kedzier42 21.09.05, 12:57 mam nadzieje ,ze i reszta podazy do pudla!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rozyk O kierowcach nikt nie myśli 21.09.05, 13:00 Piotr K. ma zobowiązać się do naprawienia szkody w całości. 218 mln złotych. Ale to przecież tylko szkody skarbu państwa. A gdzie naprawienie szkody właścicieli oszukanych kierowców? Za ich uszkodzone silniki. O tym to już nikt nie myśli. www.najlepsi.net Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek >>>Patrząc na tę sprawę chłodno... 21.09.05, 13:38 Patrząc na tę sprawę chłodno i bez emocji jakie wywołuje myśl o 218 milionach złotych trzeba powiedzieć sobie jasno, że prawdziwym przestępcą w tej właśnie sprawie jest złodziejskie państwo i jego urzędnicy (łącznie z prokuratorami prowadzącymi śledztwo). Gdyby nie przestępcze, bandyckie wręcz pomysły z nakładaniem akcyzy na paliwo (w tym i olej), które już przecie jest i tak opodatkowane nikt nie miałby szansy "fałszowania" oleju opałowego i zamieniania go w napędowy (o żadnym fałszowaniu oczywiście tu mowy być nie może, bo TEN SAM olej)... Czasem warto zostawić emocje i dotrzeć do sedna sprawy... a sedno jest takie jakie jest... Odpowiedz Link Zgłoś
wieje.wiatr Re: O kierowcach nikt nie myśli 21.09.05, 15:58 rozyk napisał: > A gdzie naprawienie szkody > właścicieli oszukanych kierowców? Za ich uszkodzone silniki. O tym to już > nikt nie myśli. To samo mi się nasunęło. W zamorskich krajach ludzie wynajmują wspólnie gromadkę najlepszych adwokatów i wyciągają gigantyczne odszkodowania. Może i my? ww Odpowiedz Link Zgłoś
tabaka1 Re: Domniemany szef mafii paliwowej zatrzymany 21.09.05, 13:03 Trzeba by go nazywac Janosikiem. Akcyza na paliwo dobija polskich kierowcow. A skarb panstwa to zlodziejska instytucja. Odpowiedz Link Zgłoś
avin Re: Domniemany szef mafii paliwowej zatrzymany 21.09.05, 13:21 tabaka1 napisała: > Trzeba by go nazywac Janosikiem. Akcyza na paliwo dobija polskich kierowcow. A > skarb panstwa to zlodziejska instytucja. Dzieki takim Janosikom musialem skasowac samochod. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Domniemany szef mafii paliwowej zatrzymany 21.09.05, 16:08 tabaka1 napisała: > Trzeba by go nazywac Janosikiem. On sie tu produkuje na forum pod nickiem <janosik>! A to hucpa! Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Co pisal Chmielowski? 21.09.05, 16:30 CO W POLSZCZE jest ZŁEGO? --- Złe są Rządy i złe drogi w Polszcze, złe i mosty. Złych ludzi jest bez liczby, że nie mają chłosty. [ Benedykt Chmielowski (1745) ] Odpowiedz Link Zgłoś
msp1 Re: Domniemany szef mafii paliwowej zatrzymany 21.09.05, 13:27 Ciekawi mnie partyjna struktura tych zapudłowanych. ale myślę, że to temat tabu. Odpowiedz Link Zgłoś
wieje.wiatr Re: Domniemany szef mafii paliwowej zatrzymany 21.09.05, 15:51 msp1 napisał: > Ciekawi mnie partyjna struktura tych zapudłowanych. ale myślę, że to temat tabu Wniosek jest jeden - jeśli tabu, to na pewno są na prawicy, bo lewica jest teraz chłopcem do bicia. I po co jątrzysz? Wszystko się kojarzy? Ja sądzę, że partyjność nie ma tu nic do rzeczy. ww Odpowiedz Link Zgłoś
moki1 Konieczna jest kara finansowa 21.09.05, 13:33 A gdzie jest kara finansowa? Czy jeśli jadę bez biletu i złapie mnie kanar to też mogę się dobrowolnie poddać karze i naprawić szkodę w wysokości 2PLN? Prawo musi być jednakowe dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Konieczna jest kara finansowa 21.09.05, 15:55 moki1 napisał: > A gdzie jest kara finansowa? > Czy jeśli jadę bez biletu i złapie mnie kanar to też mogę się dobrowolnie > poddać karze i naprawić szkodę w wysokości 2PLN? Nie, nie możesz. Dobrowolne poddanie się karze to jest coś za coś. Na całym świecie tak jest. Na tym to niestety polega. > Prawo musi być jednakowe dla wszystkich. A gdzie tu widzisz nierówność? Odpowiedz Link Zgłoś
historykii Re: Domniemany szef mafii paliwowej zatrzymany 21.09.05, 13:39 kedzier42 napisał: > mam nadzieje ,ze i reszta podazy do pudla!!!! A ja od 2001 roku " pukałem" do Min. finansów o zmianę " FURTEK PALIWOWYCH" w przepisach. Przekazałem dwa projekty rozwiązania problemu -genezy " mafii paliwowej", którym może byc w 90 % skuteczności " PAliwo rolnicze" pod kontrolą "skarbówek"! Tak jest we wszystkich krajach d. 15-tki -Unii Europejskiej. Poczytajcie mój post z ONETU: >>wiadomosci.onet.pl/1,15,11,12174188,34249120,1603457,0,forum.html Wiecie dlaczego do dziś nie rozwiązano tego " węzła gordyjskiego"? Pomyślcie i dajcie wyraz waszej dociekliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
ppecherz 3 LATA ? 21.09.05, 13:43 w normalnym kraju dostaliby 30 lat... bez warunkowego Odpowiedz Link Zgłoś
brodeek Re: Domniemany szef mafii paliwowej zatrzymany 21.09.05, 13:55 Powinni sie tłumaczyć tak jak mistrzowie SLD-owcy: zarzuty są polityczne, żadnych przekretów nie było, należy zlikwidować prokurature/komisje/sąd. Odpowiedz Link Zgłoś