Dodaj do ulubionych

Zareagujcie na Bubla

07.10.05, 20:16
Ciekawe, ze taki smiec w ogole dostal sie na liste kandydatow na prezydenta
RP.Strasznie dziurawe mamy to demokratyczne sito przedwyborcze.
Obserwuj wątek
    • remigiuszmalewski Re: Zareagujcie na Bubla 07.10.05, 20:44
      przecież on nie obraża żydów,tylko mówi kto ma żydowskie korzenie,jeżeli dla
      kogoś stwierdzenie że ma przodków żydów jest obrazliwe to on sam jest
      antysemitą,ale panu Bublowi tego zarzucić nie można
      • robert_de_molesme Bublem sie brzydze, ale. musi on miec prawo glosic 08.10.05, 11:56
        co chce.

Apel do prokuratury by wszczela postepowanie w sprawie antysemickich tresci, a
        w efekcie uniemozliwila mu prowadzenie kampanii jest objawem lewackiego
        zamordyzmu.

Nie moze prokuratura i sady decydowac o tym kto moze byc kandydatem i z jakim
        programem.

A dla Bubla najlepszym skwitowaniem bedzie wynik wyborczy liczony w promilach.

Aleksander Kwasniewski (11.11.2004, Warszawa)
        • uniaeuropejska1 Re: Bublem sie brzydze, ale. musi on miec prawo g 10.10.05, 17:10
          Otóż może robercie.Wystarczy przeczytać kodeks karny jest tam taka kara jak
          pozbawienie praw publicznych.A wszczęcie postępowania w sprawie antysemickich
          treści nie uniemożliwia prowadzenia kampanii wyborczej.Nie znam takich
          przepisów,które by to uniemożliwiały {w aspekcie postępowania prokuratorskiego}
    • bladatwarz Dlaczego ten donos na Bubla nie jest podpisany? 07.10.05, 20:44

• fritz.fritz W poprzednim wydaniu notatki byl przez iles tam 07.10.05, 23:25
        organizacji zydowskich podpisany.

Czy ktos moze dokladniej powiedziec, o co chodzi w tych reklamowkach.
    • leonidasz Re: Zareagujcie na Bubla 07.10.05, 21:25
      NIE PODOBA MI SIE SPOSOB ZACHOWANIA LESZKA BUBLA,ALE TO WCALE NIE UPOWAZNIA DO
      NAZYWANIA GO SMIECIEM - TO PRZYJMOWANIE RETORYKI ZAPROPONOWANEJ PRZEZ PANA
      BUBLA! PO DRUGIE CHCIALBYM DOWIEDZIEC SIE KTO NAPISAL TEN LIST. PO TRZECIE
      ZYCZYLBYM WSZYSTKIM WIECEJ ROZMOW NA ARGUMENTY Z WZAJEMNNYM POSZANOWANIEM.
      • prudent1 Re: Zareagujcie na Bubla 08.10.05, 10:37
        Do Leonidasza: Chlopcze, o jakich argumentach tego Bubla, nomen omen swietnie
        pasujace do niego nazwisko, mowisz? Chyba czytajac ten jego potok belkotu nie
        uwazasz go za argumenty,co? A jak Ci jeszcze powiem, ze takie idiotyczne
        nazwisko, to kazdy normalny czlowiek, osiagnawsz wiek 18 lat, zmienlby od razu
        na jakies w miare normalne. No chyba, ze prawdziwe, to moze Srul Morgenstein?
        Bo widzisz neofici, jesli rozumiesz ten wyraz, sa najbardziej zajadli w
        stosunku do "bylych swoich". Podobaja Ci sie takie "argumenty", co? Wlasnie
        takich uzywa ten Twoj, jak mu tam, Bubel???
    • kot.behemot A po co reagować na takie zero? 07.10.05, 23:21
      Ale skoro kogoś to ma uszczęśliwić, to proszę bardzo, reaguję: Bubla (imienia
      nie pamiętam) uważam za zero, a przy tym półgłówka. Zadowoleni? Czy też na
      każdego półgłówka powinienem reagować?
      • folkatka Re: A po co reagować na takie zero? 08.10.05, 00:05

Remigiuszu - w naszym kraju mówienie o tym, kto ma zydowskie korzenie, jest
        jednym z elementów gry wyborczej. Czy widziałeś kiedyś ulotkę, na której po
        jednej stronie wypisano nazwiska różnych osób publicznych, a na drugiej stronie
        ich "prawdziwe nazwiska"? I nie chodzi tu o to , że oni tak naprawde sie
        nazywają, tylko ktos im to dopisuje z sufitu. Ja jestem przekonana, ze gdybym
        kiedyś została politykiem, po jakims czasie dowiedziałabym sie, że nazywam się
        Rachela Rozenkrantz albo Sara Blutfeld czy jeszcze inaczej:))
        Dlatego działalności takich typów jak Bubel trzeba sie przeciwstawiać. Popieram
        ten list!
        • bazyliszek4 Re: A po co reagować na takie zero? 08.10.05, 00:38
          niektórzy już nawet ten pani post mogą uznać za dowód "niepolskiego
          pochodzenia"...
          :)
          • folkatka Re: A po co reagować na takie zero? 08.10.05, 00:45

Bo ja w zasadzie mam trochę niepolskie pochodzenie...tyle ze tatarskie:DDD
        • rozenkranc Re: A po co reagować na takie zero? 08.10.05, 11:57
          Jakże mi miło, Pani Rachelo, spotkać kuzynkę:)
          Słyszałem kilkakrotnie wypowiedź (tę samą) pana Bubla w radio i muszę
          powiedzież, że - moim zdaniem - nie jest ona jakoś specjalnie bulwersująca.
          Bubel stara się mówić grzecznie i spokojnie, a że plecie bzdury, to jego sprawa
          i ewentualnie tych, którzy czują się obrażeni. Na mnie akurat wypowiedzi pana
          Bubla nie robią specjalnego wrażenia. Ot, gada swoje, podobnie jak niektórzy
          zakompleksieni Żydzi, którzy z kolei wciąż obwiniają Polaków o współudział w
          zbrodniach na narodzie żydowskim.
          Trzeba zdać sobie sprawę, że istnieją zarówno syjoniści jak i antysemici i
          żadne doraźne działania tego nie zmienią. Wprawdzie niechęć do Żydów jest w
          polskim społeczeńśtwie zjawiskiem dość częstym, nie jest ona jednak na tyle
          istotna, żeby uczynić z niej powód do głosowania na takich jak pan Bubel, co
          widać z jego wyników wyborczych, zarówno w poprzednich wyborach jak i obecnych
          prognozach. Niech więc sobie plecie te swoje androny i "wentyluje" w ten sposób
          mózgi tych, którym wewnatrzczaszkowe ciśnienie antyżydowskie sprawia kłopot.
          Lepsze to niż zawzięte ściganie takich jednostek i upowszechnianie idiotycznego
          poglądu, że "Żydzi rządzą wszystkim w Polsce".
    • bazyliszek4 18 828 11.10.05, 01:10
      tyle głosów otrzymał w wyborach prezydenckich Leszek B. całkiem "niezły" wynik
      jak na 38-milionowy kraj...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka