Dodaj do ulubionych

Rokita: Mam ochotę na debatę z PiS

• dr.kidler Re: Rokita: Mam ochotę na debatę z PiS 19.09.05, 14:17
      hirsh1 napisał:

> A na Panią Nelli już nie?

Woli Sobecka z LPR.
      • Gość: dr.kidler Re: Rokita: Mam ochotę na debatę z PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 20:38
        > Woli bochniacka z Pderastow.
    • Gość: Ostry_Pazur LITERÓWKI !!! IP: *.chemd.amu.edu.pl 19.09.05, 14:18
      Coś okropnego! Czy redaktóry z Wyborowej czytają potem co napisały przed
      publikowaniem? Przydałoby się bo te liczne literówki to już jakaś plaga. Nie
      pierwszy to raz widze...
      • profes79 MO 19.09.05, 14:43
        Gratuluję. Wielu milicjantów było zwykłymi mundurowymi "krawężnikami" (bez
        urazy) którzy pilowali porządków na ulicach i łapali przestępców. Za to w
        wojsku byli często gęsto tzw "prokuratorzy wojskowi", którzy rzeczywiście
        walczyli o utrzymanie ustroju.
        Żal mi Pana, panie Rokita. Proszę, niech Pan zabierze emerytury wszystkim
        mundurowym. Może będziemy mieli więcej chętnych do pracy w Policji...
    • Gość: starycynik 65 pytan IP: *.lr.centurytel.net 19.09.05, 14:38
      W wywiadzie pada 65 pytan:

5 - banalki o polityce zagranicznej.
      1 - polmerytoryczne o platnych studiach (bez odpowiedzi, ale ze cos trzeba
      zrobic).
      59 - teczki, lustracja, afery i co powiedzial jeden pan druguiej pani w maglu.

Takie sa priorytety premiera rzadu na tydzien przed wyborami.
      • Gość: eexmd2 Re: 65 pytan IP: *.nottingham.ac.uk / *.nottingham.ac.uk 19.09.05, 14:41
        dokladnie,
        zero konkretow, tylko mydlo z woda
        ja bym chcial posluchac np kto ma byc ministrem gospodarki, skarbu itp
        co z polityka gospodarcza (oprocz podatku 15% ktory i tak nie przejdzie ofcoz)
    • Gość: mario Re: Rokita: Mam ochotę na debatę z PiS IP: *.zamosc.mm.pl 19.09.05, 14:55
      ROKITA TO PAJAC!!!
      wiedziałem o tym wcześniej ale ten wywiad potwierdził to.
    • Gość: gość ORTOGRAFIA! Gdzie podziali się korektorzy Gazety?! IP: *.anicasystem.com.pl / 212.182.117.* 19.09.05, 15:02
      Rozumiem, że tekstu dużo - ale jeśli aspiruje się do kształtowania świadomości
      Polaków - nie wypada wypuszczać takich tekstów z tyloma niedoróbkami - a nawet
      klasycznymi bykami ortograficznymi...
    • Gość: zmiany Re: Rokita: Mam ochotę na debatę z PiS IP: *.icpnet.pl 19.09.05, 15:19
      Mam już dość rządzenia się postkomunistów i michnikowszczyzny.
      Jak widzę w programie telewizyjnym gości: redaktor z trybuny, polityki, g
      wybiórczej i jednego z innejredakcji, to myślę sobie: 3:1 dla uczciwości -
      przegrywa tvp.
      Pani Paradowska czepia się słowa 'mundurowy", Rokita wyjaśnił: dwóch z trzech
      grup mundurowych mają dotyczyć te zmiany i tyle. Paradowska ( jako dziennikarz
      upadła prawie tak nisko jak Michnik, bo to już nie jest możliwe) dobrze że
      stawia trudne pytania, ale ja patrzę na to i widzę złośliwość i nierzetelność.

Prawdziwe zmiany na lepsze to Kaczyńscy. Obawiam się, że za Tuskiem ciągną się
      Olechowski, były marszałek Płażyński, młody aferał z Warszawy Piskorski.

Ale i tak to kwestia tylko % zaufania:
      jest szansa na uwolnienie Polski od wpływu postkomunistów i michnikowskich krętaczy!
    • anyab1 Rokita jest wyjątkowo inteligentnym facetem 19.09.05, 17:19
      i jako jeden z nielicznych polityków potrafi przeprowadzić logiczny wywód -
      taki zbliżony do dowodu matematycznego. Bez względu na to czy podzielam jego
      poglądy czy też nie zawsze z ogromną przyjemnością słucham jego wywodów. Jest
      też świetnym mówcą - w przeszłym sejmie chyba najlepszym. Gdyby nie on komisja
      Rywina by się wyłożyła. Nie wiem czy będzie dobrym premierem, ale na pewno
      będzie lepszy niż Jarosław Kaczyński.
      • Gość: ja Re: Rokita jest wyjątkowo inteligentnym facetem IP: *.nottingham.ac.uk / *.nottingham.ac.uk 19.09.05, 17:32
        > i jako jeden z nielicznych polityków potrafi przeprowadzić logiczny wywód -
        > taki zbliżony do dowodu matematycznego

wolne zarty:)
      • dr.kidler Re: Rokita jest wyjątkowo inteligentnym facetem 19.09.05, 17:46
        anyab1 napisała:

> Gdyby nie on komisja
        > Rywina by się wyłożyła. Nie wiem czy będzie dobrym premierem, ale na pewno
        > będzie lepszy niż Jarosław Kaczyński.

Moze nie wylozyla, ale zdyfowala tak jak nastepne.
        Podobal mi sie jego sposob zadawania pytan.
        Najpierw wyjasnial dokladnie swiadkowi kontekst,
        a dopiero potem zadawal pytanie.
        Bylo to duzym ulatwieniem dla swiadka i dla sluchaczy.
        Miodowicz usilowal to nasladowac, z bardzo marnym skutkiem.
        Ziobro takze, ale on znowu wpadal w za glebokie dygresje.

Jezeli chodzi o stanowisko premiera, wydaje mi sie
        ze jest to najlepszy kandydat z realnie mozliwych.
        Ale przyznam, ze nie przepadam za obecnym Rokita.
        Zrobil sie troche "za inteligentny" :-)
        • Gość: dr.kidler Re: Rokita jest wyjątkowo inteligentnym facetem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 20:40
          > Jezeli chodzi o stanowisko premiera, wydaje mi sie
          > ze miller to najlepszy kandydat z realnie mozliwych.
          > Ale przyznam, ze nie przepadam za obecnym millerem.
          > Zrobil sie troche "za inteligentny" :-(
          >
    • Gość: Kaziu Obniżyć emerytury mundurowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 18:25
      Zajrzyjcie na www.ifp.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=7593 i
      poczytajcie, co myślą obecni mundurowi i jaką widzą przyszłość dla siebie po
      zapowiedziach PO.
    • alex365 Re: Rokita: Mam ochotę na debatę z PiS 19.09.05, 20:53
      A ten Rokita to przepracował normalnie chociaż 1 dzień?
      Mam wrażenie, że on jest działaaczem od kołyski. Zmienia ciągle barwy na takie,
      żeby zawsze być przy korycie.
    • Gość: Słuchacz Re: Rokita: Mam ochotę na debatę z PiS IP: 83.168.104.* 19.09.05, 21:11
      Rokita premierem - po tym wywiadzie utwierdzam się w przekonaniu, że będzie to
      kompromitacja zarówno : w polityce zagranicznej (bezczelny Schroeder-tak ocenia
      przyszły premier POlski być może przyszłego kanclerza Niemiec na następne lata-
      osobę najwazniejszą w kraju, sasiadującego z Polską, do którego kierujemy 80%
      eksportu utrzymujacego Polską gospodarkę w rozwoju - kompromitacja polityczna,
      przecież możnaby to samo powiedziec w inny sposób, tylko trzeba to umieć,ale
      krakowiaczek ci ja przeważył); w polityce fiskalnej - 15%, to dla PO to samo co
      7%; w polityce społecznej - weryfikacja rent i emerytur - jak dotarło do
      Rokity, ze walną gafę to mówi,iż czarne to białe i odwrotnie;. To tylko próbka
      tego co będzie - a przecież juz pokazał w ptrzeszłosci swoje zdolności
      rządzenia. PREMIER-GŁUPEK, i ten człowiek jeszcze sie tym chwali - żenada.
    • aby Raz, dwa, trzy, raz dwa, trzy 19.09.05, 22:26
      Rza, dwa trzy, raz, dwa, trzy - rytmiczne bicie w pusty bęben.
      Weźmy pierwszy z poruszonych tematów.
      Po pierwsze - gospodarka niemiecka (w ścisłym tego słowa znaczeniu), mierzona
      wskażnikami efektywności i wynikami ekspotu ma się bardzo dobrze. Gdyby ktoś
      był przekonany, że jest inaczej niech najpierw przeczyta Economista z połowy
      sierpnia (okładka z czarnym orłem). Problemem jest wysokie bezrobocie,
      niemalejące koszty zabezpieczeń socjalnych (welfare) i stagnacja popytu
      wewnętrznego.
      Po drugie - nie wiadomo, co znaczą "wyrównane" stosunki niemiecko-amerykańskie.
      Aprobata (voreilendes Gehorsam) rządu niemieckiego dla wszelkich posunięć
      amerykańskich?
      W przedwyborczych rozmowach przed kamerami TV zarówno Merkel jak i Schauble
      przysięgali, że nigdy nie mieli zamiaru wysłać żołnierzy niemieckich do Iraku,
      oraz, że nie dopuszczają nawet myśli, by kryzys irański mógł być rozwiązany
      drogą inną niż dyplomatyczną. Nie rozumiem, dlaczego priorytetem przyszłego
      premiera rządu polskiego i przesłanką jego wyboru ma być działanie na rzecz
      jakiegoś "wyrównywania" stosunków między innymi suwerennymi krajami, których
      waga w stosunkach międzynarodowych przerasta o kilka rzedów wielkości wagę
      Polski.
      Po trzecie - za przejaw mocarstwowych rojeń uważam postulat wysunięty pod
      adresem Niemiec, by układały swoje stosunki z Rosją pod dyktando Warszawy, bo
      taki jest sens żądania europeizacji polityki wschodniej Berlina, tj.
      uzgadniania jej z rządem polskim. Póki co jest to postulat nierealny, gdyż
      polityka zagraniczna należy do wyłącznej kompetencji krajów członkowskich UE.
      Gdyby zaś miało dojść do jej formalnej harmonizacji, najprawdopodobniejszym
      tego efektem byłoby zastąpienie wojowniczej 'polityki historycznej' Warszawy
      przez pojednawczy i obliczony na rozwój dobrosąsiedzkich stosunków kurs całej
      Unii. Wystarczy przypomnieć, że Bruksela przyjęła z zadowoleniem wiadomość o
      podpisaniu porozumienia o budowie podmorskiego gazociągu między Rosją a
      Niemcami.
      Ogólnie, wyrazy uznania dla pani redaktor Paradowskiej.
    • papa_s Re: Rokita: Mam ochotę na debatę z PiS 19.09.05, 23:22
      Lepszy będzie z niego minister spraw zagranicznych niż premier. Jak się
      pośliznie Tusk w debacie (odrobić już się tego nie da) to premierem zostanie Jarek.
    • Gość: Raf Re: Rokita: Mam ochotę na debatę z PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 00:30
      Co za buta. Ten facet zachowuje się jak Miller sprzed trzech lat, z tym tylko,
      że tow. Miller był premierem, a Rokita nim jeszcze nie jest. Aż strach pomyśleć
      o tym jak będzie zachowywał się po wyborach.
    • Gość: mignus Re: Rokita: Mam ochotę na debatę z PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 11:36
      Tak Rokito . nicea albo spierdz..j
      jam ochote na kubek herbaty

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka