Dodaj do ulubionych

Horror w domu opieki

06.09.05, 07:11
a wiecie co to jest dom starców?? to zemsta dzieci za żłobek!!
Obserwuj wątek
    • werter-6 Re: Horror w domu opieki/i w Polsce 06.09.05, 07:50
      Sraszny kraj!!!
      • antyklerykal To STANDARD W POLSCE 06.09.05, 09:06
        Takie przypadki mają miejsce w większości takich domów. Niestety. Wiem z
        doświadczenia.

--
        app.org.pl
        • fijore Re: To STANDARD W POLSCE 06.09.05, 14:01
          Mam watpliwosci, co do hasla "w wiekszosci takich domów", znam kilka, jest
          inaczej. Pracuje w domu opieki prowadzonym przez zakonnice w duzym miescie,
          stolicy wojewodztwa. Pacjentami sa osoby w stanach od po wylewie do uposledzen
          wrodzonych, przewaza demencja.Oczywiste jest, ze kazde zamkniete miejsce rzadzi
          sie swoimi zasadami, ale pacjenci w moim osrodku sa kapani raz w tyg., myci
          codziennie, opatrunki zmieniane sa zgodnie z zaleceniami lekarza, raz przez 7
          lat zdarzylo sie, ze rodzina poszla ze skarga do dyrekcji na pracownika, nie
          wiem czy slusznie zreszta. Ktos pytal, gdzie sa rodziny tych osob? Moga byc
          troskliwe i przychodzic co dnia, jesli ktos ma Alzheimera albo demencje, od
          pewnego etapu choroby i tak nie wie, co sie znim dzieje, niestety.
      • michal.brzezinski Re: Horror w domu opieki/i w Polsce 23.09.05, 15:09
        dpsustronie.webpark.pl/protest.jpg
        więcej informacji na stronie: dpsustronie.webpark.pl/

jak widać artykuł w GW nie był zbyt obiektywny. na stronie są m.in. podpisy
        pensonarjuszy oraz ich rodzin...
    • asienka32 A gdzie rodziny tych biednych ludzi??? 06.09.05, 08:02
      oddają dziadka do domu starców, mieszkanie sobie po nim remontują i mają w d...
      los starszego człowieka.
      Ja rozumiem, że nie każdy ma warunki do mieszkania z upośledzonym psychicznie i
      wymagającym opieki staruszkiem, ale oddanie do domu starców nie zwalnia od
      odpowiedzialnosci moralnej za los bliskiego człowieka.
    • b.6.1966 Re: Horror w domu opieki 06.09.05, 08:23
      Czy ktokolwiek z wydajacych zgode na prowadzenie osrodka, dla ludzi CHORYCH
      psychicznie, zadal sobie trud sprawdzenia kwalifikacji czlowieka?????Sorry,
      dyrektora?Wszyscy , bez wyjatku sa odpowiedzialni za ten stan rzeczy.Dla
      premii, ze strachu, mogli wytrzymac ponad rok??A co do pawlaka, czy jak mu tam,
      prowadzic dyskusje z facetem? po co? Zamknac na tydzien i dawac bulke z
      wody.Najlepsza resocjalizacja.Gdzie kontrola nad takimi objektami? Na
      wakacjach??Horrorem jest znieczulica.Chorzy psychicznie tez CZUJA!!panie
      dyrektorze-potworze!
    • presentation1 Re: Horror po polsku 06.09.05, 08:27
      Nieraz czytam posty ze to w innych krajach prymitywizm ze Francuz to taki
      rosjanin jeszcze gorszy a Niemiec...........Gdyby obywatele tych krajow co ich
      krytykujemy wiedzieli........co wyrabia sie w naszym kraju.Ale Oni najczesciej
      az takich nowinek nie czytaja.Ja niestety czytam a nawet porownuje .Biore
      przedrugi z roznych krajow ,szukam artykuly z granic filmu fantastycznego.I
      wiecie co?Polska jest jedynym krajem w Europie a moze na calej kuli ziemskiej
      gdzie ludzie uwazaja ze sa zwierzetami.I dlatego postepuja jak one.Przykre.
    • dont_touch Re: Horror w domu opieki 06.09.05, 09:09
      Gdzie sa sluzby odpowiedzialne za spardzanie takich osrodkow??? dlaczego takie przybytki nadal maja szanse nna egzystencje? co zrobic, jak w domu opieki spolecznej wlasciciel ma tylko prawo glosu? sam jedzi dwoma samochodami, wysyla dziecie na studia zagranice, buduje wille pod miastem, zas jego rodzic (umieszczony w jego osrodku) skupia na sobie cala uwage opiekujacych sie ludzi? co rozbic, jak cala wataha wlascicielska chodzi na darmowe dokarmianie do osrodka? co zrobic, jak w takim osrodku nie ma na stale lekarza, a tylko pelni czasmi dyzury? co zrobic, jak na dyzurze w nocy, jest tylko jedna osoba? co zrobic, jak dwie osoby beda potrzebowaly reanimacji? co zrobic, jak wlasciciel utrudnia w podjeciu nowej pracy swoim pracownikom i wysyla o nich niepochlebne opinie? pytam sie, gdzie sa ludzie, ktorzy maja sprawdzic, czy takie osrodki maja racje bytu? w kieszeni u wlasciciela???
      P.S. ja sie tylko pytam. ale co zrobimy, gdy taka osoba otworzy drugi osrodek??? ;)))
    • asienka32 Prof. Szyszkowska zna fajne rozwiązanie 06.09.05, 09:10
      problemów w domach starców.
      • kropekuk Nic z tego,asiu: przynajmniej w normalnych krajach 06.09.05, 14:38
        chory psychiczne ma ZADNE szanse na eutanazje (zarowno prawo holenderskie, jak
        i szwajcarskie zaklada pelna klienta swiadomosc)
        • asienka32 To była złośliwość kropek 06.09.05, 15:06
          a nie realny pomysł.
          Ja jestem przeciwna eutanazji w ogóle.
          Mnie w tej sprawie bulwersuje fakt, że Ci biedni ludzie mają jakieś rodziny,
          często korzystające już w pełni z mieszkania czy oszczędnosci po dziadku.
          Pozbywa się starszych ludzi jak śmieci, dom opieki społecznej i zero
          zainteresowania co się z dziadkiem czy babcią dzieje.
    • sssalma Re: Horror w domu opieki 06.09.05, 09:29
      Chodzi o dom opieki spolecznej a nie dom starców. Glupawy komentarz.
      • npp Horror w domu opieki - Dyrektora-Potwora 06.09.05, 10:00
        Ten człowiek jest wyzuty ze wszystkich ludzkich uczuć. Jest takie przykazanie:
        "Czcij ojca swego i matkę swoją, abyś...." Ale lewizna i jej ateiści nie znają
        go, dlatego ludzkich uczuć nie przejawiają. A w TV nasłucha się taki jeden z
        drugim, że pierwszy milion to trzeba ukaraść, i mamy wolny rynek - to potem
        dostaje już całkiem małpiego rozumu i wyżywa się prymityw ze swoimi, takimi jak
        on sam - współpracownikami na chorych, kalekich, nieszczęsliwych ludziach.
        Oto do czego doprowadza nasz kraj i naród - wyborczy teraz wyścig szczurów
        lewicy. Wołodia Cimoszenko na jego czele będzie to kontynuował, więc tego
        przestępcę podatkowego jeszcze sobie tylko wybieżcie na 5-lat na prezydenta, a
        skończycie w takim domu opieki jak ten.
        Tego życzę sku..ałemu dyrektorowi - potworowi i wszystkim głosującym na jego
        bolszewików czyli na lewiznę.

• amhu Re: Horror w domu opieki - Dyrektora-Potwora 06.09.05, 10:28
          Ale lewizna i jej ateiśc
          --------
          Zapewniam cie,ze dyrektor Pawlak et consortes to gleboko wierzacy i praktykujacy
          rzymscy katolicy.
    • eleiko im dłużej żyję... 06.09.05, 09:47
      im dłużej żyję, tym bardziej przekonuję się, że człowiek to BYDLĘ
      • sawa.com Co z tą Łodzią 06.09.05, 10:23
        W podłódzkich Grotnikach!
        Co z tą Łodzią?
        Takie piękne, chociaż czekające na swoja renowację, miasto - secesji i art
        deco.
        Jeszcze nie wygasł skandal łowców skór a już mamy maltretowanie chorych
        umysłowo i staruszków.
        Opieka nad takimi (niepełnosprawnymi umysłowo i starszymi) ludźmi wymaga
        specjalnych predyspozycji i od właściciela takiego ośrodka i od personelu. Suma
        dla jednego pensjonariusza jest na tyle wysoka, że mozna za nią taką opiekę
        zapewnić.
    • radowan_najemnik Re: Horror w domu opieki 06.09.05, 10:13
      Ja bym tych sku..synów (przepraszam za słowo ale inaczej nie można) też
      zamknął i potraktował tak samo jak oni traktowali innych.
      Starość i choroba to nic przyjemnego. Każdy ma prawo do godnego traktowania i
      opieki jeżeli tego wymaga.
    • sredni4 EFEKT CYWILIZACJI NIEPOLSKIEJ 06.09.05, 10:25
      KULT PIENIĄDZA NISZCZY LUDZKOSĆ,
    • jakte A ja bym... 06.09.05, 10:28
      wszystkich urzędasów którzy mieli w swej gestii "opiekę" czyt. kontrolę nad tym
      horrorem, wyrzuciła na zbity pysk,ale pewnie wszyscy "zrobili co mogłi i nikt
      nie jest winien". Jak nie będziemy reagować zdecydowanie , to apel do szefa to
      sami jesteśmy współwinni.A Pawlak jak znam życie, weżmie papugę i się wywinie.
      To je Polska właśnie.
      • dorotawl Re: A ja bym... 06.09.05, 14:57
        Powiesic Pawlaka za jaja!!!!!!! patafiana jednego co za bydle!!!!!!!!!!
    • finezyjka Re: Dla mnie to nie ludzie tylko zwyrodnialcy 06.09.05, 10:54
      Jesli czlowiek czlowiekowi taki los potrafi zgotowac nie misci sie w glowie, ja
      sie boje pajaka zabic a tu takie rzeczy :(
      • heartpumper Re: Dla mnie to nie ludzie tylko zwyrodnialcy 06.09.05, 16:15
        Oj, zycie Cie nauczy a raczej ludzie - poczekaj zobaczysz :( - niestety.
    • wesolemiasteczko Re: Horror w domu opieki 06.09.05, 10:57
      Kara dla prowadzacych ośrodek: zamknąć ich tam na 5 lat - na takich samych
      zasadach, jaki emieli dla swoich podopiecznych.

I jeszcze pytanie - jak to możliwe, że za pobyt pensjorariusz musi płacić 1300-
      1700 zł, skoro "w naturze" przeżyje za 500 zł? utrzymując dom i oszczędzając
      dla wnuków?
    • jester_737 Re: Horror w domu opieki 06.09.05, 11:18
      Centrum polskiej ZGNILIZNY-Lodz.Pawulon Myllera.
    • at_work Ten horror to jakiś film? 06.09.05, 11:52
      Lot nad kukułczym gniazdem?
      :((

• maruda.r Re: Horror w domu opieki 06.09.05, 12:06

W łódzkim urzędzie wojewódzkim rozpoczęła się procedura, która ma doprowadzić do
      odebrania DPS pozwolenia na działalność. Na razie ośrodek nadal działa.

Całością sprawy powinna zając się prokuratura, a odpowiedzialni znaleźć się w
      pierdlu. Dlaczego jedyną karą ma byc odebranie licencji?

• remont4 Re: Horror w domu opieki 06.09.05, 14:40
      Te zarzuty wyglądają mi na próbę odebrania pozwolenia na prowadzenie domu opieki
      społecznej i zemstę pracownika za jemu bliżej znane sprawy. W państwowych PDOS
      bywa znacznie gorzej. Proponuję się przyjrzeć
    • john.barney Re: Horror w domu opieki 06.09.05, 15:31
      czyste sku....stwo!!!

a czy ten k...dziad Pawlak myśli że będzie wiecznie młody??? ciekaw jestem czy
      przez myśl mu przeszlo że kiedys ktoś może go tak potraktować....
      • heartpumper Re: Horror w domu opieki 06.09.05, 16:14
        No wlasne dlatego tak zajadle zgarnia cala kase pod siebie i zastrasza personel,
        zeby na starosc miec prywatna opieke zamiast panstwowej/samorzadowej prowizorki ;)
    • bb50 kontrola prywatnych domow opieki 06.09.05, 16:33
      Jakiej kontroli podlegaja prywatne domy opieki, ktore dzialaja na zasadach
      przedsiebiorstwa? Czy tylko Urzedu Skarbowego?
    • lukasz266 Re: Horror w domu opieki 07.09.05, 11:43
      Wściekły pracownik , który chce zrobić koło tyłka pracodawcy nie ma z tym
      problemu. Łatwo jest kogoś opluć , szkoda tylko, że nikt nie dodał,że w domu
      opieki w Grotnikach , ten "krwiopijca" Pawlak organizuje dla swoich
      pensjonariuszy różne imprezy kulturalne, spartakiady sportowe oraz
      okolicznościowe imprezy.Ktoś kto jest nastawiony na wyzysk podopiecznych nie
      zawracał by sobie głowy takimi pierdołami. A co do utrzymania pensjonariuszy ,
      to takiemu podopiecznemu , oprócz jedzenia należy zapewnić całodową opiekę ;
      zatrudnić sanitariuszy, lekarzy, sprzątaczki, kucharki, portierów do pilnowania
      obiektu, kupić lekarstwa.Żadko która osoba psychicznie chora wypracowała sobie
      rentę w takiej wysokości ,żeby się samodzielnie z tego utrzymać w domu. Nie
      mówiąc już o dodatkowej opiece. Łatwo jest ferować wyroki.
      Bo kto teraz uwieży właścicielowi,że tak naprawdę to większość tych oskarżeń to
      bzdury.W taki sposób można wykończyć każdy ośrodek, bo wszędzie znajdą się
      pracownicy którzy są zawsze niezadowoleni.
    • michal.brzezinski Re: Horror w domu opieki 23.09.05, 15:08

• michal.brzezinski Re: Horror w domu opieki - dryga strona medalu? 23.09.05, 15:10

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka