aster5 07.10.05, 20:16 Ciekawe, ze taki smiec w ogole dostal sie na liste kandydatow na prezydenta RP.Strasznie dziurawe mamy to demokratyczne sito przedwyborcze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
remigiuszmalewski Re: Zareagujcie na Bubla 07.10.05, 20:44 przecież on nie obraża żydów,tylko mówi kto ma żydowskie korzenie,jeżeli dla kogoś stwierdzenie że ma przodków żydów jest obrazliwe to on sam jest antysemitą,ale panu Bublowi tego zarzucić nie można Odpowiedz Link Zgłoś
robert_de_molesme Bublem sie brzydze, ale. musi on miec prawo glosic 08.10.05, 11:56 co chce. Apel do prokuratury by wszczela postepowanie w sprawie antysemickich tresci, a w efekcie uniemozliwila mu prowadzenie kampanii jest objawem lewackiego zamordyzmu. Nie moze prokuratura i sady decydowac o tym kto moze byc kandydatem i z jakim programem. A dla Bubla najlepszym skwitowaniem bedzie wynik wyborczy liczony w promilach. _______________________________________ "Piastując przez ostatnie dziewięć lat urząd prezydenta Rzeczypospolitej, dokładałem wszelkich starań, by doprowadzić nasz kraj do stanu, jaki dziś osiągnął". Aleksander Kwasniewski (11.11.2004, Warszawa) Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Bublem sie brzydze, ale. musi on miec prawo g 10.10.05, 17:10 Otóż może robercie.Wystarczy przeczytać kodeks karny jest tam taka kara jak pozbawienie praw publicznych.A wszczęcie postępowania w sprawie antysemickich treści nie uniemożliwia prowadzenia kampanii wyborczej.Nie znam takich przepisów,które by to uniemożliwiały {w aspekcie postępowania prokuratorskiego} Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz W poprzednim wydaniu notatki byl przez iles tam 07.10.05, 23:25 organizacji zydowskich podpisany. Czy ktos moze dokladniej powiedziec, o co chodzi w tych reklamowkach. Odpowiedz Link Zgłoś
leonidasz Re: Zareagujcie na Bubla 07.10.05, 21:25 NIE PODOBA MI SIE SPOSOB ZACHOWANIA LESZKA BUBLA,ALE TO WCALE NIE UPOWAZNIA DO NAZYWANIA GO SMIECIEM - TO PRZYJMOWANIE RETORYKI ZAPROPONOWANEJ PRZEZ PANA BUBLA! PO DRUGIE CHCIALBYM DOWIEDZIEC SIE KTO NAPISAL TEN LIST. PO TRZECIE ZYCZYLBYM WSZYSTKIM WIECEJ ROZMOW NA ARGUMENTY Z WZAJEMNNYM POSZANOWANIEM. Odpowiedz Link Zgłoś
prudent1 Re: Zareagujcie na Bubla 08.10.05, 10:37 Do Leonidasza: Chlopcze, o jakich argumentach tego Bubla, nomen omen swietnie pasujace do niego nazwisko, mowisz? Chyba czytajac ten jego potok belkotu nie uwazasz go za argumenty,co? A jak Ci jeszcze powiem, ze takie idiotyczne nazwisko, to kazdy normalny czlowiek, osiagnawsz wiek 18 lat, zmienlby od razu na jakies w miare normalne. No chyba, ze prawdziwe, to moze Srul Morgenstein? Bo widzisz neofici, jesli rozumiesz ten wyraz, sa najbardziej zajadli w stosunku do "bylych swoich". Podobaja Ci sie takie "argumenty", co? Wlasnie takich uzywa ten Twoj, jak mu tam, Bubel??? Odpowiedz Link Zgłoś
kot.behemot A po co reagować na takie zero? 07.10.05, 23:21 Ale skoro kogoś to ma uszczęśliwić, to proszę bardzo, reaguję: Bubla (imienia nie pamiętam) uważam za zero, a przy tym półgłówka. Zadowoleni? Czy też na każdego półgłówka powinienem reagować? Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: A po co reagować na takie zero? 08.10.05, 00:05 Remigiuszu - w naszym kraju mówienie o tym, kto ma zydowskie korzenie, jest jednym z elementów gry wyborczej. Czy widziałeś kiedyś ulotkę, na której po jednej stronie wypisano nazwiska różnych osób publicznych, a na drugiej stronie ich "prawdziwe nazwiska"? I nie chodzi tu o to , że oni tak naprawde sie nazywają, tylko ktos im to dopisuje z sufitu. Ja jestem przekonana, ze gdybym kiedyś została politykiem, po jakims czasie dowiedziałabym sie, że nazywam się Rachela Rozenkrantz albo Sara Blutfeld czy jeszcze inaczej:)) Dlatego działalności takich typów jak Bubel trzeba sie przeciwstawiać. Popieram ten list! Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: A po co reagować na takie zero? 08.10.05, 00:38 niektórzy już nawet ten pani post mogą uznać za dowód "niepolskiego pochodzenia"... :) Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: A po co reagować na takie zero? 08.10.05, 00:45 Bo ja w zasadzie mam trochę niepolskie pochodzenie...tyle ze tatarskie:DDD Odpowiedz Link Zgłoś
rozenkranc Re: A po co reagować na takie zero? 08.10.05, 11:57 Jakże mi miło, Pani Rachelo, spotkać kuzynkę:) Słyszałem kilkakrotnie wypowiedź (tę samą) pana Bubla w radio i muszę powiedzież, że - moim zdaniem - nie jest ona jakoś specjalnie bulwersująca. Bubel stara się mówić grzecznie i spokojnie, a że plecie bzdury, to jego sprawa i ewentualnie tych, którzy czują się obrażeni. Na mnie akurat wypowiedzi pana Bubla nie robią specjalnego wrażenia. Ot, gada swoje, podobnie jak niektórzy zakompleksieni Żydzi, którzy z kolei wciąż obwiniają Polaków o współudział w zbrodniach na narodzie żydowskim. Trzeba zdać sobie sprawę, że istnieją zarówno syjoniści jak i antysemici i żadne doraźne działania tego nie zmienią. Wprawdzie niechęć do Żydów jest w polskim społeczeńśtwie zjawiskiem dość częstym, nie jest ona jednak na tyle istotna, żeby uczynić z niej powód do głosowania na takich jak pan Bubel, co widać z jego wyników wyborczych, zarówno w poprzednich wyborach jak i obecnych prognozach. Niech więc sobie plecie te swoje androny i "wentyluje" w ten sposób mózgi tych, którym wewnatrzczaszkowe ciśnienie antyżydowskie sprawia kłopot. Lepsze to niż zawzięte ściganie takich jednostek i upowszechnianie idiotycznego poglądu, że "Żydzi rządzą wszystkim w Polsce". Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 18 828 11.10.05, 01:10 tyle głosów otrzymał w wyborach prezydenckich Leszek B. całkiem "niezły" wynik jak na 38-milionowy kraj... Odpowiedz Link Zgłoś