Dodaj do ulubionych

Marcinkiewicz przedstawi dziś program rządu

10.10.05, 10:53
Europa fizykow!

Javier Solana (sekretarz generalny UE)
Angela Merkel (Niemcy)
Kazimierz Marcinkiewicz (Polska)
Aleksander Milienkiewicz (Bialorus - na razie w opozycji)
Obserwuj wątek
    • a_s_i_m_o chochlik 10.10.05, 10:55
      J.S. sekretarz generalny Rady UE
    • stachud Polecam arytkul o Marcinkiewiczu 10.10.05, 10:58
      www.wprost.pl/ar/?O=81746
    • jed67 Marcinkiewicz trafiony i zatopiony.... 10.10.05, 11:03
      Sądząc po artykule we "Wprost" już nie długo będzie kandydatem na premiera.A
      Kaczyński tak obiecywał....Kto następny do zatopienia?Może Ziobro?Wychodzi
      Prawo i Sprawiedliwość, ale nie dla wszystkich. Jak ktoś jest dobrym
      towarzyszem może liczyć na wyrozumiałość.
      • adomas Re: Marcinkiewicz trafiony i zatopiony.... 10.10.05, 11:23
        Weki przygotowują przed wyjazdem do drogich kurortów bo nie stać ich żeby tam
        kupować jedzenie. HAHAHAHAHHAAAA
        Po prostu kpina w żywe oczy.
    • dupaasi [...] 10.10.05, 11:29
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • alkud Głosujcie na Kaczyńskiego 10.10.05, 11:46
      bo PO już pokazało w Warszawie oraz w Poznaniu (Stary Browar, Kupiec)
      na co ich stać...

religiapokoju.blox.pl/
      • idiotyzmy-kacze Głosuj na Kaczyńskiego - będziesz nadal bezrobotny 10.10.05, 14:06
    • wj_2000 Europa fizykow! 10.10.05, 11:54
      Wprawdzie Kazachstan to już nie Europa, ale tam chyba prezydentem (i to takim
      mocno osadzonym, nie do ruszenia) jest profesor fizyki.
      • wj_2000 Sorry, to Akajew w Kirgizji 10.10.05, 12:07
        był do roku 1990 zwyczajnym, apolitycznym profesorem fizyki. A teraz jest
        prezydentem.
        • a_s_i_m_o Re: Sorry, to Akajew w Kirgizji 10.10.05, 12:08
          No. Ciekawy przyczolek :-). Dzieki za info.
        • wj_2000 jeszcze jedna errata 10.10.05, 12:09
          Już nie jest, był przez kilkanaście lat, do wiosny tego roku
    • pogromca_mrowek Obietnice,gruszki na wierzbie, 300000 mieszkan itp 10.10.05, 12:16
      itd. Znowu sie zaczyna.
      Bo znow narod zdecydowal wybrac populistow i socjalistow. Tym razem prawicowych.
      Kiedy my sie obudzimy i zrozumiemy ze nie ma za darmo. I ze dac komus to znaczy zabrac komus innemu?

STOP socjalistyczno-nacjonalistycznej zarazie Rydzyka. STOP cynicznym Kaczorom!!!
      Jeszcze za dwa tygodnie mozemy sie obudzic!!!
      • mr_perfekt Hej! Rozdeptuj_mrowek! Sam sie obudz! 10.10.05, 13:26
        Komu chcialbys zabrac?
        • rosenkrantz666 Re: Hej! Rozdeptuj_mrowek! Sam sie obudz! 10.10.05, 14:32
          > Komu chcialbys zabrac?

Ty się spytaj Lesia K. komu i co ukradnie, by spełnić swoje księżycowe obietnice
          rozdawnictwa....

Historia uczy, że wszelkie lewicowe i centralistyczne odchyły zwiększały strefę
          korupcji i cwaniactwa. Jak ktoś ma słabą pamięć, proponuje się zapoznać z
          historią efektywności gospodarczej choćby PRL-u.

Centralizm = tworzenie centrów władzy i pieniędzy, do którego lgną wszelkie
          pasożyty.

Lewicowość (w tym po polsku) = zabieranie tym, co mają trochę i dawanie tym, co
          mają troche mniej. Ci, co mają dużo (w tym z nielegalnych źródeł) i tak sobie
          poradzą - choćby wynosząc się poza Polskę ze swoimi pieniędzmi. I tak będziemy
          mieli wyrównaną biedę i wyemigrowane bogactwo. Ale czadowy plan.... Idę szukać
          paszportu.

A cwaniaki, oszuści etc., i tak sobie świetnie poradzą, bo zawsze sobie radzili.
    • minimum1 robisz świetną kampanię Tuskowi (i Bieleckiemu)... 10.10.05, 12:21
      "Tusk tak relacjonuje sukcesy swego kolegi Jana Krzysztofa
      Bieleckiego: "Pierwszy [sukces], to wtedy, kiedy się przejęzyczył i
      powiedział w TV 'pan prymas' (...). Następnego dnia urywały się telefony z
      wyrazami uznania od różnych ludzi. Drugi sukces - to
      kiedy wyrzucił wiceministra Kaperę za obraźliwe wypowiedzi o 'zboczeńcach'. To
      zaimponowało wszystkim. Ja byłem wtedy w Gdańsku i
      kiedy usłyszałem to w TV, to aż podskoczyłem z radości" ("Teczki liberałów", s.
      65)."
      i tak trzeba rozmawiać z klechami i ich przydupasami
      kto byłby lepszym premierem?
      Bielecki czy Marcinkiewicz - specjalista od wecków z Opus Dei...
    • rosenkrantz666 Re: TUSK - "w domu mówiliśmy po niemiecku" 10.10.05, 14:44
      > Myślisz, że to fragment wyrwany z kontekstu ? Przeczytaj całość...

Tak, to oczywiście jest fragment kompletnie wyrwany z kontekstu. Przeczytałeś
      całość? Jeśli tak, to chyba nic nie zrozumiałeś. Ale to nie dziwi, w kontekście
      różnych bredni, które wypisujesz.

Mi ten tekst bardzo przypomina nastrojem rozważania Gombrowicza o polskości w
      "Transatlantyku" oraz z "Dzienników". Jedyne, co mam mu do zarzucenia, to pewna
      wtórność wobec Gombrowicza - może dlatego zrozumiała, że wtedy Gombrowicz, jako
      piszarz emigrant był na indeksie i jego książki nie były normalnie dostępne.

A oto jak tekst się kończy - dla nieświadomych tego faktu dodam, że zakończenie
      felietonu jest na ogół także puentą, czyli podsumowuje pogląd piszącego.

> Wtedy sądzę - tak po polsku, patetycznie - że polskość, niezależnie od
      > uciążliwego dziedzictwa i tragicznych skojarzeń, pozostaje naszym wspólnym
      > świadomym wyborem.

I teraz tak już całkiem kawę na ławę - moje tłumaczenie "na polski": "Mimo, że
      być Polakiem i czuć sie Polakiem do głebi serca jest trudno - jestem nim nie
      tylko z urodzenia, ale przede wszystkim z wyboru."

Piszę powyższe z poczuciem całkowicie straconego czasu - przecież rzygające
      nienawiścią do wszystkich i wszystkiego oszołomy, które dobrowolnie czytają Nazi
      Dziennik i tak w życiu nie pojmą o czym piszę. Bo nawet nie spróbują....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka