapówki,urzędujący wówczas premier włoski Bettino Craxi,pozwolił mu się
                wzbogacić wielokroć a sam został skazany za przyjęcie 30mln.dol.lewej kasy=
                uciekł przed uprawomocnieniem sie wyroku do Tunezji,gdzie żył całkiem nieżle=
                zmarł kilka lat temu na obczyżnie a kasę zostawił dzieciom.Jest jeszcze parę
                takich przykładów np.lewe 30mln.marek wziął kanclerz federalny Helmut Kohl,niby
                na swoją partię CDU=wywiózł kasę do Luksemburga,a prokuratorowi federalnemu
                powiedział,że nie poda nazwisk tych co mu dali-gdyż dał im słowo,że ich nie
                wyda-prokuratorowi powiedział,że słowo dane tym kolesiom jest dla niego
                ważniejsze od prawa federalnego.I upadł.Pogrążył tym swoją bardzo schorowaną
                już(na chorobę oczu) piękną żonę Hannelore Kohl-zaraz po tym skandalu zmarła.
                W Niemczech się mówi,że to Kohl spowodował przyśpieszenie śmierci swej żony,
                przez wykryty skandal finansowy z jego udziałem.Mam jeszcze trzy podobne-
                pikantne informacje o innych "wybitnych"politykach demokratycznych,bogatych
                krajów globu z pierwszych stron gazet,ale już o tym innym razem.
                Ale twój apel o sekssczegóły bardzo mi leży.
    • liberus Żenujące argumenty Cimoszewicza. Czuć smród. 16.08.05, 22:29
      1. Kompromitujący jest argument Cimoszewicza, że oświadczenie złożył 24
      kwietnia, upoważnienie jest z 20. więc wg bniego to się nie trzyma kupy. Cimoch
      zgrywa głupka. Wszyscy tylko nie on wiedzą, że nie chodzi o oświadczenie
      majątkowe "sejmowe" (z 24 kwietnia) tylko to "ministerialne", złożone w
      styczniu. Wszystko więc gra, panie marszałku!

2. Cała linia obrony opiera się na pieczątce. Że niby Jarucka ją wyniosła, a sam
      dokument nie mógł powstac, bo w tym czasie pieczątka była gdzie indziej etc itc.
      Przykro mi panie Włodmierzu, ale to słabiutka linia obrony. Bo opieranie się na
      fakcie, że podpisy "na oko wydają się identyczne" jest śmieszne. Skoro to podpis
      tej samej osoby, to oczywiście że są identyczne. No i logika: nawet jeśli podpis
      z pieczątki owego Towarzystwa jest identyczny z podpisem z upoważnienia, to
      wcale nie znaczy, że podpisy z INNYCH pieczątek albo składane własnoręcznie się
      od niego RÓŻNIĄ. Po raz drugi nieczysty zabieg socjotechniczny ze strony Cimocha.

Po tym "sprostowaniu" i lekturze stenogramu Jaruckiej jestem pewien na 99%, że
      WC kłamie, a za całością stoi afera znacznie większa niż tylko podmiana
      oświadczeń. ABW z taką pompą w byle co się nie angażuje.

Sprawa śmierdzi, panie marszałku.
      • a.gajewski1 Widziales jak byl zdenerwowany na poczatku 16.08.05, 22:30
        On juz lezy. Najbardziej mnie boli ze kiedys mu zaufalem, ale czym dalej w las
        tym wiecej wiadomo.
        • liberus Re: Widziales jak byl zdenerwowany na poczatku 16.08.05, 22:37
          a.gajewski1 napisał:

> On juz lezy. Najbardziej mnie boli ze kiedys mu zaufalem, ale czym dalej w las
          > tym wiecej wiadomo.

Nie widziałem konferencji. Ale słuchałem dziś w radiu Piekarskiej i sam ton jej
          głosu, niepewny i drżący, gdy mówiła o "ewidentnym dowodzie fałszerstwa" upewnił
          mnie, że "dowód" będzie mocno naciągany. I taki jest.
          • wxwx Re: Widziales jak byl zdenerwowany na poczatku 16.08.05, 22:59
            Zdenerwowanie wydaje mi sie dość naturalne w jego położeniu, bez względu na to , czy wynika z chęci ukrycia czegoś , czy udowodnienia , że nie jest wielbłądem. Natomiast wypowiedzi pani J. oraz reakcje są najdelikatniej rzecz biorąc mało adekwatne do sytuacji. Przynajmniej w mojej ocenie, choć reakcje to cecha osobnicza i nie powinno się specjalnie na nich bazować. Nie wiem dlaczego , ale ta pani wyglądała dla mnie na osobę , która się dobrze bawi i jest wręcz zadowolona z szumu medialnego jaki wywołała, pomimo , że niektórzy przedstawiają jej sytuację i kondycję jako tragiczną. Nadto powiedziała dla mnie zabawną rzecz , kiedy w TVN 24 komentowała wystąpienie WC. Otóż okazuje się , że na pytanie o to dlaczego miała u siebie dokumenty dotyczące tej sprawy odpowiedziała , że zasadą urzędnika jest kserowanie wszystkich dokumentów , z którymi ma do czynienia i pozostawianie ich sobie. Bardzo ciekawe. Pierwsze słyszę o takich zasadach. Prawdopodobnie posiada na strychu całość papierów z MSZ i innych instytucji, w których pracowała. Jak to dobrze , że nie pracowała w Wywiadzie. To już nawet nie jest absurd. To po prostu kosmos. A WC wciąż nie jest moim kandydatem.
        • ezpa7z9 On leży mamy pikantny szczegół..było na leniucha. 16.08.05, 22:37
          Najwięcej czyta sie między wierszami.
    • formozus1 A dlaczego ta pani nie złożyła przysięgi!!!!!!!!!! 16.08.05, 22:35
      Czyżby była ponad prawem, albo pod specjalną ochroną komisyji.
      Niech będzie pochylony.
      Amen.
      • ezpa7z9 Re: A dlaczego ta pani nie złożyła przysięgi!!!!! 16.08.05, 22:39
        Nie wierz nigdy kobiecie ,nie ustępuj na krok...Cimosz nie słuchal Cugowskiego
        tylko Bajo bongo.
        • mlodygniewny1 ezpa7z9:dobra na leniucha-teraz o perwersje proszę 16.08.05, 22:44
          uprzejmie.zacząłeś fajnie/tradycyjnie...na lenia,teraz...dalej jakieś fetysze
          sado/maso etc.
          • ezpa7z9 Re: ezpa7z9:dobra na leniucha-teraz o perwersje p 16.08.05, 22:47
            Przejmij temat,panny przyszły spadam.
            • mlodygniewny1 Re: ezpa7z9:dobra na leniucha-teraz o perwersje p 16.08.05, 23:15
              ja także już spadam.przyjemności życia czekają=jestem po dobrej porcji ostryg.
    • alfredkujot Re: Cimoszewicz: podpis pod dokumentem Jaruckiej 16.08.05, 23:09
      STOP . STOP . STOP.
      Czy wyobraza sobie ktos Polske bez tych osobnikow jeszcz ?
      Kwachow ? "ksiezniczki " "baronow" . jagiellow. kaczmarkow,olinow,cimoszewiczow
      janikow , jakubowskich ,rywinow , peczkow, kulczykow,belek itp itd ?
      Przeciez to zwykli smiertelnicy.
      Czy ktos wyobraza sobie ze sa niezastapieni?
      Dlaczego taki cimoszewicz zajmuje tyle miejsce ? Kim on wlasciwie jest ?
      Co robi w tym kraju ? Dlaczego w kraju w ktorym jest tak wiele
      problemow zmuszeni jestesmy do zajmowania sie sprawami i ludzmi ktorymi
      zajzc powinni sie ci ktorym za to placimy ?
      Gdzie byla policja , prokuratorzy , sad ? Dlaczego patologie osiagnely takie
      dymensje ?
      Dlaczego tyle czasu i energii poswiecamy szumowina ?
      • e.v.q.a oto Polska wlasnie 16.08.05, 23:22
        chyba wiesz w jakim kraju zyjemy, a tak poza tym, to te rewelacje ida wlasnie
        przede wszystkim od politykow, ktorzy robia sobie reklame (broniac sie, ale
        takze Ci ktorzy wywalaja to na swiatlo dzienne) - czysta polityk i tylko dlatego
        o tym jest tak glosno. mozna udac, ze sie nie slyszy i miec swiety spokoj, ale
        pruja sie tak glosno, ze nie sposob.

spokojna glowa, do pazdziernika trzeba przezyc, potem bedzie wzglednie spokojnie.
    • ezpa7z9 Na interii jest fota Jaruckiej !!!! 16.08.05, 23:27
      Ma coś z Moniki Lewinski.Cimosz ma gust Clintona.Szkoda ,że trochę głupszy od
      b.predzia USA a za tym i butniejszy.
    • fromwindsor Glupi niedzwiedziu, gdybys w Bialowiezy siedzial.. 17.08.05, 01:05
      Nigdy by sie o tobie Narod nie dowiedzial. :(
      • alfredkujot Re: Glupi niedzwiedziu, gdybys w Bialowiezy siedz 17.08.05, 07:50
        fromwindsor napisał:

> Nigdy by sie o tobie Narod nie dowiedzial. :(

No zobacz - bidy sobie narobil ale to dobrze , niech kombinuja .
        Co mnie bardzo zastanawia to to ze cimoszewicz nie kwestionowal tego
        ze mowa o kopi dokumentu -ksero.
        Mowil o pieczatce z jego podpisem ktora mialaby byc ukradziona ?
        Ja mysle ze on pograza sie coraz bardziej . Jesli kiedykolwiek
        dostala sie taka pieczatka w niepowolane rece to znaczy ze minister
        MSZ jest czlowiekiem nieodpowiedzilanym.Ja mysle jednak ze ta historie
        z "faksymilia" bedzie chcial wykorzystac do wypierania sie swojej
        odpowiedzilanosci za inne dokumenty.
        Prosze sie zastanowic minister MSZ -jego faksymilia tak sobie
        gdzies mialaby krazyc z rak do rak -ktos moglby sobie ja to tu to tam
        uzywac wg uznania. Albo ma nas cimoszewicz za idiotow, albo
        sam jest osoba nieodpowiedzialna -idiota.
        Jeszce raz - nie czepial sie cimoszewicz do tego ze pani J przedstawila ksero.
        "Bronil"sie poslugujac sie opowiescia o faksymilii ktora to mialaby
        dostac sie w niepowolane rece...to samo juz jest skandalem.
        Dlaczego nie uniewaznil tej pieczatki -faksymilii ?

Co Ty na to Fromwindsor ?

• bole_k Re: Jaka ja głupia 17.08.05, 09:21
          Jaka ja głupia, w administracji pracuję już parę lat, a kopii dokumentów sobie
          nie robię. Od dziś zaczynam. I będę je trzymała w domu na komodzie. Tak jak
          moja idolka - urzędniczka pani Jarucka.
          • jakub_lauder Re: Jaka ja głupia 17.08.05, 09:38
            Widzisz - w swiecie dawnych ubekow i sbekow to standard zbieranie kwitow na
            siebie na wzajem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka